Benevento – Udinese 2:4 (kon.) | Fiorentina – Juventus 1:1 (kon.) | Inter – Hellas Verona 1:0 (kon.)
Cagliari – AS Řím 3:2 (kon.) | Atalanta BC – Bologna 5:0 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
3:2 (1:1)
AS Řím
Neděle 25.04.2021, 18:00 • Sardegna Arena, Cagliari • Italská Serie A • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto klání je to vše. Děkujeme, že jste jej sledovali spolu s námi a užijte si zbytek nedělního večera. Na viděnou. (20:07:54)
     
    Římský AS, který zůstal v tabulce na sedmé nepohárové pozici, zavítá v dalším kole na hřiště Sampdorie Janov. Cagliari bude na čtvrtou výhru v řadě útočit na horké půdě Neapole.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:17.
     
    Fotbalisté Cagliari zaznamenali v Serii A už třetí vítězství v řadě a opustili po dlouhé době sestupové pozice! Tentokrát si doma vyšlápli na semifinalistu letošního ročníku Evropské ligy – favorizovaný AS Řím. Do zápasu vstoupilo lépe AS, které domácím dlouho nepůjčilo balon. Pak ale hosté chybovali v rozehrávce a Lykogiannis zakončoval rychlou domácí souhru nekompromisní střelou na zadní tyči. Římané byli nadále aktivnější a ve 27. minutě se radovali ze srovnání. Pérez nejprve střílel do pravé tyče, sebral si ale odražený míč a na druhý pokus už balon dopravil do sítě. V 57. minutě se Marin odhodlal k odvážné střele ze zhruba dvaceti metrů a poslal míč nekompromisně k levé tyči. López plachtil vzduchem marně. O sedm minut později přidali domácí další trefu, když se po rohovém kopu prosadil hlavou Pedro. Pět minut poté hosté kontrovali rovněž po rohu, křižná hlavička Fazia byla ale poslední gólovou akcí utkání. Římané se v závěru tlačili za vyrovnáním, Cagliari ale zodpovědně bránilo a o další triumf se připravit nenechalo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    AS Řím si v závěru utkání vysloužil ještě jeden roh z pravé strany. Krátce po něm si stáhl vzdušný pas do rukavic Guglielmo Vicario a domácí lavička už začíná slavit.
     
    90+3
    Alfred Duncan vyvezl po pravém křídle míč až na útočnou polovinu. Po ztrátě balonu si pomohl taktickým faulem a má to za žlutou.
     
    90+2
    Zadáci AS Řím kooperují s balonem okolo středového kruhu. Potřebovali by hru přenést dopředu, jenže Cagliari skvěle dostupuje jejich spoluhráče.
     
    90+1
    AS Řím zahrávalo rohový kop z pravé strany. Obrana Cagliari byla znovu pozorná. Nyní si staví míč k rozehrávce Guglielmo Vicario a že by zrovna spěchal, to se říci nedá.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90
    Již se rozběhla poslední minuta řádné hrací doby. Obrana Cagliari před chvílí odkopla balon až téměř k protější brance. Záměr domácích je pro zbytek zápasu jasný.
     
    89
    Andrea Carboni teď otálel se svým autovým vhazováním a pořádně hosty rozezlil. Vášně musí uklidňovat sudí Irrati.
     
    88
    Carles Pérez poslal z pravé strany před malé vápno nadýchaný centr, záhy byl však pískán ofsajd. V tom byl přistižen Borja Mayoral.
     
    87
    Fotbalisté Cagliari jsou zataženi na vlastní polovině a soustředí se na pozornou obranu.
     
    86
    Bryan Cristante založil nákopem na levou stranu hřiště rychlou akci Říma, tu ale uhasil dobrou obrannou hlavičkou Daniele Rugani. Balon se ve vápně Cagliari téměř "neohřál".
     
    85
    Po faulu na Bryana Cristanteho AS Řím rychle rozehrává z vlastní poloviny. Času už hosté nemají mnoho.
     
    84
    Gonzalo Villar teď kuriózně upadl při rozehrávce o balon a nabídl jej tak Alfredu Duncanovi. Toho posléze fauloval na půlící čáře.
     
    83
    Bryan Cristante přišlápl nohu Albertu Cerrimu a následně jej přidržel na zemi, aby mu na závěr všeho slovně vyčinil. Zasloužená žlutá karta.
     
    83
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Daniele Rugani.

    Filip Lefenda

    Branky: 5. Lykogiannis (João Pedro), 57. Marin (Simeone), 64. João Pedro (Marin) – 27. C. Pérez, 69. Fazio (C. Pérez)

    Karty:   53. Marin (CAG), 81. João Pedro (CAG), 90+3. Duncan (CAG) – 83. Cristante (ASR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:17.
    Cagliari Calcio: Vicario – Ceppitelli, Godín, Carboni – Nández, Deiola, Marin (83. Duncan), Lykogiannis (75. Zappa) – João Pedro (C) – Simeone (83. Rugani), Pavoletti (75. Cerri).
    Náhradníci: Aresti, Ciocci – Asamoah, Calabresi, Cerri, Duncan, Klavan, Rugani, Walukiewicz, Zappa.

    AS Řím: Pau López – Fazio, Smalling (59. Cristante), Mancini – Peres (46. Spinazzola), Diawara (75. Veretout), Villar, Santon (59. Karsdorp) – C. Pérez, Lorenzo Pellegrini (C) (59. Mchitarjan) – B. Mayoral.
    Náhradníci: Fuzato – Cristante, Džeko, El Shaarawy, Juan Jesus, Karsdorp, Kumbulla, Mchitarjan, Pastore, Reynolds, Spinazzola, Veretout.

    Rozhodčí: M. Irrati
    bahis siteleri