Lille – Saint-Étienne 3:1 (kon.) | Amiens – Dijon 1:0 (kon.) | Angers – Štrasburk 2:2 (kon.)
Guingamp – Montpellier 1:1 (kon.) | Nîmes – Remeš 0:0 (kon.)
konec
Lille OSC
3:1 (1:1)
AS Saint-Étienne
Sobota 06.10.2018, 17:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (19:04:41)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:9.
     
    Lille si tedy připisuje do tabulky další tři body za šesté vítězství v sezóně. Celkem jich má už devatenáct a upevnilo si tím druhé místo za prvním PSG a před třetím Montpellier. St. Étienne naopak podruhé prohrálo a během víkendu pravděpodobně klesne z aktuální čtvrté příčky.
     
    Je dobojováno! Lille odehrálo na svém hřišti velmi dobrou partii, při které udělalo jednu jedinou, když dopustilo penaltu a tu bezpečně proměnil Cabella. Tím srovnal stav na 1:1, nicméně druhá půle byla opět v režii domácího týmu, který skóroval pár vteřin po přestávce zásluhou Bamby. Saint-Étienne toho za nepříznivého stavu moc nevymyslelo a v závěru inkasovalo ještě jednou od Nicolase Pépého. Na něho se Lille může v těchto týdnech spolehnout, fotbalista z Pobřeží slonoviny nastřílel už šest branek a k nim přidal i čtyři asistence.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Lille si hlídá dvougólový náskok a jeho fanoušci už začínají naplno slavit tříbodový zisk. Na hřišti se mezitím domácí fotbalisté natlačili až k soupeřově vápnu, ale resultoval z toho jen ofsajd Pépého.
     
    90+2
    Vahbí Chazrí už toho má plné zuby. Chvíli zůstal sedět na trávníku a zabralo mu několik desítek vteřin, než se uklidil do zámezí.
    90+1. Loïs Diony (SET)
     
    90+1
    Snad první šance ze hry pro hosty! William Saliba potáhl míč a zprava ho odcentroval přímo na Dionyho. Ten bohužel pro Saint-Étienne hlavičkoval přímo do místa, které hlídal Maignan.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další tři minuty.
     
    89
    Romain Hamouma svým centrem zprava napálil hrudník předním clonícího soupeře. Saint-Étienen ještě pokračuje autovým vhazováním.
     
    88
    Kolodziejczak poslal dopředu dlouhou přihrávku na Dionyho, který měl míč na kopačkách hned několik vteřin, ale obrana Lille mu povolila jenom zpětnou přihrávku mimo pokutové území.
     
    87
    Naprosto jednoznačný faul u půlící čáry, kde to odnesl Nicolas Pépé. Domácí s rozehrávkou samozřejmě nespěchají.
    85. Nicolas PÉPÉ - 3:1
     
    85
    Lille právě vstřelilo branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Hosté nechali vzadu otevřená vrátka a platí za to daň v podobě třetího inkasovaného gólu. Bamba rychle vběhl do volného prostoru a ideálně načasoval kolmici na NICOLASE PÉPÉHO, kterého marně stíhali Kolodziejczak s Cabellou a nezabránili nelehké střele z levé strany, na kterou Ruffier nedosáhl. Ve skvělé formě hrající Pépé přitom celou akci sám začal, když uprostřed pole učebnicově obral o míč Perrina.
     
    83
    Edgar Ié hraje po svém nástupu velmi dobře. Už poněkolikáté pro svůj tým získal balón prostřednictvím špičkově provedeného skluzu.
     
    82
    Domácí se vůbec nikam neženou a vystačují si s poklidnou kombinací u půlící čáry, se kterou Saint-Étienne nic nezmůže.
     
    80
    Před Maignanem teď bylo hodně rušno. Žádný z hostů ale nedostal prostor k zakončení a vše skončilo centrem Hamoumy, který doletěl do rukavic brankáře.
     
    79
    Diony poprvé u míče a sraženým centrem hned zajistil pro hosty rohový kop. Pro centr si ovšem precizně došel bezchybný Maignan.
     
    78
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází William Saliba, přichází Loïs Diony.
     
    77
    Obrana Lille trochu zaspala a nechala projít kolmici na volného Hamoumu, který se snadno dostal do vápna, jenže finální přihrávka skončila na pozorném stoperovi.
     
    76
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Thiago Mendes, přichází Thiago Maia.
     
    75
    Fodé Ballo-Touré dostal v přerušené hře žlutou kartu za předchozí dohrání přihrávajícího Chazrího.
     
    75
    Mendesův centr letěl k penaltovému bodu, kde byla hostující obrana ve velké početní převaze a nepustila Lille k ohrožení Ruffierovy brány.
     
    74
    Vůbec první žlutá karta na straně hostů. Selnaes za žádnou cenu nechtěl přes sebe pustit Pépého, který se hnal do rychlého protiútoku.
     
    73
    Náznak rychlé protiakce zmařila krátká Nordinova přihrávka na Chazrího, která byla přesměrovaná na roh. Ani z něj Saint-Étienne nezahrozilo.
     
    73
    Hostům pomalinku dochází čas a na jejich snaze je to znát. Kombinaci Lille teď obtěžují hodně těsným dostupováním.
     
    72
    U centru Nordina byl jako první domácí člen obrany. Do protiakce se pak tlačil Bamba, kterého Saliba dlouho nestíhal, ale nakonec dostal míč do autu.
     
    71
    Opět se hosté v hojném počtu natlačili do útočné třetiny hřiště, nicméně jejich snažení uťal odmávaný ofsajd.
     
    70
    Ani ze standardní situace muži v zeleném nic nebezpečného nevymysleli. Stále platí, že si ze hry nevytvořili žádnou větší šanci.
     
    69
    Cabella si naběhl pro kolmici do šestnáctky a zleva přihrával pod sebe na Chazrího. Ten se sice dostal ke střele, ale obránce Lille ji zablokoval na roh.
     
    68
    Hra se trochu uklidnila. U míče sice jsou hosté, ale přes zataženého soupeře hodně těžko posouvají přes střed hřiště.
     
    66
    Ié se hned po nástupu uvedl dobrým defenzivním zákrokem, když ve skluzu zablokoval centr a rozhodčí navíc nařídili odkop od Maignanovy brány.
     
    65
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Zeki Celik, přichází Edgar Ié.
     
    65
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Yann M'Vila, přichází Arnaud Nordin.
     
    64
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Yannis Salibur, přichází Romain Hamouma.
     
    64
    Ještě jednou Monnet-Paquet, který posunul míč více doleva na M´Vilu, ale ani jeho centr nenadělal mezi domácími stopery žádnou větší paseku.
     
    63
    Kévin Monnet-Paquet to vzal na sebe a pronikl až do míst, odkud mohl centrovat, jenže přízemní pas se stal snadnou kořistí pro obranu Lille.
     
    62
    Rémymu se nechtělo přidat do kroku a míč těsně předním utekl do zámezí, ze kterého jej vrátí William Saliba.
     
    61
    Sám faulovaný Chazrí přesnou rozehrávkou našel Kolodziejczaka, který se taktéž dostal k hlavičce, ale Maignan proti ni zasahovat nemusel.
     
    60
    Jasný faul na Chazrího. Hosté mohou zahrozit ze standardní situace, pravděpodobně se bude jednat o nákop do pokutového území.
     
    59
    Mendesův nadýchaný centr k vzdálenější tyči sice přiletěl na hlavu jednoho z domácích, ale jeho těžká hlavička neletěla do prostoru branky.
     
    58
    Další zákrok už byl posouzen jako nedovolený. Provinil se Yannis Salibur, od kterého odpadl Ballo-Touré.
     
    56
    Jeden na zemi spadl v souboji těsně před šestnáctkou. Hlavní rozhodčí ale zůstal v klidu a nechává hrát Saint-Étienne.
     
    55
    Chazrí měl trochu starosti s kontrolou míče na pravém křídle, kde byl donucen přihrát dozadu a hosté pak balón lacino ztratili.
     
    53
    Hosté dosti ležérně bránili prostor před vlastním vápnem. Díky tomu mohl k tvrdé střele napřáhnout Pépé, ale Ruffier míč vyrazil do prostoru, odkud nemohla přijít žádná dorážka.
     
    52
    Ballo-Touré musel pořádně přidat, aby stihl přihrávku do levého křídla. Podle pomezního arbitra to ale nestihl a vhazovat může Saliba.
     
    51
    Saliba uklidnil hru uprostřed hřiště přihrávkou dozadu na Subotiće. Přes levé křídlo se míč dostal do šestnáctky, ovšem Chazrího střela z úhlu neměla moc razance a navíc letěla přímo na Maignana.
     
    50
    Pépé zkusil překvapit přízemní rozehrávkou k bližší tyči. Před Ikoném však zasáhl pozorný M´Vila a dokonce zajistil pro Saint-Étienne odkop od branky.
     
    49
    Fodé Ballo-Touré se celým tělem natlačil před Monneta-Paqueta a došel si pro faul. Následuje domácí standardka z levé strany.
     
    48
    Rychlá odpověď hostů se nekoná, centr z levého kraje hrací plochy snadno sebral Maignan a rychlým výhozem rozjel protiakci Lille.
    46. Jonathan BAMBA - 2:1
     
    46
    Lille právě vstřelilo branku!
    Naprosto parádní start druhé půle pro domácí tým, který se vrací do vedení! Pépé se parádně uvolnil uprostřed hřiště a bez problémů našel nepokrytého JONATHANA BAMBU, který si na hranici šestnáctky připravil střelu pravou nohou a Ruffier se marně natahoval ke své levé tyči. Pro Pépého je to už čtvrtá asistence v sezóně, ke kterým přidal pět branek.
     
    46
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal. Jedinou vynucenou změnou tak zůstává odchod domácího obránce Fonteho a nástup Dabily.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, v jehož úvodu bylo k vidění hodně nepřesností na obou stranách. Kvalitě hry pomohl až první gól, který v sedmnácté minutě vstřelil Jonathan Bamba. Saint-Étienne si ze hry žádnou šanci nevytvořilo, přesto dokázalo vyrovnat, když po faulu na Chazrího proměnil nařízenou penaltu Rémy Cabella.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Kolodziejczak fauloval pár metrů před hostující šestnáctkou a zajistil pro Lille standardní situaci. Pépé mohl střílet i centrovat. Zvolil druhou variantou, jenže Soumaoro na vysoko letící míč nedosáhl.
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45
    Domácí trenér Christophe Galtier se trochu rozohnil po odpískaném faulu na Chazrího a podle všeho byl donucen odejít na tribunu. Nestává se často, aby se tak stalo už v první půli.
     
    44
    Zákrok na Mendese nedonutil rozhodčího odpískat faul. Z půlící čáry vhazovali hosté, ale jejich akce rychle skončila na Celikovi.
     
    43
    Mendes trochu přetáhl pas do pravého křídla. Ikoné ho nedoběhl a následuje jen rozehrávka brankáře Ruffiera.
     
    42
    Ikoné vyčaroval skvělou kolmou přihrávku na Rémyho, kterého nestíhal Perrin. Ruffier ale výtečně přečetl hru a byl u balónu jako první.
    41. Nicolas Pépé (LIL)
     
    41
    Bamba si narazil s Pépém a chtěl střílet. Sražený míč pak skončil u Pépého, jenž pohotově pálil z dvaceti metrů a jen o decimetry minul ze svého pohledu levou tyč!
     
    40
    Poslední minuty patřily hostujícímu týmu. Po delší době něco vymýšlí i Lille, nákop z hloubi pole však zneškodnil Subotić.
     
    39
    Zákrok na Cabellu rozhodčí nechal být. Hosté pokračovali v akci, ale zmohli se jen na hodně nepřesnou střelu zpoza vápna.
     
    38
    Thiago Mendes uhlídal Monneta-Paqueta a srazil míč ven ze hřiště. To se opakovalo i po autu Kolodziejczak, ale hrát už bude Lille.
     
    37
    Pépé se zatím do hry moc nedostává. Teď musel bojovat napravo od vlastní šestnáctky, kde ve spolupráci s Celikem dostal míč do bezpečí.
     
    36
    Zdravotní potíže zkušeného portugalského obránce jsou vážnějšího rázu. Domácí museli vynuceně střídat, do hry přichází Dabila.
     
    35
    Fonte si při skluzu poranil stehno a vyžádal si ošetření. Pár vteřin se tak hrát nebude.
     
    34
    Kolodziejczak nakonec vhazoval a poslal balón až do šestnáctky, nicméně obrana Lille si před Maignanem poradila.
     
    33
    Salibur zprava pálil jen do skluzujícího Fonteho a musel se vrátit pro míč do pravého křídla. Následný centr přetáhl a M´Vila už ho neměl šanci dostihnout.
     
    32
    Hodně nepřesné přenesení hry zleva doprava od Bamby. Míč zmizel v autu a zpět do hry ho vhodí Kolodziejczak.
     
    31
    Držení míče: 55% – 45%.
     
    30
    Celik neprorazil v souboji jeden na jednoho a domácí se postupně vrátili až do klidnějších vod. Následný tečovaný nákop skončil v náruči Ruffiera.
     
    29
    Rychlá kombinace hostů vyústila v ofsajd kousek před velkým vápnem.
     
    28
    Bambův náběh po levé straně zakřižoval Saliba a ve skluzu odehrál míč do bezpečí. Dopředu už zase míří hosté.
     
    27
    Saint-Étienne útočilo do plných, jedna z přihrávek ale šla mimo dosah všech mužů v zeleném a vhazovat může Celik.
    26. Rémy CABELLA - 1:1
     
    26
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Míč si na penaltový puntík postavil RÉMY CABELLA, který zvolil střelu ze svého pohledu k levé tyči. Maignan zvolil špatnou stranu a nemohl vyrovnávající trefě zabránit.
     
    25
    Xeka si neodpustil nějaké protesty a vysloužil si za ně žlutou kartu.
     
    24
    Vahví Chazrí spěchal za míčem do šestnáctky, kde využil lehkého strčení od Balla-Tourého a spadl na zem. Je z toho penalta!
     
    23
    Jonathan Bamba přihrával naslepo přes Salibu do pokutového území. Další z domácích se k míči nedostal, dříve u něho byl brankář Ruffier.
     
    22
    Snad po pěti minutách si trochu zahráli i hosté. Dlouhý nákop směřoval na osamoceného Salibura, jenž byl hodně důrazně poslán k zemi Ballo-Tourém. O faul se ale nejednalo.
     
    21
    Převaha Lille ještě bude pokračovat po faulu Salibura na Xeku.
    20. Xeka (LIL)
     
    20
    Thiago Mendes svým centrem z pravé strany našel úplně volného Xeku, jehož hlavičku Ruffier výtečně vytěsnil skokem k pravé tyči!
     
    19
    Hodně špatná rozehrávka St. Étienne zůstala nepotrestaná. Lille alespoň vybojovalo rohový kop.
     
    18
    Další velmi podobná akce domácího týmu. Defenziva v zelených dresech ji ale na hranici šestnáctky zastavila.
    17. Jonathan BAMBA - 1:0
     
    17
    Lille právě vstřelilo branku!
    Domácí se v sedmnácté minutě dostávají do vedení! Rémy dostal míč k rohu velkého vápna, odkud přihrál o metřík dozadu na JONATHANA BAMBU a ten zpoza šestnáctky umístil svou střelu k levé tyči Ruffierovy branky.
     
    16
    Salibur roztáhl hru do pravého křídla na Cabellu, jehož centr první clonící protihráč srazil na roh, ale z něj Saint-Étienne nic nevymyslelo.
     
    15
    Vahbí Chazrí se vůbec nedomluvil se svými spoluhráči, dlouhou přihrávku dopředu poslal do míst, kde nebyl vůbec nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    14
    Hosté to zkusili po pravé straně, Salibův centr z poslední možné chvíle však vyletěl do zámezí.
     
    13
    Trocha vzrušení po kolmici na Bambu, který se dostal do kleští v rohu pokutovému území, ale byl to právě on, kdo podle rozhodčích fauloval.
     
    12
    První zakončení bylo v podání Mendese, který napřáhl z poměrně velké dálky, ale o velký kus přestřelil břevno Ruffierovy brány.
     
    11
    Ze souboje mezi Xekou a Salibourem odskočil míč do autu. Pokračovat mohou domácí.
     
    10
    Další nepřesnost od hostujících fotbalistů. Znovu vhazuje Celik a zakládá tím útočnou akci Lille.
     
    9
    Zatím je to z obou stran hodně opatrné. Bojuje se o střed hřiště, hodně daleko od obou brankářů.
     
    8
    Cabellova přihrávka z prvního doteku byla rovněž nepřesná a darovala Celikovi vhazování ze středu hřiště.
     
    7
    Z nařízené standardky Lille nezahrozilo, centr zleva byl příliš vysoký a prosvištěl až do zámezí.
     
    6
    Až teď měl práci Maignan, který lapil centr z jeho pravé strany a ihned vyslal do protiútoku Bambu, kterého Selnaes zastavil až za pomoci faulu.
     
    5
    M´Vila rozehrál na krátko a hosté se prozatím zdržují jen na polovině hřiště.
     
    4
    Jeden z domácích fauloval u středového kruhu a sám si přitom ublížil. Hra je proto na chvíli zastavena.
     
    3
    Bamba se vydal na výlet po levé straně. Dostal se až do vápna, ale prostor k centru nebo přihrávce už nikoliv.
     
    2
    Úvodního výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v červenomodrých, zatímco hosté v zelených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Celik, Fonte, Soumaoro, Ballo-Touré – Xeka, Mendes, Bamba, Ikoné – Pépé, Rémy.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Saliba, Perrin, Subotić, Kolodziejczak – Selnaes, M'Vila, Monnet-Paquet, Chazrí – Cabella, Salibur.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Danizan, El Bedoui.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    19.05.2018 St. Étienne – Lille 5:0
    17.11.2017 Lille – St. Étienne 3:1
    13.01.2017 Lille – St. Étienne 1:1
    25.09.2016 St. Étienne – Lille 3:1
    14.05.2016 St. Étienne – Lille 0:1.
     
    AS Saint-Étienne

    Klub, jenž příští rok oslaví sté výročí od založení, ve své historii získal hned deset mistrovských titulů, nicméně ten poslední se datuje k roku 1981. V minulé sezóně obsadil konečnou sedmou příčku a velmi slušně si vede také letos. Z prvních pěti kol Saint-Étienne vyhrálo jen jednou, po prohře 0:4 s PSG se ale zvedlo a z dalších tří utkání získalo plných devět bodů za vítězství nad Caen, Toulouse a trápícím se Monakem. Se skóre 10:9 mají svěřenci Jeana-Louise Gasseta patnáct bodů a ve dvacetičlenné tabulce se nachází na čtvrtém místě, z něhož ztrácí na druhé Lille jediný bod. Do listiny střelců se stihlo vměstnat šest různých fotbalistů, nejlepším kanonýrem je se čtyřmi zásahy sedmadvacetiletý Tunisan Wahbi Khazri.
     
    Lille OSC

    Domácí celek se minulou sezónou protrápil a jen o kousíček se vyhnul baráži. O to více si fanoušci Lille užívají aktuální období. Svěřenci trenéra Galtiera v osmi odehraných kolech našli pouze dva přemožitele, na kontě mají šestnáct bodů a s nimi se nachází na vynikajícím druhém místě, z něhož ztrácí na bezkonkurenční PSG osm bodů. Před čtrnácti dny fotbalisté Lille nestačili na Bordeaux, ovšem tuto porážku velmi rychle odčinili, když na domácí půdě přejelo Marseille 3:0. O čtrnáct vstřelených branek se v týmu Lille postaralo pouze pět různých hráčů, hned dva z nich už skórovali pětkrát. Jedná se o Jonathana Bambu a Nicolase Pépého, který navíc třikrát asistoval.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu devátého kola francouzské Ligue 1. Od sedmnácti hodin se můžeme těšit na souboj mezi druhým Lille a čtvrtým. St. Étienne!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 17. Bamba (Rémy), 46. Bamba (Pépé), 85. Pépé (Bamba) – 26. Cabella (pen.)

    Karty:   25. Xeka (LIL), 75. Ballo-Touré (LIL) – 74. Selnaes (SET)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:9.
    Lille OSC: Maignan – Celik (65. Edgar Ié), Fonte (36. Dabila), Soumaoro, Ballo-Touré – Xeka, Mendes (76. Maia), Bamba, Ikoné – Pépé, Rémy.
    Náhradníci: Jakubech – Dabila, Araújo, Edgar Ié, Leao, Gabriel, Maia.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Saliba (78. Diony), Perrin, Subotić, Kolodziejczak – Selnaes, M'Vila (65. Nordin), Monnet-Paquet, Chazrí – Cabella, Salibur (64. Hamouma).
    Náhradníci: Moulin – Berić, Diony, Dioussé, Hamouma, Nordin, Panos.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Danizan, El Bedoui
    bahis siteleri