Kazachstán – Faerské ostrovy 2:3 (kon.) | S. Makedonie – Černá Hora 2:1 (kon.) | Malta – Finsko 0:1 (kon.)
Slovensko – Lichtenštejnsko 6:0 (kon.) | Turecko – Kosovo 3:0 (kon.) | Řecko – Skotsko 1:0 (kon.)
Chorvatsko – Litva 7:0 (kon.) | Polsko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Bulharsko – Estonsko 3:0 (kon.)
Ukrajina – Sev. Irsko 3:0 (kon.) | Bosna – Belgie 3:2 (kon.) | Německo – Wales 2:1 (kon.)
Španělsko – Izrael 3:0 (kon.) | Rumunsko – Dánsko 1:1 (kon.) | Anglie – Albánie 5:0 (kon.)
Rakousko – Andorra 4:0 (kon.)
konec
Slovensko
6:0 (3:0)
Lichtenštejnsko
Úterý 17.11.2020, 17:00 • Štadión Pod Zoborom (Nitra) • Kvalifikace ME U21 • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Slovenska, kterého svého soupeře porazilo výsledkem 6:0. Lichtenštejnsko nevstoupilo dobře ani do druhého poločasu, hned v první minutě totiž vyfasoval přímou červenou kartu záložník Vogt, který tak po zbytek zápasu oslabil svůj celek. Slovensko tak pokračovalo v drtivé územní převaze, která přinesla další tři přesné zásahy, kterých dohromady bylo hned šest. Slováci dokonce před nastaveným časem neproměnili pokutový kop. Lichtenštejnsko v tomto duelu ani jednou nevypálilo na brankáře Petráše, pouze dvě střely putovaly vedle. (18:50:38)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 6:2. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:10.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Totka to zkoušel z dobrých třiceti metrů od branky, nakonec svůj pokus poslal vysoko nad horní konstrukci. Vanoni si tak přichystal odkop od branky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
    88. Neproměněná penalta Sluky.
     
    88
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil Branislav Sluka, který slabou střelu poslal k pravé tyči, kam se vydal také Vanoni, jenž si poradil i s dorážkou.
    88. Penaltový zákrok.
     
    88
    Je tu pokutový kop pro Slovensko!
     
    88
    Ve vzdušném souboji si zcela evidentně pomáhal rukama Marxer, což pochopitelně neuniklo ani sudímu, který pískl do své píšťalky.
     
    87
    Meierovi se v souboji s Vallem povedlo vybojovat autové vhazování pro svůj celek. Spirig to zkoušel dalekonosným hodem, který si ale našel Bernát.
     
    86
    Domácí reprezentace tentokráte otáčela hru na pravou stranu, kde se zdánlivě ztracený míč pokoušel doběhnout Vallo, který přesto stačil odcentrovat.
     
    85
    Vanoni padající míč okamžitě sevřel do svých rukavic, načež si počkal na volného spoluhráče. Ke spolupráci a kombinaci se mu nabídl Luchinger.
     
    82
    V posledních minutách sledujeme pouze jednu stranu hrací plochy. Slovensko má zápas jednoznačně pod kontrolou a snaží se přidat další trefu.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Matej Trusa (Slovensko).
     
    80
    Za pokutovým územím si přeci jenom našel střeleckou pozici Bernát, který to zkoušel přímo na branku. Jeho ránu ovšem ztečoval vedle souepř.
     
    79
    Obrannou povinnost si splnil dnes nepříliš dobře hrající Unterrainer, který šel do souboje skluzem. Slovensko tak bude moci znovu vhazovat zleva.
     
    78
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Niklas Beck, přichází Manuel Mikus.
    77. VALLO - 6:0
     
    77
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Po rohovém kopu je tu šestý zářez slovenské reprezentace! Roh byl tentokráte rozehrán nakrátko po zemi, načež se k míči dostal pravý obránce KRISTIÁN VALLO, který to zkoušel z dobrých pětadvaceti metrů. Jeho rána pravou nohou nakonec směřovala mimo dosah brankáře Vanoniho.
     
    77
    Jenomže podle sudího se jednalo o ochotný pád, proto se pokračovalo autovým vhazováním Lichtenštejnska. To si vzal na starost obránce Spirig.
     
    76
    Po hodně dlouhé době se k míči dostal slovenský brankář Petráš, který útočnou akci založil výhozem na levou stranu, kde neustál souboj Sluka.
     
    75
    Kousek od středového kruhu a přímo před zraky sudího před malým momentem fauloval Mesík, který lehce zatáhl za dres forvard Becka.
     
    74
    Vanoni měl pro změnu mnohem lehčí práci, povedlo se mu totiž skákavý balón schovat do svých rukavic, načež jsme sledovali dalekonosný odkop.
     
    73
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Miroslav Gono, přichází Marko Totka.
     
    70
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tady se schyluje k pořádnému debaklu! Domácí celek rozjel další útočný výpad, při kterém se Lichtenštejnsku povedlo ubránit první pokus o zakončení, jenomže k pohotové dorážce se posléze dostal JÁN BERNÁT, který bez větších problémů překonal brankáře Vanoniho popáté.
     
    68
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Andrin Netzer, přichází Marco Marxer.
    67. GONO - 4:0
     
    67
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je tu další zásah slovenské reprezentace do jednadvaceti let! Unterrainerovi se nepovedlo odehrát míč do bezpečí, k němu se tak dostal jeden z protihráčů, který ho dostal přesně na nohu MIROSLAVA GONA. Ten si seběhl do střelecké pozice, načež jeho zakončení pravou nohou tečoval mimo dosah brankáře protihráč.
     
    67
    Na levém křídle se pro změnu dokázal k centru uvolnit Sluka, který místo vzdušné nabídky hledal Gona, což jednoznačně bylo špatné řešení.
     
    66
    Rohový kop pro Slovensko.
     
    65
    U penaltového puntíku si o centr řekl Bernát, který se do padajícího míče položil z jedničky. Vanoni musel po delší době tasit těžký zákrok.
     
    64
    Do pokutového území nakonec přiletěl další centr, při kterém si ve vzduchu pomohl faulem Trusa. Vanonimu se i přesto povedlo šanci zneškodnit.
     
    63
    Trusovi se na pravém křídle nabídl Múdry, který mu ovšem po krátkém driblinku vracel zpět. Slovensko to pro změnu zkouší přes levou stranu.
     
    62
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Jakub Kadák, přichází Timotej Múdry.
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Ladislav Almási, přichází Matej Trusa.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, druhý poločas nám zatím nepřinesl žádnou vyloženou šanci. Na hře Slovenska je patrné, že nechce udělat žádnou chybu.
     
    60
    Další centr, tentokráte z levé strany, se povedlo včas zablokovat Kollerovi. Pro domácí to znamenalo další rohový kop, v tomto duelu již šestý.
     
    59
    Vypadalo to na dalekonosný nákop v podání Špiriaka, který si nakonec tento úmysl rozmyslel. Místo toho přiťukl vedle stojícímu Gonovi.
     
    58
    Ďuriš to posléze vzal sám na sebe, přičemž se mu povedlo odcentrovat do pokutového území, kde zodpovědným zákrokem zasahoval Grunenfelder.
     
    57
    Centrovanou nabídku si chtěl na zadní tyči najít Ďuriš, jenomže to nestihl před brankovou čárou. To znamená odkop od branky Lichtenštejnska.
     
    56
    Už se opět pokračuje ve hře. Slovensko se postupně prokombinovalo na pravé křídlo, kde ovšem číhala hned trojice hráčů v opačných dresech.
     
    55
    Na scénu nakonec musel také lékařský personál Lichtenštejnska, chvíli se hrát nebude. Následně by hostující celek měl odevzdat míč svému soupeři.
     
    54
    Po jednom ze soubojů skončil v bolestech na zemi hostující Luchinger. Dle sudího se nejednalo o faul, brankář Petráš přesto míč zakopl do zámezí.
     
    53
    Hodně prostoru měl na rozehrávku obránce Mesík, který nakonec do kombinace zapojil kolegu Sluku, jenž na opačné straně ještě hledal Kmetě.
     
    52
    Na levém křídle se poprvé k míči dostal také střídající Kmeť, který si ovšem nevěřil na útočný výpad. Místo toho zvolil zpětnou nahrávku na Kadáka.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Jakub Kadák (Slovensko).
     
    50
    Lichtenštejnsko se ovšem ani v tomto případě daleko nedostalo. Naopak domácí postupnou kombinací dostali míč na opačnou polovinu hřiště.
     
    49
    Na útočnou polovinu se před malým momentem pokoušel dostat hostující Netzer, kterého čistým způsobem dokázal zastavit pozorný Vallo.
     
    48
    Hostující celek tedy ani do druhého poločasu nevstoupil vůbec ideálně. Další inkasovaná branka sice nepřišla, Lichtenštejnsko bude ale dohrávat v desíti.
    46. Červená karta
     
    46
    Hned v úvodu druhého poločasu je tu velký malér pro Lichtenštejnsko! Přímou červenou kartu totiž vyfasoval záložník Vogt, který zápasnickým kopem sestřelil protihráče.
     
    46
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Gergely Tumma, přichází Dominik Špiriak.
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Marián Chobot, přichází Matúš Kmeť.
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Noah Graber, přichází Pascal Koller.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl fantastický vstup v podání Slovenska. To dokázalo během devíti minutách hned dvakrát skórovat, díky čemuž se pořádně uklidnilo. Domácí reprezentace měla i nadále celkem výraznou územní převahu, která navíc nabídla ještě jednu branku, a sice znovu díky rohovému kopu. Lichtenštejnsko se horko, těžko dostávalo na útočnou polovinu, na domácí branku ani jednou nedokázalo zakončit.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Nakonec z toho byl střílený centr, který před malým vápnem dokázal odvrátit pozorný Mesík, od jehož kopačky šel míč ven z hrací plochy.
     
    43
    Také domácí celek fauloval kousek od svého pokutového území, na pořadu dne bude standardní situace zhruba z pětadvaceti metrů od branky.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Slovensku tak byla k dispozici standardní situace, která se ovšem snesla pouze do rukavic pozorného brankáře Vanoniho, jenž rozehrál dalším výhozem.
     
    38
    V krátkém časovém sledu další nedovolený zákrok. Tentokráte byl v souboji příliš pozdě Unterrainer, který místo míče trefil pouze nohu Chobota.
     
    37
    Míč se znovu dostal ven z hrací plochy, domácí Sluka ho tedy prostřednictvím autového vhazování poslal zpět na vymezený prostor hřiště.
     
    36
    K následné rozehrávce se nakonec postavil Gono, který to zkoušel přímo na branku. S jeho pokusem si ale brankář Vanoni dokázal jednoduše poradit.
     
    35
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku ze strany Lichtenštejnska. Světě div se, jednalo se teprve druhý faul tohoto zápasu, což je hodně malé číslo.
     
    34
    Na třetí branku tohoto zápasu jsme čekali zhruba třicet minut, domácí mají nadějné tříbrankové vedení. Navíc do konce tohoto zápasu zbývá dost času.
    33. ALMÁSI - 3:0
     
    33
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Také další rohový kop domácích končí přesným zásahem! I tentokráte rozehrával rohový kop z levé strany Bernát, kterému se v tomto případě povedlo najít hlavu LADISLAVA ALMÁSIHO. Jeho důrazná hlavička nakonec skončila za zády brankáře Vanoniho, který si míč srazil do sítě.
     
    32
    Ten byl tentokráte rozehrán nakrátko po zemi. Bernát se přesto rozhodl odcentrovat do pokutového území, kde ovšem našel pouze hlavu soupeře.
     
    31
    Domácí celek se přesto dostal k zakončení, které putovalo výrazně nad branku. Vanoni sice nezasahoval, přesto z toho bude třetí rohový kop zápasu.
     
    30
    Slovensko se znovu bezpečně s míčem dostalo na útočnou polovinu, kde ovšem příliš čitelnou nahrávku na Almásiho dokázal přečíst Unterrainer.
     
    27
    Tentokráte to v souboji jeden na jednoho příliš nevyšlo Ďurišovi, kterého čistým způsobem eliminoval soupeř. Také Slovensko bude moci vhazovat.
     
    26
    Kousek od postranní lajny si defenzivní povinnosti splnil obránce Unterrainer, který se ještě snažil otřít míč o protihráče, což mu ale vůbec nevyšlo.
     
    25
    V posledních minutách se nám utkání dostalo do hodně nezáživné pasáže. Hilti tentokráte vhazoval zprava, po jeho nabídce znovu odkopával Vogt.
     
    24
    Almásimu se sice povedlo odhadnout odskok míče, jenomže to poté hrál do karet hostujícímu Grunenfelderovi, který na jistotu odkopával do bezpečí.
     
    23
    Hrací předmět se znovu snesl mimo hrací plochy, což v tomto případě znamenalo autové vhazování pro Lichtenštejnsko. Spirig si dával hodně načas.
     
    22
    Unterrainer musel rychle odkopávat před napadajícím Almásim, na opačné straně měl daleko k míči kolega Graber. Slovensko tak znovu kombinuje.
     
    21
    Bernátova rozehrávka rohu znovu padala k hranici malého vápna, kde se tentokráte ve vzduchu dokázal prosadit Grunenfelder, který míč poslal do bezpečí.
     
    20
    U hranice pokutového území se dostával za bránícího hráče Chobot, kterého přeci jenom zastavil Spirig. Slovensko si vyzkouší další rohový kop.
     
    19
    Vallo si poradil s neposedným míčem, načež si dalekonosnou kolmici za hostující obranu rozmyslel. Místo toho po zemi spolupracoval s Bernátem.
     
    18
    Snadná práce pro brankáře Vanoniho, který si nakonec rozehrávku výhozem rozmyslel. Místo toho jsme sledovali odkop na hlavu Netzera.
     
    17
    Pokud o přenesení hry na pravou stranu se nakonec nesetkal s úspěchem, míč totiž putoval daleko mimo dosah Valla. Vhazovat tak bude Spirig.
     
    16
    Brankář Petráš se znovu zapojil do slovenské kombinace, která je stále rutinní. Tumma se tedy dostal na druhou stranu, kde okamžitě hledal Bernáta.
     
    15
    Do protiútoku se tak pokusil prodrat Beck, který si ovšem ukopl míč daleko od své kopačky, čehož dokázal využít napadající slovenský obránce Tumma.
     
    14
    Lichtenštejnsko se přesto po chvíli dostalo zpět na vlastní obrannou polovinu. Tam čelilo útočnému manévru soupeře, který skončil u šestnáctky.
     
    13
    Následovalo tedy autové vhazování v podání Spiriga. Hostující zadák si dával celkem dlouho načas, načež se mu ke spolupráci nabídl Luchinger.
     
    12
    Po levém křídle to zkoušel vzít na sebe hostující Netzer, který se dostal na útočnou polovinu, kde ovšem na jistotu zasahoval zadák Valo.
     
    11
    Lichtenštejnsko tak během necelých deseti minut inkasovalo hned dvě branky, což neznamená zrovna povedený vstup do tohoto zápasu.
    9. UNTERRAINER - 2:0
     
    9
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme druhý zásah slovenské reprezentace! Domácí se znovu celkem jednoduše dostali do pokutového území, kde se Kadák pokoušel uvolnit přes protihráče a poté se mu povedlo odcentrovat do malého vápna, kde si nešťastnou vlastní branku vstřelil hostující obránce FABIAN UNTERRAINER.
     
    9
    Slovensko se nikam nežene, naopak pokračuje v kombinaci na vlastní obranné polovině. Lichtenštejnsko se snaží velmi aktivně napadat rozehrávku.
     
    8
    Do rozehrávky se znovu zapojil také brankář Petráš, který je zatím bez větší práce. Jeho nahrávka nakonec putovala na vedle stojícího Tummu.
     
    7
    Lichtenštejnsko tak vůbec nezvládlo úvod tohoto zápasu, hned po několika minutáchhry inkasovalo. Přesto do konce utkání zbývá ještě hodně času.
    5. KADÁK - 1:0
     
    5
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Následný rohový kop ovšem přináší vedoucí branku domácích! Centrovaná nabídka od levého rohového praporku se snesla na hlavu Almásiho, který hlavičkoval pouze doprostřed. Brankář Vanoni ovšem vyrážel míč pouze před sebe, kde byl s dorážkou připravený záložník JAKUB KADÁK.
     
    5
    První gólovka zápasu! Do pokutového území přiletěla zpětná nahrávka, kterou si dokázal najít Bernát, s jehož zakončením si Vanoni poradil.
     
    4
    Následně u levé autové lajny dokázal včas zakročit hostující Spirig, který odehrál míč do bezpečnějšího prostoru. Tam se ho ovšem chopil Bernát.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se poprvé k míči dostal domácí brankář Petráš, který konstruktivně rozehrál po zemi, přičemž si o nahrávku řekl Mesík.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Petráš – Vallo, Tumma, Mesík, Sluka (C) – Bernát, Gono, Kadák – Ďuriš, Almási, Chobot
    Náhradníci: Krajčírik – Fabiš, Kmeť, Koval´, Mojžíš, Múdry, Špiriak, Totka, Trusa

    Lichtenštejnsko: Vanoni – Hilti, Grunenfelder, Unterrainer, Spirig – Vogt, Luchinger (C), Meier, Netzer – Graber, Beck
    Náhradníci: Oehri – Buchel, Caglar, Jager, Kaiser, Koller, Marxer, Mikuš

    Rozhodčí: Laforge – Conotte, Lemaire (všichni Belgie).
     
    Lichtenštejnsko
    Mladí fotbalisté Lichtenštejnska samozřejmě nemohli myslet na postup jen z principu, každopádně tuto kvalifikaci považují za úspěšnou, protože dokázali urvat nějaké body. Hned v prvním duelu senzačně porazili Ázerbájdžán, z čehož museli mít obrovskou radost. Nikdo už by se následně neměl ptát na další zápasy, protože tam už to vždy bylo podle očekávání. Lichtenštejnsko tak má aktuálně na kontě osm porážek a dnes by měla přijít devátá, avšak poslední zápas tohoto roku určitě nedá zadarmo.

    Poslední tři utkání
    Lichtenštejnsko vs. Francie – 0:5
    Švýcarsko vs. Lichtenštejnsko – 3:0
    Francie vs. Lichtenštejnsko – 5:0
     
    Slovensko
    Slovensko začalo skupinu porážkou s Ázerbájdžánem, kvůli čemuž už po prvním duelu nemohlo myslet na postup. Následně sice porazilo Lichtenštejnsko, ale poté už přišla očekává porážka s Francií, které veškeré postupové naděje zničila. V následných šesti zápasech si mladí Slováci připsali dvě výhry a čtyři prohry, kvůli čemuž jsou v kvalifikační skupině až na čtvrtém místě, které už mají definitivně jisté, přičemž horší je jenom Ázerbájdžán a právě Lichtenštejnsko. Slovensko však tuto kvalifikaci chce určitě ukončit výhrou, malého soupeře by i navíc mělo porazit.

    Poslední tři utkání
    Gruzie vs. Slovensko – 2:1
    Francie vs. Slovensko – 1:0
    Slovensko vs. Ázerbájdžán – 2:1
     
    Dobrý podvečer při mládežnickém fotbalu! Dnes nás čekají poslední zápasy kvalifikace na ME do 21 let, ve většině duelů už se ale nebude o nic hrát, jako třeba v tomto zápase, kdy se utká Slovensko s Lichtenštejnskem, protože ani jedna země už nemůže postoupit. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 5. Kadák, 9. Unterrainer (vla.), 33. Almási, 67. Gono, 70. Bernát, 77. Vallo

    Karty:   51. Kadák (SVK), 81. Trusa (SVK)   46. Vogt (LIC)

    Neproměněná penalta: 88. Sluka (SVK), brankář Vanoni zneškodnil


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 6:2. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:10.
    Slovensko: Petráš – Vallo, Tumma (46. Špiriak), Mesík, Sluka (C) – Bernát, Gono (73. Totka), Kadák (62. Múdry) – Ďuriš, Almási (62. Trusa), Chobot (46. Kmeť)
    Náhradníci: Krajčírik – Fabiš, Kmeť, Koval, Mojžíš, Múdry, Špiriak, Totka, Trusa

    Lichtenštejnsko: Vanoni – Hilti, Grunenfelder, Unterrainer, Spirig – Vogt, Luchinger (C), Meier, Netzer (68. Marxer) – Graber (46. Koller), Beck (78. Mikus)
    Náhradníci: Oehri – Buchel, Caglar, Jager, Kaiser, Koller, Marxer, Mikuš

    Rozhodčí: Laforge – Conotte, Lemaire (všichni Belgie)
    bahis siteleri