Manchester City – Tottenham 1:0 (kon.)
konec
Manchester City
1:0 (0:0)
Tottenham Hotspur
Neděle 25.04.2021, 17:30 • Wembley Stadium, Londýn • Anglický Ligový pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    To už je z finále Anglického ligového poháru mezi Manchesterem City a Tottenhamem vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (19:25:22)
     
    Statistiky dnešního utkání

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1.
    Střely mimo: 10:1.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 11:11.
     
    Hlavní rozhodčí Tierney naposledy dnes foukl do píšťalky a finále končí! Manchester City v boji o trofej v Anglickém ligovém poháru přehrálo Tottenham 1:0.

    Manchester City byl sice v úvodu o poznání aktivnějším týmem, ale první nadějnou příležitost si vybudoval až po půlhodině hry. Kdy Foden zakončil ve vápně do stojícího Diera, od kterého se poté míč odrazil do tyče. Nápor Citizens pokračoval, ale Sterling ani následně dvakrát za sebou Mahríz branku netrefili.

    Po změně stran Spurs výrazně přidali v aktivitě, ale do za celý zápas si nevypracovali jedinou brankovou příležitost. Naopak svěřenci Pepa Guardioly ve druhé části zápasu výrazně ubrali nohu z plynu, v samém závěru však dokázali rozhodnout. De Bruyne naservíroval centr přesně na hlavu Aymerica Laporteho, který rozhodl finále!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Raheem Sterling sice zavezl míč až do pokutového území, ale v něm se přes zhuštěný prostor neprosadil ke střele. Skvělou práci odvedl v obraně Eric Dier.
     
    90+2
    Dlouhý nákop Alderweirelda měl najít Kanea, ale ani kapitán anglické reprezentace nehraje vyvedené utkání. Balon Kaneovi odskočil od kopačky a útočit mohou opět domácí.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Aurier, přichází Bergwijn.
     
    89
    Dnes nevytěžovaný Zack Steffen vyběhl až před pokutové území a pomohl svým spoluhráčům před náběhem Sona. Korejskému útočníkovi zápas zatím nevychází vůbec podle představ.
     
    88
    Nový muž na trávníku se okamžitě zapojil do hry. Bernardo Silva pořádně zatlačil na rozehrávajícího Auriera a donutil ho k nahrávce za postranní lajnu.
     
    87
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází De Bruyne, přichází Silva.
     
    86
    Sissoko sice u postranní lajny spadl na trávník, ale akce City mohla bez přerušení pokračovat. Sterling se ale proti srovnané obraně neprosadil.
     
    85
    Tottenham okamžitě po rozehrávce ztratil balon a nyní bude muset pořádně zabrat, aby se mu podařilo vyrovnat. De Bruyne v šanci trefil jen obránce před sebou.
     
    84
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Höjbjerg, přichází Alli.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Fernandinho, přichází Rodri.
    82. Aymeric LAPORTE - 1:0
     
    82
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Deset minut před koncem druhého poločasu se City dostává do vedení! Ze zkráceného rohového kopu centroval do vápna De Bruyne a našel přesně hlavu AYMERICA LAPORTEHO, který z blízkosti propálil Llorise.
     
    81
    Do rozhozenější obrany mohl jít Sissoko. Než ale přihrál Sonovi, tak se defenziva Manchesteru bez větších problémů dokázala vrátit.
     
    80
    Rozehrávka domácího týmu začala u Laporteho. Francouzský stoper našel na levé straně De Bruyneho. City však nemůže proniknout do šance.

    Vít Schück

    Branky: 82. Laporte

    Karty:   45. Laporte (MAC), 60. Fernandinho (MAC) – 28. Reguilón (TOT)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 10:1. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:11.
    Manchester City: Steffen – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – Gündogan, Fernandinho (C) (83. Rodri), De Bruyne (87. Silva) – Mahríz, Sterling, Foden
    Náhradníci: Ederson – Agüero, Aké, Jesus, Rodri, Mendy, Silva, Torres, Zinčenko

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier (90. Bergwijn), Alderweireld, Dier, Reguilón – Winks, Höjbjerg (84. Alli), Lo Celso (68. Sissoko) – Moura (68. Bale), Kane, Son
    Náhradníci: Hart – Alli, Bale, Bergwijn, Lamela, Ndombele, Sanchez, Sissoko, Tanganga

    Rozhodčí: Tierney – Betts, Hatzidakis
    bahis siteleri