Benešov – Admira Praha 0:2 (kon.) | Sokolov – Rakovník 1:2 (kon.) | Motorlet – Sparta B 1:3 (kon.)
Příbram B – Písek 1:4 (kon.) | Králův Dvůr – Vltavín 1:3 (kon.) | Domažlice – Plzeň B 8:0 (kon.)
konec
FK Motorlet Praha
1:3 (0:1)
AC Sparta Praha B
Sobota 03.10.2020, 10:15Česká fotbalová liga (A) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci ČFL! V tomto duelu se spolu podíváme na zápas mezi Motorletem a Spartou. Úvodní výkop je naplánován na 10:15 a my budeme u toho.
     
    AC Sparta Praha B

    Sparťané ovládají tabulku, když po šesti kolech mají na svém kontě patnáct bodů, navíc předvádějí velmi slušné výkony. Pražští fotbalisté vyhráli první pět zápasů, když porazili Benešov, Sokolov, Karlovy Vary, Králův Dvůr a Příbram. První porážka přišla až v posledním zápase, ve kterém nestačili na Domažlice. To byl hodně vypjatý duel, kde došlo dokonce k bitce mezi střídačkami a odchodu Sparty do kabin. Střetnutí bylo na nějakou dobu přerušeno, ale dohrálo se, Sparta padla 0:2.
     
    FK Motorlet Praha

    Také Motorlet si však nevede vůbec špatně! Na svém kontě má jedenáct bodů, které získal v pěti zápasech. tento bodový zisk mu stačí na šestou pozici. Pražané mají zatím střídavé úspěchy, vždy jeden zápas vyhrají a následně prohrají. Sezónu načali výhrou v Sokolově, načež padli doma po penaltách s Karlovými Vary. Následovala výhra s Příbramí a prohra po penaltách, tentokrát s Plzní. V zatím posledním duelu přehrál Motorlet Houstoň 2:0. V každém zápase tak bodoval!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Motorlet Praha: Mihálek – Čepelák (C), Rataj, Fotr, Valenta, Rothe, Žaloudek, Suk, Hauer, Gilian, Valenta.
    Náhradníci: Rossmann, Hurka, Dvorský, Walter, Vyčichl, Blažek.

    AC Sparta Praha B: Kotek – Gelašvili, Piško, Červak , Plavšić, Vácha (C), Tvaroh, Jonáš, Fortelný, Patrák, Karabec.
    Náhradníci: Pudhorocký, Dudl, Flak, Dao, Hucek, Panák.

    Rozhodčí: Radina – Maiello, Gunitš.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání mezi Motorletem a Spartou nám právě začalo! Domácí fotbalisté nastupují v bílých dresech s modrými kraťasy, zatímco hosté jsou v rudé.
     
    2
    Mihálek neměl na odkop téměř žádný čas, když se proti němu řítil jeden ze sparťanských hráčů. Podle toho také jeho odkop vypadal, když šel jen do zámezí.
     
    3
    Již oba celky se nám pokusily o útočnou akci, ale ty nebyly úspěšné. Pokaždé dobře zafungovaly obrany, ale vypadá to, že se bude hrát hodně ofenzivně.
     
    4
    Jiří Suk posunul balón na pravou stranu. ale tudy cesta nevedla. Přesto to Motorlet zkusil stejnou stranou ještě jednou, avšak vysoký centr sebral Kotek.
     
    5
    A my jsme viděli první střelu dnešního utkání, ale hostující gólman nemusel zasahovat. Tomáš Valenta napřáhl na hranici šestnáctky, ovšem míč mu sjel po nártu, takže šel hodně vedle sparťanské brány.
     
    6
    O něco aktivnější jsou zatím fotbalisté v bílém, kteří nyní měli velkou šanci! Na přihrávku za obranu si seběhl domácí hráč, který však nechal skvělým zákrokem vyniknout brankáře. Nakonec byl navíc zapískán ofsajd, vše bylo předčasné.
     
    7
    Sparta se po delší době dostal k nějaké kombinaci, u míče však dlouho nezůstala. Po vhozeném autu totiž balón doskákal jen ke gólmanovi Mihálkovi.
     
    8
    Tak jsme viděli další zajímavou šanci na druhé straně! Adam Fotr se dostal s míčem do velkého vápna, kde si ho už rovnal na střelu. V tu chvíli tam však přiběhl obránce, který mu ho vypíchl a míč má Kotek.
     
    9
    Hostující gólman si chtěl zahrát také v poli, tak si s míčem vyběhl kus za šestnáctku. Po několika následných soubojích získali hosté autové vhazování.
     
    10
    A o chvilku později také rohový kop, když centr Plavšiće byl zblokován. Nakonec jsme viděli signál, po kterém vybojovali hosté další autové vhazování.
     
    11
    Hosté se ještě drželi s balónem v okolí, šestnáctky, ovšem další centr byl přetažený a obrana domácích si s tím poradila. Sparta však záhy znovu míč získala.
     
    12
    Michal Rataj si vzal míč na své kopačky a předvedl působivé sólo podél levé lajny. Nakonec je však právě jemu odpískán faul, a tak jsou u balónu zase hosté.
     
    13
    Radek Žaloudek schytal úder při hlavičkovém souboji, nejspíše někam do břicha. Nějakou dobu ležel na zemi, ovšem nyní se zvedl a bude pokračovat.
     
    14
    Motorlet si vybojoval první rohový kop, po kterém trochu propadl gólman. Míč se proto dostal k hráči domácího týmu, od kterého se doslova odrazil vedle.
     
    15
    Lukáš Vácha měl proti sobě hned dva soupeře, ovšem ani jeden z nich ho nedokázal o balón obrat. Po chvilce vybojovala Sparta vhazování na druhé straně.
     
    16
    Tentokrát fotbalisté v rudých dresech faulovali na útočné polovině, ale Motorlet záhy zase o míč přišel při hlavičkovém souboji. I Sparta poté zachybovala.
     
    17
    Marek Čepelák poslal hodně prudký pas na hranici šestnáctky, kam si na něj sbíhal Tomáš Valenta. Ten však zahrál rukou, takže dopředu se ženou hosté.
     
    19
    Od Motorletu se míč dostal je do zámezí, načež aktivně napadal. Ani to však nestačilo k zisku míče, takže dopředu se zase mohou hnát fotbalisté hostí.
     
    20
    Sparta vybojovala po faulu standardní situaci. K jejímu rozehrání se postavil Lukáš Vácha, s jehož centrem si obrana domácího celku bez problémů poradila.
     
    21
    Mihálek však při dalším centru nepředvedl přesvědčivý zákrok, a tak je z toho roh pro Spartu. I s tím si na přední tyči Motorlet bez problémů poradil.
     
    22
    V posledních minutách jsou jednoznačně aktivnější sparťané, ovšem žádnou gólovou šanci si ještě nevytvořili. Dočkáme se v prvním poločase gólu?
     
    23
    Obrovská šance na hostující straně! Motorlet propadl na útočné polovině, takže jsme viděli přečíslení. Celou akci na sebe vzal Jan Fortelný, jehož střela na zadní tyč trefila právě brankovou konstrukci! Po následném odrazu míč získal do své moci brankář Mihálek.
     
    24
    Iva Gelšavili předvedl dobrou obrannou práci, i zde se všechno ukázalo jako předčasné, jelikož domácím bylo nakonec odpískáno jen ofsajdové postavení.
     
    25
    Karel Tvaroh poslal přihrávku na Vojtěcha Patráka po lajně, ale s tou si dobře poradil domácí obránce. Přesto Sparta ještě vybojovala rohový kop.
     
    26
    Ovšem ze standardních situací dnes velké šance nevidíme. Viděli jsme jen další centr na přední tyč, kde si to obrana domácího týmu pohlídala na jedničku.
     
    27
    Motorletu se směrem dopředu v posledních minutách moc nedaří. Znovu vyslal jen velmi nepřesný dlouhý pas, který skončil mimo hřiště, Kotek bude odkopávat.
     
    28
    Tentokrát Sparta rozehrála svůj roh nakrátko, načež Plavšić zkoušel centrovat. Domácí hráč sice nepředvedl přesvědčivý odkop, ovšem i to stačilo.
     
    29
    Tým Sparta B právě vstřelil branku! Zajímavá situace, po které vidíme první branku utkání! Rozhodčí nevyhodnotil souboj gólmana a domácího hráče jako faul. Brankář byl proto daleko z brány a z velké vzdálenosti se do míče opřel TOMÁŠ JONÁŠ, jenž trefil odkrytou bránu!
    29. JONÁŠ - 0:1
     
    30
    Nyní na hřišti probíhá ošetřování hostujícího hráče, který se dostal do souboje s gólmanem. Vypadá to, že inkasoval ránu do hlavy, uvidíme, jestli bude Vojtěch Patrák schopen pokračovat v zápase i nadále.
     
    31
    Žádné střídání zatím nenastává, a tak to Patrák nejspíše alespoň zkusí. Motorlet se pokoušel o rychlou odpověď, ovšem obrana hostí si s centrem poradila.
     
    32
    Z rohového kopu žádná větší příležitost nepřišla. Domácímu týmu se směrem dopředu nyní moc nedaří, a tak může v klidu odkopávat Kotek.
     
    33
    Nepřesný centr za obranu, který doskákal je ke gólmanovi. Ten navíc ještě chvilku čekal na napadajícího hráče, aby poté mohl vzít míč do rukavic a rozehrát.
     
    34
    Karel Tvaroh to udělal moc hezky, když obešel rovnou dva soupeře, načež poslal balón na hranici šestnáctky. Tam si míč na střelu navedl Jan Fortelný, jehož střelu odrazil jeden z obránců do bezpečí do strany.
     
    35
    Hosté vybojoval standardní situaci, po které se k hlavičce dostal Iva Gelašvili. Ten však jen nahrával místo pokusu na branku a hosté o míč zase přišli.
     
    36
    Vojtěch Patrák je na hřišti a zapojil se do kombinace. Po pár přihrávkách si nabíhal na prudký centr do šestnáctky, ale k tomu měl nakonec nejblíže Mihálek.
     
    37
    Fotbalisté v rudých dresech nyní vládnou na hřišti, zatímco ti v bílých dresech se jen brání. Hostující gólman se v posledních minutách musí celkem nudit.
     
    38
    Ani další akce Motorletu nebyla úspěšná. Po ofsajdu totiž znovu bude rozehrávat Kotek. Dočkáme se ještě nějaké branky do konce tohoto poločasu?
     
    39
    Hráči v bílých dresech se je provinili faulem na útočné polovině, ale tentokrát toho Sparta nijak nedokázala využít, naopak vidíme šanci domácích.
     
    39
    Ta po zásahu Milana Piška končí jen rohovým kopem. Na ten se do vápna seběhlo velké množství hráčů, načež jsme viděli velkou šanci! Tu první z nich však skvělým zákrokem vychytal Kotek, načež zasáhl ještě obránce. Poté ještě pálil Patrik Gilian do téměř prázdné brány, ale vysoko přestřelil!
     
    41
    Sparta tedy přečkala první velkou šanci Motorletu a nadále se může pyšnit vedením v tomto utkání. Je to však právě ona, kdo předvádí lepší výkon v duelu.
     
    42
    Obránce Motorletu byl napadán, přesto trochu zazmatkoval. Mohl míč posunout, místo toho ho jen odpálil do autu. Nakonec však s teči hostujícího hráče.
     
    43
    Sparťané si přihrávají jen na své obranné polovině, ale předvedli celkem rychlou akci. Následný centr do šestnáctky ovšem odhlavičkoval obránce Motorletu.
     
    44
    První poločas se už spíše jen dohrává a vypadá to, že Sparta půjde do vedení za jednogólového vedení. Přesto se ještě domácí snaží o nějaký atak.
     
    45
    Jiří Valenta ještě zahrával standardní situaci, ale s tou si obrana hostů ještě poradila. Motorlet však vybojoval ještě autové vhazování a nejspíše poslední akci.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Jiří Valenta (FK Motorlet Praha).
     
    45+2
    Nakonec se nám budou nastavovat dvě minutky, nejspíše kvůli ošetřování Patráka. Poslední akci poločasu ale svým sebráním míče zakončil Kotek.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, po kterém budou podstatně spokojenější hostující fotbalisté, kteří vedou o jednu branku. Sparta byla v prvním poločas lepším celkem, což celkem kuriózní trefou z velké vzdálenosti potvrdil Tomáš Jonáš. Přesto mohl Motorlet srovnat stav zápasu, ale proti stáhl Kotek a také jeden z obránců. Na druhé straně jsme viděli v prvním poločase tyč.

    Další poločas začne přibližně v 11:18.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Motorlet Praha: ze hřiště odchází Jiří Suk, přichází Martin Hurka.

    Střídání v týmu FK Motorlet Praha: ze hřiště odchází Michal Rataj, přichází Tomáš Rossmann.

    Střídání v týmu FK Motorlet Praha: ze hřiště odchází Jan Hauer, přichází David Dvorský.
     
    47
    Jak můžeme vidět, domácí trenér sáhl hned na tři střídání! To se často nevidí, ale sestava Motorletu potřebovala změnu. Je v utkání totiž horším týmem.
     
    48
    Domácí vybojovali standardní situaci, ale hostující fotbalisté mohli zůstat poměrně v klidu. Pro vysoký centr si mohl skočit jen gólman, jenž má míč v rukavicích.
     
    49
    Adam Karabec předvedl dobré krytí míčem, kterým navíc založil rychlou akci, na jejím konci byl osamocený Patrák! Ten však byl nakonec v ofsajdu.
     
    50
    Sparta získala vhazování na útočné polovině, ovšem její hráči si nyní neporozuměli. Balón proto po přihrávce skončil jen v zámezí, aut pro domácí.
     
    51
    Motorlet se nyní hodně vzteká, asi se mu nelíbí, že míč balón přešel čáru. Myslí si nejspíše, že ne. Každopádně je to pro něj alespoň rozehrávka rohového kopu.
     
    52
    Skvělou práci odvedl Jan Fortelný po daleké a vysoké přihrávce. Plavšić si však poté špatné zpracoval balón, tak si zkusil vymodlit faul. To mu však nevyšlo.
     
    53
    Fotbalisté v bílém by chtěli srovnat co nejrychleji, ale směrem dopředu to prostě zatím není ono. Obrana Sparty zatím bez větších problémů brání akce soupeře.
     
    54
    Hostující fotbalisté chtěli předvést rychlou akci, ovšem zastavila je nepřesná přihrávka, která byla pro nabíhajícího hráče moc dlouhá. Rozehrávat může Mihálek.
     
    55
    Adam Karabec ztratil balón na útočné polovině, ale rychlá akce byla zastavena Plavšićem. Ten byl navíc následně faulován a jsou k němu voláni lékaři.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Tomáš Rossmann (FK Motorlet Praha).
     
    57
    Srdan Plavšić je však po krátkém ošetření v pořádku a bude schopen pokračovat v dnešním zápase. Sparta tak získala míč a drží ho na svých kopačkách.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Martin Hurka (FK Motorlet Praha).
     
    59
    Po žluté kartě jsme viděli standardní situaci, která nakonec byla nebezpečná! Hlavička domácího hráče totiž skončila jen těsně vedle tyče vlastní brány!
     
    60
    Po rohovém kopu jsme viděli další velkou šanci Sparty! Jan Fortelný si naběl na odražený balón a svou dělovku poslal do soupeře. Hosté sice reklamovali ruku, ale vypadalo to spíše na tělo domácího obránce.
     
    61
    Hostující fotbalisté hodně táhnou své akce přes pravou stranu, jenže tentokrát to žádný úspěch nepřinesl. Centr před branku totiž skončil mimo hřiště.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Milan Piško (AC Sparta Praha B).
     
    62
    Domácí zahrávali standardní situaci, když si na zadní tyč už nabíhala dvojice osamocených hráčů. V tu chvíli však přilétl Kotek a balón vyboxoval.
     
    63
    To nebyla špatná šance na straně Motorletu! Viděli jsme střelu ze strany z malého vápna, ale ta skončila vedle! Hostující gólman se bude snažit uklidnit hru.
     
    64
    Jenže my jsme naopak viděli dlouhý nákop, při kterém se Vojtěch Patrák dostal za obranu. V tu chvíli skvěle zasáhl obránce, jenž mu skluzem míč vypíchl.
     
    65
    K vidění bylo hodně přihrávek vzduchem, ale akce Motorletu je nakonec zastavena pomezním sudím. Ten viděl ofsajd, který byl také odpískán.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Adam Karabec (AC Sparta Praha B).
     
    67
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Vadym Červak, přichází Václav Dudl.

    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Lukáš Vácha, přichází Zdeněk Hucek.
     
    68
    V posledních minutách se nám do hry často vkrádají nepřesnosti, takže na hřišti moc fotbalové krásy nevidíme. K vidění jsou spíše četné a ostřejší souboje.
     
    70
    Dokonce utkání nám chybí nějakých dvacet minut a ještě nějaká nastavený čas. Motorletu tak čas na srovnání ubývá, navíc Sparta předvádí slušné protiútoky.
     
    71
    Penalta pro Spartu!
    71. Penaltový zákrok
     
    72
    Tým Sparta B právě vstřelil branku! Hosté dost možná rozhodují o své výhře v dnešním zápase! ADAM KARABEC si počkal naznačenou střelou na pohyb gólmana, načež poslal balón k druhé tyči.
    72. KARABEC - 0:2
     
    73
    Střídání v týmu FK Motorlet Praha: ze hřiště odchází Adam Fotr, přichází Matěj Blažek.

    Střídání v týmu FK Motorlet Praha: ze hřiště odchází Marek Čepelák, přichází Jan Walter.
     
    75
    Srdan Plavšić se snažil navést si balón na střed hřiště, ale odtud byl vyhnán. Jeho spoluhráč se však ke střele dostal, ale trefil jen tyčku domácí brány!
     
    76
    S Motorletem to v dnešním zápase nevypadá dobře a nejspíše dnes zapíše prohru. Přesto do konce chybí ještě nějakých patnáct minut, přijde zdramatizování?
     
    77
    Jenže akce domácího týmu skončila jen nepřesným pasem, moc střeleckých pokusů jsme od něj neviděli. Sparta drží balón na svých kopačkách.
     
    78
    Zdeněk Hucek si seběhl na hranici šestnáctky, ale dostal míč daleko od nohy. Sice se ještě snažil ho udržet, ale napadající obránce mu ho nakonec sebral.
     
    79
    Tomáš Rossmann si naskakoval na centr v šestnáctce, ale ten pro něj byl příliš vysoký. Standardní situace dnes rozhodně nejsou doménou ani jednoho týmu.
     
    80
    Hosté zahrávali rohový kop, který rozehráli nakrátko. Následně měl přijít centr, ovšem ten byl sražen jen na další rohový kop. Domácím plyne čas velmi rychle.
     
    81
    Penalta také pro domácí!
    81. Penaltový zákrok
     
    82
    Motorlet právě vstřelil branku!
    Domácí právě vykřesali trošku naděje! JIŘÍ VALENTA poslal svou penaltu přesně k tyči. Kotek sice vystihl směr, ale na míč nedosáhl.
    82. VALENTA - 1:2
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Vojtěch Patrák, přichází Kristián Flak.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Václav Dudl (AC Sparta Praha B).
     
    85
    Skvělou práci v obraně odvedl jeden z hostujících hráčů! Neměl to vůbec jednoduché, přesto soupeře nepustil před sebe. Plavšić poté vybojoval aut.
     
    86
    Kotek je v dnešním zápase spíše takové libero. Znovu si vyběhl s míčem daleko a byl aktivně napadán. Celou situaci však zvládl a dokázal přesně nahrát.
     
    87
    Tým Sparta B právě vstřelil branku! Nyní už je definitivně rozhodnuto! SRDAN PLAVŠIĆ korunoval svůj další povedený výkon gólem, kterým definitivně rozhoduje o výhře Sparty.
    87. PLAVŠIĆ - 1:3
     
    89
    Motorlet se však ještě směrem dopředu snaží a vybojoval ještě standardní situaci. Po ní jsme neviděli špatný střelecký pokus, jenže ten šel nad břevno.
     
    90
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Adam Karabec, přichází Youssouf Dao.
     
    90+1
    Sparta ještě podnikla rychlý protiútok, při kterém se však Daovi zamotal balón pod nohama. Přesto ještě zkusil vystřelit, tak vybojoval ještě rohový kop.
     
    90+2
    Domácí navíc budou dohrávat v deseti lidech! Nervy na uzdě neudržel Jiří Valenta, který zbytečným skluzem trefil svého soupeře. Za zákrok uviděl druhou žlutou kartou, která je dnes pro něj už druhá!
    90+2. Červená karta po 2. žluté
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec, z tohoto utkání si tři body bere do tabulky Sparta! Ta navýšila ve druhém poločase svůj náskok zásluhou Adama Karabce, jenž proměnil pokutový kop. Na druhé straně přišlo ještě zdramatizování utkání, když se taktéž z penalty prosadil Jiří Valenta. Definitivní tečku za výsledkem udělal hostující Srdan Plavšić. Ve druhé půli se hodně přiostřilo, viděli jsme velké množství žlutých karet. Valenta navíc vyfasoval rovnou dvě, a tak pro něj zápas skončil o něco dříve než pro ostatní.
     
    Dnešní utkání sledovalo 218 diváků.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (12:14:47)

    Denisa Józsová

    Branky: 82. Valenta (pen.) – 29. Jonáš, 72. Karabec (pen.), 87. Plavšić

    Karty:   45+1. Valenta (MOT), 56. Rossmann (MOT), 58. Hurka (MOT) – 61. Piško (SPB), 66. Karabec (SPB), 83. Dudl (SPB)   90+2. Valenta (MOT)


    FK Motorlet Praha: Mihálek – Čepelák (C) (73. Walter), Rataj (46. Rossmann), Fotr (73. Blažek), Valenta, Rothe, Žaloudek, Suk (46. Hurka), Hauer (46. Dvroský), Gilian, Valenta.
    Náhradníci: Rossmann, Hurka, Dvorský, Walter, Vyčichl, Blažek.

    AC Sparta Praha B: Kotek – Gelašvili, Piško, Červak (67. Dudl), Plavšić, Vácha (C) (67. Hucek), Tvaroh, Jonáš, Fortelný, Patrák (83. Flak), Karabec (90. Dao).
    Náhradníci: Pudhorocký, Dudl, Flak, Dao, Hucek, Panák.

    Rozhodčí: Radina – Maiello, Gunitš

    Diváci: 218
    bahis siteleri