Atalanta BC – Bologna 0:0 (kon.) | Lazio – Spezia 6:1 (kon.) | Fiorentina – Turín 2:1 (kon.)
Juventus – Empoli 0:1 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
0:0 (0:0)
Bologna FC
Sobota 28.08.2021, 18:30Italská Serie A • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Dnešní utkání skutečně nepřineslo ani jednu branku a oba celky si tak rozdělí po bodu. Atalanta Bergamasca sice měla ve druhém dějství jednoznačně navrch, jenomže její akce málokdy přinesly něco vyloženého. Nakonec se tlak domácích nedokázal přetavit ve vedoucí branku a Bologna tak může být spokojená. Hosté toho sice směrem dopředu moc nepředvedli, i tak dokázali vycházet ze zajištěné obrany. (20:28:22)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:12.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Následovalo autové vhazování z pravé strany. De Silvestri to zkoušel nabídkou na Domíngueze, který měl k míči hodně daleko.
     
    90+3
    Bergamo zahrávalo rohový kop z pravé strany. Vzdušná nabídka směřovala k hranici malého vápna, kde se povedlo zakročit Domínguezovi.
     
    90+2
    Zappacosta si vzal na starost provedení autového vhazování, po kterém centroval do pokutového území, kde musel zasahovat Arnautović.
     
    90
    Nastavuje se šest minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí mají na případnou branku ještě nastavený čas.
     
    87
    Ve vzdušném prostoru se dokázal prosadit hostující Medel, kterému se povedlo odpálit míč do bezpečí, kde se ovšem nacházel Freuler.
     
    86
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Joakim Maehle, přichází Davide Zappacosta.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Sam Lammers.
     
    85
    Tomijasu se po svém příchodu na hrací plochu zapojil do útočného výpadu, který sice neměl dlouhé trvání, přesto to znamenalo zisk vhazování.
     
    84
    Hostující obrana si nyní nepohlídala únik Piccoliho, který přesto zakončoval nad branku. I tak se podle pomezního jednalo o jednoznačný ofsajd.
     
    83
    Nepovedený centr z levé strany se nakonec snesl kousek vedle hostující branky, navíc to vypadá na odkop od hostující branky.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Na první branku stále marně čekáme, domácí hrají hodně křečovitě.
     
    81
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Nicola Sansone, přichází Takehiro Tomijasu.
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Aaron Hickey, přichází Adama Soumaoro.
     
    80
    Sám na sebe to nyní chtěl vzít domácí Pessina, který se ovšem v souboji jeden na jednoho nedostal přes Svanberga a bude se muset vrátit.
     
    79
    Žlutou kartu dostává José Luis Palomino (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    79
    Atalanta Bergamasca se nyní musela bránit. Na druhou stranu se totiž dostával Domínguez, kterému se nepovedlo oslovit Sansoneho.
     
    77
    Jenomže bylo to s nedovoleným zákrokem domácích. To se Bergamu pochopitelně nelíbí, Skorupski i tak bude moci rozehrávat od branky.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   36. Gosens (ABC), 79. Palomino (ABC) – 36. Medel (BLG), 49. N. Sansone (BLG), 53. Arnautović (BLG), 58. Hickey (BLG), 64. Svanberg (BLG)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:12.
    Atalanta Bergamo: Musso – Djimsiti, Tolói, Palomino – Maehle (86. Zappacosta), Freuler, Pašalić (74. Al. Mirančuk), Gosens – Malinovskyj (65. Pessina) – Iličić (86. S. Lammers), Muriel (74. Piccoli).
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – S. Lammers, Del Prato, Al. Mirančuk, Gi. Pezzella, Lovato, Scalvini, Demiral, Zappacosta, Piccoli, Pessina.

    Bologna FC: Skorupski – De Silvestri (C), Medel, Bonifazi, Hickey (81. Soumaoro) – Domínguez, Michael (61. Vignato), Svanberg – Orsolini (72. Skov Olsen), Arnautović, N. Sansone (81. Tomijasu).
    Náhradníci: F. Bardi – Amey, E. Annan, Barrow, van Hooijdonk, Vignato, Urbanski, Soumaoro, Skov Olsen, Mbaye, Cangiano, Tomijasu.

    Rozhodčí: Orsato – Vecchi, Margani
    thejrc.org