Brno – Ostrava 2:3 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
2:3 (0:1)
FC Baník Ostrava
Neděle 02.09.2018, 13:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • Juniorská liga – Morava • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Zbrojovka Brno a FC Baník Ostrava.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Fotbalisté Brna se po šesti odehraných zápasech nacházejí na průběžné třetí pozici, na vedoucí Slovácko jim schází pouze jeden jediný bod. Zbrojovka vstoupila do letošní sezóny skvostním způsobem, neboť v úvodním kole porazila Olomouc poměrem 3:1. Poté se konala také první domácí výhra, tentokráte proti Karviné. První ztráty bodů přišly až ve třetím kole, Brno totiž pět minut před koncem zápasu přišlo o vítězství, tudíž v duelu se Slováckem pouze remizovalo. Rázem se Zbrojovka ocitla v hodně špatné formě, neboť pohrála utkání proti Zlínu, následně také proti Třinci. V posledním kole ale konečně přišlo tříbodové vítězství, Brno si hladce poradilo s Jihlavou 3:0.
     
    FC Baník Ostrava

    Na opačné straně se nachází Baník, který se nachází na průběžné druhé příčce, přičemž má stejný bodový zisk, jako jeho dnešní protějšek. Ostrava rovněž vstoupila do letošní sezóny vítězstvím, v úvodním kole si totiž poradila s Jihlavou. Poté ale přišly dvě doposud jediné porážky, Baník totiž nejprve nestačil na Olomouc, posléze prohrál také proti Karviné. Výrazně lepší herní projev potvrdila Ostrava v souboji s lídrem tabulky Slováckem, ve kterém zvítězila 3:1. Divoká přestřelka se uskutečnila v souboji se Zlínem, oba celky si po remíze 3:3 připsaly po bodu. Na závěr si hostující tým dnešního zápasu hladce poradil s Třincem, který přemohl výsledkem 7:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Mrázek – Pyš, Gáč (C), Moučka, Kroutil, Pachlopník, Bariš, Chyla, Zikl, Batelka, Jambor
    Náhradníci: Trbušek – Holman, Mach, Nomilner, Kropáček

    FC Baník Ostrava: Murin – Dolba, Lehnert, Buchta (C), Bolf, Ptáček, Russmann, Chvěja, Mooc, Kubík, Kaloč
    Náhradníci: Lapeš – Tůma, Paraskevas, Blejchař

    Rozhodčí: Mikyska – Antoníček, Pfeifer.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Směrem dopředu to zkoušel také Baník, po pravém křídle to ale příliš nevyšlo. Moučka bude vhazovat od levé postranní čáry.
     
    4
    Batelka se prezentoval velice dobrým pohybem, díky kterému si vybojoval standardku. Zbrojovka bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    5
    Na levém křídle zapracoval směrem dozadu Russmann, který zastavil průnik v podání Kroutila. Autové vhazování také pro Ostravu.
     
    6
    Posléze si s míčem zahrál také hostující brankář Murin, který ho po chvilkovém váhání rozehrál po zemi na volného Kubíka.
     
    7
    Mrázek se neprezentoval zrovna dobrým odkopem od branky, i tak jeho celek táhl nadějný protiútok. Kroutil ale nedokázal najít své kolegy.
     
    8
    Obrovská šance Baníku! Chvěja se dostal za záda obrany, následně tancoval s míčem kolem brankáře, míč se mu ale nepodařilo propálit do sítě.
    8. Velká šance hostů.
     
    8
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Ondřej Chvěja, přichází Tomáš Tůma.
     
    9
    Posléze to ještě jeden z domácích zkusil střelou ze třiceti metrů, skákavý projektil skončil pouze v náruči brankáře Murina.
     
    10
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop tohoto zápasu. Před Murinem se utvořil obrovský závar, který odkopem do bezpečí vyřešil Tůma.
     
    11
    Baník kombinoval na levé straně, kde byl ale prostor příliš přehuštěný. K míči se tak dostal Moučka, který zbytečně odkopl míč.
     
    12
    Kroutil se snažil prostrčit míč do běhu na Chylu, přihrávka byla o něco delší, její dráhu letu si pohlídal patřičně důrazný Mooc.
     
    13
    Dalekonosná kolmice se snášela do území, kam si nabíhal také útočník Tůma. Ten se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    14
    Také Zbrojovka si připisuje první tutovku! Zpětná přihrávka našla v pokutovém území Moučku, který ale trefil pouze bližší konstrukci.
    14. Domácí nastřelili tyč.
     
    15
    Velice aktivní Kroutil se nyní dostal za obranu, včas ale k němu přiběhl Ptáček, který razantně poslal míč na druhou stranu hrací plochy.
     
    16
    Na druhé straně se dostával do zakončení střídající Tůma. Tento forvard ihned po převzetí míče vypálil, jeden z protihráčů ale ránu zablokoval.
     
    17
    Russmann zkoušel na hranici ofsajdu vysunout Tůmu, druhý jmenovaný se ale opět nacházel v ofsajdu. Brno okamžitě rozehrálo volný kop.
     
    18
    Nyní jsme sledovali nedovolený zákrok kousek od středového kruhu. Vytasil ho domácí Pachlopník, který doslova zboural protihráče.
     
    19
    Velice nebezpečný centr do malého vápna musel odklidit Dolba, jehož odkop míče se snesl do zámezí. Rohový kop pro Zbrojovku.
     
    20
    Exekuce rohového kopu nenabídla nic nebezpečného, posléze protiútok táhl Tůma, který rovněž daleko s míčem nedoběhl.
     
    21
    Batelkovi uskočil míč daleko od kopačky, bylo z toho autové vhazování pro soupeře. Vhazující Russmann toho ale moc nevymyslel.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Nyní sledujeme lehce nezáživnější pasáž, oba týmy se dopouštějí velkého počtu nepřesností.
     
    23
    Rozehrávky standardní situace se chopil právě Russmann, jehož nabídku prodloužil za sebe Bolf. Tam ale číhal pouze brankář Mrázek.
     
    24
    Tůma se pokoušel čarovat s míčem v blízkosti pokutového území, nakonec ho ale o něj obrala napadající přesila protihráčů.
     
    29
    Poslední minuty opět nenabízejí nic moc závratného. Před malým momentem to směrem dopředu zkusil Batelka, toho ale odzbrojil Mooc.
     
    30
    Právě další míč směřoval na kopačku Batelky, který si ale s rutinním zpracováním balónu neporadil. Naopak s ním bude hrát Murin.
     
    31
    Kroutil měl na pravém křídle nebývale hodně prostoru, i tak se jeho centr snesl pouze na hlavu soupeře. Baník to zkouší rychlým kontrem.
     
    32
    Avšak téměř stejné řešení akce. Tentokráte to Bariš zkoušel vzdušnou nabídkou, která skončila v rukavicích brankáře Mrázka.
     
    32
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Zcela sám na bránu uháněl hostující DAVID BUCHTA, který nejprve obešel brankáře a poté přízemní střelou překonal právě Mrázka. Míč se ještě pokoušel doběhnout jeden z protihráčů, nakonec se mu to ale nepodařilo.
    32. David Buchta (OVA) - 0:1
     
    33
    Mrázek se rozhodl hrát nakrátko s naběhnuvším Pachlopníkem, který se postaral o vyvezení míče ke středovému kruhu.
     
    34
    Do další šance se dostával Buchta, který pálil z velice nadějné pozice. Do dráhy letu míče na poslední chvíli skočil Pyš. Rohový kop pro Baník.
     
    35
    Centrovaný balón směřoval na přední tyč, kde nebezpečí pochopitelně nevzniklo. Následně se Kroutilovi podařilo vybojovat aut zprava.
     
    36
    Hostující Tůma neodhadl dráhu letu míče, místo balónu navíc trefil nohu Bariše. Zbrojovka okamžitě přenesla hru na levou stranu.
     
    37
    Pyš si v poklidu pohlídal odražený balón, který posléze poslal na kopačku Mrázka. Zdá se, že to domácí zkusí dalekonosným nákopem.
     
    38
    Jenomže Baníku byla poskytnuta výhoda, po které se ještě jednou na zemi ocitl Buchta. Tentokráte se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    39
    Nakonec se celek z Ostravy dostal k rozehrávce standardky. K míči se postavil kapitán Buchta, po jehož centru se do kombinace zapojil také Bolf, který ale z malého vápna přestřelil branku.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Murin si postavil míč na malé vápno, jenomže odkop namířil pouze za postranní čáru. Brno se tak zdarma dostane k autu.
     
    42
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zbrojovka si těsně před jeho koncem přichystala volný kop zhruba z pětadvaceti metrů.
     
    43
    Nakonec to vzal sám na sebe Pachlopník, který to nemyslel vůbec špatně. Míč se nakonec stoči pouze do boční sítě, Murin zasahovat nemusel.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující celek. Mimo jiné jsme sledovali celkem ofenzivní podívanou, která nabízela hodně střeleckých pokusů. Zbrojovka se ale postupem času vytratila ze hry, její kombinace navíc neměly patřičnou přesnost. Ostravští tak vstoupí do druhého dějství za příznivějšího stavu, po prvním poločase totiž vedou 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu se na zemi ocitl jeden z hostujících hráčů, následně si Jambor naváděl míč na střelu, ke které se nakonec neodhodlal.
     
    49
    Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí Kroutil, který u postranní čáry složil k zemi Bolfa. Baník se ale nemůže dostat na druhou stranu.
     
    50
    Dolba operoval s míčem na pravém křídle, nakonec si ale průnik podél autové čáry rozmyslel, raději totiž přihrál Russmannovi.
     
    51
    Akce na jeden dotek v podání Zbrojovky připravila velkou šanci pro Moučku, který ale z úhlu trefil pouze boční síť.
     
    52
    Směrem dozadu to nyní zvládl Pyš, který v těžké pozici zvolil odkop za hlavou. Zbrojovka se pouští do rychlého protiútoku.
     
    52
    Tohle volalo po vyrovnávací brance! Obrana Baníku nebyla ve své šestnáctce důrazná, což mohl využít Kroutil. Rána domácího útočníka putovala nad branku.
     
    53
    Jambor táhl po levém křídle kontr, který ale nevyřešil dvakrát nejlépe. Centr pod sebe totiž skončil hned na prvním protihráči.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Robert Russmann (FC Baník Ostrava).
     
    54
    Tentokráte jsme sledovali nepřesnost ve středu hrací plochy, která hrála do karet Murinovi. Ten zanedlouho odkopl míč na druhou stranu.
     
    55
    Brno právě vstřelilo branku!
    Teď už se domácí hráči dočkali vyrovnávací branky! ONDŘEJ PACHLOPNÍK měl kolem sebe spoustu prostoru, míč si tak potáhl blíže k šestnáctce, odkud nekompromisní ránou propálil Murina.
    55. PACHLOPNÍK - 1:1
     
    55
    Tam si hráči v modrém vybojovali auto vhazování, o které se postaral Dolba. Jeho přihrávka vystavila Mooce do složité situace.
     
    56
    Bolf to zkoušel z hodně velké vzdálenosti, jeho pokus neměl šanci na sebemenší úspěch. Mrázek nemusel vůbec zasahovat.
     
    57
    Sledujeme fotbal nahoru a dolu. Tentokráte to směrem dopředu zkoušeli domácí, Kroutil ale nezvolil ideální řešení útočné akce.
     
    57
    Baník právě vstřelil branku!
    Jenomže hosté si berou vedení zpět! DAVID BUCHTA se na pravém křídle rychlostně dostal přes protihráče, načež se dostal s míčem až před brankáře, kterého překonal přízemní střelou ke vzdálenější tyči.
    57. BUCHTA - 1:2
     
    58
    Nyní se hostujícímu brankáři absolutně nezdařil odkop od branky, míč se totiž stočil směrem ze hřiště. Brno se tak opět dostane k míči.
     
    59
    Pyš si počkal na pohyb Jambora, jenomže mu předal příliš prudkou přihrávku, která skončila až v zámezí. Murin bude opět rozehrávat.
     
    60
    Velmi dobře hrající Pachlopník se proháčkoval až do pokutového území, odkud nepropálil blok protihráčů. Baník si ve druhém poločase zahrává.
     
    61
    I tentokráte jsme sledovali domácího Pachlopníka, který se málem probil do dalšího zakončení. Na hranici nedovoleného zákroku ho zastavil Mooc.
     
    62
    Pyš se ocitl s míčem ve volném prostoru, jeho přihrávka ale nadělala Moučkovi natolik velké problémy, že balón vůbec nezpracoval.
     
    63
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Miroslav Kroutil, přichází Filip Holman.
     
    64
    Nyní to jeden z domácích zkusil z velké vzdálenosti, jeho rána ale trefila pouze protihráče. Zbrojovka opět svírá svého soupeře.
     
    68
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Brno je ve druhém dějství výrazně aktivnější, Baník spíše spoléhá na rychlé protiútoky.
     
    69
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Tůma, přichází Santo Andreas Paraskevas.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Ondřej Kubík (FC Baník Ostrava).
     
    70
    Jamborovi se nepodařilo zachytit míč na hrací ploše, k autu se tak dostal soupeře. Na druhé straně si faulem pomohl Pyš.
     
    71
    Mooc se opět dostal do složité situace, ze které nechtěl vymýšlet nic světoborného. Raději tak vrátil míč na kopačku brankáři Murina.
     
    72
    Dalekonosné přenesení hry mělo na levém křídle najít Bolfa, který ale s tímto záměrem příliš nepočítal. Šance pro Brno z rychlého kontru.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Santo Paraskevas (FC Baník Ostrava).
     
    73
    Po delší době si s míčem pohrál také brankář Mrázek, který zvolil odkop na pravou část hrací plochy. Tam Russmann projevil patřičný důraz.
     
    74
    Do šestnáctky se pokoušel proniknout Pyš, což se mu také podařilo. Následné zakončení ale skončilo na dobře stojícím protihráči.
     
    75
    Kousek za pokutovým územím měl spoustu času na zakončení Jambor. Rána z místa se ale stočila daleko vedle vzdálenější konstrukce.
     
    76
    K rozehrávce standardky se postavil Pachlopník, který to zkoušel přímo na bránu. Pohotovou ránu dokázal Murin vyrazit nad sebe.
     
    77
    Už hodně dlouho čekáme na něco kloudnějšího z hostující strany. Baník se v posledních minutách pouze brání, Brnu se ale vyrovnat nedaří.
     
    78
    Velice aktivní Pyš opět řádil s míčem na levém křídle, kde se centrem pokoušel najít spoluhráče. Tentokráte včas zasáhl Lehnert.
     
    79
    Až nyní to směrem dopředu zkoušel Bolf, který se ale zjevil v ofsajdovém postavení. Zbrojovka na nic nečeká a okamžitě zakládá protiakci.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Radovan Murin (FC Baník Ostrava).
     
    80
    Jambor to sice myslel chytře, jenomže přihrávku na Bariše zastavil před ním stojící Mooc. Posléze se neujala ani kolmice od Moučky.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Baník to opět zkoušel směrem dopředu, Buchta si ale v šestnáctce pomohl útočným faulem.
     
    81
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Tomáš Chyla, přichází Adam Nomilner.
     
    83
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté jsou dnes neskutečně efektivní! Tentokráte se po levém křídle probíjel do šestnáctky JAKUB BOLF, který překvapil brankáře střelou na bližší tyč. Nyní to bude mít Zbrojovka hodně složité.
    84. Jakub Bolf (OVA) - 1:3
     
    85
    V těchto momentech hry se příliš nedaří ani Zbrojovce, která se nemůže dostat ke kloudnějšímu zakončení. Murin bude vykopávat.
     
    86
    Bariš si vybral na pravém křídle Batelku, který ale daleko s míčem nedoběhl. Baník podniká jeden z mála ofenzivních výpadů.
     
    87
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Jakub Blejchař, přichází Jakub Bolf.
     
    88
    Balón se dostal na pravou stranu na nohu Ptáčka, který ještě pod sebou hledal lépe postaveného spoluhráče. Nakonec jeden z protihráčů odklidil míč na roh.
     
    89
    Ten směřoval na přední tyč, kde se ve vzdušném prostoru nedokázal prosadit Mooc. Do konce zápasu nezbývá už moc času.
     
    90
    Brno právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom ještě teoretická šance! Jeden z domácích se dokázal s míčem dostat do pokutového území, kde předložil pod sebe zcela osamocenému MARTINU ZIKLOVI, který se pochopitelně nemýlil.
    90. Martin Zikl (BNO) - 2:3
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Baníku Ostrava, který svého protivníka dokázal porazit poměrem 3:2. Zbrojovka se ve druhém poločase herně zvedla, nicméně neustále narážela na výbornou obranu soupeře. Ostravští čekali na vhodné okamžiky k protiútokům, což se projevilo jako zásadní moment tohoto zápasu. Baník totiž zužitkoval dva rychlé výpady, díky kterém rozhodl o vítězství. (14:46:47)

    David Suchý

    Branky: 55. Pachlopník, 90. Zikl – 32. Buchta, 57. Buchta, 83. Bolf

    Karty:   53. Russmann (OVA), 70. Kubík (OVA), 73. Paraskevas (OVA), 80. Murin (OVA)


    FC Zbrojovka Brno: Mrázek – Pyš, Gáč (C), Moučka, Kroutil (63. Holman), Pachlopník, Bariš, Chyla (81. Nomilner), Zikl, Batelka, Jambor
    Náhradníci: Trbušek – Holman, Mach, Nomilner, Kropáček

    FC Baník Ostrava: Murin – Dolba, Lehnert, Buchta (C), Bolf (87. Blejchař), Ptáček, Russmann, Chvěja (8. Tůma) (69. Paraskevas), Mooc, Kubík, Kaloč
    Náhradníci: Lapeš – Tůma, Paraskevas, Blejchař

    Rozhodčí: Mikyska – Antoníček, Pfeifer

    Diváci: 55
    bahis siteleri