Malta – Faerské ostrovy 1:1 (kon.) | Andorra – Lotyšsko 0:5 (kon.) | Gibraltar – Lichtenštejnsko 1:1 (kon.)
konec
Andorra
0:5 (0:1)
Lotyšsko
Úterý 17.11.2020, 20:45 • Estadi Nacional, Andorra la Vella • Liga národů UEFA - Liga D • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Dnes nás čekají zápasy posledního kola druhého ročníku Ligy národů, avšak v tomto duelu už o nic nepůjde, protože ani jeden z týmů už nemůže postoupit výše. Andorra s Lotyšskem však o výhru určitě zabojují. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Andorra
    Andoře se příliš nedařilo ani v druhém ročníku Ligy národů, protože v této soutěži zatím marně čeká na vítězství. Letos má na kontě jen dva body ze bezbrankové remízy s Lotyšskem a Maltou, jinak si dnešní domácí připsali tři porážky, dvakrát proti suverénním Faerským ostrovům a jednou proti Maltě. Andorra však i přes tuto špatnou bilanci udělá všechno pro to, aby konečně zažila vítěznou euforii, proti Lotyšsku navíc už bod získala, takže dnes by to mohla posunout na tříbodový zisk.

    Poslední tři utkání
    Malta vs. Andorra – 3:1
    Portugalsko vs. Andorra – 7:0
    Faerské ostrovy vs. Andorra – 2:0
     
    Lotyšsko
    Lotyšsku se daří podstatně více, ale od postupových hranic je také hodně daleko, protože sice bodovali rovnou ve čtyřech duelech z pěti, ale ani jednou to nebyla výhra. Třikrát to byla remíza 1:1, ve dvou případech s Faerskými ostrovy a ještě s Maltou, v prvním zápase skupiny ještě remíza 0:0 právě s Andorrou a Lotyši tedy padli jenom jednou, kdy přišli o remízu až v nastavení proti Maltě. Dnes to tedy bude souboj dvou týmů bez výhry, které ji budou chtít za každou cenu získat, tak snad budeme sledovat atraktivní podívanou.

    Poslední tři utkání
    Lotyšsko vs. Faerské ostrovy – 1:1
    San Marino vs. Lotyšsko – 0:3
    Lotyšsko vs. Malta – 0:1
     
    Úvodní sestavy:

    Andorra: J. Gómes – Jordi Rubio, Ch. García, E. García, San Nicolás – C. Martínez, Rebés, Pujol, Cervós – Fernandez, M. Vieira (C).
    Náhradníci: Silveiro – Aarón Sánchez, Clemente, S. Moreno, Aláez, A. Martínez, Blanco, Sebastián Gómez, Rodrígues, L. San Nicolás, V. Bernat.

    Lotyšsko: Ozols – Savalnieks, Černomordijs (C), Dubra, Jurkovskis – Kamešs, Kārkliņš, Zjuzins, Ciganiks – J. Ikaunieks, Gutkovskis.
    Náhradníci: Ikstens, D. Ošs – Ontužāns, M. Ošs, I. Stuglis, Rugins, D. Ikaunieks, Saveljevs, Jaunzems, Krollis, Ķigurs, Tidenbergs.

    Rozhodčí: Meckarovski – Karakolev, Lika (všichni MKD).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Roberts Ozols hned po výkopu musí svým spoluhráčům pomáhat s rozehrávkou, což se mu nad míru povedl, protože po jeho nákopu jeden z domácích hráčů fauloval.
     
    3
    Faulem si pomohl také Artūrs Zjuzins, což zase neušlo pozornosti hlavního rozhodčí, který ihned přisuzuje míč Andoře.
     
    4
    Vladislavs Gutkovskis se snažil za každou cenu prodrat k nákopu, což se mu nakonec jen těsně nepovedlo. Čistým způsobem ho totiž poslal k zemi Emili García.
     
    5
    Vladimirs Kamešs si z pravé strany sám přichystal zakončení, které posílal k bližší tyči, ale Josep Gómes prokázal dobré reflexy a míč srazil na roh!
     
    6
    Hosté roh sice nevyužili, ale stejně se udrželi do šestnáctky, kam přiletěl centr, který už byl nebezpečný. Míč byl totiž ještě prodloužen před bránu, kde měl obrovskou šanci Jānis Ikaunieks, který však napálil jen tyčku!
    6. Ikaunieks napálil jen tyčku
     
    6
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Hosté nakonec z úvodní aktivity těží i úvodní branku! Centr z levé strany výborně prodloužil do malého vápna Kaspars Dubra, kde byl zcela osamocený ANTONIJS ČERNOMORDIJS, který nakonec přes brankáře dotlačil míč do sítě.
    6. Antonijs ČERNOMORDIJS - 0:1
     
    7
    Žlutou kartu dostává Vladimirs Kamešs (Lotyšsko).
     
    9
    Do útoku se po delší době vydali také domácí, ale ti darovali soupeři jen odkop, který Roberts Ozols rychle rozehrává až na druhou polovinu hřiště.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Jānis Ikaunieks (Lotyšsko).
     
    9
    Žlutou kartu dostává Christian García (Andorra).
     
    10
    Josep Gómes výborně vystoupil proti dalšímu soupeřícími nákopu, čímž zabránil další šanci, protože by byl u míče jako první jeden z protihráčů.
     
    11
    Hosté už našli soupeřícími slabinu, což jsou nákopy. Andorra je totiž pořádně nedokáže úspěšně pokrývat, kvůli čemuž má následně velké problémy.
     
    12
    Andrejs Ciganiks opravdu nebezpečně centroval před bránu, kde se k zakončení mohl dostat Kaspars Dubra, ale ten na míč těsně nedosáhl, kvůli čemuž skončil v rukavicích Josepa Gómese.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Ricard Fernandez (Andorra).
     
    14
    Lotyšsko musí po dlouhé době rozehrávat na své polovině, což bez problémů zvládla, Raivis Jurkovskis nakonec může pádit dopředu přes levou stranu, odkud ale jen neúspěšně odcentroval.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Artūrs Zjuzins (Lotyšsko).
     
    16
    Utkání je hodně vyhrocené, protože rozhodně není standardem, že v prvních patnácti minutách bude na vidění hned pět žlutých karet.
     
    17
    Domácí se snad poprvé dostali do šestnáctky, kam vyslali centr, který ale letěl moc blízko bráně, takže hru v klidu přerušil Roberts Ozols.
     
    18
    Josep Gómes rozehrává vzduchem přesně na jednoho ze spoluhráčů, ten následně uklidňuje hru přihrávkou dozadu, ale následný nákop Moisése San Nicoláse po straně skončil jen v autu.
     
    20
    Domácí pořád neví, jak mají pokrývat centrované míče. Další do vápna posílal Roberts Savalnieks, který tam našel Vladislavse Gutkovskise, který však pálil jen mimo!
     
    21
    Josep Gómes zase nakopával dopředu, ale tentokrát našel jen jednoho z protihráčů, který uklidňuje hru přihrávkou dozadu. Lotyšsko se vzápětí už tlačí dopředu.
     
    22
    Míč pořád zůstává v moci hostů, kteří se po neúspěšném útoku stáhli zpět na svou polovinu, kde sbírají další síly.
     
    23
    Emili García byl při souboji moc tvrdý, takže se dopustil nedovoleného zákroku, takže Lotyši budou moci zase centrovat před bránu.
     
    24
    Vladimirs Kamešs poslal do vápna mírně přetažený centr, ke kterému se sice Vladislavs Gutkovskis, ale byl v opravdu těžké pozici, kvůli čemuž mířil jen mimo bránu.
     
    26
    Hosté si pořád dělají, co chtějí. Nejpilnějším střelcem je asi Vladislavs Gutkovskis, jehož další pokus však končí jenom nad bránou.
     
    27
    Lotyšsku však už přece jen trochu dochází šťáva, protože si s rozehrávkou dávají mnohem více na čas. Nyní navíc mají problémy při přechodu půlící čáry.
     
    28
    Marc Pujol se po souboji o míč svíjí v bolestech a bude potřebovat ošetření. Chvíli se tak nebude hrát.
     
    29
    Rovnou dva hráči se vrhli při hlavičkovém souboji na Vladislavse Gutkovskise, který tak nemohl na zisk míče myslet, ale aspoň si došel pro faul.
     
    30
    Artūrs Zjuzins hledal spoluhráče na levé straně, ale jeho pas byl vystižen jedním z obránců, který následně získal ještě aut.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Márcio Vieira (Andorra).
     
    33
    Andorra může po dlouhé době v klidu rozehrávat, ale soupeř ji hned vzápětí vystavuje pod tlak, což zapříčinilo nepřesnou přihrávku.
     
    34
    Jānis Ikaunieks se od rohového praporku tlačil do vápna, přechytračil rovnou dva protihráče, který mu však průnik nehodlali dovolit a těsně před šestnáctkou ho faulovali.
     
    35
    Centr se točil směrem na brány, kvůli čemuž musel Josep Gómes vytahovat zákrok, který srazil míč za autovou čáru.
     
    37
    Artūrs Zjuzins se po autu pokusil o centr, který se mu však hrubě nepovedl, protože nedoplachtil ani před bránu, naopak skončil za ní.
     
    38
    Roberts Savalnieks dostal parádní pas na pravou stranu, odkud on úspěšně odcentroval. Ve vápnu sice nikoho nenašel, ale odražený míč následně zachytil Krišs Kārkliņš, který donutil andorského brankáře k dobrému zákroku!
     
    39
    Do útoku se po delší době podívali domácí, Joan Cervós vzal odpovědnost na sebe a zkusil štěstí z dálky, ale netrefil se ani mezi tři tyče.
     
    41
    Roberts Savalnieks to zase rozhýbal na pravé straně, odkud opět centroval a tentokrát našel hlavu Vladimirse Kamešse, který ale nemířil přesně.
     
    42
    Andorra kombinuje na útočné polovině, z čehož nakonec vzešel centr, který Krišs Kārkliņš srazil na rohový kop.
     
    43
    Centr od rohového praporku letěl na hranici šestnáctky, kde čekal Márcio Vieira, který to zkusil z první, ale houf hráčů před bránou neprostřelil.
     
    44
    Hosté s rozehrávkou nikam nespěchají a už jen tak kombinují kolem půlící čáry. Pomalu už tak začínají čekat na přestávku.
     
    45
    Domácí se ještě dostávají k míči a ihned se ženou dopředu. Cristian Martínez nakonec centroval z levé strany, ale Lotyši jsou ve vzduchu hodně těžcí na překonání.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:46.
     
    První půli ovládli nejtěsnějším rozdílem Lotyši, kteří drží vedení naprosto zaslouženě. Po většinu času jsou mnohem lepším týmem, umí si vytvářet šance a jednu navíc proměnili, což se o Andoře rozhodně říci nedá. Ta zatím marně hledá cestu k jakémukoliv nebezpečnému zakončení, avšak stále má na vytvoření příležitosti jeden celý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní výkop tentokrát patří Lotyšsku, které hned následně nakopávalo dopředu, ale tím jen odevzdalo míče soupeři.
     
    47
    Domácí začínali trochu napadat, Roberts Ozols tak nechtěl nic riskovat a raději nakopl až dopředu, kde se jeho spoluhráči dostali do šestnáctky, ale zakončení už nepřišlo.
     
    49
    Antonijs Černomordijs se nepříjemně střetl s Ricardem Fernandezem, v bolestech se svíjí oba hráči, faul to nebyl ani z jedné strany.
     
    50
    Útočné snažení Lotyšů nyní pokazil čárový rozhodčí, který odmával ofsajd, což znamená odkop pro Josepa Gómese.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Joan Cervós (Andorra).
     
    53
    Po delší době se musel pořádně činit také Roberts Ozols, který naprosto bez problémů zachytil soupeřící centr, míč neupustil ani na zem.
     
    54
    Jordi Rubio nerozehrál aut zrovna nejpřesněji, což musel Christian García hasit odkopem zpět za pomezní čáru.
     
    55
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Artūrs Zjuzins, přichází Aleksejs Saveljevs.
     
    56
    Jānis Ikaunieks si v šestnáctce našel odražený míč a ihned se pokusil překvapit gólmana střelou z úhlu, ale ta mu příliš nepovedla, protože skončila jen vedle levé tyčky.
     
    57
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tady to vypadá na hotový zápas, protože Lotyši už vedou o dva góly! JĀNIS IKAUNIEKS zase prokázal svou orientaci v pokutovém území, kam nejprve sám centroval. Do šestnáctky pak naběhl, našel si odražený míč a zakončil ke vzdálenější pravé tyči.
    57. Jānis IKAUNIEKS - 0:2
     
    59
    Andorra se pokouší alespoň o čestnou trefu, ale Roberts Ozols si chce udržet čisté konto, v čemž mu dokonale pomáhají jeho spoluhráči.
     
    60
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Lotyšsko zase využilo nedůrazného bránění v šestnáctce, kde si centr od rohového praporku našel JĀNIS IKAUNIEKS, který hlavou k levé tyči nedal brankáři šanci k zákroku. Asistence: Krišs Kārkliņš.
    60. Jānis IKAUNIEKS - 0:3
     
    61
    Domácí mohli najít bleskovou odpověď, Márcio Vieira mířil z dálky přesně pod horní tyč, ale Roberts Ozols skočil do vzduchu a balón neuvěřilteně vytáhl na roh!
     
    63
    Andorra nyní směrem dopředu poměrně ožila, díky rohového kopu ale nic nevymysleli a hosté si už pak získali autové vhazování.
     
    64
    Hosté se směrem dopředu proviňují jen dalším ofsajdem, po kterém si bere míč Josep Gómes, který ihned posílá své spoluhráče dopředu nákopem.
     
    66
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Márcio Vieira, přichází Jordi Aláez.
     
    66
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Jordi Rubio, přichází Alexandre Martínez.
     
    67
    Zápas už se spíše dohrává. Lotyšům už se dopředu moc nechce, což sice neplatí o domácích, avšak ti nemohou najít žádnou cestu k zakončení.
     
    69
    Penalta pro Lotyšsko!
     
    70
    Emili García v pokutovém území poslal k zemi Vladislavse Gutkovskise, což určitě nebylo nutné, ale teď už to nemůže vzít zpátky.
    70. Penaltový zákrok
     
    70
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    VLADISLAVS GUTKOVSKIS naprosto bez problémů proměňuje pokutový kop, míč poslal doprava, zatímco Josep Gómes šel doleva z jeho pohledu, takže nebylo co řešit.
    70. Vladislavs GUTKOVSKIS - 0:4
     
    72
    Díky dalšímu gólu jsou hosté opět při chuti, tentokrát se zkoušeli prosadit pomocí dalšího rohu, ale Andorra to dobře vyřešila.
     
    74
    Aleksejs Saveljevs sám přehrával dva protihráče, jednomu z nich nakonec došla trpělivost, zatahal ho za dres, čímž pochopitelně fauloval.
     
    74
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Vladimirs Kamešs, přichází Daniels Ontužāns.
     
    75
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Vladislavs Gutkovskis, přichází Raimonds Krollis.
     
    75
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Jānis Ikaunieks, přichází Mārtiņš Ķigurs.
     
    77
    Lotyši mají výhodu další standardní situace, ale centr byl opravdu hodně přetažený, takže skončil vysoko nad brankou.
     
    78
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Ricard Fernandez, přichází Aarón Sánchez.
     
    79
    Cristian Martínez byl při hlavičkovém souboji tvrdě poslán k zemi a vyžaduje si ošetření. Snad to nebude nic vážnějšího.
     
    80
    Andorra je po delší době na útočné polovině, kde se Marc Pujol nadějně točil mezi třemi protihráči, ale o míč stejně nakonec přišel.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Daniels Ontužāns (Lotyšsko).
     
    82
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Andrejs Ciganiks, přichází Davis Ikaunieks.
     
    83
    Moisés San Nicolás aut posílá až do pokutového území, kde se míč odrazil až do malého vápna, kde ho však schoval do náruče pohotový Roberts Ozols.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Aarón Sánchez (Andorra).
     
    84
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Cristian Martínez, přichází Ludovic Clemente.
     
    85
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Marc Pujol, přichází Sergi Moreno.
     
    86
    Hosté se přece jen po delší době ještě vrhají dopředu, nic nebezpečnějšího než centr ale nevymysleli, Davis Ikaunieks se však k zakončení nedostal.
     
    88
    Andorra se stále pokouší o čestný zásah, ten ale hosté nehodlají připustit, takže raději soupeřící útok pozdrží odkopem do autu.
     
    89
    Aarón Sánchez se díky dobrému kombinaci protlačil s míčem před brankáře, který ale zakončení nedovolil a balón rychle odkopl pryč.
     
    89
    Ještě jedna penalta pro Lotyšsko!
     
    90
    Christian García doběhl unikajícího protihráče, ale v šestnáctce ho zvládl jen poslat k zemi, což zaviňuje další pokutový kop a navrch červenou kartu!
    90. Červená karta po 2. žluté
     
    90
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Také RAIMONDS KROLLIS se trefil do opačné strany, než šel Josep Gómes, ten tak v dnešní zápase inkasuje již popáté!
    90. Raimonds KROLLIS - 0:5
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+3
    V nastavení už se toho moc neděje. Lotyši ještě hledají cestu ke střele, ale tu jim domácí nedovoluje. Oba celky ale spíše čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní vyhrocený zápas je u konce a končí jednoznačným vítězstvím Lotyšska, které se konečně raduje z výhry v Lize národů. Utkání to bylo vyhrocené proto, že jsme rovnou devět žlutých karet a krátce před koncem dokonce hlavní rozhodčí musel do vzduchu zvedat červený kartónek. Tato vyhrocené hra nejspíš více vyhovovala hostům, kteří byli po většinu času mnohem aktivnější, snáz si vytvářeli šance a většinu z nich bez problémů využili. Připisují si tedy jednoznačnou výhru 5:0
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 21:16.
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera! (22:38:32)

    Lukáš Mihal

    Branky: 6. Černomordijs, 57. J. Ikaunieks, 60. J. Ikaunieks (Kārkliņš), 70. Gutkovskis (pen.), 90. Krollis (pen.)

    Karty:   9. Ch. García (ANR), 12. Fernandez (ANR), 31. M. Vieira (ANR), 51. Cervós (ANR), 83. Aarón Sánchez (ANR) – 7. Kamešs (LAT), 9. J. Ikaunieks (LAT), 15. Zjuzins (LAT), 81. Ontužāns (LAT)   90. Ch. García (ANR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 21:16.
    Andorra: J. Gómes – Jordi Rubio (66. A. Martínez), Ch. García, E. García, San Nicolás – C. Martínez (84. Clemente), Rebés, Pujol (85. S. Moreno), Cervós – Fernandez (78. Aarón Sánchez), M. Vieira (C) (66. Aláez).
    Náhradníci: Silveiro – Aarón Sánchez, Clemente, S. Moreno, Aláez, A. Martínez, Blanco, Sebastián Gómez, Rodrígues, L. San Nicolás, V. Bernat.

    Lotyšsko: Ozols – Savalnieks, Černomordijs (C), Dubra, Jurkovskis – Kamešs (74. Ontužāns), Kārkliņš, Zjuzins (55. Saveljevs), Ciganiks (82. D. Ikaunieks) – J. Ikaunieks (75. Ķigurs), Gutkovskis (75. Krollis).
    Náhradníci: Ikstens, D. Ošs – Ontužāns, M. Ošs, I. Stuglis, Rugins, D. Ikaunieks, Saveljevs, Jaunzems, Krollis, Ķigurs, Tidenbergs.

    Rozhodčí: Meckarovski – Karakolev, Lika (všichni MKD)
    bahis siteleri