Bulharsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Izrael – Dánsko 0:2 (kon.) | Španělsko – Řecko 1:1 (kon.)
Švédsko – Gruzie 1:0 (kon.) | Itálie – Sev. Irsko 2:0 (kon.) | Moldavsko – Faerské ostrovy 1:1 (kon.)
Skotsko – Rakousko 2:2 (kon.) | Andorra – Albánie 0:1 (kon.) | Anglie – San Marino 5:0 (kon.)
Maďarsko – Polsko 3:3 (kon.) | Německo – Island 3:0 (kon.) | Lichtenštejnsko – Arménie 0:1 (kon.)
Rumunsko – S. Makedonie 3:2 (kon.)
konec
Izrael
0:2 (0:1)
Dánsko
Čtvrtek 25.03.2021, 18:00 • Bloomfield Stadium • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dánsko nakonec dokázalo tento zápas zvládnout a vítězí tak poměrem 2:0. Domácí celek ovšem vstoupil do druhého poločasu hodně aktivně, hned v úvodu se dostal k zajímavému náporu, který div neskončil vyrovnáním. Nakonec tomu tak nebylo, místo toho podruhé v tomto duelu udeřilo Dánsko, které si své vedení uhlídalo až do konce. Hostující celek totiž zvládl koncovku zápasu a málem se mu povedlo potřetí skórovat. (19:52:56)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:10.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času. Izraeli se sice povedlo s míčem přejít na druhou stranu, tam ovšem číhá pozorná obrana soupeře.
     
    90+1
    Dánsko ještě před malým momentem zahrávalo rohový kop, který byl rozehrán nakrátko, načež si domácí vybojovali autové vhazování.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    88
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Thomas Delaney, přichází Christian Nörgaard.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    86
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Joakim Maehle, přichází Jens Stryger Larsen.
     
    85
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Eli Dasa, přichází Maor Kandil.
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Sun Menachem, přichází Dolev Haziza.
     
    84
    Do kombinace byl znovu zapojen také brankář Marciano, který to z jedničky zkoušel odkopem na levou stranu hrací plochy, kde nedoskočil Menachem.
     
    83
    Málem to bylo o tři branky! Braithwaite se dostal až do palebné pozice, jenomže míč poslal pouze do spojnice břevna a tyče!
     
    82
    Navíc znovu do akce musel domácí brankář Marciano, kterému se nakonec povedlo zneškodnit ránu v podání Eriksena, který to zkoušel zajímavě.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Dánové jsou v posledních minutách aktivnější a s míčem operují na polovině soupeře.
     
    79
    Znovu se v krátkém časovém sledu dostal k míči domácí brankář Marciano, který nakonec rozehrál po zemi nakrátko směrem na Elhameda.
     
    77
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Jonas Wind, přichází Joachim Andersen.
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Andreas Skov Olsen.
     
    75
    Za domácí obranu si poté zkoušel seběhnout Braithwaite, který se málem dostal k míči, jenomže ten nakonec skončil až v rukavicích Marciana.
     
    74
    Weissman měl před malým momentem hodně daleko k míči, jako první se tak k němu dostal brankář Schmeichel, který ho odkopem poslal na hruď soupeře.
     
    73
    S míčem si po delší době zahrál také domácí brankář Marciano, který se pokoušel o odkop na opačnou polovinu, kde ovšem našel pouze soupeře.
     
    71
    Na pořadu dne bylo autové vhazování z pravé strany, o které se nakonec postaral hostující obránce Wass, kterému se povedlo najít pouze Peretze.
     
    69
    Izrael to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. Do konce zápasu přesto nějaký ten čas zbývá, domácí tak musí zabrat.
     
    68
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Bibras Natcho, přichází Eyal Golasa.
    67. Jonas WIND - 0:2
     
    67
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic tu máme druhou branku Dánska! Hostující celek se nejprve postaral o autové vhazování, po kterém to domácí obránce Elhamed neudělal vůbec dobře, neboť se mu nepovedlo zvládnout souboj s JONASEM WINDEM, který jednoduše propálil domácího brankáře.
     
    65
    Dánové si tak vybojovali rohový kop z levé strany, který se snášel do malého vápna, kde se ovšem nejvýše do vzduchu dostal domácí Elhamed.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Eytan Tibi (Izrael).
     
    64
    Delaneymu se nepovedlo ideálně trefit míč, poté se k němu dostal kolega Eriksen, jehož rána levou nohou směřovala pouze do nohy soupeře.
     
    63
    Máme za sebou hodinu hry, která nám zatím nabídla jedinou branku. Izrael vstoupil do druhého poločasu aktivně a soupeře znovu dostal pod tlak.
     
    62
    Míč se poté odrazil mimo hrací plochu, což znamenalo autové vhazování pro hostující celek, při kterém Maehle dokázal oslovit kolegu Eriksena.
     
    61
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Moanes Dabour, přichází Shon Zalman Weissman.
     
    60
    Poulsen to před malým momentem vzal na sebe, neboť se s míčem dostal na útočnou polovinu, kde ho ovšem nedovoleným způsobem zastavil Natcho.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Neta Lavi (Izrael).
     
    58
    A domácí si dokonce vybojovali další rohový kop, který se zrovna moc nepovedl. Následně obránce Menachem odehrál míč pouze ven ze šestnáctky.
     
    57
    Následovala standardní situace z velice nebezpečné vzdálenosti od branky. K míči se nakonec postavil Dabbur, který míč poslal pouze do zdi.
     
    56
    Přesto si Izrael v krátkém časovém sledu vyzkoušel další rohový kop, tentokráte z pravé strany, avšak obrana soupeře si s nabídkou poradila.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Kasper Schmeichel (Dánsko).
     
    54
    Domácí celek se znovu nadechl k náporu, který přinesl další rohový kop. Po něm to střelecky zkoušel Solomon, kterému se střela moc nepovedla.
     
    53
    Izrael si poté vybojoval rohový kop z levé strany, který byl nakonec rozehrán nakrátko. Následná centrovaná nabídka se snesla na nohu Christensena.
    52. Schmeichel musel zasahovat.
     
    52
    Do zajímavé šance se před malým momentem dostal domácí Dabbur, kterému zakončení nakonec nesedlo a brankář Schmeichel si s ním dokázal poradit.
     
    51
    Do pokutového území domácího celku před malým momentem přiletěl další centr, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného, avšak míče se chopil Wass.
     
    50
    Dasa se po odraženém míči rozhodl pro střelecký pokus pravou nohou, který směřoval do boční sítě a brankář Schmeichel tak nemusel zasahovat.
     
    49
    Posléze se poprvé ve druhém dějství dostal k míči domácí brankář Marciano, kterému se povedlo rozehrát do strany, kde se nacházel volný Dasa.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to centrovanou nabídkou do pokutového území zkoušel Eriksen, kterému se povedlo oslovit pouze Solomona.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Joel Abu Hanna, přichází Neta Lavi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Braithwaite. Sledovali jsme ale poměrně vyrovnanou podívanou, jenž ovšem nepřinášela žádné zajímavé momenty. Oba celky se tak většinu času nacházely pouze ve středu hrací plochy, kde jsme mimo jiné sledovali hodně nedovolených zákroků.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ve středu hrací plochy si poté dobře počínal Solomon, kterému se velice přesně povedlo přenést hru na pravou stranu, odkud to centrem zkusil Dasa.
     
    45
    Dvě minuty nad rámec.
     
    44
    Ve středu hrací plochy poté operoval s míčem domácí Dasa, který nakonec o něj přišel a po pár vteřinkách si on sám pomohl nedovoleným způsobem.
     
    42
    Hodně agresivním způsobem vletěl do souboje o míč vracející se Poulsen, který nakonec stáhl na zem Maehleho a následovat tak bude standardka.
     
    40
    Schmeichel poté mohl znovu rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel po zemi nakrátko na Wasse, který si dal záležet při nahrávce na Oldera Winda.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    37
    Po delší době si s míčem zahrál také hostující brankář Schmeichel, kterému se povedlo roztáhnout hru na levou stranu, kde fauloval Dabbur.
     
    36
    Dalekonosná nabídka se snášela na domácího Dabbura, který na míč nedosáhl, stejně se v době nahrávky nacházel v jasném ofsajdovém postavení.
     
    35
    Kjaer to poté zkoušel riskantní rozehrávkou směrem na volného Poulsena, který to ještě zkoušel nahrávkou na Maehleho, jenž měl k míči daleko.
     
    33
    Poté jsme sledovali centrovanou nabídku v podání domácího Dasy, které se pokoušel oslovit kolegu Dabbura, jenž měl ale k míči celkem dost daleko.
     
    31
    Je za námi třetina hry, která nám stále nabídla jedinou branku. Dánsko je pochopitelně častěji na míči, od té doby se ale do žádné šance nedostalo.
     
    30
    Znovu si vzal rozehrávku rohového kopu na starost Eriksen, který to zkoušel pravou nohou, načež po jeho centru se povedlo hlavičkovat Delaneymu.
     
    29
    Jenomže Izrael se po rozehrávce od branky daleko nedostal a naopak si musel dát pozor na rychlonohého Poulsena, který vybojoval další roh.
     
    28
    Do volného prostoru se poté dostal hostující Wind, který si následně dokázal seběhnout do pokutového území, kde si ovšem dal míč daleko od nohy.
     
    27
    Eriksen si vzal na starost rozehrávku rohového kopu, který ovšem doputoval pouze na hlavu domácího Abu Hanny, kterému se povedlo odklidit.
     
    26
    Hostující celek znovu navázal na kombinaci, po které si do volného prostoru seběhl Braithwaite, který svým centrem dokázal vybojovat první roh.
     
    25
    Abu Hanna to následně zkoušel nákopem na levou stranu hrací plochy, kde ovšem nedosáhl kolega Menachem a vhazovat tak bude soupeř.
     
    24
    Dánové poté rozjeli další kombinaci u svého pokutového území, při kterém se brankáři Schmeichelovi povedlo přesně rozehrát na nohu Christensena.
     
    23
    Na útočnou polovinu se následně dostal domácí Dasa, kterému se sice povedlo najít Zahaviho, avšak ten po souboji nakonec skončil na trávníku.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím přinesla jedinou branku, o kterou se postaral hostující křídelník Braithwaite.
     
    20
    Domácí reprezentace se tak poprvé v tomto duelu dostala k souvislejší práci s míčem, po které Tibi zkoušel najít Solomona, který si s míčem neporozuměl.
     
    19
    Dánsko na jistotu rozehrálo volný kop po zemi nakrátko. Kjaer si vybral vedle postaveného Wasse, kterému se ale nepovedlo oslovit Oldera Winda.
     
    18
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku. Tentokráte se provinil domácí útočník Zahavi, který šel do souboje hodně agresivně.
     
    17
    Domácí celek se nakonec dostal k prvnímu střeleckému pokusu. Na centr si totiž dokázal seběhnout Zahavi, který velice kostrbatě mířil doprostřed.
     
    16
    Krátce po rozehrávce to pasem za obranu zkoušel domácí obránce Menachem, kterému se nakonec nepovedlo najít Zahaviho, před kterým zakročil Kjaer.
     
    14
    K odraženému míči se poté jako první dostal Solomon, který byl vytlačen od pokutového území a nahrávkou tak našel pouze volného Abd Elhameda.
    13. Martin BRAITHWAITE - 0:1
     
    13
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Prodloužení míče v podání Delaneyho putovala za záda domácí obran, kde se v rychlostním souboji dokázal prosadit MARTIN BRAITHWAITE. Ten s s míčem natlačil až před brankáře Marciana, kterého jednoduše přehodil.
     
    13
    Izrael si poté vybojoval autové vhazování z levé strany, po kterém se domácí celek přesunul s míčem na pravou stranu, kde to centrem zkoušel Dasa.
     
    12
    Dánové to znovu zkoušeli pasem za obranu, o který se postaral sám kapitán Kjaer, po jehož nabídce si pouze útočným faulem pomohl právě Braithwaite.
     
    11
    Také Braithwaite byl zastaven nedovoleným způsobem, o což se u postranní lajny postaral domácí Peretz, který si rovněž nebral servítky.
     
    10
    Dabbur je konečně zpět na nohou a skutečně se tak může pokračovat. Na pravém křídle si o nahrávku řekl Dasa, který ovšem nenašel Zahaviho.
     
    9
    Izraelci tak mohli rozehrávat z vlastní obranné poloviny, jenomže s Dabburem to nevypadá zrovna nejlépe. Dost možná se bude poprvé střídat.
     
    8
    Před malým momentem jsme sledovali první žlutou kartu tohoto zápasu. Hodně ostrým způsobem šel do souboje Braithwaite, který fauloval Dabbura.
     
    7
    Žlutou kartu dostává Martin Braithwaite (Dánsko).
     
    6
    Obrannou povinnost si poté dokázal splnit domácí Dasa, kterému se povedlo zakročit ve skluzu, avšak k odraženému míči se dostal Braithwaite.
     
    5
    Středem hrací plochy to chtěl vzít na sebe domácí Natcho, který ovšem narazil pouze do dobře postaveného Delaneyho, jenž přenášel hru vpravo.
     
    3
    Posléze si na kolmici za obranu dokázal seběhnout pravý obránce Wass, který se dokonce natlačil až před brankáře, avšak své zakončení poslal vedle.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu si nedovoleným způsobem pomohl domácí Dasa, který na vlastní obranné polovině poslal na zem zadáka Maehleho.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Izrael: Marciano – Dasa, Elhamed, Tibi, Abu Hanna, Menachem – Dor Peretz, B. Natcho (C), Solomon – Dabour, Zahavi.
    Náhradníci: Nitzan, Klaiman – Weissman, Taha, Kandil, Kna'an, Blorian, Golasa, Haziza, Arad, Lavi, Abu Fani.

    Dánsko: Schmeichel – Wass, Kjaer (C), Christensen, Maehle – P.-E. Höjbjerg, Delaney – Y. Poulsen, Eriksen, Braithwaite – Wind.
    Náhradníci: Lössl, Rönnow – J. Andersen, Damsgaard, Dolberg, M. Jensen, Jönsson, Nörgaard, Vestergaard, Stryger Larsen, Skov Olsen, Schöne..
     
    Izrael

    Reprezentace Izraele byla ve druhé nejlepší výkonnostní skupině Ligy národů, kde si mimo jiné zahrála také s Českem. Izrael nakonec dosáhl pouze na třetí pozici, avšak i v nadcházejícím ročníku Ligy národů má jistotu Ligy B. Izraeli se nakonec během šesti duelů povedlo nasbírat osm bodů, přičemž zaznamenal dvě výhry, dvě remízy a dvě porážky. Izraeli se navíc povedlo vstřelit sedm branek, přičemž stejný počet branek také inkasoval. Domácí celek tohoto zápasu by mohl využít výhody domácího prostředí, povede se mu tedy bodovat?
     
    Dánsko

    Fotbalisté Dánska se v předešlém ročníku Ligy národů dostali do hodně složité skupiny, ve kterém se utkali s Belgií, Anglií a Islandem. Dánsku se přesto během šesti zápasů povedlo nasbírat deset bodů, což nakonec stačilo na sympatickou druhou pozici, přičemž na vedoucí Belgii ztrácelo propastných pět bodů. Dánsko během skupiny zaznamenalo dvě porážky, ta druhá přišla právě v souboji proti Belgii, která na vlastním stadionu dokázala vyhrát výsledkem 4:2. Dánsko bude papírovým favoritem tohoto zápasu, povede se mu to potvrdit?
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Kvalifikace na MS je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Izraelem a Dánskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky: 13. Braithwaite (Delaney), 67. Wind

    Karty:   59. Lavi (ISR), 64. Tibi (ISR) – 7. Braithwaite (DEN), 55. Schmeichel (DEN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:10.
    Izrael: Marciano – Dasa (85. Kandil), Elhamed, Tibi, Abu Hanna (46. Lavi), Menachem (85. Haziza) – Dor Peretz, B. Natcho (C) (68. Golasa), Solomon – Dabour (61. Weissman), Zahavi.
    Náhradníci: Nitzan, Klaiman – Weissman, Taha, Kandil, Kna'an, Blorian, Golasa, Haziza, Arad, Lavi, Abu Fani.

    Dánsko: Schmeichel – Wass, Kjaer (C), Christensen, Maehle (86. Stryger Larsen) – P.-E. Höjbjerg, Delaney (88. Nörgaard) – Y. Poulsen (77. Skov Olsen), Eriksen, Braithwaite – Wind (77. J. Andersen).
    Náhradníci: Lössl, Rönnow – J. Andersen, Damsgaard, Dolberg, M. Jensen, Jönsson, Nörgaard, Vestergaard, Stryger Larsen, Skov Olsen, Schöne.

    Rozhodčí: Pawson – Lennard, Betts
    bahis siteleri