Kanada – Rusko 5:0 (kon.) | USA – Finsko 4:3 (kon.) | Finsko – Rusko 4:1 (kon.)
konec
USA
4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Finsko
Úterý 05.01.2021, 03:38 • Rogers Place • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    A pukem málem přes celou délku hrací plochy zamířil do opuštěné branky, kterou přesto o vlásek minul!
     
    59:00
    Finové to zkouší v šesti!
    58:44 Arthur KALIYEV - 4:3
     
    58:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Necelou minutu před koncem řádné hrací doby jdou Američané zpět do vedení! U pravého hrazení se k puku dostal Turcotte, kterému se v mezikruží povedlo najít ARTHURA KALIYEVA. Druhý jmenovaný nabral kotouč na čepel a poslal ho přesně do pravé šibenice. Piiroinen sice máchl lapačkou, jenomže střela byla přeci jenom dobře umístěná.
    Asistence: Alex Turcotte, Jake Sanderson.
    56:17 Roni HIRVONEN - 3:3
     
    56:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak i další přesilová hra je využita a začínáme opět od začátku! Finové totiž rozjeli další kombinaci, při které u levého kruhu zkoušel nastřelit kotouč před branku Lundell. Touš se poté znovu vrátil před Knighta, kde se nacházel důrazný RONI HIRVONEN, kterému se povedlo procedit kotouč za záda amerického brankáře Knighta.
    Asistence: Anton Lundell, Ville Heinola.
     
    55:18
    Vyloučení v týmu USA (Henry Thrun – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    51:38 Kasper SIMONTAIVAL - 3:2
     
    51:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak ono to bude ještě hodně zajímavé, je totiž sníženo na rozdíl jediné branky! Finové se znovu pustili do pořádného náporu, při kterém si u levého kruhu počkal na nahrávku Puutio, který intuitivně našel před brankou KASPERA SIMONTAIVALA. Další ukázková souhra přinesla střelu do poloprázdné americké branky!
    Asistence: Kasper Puutio, Samuel Helenius.
     
    44:46
    Vyloučení v týmu USA (Cole Caufield – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    40:26
    A hned v úvodu se do zakončení dostal Caufield, který se mohl postarat o bleskovou trefu. Ta nakonec dopadla na horní konstrukci finské branky!
    38:40 Arthur Kaliyev (USA)
     
    38:40
    Po střele Kaliyeva zacinkala branková konstrukce finské branky!
    37:00 Matthew BOLDY - 3:1
     
    37:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Dlouhá přesilová hra je zužitkována, nicméně bude pokračovat! Američané museli zakládat útočnou akci ze svého pásma, načež se usadili v pásmu soupeře. První zakončení dokázal Piiroinen zneškodnit betonem. Avšak poté se v mezikruží dostal ke kotouči Zegras, jehož střílenou nabídku dokonale tečoval MATTHEW BOLDY, který svůj celek poslal do nadějného dvoubrankového vedení.
    Asistence: Trevor Zegras, Cole Caufield.
     
    36:21
    Vyloučení v týmu Finsko (Aku Räty – 2+2 min, vysoká hůl).
    35:52 John FARINACCI - 2:1
     
    35:52
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Finové nechali díru v obraně a soupeř toho ukázkovým způsobem dokázal využít! Američané si totiž počkali na špatné střídání, což dokázal dokonale využil obránce LaCombe, kterému se na opačné modré čáře povedlo najít rozjetého JOHNA FARINACCIHO. Americký útočník se tak dostal do samostatného úniku, brankáře Piiroinena překonal střelou nad beton.
    Asistence: Jackson LaCombe.
     
    31:36
    Vyloučení v týmu USA (Henry Thrun – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:30
    Vyloučení v týmu USA (Alexander Turcotte – 2 min., podrážení).
    14:06 Kasper SIMONTAIVAL - 1:1
     
    14:06
    Finsko právě vstřelilo branku!
    První přesilová hra zápasu je zužitkována a začínáme opět od začátku! Brankář Knight si nejprve poradil s nahozením od modré čáry, načež Finsko rozjelo naprosto ukázkovou kombinaci. Na levém kruhu to fantastickým způsobem provedl Kasper Puutio, který předložil na vedle stojícího KASPERA SIMONATAIVALA, kterému tak stačilo nastavit hokejku.
    Asistence: Kasper Puutio, Ville Heinola
     
    13:31
    Vyloučení v týmu USA (Sam Colangelo – 2 min., sekání).
    12:39 Alexander TURCOTTE - 1:0
     
    12:39
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nápor americké reprezentace nakonec končí první brankou zápasu! Zegrasovi se povedlo dostat puk do pásma, kde po jeho nahrávce zakončoval ALEX TURCOTTE. Rána směřovala vedle, přesto nápor pokračoval. To vyústilo v další střelecký pokus, při kterém Kaliyev na zadní tyči našel právě Turcotta, který doslova dotlačil puk za brankáře Piiroinena.
    Asistence: Arthur Kaliyev, Brock Faber.
    00:40 Cole Caufield (USA)
     
    00:40
    Hned v úvodu vyložená šance pro Ameriku! O rozehrávku se pokoušel Hatakka, který ovšem chyboval. K puku se tak dostal napadající Caufield, který trefil beton.
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 13. Turcotte (Kaliyev, Faber), 36. Farinacci (LaCombe), 37. Boldy (Zegras, Caufield), 59. Kaliyev (Turcotte, Sanderson) – 15. Simontaival (Puutio, Heinola), 52. Simontaival (Puutio, Helenius), 57. Hirvonen (Lundell, Heinola)


    USA: Knight (Wolf) – Sanderson, Helleson, York (C), Faber, Johnson, Thrun, LaCombe – Zegras, Turcotte (A), Kaliyev – Boldy, Beniers, Caufield (A) – Berard, Farinacci, Brink – Brisson, Slaggert, Moynihan – Colangelo.
    Finsko: Piiroinen (Taponen) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Niemelä, Viro, Puutio, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Petman – Pyyhtiä, Pärssinen, Aku Räty – Puhakka, Nikkanen, Lambert – Korhonen, Helenius, Simontaival – Mäntykivi.

    Rozhodčí: Campbell, Sandal – Vanoosten, Wyonzek (všichni Kanada)
    bahis siteleri