Magnitogorsk – Barys 1:3 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 0:6 (kon.) | Jokerit – CSKA Moskva 1:5 (kon.)
Jaroslavl – Riga 4:0 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Dinamo Riga
Středa 25.09.2019, 18:30 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dalšími zápasy dnes pokračuje KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Lokomotiv Jaroslavl a Dinamo Riga.
     
    Lokomotiv Jaroslavl

    Hokejisté dnes domácího Lokomotivu Jaroslavl odehráli osm utkání a na svém kontě mají šest bodů. V tabulce Západní konference jsou na průběžném jedenáctém místě. Třikrát se radovali z vítězství a pětkrát odešli z ledu jako poražený tým. Úvod sezóny tedy hráčům Jaroslavle příliš nevychází a rádi by se v tabulce posunuli o nějaký ten stupínek výše. Předchozí dva domácí zápasy nezvládli a padli jak s Viťazem (2:3), tak i s Jokeritem (1:4). Budou ve třetím duelu před svými fanoušky už úspěšní? To nám napoví až samotné utkání.

    Nejproduktivnější hráči

    Anton Lander – 5 bodů (2+3)
    Ty Rattie – 5 bodů (2+3)
    Pavel Kudrjavcev – 4 body (3+1)
     
    Dinamo Riga

    Hosté z Dinama Riga mají na svém kontě o jeden zápas více, než jejich dnešní soupeř, a sice devět. Dosud nasbírali šest bodů za tři výhry a pět proher. Hráči Rigy před tímto venkovním tripem měli dva zápasy ve svém teritoriu. 4:3 po prodloužení porazili Chabarovsk, pak po těsném výsledku 2:3 nestačili na Jaroslavl. Dva zápasy na cizím hřišti jim zatím také nevyšly. Po prohře 1:4 s Dynamem Moskva přišla i prohra 1:6 v Čerepovci. Dnes by rádi znovu bodovali a zastavili tak šňůru dvou proher v řadě. Nečeká je ale nic lehkého.

    Nejproduktivnější hráči

    Brandon McMillan – 6 bodů (4+2)
    Lauris Darzinš – 6 bodů (1+5)
    David Ullström – 5 bodů (2+3)
     
    Vzájemná utkání

    Oba týmy se v letošní sezóně už utkaly, a sice v minulém týdnu. Jaroslavl tehdy na půdě Dimana Rigy zvítězila těsně 3:2. Budou i dnes hokejisté Lokomotivu úspěšní, nebo jim porážku soupeř oplatí?
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Nakládal (Jaroslavl)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Lazušin) – Kronwall (C), N. Averin, Nakládal, Savčenko, Rafikov, M. Osipov, Misjul – Sannikov (A), Svitov (A), Kudrjavcev – Kraskovskij, Lander, Polunin – Kajumov, Alexejev, S. Da Costa – Kovalenko, Ivanov, Denisenko – Iljenko.

    Dinamo Riga: Gudlevskis (Treťjak) – Sotnieks, Berglund, Zile, Ališauskas, Balinskis, Gimajev (A) – Razgals, Darzinš (C), M. Redlihs (A) – Ashton, McMillan, Ullström – Marenis, Batna, Gillies – Pavlovs, Džerinš, Lipsbergs – Grinbergs, Trastašenkovs.

    Rozhodčí: Sergejev, Ščeňjov – Golovljov, Savenkov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí se hned na úvod první třetiny navezli do útočného pásma, kde chvíli kombinovali. Rázem ale o kotouč přišli a do akce jdou hosté.
     
    00:43
    Riga se v pásmu domácích příliš neohřála a přišel další útok Jaroslavle, která opět před Gudlevskisem operovala.
     
    01:30
    Nyní už Gudlevskis musel zasahovat a lapil pokus z levého kruhu. Poté nechal hru přerušit a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    02:24
    Frenks Razgals se napřáhl na pravém kruhu, jeho pokus ještě tečoval spoluhráč, ale tato souhra nepřinesla kýžené ovoce v podobě otevření skóre zápasu.
     
    02:57
    Hosté poté po vhazování v pásmu Jaroslavle získali puk a znovu to zkusili před Konovalovem, avšak tentokráte jeho střela šla úplně mimo tři tyče.
     
    03:25
    Kristofer Berglund se natlačil k brankovišti domácích, jeho přízemní střela se neujala a končí u zadního mantinelu. Do akce na druhé straně pak míří zase hráči Lokomotivu.
     
    04:14
    Sannikov zakládal akci na straně domácích, ale nikoho v útočné třetině neměl. Akce Lokomotivu končí tedy ještě dříve, než pořádně začala.
     
    05:18
    Obránci hostů nepustili soupeře do svého teritoria a znovu zamířili před Konovalova. Ten musí být mezi třemi tyčemi opět hodně pozorný.
     
    05:56
    Po delší době se do akce dostali domácí, jenže těm se nepovedla souhra před Gudlevskisem a ten tak nemusel vůbec do zákroku.
     
    06:50
    Nyní následuje první komerční přestávka.
     
    06:59
    Po ní se usadili v pásmu Rigy hokejisté Jaroslavle a rozjeli kolotoč. Na jeho konci byla střela z vrcholu pravého kruhu. Tu však brankář Dinama srazil do rohu kluziště.
     
    07:31
    Sannikov nechal puk Kudrjavcevovi, jenž se přiblížil brance hostů, ale jeho pokus znovu nezaletěl za záda Gudlevskise.
     
    08:45
    Gudlevskis čelil další střele domácích, kteří postupně ožívají a zrychlují tempo hry.
     
    09:46
    Pomalu bude za námi polovina první třetiny a stále jsme se nedočkali úvodní branky. Nyní mají puk domácí a snaží se překonat Gudlevskise.
     
    10:41
    Artur Kajumov si s kotoučem sjel na pravou stranu, kde sklepl puk a do akce musel u své levé tyče Gudlevskis. Ten prostor utěsnil a dostal kotouč pod kontrolu.
     
    11:58
    A další pokus o útočnou akci v podání Lokomotivu, ale Jakub Nakládal střelu od modré čáry poslal jen do lapačky lotyšského brankáře.
     
    13:09
    Souboj o kotouč v pásmu domácích vyhrál Staffan Kronwall, jenž zavezl kotouč do útočného pásma, jenže domácí před brankou soupeře znovu nevymysleli vůbec nic.
     
    14:27
    Nyní se do další akce dostali domácí, z pravé strany vyslal štiplavou střelu Denis Alexejev, avšak i tato mířila jen vedle levé Gudlevskisovy tyče.
     
    15:41
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Nyní se to domácím povedlo a otevírají účet tohoto zápasu. U levé tyče Gudlevskise si odražený puk našel PAVEL KRASKOVSKIJ, jenž ho v pádu poslal do odkryté části hostující branky – 0:1. Ještě proběhla rychlá kontrola videa, ale nebylo nic, co by uznat branku nedovolilo. Asistence: Stéphane Da Costa a Denis Alexejev.
    15:41 Pavel KRASKOVSKIJ - 1:0
     
    16:40
    Hosté tak musejí dohánět jednobrankové manko a hned po vhazování se dostali do útočného pásma, avšak jejich pokus byl nepřesný.
     
    17:52
    Daniil Misjul rozehrál puk v obranném pásmu a hned na to zamířil se svými spoluhráči znovu před hostující branku. Tam to od modré čáry zkusil Savčenko, jeho tvrdá rána se otřela o levý beton hostujícího brankáře.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:52
    Ještě se v samotném závěru vrhli do akce hosté, v závaru před Konovalovem byl ale úspěšnější domácí brankář a ten puk přikryl a ještě přerušil hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Dlouho se oba celky otrkávaly, hosté měli chvíli více ze hry. Pak ale domácí hráči ožili a více se tlačili před branko hostů a nakonec se jim povedlo dostat poprvé kotouč za Gudelvskisova záda. Pavel Kraskovskij si všiml odraženého kotouče před hostující klecí a v pádu pak zavezl puk za brankovou čáru. Hostům se nepodařilo srovnat a budou tak dohánět své manko. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně v 19:20.
     
    Střely na branku: 8 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Domácí mají puk na svých holích a snaží se projít do soupeřova teritoria, avšak hosté ve středním pásmu kotouč získali a otočili hru.
     
    20:39
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Alexandr Svitov – 2 min., hákování).
     
    20:39
    První vyloučení v utkání, a sice na domácí straně. Jako první si tak přesilovou hru zahrají hosté z Rigy.
     
    21:24
    Domácí hráči zatím své oslabení zvládají, vyhazují puky před Gudlevskise, před kterým se i chvíli zdrželi. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    22:09
    Další nepřesnosti v rozehrávce hostů a obrana Lokomotivu získala kotouč, který velmi rychle poslala až před Gudlevskise.
     
    22:39
    Jaroslavl je v plném počtu.
     
    22:57
    Darzinš tečoval puk před Konovalovem, ale ten zasáhl a zastavil tak hostující akci. Poté se vhazovalo před ním a hosté ještě útočnou třetinu udrželi.
     
    24:00
    Kajumov dostal nabito na pravý kruh a jeho dělovka pak končí jen na obraně soupeře. Hosté tak ustáli menší domácí tlak a už jsou zase u kotouče.
     
    24:27
    Nyní se vhazovalo před brankou hostů, ale domácí hned dostali puk do středního pásma a Lokomotiv tak nepustili do kombinace a ani do zakončení.
     
    24:46
    Od modré čáry vyslal stelu Sergej Gimajev, s ní si poradil Konovalov a posléze přerušil hru. Vhazovat se za malý okamžik bude po jeho levé ruce.
     
    25:19
    Sotnieks se natlačil do blízkosti Konovalova, jeho přízemní projektil však mezi třemi tyčemi neskončil.
     
    26:14
    Anton Lander na levém kruhu švihl do kotouče, ten proletěl až ke Gudlevskisovi a hostující brankář si připsal další důležitý zákrok.
     
    27:09
    Domácí se na chvíli usadili v pásmu Rigy, poté došlo těsně před Gudlevskisem ke střele, která ale končí na jeho pravém betonu. Hned na to jdou do akce hosté.
     
    28:43
    Jenže domácí získali rychle puk a vrátili se před hostující branku, kde z bekhendu střílel Osipov, ale neuspěl.
     
    28:57
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    O chvilku později si to však MAXIM OSIPOV vynahradil a střelou z hrany pravého kruhu prostřelil hostujícího brankáře – 2:0. Hosté tak ztrácejí už dva góly. Asistence: Georgij Ivanov a Arťom Iljenko.
    28:57 Maxim OSIPOV - 2:0
     
    29:40
    Kristaps Zile se protáhl kolem levého mantinelu až před domácí branku, kde pak sám vystřelil. Jeho pokus zablokovala domácí obrana, která pomohla svému brankáři Konovalovi.
     
    30:42
    Napravo se dostal ke střele z kruhu Nikolaj Kovalenko, puk však poslal jen do připravené lapačky Kristerse Gudlevskise.
     
    31:29
    Stěpan Sannikov číhal před brankou hostů, ale nepodařilo se mu vypíchnout puk při rozehrávce hráčů Rigy. Hosté tak otáčejí hru.
     
    31:44
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    31:44
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Rušan Rafikov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    31:51
    David Ulström se natlačil do prostoru mezi kruhy a jeho nebezpečná přízemní střela pak skončila opět na Konovalovovi. Ten připsal další zákrok a podržel své čisté konto.
     
    33:29
    V oslabení drželi puk před brankou hostů domácí a šetřili cenné vteřiny ze svého oslabení, které patrně už zvládnou.
     
    33:44
    Ano, domácí jsou už v plném počtu.
     
    34:05
    Po zákroku Konovalova byla hra přerušena a vhazovat se tak bude před jeho brankou. To vše ale až po další komerční přestávce, která právě následuje.
     
    34:12
    Kudrjavcev se jal do další akce domácích, ale v jeho rozletu ho zastavilo postavení mimo hru, která se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    34:29
    Artur Kajumov nabral rychlost a poté v těsné blízkosti Gudlevskise vystřelil, ten vyrazil puk do bezpečí a podržel tak svůj tým dalším zákrokem.
     
    35:17
    Hosté se marně snažili o kontaktní branku, jejich další pokus zastavila obrana Jaroslavle a dostala pak kotouč do středního pásma. Následný útok ale úspěšný nebyl.
     
    35:58
    Savčenko vyslal z levé strany pokus, který kryje Gudlevskis sklapnutím svých betonů a následuje jeho přerušení hry.
     
    36:26
    Domácí hráči jsou zase před hostující klecí, kde kombinují. Puk se sice dostal k zadnímu hrazení, ale mají ho stále ve své moci.
     
    36:59
    Gudlevskis se vrátil ke své levé tyči a dalším zákrokem zastavil pokus domácího celku. Ten stále obléhá jeho branku.
     
    37:45
    Anton Lander dostal odražený puk a hned vyslal pokus na Gudlevskise, ten znovu betonem pokus Lokomotivu kryje a posílá kotouč svým spoluhráčům.
     
    38:35
    Nepřesná rozehrávka Rigy znamenala ztrátu kotouče a do akce šli ještě domácí hráči. Ale před Gudlevskisem nakonec vůbec nevystřelili.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:55
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Pět vteřin před koncem druhé části hry jdou domácí do tříbrankového vedení. Po souhře před hostující brankou našel Osipov volného NIKOLAJE KOVALENKA, který z pravé strany vymetl v síti Gudlevskise pavučiny a umístil puk pod víko jeho klece – 3:0. Asistence: Maxim Osipov.
    39:55 Nikolaj KOVALENKO - 3:0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je za námi. V ní se domácí prosadili dvakrát. V devětadvacáté minutě zvýšil na 2:0 Maxim Osipov a pět vteřin před koncem pak pojistil vedení Lokomotivu také Nikolaj Kovalenko. Domácí tak mají slibný tříbrankový náskok. Uvidíme, co nám ještě přinese třetí třetina, která začne přibližně ve 20:13.
     
    Střely na branku: 19 – 16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Hosté do třetí třetiny vstupuji s pukem na svých hokejkách a hned se dostávají do útočného pásma.
     
    40:58
    Stéphane Da Costa si nabruslil na pravý kruh, odkud vyslal střelu, která ale neměla gólové parametry. Puk pak v klidu podržel Gudlevskis, ale raději hru pozastavil.
     
    41:19
    V obranném pásmu Jaroslavle vybojovali puk na svou stranu domácí hráči, ale ven ho nedostali. Hosté se tak mohli dostat ke střele a také dostali. Ovšem puk končí mimo.
     
    42:12
    Frenks Razgals se obtočil na pravém kruhu a vypálil. Jeho nenápadný pokus zastavil Konovalov a připsal další úspěšný zákrok.
     
    43:02
    Další střelu vyslal David Ulström, proti Konovalovi znovu ale neuspěl. Hosté se tak stále nemohou dostat k brance, která by mohla znamenat vrácení se do hry.
     
    44:40
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Kristofer Berglund – 2 min., faul kolenem).
     
    45:11
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí využívají svou přesilovou hru a vedou už rozdílem čtyř branek. STÉPHANE DA COSTA vystřelil z pravé strany a těsně u Gudlevskise zřejmě jeden z hostů tečoval puk nohou, ten trochu změnil směr a skončil za brankovou čárou – 4:0. Asistence: Alexandr Svitov a Denis Alexejev.
    45:11 Stéphane Da Costa - 4:0
     
    47:15
    Hosté se nyní dostali do šance, ale před brankou soupeře neuspěli. Hned na to šli do akce zase domácí a Gudlevskis musel být pozorný.
     
    49:27
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Kristofer Berglund – 2 min., držení).
     
    50:14
    Lokomotiv má k dispozici další přesilovou hru a už kombinuje před brankářem hostů. Ten je tak mezi třemi tyčemi zase na pozoru.
     
    51:10
    O modré čáry pálil jeden z domácích, puk se odrazil od obránce hostů a ti ho hned poslali až před domácí branku.
     
    51:27
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    51:52
    Domácí se už příliš nikam neženou a nehoní se do bezhlavých akcí. Spíše kontrolují hru a pomáhají svému brankáři, aby nepřišel o své čisté konto.
     
    52:27
    Následuje komerční přestávka.
     
    52:58
    Od vlastní branky šli do další útočné akce hráči Lokomotivu, ale v jejich rozletu je zastavila obrana hostů.
     
    53:39
    Ricards Grinbergs vyslal z vrcholu pravého kruhu jedovatou střelu, kterou zastavil Konovalov a zase udržel čisté konto. Do akce na druhé straně už jdou jeho spoluhráči.
     
    54:53
    Hosté se znovu dostali do útočného pásma, kde se prokombinovali k dalšímu pokusu, ale opět to nepřineslo alespoň čestnou branku.
     
    56:41
    Džerinž zamíchal kotoučem před Konovalovem, ten připravil svůj pravý beton a dostal puk pod kontrolu.
     
    57:18
    Kajumov se zjevil tváří v tvář Gudlevskisovi, ale nepřekonal ho. Na druhé straně se pak nepovedla akce hostům a Lokomotiv otáčí hru na druhou stranu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:35
    Hosté drží puk v obranném pásmu, po vystřídání se vydali do akce, ale obrana Jaroslavle pomohla zákrokem Konovalovi, jenž nemusel zasahovat.
     
    59:19
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Rihards Marenis – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:44
    Hráči Lokomotivu se uhnízdili v pásmu hostů a snaží se ještě o navýšení skóre. Hosté se však dostali ke kotouči a posílají ho až před domácí klec.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nedovolili hostům ani branku a sami ve třetí periodě ještě jednu přidali zásluhou Stéphaneho Da Costy. Dokráčeli tak k bezproblémové výhře a hosty k ničemu nepustili. Sledovali jsme zajímavý zápas, v němž si domácí brankář Konovalov připsal nulu na svém kontě a vymazal tak hráče Rigy.
     
    Střely na branku: 27 – 19
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 015 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Nakládal (JAR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:48
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:49:47)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 16. Kraskovskij (S. Da Costa, Alexejev), 29. M. Osipov (Ivanov, Iljenko), 40. Kovalenko (M. Osipov), 46. S. Da Costa (Svitov, Alexejev)


    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Lazušin) – Kronwall (C), N. Averin, Nakládal, Savčenko, Rafikov, M. Osipov, Misjul – Sannikov (A), Svitov (A), Kudrjavcev – Kraskovskij, Lander, Polunin – Kajumov, Alexejev, S. Da Costa – Kovalenko, Ivanov, Denisenko – Iljenko.
    Dinamo Riga: Gudlevskis (Treťjak) – Sotnieks, Berglund, Zile, Ališauskas, Balinskis, Gimajev (A) – Razgals, Darzinš (C), M. Redlihs (A) – Ashton, McMillan, Ullström – Marenis, Batna, Gillies – Pavlovs, Džerinš, Lipsbergs – Grinbergs, Trastašenkovs.

    Rozhodčí: Sergejev, Ščeňjov – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 6 015
    bahis siteleri