TK k Generali Česká pojišťovna playoff ELH (kon.)
konec
Tisková konference k Generali Česká pojišťovna playoff ELH

Sobota 07.03.2020, 12:00Tiskové konference
     
    Tím také tisková konference skončila, díky za pozornost. (13:12:57)
     
    Řezníček: Tyto problémy mohou přicházet dál. Z valné hromady jsme se rozešli s tím, že určitě budeme muset respektovat výnosy z bezpečnostní rady státu a řídit se jimi. Museli bychom se pak urychleně sejít a dohodnout se na tom, jak pokračovat dál. Věříme, že nám pomůže karanténa lidí vracejících se z Itálie a že to do průběhu play-off nezasáhne.
     
    Řezníček o koronaviru: V současnosti řeší nejvyšší problém Švýcaři. Neumí si ale představit play-off bez diváků, proto odložili play-off až na 17. března. Čekají nyní, zda do té doby bezpečnostní rada státu uvolní do té doby embargo. Dalším případem je rakouská EBEL. Znojmo mělo hrát v Bolzanu, ale to bylo vyřešen ráno, kdy si oba týmy vyměnily pořadatelství.
     
    Řezníček o semifinálových sériích: Byla to téma i před dvěmi lety. Posléze jsme se vrátili k systému i na základě výstupu systémů.
     
    Řezníček o případném výběru soupeřů pro play-off: Uvažovali jsme o tom zhruba už před dvěma lety. Někde jsme to už vyzkoušeli, myslím si, že mezi juniory. Kluby z toho nakonec ale samy vycouvaly s tím, že by to nakonec dopadlo na jejich hlavu.
     
    Řezníček o baráži: Kluby nám často spílají na valných hromadách. Spekuluje se o baráži 1+1. Nicméně to by se základní část první ligy dohrávala už někdy na začátku února, tak aby se tato soutěž mezitím stačila dohrát.
     
    Řezníček o Varech: Podnět k nim přišel. Disciplinární komise je svolaná an středu ve 12 hodin. Bude se tím zaobírat celá disciplinární komise.
     
    Řezníček: Dostali jsme mandát na příští sezonu, už se to hodně diskutovalo. Máme znovu za úkol klubům poslat styl dohrání soutěže o sestup. Nepředpokládám, že se v herním řádu něco razantně změní. V současné době kluby pracují na podkladech, jestli si ji převezmou a případně od jakého data.
     
    Řezníček: Zmizelo nám 36 utkání – 24 baráž a 12 play-out. Chtěli jsme eliminovat dohady o tom, že by byl někdo odskočený na předposledním a posledním místě.
     
    Řezníček o konci sezony: Předstoupili jsme před kluby se třemi návrhy. S tím, že bude 52 kol tak jako v letošní sezoně a 6. 3. konec pro čtyři mužstva. Druhou variantou bylo zahrát si play-out mezi čtyřmi mužstvy, poslední by padal. Pak jsme představili variantu play-down. Tedy play-offová soutěž o to, kdo by nakonec vypadl. Poslední varianta pocházela od jednoho diváka. Poslední a předposlední mužstvo by se utkalo v sedmi utkáních do jednadvaceti bodů a hrálo by se až do té doby, dokud by nezískalo jedno z mužstev 21 bodů.
     
    Řezníček o třetím místě do LM: Pokud sehraje finále Liberec s Třincem, přejde místenka do LM na třetí Spartu podle regulí Ligy mistrů.
     
    Novinkou je, že na stadionech se budou vybírat největší bojovníci mimo led a tím pádem tak fanoušci mohou pro svůj sektor vybojovat pivo Radegast.
     
    Týmoví bojovníci: 1. David Musil (Třinec), 2. Jakub Ferenc (Zlín), 3. Ladislav Šmíd (Liberec).
     
    Týmový Radegast Index: 1. Oceláři Třinec, 2. Berani Zlín, 3. Bílí Tygři Liberec, 4. Mladá Boleslav, 5. Olomouc, 6. Vítkovice, 7. Plzeň, 8. Litvínov, 9. Kometa, 10. Sparta, 11. Hradec Králové.
     
    Další výsledky RI: Milan Gulaš obsadil 78. místo (58 bodů), 138. byl Michal Birner (40 bodů), 171. Libor Hudáček (35 bodů).
     
    Útočníci a Radegast Index: Mezi útočníky má nejvíce bodů Michal Trávníček (celkově obsadil 15. místo a získal 109 bodů). Těsně za ním pak skončil útočník Mladé Boleslavi Pavol Skalický (16. místo).
     
    Radegast Index další pořadí: 2: Jan Výtisk 196 bodů, 3. Richard Nedomlel 153 bodů, 4. Jakub Ferenc 147 bodů, 5. Brendon Nash.
     
    Radegast Index: Naším dlouhodobým lídrem je Honza Výtisk, nicméně letos vyhrál Michal Gulaši. Je to historicky první vítězství pro brněnskou Kometu. Gulaši nasbíral celkem 217 bodů.
     
    Výsledky Radegast Indexu základní části 2019/2020:

    Pravidla: Hit: +1b, Blokovaná střela +1b, Účast na ledě při vstřeleném nebo obdrženém gólu +/- 1b.
     
    Trojí dres připravil pro své fanoušky také další partner Bohemia. Tato firma se chystá psát Nové pověsti českého hokeje. Tato společnost chce cílit především na mladé fanoušky, ale zároveň si zakládá na tradici a českosti.

    Radek Barkman

    bahis siteleri