Gruzie – S. Makedonie 0:1 (kon.) | Srbsko – Skotsko 1:1 (4:5 po pen.) | Sev. Irsko – Slovensko 1:2 (po pr.)
Maďarsko – Island 2:1 (kon.)
konec
Maďarsko
2:1 (0:1)
Island
Čtvrtek 12.11.2020, 20:45 • Puskás Aréna, Budapešť • Kvalifikace ME • Finále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:50:15)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:16.
     
    Neuvěřitelný závěr zápasu posunul na evropský šampionát Maďarsko, který na domácím stadiónu v Budapešti před prázdnými tribunami porazili houževnatý Island výsledkem 2:1. Hosté získali vedení v 11. minutě, kdy chybující gólman Gulácsi daroval gól Gylfimu Sigurdssonovi. Maďaři se po inkasované brance herně zvedli, ale dlouho nemohli najít recept na skvěle organizovanou obrannou hru soupeře. Tu prolomil až v 88. minutě střídající Loïc Nego, jenž využil mizerného obranného zákroku Árnasona a z bezprostřední blízkosti propálil Haldórssona. Utkání směřovalo do prodloužení, ale to odmítl dvacetiletý Dominik Szoboszlai, který krásnou individuální akci zakončil gólovou střelou s odrazem o levou tyč. V domácím táboře po závěrečném hvizdu vypukla obrovská euforie, Seveřanům naopak zbyly oči pro pláč.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Maďaři klíčovou standardku přestáli a s největší pravděpodobností si zajistili postup na evropský šampionát. Ingason v nouzi ještě zkusil nůžky, jenže trefil soka do obličeje a dostal akorát žlutou kartu.
     
    90+4
    Maďaři si zahrávají. Nepovedený odkop předvedl Willi Orban, do šestnáctky následně odcentroval Bjarnason. Sigurdssonovu střelu srazil nad Szalai, hsté budou mít poslední příležitost na vyrovnání z rohového kopu.
    90+2. Dominik SZOBOSZLAI - 2:1
     
    90+2
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    DOMINIK SZOBOSZLAI je národním hrdinou! Neuvěřitelný obrat domácího výběru, který ještě před třemi minutami prohrával a byl krůček od vyřazení! Dvacetiletý fotbalista se od levé postranní lajny krásně proháčkoval mezi protihráči a kousek za šestnáctkou vypálil nechytatelnou přízemní ránu, jíž v cestě do sítě ještě pomohla levá tyč!
     
    90+1
    Kdyby Roland Sallai po celou dobu sledoval balón, mohl rozhodnout. Ale nebylo tomu tak, balón překvapenému útočníkovi sebral z pod nohou stoper Sigurdsson.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
    88. Loïc NEGO - 1:1
     
    88
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Tento tah vyšel domácímu trenérovi na jedničku! Ikdyž je pravda, že LOIC NEGO přišel ke gólu jako slepý k houslím. Balón mu totiž přihrál dezorientovaný Árnason, maďarský útočník pak pobídky využil dokonale, Haldórssona propálil střelou k levé tyči.
     
    88
    Island byl blízko pojistce! Albert Gudmundsson vyslal po pravé straně Bödvarssona a naběhl si na jeho zpětnou nahrávku do šestnáctky, jenže špatně nastavil nohu, bránu minul!
     
    87
    Dominik Szoboszlai udělal v danou chvíli to nejlepší, co mohl. Pod tlakem dokázal nastřelit stínícího Bjarnasona a vybojovat rohový kop.
     
    87
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Rúnar Sigurjónsson, přichází Sverrir Ingason.
     
    86
    Seveřané mohli rozhodnout z rychlého protiútoku. Jón Bödvarsson napřáhl z velkého úhlu, trefil však pouze boční síť.
     
    85
    Maďarsko opět zkusilo štěstí levou stranou. Tentokráte to byl Nemanja Nikolić, kdo centroval do pokutového území. Kári Árnason přizvedl míč mimo dosah naskakujícího Szoboszlaie.
     
    84
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Ádám Nagy, přichází Loïc Nego.
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Ádám Szalai, přichází Norbert Könyves.
     
    83
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Aron Gunnarsson, přichází Ari Skúlason.

    Milan Huppert

    Branky: 88. Nego, 90+2. Szoboszlai – 11. G. Sigurdsson

    Karty:   63. Attila Szalai (HUN) – 5. G. Sigurdsson (ISL), 90+5. Ingason (ISL)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:16.
    Maďarsko: Gulácsi – Fiola (61. Lovrencsics), Orban, Attila Szalai – Botka, Kalmár (61. Sigér), Á. Nagy (84. Nego), Szoboszlai, Holender (72. Nikolić) – Sallai, Ádám Szalai (C) (84. Könyves).
    Náhradníci: Dibusz, Hegedűs – Bese, Hangya, Könyves, Lang, Lovrencsics, Nego, Nikolić, Schäfer, Sigér, Varga.

    Island: Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, Magnússon – Sigurjónsson (87. Ingason), Gunnarsson (C) (83. A. Skúlason), G. Sigurdsson, Gudmundsson (73. Bödvarsson) – B. Bjarnason, Finnbogason (73. A. Gudmundsson).
    Náhradníci: Kristinsson, Rúnarsson – Bödvarsson, Eyjólfsson, A. Gudmundsson, Hermannsson, Ingason, Kjartansson, Sävarsson, Sigthórsson, Sigurdsson, A. Skúlason.

    Rozhodčí: Kuipers (NED) – van Roekel (NED), Zeinstra (NED)
    bahis siteleri