Eupen – Antverpy 1:2 (kon.) | Lokeren – Kortrijk 1:3 (kon.) | Sint-Truiden – Mouscron 3:1 (kon.)
Waasland-Beveren – Oostende 1:1 (kon.)
konec
Sporting Lokeren
1:3 (1:0)
KV Kortrijk
Sobota 06.10.2018, 20:00 • Daknamstadion, Lokeren • Belgická liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Lokeren dělí jeden jediný bod od posledního místa v tabulce nejvyšší belgické ligy a v sobotu večer přivítá na domácím Daknamstadionu fotbalisty Kortrijku, kterým se taktéž zatím příliš nedaří. Kortrijk ovšem může do sobotního utkání vstupovat s vědomím, že v loňské sezóně svého nadcházejícího soupeře porazil v obou zápasech shodným výsledkem 1:0. Nezaujatý fanoušek by byl ovšem určitě rád, kdyby oba celky zopakovaly výsledek utkání z května loňského roku, kdy vzájemná ligová přestřelka skončila remízou 4:4.

     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Lokeren: De Wolf – Tirpan, Filipović, Deschacht, Ben Harush – Hupperts, Overmeire, Cevallos, Mareček, de Ridder – Mirić.
    Náhradníci: Verhulst – A. Skúlason, Michel, Diaby, Bia, Saroka, Jovanović.

    KV Kortrijk: Kaminski – Hines-Ike, Lepoint, Kagelmacher, D'Haene – Van der Bruggen, Azouni – Chevalier, De Sart, Mboyo – Stojanović.
    Náhradníci: Bruzzese – Ajagun, Kanu, Avenatti, Rolland, Ouali, Bacula, Ezekiel, Golubović.

    Rozhodčí: Alexandre Boucaut. Asistenti: J. Cremers, Q. Blaise. Čtvrtý rozhodčí: J. Vergoote.

     
    Fotbalisté obou celků už jsou připraveni na hrací ploše a do výkopu dnešního zápasu zbývá pár okamžiků.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Za deštivého počasí začalo utkání mezi Sportingem Lokeren a Kotrijkem, který odrazil úvodní snažení domácího celku a na pravé straně obranné poloviny mohl obstarat autové vhazování.
     
    3
    Lokeren rozjel podél levé postranní čáry nebezpečnou přímočarou akci, na jejímž konci byla špatná kolmá přihrávka. Míč skončil pouze na kopačce jednoho z obránců Kortrijku.
     
    4
    Lokeren otočil hru a vzápětí se snažil prosadit na pravém křídle, jeho akci ale zastavil dobře postavený Kristof D'Haene, který míč odvrátil za postranní čáru, a domácí mohli vhazovat.
     
    5
    José Francísco Cevallos si naběhl do šestnáctky na krásný centr z pravého křídla a jeho hlavička zamířila nad bránu hostujícího týmu.
     
    6
    Také na opačné straně přišla hlavička končící mimo, když hosté rozehráli na pravé straně hřiště standardní situaci a na vzdálenější levé tyči hlavičkoval po diagonálním centru mimo Ilombe Mboyo.
     
    7
    Jovan Stojanović fauloval na pravé straně obranné poloviny svého týmu Marka Miriće a bude následovat standardní situace.
     
    8
    Steve de Ridder se postavil k rozehrání standardní situace a na vzdálenější pravou tyč posílal pěkný centr, hostující obrana ho ovšem dokázala uprostřed šestnáctky odvrátit.
     
    9
    Pomezní rozhodčí má problém s praporkem a vydal se naproti čtvrtému rozhodčímu, aby mohlo dojít k jeho výměně. Samozřejmě k výměně praporku, i když někdy by mělo dojít i ke změně rozhodčího.
     
    10
    Vše je v pořádku a zápas může pokračovat. Domácí na pravém křídle sice vhazovali, jenže daleko se nedostali a Kortrijk se opět úspěšně ubránil. Zatím čekáme na střelu na bránu marně.
     
    11
    Brendan Hines-Ike obstaral na pravém křídle autové vhazování, po kterém míč skončil pouze na kopačce jednoho z domácích fotbalistů Lokerenu.
     
    12
    Teddy Chevalier se pokusil vypálit zpoza šestnáctky, jenže střela mu vůbec nesedla a zamířila nad bránu Lokerenu.
     
    13
    Ze zápasu uběhla téměř čtvrthodina a brankáři na obou stranách jsou zatím bez práce. Nyní se to mohlo změnit po přízemním centru Lokerenu z levého křídla, jenže Steve de Ridder byl skvěle pokryt a hosté ho nepustili do zakončení.
     
    14
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Steve de Ridder krásnou diagonální přihrávkou mezi dvěma protihráči uvolnil v šestnáctce nabíhajícího MARKA MIRIĆE, který míč na značce pokutového kopu rychle převzal a mezi nohama vybíhajícího Thomase Kaminskiho poslal míč do sítě! Asistence: Steve de Ridder.
    14. Marko MIRIĆ - 1:0
     
    15
    Kortrijk se snažil rychle odpovědět, jenže na levém křídle se mu u rohového praporku roh vybojovat nepodařilo.
     
    17
    Marko Mirić napřáhl zpoza šestnáctky k prudké střele, která byla zablokována, a následný volej Omriho Bena Harushe zamířil pouze do náruče brankáře Thomase Kaminskiho.
     
    19
    Gary Kagelmacher se snažil na levém křídle za každou centru odcentrovat a ještě stihl poslat míč do šestnáctky na brankové čáře, jenže poté se rozštípal o schody u reklam.
     
    20
    Obránce Kortrijku se vrátil zpět na nohy a bude v pořádku poté, co během pádu na schody dopadl na levý loket.
     
    23
    Do naší hospůdky vedou jen tři schůdky, píše se v textu Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře, tři schody na hřišti Lokerenu ovšem místo do populárního místa vedly ke zranění. Naštěstí k němu ovšem nedošlo.
     
    24
    Kortrijk se na pravém křídle dostal k centru, který přelétl hlavy všech a navíc skončil vysoko nad domácí bránou.
     
    25
    José Francísco Cevallos si naběhl na levé straně šestnáctky na nádherný dlouhý kolmý pas, a jakmile cítil, že mu dvojice protihráčů dýchá na záda, rozhodl se pro těžký lob, který těsně minul vzdálenější pravou tyč brány Kortrijku!
    25. José Francísco Cevallos zakončoval v tísni nebezpečně
     
    28
    Lokeren je směrem vpřed mnohem aktivnější a nyní se snažil vstřelit druhý gól po stříleném přízemním centru z pravé strany šestnáctky a ostrého úhlu, který byl na přední tyči zablokován.
     
    29
    Hosté rychle otočili hru, jenže jejich útočné snažení podél pravé postranní čáry nemělo dlouhého trvání.
     
    30
    Thomas Kaminski se dobře vydal proti míči a centr domácího celku z levého křídla bez problému stáhl ze vzduchu.
     
    31
    Teddy Chevalier se po zpětném přízemním centru z pravé strany hřiště a odrazu míče na přední tyči dostal na hranici šestnáctky ke štěstím ke střele, která těsně nad zemí mířila bez přípravy ke vzdálenější levé tyči, Ortwin De Wolf ale vytáhl excelentní reflexivní zákrok, když míč parádně vyrazil! K vyrovnání příliš nescházelo.
    31. Teddy Chevalier málem obstaral vyrovnávací gól Kortrijku!
     
    32
    Kortrijk si během posledních okamžiků zápasu vytvořil velkou územní převahu, přetavit ji v gól se mu ale nepodařilo.
     
    34
    Uzemní převaha hostů nebere konce, domácí si ale zatím s centry z pravé strany až na jednu výjimku vědí rady.
     
    35
    Guus Hupperts na pravé straně šestnáctky nedokázal zpracovat ideálně dlouhý diagonální pas z levého křídla a Kristof D'Haene napálením míče do něj vybojoval odkop.
     
    37
    Kristof D'Haene sestřelil v blízkosti šestnáctky Marka Miriće a následovat bude zřejmě centr do ohně, jelikož je to na přímou střelu na bránu trochu z úhlu.
     
    38
    Marko Mirić zůstává ležet na hrací ploše a musí být ošetřován. Rozehrávka volného přímého kopu se tím pádem logicky oddaluje o pár okamžiků.
     
    39
    José Francísco Cevallos rozehrál na pravé straně standardní situaci a do šestnáctky poslal centr, který hosté nedokázali odhlavičkovat do bezpečí. Potrestat je za to mohl Olivier Deschacht, jehož zpětný centr z levé strany šestnáctky padal ze vzduchu směrem do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, a Thomas Kaminski ho nedokázal udržet. Vzápětí mu ale pomohli spoluhráči a prudká rána ze střední vzdálenosti zamířila vysoko nad bránu hostujících fotbalistů Kortrijku.
     
    40
    Kortrijk se v rychlém sledu dostal ke dvěma střelám zpoza šestnáctky, z nichž první byla zablokována, zatímco druhá našla pouze náruč připraveného Ortwina De Wolfa.
     
    42
    Blíží se závěr prvního poločasu, během něhož jsme se určitě nenudili, zatím ale padl pouze jeden gól.
     
    43
    Hosté se po zpětné přihrávce z pravého křídla dostali na hranici šestnáctky k přízemní střele, která měla mířit ke vzdálenější levé tyči, jenže nebyla dostatečně razantní a byla zablokována. Navíc by skončila mimo.
     
    45
    Běží poslední minuta prvního poločasu a trenér Kortrijku zřejmě řval na své svěřence, aby zůstali soustředění.
     
    45
    Teddy Chevalier posílal do šestnáctky z pravé strany nebezpečný přízemní centr, jenže jeden z jeho spoluhráčů byl na vzdálenější levé tyči dobře pokryt.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    45+1
    Ilombe Mboyo málem obstaral vyrovnávací gól těsně před přestávkou, když si na pravé straně pokutového území naběhl na dlouhý kolmý pas, a přestože to měl na dlouhou nohu, napřáhl z voleje ke střele, která těsně nad zemí zamířila do pravé tyče, od níž se míč odrazil zpět do hry!
    45+1. Pohotové zakončení Ilombeho Mboya skončilo na tyči!
     
    45+2
    Ilombe Mboyo tentokrát sám vytvořil šanci dlouhou kolmou přihrávkou, jenže jeden z jeho spoluhráčů zakončil svůj samostatný únik obstřelením, které z hranice šestnáctky těsně nad zemí zamířilo vedle pravé tyče brány!
    45+2. Ilombe Mboyo se dostal do šance a hned poté ji vytvořil
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Lokeren se po necelé čtvrthodině hry ujal vedení zásluhou Marka Miriće, jenže hosté začali přitápět nepříjemně pod kotlem a v závěru prvního poločasu si vytvořili dvě slibné šance, z nichž první skončila na tyči a druhá těsně vedle ní. Skóre po prvním poločase na Daknamstadionu v Lokerenu. Lokeren 1 Kortrijk 0.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Teddy Chevalier, přichází Idir Ouali.
     
    47
    Lokeren rozehrál druhý poločas za jednobrankového vedení a hosté těsně před ním udělali o přestávce jednu změnu, když Idir Ouali nahradil Teddyho Chevaliera.
     
    48
    Zřejmě se jedná o změnu kvůli zranění, ať už současného nebo minulého, protože Teddy Chevalier byl jedním z nejaktivnějších mužů na hřišti.
     
    49
    Lokeren si musí dávat obrovský pozor, protože závěr prvního poločasu patřil jednoznačně hostům, kterým se málem podařilo vyrovnat, proti ale byla tyč.
     
    50
    Domácí začali hostům nepříjemně zatápět a z pravé strany šestnáctky přilétl před bránu nebezpečný přízemní centr od Guuse Huppertse, na který už si nabíhal Steve de Ridder, do zakončení se ale těsně nedostal, protože Brendan Hines-Ike míč ve skluzu odvrátil na rohový kop.
     
    51
    Přízemní centr z rohového kopu byl na přední tyči evidentně odvrácen jedním z fotbalistů Kortrijku a domácí měli zahrávat další rohový kop, jenže jim byl upřen.
     
    52
    Lokeren nedokázal odvrátit na přední tyči centr ze standardní situace a na vzdálenější pravé tyči vznikl obrovský zmatek, ani jeden z trojice hráčů Kortrijku se ale navzdory obrovské snaze do zakončení nedostal.
     
    53
    Domácí se ubránili a Jakov Filipović po pěkném uvolnění rozjížděl rychlý protiútok, který ovšem vzápětí ztroskotal.
     
    54
    Lokeren drží těsný jednobrankový náskok, o který se ve čtrnácté minutě utkání postaral domácí Marko Mirić.
     
    55
    Na obou stranách je vidět spousty nepřesností a hra se odehrává mezi oběma šestnáctkami.
     
    55
    Larry Azouni tak dlouho protestoval po odpískání faulu, až za ostrá slova k rozhodčímu viděl žlutou kartu.
     
    56
    Killian Overmeire se pustil do drobné potyčky s Larrym Azounim a vzápětí byl také on potrestán kartou.
     
    58
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Ortwin De Wolf špatně vyboxoval centr hostujícího celku z pravé strany hřiště a na odvrácený míč si naběhl KRISTOF D'HAENE, který si ho prvním dotykem zpracoval do šestnáctky a z její levé strany napřáhl k fantastickému voleji, který těsně nad zemí zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Kortrijk byl odměněn za svou snahu – 1:1.
    58. Kristof D'HAENE - 1:1
     
    60
    Marko Mirić si u pravé tyče naběhl na krátkou diagonální přihrávku a z ostrého úhlu rozvlnil boční síť. Vzrušení ovšem bylo kvůli zdviženému praporku pomezního rozhodčího zbytečné.
     
    61
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Larry Azouni, přichází Felipe Avenatti.
     
    63
    Když se vrátíme ke gólu Kortrijku, tak možná se situace měla zkoumat u videa, které je zde přítomno, protože po pohotovém voleji Kristofa D'Haenea se natahoval vpádu hlavou na hranici malého pokutového území Ilombe Mboyo a možná míč jedním vlasem lízl.
     
    64
    Hra má obrovské tempo a spád a netroufám si typovat, který z týmu by v dnešním zápase mohl zvítězit. Šance jsou otevřené, i když Kortrijk je dopředu živější.
     
    65
    Lokeren rozehrál vpravo rohový kop a jeden z hostujících fotbalistů si málem na přední tyči vstřelil luxusní vlastní gól, když se jeho hlavička od země odrážela do pravého horního rohu brány, Thomas Kaminski ale zabránil katastrofě fantastickým reflexivním zákrokem! Stále 1:1.
    65. Kristof D'Haene si málem vstřelil hlavou vlastní branku
     
    66
    Jovan Stojanović se na pravém křídle nádherně uvolnil a po parádním sprintu poslal do šestnáctky centr, na nějž si naběhl jeden ze spoluhráčů, a hlavičkoval dobře k pravé tyči, jenže Thomas Kaminski opět rychle skočil po míči a lapil ho! Lokeren nevyužil dvě slibné šance.
    66. Brankář Thomas Kaminski a jeho další fantastický zákrok
     
    67
    A rychle na opačnou stranu. Kortrijk poslal do šestnáctky z levé strany ostrý centr, po kterém málem padl vlastní gól na straně Lokerenu, jeden z domácích hráčů míč ale kopem přes hlavu odvrátil v těžké pozici nad břevno.
     
    68
    Hosté měli k dispozici v rychlém sledu dva rohové kopy, jenže ani jeden z centrů nebezpečí nepřinesl.
     
    68
    Kristof D'Haene viděl za ostrý faul žlutou kartu a ve zbytku utkání si bude muset dávat velký pozor.
     
    71
    Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Guus Hupperts, přichází Geoffrey Mujangi Bia.
     
    73
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Ilombe Mboyo poslal do šestnáctky z levé strany krásný diagonální pas, na který si uprostřed šestnáctky naběhl FELIPE AVENATTI, a ve skluzu míč usměrnil mimo dosah brankáře Ortwina De Wolfa! Hosté otočili skóre a vedou rázem na hřišti Lokerenu 2:1. Asistence: Ilombe Mboyo.
    73. Felipe AVENATTI - 1:2
     
    74
    Steve de Ridder byl zřejmě hráčem, který mohl obstarat rychlé vyrovnání, na vzdálenější levé tyči ale hlavičkoval po přetaženém centru z pravé strany nad.
     
    77
    Lokeren se po odvráceném centru z levé strany dostal na hranici šestnáctky k prudké pohotové střele, jenže následná bomba byla zablokována.
     
    78
    Thomas Kaminski vyboxoval centr Lokerenu z rohového kopu pouze k Lukášovi Marečkovi, který se pohotově opřel do míče, jeho volej zpoza šestnáctky ale nabral opačnou faleš a stočil se daleko vedle bližšího pravého horního rohu brány hostujícího týmu.
     
    78
    Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Lukáš Mareček, přichází Djordje Jovanović.
     
    80
    Felipe Avenatti vybojoval na levém křídle standardní situaci, kterou hosté rozehráli rychle nakrátko.
     
    81
    Jakov Filipović předvedl velice špatný odkop, kterým daroval hostujícímu týmu zadarmo autové vhazování. Naštěstí pro něj se ale hosté po něm k ničemu nedostali.
     
    83
    Felipe Avenatti po krásném sprintu pronikl do šestnáctky a po drobném kontaktu s Omrim Ben Harushem spadl, penalta se ovšem nepískala ani po přezkoumání videa. Kontakt tam byl minimální.
     
    85
    Kortrijk vyrazil do rychlého protiútoku a po krásné přízemní přihrávce z levého křídla mohl jeden z hostů skórovat na vzdálenější pravé tyči do prázdné brány, jenže ji po zemi přízemní střelou těsně minul! To byla stoprocentní šance.
    85. Kortrijk zahodil pět minut před koncem obrovskou šanci!
     
    86
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Jovan Stojanović, přichází Kanu.
     
    86
    Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Mickaël Tirpan, přichází Bambo Diaby.
     
    87
    Lokerenu se málem podařilo vyrovnat po centru, který se z levého křídla a vzduchu snášel pod břevno, Thomas Kaminski byl ale pozorný a jednou rukou míč vytáhl na rohový kop, který poté nic nepřinesl.
     
    88
    Domácí touží po vyrovnávacím gólu, to by ovšem se svými šancemi museli nakládat mnohem lépe.
     
    89
    Kortrijk vybojoval na pravé straně hřiště standardní situaci a domácí obrana vyhlašuje stav pohotovosti.
     
    90
    Kortrijk se rozhodl pro rozehrávku nakrátko a na pravé straně pokutového území se dostal ke střílenému přízemnímu centru Idir Ouali, míč byl ale odvrácen na rohový kop, po kterém už žádné nebezpečí nepřišlo.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Thomas Kaminski dobře vyběhl ze své brány, aby centr domácích z pravé strany stáhl do rukavic.
     
    90+3
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    IDIR OUALI se po skvělé kolmé diagonální přihrávce Ilombeho Mboya z levé strany hřiště řítil na ose do samostatného úniku, který v pokutovém území zakončil prudkou přízemní střelou k levé tyči! Dvojice hráčů Lokerenu ho stíhala marně a naděje domácích na bod definitivně zhasla. Asistence: Ilombe Mboyo.
    90+3. Idir OUALI - 1:3
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Lokeren vykročil do zápasu dobře a po necelé čtvrthodině hry vedl zásluhou branky Marka Miriće, jenže hosté po přestávce přichystali obrat a dokonale navázali na dvě velké příležitosti ze samotného závěru prvního poločasu, z nichž jedna skončila na tyči. Po necelé hodině hry nejprve vyrovnal Kristof D'Haene a v 73. minutě obstaral obrat střídající Felipe Avennatti, na jehož branku ještě v posledních sekundách utkání navázal další střídající hráč Idir Ouali. Fantastické utkání odehrál již avizovaný Ilombe Mboyo, který se pod poslední dva góly Kortrijku podepsal asistencí. Výsledek. Lokeren 1 Kortrijk 3. (21:56:58)

    Tomáš Reiner

    Branky: 14. Mirić – 58. D'Haene, 73. Avenatti, 90+3. Ouali

    Karty:   56. Overmeire (LOK) – 55. Azouni (KRT), 68. D'Haene (KRT)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:8. Rohy: 5:5.
    Sporting Lokeren: De Wolf – Tirpan (86. Diaby), Filipović, Deschacht, Ben Harush – Hupperts (71. Mujangi Bia), Overmeire, Cevallos, Mareček (78. Jovanović), de Ridder – Mirić.
    Náhradníci: Verhulst – A. Skúlason, Michel, Diaby, Mujangi Bia, Saroka, Jovanović.

    KV Kortrijk: Kaminski – Hines-Ike, Lepoint, Kagelmacher, D'Haene – Van der Bruggen, Azouni (61. Avenatti) – Chevalier (46. Ouali), De Sart, Mboyo – Stojanović (86. Kanu).
    Náhradníci: Bruzzese – Ajagun, Kanu, Avenatti, Rolland, Ouali, Bacula, Ezekiel, Golubović.

    Rozhodčí: Alexandre Boucaut. Asistenti: J. Cremers, Q. Blaise. Čtvrtý rozhodčí: J. Vergoote
    bahis siteleri