Nové Zámky – Banská Bystrica 2:1 (po pr.) | Košice – Žilina 5:2 (kon.) | Zvolen – Poprad 4:2 (kon.)
Detva – Lipt. Mikuláš 0:1 (kon.)
po prodl.
HC MIKRON Nové Zámky
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 26.11.2017, 16:00 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    HC 05 iClinic Banská Bystrica

    Banskobystričania sa nachádzajú na treťom mieste Tipsport ligy so ziskom 46 bodov. Na HC Košice, svojho posledného súpera, strácajú len jeden.

    Po reprezentačnej prestávke "barani" porazili doma Žilinu 4:0 a pripísali si druhé víťazstvo s čistým kontom v rade, nakoľko predtým uspeli nad Nitrou 3:0. Potom však prišla prehra na ľade suverénneho lídra ligy z Trenčína. Hecl dvomi gólmi poslal Duklu do vedenia, Banská Bystrica síce vyrovnala, no posledné slovo patrilo domácim, ktorí zvíťazili 4:2. Avšak, Banskobystričania si chuť napravili doma proti Košiciam, ktoré zaskočili v úvode tromi gólmi a nakoniec dokráčali k výhre 5:3.

    Do tímu tento týždeň pribudol kanadský obranca Steven Delisle, ktorý sa ale k mužstvu pripojí až budúci týždeň. Debutovať by mohol až 1.12. v derby proti HKM Zvolen.

    Najproduktívnejším hráčom tímu je stále americký krídelník Cason Hohmann, ktorý získal už 25 kanadských bodov (7+18). Najlepšími strelcami sú dvaja jedenásťgóloví Miloš Bubela a Josh Brittain.

    Zo strany Banskej Bystrice je veľmi zaujímavý pohľad na bilanciu +/-, pretože prvé tri miesta okupujú samí zverenci Vladimíra Országha. Prvý je Cason Hohmann (+20), druhý Miloš Bubela (+19), tretí Vladimír Mihalik (+18) a piaty ešte Marek Bartánus (+15).
     
    HC Mikron Nové Zámky

    Novozámčania sú na deviatom mieste tabuľky Tipsport ligy so ziskom 26 bodov. Rovnaký počet však majú aj hráči z Liptovského Mikuláša. Na siedmu Žilinu strácajú päť bodov, posledná Detva ich má len jedenásť.

    Nové Zámky nevyhrali už päť zápasov v rade. Táto negatívna séria začala začiatkom tohto mesiaca po víťazstve nad Košicami. Následne však hráčov z juhu Slovenska porazila Nitra, Zvolen, Detva, Liptovský Mikuláš a naposledy v divokej prestrelke 7:5 aj Poprad.

    V tíme už nie je trojica útočníkov. Z výkonnostných dôvodov sa porúčali dvaja Rusi, Rajenko & Monja, Rastislav Špirko si hľadá zahraničný angažmán.

    Najproduktívnejším hráčom klubu je stále lotyšský obranca Arturs Salija, ktorý dal zároveň aj najvyšší počet gólov a to sedem. Pridal deväť asistencií.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Foltán (Kováč) – Salija, Plášil, M. Jass, M. Novák, Hruška, Šimek, Trška – Cetkovský, Novotný, Zbořil – Dubec, Škoda, Fábry – Lantoši, Šimun, R. Varga – K. Jass, Rehák, Tužinský – Štumpf

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka, Kubka, Brejčák, Sedlák, Mihalik, Grundling, Košecký – Lunter, Surový, Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Brittain – Róth, Češík, Belluš – Valent

    Rozhodca: D. Konc, Babic – Gegáň, Nagy – Beniač.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    Rýchle prvé prerušenie hry, Mário Lunter zahral vysokou hokejkou. Vhadzuje sa v tretine hostí.
     
    00:44
    Nové Zámky začali zápas o niečo málo aktívnejšie, pretože sa držia v útočnej tretine. Od modrej nahadzoval Plášil, Lukáša neprekvapil.
     
    01:27
    Hohmann chcel potiahnuť puk do útočného pásma, na modrej čiare bol zastavený. Akcia Bystričanov začala odznova, no úspešná nebola.
     
    02:00
    Po nahodení od modrej puk tesne minul bránu hostí, následne strieľal z uhlu len do pripraveného Lukáša Lantoši.
     
    02:10
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Brejčák – 2 min., držanie).
     
    02:28
    Češík prišiel o hokejku, čo domáci využili na strelu z kruhu na vhadzovanie. Salijov pokus si pri bližšej tyčke Lukáš postrážil.
     
    03:01
    Mário Lunter dostal puk spoza brány pred ňu, z tesne blízkosti však nasmeroval puk mimo priestor troch Foltánových žrdí.
     
    03:38
    Novozámčania sa stále držia v útočnom pásme, momentálne sa však nevedia dostať do nebezpečných pozícií.
     
    03:53
    Teraz ale Varga našiel krížnym pasom Lantošiho, ten nechal vyniknúť rýchlo sa premiestňujúceho Jana Lukáša.
     
    04:10
    Hostia v plnom počte.
     
    04:52
    Veľký závar pred bránou Jana Lukáša takmer priniesol úvodný gól tohto stretnutia, ale po zisku puku od Plášila nedokázal Škoda v páde dostať puk až do brány.
     
    05:22
    Zo stredného pásma vyslal puk smerom na bránu súpera obranca Mihalik, Foltán radšej čiernu gumu podržal vo svojej lapačke.
     
    05:49
    Zbořil prešiel z vlastného pásma do toho útočného, kde nebezpečne vystrelil na vzdialenejšiu žrď, Lukáš predviedol veľmi dobrý zákrok vyrážačkou.
     
    06:28
    Perfektne prečítal prihrávku pred bránu hostí Asselin, inak by sa domáci mohli dostať do veľkej šanci. Pokus tohto Kanaďana o rýchlu kontru už ale nevyšiel.
     
    07:00
    Nakoniec sa čisto kanadská formácia Banskej Bystrice dostala do zakončenia, pokus práve spomínaného Asselina letel tesne vedľa.
     
    07:35
    Bartánus nedokázal byť pri puku skôr, než Foltán, ktorý hokejkou rozohral. Banská Bystrica znova začína z vlastnej polovice.
     
    08:03
    Nebezpečný moment v rohu ihriska kde Michal Novák nepríjemne narazil na mantinel po súboji s Češíkom. Súboj sa ale odohral ďaleko od mantinelu, takže obranca Nových Zámkov sa dlho šmýkal po ľade. V podstate išlo o nezavinený súboj, ktorý skončil pomerne zle. Vyzerá to ale tak, že domáci obranca bude v poriadku.
     
    08:42
    Zbořil sa cez dvojicu obrancov Banskej Bystrice do šance nedostal, na druhej strane zas popri mantineli ďaleko neprešiel ani Matej Češík.
     
    09:31
    Cason Hohmann svojím typickým spôsobom naviezol puk do útočnej tretine, kde si ho dvaja hráči zobrali do parády, čiže Američan nič nevymyslel.
     
    09:46
    Po strele Kobu Jassa z prvej zasiahol Lukáš, Banskobystričania vyhrali buly a prechádzajú dopredu.
     
    10:34
    Kubka nahodil od modrej čiary, Foltán si dal pozor a vyrážačkou poslal puk preč napriek tomu, že pred jeho bránou číhali hráči hostí.
     
    11:16
    Belluš dostal puk medzi kruhy, jeho strela neprešla. Následne však Zbořil natlačil súpera do Foltána, ktorý spadol na zem. Hra sa neprerušila, Ďatelinka preto pálil na ležiaceho brankára Nových Zámkov, ktorého trafil.
     
    11:31
    Martin Belluš sa znova natlačil cez Novotného z krídla do streleckej pozície, priestor troch žrdí o nejaký priestor minul.
     
    12:39
    Nahodenie od Sedláka sa nepodarilo hráčov Banskej Bystrice v útočnej tretine získať. Hra sa presunula do stredného pásma, kde prišli súboje pri mantineli a vzápätí prerušenie.
     
    12:56
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (K. Jass – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    13:18
    Eric Faille vystrelil z vrcholu kruhu na vhadzovanie, priestor brány minul.
     
    13:37
    Následne tvrdo vystrelil Ďatelinka, ale Foltán jeho projektil vyrazil tak, aby jeho spoluhráči mohli odstreliť puk cez všetky čiary.
     
    14:01
    Salija využil ďalšiu nepresnosť a taktiež poslal puk až za bránu Jana Lukáša.
     
    14:31
    Spoza obrancu hostí vystrelil Novotný, Lukáš na všetko videl a vyrážačkou puk vytesnil.
     
    14:56
    Domáci v plnom počte. Hokejistom HC 05 iClinic Banská Bystrica presilovka vôbec nevyšla.
     
    15:44
    Súboje v obrannej tretine hostí vyzneli v prospech Banskej Bystrice, no tá rýchlu akciu nezaložila, pretože oba celky odchádzajú striedať.
     
    16:12
    Banskobystričania majú problém dostať sa z vlastnej polovici. Nové Zámky zvolili zatiaľ úspešnú taktiku, všetkých hráčov súpera bránia veľmi natesno.
     
    16:23
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Brittain – 2 min., napadnutie).
     
    16:37
    Hostia okamžite vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    16:53
    Matej Češík to zvládol znova, Nové Zámky musia opäť založiť akciu spoza vlastnej brány.
     
    17:10
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Hruška – 2 min., podrazenie).
     
    17:22
    Lantoši sa dostal z vlastnej tretiny cez obrancu súpera do samostatného nájazdu, ale zoči-voči Lukášovi zakončil tesne vedľa.
     
    18:12
    Nahodenie hostí od modrej našlo iba nohy Surového, prechod Nových Zámkov vpred vyústil v strelu Škodu do Lukáša.
     
    18:23
    Hostia v plnom počte.
     
    18:54
    Asselin pálil z krídla z prvej, trafil iba prvého obrancu pred sebou. Banská Bystrica ešte pokračovala v tlaku, ale Foltána poriadne neohrozila.
     
    19:10
    Domáci v plnom počte.
     
    19:49
    Hohmann s Bubelom ešte niečo chceli vymyslieť v útočnom pásme, proti presile súperov sa nedostali k ohrozeniu brány.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Nové Zámky zachytili úvod zápasu a mali veľmi dobrých hlavne prvých päť minút. Navyše, zvolili taktiku rýchlych dostúpení hráčov Banskej Bystrice, ktorí s tým zatiaľ majú problém.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:31
    Prvá akcia druhej tretiny mala prísť po nahodení z vlastného pásma Nových Zámkov na útočnú modrú, lenže dvojica domácich sa vystavila do ofsajdu.
     
    20:47
    Dlhá prihrávka do stredného pásma Casona Hohmanna nájsť nedokázal, puk sa preto dostal za bránu Foltána, čo je posúdené ako icing.
     
    20:56
    Nahodenie od modrej išlo len tesne vedľa brány Lukáša, ktorý nakoniec zasahovať musel, pretože spoza jeho svätyne sa do bránkoviska chcel natlačiť Fábry.
     
    21:05
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (M. Jass – 2 min., podrazenie).
     
    21:22
    Ďatelinka vystrelil od modrej, lenže puk sa odrazil do dobrej pozície pre Brittaina, no ani tento Kanaďan neprestrelil hráčov pred sebou. Ďalšie pokusy mali ešte Asselin aj Faille, Foltán neinkasoval.
     
    21:46
    Po chybe v strednom pásme mohol ísť do samostatného nájazdu jeden z hráčov domácich, Jan Lukáš však vyšiel vysoko z brány a všetko vyriešil.
     
    22:14
    Surový objavil na kruhu voľného Asselina, ten vystrelil iba do miest, kde bol pripravený brankár Foltán.
     
    22:49
    Kubka prudko nahodil od modrej, kde sa Bartánus snažil tečovať, lenže to sa mu pred zákrokom Foltána nepodarilo.
     
    23:05
    Domáci v plnom počte.
     
    23:25
    Nové Zámky mohli ísť do situácie dvoch proti jednému. Puk ťahal Lantoši, zakončiť nemohol. Do ofsajdu ho vystavil jeho spoluhráč Maris Jass.
     
    23:32
    Zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice.
     
    23:43
    Ďalšie zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice v krátkom slede.
     
    23:52
    Nové Zámky sa takmer dostali do veľkej šance, pretože odrazený puk našiel vedľa brány Reháka. Ten bol ale prakticky na bránkovej čiare, takže presne nezakončil.
     
    24:34
    Štepán Novotný dokázal vystreliť cez Adama Sedláka, svoj pokus nasmeroval do stredu brány, kde stál Jan Lukáš.
     
    24:46
    Guillaume Asselin potiahol puk zo svojej tretiny a strieľal smerom k bližšej žrdi, lenže Foltán puk vytesnil na ochrannú sieť.
     
    25:03
    Fábryho prechod zastavil Brittain, takže hra sa otočila na opačnú stranu. Faille takmer prestrčil puk Asselinovi do úniku, toho nakoniec zastavil ofsajd.
     
    25:43
    Rozohrávka jedného či druhého tímu momentálne nie je vôbec presná. Zdá sa, že momentálne majú oba tímy problém prejsť plynulo dopredu.
     
    25:54
    Zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice.
     
    26:50
    Koba Jass chcel prejsť dopredu po krídle. Nahodil puk za bránu Lukáša, český brankár si dal pozor a rozohral.
     
    27:27
    Róth vybojoval puk v súbojoch pri mantinelu. Okamžite prihral na modrú, toto nahodenie skončilo v lapačke Foltána, ktorý rýchlo rozohral.
     
    27:53
    Zbořil hľadal v dobrej pozícii korčuľujúceho Novotného, druhý menovaný útočník nedokázal na puk dosiahnuť a tým pádom ani zakončiť.
     
    28:29
    Asselin nedočiahol na puk pred Foltánom. Mladý brankár ho prikryl a vzápätí prišli nejaké menšie strkanice medzi Asselinom s Cetkovským a Brittainom proti Hruškovi.
     
    28:41
    Asselin si počkal vedľa brány, zrazu mu spred nosa zmizli súperi a ocitol sa pred bránkoviskom, kde bol Faille a jeden obranca Nových Zámkov. Rodák z Quebecu ešte prihrával, no Faille nedokázal zakončiť.
     
    28:52
    Dubec ostal ležať po jednom zo súbojov pri mantineli. Hra sa prerušila, no vylučovať sa po tomto zákroku nebude.
     
    29:12
    Hohmann našiel v kruhu na vhadzovanie Bartánusa. Puk mu nesadol, takže Foltána ohroziť nedokázal.
     
    29:21
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Bartánus – 2 min., držanie).
     
    29:39
    Nové Zámky sa usadili v pásme, prihrávka po mantineli ale ušla z útočného pásma.
     
    30:02
    HC Nové Zámky dali gól!

    MILAN HRUŠKA poslal od modrej poriadnu ranu, ktorá cez les tiel pred brankárom Lukášom prešla až do siete a po viac ako polovici riadnej hracej doby registrujeme prvý gól.
     
    30:17
    Šarvátka v rohu ihriska vedľa brány Banskej Bystrice po tom, ako Dubec zašiel do Surového a kapitán hostí vzápätí svojho súpera strčil na zem.
     
    30:17
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Dubec – 2 min., nedovolené bránenie).
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Surový – 2 min., hrubosť).
     
    30:56
    Novotný bol v dobrej pozícii medzi dvomi obrancami na osi ihriska, jeho strela našla stred brány a s ním aj pripraveného brankára Lukáša.
     
    31:28
    Hruška našiel dlhou prihrávkou Zbořila, ktorý razom išiel takmer sám na Lukáša. Český brankár pokus svojho súpera vyrážačkou poslal preč. Navyše, útočníkovi domácich tam ešte zavadzal jeden obranca.
     
    32:05
    Ivan Ďatelinka vystrelil z diaľky. Puk ešte pred Foltánom spadol a odrazil sa od ľadu, mladý brankár si napriek tomu poradil.
     
    32:17
    Oba tímy sú v plnom počte.
     
    32:45
    Dubec vyšiel z trestnej lavice a tvrdo dohral jedného zo súperov. Druhý nedávno vylúčený hráč, Tomáš Surový, zas strieľal len do obrancu pred sebou.
     
    33:05
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Šimun – 2 min., držanie hokejky).
     
    33:31
    Banská Bystrica začala túto presilovku zle, nedokáže sa usadiť v pásme a už vôbec nie dostať do nejakej kombinácii.
     
    34:01
    Teraz to ale veľmi pekne hostia vykombinovali, až Mário Lunter strieľal spomedzi kruhov z veľmi dobrej pozície na bránu, no Frederik Foltán predviedol skvelý zákrok.
     
    34:25
    Dubec je po jeho treste dosť premotivovaný a niekedy aj zbytočne dohráva súboje. Teraz však na to doplatil sám, pretože sa rozbehol do Asselina a na zemi skončil práve domáci útočník.
     
    34:45
    Surového bomba od modrej letela tesne vedľa brány. Foltán navyše na všetko videl.
     
    35:05
    Domáci v plnom počte.
     
    35:31
    Prechod Nových Zámkov dopredu nepriniesol nebezpečenstvo. Hra sa navyše prerušila, pretože v strednom pásme sa na zlomenej hokejke pošmykol hlavný arbiter aj Adam Sedlák. Budú však v poriadku.
     
    35:58
    Adam Sedlák tentoraz v útočnom pásme nespadol, ale dokonca sa dostal k nahodeniu od modrej čiary. To Foltán vyrazil na ochrannú sieť.
     
    36:16
    Formácia vedená Milošom Bubelom v dnešnom zápase nie je veľmi vidieť a nedarí sa jej. To sa potvrdilo aj v tomto striedaní, kedy ich súperi nepustili k ničomu.
     
    36:57
    Róbert Varga s Lantošim za bránou neuspeli, obrancovia Banskej Bystrice dobre zapracovali a puk získali.
     
    37:11
    Josh Brittain sa snažil vyviesť puk dopredu, no ten sa nejakým spôsobom odrazil a vyletel až na strop zimného štadióna v Nových Zámkoch.
     
    37:42
    Banská Bystrica dala gól!

    Je vyrovnané, aj keď za veľmi podivuhodných okolností. Kubka vystrelil od mantinelu, kde sa nachádzala dvojica Surový – Lunter. Práve MÁRIO LUNTER puk tečoval medzi betóny Foltána. Ten si myslel, že ho drží, ale hra sa neprerušila a čierna guma pomaly prešla až za čiaru.
     
    37:42
    Tréner domáceho mužstva Lubina si ešte chcel zobrať svoju "coach challenge", lenže to mu pravdepodobne rozhodcovia zamietli, pretože v takýchto situáciách použitá byť nemôže. Volať sa nebude, gól platí.
     
    38:28
    Hra plynie ďalej aj napriek tomu, že domáci hráči aj fanúšikovia s rozhodnutím značne nesúhlasia. Momentálne sa však hrá z jednej strany na druhú v nie príliš vysokom tempe.
     
    39:01
    Začala sa posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:21
    Fábry prudko nahodil puk na bránu súpera, Lukáš však vyrazil mimo dosah hokejistov Nových Zámkov.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme videli hneď dva presné zásahy. Skóre stretnutia po viac ako polovici zápasu otvoril Milan Hruška počas presilovej hry, krátko pred koncom štyridsiatich minút ale tečoval nahodenie Kubku Mário Lunter a vyrovnal.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:37
    Nové Zámky sa pokúsili založiť akciu z vlastnej tretiny, po nahodení za bránu Lukáša sa však k puku dostali hráči hostí.
     
    40:59
    Novák strieľal od modrej čiary, puk sa medzi tri žrde brány Lukáša nedostal.
     
    41:38
    Spomedzi kruhov vystrelil Róbert Varga, ktorý bol v dobrej pozícii, lenže jeho pokus medzi tri žrde brány Jana Lukáša nezamieril.
     
    42:11
    Hruška to skúsil z diaľky, Lukáš si dal pozor a nahodenie skontroloval.
     
    42:33
    Chyba v rozohrávke Saliju potrestaná nebude, pretože puk si cestu na hokejku Brittain medzi kruhy nenašiel. Od modrej nepresne zakončil Brejčák.
     
    42:58
    Skúsil to aj Kubka, ktorého pokus bol pred bránou dokonca tečovaný. Nenašiel si však cestu do siete.
     
    43:37
    Štvrtá formácia Banskej Bystrice sa drží v útočnom pásme, všetko je to však len popri mantineloch, čiže do zakončení sa títo hráči nedostávajú.
     
    44:12
    Patrik Lamper sa po jednom zo súbojov ťažko dvíhal z ľadu. Hra sa neprerušila, puk mali hostia. Krídelník prvej formácie však nakoniec k svoje striedačke dokrýval.
     
    44:59
    Po nepresnej strele Hohmanna dostali domáci puk preč cez všetky čiary, lenže zakázané uvoľnenie sa nepískalo. Následne sa scenár zopakoval, potom to už icing bol.
     
    45:48
    Cetkovský sa nedostal v útočnej tretine až do zakončenia, pretože pred bránou Lukáša ho obrancovia Banskej Bystrice dostali preč.
     
    46:31
    Faille chcel po dvoch prihrávkach s Ďatelinkom objaviť medzi kruhmi Brittaina, ktorý už bol nachystaný v streleckej pozícii, no cez obrancov Nových Zámkov puk neprešiel.
     
    47:16
    Varga sa spoza brány natlačil pred ňu, kde bol Lukáš. Puk teda za čiaru nemohol prejsť, ale od modrej ešte nahadzoval obranca Salija. Zamieril vedľa troch žrdí.
     
    47:37
    Prvá formácia sa síce dostala cez modrú čiaru súpera, ďalej to už nešlo. Domáci vyhodili puk do tretiny Banskej Bystrice tak, aby to nebol icing.
     
    48:04
    Brejčák vyslal prudkú strelu od modrej čiary, avšak tento pokus bol zablokovaný dobre stojacimi hráčmi Nových Zámkov.
     
    48:40
    Šimek si za vlastnou bránou narobil problémy, o puk prišiel, no veľmi rýchlo ho obrancovia domáceho mužstva získali späť, nakoľko vystihli prihrávku Bubelu.
     
    49:23
    Kubka vyslal od modrej dosť jedovatú ranu, na ktorú Foltán síce videl, ale popred neho ešte prekorčuľovali dvaja hráči. Puk narazil do brány z jej bočnej strany.
     
    49:52
    Ďatelinka chcel využiť clonenie štyroch hráčov pred Foltánom a preto nahodil puk od modrej čiary. Mladý brankár Zámkov však neinkasoval.
     
    50:30
    Aktivita domácich za bránou Banskej Bystrice až k zakončeniu neviedla, puk sa odrazil po nepresnej prihrávke do stredného pásma.
     
    50:59
    Lantoši našiel na krídle v útočnej tretine Plašila, ktorý vystrelil z dosť veľkého uhlu do bočnej siete. V nej puk aj ostal.
     
    51:16
    Patrik Lamper sa ocitol na ľade po jednom zo súbojov, jeho spoluhráčov ho tam ale neposlal nedovolene. Navyše, píska sa ofsajd Banskej Bystrice.
     
    51:45
    Novotný udržal puk pred Surovým a Zámky chceli prejsť do rýchlej kontry. Prihrávka na Cetkovského presná nakoniec nebola.
     
    52:14
    Miloš Bubela sa pokúsil vyviesť puk od mantinelu do streleckej pozície, jeden z domácich obrancov mu nakoniec v zakončení stihol zamedziť.
     
    52:56
    Bubela s Hohmannom si vymenili puk za bránou. Američan následne prihral slovenskému spoluhráčovi do bránkoviska, náš reprezentant puk minul.
     
    53:11
    Lukáš odohral puk pred Lantošim s Brejčákom, vzápätí však prišla zrážka všetkých troch. Český brankár sa hneď postavil, rovnako tak aj obaja hráči. Obranca "baranov" následne stiahol súpera späť na ľad, aby mu vysvetlil, že do brankára súpera sa nemá strkať.
     
    53:53
    Mihalik po kratšom rozmýšľaní vystrelil od modrej dosť nepresne, aby chvíľu na to prišlo nahodenie Grundlinga iba do brankára Foltána.
     
    54:28
    Lamper nahodil puk pred bránkovisko, Lunter sa k nemu nedostal. Nové Zámky prešli do rýchlej kontry, ktorá sa presnou strelou neskončila.
     
    55:18
    Banská Bystrica si dokázala vytvoriť takú pološancu. Všetko začal Hohmann nahodením, ktoré Bartánus neposlal na bránu, nakoniec sa to podarilo až Bubelovi. Foltán zakročil, jeho spoluhráči odpálili na icing.
     
    55:18
    Oddychový čas domácich.
     
    55:43
    Marek Bartánus poslal puk smer brána od mantinelu, lenže jeho spoluhráči nedokázali čiernu gumu tečovať. Dorážať už nemohli, nakoľko Foltán zasiahol.
     
    56:13
    Ďatelinka neudržal útočné pásmo a dokonca si spôsobil problémy, keďže ho prepadol Fábry. Obranca hostí nakoniec všetko zvládol.
     
    56:31
    Tomáš Surový dokázal vystreliť spoza obrancu z kruhu na vhadzovanie, trafil však len priestor, kde bol pripravený Foltán.
     
    57:09
    Patrik Lamper sa snažil získať puk na útočnej modrej čiare, čo sa mu skoro aj podarilo, no zároveň by sa vystavil do ofsajdu, takže to vzdal.
     
    57:40
    Pokus o rýchlu kontru sa Hohmannovi síce podaril, Bubelu ale dohrali dvaja hráči a pripravili ho o puk.
     
    58:01
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:17
    Ján Brejčák nahodil puk zo stredného pásma až na ochrannú sieť, čo si niektorí fanúšikovia vyložili tak, ako keby ho nastreľoval z obranného a mal by ísť na dve minúty von.
     
    58:27
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Mihalik – 2 min., podrazenie).
     
    58:33
    Michal Novák vystrelil od modrej čiary, našiel len dobre postaveného Lampera, ktorý puk zablokoval.
     
    59:01
    Nové Zámky sa síce vrátili späť do útočného pásma, tam sa im ale nepodarilo vydržať príliš dlho. Sedlák vyhodil cez všetky čiary.
     
    59:28
    Ďalšie vyhodenie hráčov Banskej Bystrice. Domácim zatiaľ táto presilovka nevychádza.
     
    59:47
    Novotný prudko švihom vystrelil z uhlu, Lukáš si bližšiu tyčku postrážil.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V poslednej tretine sa nestalo v podstate nič, pretože sme nevideli, možno až na jednu výnimku, žiadnu veľkú vyloženú šancu. Úvodných jedenásť minút riadneho hracieho času sa navyše odohralo za dvanásť minút a len s jedným prerušením, takže aspoň to bolo rýchle. Uvidíme teda, či sa rozhodne v predĺžení, alebo dôjde až na nájazdy.
     
    Nové Zámky budú hrať v úvode predĺženia ešte 27 sekúnd presilovú hru vo formáte 4 proti 3, takže je tu šanca na rýchle rozhodnutie stretnutia.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:27
    Hostia v plnom počte.
     
    60:30
    Milan Hruška poslal poriadnu bombu od modrej čiary, ktorá priestor brány tesne minula. Jan Lukáš zasahovať nemusel.
     
    60:44
    Zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice.
     
    61:07
    Škoda vystrelil len do obrancu súpera, avšak puk sa odrazil na hokejku Plašila, ktorý bol sám pred Lukášom, no ten jeho pokus vytesnil.
     
    61:46
    Róbert Varga v ďalšej veľkej príležitosti, pretože sa ocitol sám pred brankárom Lukášom. V poslednej chvíli mu do zakončenia spadol Eric Faille.
     
    61:46
    Vzápätí na mantinel nepríjemne narazil Lantoši. Ten musel náraz trochu rozchodiť, ale bude v poriadku.
     
    62:01
    Novák našiel pred prázdnou časťou brány Novotného, tomu puk od korčule ušiel z dobrej pozície. Chvíľu na to strieľal práve Novák, len do lapačky Lukáša.
     
    62:55
    Lunter zabojoval v strednom pásme a získal puk, krátko na to oň aj prišiel. Nové Zámky prešli dopredu, kde ho späť získal Kubka.
     
    63:16
    Rozbehnutý Hohmann nemal podporu spoluhráčov, aj s pukom sa preto vrátil do vlastného obraného pásma.
     
    63:37
    Marek Bartánus vystrelil dosť prudko od mantinelu, kde ho našiel Bubela. Projektil ex-Košičana nesmeroval medzi tri žrde.
     
    64:01
    Začala sa posledná minúta predĺženia.
     
    64:25
    HC Nové Zámky dali gól!

    Asselin prišiel o puk v útočnej tretine, takže domáci ho potiahli smerom dopredu. Bola to situácia dvoch proti jednému, pri ktorej EDUARD ŠIMUN vystrelil sám a trafil presne k žrdi brány Jana Lukáša.
     
    Koniec zápasu.
     
    V Nových Zámkoch muselo rozhodnúť až predĺženie, pretože po riadnej hracej dobe bol stav vyrovnaný 1:1. Tridsaťpäť sekúnd pred koncom stretnutia to zobral na seba Eduard Šimun a z protiútoku presnou strelou rozhodol. (18:37:09)

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 31. Hruška (Salija), 65. Šimun (Plášil) – 38. Lunter (Surový, Kubka)


    HC MIKRON Nové Zámky: Foltán (Kováč) – Salija, Plášil, M. Jass, M. Novák, Hruška, Šimek, Trška – Cetkovský, Novotný, Zbořil – Dubec, Škoda, Fábry – Lantoši, Šimun, R. Varga – K. Jass, Rehák, Tužinský – Štumpf
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka, Kubka, Brejčák, Sedlák, Mihalik, Grundling, Košecký – Lunter, Surový, Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Brittain – Róth, Češík, Belluš – Valent

    Rozhodčí: D. Konc, Babic – Gegáň, Nagy – Beniač
    bahis siteleri