Řecko – Kypr 0:0 (kon.)
konec
Řecko
0:0 (0:0)
Kypr
Čtvrtek 25.03.2021, 16:30 • Apostolos Nikolaidis Stadium (Atény) • Kvalifikace ME U21 • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:30:57)
     
    Řekové na úvod kvalifikačního zápolení o postup na mistrovství Evropy ztratili body, když na domácí půdě nepotvrdili roli favorita a s Kyprem pouze remizovali 0:0. Jak napovídá výsledek, tak zápas nebyl příliš záživný. Hosté přijeli s jasným cílem co nejdéle ubránit bezbrankový výsledek, což se jim nakonec podařilo až do závěrečného hvizdu. Sami dokonce zahrozili jako první, když v 52. minutě prověřil pozornost gólmana Mandase tvrdou střelou Kakoulli. Domácí si vypracovali nebezpečnou příležitost o čtvrt hodiny později, ale hlavičku Dismantise po centru od rohového praporku Kittos zvládl vyrazit mimo tři tyče.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:10.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Pod vlivem frustrace ještě Konstantinos Thymianos vyfasoval kartu žluté barvy. Naouma na polovině hřiště zcela zbytečně zatáhl za dres.
     
    90+5
    Je to jasné, Kypr na horké řecké půdě vybojuje bod. Poslední nákop Ioannise Michailidise nabral přílišnou rychlost a délku, kulatý nesmysl sebral brankář.
     
    90+4
    Prostor k zakončení spatřil Nikolas Panayiotou, a tak okamžitě vypálil. Tvrdá střela postrádala přesnost, pravou část brankové konstrukce minula o pořádný kus.
     
    90+3
    Dlouhý aut Sergioua prodloužil bránící Lyratzis za sebe. Měl štěstí, že mu záda kryl ještě stoper Diamantis, jenž přeskočil forvarda Iliu.
     
    90+2
    Stefanos Kittos je schopen dochytat zbytek střetnutí. S pomocí spoluhráče pravou dolní končetinu rozhýbal, bolest viditelně polevila.
     
    90+1
    Dalo se čekat, že některé kyperské hráče budou v závěru střetnutí chytat křeče. U gólmana to ovšem tak předpokládané nebylo, nicméně stalo se.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    za útočný faul si vykoledoval kartónek žluté barvy střídající Konstantinos Ilia. V hlavičkovém souboji si proti Michailidisovi pomohl lotem.
     
    88
    Opět nepřesná koncovka snížila šance Řeků na zisk tří bodů. Odražený balón napálil z voleje Vasilios Zagaritis, kulatý nesmysl poslal několik metrů nad břevno.
     
    87
    Tentokráte jsme měli možnost vidět tradiční rozehrávku, tedy centr do pokutového území. Kapitán Apostolos Diamantis hlavičkoval v záklonu nepřesně.
     
    86
    Fotbalisté v bílých dresech vybojovali další rohový kop ve svůj prospěch. Jakou variantu rozehrávky zvolí tentokrát? Sergiou ještě zabojoval, ale ve skluzu bral míč až mimo hrací plochu.
     
    85
    Domácí zvolil zajímavou rozehrávku rohového kopu. Centr zamířil na hranici šestnáctky, kde v nápřahu číhal Thymianis, rána z voleje ale mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    84
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Ioannis Costi, přichází Dimitris Avraam.
     
    83
    Po pádu Pinakase v pokutovém území se domácí u arbitra Lindhouta hlasitě dožadovali odpískání pokutového kopu. Marně, píšťalka zůstala němá.
     
    82
    Vteřinky navíc nyní získá pro Kypr Strahinja Kerkez, který zůstal ležet na trávníku po kontaktu s Ioannidisem. Na trávník vbíhající lékaři.
     
    81
    Běhání bez balónu bezesporu bere hodně fyzických sil, avšak vidina bodu je velkou motivací zbytek utkání vydržet. Z lavičky navíc přicházejí povzbudivá slova od kouče Jovanoviće.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Tlak Řecka sílí, ale nadále platí, že kromě jedné tvrdé střely nemusel Kittos řešit žádnou složitější střelu.
     
    79
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Dimitrios Emmanouilidis, přichází Dimitrios Pinakas.
     
    78
    Protiútok hostujícího mužstva neměl příliš šancí na úspěch. Giorgos Naoum se totiž vydal na zteč sám, bez podpory spoluhráčů. Zakončení z velkého úhlu bránu neohrozilo.
     
    77
    Kypr je každou minutou blíže cennému bodovému zisku. Nyní fotbalistům v modrých dresech pořádně zatrnulo, rána Tsiggarase proletěla jen pár čísel vedle pravé tyče.
     
    76
    Fotis Ioannidis prodlužoval míč hlavou za sebe do země nikoho. Pro volný míč si doběhl gólman Kittos, který uklidnil hru.
     
    75
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Thomas Nikolaou, přichází Stavros Gavriel.
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Andreas Katsantonis, přichází Panagiotis Louka.
     
    74
    Katsantonisovo přenesení hry na stoperskou dvojici nemělo chybu. Kypřané pokračují v kombinační hře na útočné polovině, v posledních minutách mají překvapivě více ze hry.
     
    73
    Velké zaváhání předvedl u levé lajny Giorgos Naoum. Ještě před zpracováním přemýšlel, co udělá, míč mu následně podjel pod levou nohou.
     
    72
    Adresátem dlouhého Nikolaouova autu se stal Ioannis Costi. Ve snaze vyskočit ale podklouzl, čímž hrací předmět zadarmo daroval Thymianisovi.
     
    71
    Hra má ve druhém dějství slušnou úroveň. Oba celky bojují o vstřelení vedoucího gólu. To je sympatické především od Kypru, pro nějž by i remíza byla velkou vzpruhou.
     
    70
    Z brankové čáry vystartoval gólman Mandas v pravý čas tak, aby zabránil v zakončení hlavou Katsantonisovi. Kulatý nesmysl mu sebral těsně před tělem.
    69. Chrysostomou vypálil z volného přímého kopu nad bránu
     
    69
    Místo centru středopolař Chrysostomou zkusil z velkého úhlu zatočit balón do brány. Směr dobrý, ale s výškou to středopolař přehnal, míč prosvištěl nad horní tyčkou.
     
    68
    Standardka čeká rovněž na Kypřany. Faul na svou osobu vybojoval Panayiotou, jenž utekl Lyratzisovi, pravý bek soupeře zbrzdil zatažením za dres.
     
    67
    Co chybělo! Na centr od rohového praporku vyskočil nejvýše stoper Michailidis, ale Kittos ukázal výborné reflexy, kulatý nesmysl vyboxoval do bezpečí.
     
    66
    Čertsvé síly Kypru se okamžitě zapojili do hry. Paroutis po pravé lajně nastartoval Iliu, po zblokovaném centru budou hosté kopat roh.
     
    65
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Andreas Chrysostomou, přichází Konstantinos Ilia.
     
    64
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Marios Tsaousis, přichází Vasilios Zagaritis.
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Sotirios-Polykarpos Alexandropoulos, přichází Georgios Koutsias.
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Theodosios Machairas, přichází Efthymios Christopoulos.
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Andronikos Kakoulli, přichází Daniil Paroutis.
     
    63
    Volného prostoru po levé lajně chtěl využít Konstantinos Thymianis. Cestu mu ovšem výborně zkřížil Kerkez, pravou nohou protihráči úspěšně vypíchl míč z pod kopačky.
     
    62
    Akce Kypru pokračovala rohovým kopem. Exekuci si vzal na starost Naoum, vysokým centrem poslal balón nad hlavami v pokutovém území přítomných fotbalistů.
     
    61
    A byli to hosté, kteří mohli odskočit do senzačního vedení. Z hranice šestnáctky vypálil technický projektil na zadní tyč Ioannis Costi, kapitán Diamantis balón ztečoval těsně vedle levé tyčky.
     
    60
    Hodina utkání je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Skóre mezi Řeckem a Kyprem je nadále bezbrankové.
     
    59
    Stoperem těsně bráněný Fotis Ioannidis hlavou sklepl míč do lajny pro Lyratzise, jenž pokračoval v plném běhu. Ve finále odcentroval pouze do rukavic gólmana.
     
    58
    Těžko říct, proč Theocharis Tsiggaras neposlal centrovaný balón do přehuštěné šestnáctky. Místo toho nahrál vedle sebe stojícímu Michailidisovi.
     
    57
    Žlutá karta míří i do kyperských řad. Jejím držitelem se stal Ioannis Costi, který kousek za polovinou hřiště skluzem minul balón, nikoli však nohy Thymianise.
     
    56
    Střílený centr Lyratzise do vnitra velkého vápna zblokoval Kerzekz pouze ke kopačkám Machairase, překvapený útočník trestuhodně promáchl.
     
    55
    Rovněž hosté v bílých dresech umí zahrozit. To názorně předvedl Giorgos Naoum. Kličkou obelstil Diamantise, aby posléze vypálil slabou střelu doprostřed brány.
     
    54
    Dobrou práci odvedl ve středu hřiště Andreas Chrysostomou. Pod tlakem dotírajícího Machairase vložil před míč tělo a nechal se zfaulovat.
     
    53
    Kypřané založili rychlý protiútok, který nebyl vůbec marný. Na jeho konci stála nahrávka Katsantonise do pravého křídla a křižný projektil Costiho, který těsně minul prostor u levé tyčky.
    52. Mandas si poradil s tvrdou střelou Kakoulliho
     
    52
    Naoum už mohl střílet, ale ještě nahrávkou na střed našel lépe postaveného Kakoulliho, jehož dělovku z první Mandas vyrazil mimo tři tyče! Naoum vzápětí místo bleskové dorážky zbytečně balón zpracovával, tělem ho odstavil Tsaousis.
     
    51
    Sám proti třem byl Dimitrios Emmanouilidis bez šance na průnik. Prvního protihráče ještě obelstil, zbylí dva jej skřípli do kleští.
     
    50
    Hráči v modrých dresech zapojili do hry rovněž gólmana Mandase. Ten těžkou nahrávkou našel Michailidise, jehož fauloval Costi.
     
    49
    Průnik Andronikose Kakoulliho po pravé lajně měl k úspěchu daleko. Ve skluzu na jedničku zakročil Tsaousis, hosté budou vhazovat.
     
    48
    Na středu hřiště se uvolnil středopolař Theocharis Tsiggaras. Levačkou pálil pod břevno, ale rána mu nesedla, míč proletěl vysoko nad.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:30.
     
    Po prvním poločase kvalifikačního utkání juniorů o postup na mistrovství světa hraje Řecko s Kyprem bez branek. Favorizovaní domácí jsou podle očekávání aktivnějším týmem, ale defenziva outsidera zatím brání statečně a konkurentovi zatím nedovolila otevřít skóre. Goumasova družina má do druhé půle co zlepšovat, neboť ztráta s Kyprem by v konečném zúčtování mohla mít fatální důsledky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Řekové dostali ještě jednu příležitost útoku. V jejím finále centroval z levé stany do šestnáctky Thymianis, před Machairasem v poslední chvíli přizvedl míč Kerkez.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    44
    První žlutou kartu střetnutí obdržel pravý obránce domácího mužstva Eleftherios Lyratzis, když na polovině hřiště stažením za dres zamezil slibnému brejku.
     
    44
    Svěřenci kouče Goumase měli k dispozici ještě jeden volný přímý kop. Místo očekávaného centru přišla rozehrávku po zemi, načež se průnikové nahrávce postavil do cesty Sergiou.
     
    42
    Tlak řecké juniorky sílí každým momentem víc a víc. Do defenzivy se v posledních minutách úvodního dějství stahuje i dvojice útočníků v bílých dresech.
     
    40
    Konec první půle se blíží a Řekové stále marně hledají recept na dobře pracující obrannou hru Kypřanů, pro něž by byl bod velkým úspěchem.
     
    38
    Chysostomou v souboji jeden na jednoho utekl Lyratzisovi, ale vzápětí v plném sprintu nepřesně odcentroval, balón poslal nad bránu.
     
    36
    Hra pokračuje. Ve středu hřiště si Thymianis narazil s Alexandropoulosem, načež následoval centr do pokutového území. Ioannidise přehlavičkoval Nikolaou.
     
    34
    Po tvrdém střetu hlavami zůstává na trávníku ležet jeden z řeckých reprezentantů. Na trávník nabíhají domácí zdravotníci.
     
    32
    Dalekonosný projektil vyslal z dobrých pětadvaceti metrů středopolař Tsiggaras. Brankář Kittos mohl zůstat klidným, míč prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    30
    Po půl hodině zápasu platí, že skóre utkání mezi Řeckem a Kyprem je bezbrankové. Domácí mají podle očekávání více ze hry, ale zatím si nevytvořili žádnou větší příležitost.
     
    28
    Rychlý brejk Kypru zastaven zdviženým praporkem pomezního rozhodčího. V době nahrávky Naouma stál za posledním obráncem Kakoulli.
     
    26
    Roh byl k vidění i na druhé straně. Exekuci si vzal na starost Chysostomou, ale ani v tomto případě nedošlo k bezprostřednímu ohrožení brány.
     
    24
    Standardka v podobě rohového kopu úvodní gól střetnutí nepřinesla. Nejvýš se do vzduchu vyšplhal Kyprianou, balón odhlavičkoval mimo šestnáctku.
     
    22
    Na levé stran dostal moře volného prostoru Tsaousis. Ale nevyužil jej, stříleným centrem trefil pouze Costiho. Následuje rohový kop.
     
    20
    Za nákopem středopolaře Alexandropoulose vystartoval Emmanouilidis. Pálil pravačkou z mírného záklonu těsně nad bránu.
     
    18
    Stále stejná písnička. Řekové kombinují v blízkosti pokutového území soupeře, ale nic zajímavého si ještě vytvořit nedokázali.
     
    16
    Katsantonis obdržel zajímavou nahrávku do vnitra šestnáctky, ale byl zády k bráně, proto nemohl střílet. Přenesl hru na pravou stranu, kde Costi pod tlakem obrátil hru na stopery.
     
    14
    Řekové se rychle přesunuli na útočnou polovinu, kde pokračují v trpělivě kombinační hře. Je jasné, že Kypřané budou co nejdéle bránit bezbrankový stav.
     
    12
    Zajímavý nákop za obranu vymyslel stoper Kerkez. Adresátem byl Naoum, jemuž dalo zabrat náročné. Proti dvojici protihráčů následně přišel o míč.
     
    10
    Gólman Mandas musel předvést první zákrok. Nadvakrát poslal kulatý nesmysl na bránu Chysostomou, avšak na brankáře si nepřišel.
     
    8
    Premiérově zahrozil také favorit. Řekové podnikli útočný výpad středem hřiště, výsledkem byla defenzivou zblokovaná střela.
     
    6
    Překvapivě aktivnější jsou zatím hosté, kteří pokračují v kombinační hře na útočné polovině. U pravé lajny se Dismantis dopustil faulu proti Costimu.
     
    4
    Po pravé straně zkoušel štěstí Katsantonis. V souboji jeden na jednoho vyzval Tsaousise, výsledkem je autové vhazování pro hosty.
     
    3
    První nebezpečný útok patřil hostujícímu celku. Ten se snažil projít k bráně soupeře středem, ale místo v defenzivě nenašel.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v modrých dresech. Kypřané, kteří v utkání plní roli velkého outsidera, oblékli pro dnešní střetnutí dresy bílé barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Řecko: Mandas – Lyratzis, Dismantis (C), Michailidis, Tsaousis – Alexandropoulos, Tsiggaras, Thymianis – Emmanouilidis, Machairas, Ioannidis.
    Náhradníci: Tzolakis – Christopoulos, Kokovas, Koutsias, Liasos, Pinakas, Sourlis, Stamoulis, Zagaritis.

    Kypr: Kittos – Sergiou, Kerkez, Kyprianou, Nikolaou – Costi, Chysostomou, Panayiotou (C), Naoum – Kakoulli, Katsantonis.
    Náhradníci: Kyriakou – Antoniou, Avraam, Gavriel, Charalampous, Ilia, Louka, Paroutis, Pikis.

    Rozhodčí: Lindhout (NED) – Schaap (NED), de Vries (NED).
     
    Kypr

    Že by Kypr atakoval postupové příčky na evropský šampionát, s tím se nepočítalo od samého počátku. A papírové předpoklady se naplnily, ostrovní stát v kvalifikační skupině 7 obsadil předposlední pátou příčku, za sebou nechal pouze Gibraltar. Nutno ale podotknout, že Jovanovićova družina místa nepředváděla vůbec špatné výkony, v posledním utkání podlehla Portugalsku pouze 1:2, pouze o gól prohrála jen s favorizovaným Norskem. Šance na příští evropský šampionát jsou rovněž minimální, Kypr bude opět plnit roli outsidera, společně s Lichtenštejnskem.
     
    Řecko

    Juniorská reprezentace Řecka je bezesporu zklamaná faktem, že se nedokázala kvalifikovat na právě probíhající Euro v Maďarsku a Slovinsku. Ve skupině 4 obsadili nepostupovou čtvrtou příčku, když za vítězným Českem zaostala o pět bodů, za druhým Chorvatskem pak o body čtyři. O možnost kvalifikovat se přišli svěřenci kouče Goumase až v posledních zápasech, když senzačně prohráli v Litvě a doma pak nestačili na Chorvaty. Vítězství nad Skotskem už bylo jen slabou útěchou.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásné čtvrteční odpoledne! Vítám vás při sledování kvalifikace na mistrovství Evropy do 21 let, u zápasu mezi Řeckem a Kyprem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   44. Lyratzis (GRE), 90+6. Thymianos (GRE) – 57. Costi (CYP), 89. Ilia (CYP)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:10.
    Řecko: Mandas – Lyratzis, Dismantis (C), Michailidis, Tsaousis (64. Zagaritis) – Alexandropoulos (64. Koutsias), Tsiggaras, Thymianis – Emmanouilidis (79. Pinakas), Machairas (64. Christopoulos), Ioannidis.
    Náhradníci: Tzolakis – Christopoulos, Kokovas, Koutsias, Liasos, Pinakas, Sourlis, Stamoulis, Zagaritis.

    Kypr: Kittos – Sergiou, Kerkez, Kyprianou, Nikolaou (75. Gavriel) – Costi (84. Avraam), Chrysostomou (65. Ilia), Panayiotou (C), Naoum – Kakoulli (64. Paroutis), Katsantonis (75. Louka).
    Náhradníci: Kyriakou – Antoniou, Avraam, Gavriel, Charalampous, Ilia, Louka, Paroutis, Pikis.

    Rozhodčí: Lindhout (NED) – Schaap (NED), de Vries (NED)
    bahis siteleri