Barys – Novosibirsk 1:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Ufa – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Omsk – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Čerepovec – Nižněkamsk 7:2 (kon.) | N.Novgorod – Riga 3:2 (kon.)
Jokerit – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Soči – Petrohrad 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:6 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Amur Chabarovsk
Pondělí 28.12.2020, 15:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné odpoledne všem hokejovým fanouškům! Kontinentální hokejová liga se kvapem blíží do své závěrečné fáze, v dalším ze zápasů tak proti sobě nastoupí Jekatěrinburg a Chabarovsk. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg
    Jekatěrinburg nedávno konečně zlomil hrůzostrašnou sérii deseti porážek za sebou a v poslední době se tak konečně začíná blýskat na lepší časy. Po prvním vítězství po dlouhé době proti Magnitogorsku sice následně padl s Čeljabinskem, ale od té doby už neprohrál, jelikož porazil Ufu a Nižněkamsk. Avtomobilist se tak v tabulce Východní konference nachází na šestém místě, přičemž play off ještě nemusí mít úplně jisté, takže by měl i nadále makat. Dnes se navíc tak utká s dalším papírově slabším celkem, takže se od něho očekávají dva body.

    Poslední tři utkání
    Jekatěrinburg vs. Nižněkamsk – 3:0
    Jekatěrinburg vs. Ufa – 3:2
    Jekatěrinburg vs. Čeljabinsk – 2:3

    Nejproduktivnější hráči
    Alexej Makejev 34 bodů (18+16)
    Pavel Dacjuk 25 bodů (8+17)
    Anatoli Golyšev 22 bodů (10+12)
     
    Amur Chabarovsk
    U Chabarovsku to ale vypadá tak, že se ani letos nejspíš nezúčastní vyřazovací části. Na Východě je až na desátém místě, přičemž od osmé postupové pozice ho dělí propastných dvanáct bodů, což už se bude hodně těžko dohánět. Amur se navíc v nejdůležitější části sezony nemůže dostat do formy, dokonce většinu duelů prohrává. Aktuálně tak má na kontě šňůru tří porážek za sebou, kdy nezvládl dvojzápas s Novosibirskem a následně nebodoval ani v Nur-Sultanu. Chabarovsk se to tak dnes opět pokusí zlomit, ale i na ledě Jekatěrinburgu bude jednoznačným outsiderem.

    Poslední tři utkání
    Nur-Sultan vs. Chabarovsk – 5:2
    Novosibirsk vs. Chabarovsk – 3:2sn
    Novosibirsk vs. Chabarovsk – 3:2

    Nejproduktivnější hráči
    Vladimir Butuzov 19 bodů (10+9)
    Hynek Zohorna 18 bodů (6+12)
    Tomáš Zohorna 18 bodů (6+12)
     
    Československá stopa v utkání
    Jakub Kovář (JEK)
    Marek Langhamer (CHA)
    Michal Jordán (CHA)
    Dominik Mašín (CHA)
    Hynek Zohorna (CHA)
    Tomáš Zohorna (CHA)
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Zborovskij, Ch. Genoway, Trjamkin (A), Berezin, Mamkin, Ostrovskij – Makejev, Dacjuk (C), Golyšev – Šumakov, Holland (A), Sexton – Bělousov, Macek, Bočarov – Litovčenko, Protapovič, Obidin – Ovčinnikov.

    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Jordán (C), S. Těreščenko, Mašín, Korjagin, Sergijenko, Turbin (A), Zimin – H. Zohorna, Lugin, T. Zohorna (A) – Rasskazov, V. Butuzov, Pjanov – Golubev, Gorškov, Polunin – A. Kuzněcov, Gizdatullin, Michasjonok.

    Rozhodčí: Gamalej, Lavrentjev – Stroganoc, Sjsujev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:14
    Jekatěrinburg je od samotného začátku utkání mnohem aktivnější, Marek Langhamer už si musel připsat několik zákroků.
     
    01:43
    Chabarovsk sice získal buly v útočném pásmu, ale tam moc dlouho nevydržel, takže se musí stahovat dozadu. Aspoň to zvládl na výbornou.
     
    02:17
    Domácí se také brání bez problémů, zpoza své branky se nyní pokouší o úspěšnou rozehrávku, ale veškerá snaha je neúspěšná.
     
    02:48
    Nakonec se přece jen Avtomobilist usadil v pásmu, tam od modré čáry zkoušel štěstí Sergej Zborovskij, ale trefil jen prvního protihráče před sebou.
     
    03:20
    Dan Sexton dobře projel středním pásmem, díky čemuž se dostal až do střelecké pozice, ale tváří v tvář českému brankáři neuspěl.
     
    03:55
    Jurij Sergijenko byl v dobré střelecké pozice, riskantní přihrávka na něj ale neprošla, takže kotouč opět mají v moci domácí.
     
    04:43
    Georgij Bělousov nahozením posílá puk za bránu soupeře, ale u něj jsou jen první hosté, kteří pořád brání bezchybně, ale směrem dopředu je to zcela naopak.
     
    05:28
    Dmitrij Lugin se pěkně uvolnil a následně před bránou hledal najíždějícího spoluhráče, ale jeho pas nakonec skončil jen pod lapačkou Jakuba Kováře.
     
    05:28
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Pavel Dacjuk – 2 min., podrážení).
     
    06:03
    Amur se hned po začátku přesilovky usazuje v útočném pásmu, zakončení ale nakonec nevymyslel, přičemž Jekatěrinburg se nakonec osvobodil.
     
    07:05
    Chabarovsk má sice víceméně celou přesilovku kotouč pevně v držení, ale směrem dopředu to stále vůbec nejde, jeho postup nyní dokonce domácí zastavili na modré čáře.
     
    07:41
    Nakonec přece jen dělovku vymyslel Sergej Těreščenko, ale Jakub Kovář měl dobrý výhled, takže si připsal bezproblémový zákrok.
     
    08:14
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Avtomobilist ubránil oslabení a následně se dostává do vedení! Pavel Dacjuk na sebe šikovně natáhl tři protihráče, následně tak na levé straně uvolnil ALEXEJE MAKEJEVA, který se v rychlosti dostal až před gólmanu, kterému šoupnul kotouč mezi betony, které tedy Marek Langhamer nedokázal včas zaklapnout. Asistence: Pavel Dacjuk, Anatolij Golyšev.
    08:14 Alexej MAKEJEV - 1:0
     
    09:48
    Domácí jsou díky gólu na koni, okamžitě se pokouší o další trefu, ale jejich tlak tentokrát zakončení nepřinesl.
     
    10:18
    Chabarovsk se pomalu oklepává, díky dobrému napadání dokonce mohl zamířit dopředu, ale nakonec byl Tomáš Zohorna přichycen v ofsajdu.
     
    10:39
    Jakub Kovář další projektil příliš dobře neviděl, takže měl dost málu času na reakci, která ale nakonec nebyla potřeba, protože kotouč skončil jen na zadním hrazení.
     
    11:35
    Dan Sexton po vlastním nahození kotouč nezískal, hosté však pokazili rozehru, takže vzápětí mohl pálit Brooks Macek, ale ten našel jen lapačku Marka Langhamera.
     
    12:08
    Alexandr Kuzněcov si ve středním pásmu vůbec nerozuměl se spoluhráčem, protože jeho přihrávka skončila jen na bruslích, načež si odražený kotouč našel jeden z domácích hokejistů.
     
    13:12
    Sergej Šumakov sice vymyslel výbornou zadovku, kterou ale jeho spoluhráč příliš nečekal, takže se do zakončení nedostal.
     
    13:56
    Souboj dvou proti dvěma skončil vítězně pro hosty, kteří tak ve svém pásmu uklidňují hru a snaží se o nějaký úspěšný útok.
     
    14:45
    Na obou stranách je to ale nyní směrem dopředu docela trápení. Hraje se tak hlavně ve středním pásmu, kde se odehrávají souboje o puk.
     
    15:13
    Domácí se po nepřesném vhazování vydávají střídat, to následně činí také Chabarovsk, který se o další útok bude pokoušet s čerstvými hráči.
     
    16:38
    První dějství už se začíná pomalu dohrávat, ani jeden tým se nechce dopustit nějaké zbytečné chyby.
     
    17:28
    Před Markem Langhamerem nyní vznikla pořádná skrumáž, kterou zvládl vyřešit nejlépe právě český brankář, který nakonec přerušil hru.
     
    17:55
    Jekatěrinburg se dostává k náporu, při kterém ale těžko hledá nějakou nebezpečnou střeleckou pozici, protože od soupeře dostává minimum prostoru.
     
    18:23
    Za bránou zkusil zabojovat o puk Dominik Mašín, který ho na druhý pokus už konečně získal, díky čemuž jeho spoluhráč aspoň přerušil hru odrazem kotouče na střídačku.
     
    18:48
    Domácí v závěru třetiny v klidu kontrolují hru a hrají daleko od své brány. Do šaten už si chtějí odnést minimálně jednobrankové vedení.
     
    19:15
    To nyní dokonce mohli navýšit, avšak střela z nemalého úhlu se nevešla mezi tři tyče, skončila jen na mantinelu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 15:49.
     
    První dějství zvládl podle očekávání o něco lépe Jekatěrinburg, který si tedy do šaten odnáší jednobrankové vedení. Směrem dopředu byl mnohem nebezpečnější, takže je to více než zasloužené. Chabarovsk se naopak stále nedostal do tempa, protože Jakuba Kováře nějak výrazně neprověřil, takže pokud chce vývoj utkání zvrátit, bude muset hlavně zapracovat vepředu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Chabarovsk se okamžitě po vhazování usazuje v pásmu, kde přišel nebezpečný dalekonosný pokus, který však Jakub Kovář opět pokryl.
     
    20:49
    Domácí stále nenašli cestu z pásma a tak musí brankář Jekatěrinburgu opět činit, i když ani tentokrát to nebylo nic složitého.
     
    21:28
    Avtomobilist zničehonic zamířil do přečíslení dva na jednoho, které se však nepovedlo podle představ, protože přihrávka Dana Sextona byla zablokována!
     
    22:04
    Amur se přece jen ve druhé části trochu vzmužil a směrem dopředu je o dost aktivnější i nebezpečnější, ale od prosazení stále má docela dost daleko.
     
    22:55
    Jekatěrinburg pomalu přestává stíhat, při rozehrávce má nemalé potíže, i když zatím kotouč udržel pod kontrolou.
     
    23:25
    Nakonec se Chabarovsk díky dobrému napadání usadil vepředu, ale kvůli špatné přihrávce se sám vyhnal z útočného pásma.
     
    23:55
    Anatolij Golyšev po otočce nahazoval za branku, kde však byli jeho spoluhráči moc pozdě, takže zase rozehrávají hosté.
     
    24:20
    Domácí však přece jen udrželi kotouč v útočném pásmu, kde se následně do dobré příležitosti dostal Peter Holland, který však ani nadvakrát z velké blízkosti Marka Langhamera nepřekonal!
     
    25:04
    Favorizovaný Avtomobilist už opět pomalu začíná kontrolovat hru, jeho útočné snažení je ale nyní pozastaveno kvůli ofsajdu.
     
    25:30
    Hosté se osvobodili dalekým vyhozením, které letělo přímo na Jakuba Kováře, který tedy musel hrát a zakázaného uvolnění se nepíská.
     
    25:41
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Alexandr Polunin – 2 min., vražení na hrazení).
     
    26:03
    Jekatěrinburg hraje první přesilovku téměř až v polovině zápasu, po vyhraném vhazování tak okamžitě pálil Anatolij Golyšev, ale Marek Langhamer byl připraven.
     
    26:47
    Chabarovsk své první oslabení také zvládá na jedničku. Nyní se sice dostal pod tlak, ale ten nakonec vyřešil vyhozením až k brankáři domácích.
     
    27:20
    Avtomobilist pěkně vyvezl kotouč do útočného pásma, tam následně před bránu nebezpečný kotouč posílal Brooks Macek, ale nikdo se na žádnou střelu nezmohl.
     
    27:50
    Amur má tedy početní nevýhodu za sebou, po návratu Alexandra Polunina se navíc okamžitě tlačí dopředu, kde ale moc dlouho nevydržel.
     
    28:27
    Jekatěrinburg je však aktivnější směr dopředu i za stejného počtu hráčů, k zakončení se ale nyní dostává už dost složitě.
     
    29:08
    Sergej Těreščenko v souboji s dvěma protihráči neuspěl, nakonec jenom nahodil za branku soupeře, kde ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    29:38
    Pavel Dacjuk sice dostal dobrou přihrávku do jízdy, ale zcela pokazil zpracování kotouče, který mu tak utekl až k zadnímu hrazení.
     
    30:24
    Michail Mamkin se mocně napřáhl od modré čáry, avšak zařízení netrefil. Kotouč se však od mantinelu odrazil zpět před bránu, kde si Marek Langhamer jen tak tak dokázal poradit!
     
    31:27
    Chabarovsk se po delší době usadil v pásmu, ale okamžitě tam pokazil kombinaci, kvůli čemuž se musí rychle stahovat.
     
    31:52
    Andrej Obidin dobře zapracoval po prohraném vhazování, u mantinelu se na něj vrhli dva protihráči, kteří mu už moc šancí na úspěch nedali.
     
    32:28
    Jakub Kovář si po delší době sáhl na kotouč, ani tentokrát však nic zázračného vytahovat nemusel, protože chytil nahození do lapačky.
     
    32:50
    Tomáš Zohorna byl v dobré pozici mezi kruhy, ale bylo před ním několik hráčů obou týmů, přičemž jednoho z nich nejspíš trefil.
     
    33:18
    Avtomobilist se raději osvobodil čistým vyhozením, což se mu vyplatilo, protože Amur následně nedokázal rozehrát a provinil se zakázaným uvolněním.
     
    33:59
    Icing se píská také proti domácímu celku, tentokrát se tak bude vhazovat před českým gólman, který hájí barvy Jekatěrinburgu.
     
    34:33
    Čas ve druhém dějství velmi rychle ubíhá, protože se hraje skoro bez přerušení. Další gól jsme tak už dlouho neviděli, takže Jekatěrinburg pořád drží těsné vedení.
     
    34:35
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Pavel Turbin – 2 min., hákování).
     
    35:09
    Avtomobilist se pevně usazuje v pásmu až teď, ale šel do riskantní přihrávky, která se vůbec nevyplatila, protože se hosté následně osvobodili.
     
    35:52
    Jeden z domácích hráčů se sám dostal do zakončení, ale mezi tři tyče se netrefil, následně se navíc od mantinelu kotouč odrazil až do středního pásma.
     
    36:09
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexej Vasilevskij – 2 min., držení hole).
     
    36:48
    Amur v klidu dohrál čtyři na čtyři a nyní tak už hraje v početní převaze, kde ale zatím marně hledá cestu k nějakému náporu.
     
    37:17
    Nakonec to z dálky zkusil švihem Michal Jordán, přitom Jakub Kovář toho moc neviděl, ale nakonec to nemusel nějak hrotit, protože ho projektil zasáhl.
     
    37:48
    Hosté nadějně kombinují v útočném pásmu, nic nebezpečnější, než střelu od modré, ale nakonec nevymysleli. Pokus byl navíc zablokován, takže se domácí mohli osvobodit.
     
    38:25
    Chabarovsk pokračuje v útočení i po konci početní převahy, prostor ke kombinaci nyní už ale nemá skoro žádný.
     
    38:58
    Pavel Turbin zkoušel štěstí z dálky, ale jeho rána měla slabou razanci a navíc byla nepřesná, takže skončila jen na jednom z obránců.
     
    39:25
    Na druhé straně pálil mnohem nebezpečněji Nikita Trjamkin, ale ani ten se do prostoru mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 16:37.
     
    Druhé dějství je opravdu rychle za námi a nic zajímavého se v něm nestalo. Jekatěrinburg si i podruhé do šaten odnáší vedení 1:0, které ve druhém dějství nemohl ztratit, ale ani navýšit. Oba celky jsou tak velmi dobré v obraně, tak uvidíme, jestli někdo budeme chybovat v závěrečné třetině.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Závěrečnou část začíná o něco lépe Jekatěrinburg, který se však v útočném pásmu moc dlouho neudržel.
     
    40:51
    Vladimir Butuzov dobře projel středním pásmem a dokonce zakončil, ale svým projektilem Jakubu Kovářovi moc velké problémy nenadělal.
     
    41:28
    O kotouč se nyní bojuje v domácím pásmu, kde to nakonec zvládli lépe domácí hokejisté, kteří se raději osvobodili vyhozením.
     
    42:13
    Marek Langhamer chytá další vyhození za svou klecí a rychle rozehrává, čas jeho týmu totiž velmi rychle ubíhá.
     
    42:43
    Chabarovsku se však založení dalšího útoku nepovedlo, takže mění pětici na ledě, což samozřejmě činí také Jekatěrinburg.
     
    43:18
    Hynek Zohorna si našel mezi kruhy odražený kotouč a chtěl se pokusit o rychlé zakončení, ale kotouč netrefil vůbec ideálně, takže Jakub Kovář nakonec nemusel ani zasahovat.
     
    43:56
    Nahození od modré čáry tentokrát nebezpečné bylo, domácí brankář dlouho nevěděl, kde se kotouč nachází, ale nakonec skončil za jeho bránou.
     
    44:13
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí dávají možná rozhodující gól! Chabarovsk nevyužil velkou příležitost, za což byl okamžitě velmi tvrdě potrestán! Pavel Dacjuk fantastickou přihrávkou poslal do dalšího úniku ALEXEJE MAKEJEVA, který byl i v dalším přímém souboji s Markem Langhamerem úspěšný, po zasekávačce ho překonal střelou mezi betony. Asistence: Pavel Dacjuk.
    44:13 Alexej MAKEJEV - 2:0
     
    44:34
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Alexandr Polunin – 2 min., podrážení).
     
    44:53
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Dmitrij Lugin.
     
    45:33
    Avtomobilist může v dvojnásobné přesilovce definitivně stvrdit vítězství. Okamžitě se tak usadil v útočném pásmu, ale k zakončení se zatím nedostává.
     
    46:06
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Sergej Těreščenko – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:25
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Nyní už je asi definitivně rozhodnuto, tříbrankovou ztrátu už budou hosté hodně těžkou dohánět! PETER HOLLAND byl puštěn moc blízko brány, čehož ukázkově využil, protože Marku Langhamerovi nedal šanci k zákroku střelou pod horní tyč. Asistence: Dan Sexton, Alexej Vasilevskij.
    46:25 Peter HOLLAND - 3:0
     
    46:53
    Domácí ještě chvíli hráli pět na tři, k další šanci se ale nedostali, což samozřejmě ještě mohou napravit v klasické přesilovce.
     
    47:18
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Dan Sexton – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:09
    I při hře čtyř proti čtyřem je Jekatěrinburg aktivnější, po docela dobré přihrávce ale zakončení nenásledovalo, takže Chabarovsk může hledat cestu dopředu.
     
    49:10
    Amur se přece jen ještě usazuje vepředu, ale ke skórování mu chybí potřebné odhodlání, protože veškeré střelecké pokusy pro Jakuba Kováře moc nebezpečné nejsou.
     
    49:33
    Po dlouhé době jsou oba celky v plném počtu. Puku se okamžitě chopili domácí, kteří už chtějí dohrát zápas v co největším klidu.
     
    50:10
    Pavel Turbin dobře vyjel proti přihrávce soupeře, díky čemuž se málem dostal k zakončení, ale kotouč mu nakonec příliš utekl, takže se ho stačil chopit jeden z domácích beků.
     
    50:10
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Vladimir Michasjonok.
     
    50:43
    Domácí samozřejmě stále nemají dost a v další přesilovce se pokouší o další trefu, ihned se tak pevně usazují v útočném pásmu.
     
    51:19
    Charles Genoway místo zakončení volil přihrávku na Alexeje Makejeva, což udělal dobře, protože dvougólový střelec málem zkompletoval hattrick, ale dobrým zákrokem ho o něj obral Marek Langhamer!
     
    52:03
    Hosté dokonce mohli ve vlastním oslabení skórovat a ještě se vrátit do zápasu, Jakub Kovář to však ustál a s velkou námahou nakonec kotouč udržel před brankovou čárou!
     
    52:38
    Ke konci třetí třetiny se hraje v docela vysokém tempu, oba celky se střídají v útočném snažení a tvoří si i nebezpečné šance.
     
    53:11
    Alexandr Polunin sice dostal kotouč do útočného pásma, ale žádný ze spoluhráčů ho nedokázal následovat, takže kus gumy skončil jen u domácích hráčů.
     
    53:43
    Jekatěrinburg s rozehrávkou samozřejmě nikam nespěchá. Po chvíli se ale přece jen vrhl dopředu, kde o puk ale okamžitě přišel.
     
    54:07
    Chabarovsk se stále nevzdává a v posledních chvílích začíná být dost aktivní při napadání, ale zisku puku mu to zatím nepomáhá.
     
    54:46
    Avtomobilist už hraje vyloženě na čas, místo rozehrávky nahazuje jen dopředu, aby zabil pár cenných sekund.
     
    55:16
    Amur se sice dostal dopředu, ale tam se moc dlouho neohřál, načež se jeden z domácích hokejistů vydal dopředu, kde opět získal trochu času.
     
    55:47
    Hosté při bránění zapomněli na Andreje Obidina, který tak pálil z pravého kruhu, ale mířil přímo do náruče gólmana Chabarovsku.
     
    56:13
    Chabarovsk se aktivně pokouší alespoň o čestný zásah, ale v útočném pásmu zase nedokázal moc přesně kombinovat, takže ani tentokrát zakončení nepřišlo.
     
    56:50
    Hosté nemohli dopředu kvůli avizovaného ofsajdu, musí se tak vracet dozadu, aby o kotouč zbytečně nepřišli.
     
    57:23
    V závěrečných minutách má sice tým z Východu kotouč pevně v moci, ale od nějakého gólu je hodně daleko, protože už se nejspíš smířil s porážkou.
     
    58:10
    Ke střele dostal aspoň Alexandr Gorškov, ale Jakub Kovář už si chce udržet čisté konto, takže bez problémů zasáhl.
     
    59:08
    Zápas už se v klidu dohrává, jelikož Amur se smířil porážkou, takže útočí už jenom z povinnosti.
     
    59:30
    Kirill Rasskazov ještě prozkoušel gólmana soupeře, ale hostům dnes branka není souzena, protože Jakub Kovář opět zasahuje.
     
    Konec zápasu.
     
    Jekatěrinburg prodlužuje vítěznou sérii, protože potřetí za sebou vyhrává, zatímco Amur prohrál počtvrté za sebou. Avtomobilist měl dnešní duel od začátku pod kontrolou, protože se brzy dostal do vedení, které už následně nepustil zejména díky dobrému výkonu Jakuba Kováře, který si připisuje čisté konto. V závěrečné třetině pak domácí neponechali nic náhodě, protože skórovali ještě dvakrát, čímž si zajistili plný bodový zisk. Chabarovsku dnes chybělo nějaké přesné zakončení, protože soupeři docela stačil, takže kdyby mu tam něco spadlo, mohlo by to být docela drama, ale to se nestalo, takže ani tentokrát nezískal ani jeden bod.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 30 – 31
    Zblokované střely: 17 – 8
    Tresné minuty: 6 – 12
    Využití: 1/6 – 0/3
    V oslabení: 0 – 0
    Vyhrané buly: 31 – 21
    Hity: 12 – 14
    Čas v útočném pásmu: 11:27 – 8:33
     
    Československá stopa v utkání
    Jakub Kovář (JEK) 31 zásahů, 0 OG, 100%
    Marek Langhamer (CHA) 28 zásahů, 3 OG, 90,32%
    Michal Jordán (CHA) 0+0, 6 střel, TOI 18:56
    Dominik Mašín (CHA) 0+0, 0 střel, TOI 19:43
    Hynek Zohorna (CHA) 0+0, 2 střely, TOI 17:52
    Tomáš Zohorna (CHA) 0+0, 2 střely, TOI 17:19
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a dnes večer se na Vás budu těšit u utkání Chelsea – Aston Villa. Na počtenou! (17:17:58)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 9. Makejev (Dacjuk, Golyšev), 45. Makejev (Dacjuk), 47. Holland (Sexton, Alexej Vasilevskij)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Zborovskij, Ch. Genoway, Trjamkin (A), Berezin, Mamkin, Ostrovskij – Makejev, Dacjuk (C), Golyšev – Šumakov, Holland (A), Sexton – Bělousov, Macek, Bočarov – Litovčenko, Protapovič, Obidin – Ovčinnikov.
    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Jordán (C), S. Těreščenko, Mašín, Korjagin, Sergijenko, Turbin (A), Zimin – H. Zohorna, Lugin, T. Zohorna (A) – Rasskazov, V. Butuzov, Pjanov – Golubev, Gorškov, Polunin – A. Kuzněcov, Gizdatullin, Michasjonok.

    Rozhodčí: Gamalej, Lavrentjev – Stroganoc, Sjsujev
    bahis siteleri