Kortrijk – Waasland-Beveren 4:1 (kon.) | Lierse – Mouscron 0:3 (kon.) | Lokeren – Sint-Truiden 1:0 (kon.)
Eupen – Beerschot 2:2 (kon.)
konec
KV Kortrijk
4:1 (3:1)
Waasland-Beveren
Sobota 31.03.2018, 18:00 • Guldensporen Stadion, Kortrijk • Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Příjemný sobotní podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Dnes máme na programu utkání Belgické ligy skupiny o Evropskou ligu, ve kterém přivítá domácí KV Kortrijk hostující Waasland-Beveren.

    Začátek utkání: 18:00
     
    KV KORTRIJK:
    Domácí tým z města Kortrijk se po základní části, ve které skončil na 6. místě dostal do šestičlenné skupiny o evropskou ligu. V prvním utkání tabulky se domácí borci utkají s týmem Waasland-Beveren. Nejlepším střelcem Kortrijku a zároveň i celé základní části je Teddy Chevalier, jemuž se za 30 odehraných utkání podařilo vstřelit 17 branek. V dnešním utkání je tento klub z Vlámska favoritem.

    WAASLAND-BEVEREN:
    Hostující tým se v základní části umístil na 11. pozici, což není úplná značka ideál. Velkým plusem pro Waasland-Beveren je ovšem velký počet vstřelených branek, když se svými 50 brankami jsou na 2. místě z pohledu přesných zásahů. Nejvíce se na tomto počtu zasloužil Isaac Thelin Kiese, který má za 26 odehraných utkání na kontě 15 branek (2. místo v tabulce střelců).
     
    Posledních 5 utkání obou týmů v soutěži:
    KV Kortrijk:
    Kortrijk : Charleroi – 2:0
    Club Bruggy : Kortrijk – 2:1
    Kortrijk : Waregem – 0:1
    Lokeren : Kortrijk – 0:1
    Kortrijk : Antverpy – 4:0

    Waasland-Beveren:
    KV Mechelen : Waasland-Beveren – 2:0
    Waasland-Beveren : Genk – 0:1
    Waasland-Beveren : Gent – 1:2
    Mouscron : Waasland-Beveren – 2:2
    Waasland-Beveren : Club Bruggy – 1:1
     
    Poslední vzájemné zápasy v lize:
    Kortrijk : Waasland-Beveren – 4:1
    Waasland-Beveren : Kortrijk – 2:1
    Kortrijk : Waasland-Beveren – 1:2
    Waasland-Beveren : Kortrijk – 1:1
    Kortrijk : Waasland-Beveren – 5:0
     
    Úvodní sestavy:

    KV Kortrijk: Kaminski – Attal, Kagelmacher, Kumordzi, D'Haene – Van der Bruggen, Makarenko – Chevalier, Ajagun, Ouali – Perbet.
    Náhradníci: Bruzzese, Galens – De Smet, Hoxha, Ivanof, Lepoint, Palmer-Brown, Papazoglou, Stojanović, Verboom.

    Waasland-Beveren: Roef – Jans, Caufriez, Moren, Demir – Schryvers, L. Verstraete, Joachim Van Damme – Myny, Ndiaye, Opoku Ampomah.
    Náhradníci: Goblet – Aït-Atmane, Boljević, Buatu Mananga, Vanzo, Mmaee, Verburgh, Foulon.

    Rozhodčí: Botenberg (BEL).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Před poloprázdným stadionem začíná utkání, výkop mají domácí.
     
    1
    Míč ale hned vzápětí ztratili a hosté se dostali do vápna centrem, domácí obrana odvrací na roh.
     
    3
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Domácí byli o něco aktivnější a po zásluze vedou! TEDDY CHEVALIER dostal z hloubi pole centr přímo na svoji nohu, ač pronásledován dvojicí obránců a vyběhnuvším brankářem Roefem, nic neuspěchal a zaseknutím balonu skóroval do prázdné!
    3. Teddy CHEVALIER - 1:0
     
    6
    Hosté ale chtějí rychle odpovědět, vybojovali si dva rohy za sebou, ale nic z nich nevytěžili. Naopak se teď museli bránit rychlému útoku, jenže Ouali centroval přímo do ruk Roefa.
     
    7
    Kortrijk si předává míče na vlastní polovině, rozhodně se nikam netlačí. Jenže se nevyhnul chybě v rozehře a trojice útočníků hostí rozvíjela akci, kterou ale zmařil nepřesnou nahrávkou Myny.
     
    8
    První faul v dnešním utkání, Ndiaye nechtěně zalehl domácího Kumordziho v souboji a domácí mají balon.
     
    9
    Ajagun si narazil rychle s Oualim a hráči v červeném se zase o něco blíže dostali k hostující brance, tam jejich akce ale skončila. Dostali sice následně aut, ale z něj nic nevytěžili. Na míči jsou hosté z Waaslandu.
     
    10
    To ale platilo pouze půl minuty, Kortrijk je živější.
     
    10
    Ouali se z levého křídla probíjel do lepší střelecké pozice na střed a ve vápně v souboji s hráčem hostí upadl. Chtěl penaltu, ale sudí Botenberg vše viděl z pár metrů a uděluje domácímu záložníkovi žlutou kartu za simulaci.
     
    12
    Další možnost domácích na gól! Chevalier přenesl hru přesným centrem na Oualiho, který vracel na penaltový puntík Perbetovi, míč před Perbetem ale uklidil pryč v poslední chvíli Moren. Ten se navíc zranil a opouští dočasně plochu.
     
    14
    Waasland právě vstřelil branku!
    Po dlouhé době se hosté dostali do útoku a hned je z toho srovnávací trefa! Z rohu se vymotal hostující Van Damme a servíroval před branku CHERIFU NDIAYEOVI, který si míč pustil za sebe, otočil se a vypálil z první, Kaminski neměl šanci!
    14. Cherif NDIAYE - 1:1
     
    16
    Domácí ale neztratili nic ze svého útočného drajvu a zase tlačí, velmi dobře se individuálně ukázal Attal, ten si vzal míč do parády a vystřelil z dobrých 25 metrů, střela letěla sice vedle, nicméně to byl hezký pokus.
     
    16
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Valtteri Moren, přichází Jonathan Buatu Mananga.
     
    18
    Chybu domácích při předání míče hasil Makarenko držením Van Damma, Waasland-Beveren bude mít slušnou pozici na rozehrání standardky. Vypadá to ale na centr.
     
    19
    Ten provedl opět Van Damme, jenže se mu hrubě nepovedl a míč sbírá Kaminski.
     
    20
    Ofsajd, ofsajd zastavuje další tažení KV, hlavička na Oualiho z hloubi pole byla již mimo hru.
     
    20
    Ouali se na konci 20. minuty pak zkusil prosadit střelou zpoza šestnáctky, nicméně nepochodil, i díky slabé razanci. Hosté budou rozehrávat od vlastní branky.
     
    21
    Téměř přímo na hlavu dostal balon Ndiaye, hlavičkoval zhruba z 10 metrů, ale vedle. I Kaminski se tak dostane k míči, respektive uvede ho do hry.
     
    22
    Ouali je dnes velice vidět, od Chevaliera dostal opět centr na svoji osobu a zkusil vypálit „nůžkami“, Roef chytá, ale již v oblasti za čárou. Domácí pak měli roh a pramenil z něj faul na Oualiho skoro na lajně velkého vápna, pískán je faul.
     
    24
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Fotbalová paráda, TEDDY CHEVALIER má druhý gól! Tento útočník se postavil k exekuci kopu a krásně ho zakroutil na bližší tyč přes zeď! Roef mohl pouze bezmocně lomit rukama a přihlížet radosti domácích.
    24. Teddy CHEVALIER - 2:1
     
    25
    Je to zřejmě sprcha pro hosty, je ale pravdou, že vyjma gólu ze 14. minuty žádnou větší šanci neměli a Kaminski neměl tolik práce. To Roef je v jednom ohni.
     
    26
    Právě k Roefovi se dostal balon od obránců, hostující gólman tak posunul pouze dále.
     
    27
    Pro hostující fanoušky musí být toto utkání nuda, jak si jinak vysvětlit zívajícího fanouška Waaslandu v mladých letech. Možná nezívá ze hry, ale z únavy, to si nedovolím posoudit.
     
    28
    Attal si jde líně pro míč nacházející se v zámezí, aby mohl rozehrát další akci domácích na levé půlce hřiště.
     
    29
    Záměr přihrávky na Oualiho od Ajaguna nebyl vůbec špatný, ale špatně provedený, takto dlouhé prostrčení míče by nedoběhl ani Usain Bolt v nejlepších letech. Hosté budou vykopávat od své branky.
     
    30
    Hostům se nedaří absolutně nic. Navíc ztratili kulatou věc díky útočnému faulu a Kortrijk rychle pospíchal na druhou stranu, ke střele se dostal z osy hřiště Van der Bruggen a donutil Roefa jít na zem, hostující brankář ale první střelu neudržel, naštěstí pro něj se v okolí nenacházel nikdo a napodruhé již Roef ukryl míč u sebe.
     
    32
    Další faul od hostujícího týmu, tentokrát nebude pochválen Ampomah, který se s tím vůbec nemazal a vzal domácího hráče pěkně zezadu. Nicméně sudí Botenberg nesahá do kapsičky, pouze slovně upozorňuje.
     
    33
    KV předvedlo signál, kdy Chevalier centroval do vápna a z pravého křídla se míč vracel do nebezpečné oblasti, Roef přízemní centr vyrazil, míč dostal na nohu díky tomu Ajagun, neprostřelil ale obranu hostí!
    33.
     
    36
    Hosté pomalu přestávají stíhat v obraně a důsledkem jsou takovéto fauly. Ampomah stáhl unikajícího Chevaliera u autové čáry na zem a vidí žlutou kartu.
     
    37
    Kagelmacher dostal mnoho prostoru na hraně brankoviště, jenže se trochu unáhlil a vystřelil z první nad.
     
    38
    Ouali trochu čekal, co předvede jeho strážce, jenže ten nepředvedl absolutně nic a Ouali tak zkusil centr, to už se ale obránce pohnul a zblokoval centr na aut.
     
    39
    Kortrijk je jasně lepší, jeho hra má nápad a energii, hráči si evidentně hodně věří. Dostali nyní k dispozici roh, ten ale končí na kopačkách hráčů ve žlutém, navíc je přerušeno, na zemi zůstal ležet Chevalier.
     
    41
    Své rychlé nohy rozkmital Van Damme a potáhl míč až před šestnáctku, kde se ho lacině zbavil a nechal tvořit spoluhráče, jeho kolegové míč ale ztratili a domácí ihned kontrovali brejkem, Roef vnáší do hry prvek klidu.
     
    43
    Další šance domácích! Zleva centroval do vápna D´Heane, míč tečoval hostující hráč přímo na nohu Oualiovi, který vystřelil z první, ale balon letěl hodně mimo.
     
    45
    Blížíme se do konce první půle, možná se dočkáme nastavení v podobě jedné minuty. Na hřišti pokračuje KV ve velice dobrém výkonu.
     
    45+1
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Než jsem vás stihl informovat o nastavení, které činí jednu minutu, tak je na světě třetí gól Kortrijku! Závar před Roefem nakonec vyřešil Perbet nevědomou patičkou IDIRU OUALIOVI do pohybu, domácí záložník se nerozpakoval a střelou z voleje prostřelil Roefa na bližší tyč.
    45+1. Idir OUALI - 3:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Za námi je první poločas utkání skupiny o EL. Kortrijk v něm byl jasně lepší celek a od první minuty svého soupeře přehrával. Odměnou byl také brzký gól z kopačky Chevaliera. Jenže hosté si nepohlídali jedinou akci Waaslandu v poločase, prosadil se Ndiaye. Domácí ale i nadále kralovali hře a do konce prvního poločasu přidali dvě trefy, z nichž třetí byla v nastavení. Druhá půlka začne za 13 minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Začíná druhý poločas, ani jeden celek se nerozhodl střídat.
     
    46
    Hosté zahájili hru dlouhými přihrávkami, nakonec se dostal domácí stejně na míč a obstarali první střelu druhé půle, na starost ji měl Ajagun, ale velice nepřesně.
     
    47
    Po delší době si připíše kontakt s míčem Kaminski, trochu popohnal kolegy do útoku, ti ale nemají moc zájem, neboť vedou o dva góly. Nicméně má KV roh.
     
    48
    Roh byl zahrán na nejbližšího hráče v červeném, přesně Kumordziho, ale ten nemohl s míčem nic dělat v porovnání s razancí, jakou byl míč poslán.
     
    49
    Hosté dostávají možnost přímého kopu z podobné pozice, jako skóroval Chevalier ve 24. minutě. Faulovaným byl pronikající Van Damme.
     
    50
    Ampomah se zřejmě cítil méněcenný oproti Chevalierovi a vystřelil úplně stejně. Jenom s rozdílem, že zeď blokovala a odvrátila na roh. Ten zahráli hosté téměř ihned, ale nijak branku neohrozili.
     
    51
    Demir zastavil důrazně zezadu Attala, pískán je faul, neuděluje se karta.
     
    52
    Už to není taková ofenzivní smršť, jako v půli první ze strany Kortrijku. Nicméně stále drží domácí balon, hostům se vůbec nedaří probojovat ke střele.
     
    53
    Ajagun poslal dlouhou přihrávku na Oualiho, domácí záložník jí ale nedoběhl a Roef po delší době uklidňuje spoluhráče.
     
    54
    Chevalier se cítil poškozen při odpískaném faulu. Spíše než faul ale sudí Botenberg pískal hru vysokou nohou. Hra se obrací a Verstraete motá dva obránce u postranní čáry. Jeden z nich to ale nevydržel a dal mu „přes párky“.
     
    56
    Attal si věřil proti Ampomahovi až moc a nechal se připravit o míč, pak ho neúspěšně stíhal, až výpomoc parťáka Kagelmachera určila, že budou mít hostující další roh.
     
    57
    Chevalierovi uskočil míč v první fázi a následně tak musel vracet v krkolomné pozici zpět, což nebylo nejlepším řešením a hosté jsou na míči, navíc je pískán faul a rozehrávka ze solidní vzdálenosti.
     
    57
    Van der Bruggen nevybíravě zajel do jednoho z hostí a vidí poprávu žlutou kartu.
     
    60
    Vidíme taktéž jeden z prvních ofsajdů v dnešním utkání. Mužem v ofsajdu se stal hostující útočník Ampomah.
     
    61
    Mohlo být na Guldensporen Stadionu ještě veseleji! Krásný dloubáček za obranu dostal z hloubi pole Ajagun, míč lehce načechral a poslal ho přes vyběhnutého Roefa, k jeho smůle ale míč trefuje vedle pravé tyče!
    61.
     
    62
    Obraz hry se o něco málo změnil. Hosté již nejsou tak bezradní a mají taktéž nadějné šance, či pozice. Mají také několik rohů, jeden zahrával Ampomah a Myny hlavičkoval, k umístění do branky ale chybělo pár metrů navíc.
     
    64
    Do běhu a volného prostoru dostal míč na levé straně hostující Demir, musel však přeskakovat nohy bránícího hráče, to ho natolik zpomalilo, že míč nebyl schopen již doběhnout.
     
    65
    Roef měl zhruba pět minut oddechu, teď jde ale zase do akce. Spíše byl probrán z letargie, hráči Kortrijku se přiblížili zhruba na 20 metrů, jenže Moren získal míč a otáčí hru.
     
    67
    Teď už ale Roef opravdu musel do akce. Z dobrých 25 metrů pálil zajímavě Makarenko, Roef nejprve prudce vyrazil, pak musel míč dobíhat.
     
    68
    Chtěl jsi mě zabít? Takovýto pohled vrhá na protihráče domácí trenér. Přenesení hry se hostům absolutně nezdařilo a centr Schryverse mířil přímo do oblasti pohybu domácího trenéra. Ten v poslední chvíli uhnul, ale nevypadal vesele.
     
    69
    Ouali po první půli zřejmě vyhlásil konkurz do Klubu neviditelných. Jeho pohyb a šikovnost se s příchodem druhé půle vytratily, ale nyní se připomněl. Potáhl si míč na střed hřiště, chtěl sice střílet, ale zbytečně přeběhl dobrou pozici a míč odevzdal.
     
    71
    Chevalier se taktéž připomněl střelou z prostoru vápna, kterou Roef vytěsnil mezi tři tyče.
     
    73
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    A je to o tři góly! Zdá se býti rozhodnuto. Obrana si nepohlídala předávku balonu od Perbeta na ABDULA AJAGUNA, který vlétl mezi dva obránce a přesnou přízemní střelou k pravé tyči rozesmutnil Roefa, potažmo celý hostující sektor.
    73. Abdul AJAGUN - 4:1
     
    75
    Přichází i první střídání na obou stranách. Hřiště za domácí opouští Ouali, nahrazuje ho De Smet. Na druhé straně dochází taktéž ke střídání, Boljević nahrazuje Mynyho.
     
    77
    Centr z rohu byl přetažen až dozadu na tyč, kde si ho sbírá bez potíží Roef.
     
    78
    Vypadá to na čekání na poslední hvizd sudího. Oba celky se nikam neženou a berou zbytek utkání na pohodu.
     
    79
    Domácí i přesto předvedli solidní tlak v útoku, když stříleli dvakrát za sebou z nadějné pozice, dvakrát ale přímo do obránců.
     
    80
    D´Haene držel míč před dotírajícími soupeři před sebou, nakonec byl u autové čáry povalen a je pískán faul.
     
    81
    Opět střídání z obou stran. Na domácí straně střídá Palmer-Brown Kagelmachera, na té hostující Verburgh Verstraeteho.
     
    83
    Caufriez u soupeřova vápna zašlápl nohu Makarenkovi a KV rozehraje míč do poslední osmiminutovky zápasu.
     
    84
    Dostřídáno z obou stran. Ovace si užívá dvougólový Chevalier, za něj vběhne na hřiště Lepoint.
     
    85
    Dobrou myšlenku ukázal Ajagun se svojí přihrávkou na Palmer-Browna, který se o krok zasekl na místě, což byl ten důvod, proč se nedostal domácí hráč ke střele.
     
    86
    Hosté zřejmě úplně rezignovali na zbytek utkání a nikam se netlačí, naopak vyrábí další chyby. Kortrijk dohrává zápas bez sebemenších problémů.
     
    88
    Hosté dostali k dispozici další roh, který rozehráli dozadu na středový kruh, od něj se dále odvíjela celá akce. Míč se dostal do vápna na Ampomaha, který nedokázal vystřelit. Přesto byl ale faulován zhruba tři metry od hrany vápna a po ošetření se bude rozehrávat přímý kop.
     
    89
    Ampomah se opět postavil k exekuci, tentokrát zkusil obstřel zdi, v cestě mu ale stála De Smetova hlava.
     
    90
    Přízemní centr si ve skrumáží v malém vápně našel Caufriez a vystřelil, z otočky ale poslal míč mimo!
     
    90
    Rozhodčí nastaví dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Kortrijk dohrává zápas s míčem na kopačkách, pokoušel se ještě o akci v útoku, ale ta byla zastavena.
     
    90+2
    Poslední půlminuta, domácí fanoušci slaví jasnou výhru, na hřišti se už taktéž nikdo nikam nežene.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Přesně na dvě minuty nastavení ukončuje sudí Botenberg dnešní utkání 1. kola bojů o Evropskou ligu. Kortrijk byl po celý zápas jasně lepším celkem, o čemž také vypovídá skóre 4:1. S nadsázkou lze říci, že Waasland skóroval z jediné své šance. Jinak se ale hostům nedařilo vůbec nic. Z obou stran to byl poměrně pohledný fotbal, ač tedy ve druhé půli jeho kvalita upadla, Kortrijk si došel pro hladkou výhru 4:1.
    Za pozornost při dnešním onlajnu dnes děkuje Tomáš Kalas a budu se těšit při dalších přenosech nejen z belgické ligy napočtenou. (19:51:15)

    Tomáš Kalas

    Branky: 3. Chevalier, 24. Chevalier, 45+1. Ouali, 73. Ajagun – 14. Ndiaye

    Karty:   10. Ouali (KRT), 57. Van der Bruggen (KRT) – 36. Opoku Ampomah (WAS)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:7.
    KV Kortrijk: Kaminski – Attal, Kagelmacher (81. Palmer-Brown), Kumordzi, D'Haene – Van der Bruggen, Makarenko – Chevalier (84. Lepoint), Ajagun, Ouali (75. De Smet) – Perbet.
    Náhradníci: Bruzzese, Galens – De Smet, Hoxha, Ivanof, Lepoint, Palmer-Brown, Papazoglou, Stojanović, Verboom.

    Waasland-Beveren: Roef – Jans, Caufriez, Moren (16. Buatu Mananga), Demir – Schryvers, L. Verstraete (81. Verburgh), Joachim Van Damme – Myny (75. Boljević), Ndiaye, Opoku Ampomah.
    Náhradníci: Goblet – Aït-Atmane, Boljević, Buatu Mananga, Vanzo, Mmaee, Verburgh, Foulon.

    Rozhodčí: Botenberg (BEL)
    bahis siteleri