Salzburg – Košice 6:1 (kon.) | Mnichov – Liberec 3:7 (kon.)
konec
EHC Red Bull Mnichov
3:7 (2:2, 1:1, 0:4)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 15.08.2021, 19:00 • Kitzbühel • Red Bulls Salute • Finále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům hokeje. V rámci turnaje Red Bulls Salute budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat finálový duel, ve kterém si to rozdají týmy EHC Red Bull Mnichov a Bílí Tygři Liberec.
     
    Liberečtí Bílí Tygři sehráli úvodní semifinálový duel se Salcburkem a s chutí si zastříleli. Po výhře 5:0 postoupili do finálového boje, v brance Liberce se zaskvěl Petr Kváča, který za svá záda nepustil ani jeden gól a měl na výhře lví podíl. Uvidíme, jak si Tygři povedou dnes.
     
    Mnichovští hokejisté narazili na slovenský celek z Košic a dokázali zvítězit 4:1. O prvenství na turnaji budou usilovat nad Libercem. O bronz budou bojovat Salcburk a Košice.
     
    Úvodní sestavy:

    EHC Red Bull Mnichov: Fiessinger (Aus Den Birken) – Boyle, Seidenberg (A), Abeltshauser (A), Szuber, Blum, Daubner, Cimmermann – Ehliz, Smith, Gogula – Parkes, Street, Tiffels – Ortega, Hager (C), Lutz – Mauer, Kastner, Varejcka

    Bílí Tygři Liberec: Pavelka (Kváča) – Melancon, Šmíd (A), Štibingr, Vitásek, Ivan, Derner, Šedivý – Ordoš, Filippi, Birner (A) – Zachar, Gríger, Vlach – Faško-Rudáš, Klepiš, Najman – Rychlovský, Jelínek (C), Šír – Klapka

    Rozhodčí: Huber, Nikolic – Martin, Sparer.
     
    Před utkáním si vyslechneme hymny obou zemí. Nejprve uslyšíme českou hymnu, po ní přijde ta německá.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Mnichovští hokejisté se vydali do útočného pásma, obrana Liberce je ale zastavila v rozletu a dostává puk do středního pásma.
     
    00:20
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Maximilian Daubner – 2 min., napadení).
     
    01:03
    Liberec má velmi brzy k dispozici přesilovou hru a už se usadil v pásmu Mnichova. Ovšem obrana Red Bullu zasáhla, získala puk a vyhodila ho až před branku soupeře.
     
    01:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přesilová hra Tygrů je velmi brzy využita. Na pravém kruhu se napřáhl ke střele JAROSLAV VLACH, který dokázal trefit částečně odkrytou klec Mnichova – 0:1. Asistence: Jan Ordoš.
    01:48 Jaroslav VLACH - 0:1
     
    03:09
    Philip Gogulla na druhé straně zakončil nebezpečně, ale Pavelka si poradil a poté Liberec vytahuje hru znovu na opačnou stranu.
     
    04:29
    Jakub Klepiš číhal mezi kruhy, přihrávky se ale nedočkal a následně pak míří do útočné akce Mnichov.
     
    04:53
    Hráči Red Bullu však o puk přišli a hned na to čelili rychlé protiakci Bílých Tygrů. Ale ani Liberec se před Fiessengerem neprosadil.
     
    05:56
    Mnichov právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. K odraženému kotouči po střele Patricka Hagera padal před brankovištěm Liberce AUSTIN ORTEGA, kotouč se odrazil od jeho brusle a došoural se za brankovou čáru. Ač se Jaroslav Pavelka natahoval, inkasovanému gólu nedokázal zabránit. – 1:1. Asistence: Patrick Hager a Filip Varejcka.
    05:56 Austin ORTEGA - 1:1
     
    07:14
    Začíná se tak znovu od začátku, u puku jsou Liberečtí a snaží se dostat touš na opačný konec kluziště.
     
    08:18
    Po pravém křídle pláchl do útočného pásma Michal Birner, nakonec sice puk nezískal, ale Tygři se ještě v pásmu soupeře zdrželi. Následně pak ale Ladislav Šmíd neudržel hru a kotouč je v neutrální zóně.
     
    09:25
    Lukáš Derner od modré čáry vyslal na brankáře soupeře propagační střelu, se kterou si Fiessinger poradil a raději pak hru zastavil.
     
    10:05
    Ben Smith nabruslil s kotoučem do útočného pásma, zblízka pak sám zakončil před Jaroslavem Pavelkou, který sklapl betony a kotouč do nich ukryl.
     
    11:01
    Najman zakončoval z pravé strany na odkrytou branku, ale fantastický zákrok předvedl Fiessinger a notně svůj tým podržel.
     
    12:21
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Krásně sehraná akce Mnichova a ten otáčí skóre zápasu na svoji stranu. Julian Lutz poslal puk na levou stranu, kde se do střely pořádně opřel AUSTIN ORTEGA a vymetl v síti Liberce všechny pavučiny – 2:1. Asistence: Julian Lutz.
    12:21 Austin ORTEGA - 2:1
     
    13:29
    Jakub Klepiš se probil do útočného pásma, z prostoru mezi kruhy svižnou střelou prověřil Fiessingera, ten uspěl.
     
    13:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Záhy je ale vyrovnáno. Jakub Klepiš našel volného MARTINA FAŠKA-RUDÁŠE na levém kruhu a ten poté podobnou střelou jako před malou chvílí soupeř, rozvlnil síť za Fiessingerovými zády – 2:2. Asistence: Jakub Klepiš a T.J. Melancon.
    13:55 Martin FAŠKO-RUDÁŠ - 2:2
     
    14:50
    Zatím tedy sledujeme velmi ofenzivní hokej, ještě není ani konec třetiny a viděli jsme čtyři branky, na každé straně dvě.
     
    15:11
    Agilní Ortega se otočil a napřáhl ke střele na pravé straně, jeho pokus ale do branky Liberce nedoputoval. Hattrick mnichovského hráče se tak nekonal.
     
    16:54
    Znovu zaútočili Mnichovští před Pavelkou, ten ale mohl být v klidu, pomohla mu pozorná obrana.
     
    17:34
    Frederik Tiffels se dostal do těsné blízkosti Jaroslava Pavelky, ovšem jeho zakončení chybělo více přesnosti.
     
    18:20
    Ladislav Šmíd si sjel z rohu pásma do mezikruží, tam už byl ale obsazen a nedokázal vystřelit ani přihrát. Následovala ztráta kotouče a rychlý protiútok mnichovského Red Bullu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:40
    Dávid Gríger byl osamocen v útočném pásmu, přesto se snažil nějak zakončit. Nakonec mu puk sebrala obrana Mnichova a ten jde ještě dopředu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní jsme viděli čtyři branky. Nejprve se do vedení dostali liberečtí hokejisté, ale Mnichov dokázal srovnat a také strhnout vedení na svou stranu. Tygři ale ještě do přestávky stihli vyrovnat a v druhé části hry se tak bude začínat znovu od začátku. Čeká nás ještě hodně zajímavý průběh zápasu.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Maximilian Daubner – 2 min., podrážení).
     
    20:52
    Jaroslav Vlach mezi kruhy napřáhl ke střele, ale puk skončil jen u zadního mantinelu. Nicméně přesilovková akce Liberce stále pokračuje.
     
    21:17
    Až nyní se Mnichov dostal na kotouč a osvobodil se.
     
    22:05
    Ladislav Šmíd poslal od modré čáry přihrávku pro Tomáše Filippiho, který na pravém kruhy vystřelil, ale trefil jen připraveného brankáře Fiessingera.
     
    22:28
    Mnichov je v plném počtu.
     
    22:38
    Svižnou ránu od modré čáry vyslal Lukáš Derner, ale ta jen orazítkovala zadní mantinel.
     
    23:47
    Austin Ortega zachytil u modré čáry puk a poté ho zavezl na druhou stranu. V pásmu Liberce pak ale mnichovští hokejisté nezahrozili.
     
    24:40
    Daryl Boyle nahodil puk před branku, kde zblízka střílel Trevor Parkes, ale Jaroslav Pavelka proti němu vytasil přesný zákrok, po kterém nechal hru raději zastavit.
     
    25:36
    Jakub Klepiš z první střílel z vrcholu levého kruhu, ale také Fiessinger byl připraven a jeho pokus zastavil.
     
    26:18
    Petr Jelínek se prodral do útočného pásma, poté kapitán Bílých Tygrů svižně zakončil, ale na brankáře Mnichova si nepřišel. Na druhé straně čelil šancím Jaroslav Pavelka, ale situace zvládl.
     
    27:10
    Austin Ortega se hnal do zakončení, znovu se mu nepovedlo dosáhnout na hattrick. Obrana Liberce ho v rozletu zastavila a nic takového nedovolila.
     
    27:42
    A další šance Austina Ortegy. Ten byl opět hodně dravý a je na něm vidět, že by na třígólový večer chtěl dosáhnout. Jaroslav Pavelka jeho střelu z mezikruží kryje betony.
     
    28:55
    Další zákrok připsal Daniel Fiessinger, jenž zastavil pokus Tomáše Filippiho. Hra je přerušena, buly bude vhozeno po levé ruce mnichovského brankáře.
     
    29:24
    Marek Zachar si najel na levou stranu a pořádně tvrdou ránou prověřil Fiessingera, jenž puk vyrazil hokejkou do rohu obranného pásma.
     
    30:05
    Polovina základní hrací doby je minulostí. Stále na ukazateli skóre svítí stav 2:2. Zatím tak oba celky k prvenství mají stejně daleko, jako i blízko.
     
    30:40
    Ordoš rozjel akci a z levé strany bekhendem prostrčil puk na najíždějícího Michala Birnera, který ale na kotouč nakonec nedosáhl.
     
    31:13
    Nyní zase zahrozili hráči Mnichova, ovšem přihrávka na Benjamina Streeta byla nepřesná a ten nemohl zakončit.
     
    31:43
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Nyní se to povedlo a Mnichovští jdou opět do vedení. Frederik Tiffels vyslal pokus z prostoru mezi kruhy a těsně před Jaroslavem Pavelkou kotouč šikovně tečoval TREVOR PARKES, jenž ho dostal za záda libereckého brankáře – 3:2. Asistence: Frederik Tiffels.
    31:43 Trevor PARKES - 3:2
     
    33:48
    Liberečtí hokejisté tak musejí znovu dohánět jednobrankové manko. A před chvílí nebezpečně střílel Ben Smith, Jaroslav Pavelka ale má puk u sebe. Hra je přerušena, buly po jeho pravé ruce.
     
    34:39
    Tygři se ubránili dalšímu obléhání branky soupeřem, nakonec puk vytěsnili do středního pásma, kde o něj ale zase přišli.
     
    35:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Michal Ivan – 2 min., krosček).
     
    35:59
    Mnichovští zavřeli Liberec v jeho pásmu a kombinují před Pavelkou. Jejich pokus pak neskončil mezi třemi tyčemi a Liberečtí se osvobozují.
     
    36:51
    Další ubráněná akce soupeře ze strany Liberce, ale Tygři nedokázali vyhodit puk do bezpečí, takže Mnichov stále útočí.
     
    37:11
    Liberec je v plném počtu.
     
    37:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je zase vyrovnáno. Od modré čáry střílel T.J. Melancon a před Fiessingerem dobře nastavil hůl JAN ORDOŠ, jeho následná teč pak nabrala směr síť mnichovské branky – 3:3. Asistence: T.J. Melancon a Tomáš Filippi.
    37:44 Jan ORDOŠ - 3:3
     
    38:08
    Marek Zachar nabral rychlost a sjel si do prostoru mezi kruhy, jeho zakončení ale nebylo přesné. Následně pak dostal Mnichov puk do neutrální zóny a jde střídat.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:26
    Pěkná souhra Liberce, na jejím konci byl slyšet hvizd sudího. Hra je přerušena, vhazuje se v pásmu Mnichova.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. V té jsme se dočkali dvou gólů, a také padly na každé straně. Nejprve strhl vedení na stranu Mnichova Trevor Parkes, ale srovnat dokázal Jan Ordoš. Stále není rozhodnuto a můžeme se těšit na třetí periodu. Rozhodne se, nebo se dočkáme nastavené hrací doby či dokonce nájezdů?
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:53
    Michal Birner poslal na levou stranu přihrávku pro Jana Ordoše, který ale nezakončil. Následně pak to zkusil i Marek Zachar, ale i on minul.
     
    41:32
    Austin Ortega se při najíždějí do útočného pásma vystavil ofsajdové pasti a hra je vykázána do neutrální zóny.
     
    42:18
    Adam Najman dostal přihrávku a jeho nebezpečná střela skončila na obraně soupeře.
     
    43:37
    Série nepřesností na obou stranách, nyní se zakázaného uvolnění dopustil mnichovští hokejisté a hra se stěhuje před jejich branku. Buly po pravici Fiessingera.
     
    43:59
    Maksymilian Szuber číhal v prostoru mezi kruhy, ale nakonec se puku nedočkal. Následoval protiútok Liberce, ve kterém nezakončil Michal Ivan.
     
    44:34
    Po střele Austina Ortegy zakročil v pokleku Jaroslav Pavelka a kotouč má v lapačce. Nechává pak raději hru zastavit a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    44:47
    Jakub Klepiš dostal nabito na pravý kruh a jeho svižná střela zaměstnala Deniela Fiessingera, který musel do dalšího zákroku u své levé tyče.
     
    45:51
    Adam Klapka se snažil získat puk v útočném pásmu, nepovedlo se a Mnichov hned otáčí hru na opačnou stranu.
     
    46:37
    Tomáš Filippi nahazoval puk do útočného pásma, tam ho ale získali Mnichovští a pádili na druhou stranu. Frank Mauer pak zakončil jen vedle Pavelkovy klece.
     
    48:07
    Ladislav Šmíd nahodil puk před branku Mnichova, kde ale nezakončil Michal Birner.
     
    49:19
    Maksymilian Szuber na levé straně vyslal nepříjemnou střelu, kterou Jaroslav Pavelka ukryl u sebe a hra je zastavena. Buly bude po jeho pravici.
     
    49:42
    Na druhé straně pak z pravého kruhu vyslal jedovku T.J. Melancon a i Fiessinger se ve svém brankovišti činil a zapsal důležitý zákrok.
     
    50:27
    Martin Faško-Rudáš z dálky nahodil kotouč před branku soupeře, kde ho chtěl tečovat Adam Najman, ale nakonec se mu to nepovedlo a bylo po akci.
     
    51:16
    Třetí třetina se dávno přehoupla do své druhé poloviny a stále se skóre neměnilo. Stav je tedy nerozhodný 3:3 a uvidíme, zda se zápas rozhodne už v základní hrací době.
     
    52:02
    Ben Smith zakončoval na levé straně a zívala před ním odkrytá klec, ovšem Jaroslav Pavelka se stihl vrátit a zakročil.
     
    52:32
    Frederik Tiffels byl opět před brankou Liberce nebezpečný, jeho svižná střela skončila na Pavelkovi, který ji vyrazil. Stále pokračuje akce Mnichova.
     
    53:27
    Austin Ortega na pravém kruhu švihl do puku a Jaroslav Pavelka mu znovu sebral zákrokem možný hattrick. Je přerušeno, buly po levé ruce libereckého brankáře.
     
    53:29
    A další zákrok Pavelky, který opět hru zastavuje.
     
    53:37
    Liberec je nyní pod menším tlakem Mnichova, znovu zakončoval Austin Ortega, leč jen vedle Pavelkovy brány.
     
    54:07
    Poté se Liberečtí dokázali vymanit, zavezli puk na druhou stranu, ale zblízka nezakončil přesně Michal Ivan.
     
    54:46
    Jaroslav Pavelka ukryl puk pod lapačku a nechal hru před dotírajícím soupeřem zastavit.
     
    55:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí Bílí Tygři strhávají vedení na svou stranu. Na levou stranu dostal přihrávku ADAM KLAPKA, jenž dělovkou nedal mnichovskému brankáři šanci – 3:4. Asistence: Petr Jelínek a Ladislav Šmíd.
    55:06 Adam KLAPKA - 3:4
     
    55:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    A po chvilce se po pasu od Tomáše Filippiho prosazuje MICHAL BIRNER a rázem tak mají Liberečtí náskok o dva góly – 3:5. Asistence: Tomáš Filippi.
    55:42 Michal BIRNER - 3:5
     
    56:38
    Pro Mnichov to není dobré, blíží se závěr třetí třetiny a ztrácí dva góly. Určitě ale ještě zbraně nesloží a pokusí se vrátit se do zápasu.
     
    57:27
    Tygři sebrali puk soupeři a uháněli do útočného pásma. Kotouč ale ztratili a Mnichov otočil hru. Před Pavelkou ale nezahrozil.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    Mnichov hrál už bez brankáře, v útočném pásmu od mantinelu nahodil puk před prázdnou klec Jan Ordoš a TOMÁŠ FILIPPI tak neměl problém nastavit hůl a prázdnou branku trefit – 3:6. Asistence: Jan Ordoš.
    58:04 Tomáš FILIPPI - 3:6
     
    58:34
    Branka Mnichova je stále prázdná, hráči Red Bullu se natlačili před Pavelku, zblízka ho ale nepřekonali. Hra je zastavena, buly po jeho pravé ruce.
     
    59:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    A další branka do prázdné mnichovské klece. MARTIN FAŠKO-RUDÁŠ převzal kotouč a poté s ním nabruslil až před prázdnou svatyni soupeře a puk do ní dovezl – 3:7. Asistence: Adam Najman.
    59:10 Martin FAŠKO-RUDÁŠ - 3:7
     
    59:50
    Zápas se už jen dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Už to vypadalo, že zápas dojde do nastavené hrací doby. Liberec ale strhl vedení na svou stranu a záhy přidal další přesnou trefu. Poté padly ještě dva góly, ale ty už byly do prázdné klece při powerplay Mnichova. Nakonec Liberečtí porážejí Mnichov 7:3 a končí na turnaji na prvním místě, Mnichov bere druhé místo.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek neděle a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:10:27)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Ortega (Hager, Varejcka), 13. Ortega (Lutz), 32. Parkes (Tiffels) – 2. Vlach (Ordoš), 14. Faško-Rudáš (Klepiš, Melancon), 38. Ordoš (Melancon, Filippi), 56. Klapka (Jelínek, Šmíd), 56. Birner (Filippi), 59. Filippi (Ordoš), 60. Faško-Rudáš (Najman)


    EHC Red Bull Mnichov: Fiessinger (Aus Den Birken) – Boyle, Seidenberg (A), Abeltshauser (A), Szuber, Blum, Daubner, Cimmermann – Ehliz, Smith, Gogulla – Parkes, Street, Tiffels – Ortega, Hager (C), Lutz – Mauer, Kastner, Varejcka
    Bílí Tygři Liberec: Pavelka (Kváča) – Melancon, Šmíd (A), Štibingr, Vitásek, Ivan, Derner, Šedivý – Ordoš, Filippi, Birner (A) – Zachar, Gríger, Vlach – Faško-Rudáš, Klepiš, Najman – Rychlovský, Jelínek (C), Šír – Klapka

    Rozhodčí: Huber, Nikolic – Martin, Sparer

    Diváci: 850
    bahis siteleri