Ufa – Omsk 5:6 (po pr.) | CSKA Moskva – Jekatěrinburg 1:2 (0:1 po s.n.) | Jaroslavl – Novosibirsk 3:2 (kon.)
Kunlun – Čerepovec 2:4 (kon.) | Nižněkamsk – N.Novgorod 1:0 (2:1 po s.n.) | Soči – Jokerit 0:5 (kon.)
Minsk – Petrohrad 4:3 (po pr.)
po prodl.
Salavat Julajev Ufa
5:6 (2:2, 0:1, 3:2 - 0:1)
Avangard Omsk
Úterý 05.01.2021, 12:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:32 Jiří SEKÁČ - 5:6
     
    63:32
    Avangard právě vstřelil branku!
    Zápas ukončuje JIŘÍ SEKÁČ! Český útočník si na vrcholku pravého kruhu počkal na přihrávku Zernova zpoza brány a střelou do levé šibenice překonal Metsolu. Asistence: Denis Zernov a a Ilja Kovalčuk.
     
    62:20
    Hokejisté Omsu budou hrát ve čtyřech proti třem! Na lavici hanby totiž rozhodčí posílají útočníka Kadějkina, jenž ve střední třetin podrazil Kovalčuka.
    58:53 Markus GRANLUND - 5:5
     
    58:53
    Ufa právě vstřelila branku!
    Drama pokračuje a blíží se do prodloužení! Ve třetí třetině sledujeme přestřelku dvou Finů, Kaskiho a Granlunda. MARKUS GRANLUND přiblížil utkání prodloužení, když mu Hartikainen sklepl puk po nahození Larsena a pravé křídlo Ufy následn bez problémů přehodilo Hrubcův levý beton. Asistence: Teemu Hartikainen a Philip Larsen.
     
    57:40
    Domácí trenér na nic nečeká a více jak dvě minuty před koncem základní hrací doby odvolává brankáře!
    56:52 Oliwer KASKI - 4:5
     
    56:52
    Avangard právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Omsk je zase o krůček blíže výhře! Tolčinskij parádní zadovkou dopřál hodně volného prostoru OLIWEROVI KASKIMU, jehož střelu švihem ještě přizvedl pod břevno bránící Panin. Asistence: Sergej Tolčinskij.
     
    56:05
    Komplikace pro Ufu způsobil centr čtvrté lajny Arťom Pimenov, který v obranném pásmu přidržel Sekáče. Sudí prohřešek viděli a ruského útočníka posílají na trestnou lavici.
    55:05 Markus GRANLUND - 4:4
     
    55:05
    Ufa právě vstřelila branku!
    Výborně hrající první útočná formace Ufy se dočkala gólu! Larsen odvedl na modré skvělou práci, když se zbavil dotírajícího Kostina. Vzápětí bekhendovou nahrávkou napříč pásmem našel MARKUSE GRANLUNDA a finský forward poslal černou gumu za záda přesunujícího se Hrubce. Asistence: Philip Larsen.
     
    51:42
    Maxim Gončarov podržením ukončil jízdu Kugryševa do úniku. Útočník ještě v pádu střílel, pokud by tak neučinil, možná by rozhodčí nařídili trestné střílení.
    47:31 Oliwer KASKI - 3:4
     
    47:31
    Avangard právě vstřelil branku!
    Šok pro domácí! Ti mají jasně navrch, avšak inkasují čtvrtý gól. OLIWER KASKI po zisku puku vystartoval do protiútoku a ten také sám zakončil, mezi kruhu mířil neomylně k levé tyči. Metsola pouze bezmocně rozhodil rukama. Asistence: Alexej Jemelin a Jiří Sekáč.
    43:25 Michail NAUMENKOV - 3:3
     
    43:25
    Ufa právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Lamsy se dočkali kýženého vyrovnání! Alexandr Kadějkin výbornou přihrávkou uvolnil MICHAILA NAUMENKOVA, jenž si sjel blíže k bráně a zápěstím prostřelil Hrubce. Asistence: Alexandr Kadějkin a Vladimir Žarkov.
    38:19 Kirill SEMJONOV - 2:3
     
    38:19
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk se krátce před koncem druhé dvacetiminutovky zase dostává do vedení! KIRILL SEMJONOV chtěl mezi kruhy nahrávat, ale pas zblokoval Koledov. Stejný hráč následně nechal puk za bruslemi a tak ruský útočník ve službách Avangardu dostal šanci na nápravu, které se chopil parádně, střelou zápěstím vymetl levý horní roh.
     
    34:14
    Hrálo se více jak čtyři minuty bez přerušení. Tento časový úsek přerušil až Alexej Solovjov, který si v zastavení Larsena pomohl držením.
    17:37 Dmitrij KUGRYŠEV - 2:2
     
    17:37
    Ufa právě vstřelila branku!
    Gólové hody pokračují! Skvěle sehraná akce domácích si rozhodně zasloužila branku. Alexandr Alexejev v pravém kruhu naznačil střelu, místo toho ovšem našel úplně volného DMITRIJE KUGRYŠEVA. Ruský útočník si v klidu zpracoval kotouč a umístil jej do odkryté svatyně. Asistence: Alexandr Alexejev a Sakari Manninen.
     
    16:14
    Domácí hokejisté mají možnost vyrovnat z druhé přesilové hry, na lavici hanby je poslán Nikita Komarov na dvě minuty za nedovolené bránění.
    15:16 Ilja KOVALČUK - 1:2
     
    15:16
    Avangard právě vstřelil branku!
    Máme tu obrat ve skóre! Bekhendovou střelu Semjonova vyrazil Metsola před sebe k ILJOVI KOVALČUKOVI, který rychle zareagoval a volný puk umístil do sítě! Asistence: Kirill Semjonov a Alexej Jemelin.
     
    12:57
    Vyloučeným hráčem je Arťom Pimenov. Centr čtvrté formace měl při jízdě otočenou hlavu dozadu a nevšiml si Kablukova, kterého podrazil.
    10:52 Alexandr CHOCHLAČOV - 1:1
     
    10:52
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Velkou smůlu měl kapitán Grigorij Panin, který při pokusu o vyhození nastřelil nohu ALEXANDRA CHOCHLAČOVA, od níž se kotouč odrazil za záda Metsoly. Bez asistence.
     
    10:20
    Přesilovku si vyzkouší i Hartleyho družina. Alexandr Kadějkin nestihl včas zabrzdit a v předbrankovém prostoru pravou bruslí podrazil Tolčinského.
     
    07:21
    První přesilovou hru utkání si zahraje Ufa. Klim Kostin u mantinelu úplně zbytečně krosčekoval Panina, což rozhodčím neuniklo.
    04:43 Vladimir ŽARKOV - 1:0
     
    04:43
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí přetavili úvodní tlak ve vedoucí branku! Alexandr Kadějkin po pravé lajně najel do útočné třetiny a bekhendovou přihrávkou přihrál do jízdy VLADIMIRU ŽARKOVOVI, jenž tváří v tvář Hrubcovi zakončoval nechytatelně do pravé šibenice. Asistence: Alexandr Kadějkin a Michail Naumenkov.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. V. Žarkov (Kadějkin, Naumenkov), 18. Kugryšev (Alexejev, Manninen), 44. Naumenkov (Kadějkin, V. Žarkov), 56. M. Granlund (Larsen), 59. M. Granlund (Hartikainen, Larsen) – 11. Chochlačov, 16. Kovalčuk (K. Semjonov, Jemelin), 39. K. Semjonov, 48. Kaski (Jemelin, Sekáč), 57. Kaski (Tolčinskij), 64. Sekáč (Zernov, Kovalčuk)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Tarasov) – Larsen, Panin (C), Naumenkov, Koledov, Alexejev, J. Birjukov, A. Semjonov – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – Kadějkin, V. Žarkov (A), Platt – Chochrjakov, Alalykin, Kugryšev – Kuzmin, Pimenov, Gimatov – Pustozjorov.
    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Jemelin (C), Kaski, Čudinov, Běreglazov, Gončarov, Solovjov, Gotovec – Sekáč (A), K. Kostin, Knight – A. Potapov, Kovalčuk (A), Zernov – K. Semjonov, Tolčinskij, Dědunov – Jaremčuk, Kablukov, N. Komarov – Chochlačov.

    Rozhodčí: Hribik, Fraňo – Golovlev, Savenkov

    Diváci: 4 035
    bahis siteleri