Barys – Novosibirsk 1:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Ufa – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Omsk – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Čerepovec – Nižněkamsk 7:2 (kon.) | N.Novgorod – Riga 3:2 (kon.)
Jokerit – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Soči – Petrohrad 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:6 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
Metallurg Magnitogorsk
Pondělí 28.12.2020, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Při hře 6 na 5 střílel do Metsolova betonu Jakovlev, z dorážky měl obrovskou šanci Nestrašil. Střelu českého reprezentanta z mezikruží do šibenice však finský gólman skvěle vytěsnil hranou vyrážečky.
     
    58:10
    Hosté to risknou bez brankáře a na ledě jsou v šesti.
    57:28 Alexandr KADĚJKIN - 4:2
     
    57:28
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ani ne půl minuty po propásnuté šanci hostů udeřili domácí, kteří naopak soupeřovu chybu trestají. Po Žarkovově přihrávce z rohu kluziště se přesně trefuje ALEXANDR KADĚJKIN.
    Asistence: Vladimir Žarkov.
     
    57:06
    Domácí gólman Metsola nešťastně rozehrál zpoza brány soupeři a musel si hodně oddechnout, když Andrej Čibisov z mezikruží minul odkrytou klec.
    45:54 Vladimir ŽARKOV - 3:2
     
    45:54
    Ufa právě vstřelila branku!
    Lisovcovu bekhendovou přihrávku z pravého křídla využívá pohotovou střelou pod víko VLADIMIR ŽARKOV a po dlouhém období tlaku hostů nečekaně vrací vedení domácím.
    Asistence: Jevgenij Lisovec.
     
    44:15
    Druhý neuznaný gól Magnitky! V tomto případě je na vině přihrávka rukou, kterou posunul Dronov kotouč na ledě zakončujícímu Beckovi.
    40:48 Kuljominova střela se od břevna odráží před brankovou čáru
     
    40:48
    Břevno zachránilo Ufu před obratem! Zcela volný Nikolaj Kuljomin pálil zápěstím z mezikruží a kotouč se od horní tyčky odráží o centimetry před brankovou čáru.
    37:36 Bogdan POTĚCHIN - 2:2
     
    37:36
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Potřetí dnes padá gól z bleskového přechodu středního pásma. Domácí Lisovec nezachytil padáček a Několenkův výpad a zadovku zužitkoval ranou o tyč po devítizápasovém střeleckém půstu BOGDAN POTĚCHIN.
    Asistence: Archip Několenko.
     
    33:06
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Andrej Nestrašil – 2 min., podrážení).
     
    32:26
    Skandinávská formace Ufy předvedla ukázkové přečíslení 3 na 2. Od Granlunda se přes Larsena dostal puk napravo k Hartikainenovi a hosty zachránilo čisté zazvonění bližší tyčky!
     
    24:25
    Prochorkin našel křížnou přihrávkou na pravém kruhu v palebné pozici Karpova, který těsně přestřeluje. Možná kotouč i zlehka škrtl o břevno domácí brány.
     
    23:22
    Metallurg se raduje z branky, ale zdá se, že ze strany Rasmussena došlo k úmyslnému kopnutí puku bruslí. To také po shlédnutí videozáznamu potvrzuje hlavní rozhodčí.
     
    19:37
    Hartikainen dostal skvostnou kolmou přihrávku od Manninena, najížděl sám na brankáře, ale Košečkin bekhendové zakončení nejproduktivnějšího hráče KHL vystihl!
     
    18:12
    Po zpětné přihrávce čerstvé magnitogorské posily z CSKA Goldobina pálil z mezikruží Prochorkin do odkryté části brány. Metsola stačil skvěle vrhnout beton k tyči a vyráží.
    14:01 Andrej ČIBISOV - 2:1
     
    14:01
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosty dostává do hry rychlý protiútok. ANDREJ ČIBISOV udržel vyhozený kotouč v souboji, vzápětí mu ho vrátil na hůl Plotnikov a Čibisov se z vrcholu kruhu dokonale trefil přes obránce pod břevno
    Asistence: Sergej Plotnikov.
     
    10:48
    Larsenovu vyraženou ránu od modré dorážel ze vzduchu jako baseballovou pálkou Manninen. Kdyby trefil puk naplno, byl by Košečkin bez šance, ale to se nepodařilo a brankář Magnitky zasedává.
     
    10:07
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Vasilij Košečkin – 2 min., zdržování hry / posunutá branka). Trest odpyká Andrej Čibisov.
     
    8:18
    A znovu Kadějkin! Při témže střídání mu puk z rohu kluziště prostrčil Platt a zcela volný útočník Ufy mířil z úhlu do podpaží. Hosty znovu podržel Košečkin.
    7:21 Michail NAUMENKOV - 2:0
     
    7:21
    Ufa právě vstřelila branku!
    Bleskurychlý přechod do útoku zúročil po chytré přihrávce Hartikainena přesnou střelou do horního růžku neobsazený MICHAIL NAUMENKOV. Asistence: Teemu Hartikainen, Markus Granlund.
     
    4:46
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Daniil Alalykin – 2 min., držení).
    1:26 Geoff PLATT - 1:0
     
    1:26
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hned první přerušení hry je způsobeno gólem! Po závaru zůstal puk ležet za nic netušícím Košečkinem a za brankovou čáru ho pohotově došťouchl GEOFF PLATT.
    Asistence: Vladimir Žarkov, Alexandr Kadějkin.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 2. Platt (V. Žarkov, Kadějkin), 8. Naumenkov (Hartikainen, M. Granlund), 46. V. Žarkov (Lisovec), 58. Kadějkin (V. Žarkov) – 15. Čibisov (S. Plotnikov), 38. Potěchin (Několenko)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Tarasov) – Naumenkov, Larsen, Koledov, Alexejev, Lisovec, J. Birjukov, Korobov – M. Granlund, Manninen, Hartikainen – Platt, V. Žarkov, Kadějkin – Kugryšev, Alalykin, Chochrjakov – Gimatov, Soloduchin, Pimenov – Kuzmin.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – J. Jakovlev, Holm, Martynov, Pašnin, Zemčonok, Dronov, Nikolajev – Čibisov, Rasmussen, S. Plotnikov – N. Kuljomin, Beck, A. Nestrašil – Goldobin, Prochorkin, Karpov – Košelev, Několenko, Potěchin.

    Rozhodčí: Bělov, Běljajev – Šalagin, Černyšov

    Diváci: 4035
    bahis siteleri