AC Milán – Parma 3:1 (kon.) | Bologna – Neapol 1:1 (kon.) | Sampdoria – Cagliari 3:0 (kon.)
AS Řím – Hellas Verona 2:1 (kon.) | Lecce – Fiorentina 1:3 (kon.) | Sassuolo – Juventus 3:3 (kon.)
Udinese – Lazio 0:0 (kon.)
konec
UC Sampdoria
3:0 (2:0)
Cagliari Calcio
Středa 15.07.2020, 19:30 • Venue Stadio Comunale Luigi Ferraris • Italská Serie A • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Jakub Jankto dopomohl k vítězství Sampdorie, se loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (21:23:32)
     
    Sampdoria vítězí a znovu se více přibližuje záchraně v Sérii A! Domácí celek byl před zápasem pasován do role mírného favorita, což také potvrdil. Sampdoria byla v šestnáctce důsledná a hned tři dopravila k úspěchu. O dva zásahy se postaral Federico Bonazzoli, kterého doplnil úvodním gólem zápasu Manolo Gabbiadini. V utkání se neztratil ani český reprezentant Jakub Jankto, který byl hodně vidět a zaznamenal dvě brankové přihrávky. Pokud se budeme věnovat hře Cagliari, jenž ztroskotala na větším pohybu a momentu překvapení. Postupné kombinace totiž dnes k vstřelení branky nevedly.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sampdoria dnes zvítězila a poslední vteřiny zápasu si užije s míčem na kopačkách. To sice po nákopu na levou stranu neplatilo, ale rozhodčí už kontroluje hodinky a za chviličku duel ukončí.
     
    90+1
    Budou se hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby! V první minutě nastavení jsme ještě viděli centr hostujícího celku, ovšem podpora před brankou byla téměř nulová.
     
    90
    Na hranici šestnáctky kouzlil Jakub Jankto, kterému se nepovedlo překonat blok. Následně se hra otáčela na druhou stranou, avšak ji taktickým faulem přerušil Omar Colley.
     
    89
    Hostující celek znovu porušil pravidla, a tak se chviličku nebude hrát. Sampdoria může být s dnešním výkonem spokojená.
     
    88
    Sérii tří centrů měl Fabio Depaoli, který ani jednou nenašel spoluhráče. Cagliari tak přežilo další situaci, kdy mělo otevřenou obranu, hosté si zajisté už přejí závěrečný hvizd.
     
    87
    Už snad jenom kolaps může Sampdorii připravit o vítězství. Nic nezměnila ani přihrávka Cagliari do šestnáctky. Jelikož velice dobře reagoval Emil Audero, který celou situaci znovu vyřešil.
     
    85
    Do souboje se vydali Omar Colley (Sampdoria) a João Pedro (Cagliari). Druhý jmenovaný se dopustil faulu, a tak je na tahu znovu domácí tým.
     
    83
    Avšak celou situaci překazila nepřesná přihrávka, kterou si našel domácí brankář Emil Audero. Sampdoria tak ušetří dalších pár vteřin, které se budou jistě hodit.
     
    82
    Domácí mužstvo rozehrávalo další rohový kop, jenž byl přerušen pro útočný faul. Cagliari tak znovu může střádat plány na vstřelení alespoň čestného gólu.
     
    81
    Hráči v modrých dresech jsou znovu na balonu a především jejich obrana si může trochu odpočinout a nabrat síly. Tohle by Sampdorii stačilo, jenže ona se tlačí za čtvrtou vstřelenou brankou.
     
    79
    Hostujícímu celku se nedaří odpálil gólovou bombu! Centr z pravé strany si na první tyči našel João Pedro, jehož pokus z voleje mířil do bližší šibenice. Emil Audero vytáhl parádní zákrok, když míč vytěsnil nad břevno.
     
    78
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Alberto Paloschi.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Valter Birsa, přichází Federico Mattiello.
     
    76
    Sampdoria zalezla hluboko do obrany a snaží se ubránit výborně rozehrané střetnutí. Domácím se nejprve podařilo odvrátit centr a následně pokus z hranice velkého vápna zastavil Omar Colley.
     
    75
    Patnáct minut plus nastavení, tolik zbývá času do konce střetnutí. Sampdoria byla znovu u balonu, ovšem nezvládla přechod přes středovou čáru.
     
    74
    Nepovedený centr letěl do přední části šestnáctky, kde se pohyboval Giovanni Simeone. Jeho hlavička byla spíše nečekaná, podle toho také vypadala.
     
    72
    Domácí mužstvo jistě už nebude spěchat, což předvádí v těchto momentech. Sampdoria trpělivě kombinuje vlastní polovině a čeká, až se jí otevřou prostory vpředu.

    Michal Luxa

    Branky: 8. Gabbiadini (Jankto), 41. Bonazzoli, 53. Bonazzoli (Jankto)

    Karty:   16. Ionita (CAG), 69. Rog (CAG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:15.
    UC Sampdoria: Audero – Depaoli, Jošida, Colley, Augello – Linetty (70. Bereszyński), Thorsby, Ekdal (C), Jankto – Gabbiadini (70. Bertolacci), Bonazzoli (70. Quagliarella).
    Náhradníci: Seculin – Askildsen, Bereszyński, Bertolacci, D'Amico, Chabot, La Gumina, Léris, Maroni, Quagliarella, G. Ramírez.

    Cagliari Calcio: Cragno – Walukiewicz (57. Faragò), Carboni, Pisacane (C) – Nández, Ionita (46. João Pedro), Birsa (78. Mattiello), Rog, Lykogiannis – Ragatzu (46. Pereiro), Simeone (78. Paloschi).
    Náhradníci: Ciocci, Rafael – Ceppitelli, Faragò, Klavan, Ladinetti, Lombardi, Mattiello, Paloschi, João Pedro, Pereiro.

    Rozhodčí: Pairetto – Passeri, Mastrodonato
    thejrc.org