Toronto – Florida 6:1 (kon.) | Philadelphia – Nashville 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 2:1 (kon.)
Carolina – Detroit 1:4 (kon.) | Boston – Anaheim 3:1 (kon.) | Columbus – New Jersey 2:1 (kon.)
Dallas – Chicago 2:5 (kon.) | Calgary – Tampa 4:5 (1:2 po s.n.) | Arizona – Montreal 1:2 (kon.)
Vegas – NY Islanders 4:2 (kon.) | Vancouver – St. Louis 5:1 (kon.) | San Jose – Winnipeg 3:5 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
New Jersey Devils
Pátek 21.12.2018, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Krásný den všem fanouškům NHL! Bohatý program nabídne i zápas v rámci Východní konference, Columbus přivítá na svém ledě New Jersey. Začíná se pár minutek po jedné hodině ranní v Nationwide Aréně.
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Ďáblové jsou na posledním místě Východní konference a na svého dnešního soupeře ztrácejí deset bodů a oba celky dělí deset míst. Devils mají po Ottawě druhou nejhorší obranu konference (118 branek shodně inkasovali také hokejisté Philadelphie a Detroitu). Naposledy celek Johna Hynese padl na domácím ledě s Torontem 2:7.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Taylor Hall – 30 zápasů, 32 bodů (8+24)
    Kyle Palmieri – 32 zápasů, 28 bodů (17+11)
    Nico Hischier – 28 zápasů, 21 bodů (8+13)

    Československá stopa v týmu
    Pavel Zacha – 27 zápasů, 4 body (4+0)
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Tým Johna Tortorelly už pár sezón patří mezi tu lepší část Východní konference a potvrzuje to i letos. Modrokabátníci jsou na šestém fleku Východní konference s tím, že na pátý Boston ztrácí jediný bod. Mužstvo ze státu Ohio má vyrovnané skóre 108:105. Výsledky Columbusu jsou jako na houpačce a moc branek v jejich duelech nepadá, Blue Jackets naposledy vyhráli 1:0 nad Vegas.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Artěmij Panarin – 31 zápasů, 34 bodů (9+25)
    Cam Atkinson – 32 zápasů, 33 bodů (19+14)
    Pierre-Luc Dubois – 33 zápasů, 27 bodů (13+14)

    Československá stopa v týmu
    Lukáš Sedlák – 25 zápasů, 3 body (1+2)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – R. Murray, S. Jones, Werenski, D. Savard, Harrington, Nutivaara – Panarin, Dubois, Atkinson – N. Foligno, Wennberg, Duclair – Bjorkstrand, Jenner, J. Anderson – Hännikäinen, Dubinsky, Riley Nash.

    New Jersey Devils: Blackwood (Kinkaid) – Severson, Vatanen, Butcher, Lovejoy, A. Greene, Santini – Ma. Johansson, Hischier, Palmieri – Hall, Zajac, Coleman – Wood, Zacha, Quenneville – Boyle, Seney, Bratt..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Utkání začalo aktivně a domácí se dvakrát dostali do útočné třetiny, kde ale nic nevymysleli. Následně si Columbus najel do ofsajdu a pokračuje se vhazováním.
     
    01:40
    Josh Anderson následně objížděl hostující branku a puk přihrával do brankoviště. Tam se ale nikdo v modrém neprosadil, ale aktivita domácích pokračuje.
     
    02:14
    Po vhazování před brankou Devils se dostal do útoku Brett Seney, který se na pravém kruhu dostal ke střeleckému pokusu, ten ale zablokoval bek Werenski.
     
    03:35
    Zatím se pokouší hrát spíše domácí tým, ale jeho snahy založit útočnou akci jsou zatím dosti marné. Devils čekají na příležitost, hraje se spíše ve střední třetině.
     
    04:17
    Columbus právě vstřelil branku!
    Následně se ale domácí celek již prosazuje po velice pohledné akci a jde v páté minutě do vedení! NICK FOLIGNO byl na konci celé akce, kterou zakončoval u pravé tyčky střelou do odkryté branky, Mackenzie Blackwood byl na vše sám. Asistence: Pierre-Luc Dubois a Seth Jones.
    04:17 Nick FOLIGNO - 1:0
     
    05:01
    Mackenzie Blackwood při svém premiérovém startu v NHL musel řešit pokus od pravého mantinelu, který vyslal Artěmij Panarin. Hostující mladík si ale připsal zákrok a hra je přerušena.
     
    06:11
    Zničehonic mohl vrátit nerozhodný stav Brian Boyle, jenž se na levém kruhu pokoušel dostat k odraženému kotouči od zadního mantinelu. Hostující útočník ovšem promáchl.
     
    06:29
    Modrokabátníci si následně vybojovali útočné pásmo a po první komerční přestávce se bude vhazovat po pravici Mackenzieho Blackwooda.
     
    06:45
    Po vhazování vyhazoval Andy Greene a do útoku se dostávala dvojice hostujících útočníku, ale pískal se ofsajd. Hned po vhazování si najel do útoku Anthony Duclair, který ale po ledě zakončoval do betonů brankáře.
     
    07:50
    Elegantně se dostal do útočné třetiny Artěmij Panarin, jenž se po kličce snažil najít Atkinsona na pravé straně. Nakonec ale zakročil bránící hráč Devils.
     
    08:32
    Vyrovnat mohl Miles Wood, jenž individuálně postupoval na Bobrovskije. Hostující hráč šel do bekhendu, ale zakončením po ledě jej nepřekonal!
     
    09:31
    V útočné třetině se následně pokoušel něco vymyslet hostující Blake Coleman, ale puk brzy opustil ledovou plochu. Pokračuje se vhazováním ve střední třetině.
     
    10:24
    Na pravém kruhu se dostával ke střeleckému pokusu Taylor Hall, ale jeho pokus nebyl přesný. Riley Nash v protiakci zakončoval z úhlu do tyčky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:06
    Marcus Johansson později vyslal střelecký pokus od modré čáry, který ale Bobrovskij s klidem uklidil v lapačce a hra bude pokračovat po druhé komerční pauze první třetiny.
     
    11:58
    První přesilovku si zahrají domácí hokejisté, Kyle Palmieri dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Jednalo se o dohrání u mantinelu.
     
    12:34
    Domácí nezačali přesilovku ideálně a dokonce mohli inkasovat! Travis Zajac ujel do útoku a z pravého kruhu zakončoval, Sergej Bobrovskij ale svižný pokus vyrazil!
     
    13:31
    Na druhé straně to zkoušel střelecky z pravého kruhu Oliver Bjorkstrand, kterému se ale nepovedlo zakončit pod víko a puk skončil nakonec jen těsně nad.
     
    13:58
    Hosté v plném počtu.
     
    14:24
    Během pokračujícího snažení domácího celku vypadla branka ze svého postavení během posouvání se Blackwooda v brance. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    15:45
    Pavel Zacha rozjel akci a na levé straně našel Wooda. Ten si najel do třetiny a podél modré čáry přihrával, našel jen ale jen domácího hráče a pokračuje se hrou Blue Jackets.
     
    16:40
    Velice tvrdě byl poslán k zemi ve střední třetině Kyle Palmieri, ale hostující celek si první početní výhodu zatím nezahraje. Hostující střelec pomalu opustil led.
     
    16:54
    Hned po vhazování se dostal ke střeleckému pokusu na levém kruhu obránce Murray. Jeho pokus ale Blackwood zneškodnil a bude se pokračovat vhazováním.
     
    17:45
    Mezi střídačky se do sebe pustili Brandon Dubinsky a Brett Seney, ale na ledě zůstal ležet hostující hráč, a to po pár sekundách. Následně se ale Dubinksky dostal ještě do kontaktu s Boylem, který mu pár ran rozdal.
     
    17:45
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Brandon Dubinsky – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Brett Seney – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Brian Boyle – 2 min., hrubost).
     
    18:30
    I druhé oslabení Devils zvládají celkem v pohodě a již dvakrát se jim povedlo vyhodit kotouč až za branku ruského brankáře.
     
    19:02
    Artěmij Panarin to následně zkoušel z levého kruhu, ale jeho svižná rána skončila na připraveném Blackwoodovi. Tlak Columbusu ale trvá.
     
    19:45
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce a jasně patřila domácímu celku, který hosty přestřílel a jen díky debutujícímu Blackwoodovi je rozdíl pouze jednobrankový. Nick Foligno je zatím jediným střelcem duelu.

    Střely na branku: 17:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Ben Lovejoy posílal kotouč do útoku na Halla, kterému se ale nepovedlo ideálně přihrát mezi kruhy. Cam Atkinson byl v následném útoku faulován a uvidíme trestné střílení.
     
    21:15
    Columbus právě vstřelil branku!
    CAM ATKINSON si celou situaci vychutnal a ve druhé minutě druhé třetiny navyšuje vedení domácího celku na 2:0! Atkinson udělal rychlou kličku a zakončoval do prázdné branky.
    21:15 Cam ATKINSON - 2:0
     
    22:11
    Pavel Zacha se pokoušel projít po pravé straně do pásma, ale píská se ofsajd a hra bude pokračovat vhazováním ve střední třetině.
     
    22:39
    Josh Anderson se následně pokoušel dostat do útoku, ale Sami Vatanen mu viditelně držel hokejku a inkasuje dvě minuty. Columbus může navýšit své vedení.
     
    23:14
    První přesilovková kombinace byla zachycena Zajacem, jenž se následně dostával do útoku, ale ze střední třetiny jen nahazoval za branku Blue Jackets.
     
    23:57
    Werenski našel na levém kruhu Panarina, který z první zakončoval ke vzdálenější tyčce. Ruský útočník střílel těsně nad ledem, ale branku nakonec minul.
     
    24:39
    Hosté v plném počtu.
     
    25:27
    Od pravého mantinelu se pokoušel prosadit přízemní střelou Kyle Palmieri, ale jeho rána skončila na betonech Bobrovskije. Pokračuje se akcí Columbusu.
     
    26:30
    Hodně blízko byli nyní domácí třetí brance! Zach Werenski se dostal do protiakce a z pravého kruhu střílel na přední tyčku, jeho pokus skončil nakonec na brankové konstrukci!
     
    27:32
    Následně to zkoušel zpoza branky Nick Foligno, ale Mackenzie Blackwood si připsal dobrý zákrok. Domácí kapitán se následně k dorážce nedostal.
     
    28:09
    Hostující tým byl následně pod tlakem a povedlo se mu vyhodit pouze na icing. Hra tak pokračuje vhazováním po pravici brankáře New Jersey, který se v brance opravdu nenudí.
     
    29:05
    Z levého kruhu se střelou na přední tyčku pokoušel prosadit Oliver Bjorkstrand, ale jeho pokus nakonec skončil na připraveném Blackwoodovi.
     
    29:52
    První zajímavější pokus hostů po hodně dlouhé době. Nico Hischier dostal kotouč do útočné třetiny a následně svižně zakončoval, Sergej Bobrovskij ovšem pohotově chytá.
     
    30:39
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky! Kyle Palmieri vybojoval v obraně kotouč a poslal jej do útoku na TAYLORA HALLA, jenž postupoval sám na Bobrovského. Ten šel na zem a kanadský útočník jej šikovně překonal střelou pod víko. Asistence: Kyle Palmieri.
    30:39 Taylor HALL - 2:1
     
    30:57
    Následně si hosté zahrají přesilovku a mohou utkání rychle srovnat. Zach Werenski zahrál vysokou holí a inkasuje tak dvouminutový trest.
     
    31:08
    Branka Devils byla blízko. Z kruhu nejdříve střílel Palmieri jen do brankáře, Zajac následně dostal puk na hranici brankoviště, kde ale skvěle ruský brankář zasáhl!
     
    31:40
    Cam Atkinson a Josh Anderson následně pozlobili hostující obranu v oslabení a dostali se ke dvěma pokusům u levé tyčky, Mackenzie Blackwood ale neinkasoval.
     
    32:29
    Sami Vatanen se následně dostal na modré čáře ke kotouči, ale jeho tvrdá rána po ledě skončila na betonech připraveného brankáře. Columbus následně vyhodil.
     
    32:57
    Domácí v plném počtu.
     
    34:15
    Pokračuje se v aktivní hře a oba celky hrají velice rychlý hokej. Ani jeden z týmů se ovšem do střeleckých pozic nedostává, každopádně se hraje ze strany na stranu.
     
    35:22
    V akci domácího celku zakončoval od levého mantinelu obránce Markus Nutivaara. Jeho pokus byl ovšem špatný a kotouč skončil vysoko nad brankou Devils.
     
    36:07
    Seth Jones následně nevěděl, co s kotoučem, a tak jej zpoza branky poslal po mantinelu až na icing. Hra tak pokračuje vhazováním před brankou Bobrovského.
     
    36:07
    Nakonec z toho bude komerční přestávka. U jedné ze střídaček se poškodil kus mantinelu a domácí ledaři se jej pokouší opravit, pokračovat se tak bude za pár minutek.
     
    36:40
    Puk do útoku dostával Hischier, který si jej předkopl a doháněl jej. Rozhodčí ovšem pískli icing a hra se stěhuje před branku Blackwooda.
     
    37:57
    Domácí celek byl aktivní v útoku a tlačil. Vybojoval alespoň přesilovou hru, podruhé dnes bude pykat Kyle Palmieri, jenž se provinil podražením.
     
    38:30
    Přesilovky hostující celek zvládá naprosto skvěle a Columbus se opakovaně nemůže do ničeho dostat. Devils stihli již dvakrát kotouč poslat pryč z pásma.
     
    39:20
    Následně Blue Jackets kombinovali, ale nakonec nic nevymysleli. Pavel Zacha vybojoval puk za brankou a poslal jej až za branku Bobrovského.
     
    39:39
    Cam Atkinson si následně najel po pravé straně do zakončení a před Blackwoodem zakončoval nad jeho rameno. Nakonec ale trefil jen břevno hostující branky!
     
    39:57
    Hosté v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nabídla po jedné brance na každé straně, a tak domácí celek nadále vede o jeden zásah. Columbus své vedení navýšil na startu periody, kdy se z trestného střílení prosadil Cam Atkinson. Hostům se povedlo vyrovnat ve druhé polovině třetiny, kdy se po přihrávce Palmieriho prosadil Taylor Hall. Druhá třetina je otevřená a utkání může dopadnout jakkoliv.

    Střely na branku: 27:15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Hned po sedmi sekundách se hosté dostali do útoku, ale jejich snažení bylo zakončeno odpískaným ofsajdem. Hra tak bude pokračovat vhazováním ve střední třetině.
     
    40:40
    Travis Zajac následně našel na pravém kruhu, který svižně zakončoval, ale nakonec trefil pouze břevno! Rozhodčí si vše ověřovali, ale nakonec potvrdili brankovou konstrukci.
     
    41:53
    Anthony Duclair míchal s kotoučem za brankou, ale nakonec nepřihrál přesně. Jesper Bratt unikal podél levého mantinelu, ale přihrávka mu následně nevyšla.
     
    42:56
    Další velká šance hostujícího celku, Blue Jackets nadále drží hubené vedení! Brett Seney se dostal před branku, ale jeho bekhend byl vyražen. Brian Boyle dorážel do odkryté branky, nakonec ale trefil jen Bobrovského!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:40
    Brandon Dubinsky si následně najel do útočné třetiny a individuální akci zakončoval pokusem přes obránce. Blackwood ale kotouč viděl a puk vyrazil.
     
    45:01
    Taylor Hall se zmocnil kotouče za brankou, aby jej následně dával do brankoviště. Tam byla dvojice spoluhráčů, ale k těm kotouč nakonec neprošel.
     
    45:50
    Zázračný zákrok Mackenzieho Blackwooda! Alexander Wennberg zakončoval u levé tyčky po odrazu od zadního mantinelu, Blackwood ovšem betonem neuvěřitelně zasáhl.
     
    46:38
    New Jersey bylo následně pod menším tlakem a Damon Severson o mantinel vyhodil na icing. Hra se tak vrací před Blackwooda, jenž dnes chytá skvělé utkání.
     
    47:18
    Po akci Panarina se před brankou dostával do zakončení Pierre-Luc Dubois. Domácí centr zblízka ale střílel jen do betonů připraveného Blackwooda.
     
    47:49
    Travis Zajac následnou žabičkou dostal do šance Blakea Colemana, jenž ale zblízka střílel do připraveného Bobrovského! Následně vypadla branka a hra bude pokračovat po pauze.
     
    47:49
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Boone Jenner – 2 min., držení).
     
    47:57
    Hned na startu výhody se dostal ke střeleckému pokusu Taylor Hall, který ale po ledě ruského brankáře nepropálil. Bránící hráči Columbusu následně vyhodili.
     
    49:00
    Pokračující snaha nepřinesla nic dobrého pro hosty. Ti sice kombinovali a zakončoval opět Hall, nyní ale po stahovačce střílel do bránících hráčů Blue Jackets.
     
    49:50
    Domácí v plném počtu.
     
    51:15
    Hra pokračovala bez přerušení a oba celky urputně bojovaly. Střelecké pokusy ovšem nepřišly a utkání se pomalu a jistě dostává do posledních minutek.
     
    52:23
    Ke střele se na pravém kruhu dostal Blake Coleman, jenž střílel hned po přihrávce. Hostující dvacítka to zkoušela těsně nad betony, ale Bobrovskij dobře zasáhl.
     
    53:37
    Od pravého mantinelu to pokusem po ledě zkoušel John Quenneville, ale jeho zakončení z otočky skončilo na připraveném ruském brankáři, jenž dnes chytá parádně.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    53:55
    Následně byla hra po delší době přerušena a pokračovat se bude po komerční pauze. Mackenzie Blackwood ukryl v lapačce střelecký pokus od modré čáry.
     
    55:15
    Devils se pokouší nějakým stylem dostat do tlaku, ale přechod do útočné třetiny zatím nevychází. Možná nyní, kdy Blue Jackets vyhodili na icing a vhazuje se v útočné třetině New Jersey.
     
    56:40
    Hosté byli následně aktivní v útočné třetině, ale střelecký pokus nevymysleli. Po pár chvilkách se tak povedlo domácím projít do útoku.
     
    57:22
    Dva důležité zákroky hostujícího brankáře! Mackenzie Blackwood nejdříve betonem odrazil akci Duclaira, následně si poradil i s tvrdou ránou Jonese od modré čáry.
     
    57:50
    Z levého kruhu se pokoušel překvapit domácího brankáře Blake Coleman, ale jeho rána nenadělala ruskému brankáři nějaké problémy. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    58:09
    Kyle Palmieri zakončoval z levého kruhu, ale Sergej Bobrovskij skvěle zasáhl. Následně se stejný hráč dostával k dorážce bekhendem a sudí jdou volat!
     
    58:09
    Hodně rychlý verdikt, branka to nebyla a pokračuje se vhazováním před brankou Blue Jackets. Devils hrají v šesti a bez brankáře.
     
    58:38
    Kyle Palmieri se na levém kruhu k dalšímu střeleckému pokusu, nyní nejlepší střelec Devils zakončoval po ledě do betonů Bobrovského.
     
    58:54
    Sergej Bobrovskij musel řešit tvrdou střelou Butchera od modré čáry, vzdušná dorážka Boylea šla nad branku. Blue Jackets následně po dlouhé době vyhodili.
     
    59:50
    Kyle Palmieri v posledních sekundách přihrával od levého mantinelu do brankoviště, ale Taylor Hall se do zakončení nedostal a domácí vyhodili. Utkání vyhrají.
     
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnané utkání nakonec končí těsnou výhrou domácího celku, který si připisuje dva body po výhře 2:1. Gólově se prosadili Nick Foligno a z trestného střílení Cam Atkinson. Za hosty se prosadil pouze a jen Taylor Hall. Dnes to bylo utkání brankářů, Sergej Bobrovskij i Mackenzie Blackwood předvedli naprosto úžasné zákroky a patří jim potlesk na otevřené scéně. Především ruský brankář ve třetí třetině přímo čaroval.

    Střely na branku: 38:30
    Diváci: 15 595
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Cam Atkinson (CBJ) 1+0
    2. Sergej Bobrovskij (CBJ) 29 zák., 1 gól, 96,7%
    3. Mackenzie Blackwood (NJD) 36 zák., 2 góly, 94,7%
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:23
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u nočních onlajnů z NHL na počtěnou! (03:52:31)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. N. Foligno (Dubois, S. Jones), 22. Atkinson (TS) – 31. Hall (Palmieri)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – R. Murray, S. Jones, Werenski, D. Savard, Harrington, Nutivaara – Panarin, Dubois, Atkinson – N. Foligno, Wennberg, Duclair – Bjorkstrand, Jenner, J. Anderson – Hännikäinen, Dubinsky, Riley Nash.
    New Jersey Devils: Blackwood (Kinkaid) – Severson, Vatanen, Butcher, Lovejoy, A. Greene, Santini – Ma. Johansson, Hischier, Palmieri – Hall, Zajac, Coleman – Wood, Zacha, Quenneville – Boyle, Seney, Bratt.

    Rozhodčí: Peel, L'Ecuyer – Mach, Knorr
    bahis siteleri