AC Milán – Parma 3:1 (kon.) | Bologna – Neapol 1:1 (kon.) | Sampdoria – Cagliari 3:0 (kon.)
AS Řím – Hellas Verona 2:1 (kon.) | Lecce – Fiorentina 1:3 (kon.) | Sassuolo – Juventus 3:3 (kon.)
Udinese – Lazio 0:0 (kon.)
konec
UC Sampdoria
3:0 (2:0)
Cagliari Calcio
Středa 15.07.2020, 19:30 • Venue Stadio Comunale Luigi Ferraris • Italská Serie A • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Jakub Jankto dopomohl k vítězství Sampdorie, se loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (21:23:32)
     
    Sampdoria vítězí a znovu se více přibližuje záchraně v Sérii A! Domácí celek byl před zápasem pasován do role mírného favorita, což také potvrdil. Sampdoria byla v šestnáctce důsledná a hned tři dopravila k úspěchu. O dva zásahy se postaral Federico Bonazzoli, kterého doplnil úvodním gólem zápasu Manolo Gabbiadini. V utkání se neztratil ani český reprezentant Jakub Jankto, který byl hodně vidět a zaznamenal dvě brankové přihrávky. Pokud se budeme věnovat hře Cagliari, jenž ztroskotala na větším pohybu a momentu překvapení. Postupné kombinace totiž dnes k vstřelení branky nevedly.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sampdoria dnes zvítězila a poslední vteřiny zápasu si užije s míčem na kopačkách. To sice po nákopu na levou stranu neplatilo, ale rozhodčí už kontroluje hodinky a za chviličku duel ukončí.
     
    90+1
    Budou se hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby! V první minutě nastavení jsme ještě viděli centr hostujícího celku, ovšem podpora před brankou byla téměř nulová.
     
    90
    Na hranici šestnáctky kouzlil Jakub Jankto, kterému se nepovedlo překonat blok. Následně se hra otáčela na druhou stranou, avšak ji taktickým faulem přerušil Omar Colley.
     
    89
    Hostující celek znovu porušil pravidla, a tak se chviličku nebude hrát. Sampdoria může být s dnešním výkonem spokojená.
     
    88
    Sérii tří centrů měl Fabio Depaoli, který ani jednou nenašel spoluhráče. Cagliari tak přežilo další situaci, kdy mělo otevřenou obranu, hosté si zajisté už přejí závěrečný hvizd.
     
    87
    Už snad jenom kolaps může Sampdorii připravit o vítězství. Nic nezměnila ani přihrávka Cagliari do šestnáctky. Jelikož velice dobře reagoval Emil Audero, který celou situaci znovu vyřešil.
     
    85
    Do souboje se vydali Omar Colley (Sampdoria) a João Pedro (Cagliari). Druhý jmenovaný se dopustil faulu, a tak je na tahu znovu domácí tým.
     
    83
    Avšak celou situaci překazila nepřesná přihrávka, kterou si našel domácí brankář Emil Audero. Sampdoria tak ušetří dalších pár vteřin, které se budou jistě hodit.
     
    82
    Domácí mužstvo rozehrávalo další rohový kop, jenž byl přerušen pro útočný faul. Cagliari tak znovu může střádat plány na vstřelení alespoň čestného gólu.
     
    81
    Hráči v modrých dresech jsou znovu na balonu a především jejich obrana si může trochu odpočinout a nabrat síly. Tohle by Sampdorii stačilo, jenže ona se tlačí za čtvrtou vstřelenou brankou.
     
    79
    Hostujícímu celku se nedaří odpálil gólovou bombu! Centr z pravé strany si na první tyči našel João Pedro, jehož pokus z voleje mířil do bližší šibenice. Emil Audero vytáhl parádní zákrok, když míč vytěsnil nad břevno.
     
    78
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Alberto Paloschi.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Valter Birsa, přichází Federico Mattiello.
     
    76
    Sampdoria zalezla hluboko do obrany a snaží se ubránit výborně rozehrané střetnutí. Domácím se nejprve podařilo odvrátit centr a následně pokus z hranice velkého vápna zastavil Omar Colley.
     
    75
    Patnáct minut plus nastavení, tolik zbývá času do konce střetnutí. Sampdoria byla znovu u balonu, ovšem nezvládla přechod přes středovou čáru.
     
    74
    Nepovedený centr letěl do přední části šestnáctky, kde se pohyboval Giovanni Simeone. Jeho hlavička byla spíše nečekaná, podle toho také vypadala.
     
    72
    Domácí mužstvo jistě už nebude spěchat, což předvádí v těchto momentech. Sampdoria trpělivě kombinuje vlastní polovině a čeká, až se jí otevřou prostory vpředu.
     
    70
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Federico Bonazzoli, přichází Fabio Quagliarella.
     
    70
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Karol Linetty, přichází Bartosz Bereszyński.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Andrea Bertolacci.
     
    69
    Dalším potrestaným hráčem je Marko Rog (Cagliari), který dal nohu před soupeře, čímž porušil pravidla.
     
    68
    Utkání pomalu plyne do závěrečných minut, Sampdoria je velmi blízko třem bodům.
     
    66
    K rozehrání přímého kopu se postavil Manolo Gabbiadini, jenž se snažil uklidit balon do levé části brány. Ovšem trefil soupeře do hlavy a balon putoval jen na další rohový kop.
     
    65
    Těsně před pokutovým územím byl faulován Federico Bonazzoli, Sampdoria bude rozehrávat standardní situaci z velmi nadějné pozice. Podaří se jí vsítit čtvrtý gól?
     
    62
    Hostující mužstvo si až do zakončení počínalo výborně! Babis Lykogiannis zpracoval míč na prsa a předal ho před branku, kde se pohyboval Giovanni Simeone. Následně poslal míč pod sebe, odkud zakončil Marko Rog. Jeho pokus vyrazil Emil Audero a až poté byla odpískaná hra rukou. Nic to nemění, že zakončení trápí Cagliari.
     
    61
    Sampdoria předvedla rychlou kombinaci ve středu hrací plochy. Zakončením se prezentoval Morten Thorsby, jehož pokus byl jemně tečován. Alessio Cragno se tentokrát nenechal překvapit a zasáhl.
    59. João Pedro (CAG)
     
    59
    Střídající hráči Cagliari se snaží se stavem ještě něco udělat. Od postranní čáry si balon na střed nevedl João Pedro, jehož pokus z velké dálky zamířil těsně nad břevno. Kdyby míč šel pod horní tyč, tak Emil Audero by určitě zasáhl.
     
    58
    Další pas domácího mužstva letěl za obranu, kam se vydal Federico Bonazzoli. Avšak akci zastavil praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.
     
    57
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Sebastian Walukiewicz, přichází Paolo Faragò.
     
    56
    Troufám si říct, že o vítězi dnešního střetnutí je rozhodnuto. Nic nezmění ani centr, za kterým se vydal Giovanni Simeone, jenž se dopustil faulu na brankáře.
    53. Federico BONAZZOLI - 3:0
     
    53
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Na levé straně se rozeběhl Jakub Jankto, který měl hodně času k centru. Míč z jeho kopačky letěl na zadní tyč, kde se musel hodně natahovat FEDERICO BONAZZOLI, který dnes zaznamenal druhý gól. Asistence: Jakub Jankto.
    53. Gastón Pereiro (CAG)
     
    53
    Tak to bylo těsné! Balon na střed si navedl Gastón Pereiro, jehož pokus proletěl asi metr vedle levé tyče. Tohle byla opravdu pohledná individuálního akce.
     
    51
    Po centru od praporku se dalšího zakončení nedočkáme. Cagliari totiž balon odvrátilo a bude se snažit překonat obranu další postupnou akcí.
     
    50
    Kolem soupeře se uvolnil Federico Bonazzoli, který už přihrával před branku, kde se pohyboval Manolo Gabbiadini. Akci ale soupeř překazil a aktuálně bude bránit rohový kop.
     
    49
    Po rychlé akci si do levé části pokutového území naběhl Jakub Jankto, který už mohl střílet, ale vymýšlel přihrávku do ohně. Před hráči v modrých dresech ovšem zasáhl obránci, kteří byli výborně postaveni.
     
    47
    Nepřesná přihrávka Sampdorie málem nastartovala protiakci. Za obranu si už nabíhal João Pedro, avšak Omar Colley se natáhl a akci překazil.
     
    46
    Bylo jasné, že Cagliari bude muset něco změnit, do hry tak přicházejí dvě nové tváře. Nyní se ale už soustřeďme na druhý poločas, jenž právě začíná.
     
    46
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Daniele Ragatzu, přichází Gastón Pereiro.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází João Pedro.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sledovali jsme takový nemastný – neslaný fotbal, ovšem po prvním poločase bude spokojenější Sampdoria, které se povedlo dvakrát zasáhnout do černého. Cagliari je sice více na balonu, ovšem na polovině soupeře mu schází moment překvapení nebo zrychlení hry. Uvidíme, co hostující trenér naordinuje svému mužstvu ve druhé části hry,

    Zatím výborné střetnutí hraje Jakub Jankto, který zaznamenal gólovou asistenci. Navíc se mu daří zrychlovat hru a vytvářet nadějné situace pro spoluhráče. Český reprezentant patří k tomu lepšímu, co se dnes na zeleném pažitu pohybuje.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Je to dobré, Jakub se vrací do hry a snad bude připraven i do druhého poločasu. V tuto chvíli se musí ale bránit se spoluhráči, jelikož Cagliari je v postupném útoku.
     
    43
    Tohle nevypadá dobře! Jakub Jankto se snažil dohnat balon, jenž mířil ven z hrací plochy. Český záložník pak nezvládl zastavit svůj pohyb a rozbil se o reklamní banner. Jakub aktuálně leží na trávníku s bolestivou grimasou a další minuty se bude hrát bez něj.
    41. Federico BONAZZOLI - 2:0
     
    41
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Když nevíš co s míčem – vystřel! Tímto pořekadlem se nyní řídil FEDERICO BONAZZOLI. Sampdoria vyhrála souboj ve středovém kruhu, po kterém postupoval proti obránci právě Federico Bonazzoli. Jeho pokus z velké dálky před brankářem trochu skočil a skončil v pravém spodním rohu branky.
     
    40
    Ve čtyřicáté minutě rozehrávalo domácí mužstvo rohový kop. Centr od praporku se kroutil k první tyči, ovšem bránící hráči byli znovu úspěšnější, když míč odklidili do bezpečných míst.
     
    38
    Ještě než míč doletěl do vápna, byla akce přerušena. Hlavní rozhodčí totiž viděl útočný faul Sampdoria, a tak se dalšího ohrožení branky nedočkáme.
     
    37
    Babis Lykogiannis vystoupil proti soupeře, kterého fauloval. Sampdoria za krátkou dobu bude rozehrávat standardní situaci.
     
    36
    Před chvílí zmíněný útočník to měl znovu těžké, ale znovu obstál. Giovanni Simeone měl na zádech jednoho ze stoperů, přesto míč postrčil pod sebe. Avšak další pokus Cagliari byl hodně nepřesný.
     
    34
    Giovanni Simeone neměl komu přihrát, a tak si u středového kruhu pokryl míč a nechal se faulovat. Po rozehrání se Cagliari otevřela pravé strana, avšak Nahitan Nández přes soupeře neodcentroval.
     
    33
    Domácí celek rozhodně spěchat nebude, což ukazuje také dění na hrací ploše. Sampdoria v poklidu kombinuje mezi obránci, což ji v těchto momentech stačí.
     
    32
    V posledních minutách se hraje spíše kolem středového kruhu a více na balonu jsou hostující hráči. Cagliari nejprve přeneslo hru na levou stranu a následně vyslalo nebezpečný centr před branku. Jenže do vzduchu se vyšrouboval Emil Audero, který konečky prstů akci přerušil.
     
    30
    Krásný balon do šestnáctky vyslal Albin Ekdal, který to opravdu udělal geniálně. Manolo Gabbiadini byl zády k branci a tak si míč pustil za sebe, ovšem následně se mu nepovedlo jej trefit.
     
    29
    Po kombinaci u postranní čáry směřoval balon z pokutové území, kam si naběhl hostující Nahitan Nández. Jeho pokus z jedné ale zamířil doprostřed branky, kde se nacházel připravený Emil Audero. Tohle chtělo jen trochu více přesnosti.
     
    27
    Federico Bonazzoli se krásně uvolnil za šestnáctkou, když měl proti sobě hned dva soupeře. Jeho technická střela nenabrala gólové parametry a mířila jen těsně vedle levé šibenice.
     
    26
    Trochu mi ve hře hostujícího mužstva chybí moment překvapení nebo přímá přihrávka, která by hru zrychlila. Navíc po faulu před brankou, se k balonu vrací Sampdoria.
     
    25
    Sampdoria je v deseti kolem svého vápna, soupeř tak hledá jen těžce cestičku k obrovské šanci. Po chvíli tak přišla přihrávka k obráncům hostujícího celku, ale vylákat soupeře z bloku, se nepovedlo.
     
    22
    A znovu český reprezentant! Ten zpracoval pod sebe vysoký balon, z čehož pramenila střela Sampdorie. Bohužel zmíněný pokus byl příliš zbrklý a také hodně nepřesný.
     
    21
    Další kombinace přinesla centr z pravé strany, na míč jen těsně nedoskočil Giovanni Simeone. Celou situaci následně hlavou uklidnil Jakub Jankto, český záložník zatím hraje povedené střetnutí.
     
    20
    Dvacet minut hry je minulostí a k vidění byla jediná branka, ve které měl prsty i Jakub Jankto. Jinak ale sledujeme spíše taktickou bitvu v pomalejším tempu.
     
    19
    Na pravé straně se pohyboval Fabio Depaoli, který měl proti sobě jediného soupeře. Babis Lykogiannis si dal před balon tělo a byl faulován, Sampdoria se znovu stahuje na svou polovinu.
     
    18
    Hosté jsou znovu na balonu a hledají cestu před postavenou obranu soupeře. K vidění byl další centr, jenž se obraně v modrém podařil odvrátit.
     
    16
    Prvním potrestaným dnešního střetnutí je Artur Ionita (Cagliari), který v souboji použil ruce, a tak musel být potrestán. Další žlutá karta ho navíc nepustí do dalšího zápasu Série A.
     
    16
    Český reprezentační obránce si našel volný balon, který okamžitě směřoval před branku. Jenomže v pokutovém území vládne Alessio Cragno, jenž akci přerušil.
     
    14
    Centr od praporku byl odvrácen na hranici velkého vápna, kde se pohyboval nikým nehlídaný Nahitan Nández. Jeho pokus mířil do pravého spodního rohu branky, ovšem byl znovu zastaven – Sampdoria se výborně brání.
     
    13
    Z velké dálky se do míče opřel Nahitan Nández, který měl proti sobě hned dva soupeře. Jednomu z nich se podařilo pokus zastavit. Akce ale trvala dál a Cagliari bude rozehrávat rohový kop.
     
    12
    Hře zatím chybí spád, a tak sledujeme spíše fotbal v pomalejším tempu. Obrany se snadno nachystají na akce soupeře, jelikož sledujeme spíše postupné kombinace po stranách.
     
    10
    Cagliari hledá rychlou odpověď, avšak centr zprava byl znovu zlikvidován. Nahitan Nández vhodil míč do hry a hostující mužstvo bude zkoušet štěstí postupnou akcí.
    8. Manolo GABBIADINI - 1:0
     
    8
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Domácí celek plní od začátku zápasu roli favorita a zaslouženě jde do vedení! Centr zprava byl přetažen na zadní tyč, kde se pohyboval Jakub Jankto, jehož hlavička mířila před branku, kde byl nikým nehlídaný MANOLO GABBIADINI. Jeho zakončení už bylo snadné, a tak se může se spoluhráči jít radovat. Asistence: Jakub Jankto.
     
    7
    Sampdoria roztáhla hru k levé postranní lajně, kde se pohyboval nikým nehlídaný Albin Ekdal. Jeho centr mířil na první tyč, odkud byl odklizen do zázemí.
     
    6
    Také na druhé straně hřiště byl k vidění centr, pro který si vyběhl brankář. Emil Audero sice balon neudržel, ale před dotírajícím útočníkem stihl chybu napravit.
     
    5
    Zatím je ve hře dosti nepřesností, další akce hostujícího celku skončila nepřesnou nahrávkou. Kombinaci nám tak předvede Sampdoria, jejíž centr byl ale před brankou odvrácen.
     
    3
    Rychlé přemístění míče na pravou stranu mohlo vyústit v nebezpečný centr, ovšem balon byl zastaven prvním bránícím hráčem. Sampdoria se poté musela rychle vracet do obranných řad.
     
    2
    Nahitan Nández kombinoval u postranní čáry se spoluhráčem, ovšem hostující celek pak hru otočil na levou stranu, kde sice o balon přišel, avšak jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    1
    Jdeme na to, hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní střetnutí! Jako první se míče chopili domácí, kterým ale nevyšla kombinace na pravé straně zeleného pažitu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    UC Sampdoria: Audero – Depaoli, Jošida, Colley, Augello – Linetty, Thorsby, Ekdal (C), Jankto – Gabbiadini, Bonazzoli.
    Náhradníci: Seculin – Askildsen, Bereszyński, Bertolacci, D'Amico, Chabot, La Gumina, Léris, Maroni, Quagliarella, G. Ramírez.

    Cagliari Calcio: Cragno – Walukiewicz, Carboni, Pisacane (C) – Nández, Ionita, Birsa, Rog, Lykogiannis – Ragatzu, Simeone.
    Náhradníci: Ciocci, Rafael – Ceppitelli, Faragò, Klavan, Ladinetti, Lombardi, Mattiello, Paloschi, João Pedro, Pereiro.

    Rozhodčí: Pairetto – Passeri, Mastrodonato.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     


    Cagliari Calcio

    Domácí tým je nyní na jedenáctém místě tabulky. V dvaatřiceti zápasech získal 41 bodů se skóre 48:46. Cagliari ztrácí na evropské poháry jedenáct bodů, na sestupové příčky je náskok dvanáctibodový. Nejlepší střelec týmu je brazilský záložník Joao Pedro, který dal sedmnáct branek a na další 4 nahrál. V tabulce střelců je Pedro na čtvrtém místě. Venku Cagliari získalo 20 bodů v šestnácti zápasech a je v této statistice na 10. místě Serie A. Cagliari naposledy vyhrálo 27.6., když doma porazilo Turín FC 4:2. Za domácí tým se trefili Nandez, Simeone, Nainggolan a Joao Pedro uzavřel skóre proměněnou penaltou.

    Poslední tři zápasy

    Cagliari VS. Lecce 0:0
    Fiorentina VS. Cagliari 0:0
    Cagliari VS. Atalanta 0:1
     


    UC Sampdoria

    Domácí Sampdoria se nachází na 14. místě tabulky. Ve dvaatřiceti zápasech získala 35 bodů se skóre 39:54. Nejlepší střelec týmu je Ital Fabio Quagliarella, který dal 10 branek a na další dvě nahrál. Na sestupové příčky má Sampdoria náskok solidních šesti bodů, ale do konce zbývá ještě přesně šest kol. Doma Sampdoria získala 19 bodů v šestnácti zápasech, což ji řadí na čtrnácté místo domácí tabulky. Forma klubu z Janova je v posledních týdnech solidní. Z posledních čtyřech zápasů vyhrál tři, když vyhrál v Lecce 2:1, doma smetl Spal 3:0 a naposledy vyzrál venku na Udinese 3:1. Jediná prohra se vklínila, a to prohra ve výborně hrající Atalantě 0:2

    Poslední tři zápasy

    Udinese VS. Sampdoria 1:3
    Atalanta VS. Sampdoria 2:0
    Sampdoria VS. Spal 3:0
     
    Poslední vzájemná utkání

    2019 Cagliari VS. Sampdoria 2:1
    2019 Cagliari VS. Sampdoria 4:3
    2019 Sampdoria VS. Cagliari 1:0
    2018 Cagliari VS. Sampdoria 0:0
    2018 Sampdoria VS. Cagliari 4:1
     
    Zdravím všechny fanoušky italské nejvyšší soutěže. V rámci 33. kola Serie A se utkají týmy Sampdorie a Cagliari.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Michal Luxa

    Branky: 8. Gabbiadini (Jankto), 41. Bonazzoli, 53. Bonazzoli (Jankto)

    Karty:   16. Ionita (CAG), 69. Rog (CAG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:15.
    UC Sampdoria: Audero – Depaoli, Jošida, Colley, Augello – Linetty (70. Bereszyński), Thorsby, Ekdal (C), Jankto – Gabbiadini (70. Bertolacci), Bonazzoli (70. Quagliarella).
    Náhradníci: Seculin – Askildsen, Bereszyński, Bertolacci, D'Amico, Chabot, La Gumina, Léris, Maroni, Quagliarella, G. Ramírez.

    Cagliari Calcio: Cragno – Walukiewicz (57. Faragò), Carboni, Pisacane (C) – Nández, Ionita (46. João Pedro), Birsa (78. Mattiello), Rog, Lykogiannis – Ragatzu (46. Pereiro), Simeone (78. Paloschi).
    Náhradníci: Ciocci, Rafael – Ceppitelli, Faragò, Klavan, Ladinetti, Lombardi, Mattiello, Paloschi, João Pedro, Pereiro.

    Rozhodčí: Pairetto – Passeri, Mastrodonato
    bahis siteleri