Sevilla – Barcelona 0:5 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:5 (0:3)
FC Barcelona
Sobota 21.04.2018, 21:30 • Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělský pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:9. (23:17:32)
     
    V Madridu propukla radost hráčů Barcelony, kteří zvítězili v letošním ročníku Copa del Rey! Katalánci předvedli naprosto dominantní výkon a doslova zničili Sevillu přesvědčivě 5:0. Viděli jsme řadu vyložených šancí, které si vytvořil také outsider dnešního zápasu. Sevilla se ale nachází ve velmi špatné formě, což jednoznačně ukázal i dnešní zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    88
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Andrés Iniesta, přichází Denis Suárez.
     
    87
    Messi se dostal s míčem až za půlící čáru a do kombinace byl zapojen také Cillessen. Nizozemský brankář roztáhl hru na pravou stranu.
     
    86
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Franco Vázquez, přichází Nolito.
     
    85
    Sevilla sevřela svého soupeře na jeho vlastní polovině a ze střední vzdálenosti to zkusil střídající Layún. Jeho rána směřovala doprostřed.
     
    84
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Utkání se spíše dohrává, Sevilla by ale chtěla vstřelit alespoň jednu branku.
     
    83
    Suárez to zkoušel obloučkem na vzdálenější tyč, míč se mu ale nepodařilo ideálně zvednout a Soria předvedl rutinní zákrok.
     
    82
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philipppe Coutinho, přichází Ousmane Dembélé.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Miguel Layún.
     
    81
    Navas tentokráte necentroval, místo toho chtěl překvapit brankáře střelou z úhlu. Cillessen se nenechal převakpit a míč sevřel do náruče.
     
    80
    Roberto si chtěl vyměnit míč s Coutinhem, s tímto záměrem počítal také Escudero, jenž vložil nohu do přihrávku. Katalánci jsou ale stále u míče.
     
    79
    Další akce šla opět přes pravou stranu, kde operuje Navas. Ani jeho následná prudká nabídka nenašla nikoho ve stejném dresu.
     
    78
    Sevilla měla ještě k dispozici rohový kop, po kterém zkoušel pozornost brankáře Banega. Jeho rána z velkého úhlu neměla šanci na úspěch.
     
    77
    Další práce pro Cillessena. O střelecký pokuse totiž přihlásil Sarabia, který nemířil vůbec špatně. Nizozemský brankář si ale pohlídal levou tyč.
     
    76
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Paulinho.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Franco Vázquez (Sevilla FC).
     
    73
    Přetažený centr našel na zadní tyči Sarabiu, který se ale neprezentoval důraznou hlavičkou. Na brankové čáře zasáhl pozorný Piqué.
     
    72
    Na zemi skončili hned dva hráči Barcelony, nakonec je ale pískán ten první faul na Rakitiče. Nedovolený zákrok vytasil Banega.
     
    71
    Těžko říct, co probíhá v hlavách hráčů Sevilly. Ti nepředvádějí vůbec dobrý výkon a toto finále nabízí spíše demoliční zápas.
    69. COUTINHO - 0:5
     
    69
    Barcelona právě vstřelila branku!
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil PHILIPPE COUTINHO, který poslal brankáře na opačnou stranu.
    69. Ruka v šestnáctce.
     
    69
    Je tu pokutový kop pro Barcelonu!
     
    69
    Coutinho se snažil rychlostně vyzrát na Escudero, kapitán Sevilly s ním sváděl vyrovnaný souboj. Následná Iniestova rána byla zablokována.
     
    68
    Vázquez to přehnal s agresivitou a místo míče trefil Rakitiče. Jednoznačný faul, po kterém se Barcelona vrátí zpět k balónu.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Andrés Iniesta (FC Barcelona).
     
    66
    Ramírez se dostal až do zakončení, nicméně jeho střelu dokázal Cillessen zneškodnit. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    65
    Coutinho oslovil za šestnáctkou Busquetse, který to překvapivě zkoušel přímo na bránu. Jeho přízemní rána putovala o kousek vedle.
     
    64
    Pátý rohový kop v podání Barcelony nepřinesl nic nebezpečného, naopak se Coutinho neprobil kolem Mercada. Následovat bude další roh.
     
    63
    To je naprosto marné od Sevilly. Ramírez totiž chtěl přenést hru na Navase, který na něj nedosáhl a navíc míč skončil až za postranní čárou.
     
    62
    Rakitič si vyměnil míč s Coutinhem a poté poslal centr právě na bývalého hráče Liverpoolu. Maličký Brazilec hlavičkoval hodně nepovedeně.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry a pohár pro vítěze Copa del Rey půjde s vysokou pravděpodobností do Barcelony. Sevilla může výrazně zabrat.
     
    60
    Jakoby Sevilla po čtvrté brance rezignovala. V tuto chvíli sledujeme pouze jednu polovinu hrací plochy, Blaugranas se ženou za pátou brankou.
     
    59
    Albovi se nepodařilo sklepnout míč k nohám Rakitiče, následný protiútok Sevilly skončil útočným faulem. Sarabia totiž povalil k zemi Umtitiho.
     
    58
    Messi to zkoušel z velké dálky, jeho rána trefila pouze clonícího Coutinha. Barcelona zůstává u míče, se kterým si pohrává na útočné polovině.
     
    57
    Seville dnes nefunguje obranná činnost, což je ale celosezónním jevem. Pod taktovkou Vincenza Montelly je to tradiční obrázek.
     
    56
    Málem to bylo o pět branek! Na Messiho centr si naskočil Suárez, kterého vychytal Soria. Míč poskakoval na brankové čáře, nicméně naběhnuvší Umtiti ho nedokázal uklidit do sítě.
     
    55
    Balón byl stále ve hře a Ramírez mohl spěchat kupředu. O míč ale rychle přišel a naopak na druhé straně musel další akci zastavit Soria.
     
    54
    Fanoušci Sevilly jsou hodně opaření, jejich miláčci inkasovali už počtvrté a s jejich ambicemi v dnešním finále to nevypadá vůbec růžově.
    53. INIESTA - 0:4
     
    53
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Jenomže je tu další branka Katalánců! Laciná ztráta míče nakonec přinesla smrtící kontr, při kterém Messi počkal na náběh ANDRESE INIESTY, který obešel Soriu a poté trefil odkrytou brankou.
     
    53
    Messi se ukázkově otočil kolem svého kolegy z reprezentace Banegy a přihrál volnému Coutinhovi. Tomu ale uskočil míč daleko od nohy.
     
    52
    Sevilla vstoupila do druhého poločasu mnohem aktivněji. U balónu byl opět Vázquez, kterému se ale nepodařilo oslovit Muriela.
     
    51
    Ramírez se rychlostně dostal až do pokutového území, kde se do velké šance dostal Vázquez. Ital ve službách Sevilly zakončil pouze do padajícího Alby.
     
    50
    Další akce Sevilly začala u Banegy, který přenesl hru na aktivního Navase. Jeho centr do šestnáctky putoval Sarabiovi na paty.
     
    49
    Lenglet nejdříve naznačil přihrávku do strany a poté vyprodukoval lehký centr na Muriela. Umtiti se rozhodl odklidit míč do bezpečí.
     
    48
    Suárez si naběhl na autové vhazování od Alby, jeho průnik přes dvojici protihráčů byl včas zastaven. Následně byl pískán Messimu faul.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Barcelony. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Sandro Ramírez.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které jednoznačně vyšlo lépe Barceloně. Katalánci nejenom, že podávali dominantní výkon, navíc se prosadili hned třikrát. Sevilla má před sebou obrovsky těžký úkol, avšak stále řešitelný.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Coutinho rozehrál nakrátko rohový kop, po kterém poslal do vápna vysoký balón. Hrací předmět nakonec dopadl až za brankovou čáru.
     
    42
    Tohle vypadá na nadpozemský úkol pro Sevillu. Ta by ale mohla napodobit výkon AS Řím, který právě Barcelonu popravil třema trefama.
     
    41
    Aktivní napadání Sevilly nakonec přineslo zisk míče, Sarabia se s ním ale daleko nedostal. Naopak si Barcelona připravuje další útok.
    40. Luis SUÁREZ - 0:3
     
    40
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tady to vypadá na pořádný debakl! Obrana Sevilly nezachytila náběh LUISE SUÁREZE, který svůj úprk zakončil přesně k pravé tyči. Sevilla je na ručník, toto finále má rozehrané naprosto katastrofálně.
     
    40
    I nadále sledujeme dominantní představení Katalánců. Ti si nyní užívají zápas a důkladně si připravují kombinaci na vlastní polovině.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Tak teď Escudero unikl červené kartě. Kapitán Sevilly totiž nedovoleně zastavil unikajícího Messiho, který by se řídil sám na bránu.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Gabriel Mercado (Sevilla FC).
     
    34
    Na druhé straně si Sevilla neporozuměla při přechodu k pokutovému území, konkrétněji to byl Vázquez, jenž nahrával do špatného prostoru.
     
    33
    Už, už se zdálo, že se Messi požene sám na brankáře, tento záměr mu ale překazil praporek pomezního. Argentinec se ale nacházel v milimetrovém ofsajdu.
     
    32
    V tuto chvíli to bude mít Sevilla nesmírně složité. Proti favorizované Barceloně prohrává už o dvě branky, stále ale zbývá dostatek času.
    31. MESSI - 0:2
     
    31
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Máme tady druhou branku v síti Sevilly! Alba se prohnal po levém křídle, odkud patičkou poslal míč proti noze LIONELA MESSIHO. Pětinásobný držitel Zlatého míče zakončil chladnokrevně pod břevno.
     
    31
    První ostrý zákrok pro Cillessena. Navas našel na zadní tyči zcela osamoceného Vázqueze, který svojí hlavičku namířil pouze do rukavic brankáře.
    30. Iniesta zamířil do břevna.
     
    30
    Další velká šance Barcelony! Iniesta totiž napřáhl a jeho rána skončila pouze na břevně. Teď si Sevilla musela pořádně oddychnout.
     
    29
    Coutinho to zkoušel individuálním způsobem, nicméně míč mu uskočil daleko od kopačky a posléze ještě přišlápl soupeře.
     
    28
    Iniesta vyprodukoval hodně zajímavý pas, na který ale nedosáhl Messi. Sevilla to tak bude moct zkusit směrem dopředu.
     
    27
    Iniesta byl v obležení tří hráčů, nicméně i přesto drží Katalánci balón. Ten se postupně dostal až k Piquému, který váhá s rozehrávkou.
     
    26
    Hra se nám trochu uklidnila a momentálně sledujeme lehce nezáživnější pasáž utkání. Barcelona se snaží najít skulinku v obraně.
     
    25
    Navas to na pravé straně udělal fantasticky, jeho střílená nabídka pouze proletěla šestnáctkou. Tady stačila sebemenší teč a Sevilla mohla slavit.
     
    24
    Suárez chtěl zrychlit akci přihrávkou na Coutinha, nicméně tato nabídka byla hodně nepřesná. Barcelonský forvard se následně omluvil bývalému spoluhráči z Liverpoolu.
     
    23
    S míčem se pomazlil také brankář Soria, který se podíval vpřed a raději zvolil krátkou přihrávku na Lengleta. Ten mu míč ale okamžitě vrátil.
     
    22
    Tohle byla zbytečnost od Suáreze. Už po odehrání míče totiž tvrdě zajel do Mercada, načež se hráči Sevilly dožadovali žlutého kartónku pro Uruguayce.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto finále, více ze hry má zatím Barcelona. Postupem času se ale začíná projevovat také Sevilla.
     
    20
    Messi měl s míčem o něco více prostoru, nicméně i tentokráte nedoběhl ani k šestnáctce. Barcelonští okamžitě napadají rozehrávku soupeře.
     
    19
    Úvodní rohový kop Sevilly zahrával Banega krouceným centrem na malé vápno, odkud ho odkopl pryč Piqué. Posléze ještě pálil hodně vedle brány Correa.
     
    18
    Navas nastartoval své dolní končetiny a po dlouhém běhu s míčem poslal do šestnáctky centr. Do zakončení se natlačil Muriel, následovat bude roh.
     
    17
    Piqué musel zvolil odkop ke středovému kruhu, kde se ale Coutinho nedostal k míči. Následně se ho ujal Messi, který byl zastaven čistě.
     
    16
    Další akce Barcelona byla velmi rychlá, nicméně i v tomto případě se Suárez ocitl v ofsajdu. Soria se tak dostane k odkopu.
     
    15
    Kostky jsou vrženy, Sevilla by měla konečně začít trochu hrát. Ostatně nic jiného jí ani nezbývá, hned v úvodu musí dotahovat jednobrankové manko.
    14. Luis SUÁREZ - 0:1
     
    14
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Dalekonosný odkop v podání Cillessena nastartoval hned dva hráče Katalánců. Coutinho ještě vyšperkoval celou akci přihrávkou na LUISE SUÁREZE, který už měl snadnou práci.
     
    14
    Soria byl donucen odehrát balón bez přípravy, a tak se po jeho odkopu dostal Navas do nepříjemné situace. Zkušený bek to ale zvládl na jedničku.
     
    13
    Messiho centr nakonec musel Soria odvrátit ze své zóny, Sevilla je v úvodu zápasu hodně pasivní. Cillessen je bez jediné práce s míčem.
     
    12
    Levý bek ve službách Barcelony to opět zkoušel po své oblíbené straně, kde mu tentokráte cestičku vpřed zabarikádoval Sarabia.
     
    11
    Messi okamžitě roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Alba. Toho však včas dostoupil Navas, jenž poslal míč za čáru.
    10. Messiho přímý kop.
     
    10
    Rozehrávku z velké vzdálenosti si vzal na starost Messi, který to dle očekávání zkoušel přímo na bránu. Jeho obstřel skvěle zlikvidoval Soria.
     
    9
    Konečně se také Sevilla dostala k souvislejší práci s míčem. Vázquez si obhodil Iniestu a poté přihrál pouze napadajícímu Suárezovi.
     
    8
    Barcelonští se po zablokovaná ráně dostali k úvodnímu rohovému kopu. K rozehrávce se postavil Coutinho, po jehož centru byl odpískán útočný faul.
     
    7
    Iniesta nepřešel před střed hrací plochy, k volnému míči se tak dostal Messiho, jehož přihrávka na Albu byla příliš čitelná.
     
    6
    Tradiční moment téměř každého zápasu Barcelony. Luis Suárez si totiž nepohlídal ofsajdovou linii, po signalizaci byla poskytnuta výhoda Seville.
     
    5
    Iniesta přihrál vedle stojícímu Messimu, který si ale naložil pořádné sousto. Obrat o míč ho dokázal Lenglet, jenž následně vyvezl balón.
     
    4
    Na hrací ploše zůstal ležet Escudero, který má nějaké menší problém se svojí kopačkou. Po chvilkovém přerušení se může pokračovat ve hře.
     
    3
    Poprvé se k míči dostala také Barcelona, která zahájila svojí tradiční kombinaci. Míč se stěhuje z kopačky na kopačku.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala Sevilla, která je v tomto duelu vedena jako domácí tým.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Soria – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – N´Zonzi, Banega – Sarabia, Vázquez, Muriel – Correa
    Náhradníci: Rico – Ramiréz, Pizarro, Layún, Nolito, Carrico, Ben Yedder

    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Coutinho, Busquets, Rakitič, Iniesta (C) – Messi, Luis Suárez
    Náhradníci: ter Stegen – Paulinho, Dembélé, Paco, Semedo, Denis Suárez, Vermaelen

    Rozhodčí: Manzano.
     
    FC Barcelona

    Na druhé straně stojí hodně silný kalibr, kterým je Barcelona. Katalánci sice s velkým náskokem vévodí španělské nejvyšší soutěži, poslední zápasy ale nejsou to pravé ořechové. O tom by koneckonců mohlo vyprávět římské AS, jenž překvapivě vyřadilo Barcelonu z Ligy mistrů. Hostující tým dnešního utkání se s velkou pravděpodobností stane mistrem domácí soutěže, kterou zatím zvládl bez jediné porážky. Rozhodně málo vídaný moment, avšak barcelonští mají na kontě už osm remízových výsledků. Jeden z nich se udál v minulém kole, kdy Celta Vigo nakonec vybojovala cenný bod po remíze 2:2.
     
    Sevilla FC

    Fotbalisté Sevilly se každoročně řadí mezi nejlepší celky španělské nejvyšší soutěže. Sevilla se v tabulce domácí soutěže zatím nachází na sedmé pozici, která ale nezaručuje ani Evropskou ligu. Pakliže by Sevilla skutečně zůstala na této pozici, určitě by se hodilo vítězství právě v dnešním zápase, přičemž vítěz okamžitě putuje do Evropské ligy. Sevilla se ale nachází v hodně bídné formě. V lize nezvítězila ani v jednom z posledních šesti zápasů, navíc vypadla i z Ligy mistrů, což se ale proti čtvrtfinálovém soupeři Bayernu Mnichov dalo čekat. Zejména po příchodu italského trenéra Vincenza Montelly se výrazně zhoršila defenzívní činnost.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělský pohár má na programu finále, ve kterém se představí Sevilla FC a FC Barcelona.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    David Suchý

    Branky: 14. Luis Suárez, 31. Messi, 40. Suárez, 53. Iniesta, 69. Coutinho (pen.)

    Karty:   34. Mercado (SEV), 38. Escudero (SEV), 75. Vázquez (SEV) – 67. Iniesta (BAR)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:9.
    Sevilla FC: Soria – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – N´Zonzi, Banega – Sarabia, Vázquez, Muriel – Correa
    Náhradníci: Rico – Ramiréz, Pizarro, Layún, Nolito, Carrico, Ben Yedder

    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Coutinho, Busquets, Rakitič, Iniesta (C) – Messi, Luis Suárez
    Náhradníci: ter Stegen – Paulinho, Dembélé, Paco, Semedo, Denis Suárez, Vermaelen

    Rozhodčí: Manzano
    bahis siteleri