Bournemouth – Burnley 1:3 (kon.) | Huddersfield Town – Leicester 1:4 (kon.) | Newcastle – Crystal Palace 0:1 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
1:3 (1:2)
Burnley FC
Sobota 06.04.2019, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Děkuji Vám za pozornost, hezký zbytek víkendu. (17:59:13)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 12:16.
     
    Fotbalisté Burnley dnes podali výborný výkon, porazili Bournemouth 3:1, a znovu se tak o kousek přiblížili záchraně. Do vedení se přitom dostali domácí, už ve čtvrté minutě míč do vlastní branky smolně nasměroval Ashley Barnes. Jenže poté se Cherries dopustili několika fatálních chyb. První z nich vyrobil Asmir Begović, načež se o vyrovnání postaral Chris Wood, nedlouho nato Mephamova zaváhání využil přesně pálící Ashley Westwood. Po přestávce už bylo na trávníku jen jedno mužstvo. Hosté dominovali, zásluhou Ashleyho Barnese navíc přidali uklidňující třetí trefu a ve zbytku utkání už si vedení pohlídali.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Adam Smith (AFC Bournemouth).
     
    90+4
    Bournemouth se málem dočkal kontaktního gólu. Po centru z pravé strany se před Heatonem zjevil Callum Wilson, balon měl ale na dlouhou nohu a proto zakončil nad branku.
     
    90+3
    Ještě jeden už trochu zoufalý pokus vyslal vstříc Tomu Heatonovi španělský zadák Diego Rico, který dopravil balon pouze na tribunu za hostující brankou.
     
    90+2
    Tarkowski odvrátil Kingův centr na rohový kop. Ten rozehráli domácí na krátko, jejich snaha vyústila ve střelecký pokus Stanislase, po němž trefil míč do hlavy Westwooda.
     
    90+1
    King si nejprve dával přednost se Stanislasem, poté se míče konečně ujal a zkusil se prosmýknout mezi dvěma protivníky, jenže si ukousl až příliš velké sousto.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty.
     
    89
    Po Akého centru zajímavě, ovšem nepřesně hlavičkoval Callum Wilson. K míči se o chvíli později ještě dostal Solanke, jehož pokus z ostrého úhlu Heaton s klidem pokryl.
     
    88
    Domácí to ještě zkouší, nechtějí se jen tak jednoduše vzdát. Obrana Burnley, která dnes zaslouží obrovskou pochvalu, je pro ně však v druhém poločase téměř nepřekonatelná.
     
    87
    Joshua King si od levé lajny seběhl až na hranici šestnáctky, kde vymyslel zajímavou přihrávku pro Calluma Wilsona, doplatil ale na lehkou nerovnost terénu.
     
    86
    Před pár okamžiky kulhající Rico musel zapomenout na bolest, která ho zřejmě provází, a zastavit sólo Johanna Gudmundssona. To se povedlo, aut pro hosty.
     
    85
    Utkání se pomaloučku chýlí ke konci základní hrací doby. O vítězi je s největší pravděpodobností rozhodnuto, Bournemouth se nepříznivému stavu moc nevzpírá. Dnes neměli domácí dobrý den.
     
    84
    Lowton se ihned po návratu na plac zapojil do hry. Uvolnil se okolo Rica, pustil si míč na pravačku a nepříjemně odcentroval, Begovićovi pomohla výrazná teč od Akého.
     
    83
    Dominic Solanke se sice hezky uvolnil od Taylora, míč ale zcela očividně zpracoval pravou rukou. Tohle nemohl kousek opodál stojící sudí Atkinson přehlédnout.
     
    82
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Jeffrey Hendrick, přichází Johann Gudmundsson.
     
    81
    Lowton je odveden za postranní lajnu, kde jej čeká krátké ošetření. Nyní naopak vše nasvědčuje tomu, že se anglický obránce zpět do hry ještě vrátí.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 4. A. Barnes (vla.) – 18. Wood (A. Westwood), 20. A. Westwood, 56. A. Barnes (Wood)

    Karty:   29. Clyne (BTH), 90+5. A. Smith (BTH) – 32. Hendrick (BLY), 35. A. Barnes (BLY), 78. Mee (BLY)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 12:16.
    AFC Bournemouth: Begović – Clyne (46. Rico), Mepham, Aké, A. Smith – Brooks, Lerma (71. Stanislas), Gosling (C) (59. Solanke), Fraser – J. King, C. Wilson.
    Náhradníci: Boruc – Mousset, Ibe, Stanislas, Rico, Simpson, Solanke.

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor – Cork, A. Westwood – Hendrick (82. Gudmundsson), McNeil – A. Barnes, Wood.
    Náhradníci: Hart – Gudmundsson, Brady, B. Gibson, S. Ward, Vydra, K. Long.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Stephen Child, Harry Lennard

    Diváci: 10 446
    thejrc.org