Thajsko – Čína 0:2 (kon.) | Anglie – Nigérie 2:1 (kon.) | Rakousko – Německo 2:1 (kon.)
Švédsko – Dánsko 0:0 (kon.) | Černá Hora – Slovinsko 0:2 (kon.) | Belgie – Portugalsko 0:0 (kon.)
Irsko – USA 2:1 (kon.) | Island – Norsko 2:3 (kon.)
konec
Belgie
0:0 (0:0)
Portugalsko
Sobota 02.06.2018, 20:45 • Stade Roi Baudouin, Brusel • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu zase někdy příště těšit na počtenou. (22:48:16)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:10.
     
    Je dobojováno, dnešní přátelský duel mezi Belgií a Portugalskem konči bezbrankovou remízou. Před začátkem jsme doufali v ofenzivní hody, ty se ale nakonec nekonaly. Co se fotbalové krásy a atraktivity týče, rozhodně více ji bylo k vidění v prvním poločase, jehož začátek daleko lépe zvládla Belgie, ze svého tlaku si ale žádnou vyloženou příležitost nevypracovala. Zhruba v pětadvacáté minutě převzali otěže Portugalci, kteří mohli jít ještě před přestávkou hned několikrát do vedení, jenže Moutinhovu ránu lapil Courtois a Martinsovi se Silvou a Guedesem scházely decimetry. V druhé půli zasáhlo do hry na obou stranách několik hráčů z lavičky, nic moc zajímavého se ale už neudálo. Svěřenci trenéra Martíneze čeká další přípravné utkání ve středu, jejich soupeřem bude Egypt, Portugalci ve čtvrtek vyzvou Alžírsko.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    S Betem to příliš dobře nevypadá, na hrací plochu jsou přivoláni zdravotníci. Doufejme, že se nejedná o nic vážného, přijít o mistrovství světa necelé dva týdny před jeho začátkem, to by byla pro portugalského veterána obrovská smůla.
     
    90+3
    Meunier vyslal na Bentekeho jeden z posledních dlouhých nákopů tohoto utkání, balon ale doskákal až k Betovi. Portugalský brankář po pokutovém území pouze pokulhává, vypadá to na problém se stehenním svalem.
     
    90+2
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Guedes, přichází Rui.
     
    90+2
    Benteke si u postranní lajny počíhal na Pepeho a tvrdě si na portugalského stopera vyšlápl. Z hostující střídačky už se zvedal tým zdravotníků, bývalý obránce Realu Madrid dal ale jasně najevo, že ošetření nebude nutné.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat ještě čtyři minuty.
     
    90
    O chvíli později si Adnan Januzaj v souboji s Brunem Fernandesem došel pro faul. Kevin De Bruyne rozehrál přímý kop až k zadní tyči, kde Betova nepovedeného výběhu mohl využít mladý stoper Boyata, na míč ale o fous nedosáhl.
     
    89
    Chadli zatlačil na Guerreira a díky svému důrazu vybojoval míč pro Januzaje. Ten možná měl ještě přihrávat, místo toho se rozhodl pro přímé ohrožení Betovy svatyně, trefil ale pouze boční síť.
     
    88
    Na Bentekem je po nepovedené sezoně v Crystal Palace hodně znát hlad po gólech. Tentokráte si belgický útočník skvěle tělem odstavil Fonteho, ve snaze o uvolnění ale balon nešťastně zasáhl rukou.
     
    87
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Moutinho, přichází B. Fernandes.
     
    85
    Boyatova zpětná nahrávka pro Vertonghena nebyla úplně přesná, zkušený zadák Tottenhamu se tak dostal do nezáviděníhodné pozice, kterou vyřešil rezolutním odkopem do zámezí. Autové vhazování pro Portugalce.
     
    84
    Portugalci v poklidu kombinují na obranné polovině a zřejmě se chystají k závěrečnému náporu. Samostatně se zkoušel prosadit Cédric, Thorgan Hazard ale byl proti, a hosté tak musí začít zase od píky.
     
    83
    Carvalho se neukvapil a místo uspěchaného centru přenesl hru k volnému Fernandesovi. Ten čekal na ideální moment na přihrávku, o pár vteřinek jej ale prováhal, André Silva totiž balon přebíral v těsném ofsajdu.
     
    82
    Thorgan Hazard udělal rychlou kličku Cédricovi a poté centroval pro znovu si nabíhajícího Bentekeho. Těsně před ním ale nešťastně zasáhl Pepe, od kterého se míč odrazil k Betovi, jeho reakce ale byla včasná.
     
    81
    Do konce dnešního utkání zbývá posledních deset minut, možná se dočkáme pár nastavených minutek navíc. Budeme dnes svědky nějaké branky, nebo se oba celky rozejdou s bezbrankovým výsledkem?
     
    80
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází E. Hazard, přichází T. Hazard.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   54. Pepe (POR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:10.
    Belgie: Courtois – Alderweireld, Kompany (55. Boyata), Vertonghen – Meunier, Dembélé (46. Fellaini), De Bruyne, Carrasco (46. Chadli) – Mertens (46. Januzaj), R. Lukaku (46. Benteke), E. Hazard (C) (80. T. Hazard)
    Náhradníci: Sels, Casteels – Boyata, Fellaini. T. Hazard, Tielemans, Januzaj, Benteke, Batshuayi, Chadli, Ciman, J. Lukaku

    Portugalsko: Beto – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Mário (72. M. Fernandes), Carvalho, Moutinho (C) (87. B. Fernandes) – Martins (63. Quaresma), Guedes (90+2. Rui), B. Silva (78. A. Silva)
    Náhradníci: Patrício, Lopes – Alves, M. Fernandes, A. Silva, Dias, Pereira, B. Fernades, Rui, Quaresma

    Rozhodčí: Viktor Kassai – Istvan Albert, Theodoros Georgiou (všichni Maďarsko)
    bahis siteleri