Kanada – USA 3:4 (0:2 po s.n.) | Česko – Bělorusko 6:5 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 7:2 (kon.)
Finsko – Slovensko 5:2 (kon.)
konec
Švédsko
7:2 (1:1, 2:1, 4:0)
Švýcarsko
Sobota 30.12.2017, 20:10 • Harborcenter, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:17 Elias PETTERSSON - 7:2
     
    52:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A už je to o pět gólů! ELIAS PETTERSSON si vzal puk a vydal se s ním do individuální akce, během které se hezkou kličkou zbavil Le Coutreho a pak už měl otevřenou cestu až k brance, před kterou objel Ritze a za ním precizně zasunul. Pochvalu si zaslouží také Andersson, který basketbalovou clonou nepustil ke svému spoluhráči Baranduna. Asistence: Lias Andersson, Rasmus Dahlin.
    51:43 Fabian ZETTERLUND - 6:2
     
    51:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Odevzdaný švýcarský tým inkasuje další gól! A znovu to bylo po individuálním zaváhání, když v obranném pásmu utekl puk Kurashevovi. Toho využil FABIAN ZETTERLUND, který si obloučkem nabruslil do mezikruží a přesně umístěnou střelou k tyči navýšil náskok Švédska na 6:2. Bez asistence.
    50:01 Tim SÖDERLUND - 5:2
     
    50:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    V polovině třetí třetiny je asi rozhodnuto! TIM SODERLUND si najel pro dlouhou přihrávku skrz celé střední pásmo, poté se natlačil před Geissera a forhendem zakončil nad Ritzovu lapačku. Bez asistence.
    44:55 Elias PETTERSSON - 4:2
     
    44:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jsou odměněni za aktivní vstup do třetí třetiny svým čtvrtým gólem! Obrana Švýcarska přišla o puk v hodně nebezpečném prostoru, ELIAS PETTERSSON si ho vzápětí vyměnil s Nylanderem a ještě přihrával k vzdálenější tyči na Anderssona, před kterým si do vlastní branky srazil kotouč Tim Berni. Bez asistence.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Ken Jäger – 2 min., podražení).
    39:14 Marco MIRANDA - 3:2
     
    39:14
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švédové podruhé inkasují poměrně lacinou branku a v dnešním zápase ještě rozhodně nemají na růžích ustláno! Jacob Moverare se ve vlastní třetině dostal pod menší tlak dvou švýcarských útočníků. MARCO MIRANDA jeho pokus o přihrávku zastavil na své hokejce a z pravého kruhu vystřelil přesně na vzdálenější tyč, přičemž puk proletěl pár milimetrů nad rukou Larssona. Bez asistence.
     
    37:22
    Rasmus Dahlin neuhlídal svou hokejku a v rohu udeřil do obličeje Heima. Švýcaři tak budou pokračovat v přesilovce i po vypršení trestu za příliš mnoho hráčů.
     
    35:25
    Vyloučení v týmu Švédsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    33:47
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Tim Berni – 2 min., podražení).
    32:27 Axel Jonsson Fjällby - 3:1
     
    32:27
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po gólu v přesilové hře a vyrovnaném počtu hráčů přidávají Švédové také trefu v oslabení! AXEL JONSSON FJALLBY se zmocnil puku na obranné modré čáře a nikým nebráněn se vydal do úniku, na jehož konci vystřelil forhendem přesně k nad lapačku bezmocného Ritze. Bez asistence.
     
    31:14
    Vyloučení v týmu Švédsko (Fredrik Karlström – 2 min., vysoká hůl).
    26:07 Lias ANDERSSON - 2:1
     
    26:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tři korunky se vrací do vedení! Svým druhým gólem v zápase se o to zasloužil kapitán LIAS ANDERSSON, který zachytil hodně špatnou rozehrávku Geissera a snadno se dostal před Ritze, kterého pokořil střelou do odkrytého prostoru mezi betony. Bez asistence.
     
    21:42
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Axel Simic – 2 min., hákování).
    10:13 Nicolas MÜLLER - 1:1
     
    10:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Země helvétského kříže zničehonic vyrovnává na 1:1! Jako autor gólu je určen NICOLAS MULLER, který aktivně forčekoval Högberga. Tomu klepl do hokejky a švédský obránce si vstřelil hodně netradiční vlastní gól, kterému nezabránil ani překvapený Larsson. Bez asistence.
    05:25 Lias ANDERSSON - 1:0
     
    05:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Papírový favorit jde v šesté minutě do vedení! Dahlin přenesl těžiště před levý kruh, odkud Nylander prudkou přihrávkou našel před brankovištěm LIASE ANDERSSONA a ten hokejkou protečoval kotouč do horní poloviny branky, proti čemuž byl Ritz naprosto bez šance. Asistence: Alexander Nylander,, Elias Pettersson.
     
    05:05
    Podobně odvážně to zkoušel také faulovaný Söderlund, ale Ritze taktéž nepřekonal. Švédové si ale zahrají přesilovku, na trestné lavici už sedí Simon Le Coultre.
    Marken.cz

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 6. Andersson (A. Nylander, Pettersson), 27. Andersson, 33. Jonsson Fjällby, 45. Pettersson, 51. Söderlund, 52. Zetterlund, 53. Pettersson (Andersson, Dahlin) – 11. Müller, 40. Miranda


    Švédsko: F. Larsson (Gustavsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Karlström, J. Boqvist, Andersson (C) – Pettersson, L. Lindström, A. Nylander (A) – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, Jonsson Fjällby – Zetterlund.
    Švýcarsko: Ritz (A. Schmid) – Riva, Egli, Geisser, Gross (A), Le Coultre, Berni, Barandun, Cavalleri – Maillard (A), Miranda, Kurashev – Simic (C), Eggenberger, Heim – Sigrist, Jäger, Nussbaumer – Müller, Leuenberger, Rohrbach.

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Šír (CZE) – Hagerstrom (FIN), Hancock (USA)

    Diváci: 2 115
    bahis siteleri