Huesca – Getafe 0:2 (kon.) | Villarreal – Barcelona 1:2 (kon.) | Celta Vigo – Osasuna 2:1 (kon.)
Sevilla – Granada 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Atlético 2:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
2:1 (1:0)
Atlético Madrid
Neděle 25.04.2021, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto dramatického klání už je to vše. Děkujeme za pozornost a přejeme úspěšný vstup do nového týdne. Na viděnou. (23:07:37)
     
    V příštím kole bude Bilbao hostit na domácí půdě osmnáctý Valladolid. Atlético Madrid bude plnit roli favorita na stadionu sedmnáctého Elche.
     
    Athletic Bilbao se po jubilejní desáté letošní výhře vrátil na desátou pozici tabulky. Atlético Madrid jí nadále vévodí, na druhý Real má po 32. kole dvoubodový náskok.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:7.
     
    Fotbalisté Bilbaa si po pěti nerozhodných výsledcích v řadě vyšlápli doma na lídra La Ligy a porazili 2:1 Atlético Madrid. Skóre otevřel už v 9. minutě Álex Berenguer, jenž se po Capově tečovaném centru z pravé strany položil na hranici malého vápna do balonu a hlavou ho klidil k levé tyči. Atlético po změně stran oživilo útok, do hry přišli třeba Suárez či Félix. A čtvrt hodiny před koncem se favorit skutečně radoval ze srovnání. Carrasco centroval po rohovém kopu na bližší tyč, kde si v hloučku protihráčů nejvýše vyskočil Stefan Savič a prodloužil balon do vzdálenějšího konce branky. Hosté se poté tlačili za obratem, nakonec ale udeřilo na druhé straně. Rovněž Bilbao využilo rohový kop. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby hlavičkoval po Gómezově centru pod břevno Iňigo Martínez.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Unai López se pověsil na záda Yannicka Carrasca. To bylo objetí jak z romantického filmu. Žlutá karta.
     
    90+2
    Bylo tomu tak, centr to ale byl nepovedený. Brzy se snesl k zemi a přistál na kopačce nejblíže stojícího protihráče. Bilbao následně vyvezlo míč přes půlící čáru.
     
    90+1
    Madridští mají k dispozici standardku. Yannick Carrasco si rovná míč u levé postranní lajny, odkud zřejmě pošle do vápna centr.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Bilbau se v závěru daří kouskovat hru. Pryč jsou časy, kdy mělo Atlético Madrid tlak na útočné polovině. Momentálně se hosté v těchto prostorách nedokáží trvaleji usadit.
     
    88
    Iñaki Williams fauloval Stefana Saviće. Rozehrávat bude Atlético, které je mohutně burcováno horkokrevným trenérem Simeonem.
     
    87
    Lucas Torreira zkusil ihned po rozehrávce střelou ze středového kruhu zaskočit Unaie Simóna, který byl dost venku z branky. Míč mezi tři tyče nezapadl.
     
    86
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Athletic si bere v závěru vedení zpět! Ibai Gómez odcentroval od pravého rohového praporku někam na penaltu, kde hlavičkoval IÑIGO MARTÍNEZ přesně pod břevno. Míč letěl víceméně doprostřed branky, Jan Oblak na něj ale levou rukou o kousek nedosáhl.
     
    86
    Ibai Gómez zkoušel přihrávat z pravé strany. Jeho snaha skončila na pozorném bloku, po kterém se bude kopat roh.
     
    85
    Domácí znovu usazeni na útočné polovině. Iñaki Williams volil místo přihrávky na volného spoluhráče časovou úsporu na pravém křídle.
     
    84
    Nakonec z toho byla alespoň odvážná přízemní střela z uctivé vzdálenosti, o níž se pokusil Dani García. Jan Oblak mohl zůstat v klidu, míč prosvištěl výrazně vedle levé tyče.
     
    83
    Bilbau se nyní po delší době daří soustavněji operovat s míčem na polovině Atlética. Na dostřel Oblakovy brány se ale domácí nedostávají.

    Filip Lefenda

    Branky: 9. Berenguer, 86. I. Martínez (I. Gómez) – 77. Savić (Carrasco)

    Karty:   44. Sancet (ATB), 61. Vencedor (ATB), 66. Dani García (ATB), 90+3. Unai López (ATB) – 11. Lodi (ATM), 81. Torreira (ATM)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:7.
    Athletic Bilbao: Simón – Capa (46. Lekue), Núñez, I. Martínez, Balenziaga (C) – Berenguer (82. I. Gómez), Dani García, Vencedor (71. Vesga), Morcillo – Sancet (75. Unai López), Villalibre (71. I. Williams).
    Náhradníci: Ezkieta – de Marcos, Raúl García, I. Gómez, Lekue, Unai López, Vesga, Vicente, I. Williams.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier (59. Félix), Savić, Felipe, Lodi (74. Hermoso) – Saúl (59. L. Suárez), Koke (C), H. Herrera (59. Lemar), Carrasco – M. Llorente, Á. Correa (65. Torreira).
    Náhradníci: Grbić – M. Dembélé, Hermoso, Kondogbia, Lemar, Félix, L. Suárez, Torreira, Vitolo, Vrsaljko.

    Rozhodčí: P. González – J. Gil, Á. Nevado
    bahis siteleri