Salzburg – Košice 6:1 (kon.) | Mnichov – Liberec 3:7 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
HC Košice
Neděle 15.08.2021, 15:00 • Kitzbühel • Red Bulls Salute • O 3. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. V rámci turnaje Red Bulls Salute budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel o třetí místo, ve kterém si to rozdají týmy EC Red Bull Salzburg a HC Košice.
     
    Salzburgští hokejisté narazili v semifinálovém utkání na liberecké Bílé Tygry a chtěli postoupit do finále. Jenže severočeský klub byl nad síly Salzburgu a vyhrál 5:0. Tím si zajistil finále, na hráče Salzburgu tak zbyl boj o bronz.
     
    Druhý semifinálový duel nabídl zápas mezi týmy EC Red Bull Mnichov a HC Košice. V něm byli úspěšní hráči Mnichova, kteří vyhráli 4:1 a šli tedy do finále, kde vyzvou Bílé Tygry. Košičtí hokejisté se budou snažit vybojovat bronzové medaile nad domácím Salzburgem.
     
    Úvodní sestavy:

    EC Red Bull Salzburg: Lamoureux (Wieser) – LoVerde, Heinrich, Brennan, Pallestrang, Zündel, Schreier, Wimmer, Stapelfeldt – Schneider, Nissner, Wukowits – Loney, Järvinen, Raffl – Huber, Baltram, Harnisch – Borzecki, Leonhardt, Hochkofler

    HC Košice: Riečický (Košarišťan) – Saucerman, Cibák, Tansey, Novota, Romančík, Deyl, Jacko – McPherson, Slovák, Réway – Klhůfek, Chovan, Pereskokov – Bartánus, Milý, Lapšanský – Belluš, Havrila, Jokel' – Rogoň

    Rozhodčí: Ruetz, Schauer – Bärnthaler, Wimmler.
     
    Halou v Kitzbühelu už zní slovenská hymna na počest košického klubu, po ní přijde na řadu domácí, rakouská hymna.
     
    Vše je připraveno, už nic nebrání tomu, aby utkání mohlo začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Košický celek hned čelil útočné akci Salzburgu, na pravé straně střílel Thomas Raffl, ale jeho pokus zaletěl jen vedle protější tyče.
     
    01:03
    Po nepřesné akci Košic uháněli směrem dopředu znovu domácí hokejisté, kteří ale před Riečickým nevymysleli nic a obrana košického HC už vyváží touš směrem k brance soupeře.
     
    01:52
    Nyní už musel Dominik Riečický do akce, když v rozkleku zastavil pokus Philippa Wimmera.
     
    02:26
    Před košickou brankou vznikla skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval Dominik Riečický a raději nechal hru zastavit. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    02:57
    Novota pálil od modré čáry, jeho pokus zastavila obrana Salzburgu.
     
    04:15
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hokejisté Salzburgu otevírají velmi brzy stav utkání a jdou do vedení. Po hezky sehrané akci viděl Thomas Raffl na levé straně volného JANA-MIKAELA JÄRVINENA, který po převzetí přihrávky okamžitě vystřelil a zametl puk za Riečického záda – 1:0. Asistence: Thomas Raffl a Ty Loney.
    04:15 Jan-Mikael JÄRVINEN - 1:0
     
    05:58
    Vyloučení v týmu HC Košice (Colton Saucerman – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    06:58
    Košičané se zatím velmi dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Domácí celek tak musí další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    07:24
    Nyní se už Salzburg usadil v pásmu hostů a kombinuje před Riečickým. Ten je ve svém brankovišti připraven.
     
    07:48
    Další výhoz puku a Košice se opět osvobozují. Vypadá to, že tohle oslabení zvládnou.
     
    07:58
    Košice jsou v plném počtu.
     
    08:45
    Danjo Leonhardt v pádu střílel na košickou klec, tam byl připraven Dominik Riečický a má puk pod kontrolou. Raději pak znovu hru nechává zastavit.
     
    09:16
    Jakub Borzecki vytěsnil touš z obranného pásma, ve středním ho ale převzal soupeř a hned se nacpal před Lamoureuxe, ale pokus Martina Réwaye končí na betonu domácího brankáře.
     
    10:10
    Po něm to ještě zkoušel Vadim Pereskokov, ale i jeho střela se mezi tři salzburgské tyče nevešla.
     
    10:26
    Po nebezpečném obléhání domácí branky zachytil puk Jean-Philippe Lamoureux a také on nechává hru přerušit. Za chvilku se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    10:47
    Domácí se opět usadili v teritoriu Košic, kde Tim Harnisch zamíchal pukem a vystřelil, kotouč ale poslal jen vedle tyče Riečického brány.
     
    11:27
    Peter Hochkofler sebral obránci Havrilovi puk a Salzburg zůstal v útočném pásmu. Po chvilce se však z něho sám vykázal a musí se vracet do neutrální zóny.
     
    12:39
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Ty Loney – 2 min., sekání).
     
    13:01
    Přesilovku nyní mají k dispozici hosté a už se snaží o kombinaci před brankou Salzburgu.
     
    13:57
    Domácí hokejisté získali puk a hned ho poslali až před košickou brankou. Hosté tak znovu do akce míří od svého brankáře, který puk rozehrál.
     
    14:27
    Další osvobození hráčů Salzburgu a i on hrají své oslabení velmi dobře a zvládnou ho bez úhony.
     
    14:39
    Salzburg je v plném počtu.
     
    15:19
    Juraj Milý zachytil kotouč po špatné rozehrávce soupeře a hned ho vyvezl směrem dopředu. Útočit tak nyní mohou zase Košice.
     
    16:36
    Domácí vypíchli puk a šli před košickou klec, kde zakročil Dominik Riečický a má kotouč pod kontrolou. Následně pak je hra přerušena.
     
    16:52
    Ali Wukowits napřáhl v prostoru mezi kruhy, jeho střela se otřela o jednoho z beků Košic a poté rázem hosté otočili hru. V útočném pásmu se však příliš dlouho neohřáli.
     
    18:06
    Michal Chovan dlouhou přihrávkou hledal spoluhráče, následně pak se narodila akce před Lamoureuxem, kde střílel znovu Chovan, leč nepřesně. Domácí své vedení udrželi.
     
    18:41
    Hosté ubránili další akci soupeře, ale nakonec se Salzburg dostal zpět na puk a ještě se udržel v soupeřové teritoriu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:35
    Vincnet LoVerde dostal na modrou čáru přihrávku a z první napřáhl k pořádné ráně, která však byla soupeřem zablokována a skončila mimo.
     
    19:50
    Ještě to zkoušeli hosté před brankou Salzburgu, ale už se nic nestane a tato část hry bude za chvíli ukončena.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Už v páté minutě se dostali do vedení hráči Salzburgu, kdy po pěkném pasu od Raffla skóroval na levé straně Jan-Mikael Järvinen, jenž otevřel účet dnešního klání. Oba týmy také měly k dispozici po jedné přesilové hře, ale nedokázaly ji využít. Po konci první části hry vedou domácí 1:0 a uvidíme, co nám nabídne druhá třetina.
     
    Střely na branku: 17 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 15:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Od začátku druhé třetiny byli v pásmu soupeře hráči Salzburgu, Ali Wukowits střílel z prostoru mezi kruhy, ale Riečický jeho pokus betonem vytěsnil mimo.
     
    21:10
    Další obléhání branky hostů, z vrcholu pravého kruhu pálil nebezpečně znovu Ali Wukowits, ale opět si Riečický poradil a má puk u sebe.
     
    21:36
    Tim Harnisch si najel na pravý kruh a svižnou střelou prověřil pozornost Dominika Riečického, který jeho pokus zastavil. Hra je přerušena, buly po jeho levé ruce.
     
    22:12
    Domácí mají ponechanou výhodu, pokud ji nevyužijí, zahrají si další přesilovou hru. Nyní se vykázali z útočného pásma a do akce jdou znovu od své branky, která je pochopitelně prázdná.
     
    22:48
    Vyloučení v týmu HC Košice (Radek Deyl – 2 min., krosček).
     
    23:21
    Dominique Heinrich nahodil puk od modré čáry před branku soupeře, nakonec o puk vznikl souboj v rohu hostujícího obranného pásma. Získali ho domácí a útočí.
     
    23:53
    Brennan střílel na Riečického, ten má puk pod kontrolou a hra je přerušena. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    24:20
    Salzburští se stále drží v košickém pásmu, ale stále se jim nedaří přesilovou hru využít. A nyní se už k puku dostaly Košice a vyhazují ho před Lamoureuxe.
     
    25:48
    Košice jsou v plném počtu.
     
    26:15
    Allan McPherson objel obránce domácích a zavezl puk do útočného pásma, kde ho ale odzbrojila obrana soupeře. Hostům se akce vůbec nepovedla.
     
    26:19
    Hra je opět přerušena, vhazuje se po levé ruce Dominika Riečického.
     
    26:31
    Thomas Raffl operoval v těsné blízkosti Dominika Riečického, který proti jeho lehké dorážce uspěl a znovu připsal další zákrok, po kterém raději hru přerušil.
     
    26:45
    Alexander Pallestrang od modré vyslal nahození před branku, na pravé straně chtěl zakončit Thomas Raffl, ale nepovedlo se mu to. Poté domácí kotouč ztratili a musejí se vracet zpět do obrany.
     
    27:48
    Vincent LoVerde proskočil za brankou soupeře, objel obránce a přihrál do prostoru mezi kruhy, kde však nebyl nikdo, kdo by mohl vystřelit.
     
    28:31
    TJ Brennan rozpohyboval hru, udržel pásmo soupeře a poslal kotouč před branku. Tam ale byla připravena hůl jednoho z hostujících obránců, která ho dostala do středního pásma.
     
    29:19
    TJ Brennan nyní mohl navýšit vedení domácích. Po jeho střele z prostoru mezi kruhy totiž zazvonila tyč hostující klece!
    29:19 Brennan orazítkoval tyč košické klece
     
    29:52
    Domácí jsou stále hodně aktivní a drží se v teritoriu Košic, zatím ale stále bez dalšího gólového efektu.
     
    30:14
    Vyloučení v týmu HC Košice (Juraj Milý – 2 min., držení).
     
    30:35
    Nyní k tomu budou mít hráči Salzburgu příležitost v další přesilové hře.
     
    31:06
    Po střele Dominiqueho Heinricha zakročil Riečický a hra je zastavena.
     
    31:19
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A přesilovka je přeci jen využita, domácí jdou do dvoubrankového náskoku. Thomas Raffl poslal na pravou stranu puk pro ALIHO WUKOWITSE, jenž pak přízemním pokusem dostal kotouč do hostující sítě – 2:0. Asistence: Thomas Raffl a Peter Schneider.
    31:19 Ali WUKOWITS - 2:0
     
    32:14
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Dominique Heinrich – 2 min., sekání).
     
    33:13
    Hosté mají přesilovou hru, kterou se jim zatím nedaří využít. Domácí se už dvakrát osvobodili a poslali puk do bezpečí.
     
    34:14
    Salzburg bez větších problémů zvládl další oslabení a nyní je už v plném počtu.
     
    34:26
    Hosté se uhnízdili na delší dobu v pásmu soupeře, ale nedokázali ohrozit branku Lamouruxe. Po ztrátě puku pak rychle směřovali dopředu domácí, ale následně pak neuspěli.
     
    35:27
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A je to 3:0. Na pravém kruhu vyslal pokus JAN-MIKAEL JÄRVINEN, těsně před Riečickým ho ale tečoval košický Jakub Cibák a puk změnil směr. Následně pak prošel za záda hostujícího brankáře. Bez asistence.
    35:27 Jan-Mikael JÄRVINEN - 3:0
     
    36:46
    Hosté se opět bránili při akci soupeře, nicméně ten se neustále drží před brankou Dominika Riečického. Ten tak musí být mezi svými třemi tyčemi opět pozorný.
     
    37:56
    Ladislav Romančík zachytil puk na modré čáře, ale někdejší bek Litvínova následně pak nevystřelil. Puk je ve středním pásmu a domácí jdou útočit.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:16
    Zakázané uvolnění Košic, hra se stěhuje do pásma hostů a vhazovat se bude po pravé ruce Dominika Riečického.
     
    39:32
    A opět je hra přerušena, když došlo ke kontaktu hráčů za brankou domácího celku.
     
    39:50
    Domácí hráči se to ještě snažili prodloužit v útočném pásmu, ale kotouč nezachytili. Následně se chtěli vrátit zpět a vystavili se ofsajdové pasti.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm padly dvě branky a obě znovu do sítě Košic. Ve dvaatřicáté minutě prostřelil v přesilové hře Riečického Ali Wukowits a zvýšil náskok Salzburgu. O čtyři minuty později už to bylo 3:0. Jan-Mikael Järvinen vyslal z pravého kruhu přízemní pokus, který si tečí do vlastní branky srazil Jakub Cibák. Hosté mají před sebou nelehký úkol, a sice v poslední části hry základní hrací doby smazat tříbrankovou ztrátu.
     
    Střely na branku: 33 – 10
     
    Další třetina začne přibližně v 16:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Hned na úvod třetí třetiny se dostal do šance Ty Loney, který nejprve obešel obránce, posunul si kotouč a poté zakončil před Riečickým, ale ten jeho pokus pokryl.
     
    40:28
    Vadim Pereskokov na druhé straně mohl snížit, byl v dobré střelecké pozici, ale svá mířidla přesně nezaměřil.
     
    40:57
    A opět Pereskokov, který z prostoru mezi kruhy vyslal jedovatou střelu, se kterou si poradil Jean-Philippe Lamoureux a hra je přerušena.
     
    41:00
    Vyloučení v týmu HC Košice (Adam Lapšanský – 2 min., sekání).
     
    41:26
    Domácí se v přesilové hře usadili v pásmu soupeře a chvíli zde kombinovali, zatím to ale nevedlo ke gólu.
     
    41:42
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Nyní už to vyšlo a domácí využívají další přesilovou hru. PETER SCHNEIDER na levém kruhu našel dobrou pozici ke střele, zvedl puk a pověsil ho pod víko Riečického klece – 4:0. Asistence: Vincent LoVerde a Thomas Raffl.
    41:42 Peter SCHNEIDER - 4:0
     
    43:20
    Marek Slovák na levé straně vyslal nepříjemnou střelu, po které zaduněl pravý beton domácího brankáře.
     
    44:15
    Ladislav Romančík od modré čáry poslal pozdrav směrem k brance Lamoureuxe, ale ten si poradil a kotouč bez větších problémů ukryl v lapačce.
     
    44:58
    Na druhé straně se o beton otřela střela Aliho Wukowitse.
     
    45:13
    Košice vstřelily branku!
    Hosté se přeci jen prosazují a berou domácímu brankáři čisté konto. MAREK BARTÁNUS si sjel v samostatné akci na hranu pravého kruhu, poté vystřelil a vypadalo to, že má Lamoureux kotouč mezi betony. Ten mu ale nakonec prošel a kotouč se došoural za brankovou čáru – 4:1. Bez asistence.
    45:13 Marek BARTÁNUS - 4:1
     
    46:20
    Domácí se po chvilce snažili o další trefu, ale nepovedlo se. Smutnit však nemusí, stále mají pohodlný tříbrankový náskok a nyní se od vlastní branky derou zase dopředu.
     
    46:59
    Jan-Mikael Järvinen se prodral až těsně před Riečického, který jeho pokus zasunout puk u jeho pravé tyče vystihl a puk jistí lapačkou. Hra je poté přerušena.
     
    47:09
    Radek Deyl od modré čáry napřáhl ke střele, tu obrana Salzburgu srazila do bezpečí. Na opačné straně pak střílel Thomas Raffl, který ale ke svým třem asistencím nepřidal také branku.
     
    48:14
    Paul Stapelfeldt na levé straně švihl do puku, jeho pokus pak zastavil vyrážečkou Dominik Riečický. Ten pak raději ukryl puk a hru nechal zastavit. Buly po jeho pravé ruce.
     
    49:28
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Další puk se třepotá v síti hostů. Florian Baltram z rohu poslal puk na levou stranu, kde z kruhu svižnou ranou trefil částečně odkrytou klec TJ BRENNAN – 5:1. Asistence: Florian Baltram.
    49:28 TJ BRENNAN - 5:1
     
    49:28
    Vyloučení v týmu HC Košice (2 min. – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva). Trest odpyká Marek Slovák.
     
    51:16
    Domácí se uhnízdili v pásmu soupeře a snaží se o další kombinaci v přesilové hře.
     
    51:28
    Košice jsou v plném počtu.
     
    52:31
    Vyloučení v týmu HC Košice (Kevin Tansey – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:44
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Bleskově využitá přesilová hra, domácí vedou rozdílem pěti gólů. Po přihrávce od Heinricha střílel z levé strany PETER SCHNEIDER a jeho svižný pokus z první zaplul pod břevno košické branky -6:1. Asistence: Dominique Heinrich.
    52:44 Peter SCHNEIDER - 6:1
     
    53:51
    Domácí si tak po včerejší prohře 0:5 nad libereckými Bílými Tygry spravují chuť a dnes jsou to oni, kdo si s chutí zastřílel.
     
    54:41
    Hráči Salzburgu nemají dost a nadále se tlačí před branku soupeře. Nyní střílel TJ Brennan, ale jeho pokus šel mimo.
     
    55:42
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Pavel Klhůfek – 2 min., podrážení).
     
    56:12
    Thomas Raffl posunul puk na pravou stranu, kde poté vystřelil Peter Schneider, ale jen vedle soupeřovy branky. Následně pak se Košice osvobozují.
     
    56:40
    Vyloučení v týmu HC Košice (Ladislav Romančík – 2 min., sekání).
     
    57:42
    Hosté jsou ve čtyřech hráčích.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:12
    Peter Schneider na pravém kruhu vystřelil, jeho pokus ale zablokovala obrana soupeře a dostala kotouč do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    58:59
    Domácí hráči se opět usadili v pásmu Košic, kde to ještě zkoušeli před Dominikem Riečickým, ale nakonec mu pomohla obrana, která dostala kotouč na zakázané uvolnění.
     
    59:18
    Vhazuje se v pásmu hostů, konkrétně po levé ruce Dominika Riečického.
     
    59:24
    Vyloučení v týmu HC Košice (Jakub Cibák – 2 min., hrubost + 2 min., nesportovní chování).
     
    59:55
    Puk je v pásmu hostů, kde domácí ještě operují před brankou soupeře, už to ale spíše vypadá, že se nic nestane a zápas se jen dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté si napravili reputaci ze včerejší prohry 0:5 s Libercem a dnes v souboji o třetí místo porážejí Košice poměrem 6:1. Na domácím turnaji tak berou třetí místo. Po celou dobu byli lepším týmem, hosté naopak stále tahali za kratší konec a dokázali skórovat pouze jednou.
     
    Střely na branku: 54 – 15
     
    To je z mé strany už vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:14:42)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. Järvinen (Raffl, Loney), 32. Wukowits (Raffl, Schneider), 36. Järvinen, 42. Schneider (LoVerde, Raffl), 50. Brennan (Baltram), 53. Schneider (Heinrich) – 46. Bartánus


    EC Red Bull Salzburg: Lamoureux (Wieser) – LoVerde, Heinrich, Brennan, Pallestrang, Zündel, Schreier, Wimmer, Stapelfeldt – Schneider, Nissner, Wukowits – Loney, Järvinen, Raffl – Huber, Baltram, Harnisch – Borzecki, Leonhardt, Hochkofler
    HC Košice: Riečický (Košarišťan) – Saucerman, Cibák, Tansey, Novota, Romančík, Deyl, Jacko – McPherson, Slovák, Réway – Klhůfek, Chovan, Pereskokov – Bartánus, Milý, Lapšanský – Belluš, Havrila, Jokel' – Rogoň

    Rozhodčí: Ruetz, Schauer – Bärnthaler, Wimmler
    bahis siteleri