Karlovy Vary – Jirny 1:0 (kon.) | Benešov – Štěchovice 1:1 (5:3 po pen.) | Zápy – Litoměřicko 2:1 (kon.)
konec
SK Zápy
2:1 (2:1)
FK Litoměřicko
Neděle 12.08.2018, 17:00Česká fotbalová liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u prvního kola ČFL. V tomto utkání se střetnou Sk Zápy s Litoměřickem. V loňské sezóně na tom byl rozhodně lépe domácí tým, který skončil na skvělém třetím místě. Hosté také hráli ČFL, ale umístili se až na dvanáctém místě s dvacetibodovou ztrátou na Zápy. Favoritem utkání jsou Zápy, potvrdí tuto roli, nebo si Litoměřicko dnes připíše body? To se uvidí, utkání startuje v 17:00!
     
    Úvodní sestavy:

    SK Zápy: Frydrych – Hašek, Pávek, Duben (C), Novák, Hron, Eliáš, Putz, Jablonský, Svoboda, Matějka.
    Náhradníci: I. Doležal, Jelínek, Jukl, Balvín, Stehnal, Macek, M. Doležal.

    FK Litoměřicko: Plachý – Šustr, Šimkovský (C), Chábera, Verner, Surmaj, Macháček, Havrda, Valenta, Štancl, Luong.
    Náhradníci: Slanina, Zdržálek, Karvánek, Husenský, Štefko.

    Rozhodčí: Martínek – Řeháček, Šťastný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání nám začalo! O úvodní výkop se postarali hráči hostujícího Litoměřicka, kteří nastoupili v zelených dresech dresech. Domácí Zápy hrají v červených.
     
    2
    Litoměřicko se ihned snažilo dostat do útoku. O míč však velmi brzo přišlo vinou nepřesné přihrávky. Domácí mají k dispozici autové vhazování.
     
    2
    Přesto se hráči v zeleném dostali k první šanci utkání. Po faulu měli možnost standardní situace. Centr se ale zrovna dvakrát nepovedl a skončil za brankovou čárou, aniž by se míče někdo dotkl.
     
    3
    Znovu nepřesnost na hostující straně. Litoměřicko sice má častěji míč na kopačkách, ale časté chyby ho sráží. Přesto se Zápy dlouho u balonu neudržely.
     
    4
    Konečně se nedaleko branky ocitli také domácí fotbalisté. Ti vybojovali autové vhazování. Přišel dlouhý aut, který v pohodě odvrátil obránce hostí.
     
    6
    Na dlouhý balon si sbíhal útočník domácích Záp, jenže těsně před ním odpálil míč daleko jeho protihráč. Aut pro domácí hráče.
     
    7
    Na druhé straně přišla první střela utkání. Nepatřila ovšem mezi nejpřesnější, a tak si Frydrych zatím žádný zákrok nemusel připsat.
     
    8
    Parádní akce v podání Josefa Eliáše. Ten táhl celou akci, obehrál dva protihráče, navedl si míč na střed a pálil. Bohužel pro něj trefil nohu obránce, který jeho střelu hodně zpomalil, navíc šla doprostřed brány.
     
    9
    Zápy právě vstřelily branku!
    Další akce Záp už ale brankou končí! Parádní přihrávku za obranu dostal VOJTĚCH HRON, jehož rána mířila do horních pater branky a Plachý na ní neměl nárok.
    9. HRON - 1:0
     
    10
    Velmi zajímavou šanci měli hostující fotbalisté, jelikož zahrávali přímý kop z nějakých osmnácti metrů. Následná střela ale trefila jen zeď, poté ještě dostal přiklepnutý míč Surmaj, ovšem i jeho ránu zastavili protihráči.
     
    11
    Zápy jsou zatím mnohem nebezpečnějším týmem! Tomáš Matějka se dostal ke střele někde na hranici vápna a mířil na bližší tyč. Plachý si s jeho ránou dokázal poradit a vyrazit míč na roh.
     
    12
    Následný rohový kop byl nakonec velmi nebezpečný! Obránce hostí ho odhlavičkoval jen nad sebe a už to vypadalo, že se míč nakonec snese do brány. Litoměřicko si s tím na poslední chvíli dokázalo poradit.
     
    14
    Domácí tým se hnal do dalšího útoku. Na sražený centr si seběhl hráč z druhé vlny, jemuž se střela ani trochu nepovedla a mířila vysoko nad.
     
    15
    Nádherná akce v podání hostí! Jeden ze záložníků dokázal obejít hned tři protihráče a založil útok. míč se dostal k Miroslavu Vernerovi, jehož parádní rána z dálky nakonec skončila na spojnici tyče a břevna!
     
    17
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tentokrát už to na hostující straně vyšlo! Litoměřicko se dostalo do rychlého protiútoku, který skončil pasem na MICHALA MACHÁČKA, jenž se zasekávačkou zbavil protihráče a poté v pohodě překonal Frydrycha v bráně.
    17. MACHÁČEK - 1:1
     
    18
    Rozhodčí je zatím velmi benevolentní, co se týče hraničních zákroků. Zatím se píská minimálně, což je jen dobře pro plynulost hry.
     
    19
    Vzápětí se ovšem pískalo a Zápy zahrávaly standardní situaci nedaleko autové čáry. Následný centr bez větších problémů obrana Litoměřicka odvrátila.
     
    20
    Hra se v posledních minutách přelévá z jedné strany na stranu. Po sérii několika odrazů nakonec skončil balon u Frydrycha, jenž neváhal a rychle rozehrál.
     
    22
    Viděli jsme první dlouhý aut také na straně Litoměřicko. Ani zde nepřinesl moc radosti, protože domácí obrana si s tím bez problémů poradila.
     
    23
    Rozhodčí nařídil občerstvovací pauzu.
     
    24
    Po krátké pauze se opět hraje. Zápy měly možnost autového vhazování, po kterém se dostaly na dostřel k litoměřické bráně. Následovat bude další dlouhý aut.
     
    25
    Ten si sice našli hráči v červenobílých dresech jako první, jenže neměli klid na zakončení a Litoměřicko míč odpálilo. Nakonec je hostům odpískán ofsajd.
     
    26
    Hráči v zeleném zahrávali standardní situaci, jež ji moc nevyšla. Dlouhý nákop si jako první bez větších potíží našel domácí obránce, jenž balon odvrátil.
     
    28
    To standardka na druhé straně vypadalo o něco zajímavěji! Parádní centr na zadní tyč vracel před bránu jeden z domácích hráčů, jenže míč v cestě na poslední chvíli zabránil obránce.
     
    29
    Zatím sledujeme hodně vyrovnané utkání. Oba týmy mají své šance na vstřelení gólů, a tak se dá říci, že remízový stav je zasloužený.
     
    30
    Litoměřicko během pár vteřin nasadilo několik jesliček svým protihráčům, ale k nebezpečné příležitosti to nevedlo. Ani Zápy dopředu nic nevymyslely.
     
    31
    Toto již nebezpečně vypadalo! Do vápna dostal míč domácí útočník, jenž z první hledal někoho v druhé vlně. Bohužel pro něj trefil jen hlavu obránce, od kterého se míč odrazil mimo.
     
    33
    Litoměřicko zahrávalo standardní situaci z poloviny hřiště. Míč přizvedl jeden z hostujících hráčů, každopádně ho zvedl moc a balon skončil mimo hřiště.
     
    34
    Jakub Chábera se snažil doběhnout dlouhý pas. Proti němu vystartoval i Frydrych, přesto ho hostující hráč stihl o něco rychleji. Balon se však mezitím dokutálel až k lajně, odkud ho Chábera nedokázal nasměrovat ve skluzu před bránu.
     
    36
    Zápy právě vstřelily branku!
    Velké emoce vzplanuly na hřišti po brance domácích Záp! Ty zahrávaly rohový kop a míč trkl hlavou jeden z domácích, jenž trefil svého soupeře, od kterého se míč odrazil těsně před bránu. Zde míč trefil ještě TOMÁŠ MATĚJKA, jenž dostal balon těsně za brankovou čáru. To se moc nelíbí hostům, ale branka je uznána.
    36. MATĚJKA - 2:1
     
    36
    Žlutou kartu dostává Miroslav Verner (FK Litoměřicko).
     
    38
    Litoměřicko se hnalo do útoku poté, co se úspěšně vyhlo několika ostrým soubojům. Nakonec je však zastaveno, jelikož byl odmáván i odpískán ofsajd.
     
    39
    Hosté se snažili o rychlé přenesení hry na pravou stranu. Přihrávka ovšem nepatřila mezi nejpovedenější, naopak. Našla jen nohy Miroslava Nováka, který rychle rozehrál útočnou akci domácích.
     
    40
    Střelec první branky zápasu Vojtěch Hron zachytil míč na hranici vápna, kde se několika kličkami snažil zbavit svých protihráčů. O balon ale přišel.
     
    41
    Znovu byl v akci Vojtěch Hron, jenž se hnal za dlouhou přihrávkou. Hostující obránce si s tím však poradil a poslal svému gólmanovi menší pozdrav.
     
    42
    Jakub Šimkovský si dlouho připravoval míč na centr, když už se pro něj rozhodl, dal mu tam nohu protihráč, jenž ho srazil příhodně pro svého spoluhráče.
     
    43
    Zahrávání standardních situací zatím Litoměřicku moc nejde. Další dlouhý nákop nikoho z hostujících hráčů nenašel a skončil až za brankovou čárou.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Patrik Valenta (FK Litoměřicko).
     
    45
    To rozehrávka standardní situace na druhé straně už byla o něčem jiném! Prudký centr se točil do branky, kde byl ovšem Plachý připraven. Vyražený míč se znovu odrazil k domácímu hráči, jehož rána se nevešla mezi tři tyče.
     
    45+1
    V nastavené minutě se do dobré šance dostal Tomáš Matějka. Jeho rána neměla potřebnou razanci, a tak byl Plachý na zemi včas.
     
    45+2
    Zápy měly ještě v nastavení možnost standardky. Tu rozehrávaly z hranice velkého vápna. Domácí hráč mířil přímo na bránu, jenže jeho střela nakonec letěla moc vysoko.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi velmi zajímavý první poločas 1. kola ČFL! Po tom vedou domácí Zápy o jednu branku nad Litoměřickem. Domácí se rychle dostali do vedení, když skórovali již v deváté minutě zásluhou Vojtěcha Hrona. Jenže uteklo dalších osm minut a bylo srovnáno, poté co skóroval Michal Macháček. Zápy měly o něco více ze hry, což se nakonec ukázalo, když vedoucí branku vstřelil Tomáš Matějka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Patrik Valenta, přichází Jan Štefko ml.
     
    47
    Litoměřicko se pokoušelo o postupný útok, ale daleko to nevedlo. Samo se připravilo o míč vinou nepřesné přihrávky, kterou sebral Frydrych.
     
    48
    Na hřišti zůstal po jednom ze soubojů ve středu hřiště ležet jeden z hostujících hráčů, kterému se na nohy moc nechce. Nakonec se však zvedl a bude schopen pokračovat ve hře.
     
    49
    Hráči Záp se dostali do akce a k jednomu z domácích hráčů se odrazil míč. Ten se rozhodl pro střelu z první, ovšem jen bolestivě trefil svého soupeře do hrudníku.
     
    50
    Litoměřicko velmi pěknou přihrávkou přeneslo hru na druhou stranu, kde se jeho hráč pokoušel o centr z první. Domácí obránce mu dal však dobře do jeho pokusu nohu a zblokoval míč na roh.
     
    51
    A ten přinesl zajímavou situaci. K balonu se totiž dostal právě hostující hráče, který pálil z první. Byla to ale těžká pozice a střela mu vůbec nesedla.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Miroslav Novák (SK Zápy).
     
    52
    Žlutou kartu dostává Martin Štancl (FK Litoměřicko).
     
    53
    V posledních okamžicích se spíše čeká, než hraje. Míč často opouští plochu a mezi jednotlivými akcemi jsou velké průtahy, to hře moc neprospívá.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Šimon Havrda (FK Litoměřicko).
     
    56
    Se žlutými kartami se nám roztrhl pytel v tomto poločase. Tentokrát ji obdržel Tomáš Matějka za velmi nevybíravý zákrok loktem do obličeje.
     
    57
    Litoměřicko to zkouší velmi často přenést hru dlouhým pasem na druhou stranu. Ne vždycky se mu to ovšem povede, třeba jako teď, kdy pas skončil přesně na hlavě domácího obránce, který míč poslal do zámezí.
     
    58
    Nádherná akce domácích a ještě lepší zákrok Plachého! Zápy se dostaly do rychlého přečíslení, které skončil pasem, jenž spadl přesně na nohu Matějkovi, který pálil z první. Plachý však jeho ránu dokázal udržet a připsal si důležitý zákrok.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Michal Macháček (FK Litoměřicko).
     
    61
    Zápy zahrávaly opět dlouhý aut, který zaváněl vstřelením další branky! Na přední tyči totiž prodloužil míč domácí hráč a Plachý se k němu nedostal. Díky tomu se uvolnila brána, ale nikdo z domácích nedorazil balon mezi tři tyče.
     
    62
    Znovu v akci hráči v červených dresech. Domácí útočník se snažil probít pro nakopnutý míč, ale dobře mu v tom zabránil hostující obránce a Plachý nakonec míč sebral ze vzduchu.
     
    63
    Ne, Litoměřicku se v tomto poločase moc nedaří. Nemůže se za žádnou cenu dostat na útočnou polovinu, natož do nějaké kloudné akce.
     
    63
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Miroslav Novák, přichází Jan Jelínek.
     
    64
    Zápy předvedly další rychlou akci. Na centr do velkého vápna si naskočil domácí hráč, který hlavičkoval ze záklonu a bránu přestřelil.
     
    65
    Konečně se hráči v zeleném dostali přes polovinu hřiště, navíc z toho nebyla vůbec špatná příležitost! Střela se však nakonec nevešla mezi tři tyče.
     
    67
    Domácí jsou ve druhém poločase jednoznačně aktivnější a rádi by přidali další branku. Po dalším dlouhém autu se však k míči dostalo Litoměřicko, které se hnalo do útoku, ale bylo nedovoleně zastaveno.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Pavel Hašek (SK Zápy).
     
    68
    Jeden z domácích si nabíhal do gólové šance, kam také míč dostal. Nakonec se ocitl na zemi ve vápně, což se mu vůbec nelíbilo. Sudího píšťalka však zůstala klidná.
     
    70
    Zajímavě rozehraná standardní situace z poměrně velké vzdálenosti. Jeden z hostí přiťuknul míč svému spoluhráči, jehož rána jen trefila obránce, od kterého šel míč mimo hřiště.
     
    71
    Míč se několik vteřin odrážel od jednoho hráče k druhému. Nakonec skončil na zemi litoměřický hráč, ale nepískalo se. Přesto se Zápy u balonu dlouho neudržely.
     
    72
    Naopak! Litoměřicko se hnalo do šance, kterou na poslední chvíli zastavil obránce, od něhož se centr před branku, kam si sbíhal jeden z hostí, odrazil mimo nebezpečí.
     
    73
    Konečně i hráči v zeleném se dostávají do útoku, je vidět, že by se zápasem ještě něco chtěli udělat a bez šance rozhodně nejsou. Rohové kopy ovšem domácí obrana zatím bez potíží odráží.
     
    74
    Po jednom z nich se však ke střele dostal Michal Macháček, jehož rána z první minula pravou tyč jen o kousek.
     
    75
    Máme zde další občerstvovací pauzu.
     
    75
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Tomáš Matějka, přichází Milan Macek.
     
    77
    Litoměřicko se daleko s míčem nedostalo, jenže to samé se dá říci i o Zápech. Centr Eliáše prodlužoval jeho spoluhráč jen do míst, kde nikdo z domácích nebyl.
     
    78
    Na hranici faulu získali domácí fotbalisté míč a okamžitě se hnali do rychlého přečíslení. Jeden z hostí jim však míč odpálil na rohový kop.
     
    79
    Přetažený centr z rohového kopu vracel před bránu hráč na zadní tyči. Ten však trefil jen hostujícího obránce, od kterého se míč odrazil na další roh.
     
    81
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Michal Macháček, přichází Dominik Zdržálek.
     
    82
    Velmi nepříjemnou ránu schytal jeden z hostujících hráčů ve vápně a zatím se nezvedá, dokonce k němu byl okamžitě zavolán zdravotník, a to nevypadá dobře.
     
    83
    Tím hráčem byl Miroslav Verner, jenž se nakonec zvedl a nejspíše bude schopen pokračovat ve hře.
     
    85
    Po autovém vhazování se Zápy dostaly do velmi dobré šance a nejspíše mohly rozhodnout dnešní utkání. Míč se však do branky nedostal a Litoměřicko může nadále pomýšlet na body.
     
    86
    Ačkoliv byl Vojtěch Hron hodně těsně bráněn, dokázal odcentrovat před bránu, kam si sbíhal jeho spoluhráč. Ten míč sice trefil, ale bez razance a Plachý si balon v pohodě uzmul do své náruče.
     
    87
    Další velká šance domácího týmu, který vznikla z rychlého protiútoku. Nejspíše to byl znovu Hron, jenž tentokrát pálil, ale v dobré pozici netrefil bránu.
     
    88
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Vojtěch Hron, přichází Richard Jukl.
     
    89
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází David Surmaj, přichází Nicolas Husenský.
     
    90
    Opravdu sudí dnes spoustu hraničních zákroků pouští, díky čemuž se málem dostali do šance hostí, jenže ti se nakonec nedostali ani za půlící čáru.
     
    90
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Václav Svoboda, přichází Filip Stehno.
     
    90+1
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Petr Putz, přichází Tomáš Balvín.
     
    90+2
    Litoměřicko skoro nemá ani šanci dostat se k míči, natož do nějaké šance, ze které by mohlo vstřelit branku. Zápy si nechaly střídání na konec, díky čemuž ukrojily spoustu cenných vteřinek.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Je za námi utkání mezi Zápy a Litoměřickem, ve kterém nakonec zvítězil domácí tým o jednu branku. Ve druhém poločase se nic podstatného nestalo, akorát jsme viděli spoustu žlutých karet.

    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:55:09)

    Denisa Józsová


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 9. Hron, 36. Matějka – 17. Macháček

    Karty:   52. Novák (ZAP), 56. Matějka (ZAP), 67. Hašek (ZAP) – 36. Verner (LTM), 44. Valenta (LTM), 52. Štancl (LTM), 55. Havrda (LTM), 59. Macháček (LTM)


    SK Zápy: Frydrych – Hašek, Pávek, Duben (C), Novák (63. Jelínek), Hron (88. Jukl), Eliáš, Putz (90+2. Balvín), Jablonský, Svoboda (90. Stehno), Matějka (75. Macek).
    Náhradníci: I. Doležal, Jelínek, Jukl, Balvín, Stehnal, Macek, M. Doležal.

    FK Litoměřicko: Plachý – Šustr, Šimkovský (C), Chábera, Verner, Surmaj (89. Husenský), Macháček (81. Zdržálek), Havrda, Valenta (46. Štefko), Štancl, Luong.
    Náhradníci: Slanina, Zdržálek, Karvánek, Husenský, Štefko.

    Rozhodčí: Martínek – Řeháček, Šťastný
    bahis siteleri