Žilina – Dunajská Streda 4:1 (kon.) | Ružomberok – Zlaté Moravce 2:1 (kon.) | Sereď – Michalovce 1:1 (kon.)
Trnava – Nitra 0:2 (kon.)
konec
MFK Ružomberok
2:1 (1:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 03.10.2020, 19:00 • Štadión Pod Čebraťom, Ružomberok • Niké liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci Fortuna ligy! V tomto duelu se spolu podíváme na zápas mezi Zlatými Moravcemi a Ružomberokem. Úvodní výkop je naplánován na 19:00.
     
    FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble

    Zlaté Moravce – Vráble neodstartovaly sezónu úplně špatně. Po osmi zápasech mají na svém kontě devět bodů a patří jim v současné době sedmá příčka. ViOn zapsal dvě výhry, když přehrál Slovan Bratislava 2:1. Poté bral tři body za tři remízy, a to s Pohronie, Trenčínem a Senicou. Zbytek zápasů tvoří porážky, když Zlaté Moravce – Vráble nestačily na Michalovce, Dunajskou Stredu a na Trenčín. V posledním duelu však předvedly opravdu dobrý výkon a přehrály Žilinu 4:0.
     
    MFK Ružomberok

    Ružomberok začal sezónu o něco hůře než jeho dnešní soupeř. Na svém kontě má po osmi zápasech sedm bodů, které stačí na devátou pozici. Domácí tým dokázal v sezóně vyhrát jen jednou, když porazil Michalovce 4:0. Následně bral na své konto ještě čtyři remízy a v ostatních zápasech padl. Ružomberok v posledním kole prohrál vysoko nad hřišti Slovanu Bratislava (0:5).
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo (C), Mrva – Kmeť, Takáč, Kochan, Múdry, Ďungel – Almási, Gerec.
    Náhradníci: Krajčirík – Regáli, Boďa, Kostadinov, Filinský, Kojnok, Holub.

    FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: Chovan – Čögley, Menich, Moško, Chren – Hrnčár, Sloboda, Duga, Kovaľ – Ďubek (C) – Balaj.
    Náhradníci: Lukáč – Tóth, Grozdanovski, Tkáč, Orávik, Kyziridis, Šmatlák..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní duel mezi domácím Ružomberokem a hostujícími Zlatými Moravcemi právě začal! Domácí nastupují v oranžových dresech, hosté v bílých.
     
    2
    Mário Mrva se z ničeho nic skácel na zem, vypadá to na nějaký problém s kotníkem. Následně ještě fauloval, a tak se k balónu zadarmo dostávají hosté.
     
    3
    Hráči celkem hodně podkluzují na trávníku, který bude nejspíše dost mokrý. To nyní předvedl třeba Dávid Hrnčár, jenž tak ztratil balón nedaleko šestnáctky
     
    4
    Zlaté Moravce zatím svému soupeři míč moc nepůjčují. Nyní však předvedli nepřesnou přihrávku a domácí si pohlídali, že balón doskáče až za čáru.
     
    5
    Je za námi už prvních pět minut dnešního zápas! Míč drží častěji na svých kopačkách hosté, ale zatím je poměrně brzy na vynášení nějakých soudů.
     
    6
    Ale nyní se dopředu dostali také domácí! Timotej Múdry si narazil se spoluhráčem na hranici šestnáctky, načež pálil. Jeho pokus trefil jen obránce hostí.
     
    7
    Dva rohové kopy během chvíle zahrávali fotbalisté domácího celku. Ani jeden z nich nepřinesl žádné nebezpečí a hráči v bílém se v pohodě ubránili.
     
    8
    Dobré napadání předvedl domácí útočník, který tím donutil k chybě Adriána Chovana. Ten jen napálil míč do autu, a tak se fotbalisté v oranžovém dostali k míči.
     
    9
    Tomáš Ďubek poslal míč dopředu, kde si chtěl Dávid Hrnčár patičkou obhodit svého soka. To se mu ale nepovedlo, následně se ještě provinil faulem.
     
    10
    Zatím vidíme poměrně hodně nepřesností, které značně srážejí rozehrávku obou týmů. Zatím je však začátek utkání, budeme doufat, že se to časem zlepší.
     
    11
    Štefan Gerec dostal přihrávku do strany, ale zradil ho první dotek s míčem. Ten mu proto odskočil a dvojice obránců mu dokázala zamezit dobré šanci.
     
    12
    Domácí faulovali na polovině hřiště, a tak mohli hosté rozjet útočnou akci. Peter Čögley sice neposlal zrovna přesný pas, ale jeho spoluhráč vybojoval aut.
     
    13
    A po krátké kombinaci jsme viděli zakončení! Denis Duga si naskočil na centr v šestnáctce, ale svou hlavičku poslal poměrně vysoko nad horní tyč.
     
    14
    Ján Maslo podržel míč na obranné polovině a poslal ho dále. Následovala zpětná přihrávka a kapitán domácího týmu nakonec poslal míč až svému brankářovi.
     
    15
    Peter Čögley trochu zahnal sám sebe a dostal se pod menší tlak. Nakonec to však svou otočkou zvládl a poslal míč pro Adriána Chovana, který rozehrál.
     
    16
    Dávid Hrnčár měl na zádech svého soupeře, a tak se nemohl vydat vstříc velkému vápnu. Proto raději nahrál dozadu a neztratil balón.
     
    17
    Filip Balaj se na dlouhou nohu snažil ještě vysunout spoluhráče po lajně, ale nebyl úspěšný. Obránce prokázal dobrý reflex a stihl tento pas zastavit.
     
    19
    Už to vypadalo, že se hosté poženou do rychlé protiakce, ale v tom je zastavil hvizd sudího. Zlatým Moravcím byl totiž odpískán faul na útočné polovině.
     
    20
    Ján Maslo si šikovně obhodil svého soupeře, ovšem dále se s míčem nedostal. Další hráč hostí ho totiž odpálil na tribunu s přispěním právě Masla.
     
    21
    Tak to fotbalisté v oranžovém zkusili dalekým a vysokým centrem. Adrián Chovan to měl nejjednodušší, a tak si pro balón vyskočil a má ho v rukavicích.
     
    22
    Jozef Menich si poradil s těžkou přihrávkou a poslal balón na svého gólmana. Ten měl dostatek času na daleký odkop až na útočnou polovinu.
     
    23
    Tomáš Ďubek si seběhl na hranici šestnáctky, kam také přihrávku dostal. Do jeho rány se však postavil jeden z obránců, to se pak opakovalo ještě jednou.
     
    24
    Zatím nesledujeme úplně špatné utkání, ovšem velké šance jsme se zatím nedočkali. Tak jsme viděli střelu na domácí straně, která šla hodně mimo bránu.
     
    25
    Adrián Chovan měl možnost odkopu. Našel sice přesně svého spoluhráče, ovšem od něj se balón jen odrazil do autu. Ružomberok má tak zadarmo míč.
     
    26
    Peter Čögley je zatím poměrně aktivní na pravé straně. Hodně akcí jde přes něj. Nyní však byl napadán, a tak se obrátil a vrátil míč na obrannou polovinu.
     
    27
    Nyní však stejný hráč předvedl dobré čtení hry a dobré postavení. Díky tomu vytěžili domácí útočnou akci, která byla zakončena nepřesnou střelou.
     
    28
    Ružomberok se obratem také dostal do útoku, ale zatím se nemůžeme dočkat nějaké velké šance. Adrián Chovan proto může odkopávat od brány.
     
    29
    Peter Čögley poslal centr někam na hranici šestnáctky, jenže přesně do míst, kde nikdo ze spoluhráčů nebyl. Přesto Zlaté Moravce po chvíli míč získaly zpět.
     
    30
    A je za námi prvních třicet minuty hry, což je vlastně třetina utkání! Branku jsme nadále neviděli, a tak můžeme jen doufat, že se to brzy nějak změní.
     
    31
    Je otázkou, jestli to byl centr nebo daleká střela... Míč však skončila daleko mimo hrací plochu, a tak může hostující gólman znovu odkopávat od brány.
     
    32
    Nyní Ružomberok vybojoval rohový kop. K jeho rozehrávce se postavil Dalibor Takáč, ale po zmatcích ve vápně se balón odrazil mimo nebezpečí.
     
    33
    Peter Čögley je dnes opravdu hodně vidět. Nyní však zboural svého soupeře na polovině hřiště, a tak mají domácí fotbalisté možnost rozehrávky.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Anton Sloboda (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    35
    Ružomberok právě vstřelil branku!
    Domácí tým střílí první branku dnešního zápasu a dostává se do vedení! LADISLAV ALMÁSI dostal přihrávku dopředu. Adrián Chovan si vyběhl moc z branky, a tak Almási udělal kličku a mířil do prázdné brány!
     
    37
    Po delší době se dostaly dopředu také Zlaté Moravce. Standardní situace z velké dálky ovšem žádný užitek nepřinesla, Matej Moško se poté provinil faulem.
     
    38
    Hráči v bílém si přihrávají mezi sebou, jenže jen na své obranné polovině. Následně to tedy zkusili pasem po zemi za obranu, ale tam byl první Matúš Macík.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Denis Duga (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    40
    Do konce první půle nám chybí nějakých pět minut, větší nastavení se očekávat nedá. Domácí vedou o gól a je dobré dodat, že naprosto zaslouženě.
     
    41
    Filip Balaj schytal poměrně ostrý zákrok, když jeden z domácích netrefil balón, nýbrž jeho nohu. Faul se však nepíská a Balaj se po chvíli zvedl z pažitu.
     
    42
    Hosté se však po chvíli k balónu dostali, ale směrem dopředu se jim dnes tolik nedaří. V posledním zápase přitom dali do sítě Žiliny rovnou čtyři góly...
     
    43
    Zlaté Moravce se nemohou s balónem pořádně dostat dopředu. Proto to zkusili centrem. Ten ale trefil hráč domácích a Matúš Macík si pro míč pak vyskočil.
     
    44
    Martin Chren byl zastaven nedovoleně a na nohy se mu zrovna nechtělo. Lékařské ošetření však nebylo potřeba, a tak mohou hosté hrát s balónem.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Nakonec nebyla nastavena ani jedna minuta, a tak nám poločas končí za jednobrankového vedení domácích! Ti měli více ze hry a využili jednu z mála šanci. Ladislav Almási udělal Chovanovi, který vyběhl daleko z brány, kličku a mohl pálit do opuštěné svatyně. Hosté toho moc nepředvedli, a tak se nemohou divit, že o gól prohrávají.

    Další poločas začne přibližně v 20:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Matej Moško hned na začátku druhé půle inkasoval úder loktem do obličeje. Soupeř se mu však hned omlouvá. zatím se to obešlo bez karty.
     
    47
    Ružomberok právě vstřelil branku!
    Domácí se v úvodu druhé půle trefují a dělají velký krok k zisku tří bodů! Ladislav Almási posunul míč na MATÚŠE KMEŤA, jenž byl ve velkém vápnu a jenž bombou pod horní tyč nedal brankářovi šanci!
     
    49
    Ružomberok je vstřelenou brankou povzbuzený a znovu kombinuje na útočné polovině. Matúš Kmeť se snaží něco vymyslet, ale nemá kudy míč prostrčit.
     
    50
    Tentokrát si s vysokým centrem poradil Adrián Chovan naprosto bez problémů. V také výšce nikdo nemohl být, a tak rovnou rozjel útok svého týmu.
     
    51
    Filip Balaj rozehrával standardní situaci, kterou domácí odvrátili. Do šestnáctky poté ještě přiletěl jeden centr, po který si nejvýše vyskočil Matúš Macík.
     
    52
    Nyní si hráči hostů úplně nerozuměli, a tak je z toho rohový kop pro Ružomberok. Následně jsme však viděli jen naprosto nafilmovaný pád...
     
    52
    Žlutou kartu dostává Matej Madleňák (MFK Ružomberok).
     
    53
    Zlatým Moravcím se směrem dopředu vůbec nedaří a ztrácejí balón většinou okolo poloviny hřiště. Ružomberok je dnes jednoduše lepším celkem.
     
    54
    Matej Čurma udržel balón proti napadajícímu soupeři, načež ho poslal dalšímu obránci. Hosté ale předvedli dobré napadání a získali míč do své moci.
     
    55
    Viděli jsme celkem zajímavý centr v podání hostů. Domácí hráč balón daleko neodvrátil, vypálit z voleje chtěl jeden z hostí, ovšem ten to měl na dlouhou nohu.
     
    56
    Hosté si hodně posunuli míč při zahrávaní autového vhazování, ale sudí je nechal. Tomáš Ďubek se poté probíjel dopředu, ale míč byl sražen na rohový kop.
     
    58
    Anton Sloboda byl zatažen za ruku, na kterou poté ještě upadl. Faul to byl jasný a je také odpískaný. Hráč hostí navíc bude schopen pokračovat v utkání.
     
    59
    Se Zlatými Moravcemi to nevypadá vůbec dobře, jelikož budou dohrávat v deseti lidech! Anton Sloboda zbytečně dohrál soupeře šlápnutím na kotník a v dnešním zápase vidí druhou žlutou, tedy červenou kartu!
     
    60
    Hráčem, který ostrý šlapák schytal je Timotej Múdry. Ten je ošetřován, což bude pokračovat za postranní lajnou, tady se bude muset nejspíše střídat!
     
    61
    Timotej Múdry se přidržuje lékařů a jde rovnou na střídačku. Každou chvíli se za něj na hřiště nejspíše podívá Dávid Filinský, které se svlékal z dresu.
     
    62
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Timotej Múdry, přichází Dávid Filinský.
     
    63
    Hosté ještě vybojovali rohový kop, po kterém se snažil balón na přední tyči prodloužit Peter Čögley. Ten však svou hlavičku poslal vysoko nad branku.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Matej Čurma (MFK Ružomberok).
     
    65
    Na hřišti se nám v druhém poločase celkem přiostřilo, a to na obou stranách. Tak uvidíme, jestli se bude ještě žlutit. U míče jsou nyní hráči hostí.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Tomáš Ďubek (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    65
    Střídání v týmu FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: ze hřiště odchází Martin Kovaľ, přichází Alexandros Kyziridis.
     
    67
    Fotbalisté v bílých dresech sice hrají v deseti lidech, přesto se ještě snaží útočit. Přece jen prohrávají o dva góly a dnes už rozhodně nemají co ztratit.
     
    68
    Ružomberok se ale snaží držet na míči, co to jde. Nyní jsou tak na své obranné polovině a zatím nikam nespěchají. Zlaté Moravce celkem dobře napadají.
     
    69
    Po chvilce se však domácí fotbalisté dostali k nebezpečnému centru do šestnáctky. Tam však zasáhl Matej Moško, jenž odhlavičkoval balón na rohový kop.
     
    70
    Dávid Filinský dostal míč a mohl si s ním také chvilku zaběhat. Fotbalisté v oranžovém však pokračují v kombinaci, dokonce vybojovali rozehrávku.
     
    71
    Domácí hráči nadále hrají s balónem a v pohodě kombinují. Zlaté Moravce se za žádnou cenu nemohou dostat k balónu, k tomu ještě hrají v deseti.
     
    72
    Štefan Gerec dostává křeče a pomáhá mu spoluhráč. Vypadá to však, že Gerec bude muset každou chvíli střídat, jelikož se křeče nemůže zbavit.
     
    73
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Štefan Gerec, přichází Martin Regáli.
     
    74
    Špatnou přihrávku vystihl hostující hráč, a tak se mohly Zlaté Moravce hnát do útoku. Zkusily to rovnou dvěma centry do šestnáctky, ale nebyly úspěšné.
     
    75
    Jenže nyní mohlo přijít snížení! Alexandros Kyziridis byl celkem jasně držený za dres v šestnáctce, přesto se dostal k zakončení. Měl to ale na dlouhou nohu, a tak Matúš Macík nemusel předvést zase tak moc těžký zákrok.
     
    76
    Hostující záložník naznačil rozehrávku při standardní situaci. Sudí následně přerušil hru a ještě hráčům domlouval. S rozehrávkou si tak budeme muset počkat.
     
    77
    Po několika odrazech se o zakončení chtěl postarat Denis Duga, jenže ten při střele upadl, takže neměla takovou razanci, navíc trefila jednoho ze soupeřů.
     
    79
    Alexandros Kyziridis nyní podklouzl, což byla poměrně škoda. Ještě se spoluhráčem se hnali do zajímavé akce, ovšem podklouznutí všechno zhatilo.
     
    80
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Matej Madleňák, přichází Tihomir Kostadinov.

    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Matej Kochan, přichází Lukáš Kojnok.
     
    81
    Zlaté Moravce se ještě snaží sympaticky něco vymyslet, ovšem v deseti lidech jim to dopředu moc nejde. Přesto vybojovali alespoň rozehrávku.
     
    82
    Jenže stačil jeden nepřesný pas a bylo po šanci. Ružomberok však svůj atak také unáhlil, jelikož dlouhá přihrávka skončila v náručích Adriána Chovana.
     
    83
    Alexandros Kyziridis a Tomáš Ďubek si nahrávali okolo poloviny hřiště. Pak na sebe vzal zodpovědnost kapitán hostí, který dlouhým pasem vybídl spoluhráče.
     
    84
    Jenže tyto akce Zlatých Moravcí nejsou vůbec nebezpečné a domácí se brání naprosto v pohodě. Dnes je o vítězi zápasu už nějakou dobu rozhodnuto.
     
    85
    Adrián Chovan byl naháněn jedním ze soupeřů, přesto si zaběhl s míčem skrze šíři velkého vápna. Následně balón daleko odkopl, takže to zvládl.
     
    86
    Fotbalisté v oranžovém přesto kombinují nedaleko šestnáctky. Nakonec jsme viděli střelu na bránu k tyči, ale hostující gólman byl na zemi včas.
     
    87
    Domácí fotbalisté už si mezi sebou jen přihrávají, hlavně okolo poloviny hřiště. Dnes získají tři body a rozhodně se směrem dopředu už nemusí snažit.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Jozef Menich (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    89
    Lukáš Kojnok byl hodně zklamaný, že na něj nešla přihrávka do strany! Byl by totiž sám na hranici vápna. Poté by mohl volit střelu nebo také postup na gólmana!
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    90+1
    Ružomberok ještě zkusil jeden nižší centr do šestnáctky, ale k tomu měl nejblíže hostující gólman. Ten následně balón odkopl daleko dopředu.
     
    90+2
    Zlaté Moravce daly gól! Hosté se přece jen prosazují, přestože hrají v deseti! PETER ČÖGLEY posílal balón před branku, kde si ho do vlastní sítě srazil buď gólman, anebo jeden z obránců!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Z vítězství v dnešním zápase se raduje Ružomberok, jenž tak bere tři body do tabulky. Domácí se dostali do dvougólového vedení, když se prudkou ranou pod břevno prosadil Matúš Kmeť. De facto konečnou pro snahu na srovnání dal svým spoluhráčům Anton Sloboda, jenž se nechal vyloučit po druhé žluté. Přesto se zlaté Moravce v samém závěru dočkaly alespoň snížení. Peter Čögley poslal míč před bránu, kde si ho někdo z domácích srazil do sítě,
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:52:23)

    Denisa Józsová

    Branky: 35. Almási, 47. Kmeť – 90+2. Čögley

    Karty:   52. Madleňák (RUZ), 64. Čurma (RUZ) – 34. Sloboda (ZMO), 39. Duga (ZMO), 65. Ďubek (ZMO), 88. Menich (ZMO)   59. Sloboda (ZMO)


    MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo (C), Mrva – Kmeť, Takáč, Kochan (80. Kojnok), Múdry (62. Filinský), Madleňák (80. Kostadinov) – Almási, Gerec (73. Regáli).
    Náhradníci: Krajčirík – Regáli, Boďa, Kostadinov, Filinský, Kojnok, Holub.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Menich, Moško, Chren – Hrnčár, Sloboda, Duga, Kovaľ (65. Kyziridis) – Ďubek (C) – Balaj.
    Náhradníci: Lukáč – Tóth, Grozdanovski, Tkáč, Orávik, Kyziridis, Šmatlák.
    bahis siteleri