Toronto – Montreal 6:2 (kon.) | Carolina – Nashville 2:3 (po pr.) | Pittsburgh – Buffalo 5:4 (4:3 po s.n.)
NY Islanders – Philadelphia 3:0 (kon.) | Tampa – Florida 2:3 (kon.) | Dallas – St. Louis 3:1 (kon.)
Colorado – Vegas 4:7 (kon.) | Vancouver – Seattle 0:4 (kon.) | Los Angeles – Arizona 1:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
6:2 (3:2, 2:0, 1:0)
Montreal Canadiens
Středa 06.10.2021, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Hezké ráno u přípravy z NHL. Potřetí v sezoně se dnes potkají hráči klubů Toronto Maple Leafs a Montreal Canadiens. První měření dopadlo lépe pro Maple Leafs, kteří na svém ledě zvládli vítězství 4:1. Montreal ale zvládnul odvetu, když vyhrál 5:2.
     
    TORONTO MAPLE LEAFS
    Za Toronto se v prvním přípravném klání trefil Jake Muzzin, John Tavares, Michael Bunting a Kurtis Gabriel. Informace o dnešní sestavě klub zatím neposkytl. Stavět může i na předchozím utkání proti Ottawě (3:1), kdy Leafs nechyběli schopní čeští útočníci David Kämpf a Ondřej Kaše. Naopak brankář Petr Mrázek dostal volno.
     
    MONTREAL CANADIENS
    Montreal čeká pátý z celkových šesti přípravných zápasů. Před duelem naplánoval i ranní rozbruslení, složení dnešní soupisky by tak mělo být více méně zřejmé. Chybět by měl český talent Jan Myšák, který v předchozích částech přípravy operoval na centru čtvrté formace. Do zápasu zato nastoupí hvězdy jako Tyler Toffoli, Brandon Gallagher nebo Ben Chiarot. Loňský univerzitní objev Cole Caufield nadále trpí zraněním v horní části těla a do utkání nenastoupí.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Mrázek (Källgren) – Rielly, Brodie, Rubins, Liljegren, Hollowell, Menell – Michejev, Tavares, Nylander – Ritchie, Semjonov, Marner – Brooks, Amadio, Gusjev – Seney, Der-Argučincev, Gabriel

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Chiarot, Wideman, Guhle, Savard, Romanov, Fairbrother – Toffoli, Suzuki, Drouin – Armia, Evans, Gallagher – Lehkonen, Poehling, Harvey-Pinard – Bourque, Perreault, Belzile

    Rozhodčí: Nicholson, Hebert – Shewchyk, Deschamps.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    K nebezpečné dorážce vlastní střely se propracoval Michejev, ale brankáře neprostřelil.
     
    02:23
    Kotouč se odráží od Seneyho do brány, ale gól platit nemůže pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Malembeault prožil další náročné chvilky.
     
    02:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do velmi náhodného vedení. I když zatím jasně tahají za kratší konec pomyslného provazu, JOEL ARMIA před brankou tečoval kotouč a bránící Hollowell si ho srazil do vlastní branky. Petr Mrázek už neměl šanci reagovat. Asistence: Ben Chiarot.
    02:56 ARMIA - 0:1
     
    03:48
    Faul loktem provedl u mantinelu William Nylander a půjde si odpočinout.
     
    05:48
    Montrealu se přesilovka vůbec nevedla, málem při vlastním oslabení zahrozil Mitch Marner.
     
    06:09
    Ze slotu to zkoušel John Tavares, ale našel jen hruď Montembeaulta a zahazuje komerční přestávku.
     
    06:33
    Kotouč byl sice ještě ve hře, ale sudí se ukvapili a už přerušili. Nově příchozí muž v brankovišti Habs zatím chytá velmi sebevědomě a nepřišel si na něj ani dorážející Nylander.
     
    07:38
    Své kilogramy zapojil do hry Romanov a soupeře za brankou tvrdě srazil. Vysloužil si uznalé zahučení davů.
     
    08:09
    Zakázané uvolnění nehraje do karet Canadiens. Hosté jsou pod neustálým tlakem a toto vyhození vůbec nepomůže.
     
    08:18
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Na nádherný servis Mitche Marnera se v útočném pásmu mohl spolehnout NICK RITCHIE. Prvně jmenovaný ukázal trpělivost a Ritchie si zkušeně počkal na možnost tečovat kotouč do opuštěného koutu brány. Toronto po právu vyrovnává a ještě v této třetině se bude hrát také za obratem. Asistence: Mitch Marner a TJ Brodie.
    08:18 Ni. RITCHIE - 1:1
     
    08:42
    Za sekání je vyloučen nováček Kaiden Guhle a hostující obranu nečeká nic snadného.
     
    09:52
    Od samotného úvodu přesilovky se musel Montembeault pořádně činit. Někdejší gólman Floridy odrazil dva příklepy Nylandera z levé strany a pak na něj nevyzrál ani tah Johna Tavarese.
     
    10:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přesilovka Maple Leafs zaváněla gólem od samotného počátku. Hůl navíc ztratil Romanov, jemuž musel náčiní uvolnit Poehling. Volného místa využil NICK RITCHIE, který střelou zápěstím nachytal Montembeaulta a sám zvrátil dosavadní pořádky. Toronto má momentálně na kontě 13 střel a nehodlá zastavovat. Asistence: Nikita Gusjev a Brennan Menell.
    10:40 Ni. RITCHIE - 2:1
     
    13:04
    Gusjev hledá na druhé straně útočného pásma Amadia, přesná pas ale nevyslal. Chiarot pak od modré ohrožoval Mrázka, nicméně dvakrát minul.
     
    14:13
    Ritchiemu nechybělo mnoho, aby dosáhl na hattrick v první třetině! Jenže před brankou si tentokrát neporadil, když neuspěl ani z dorážky.
     
    15:02
    Po komerční pauze usedá na trestnou lavici Ilja Michejev, protože provedl krosček. Montreal se může vrátit do utkání.
     
    15:29
    Kolem Brodieho neproskočil Suzuki, Mrázek tak zůstane bez práce a hosté začnou od svého brankáře.
     
    15:58
    Za bránou se utkal v souboji o puk Drouin, remíza ale nebyla dostatečně přívětivým výsledkem. Leafs nakonec vyhnali kotouč do neutrální zóny.
     
    16:32
    Montreal právě vstřelil branku!
    Na přesilové hře dostal možnost ALEX BELZILE a trenérům se odměnil přesnou ranou nad Mrázkovu lapačku. Polovinu gólu ale udělal před brankou zápasící Perrault, přes jehož postavu český gólman vůbec nevěděl o dění v útočném pásmu Habs. Puk tak hravě prosvištěl do sítě. Asistence: Alexandr Romanov a Joel Armia.
    16:32 BELZILE - 2:2
     
    18:17
    Nylander se přihrávkou vrátil na Reillyho a udělal dobře, Toronto se dostává vpřed.
     
    18:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Na góly bohatá třetina ještě nekončí, domácí si berou své vedení zpátky. Po levé straně se prodral John Tavares, jeho pas před bránu ovšem neprošel. Postaral se o to Wideman, který ale zároveň svou bruslí uvolnil ILJU MICHEJEVA. Ruský útočník vůbec na nic nečekal a rychlým vypuštěním jedovaté rány zaskočil i Montembeaulta v brance Montrealu. Asistence: John Tavares a William Nylander.
    18:28 MICHEJEV - 3:2
     
    19:21
    Od modré čáry z nadějné pozice minul bránu Reilly. Čtvrtý gól Toronta se pro tuto chvíli odkládá.
     
    19:55
    Švédský obránce Timothy Lilljegren si pohlídal záda a je z toho ještě jedno zakázané uvolnění Canadiens.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V posledních vteřinách se cpal před bránu Nick Ritchie, ale asi by chtěl od štěstěny příliš. Zatím se musí spokojit se svými dvěma góly, které do značné míry udávají stav 3:2. Všechno to nicméně nastartoval prudkou tečí Joel Armia, jemuž ke gólu významně pomohl i pohyb obránce Hollowella. Po Ritchieho řádění se ozval Alex Belize, ale přesilovkovou branku Montrealu smazali Maple Leafs přesnou střelou Iljy Michejeva.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Aktivního Ritchieho stíhal Wideman. Obránci Montrealu se povedlo dohrát akci do konce. Rozdíl ve střelách je nyní až komický – 24:7 ve prospěch domácího týmu.
     
    21:19
    Nádherná kombinace! Chtělo to jen lepší zakončení. Před brankoviště najel John Tavares a dostal od Morgana Reillyho přihrávku přesně na hůl. Pak ale selhal.
     
    22:09
    Mrázka na hraně brankoviště ohrožoval Lehkonen, ale k přesné střele se nedočkal. Na druhé straně tak přeruší Sam Montembeault.
     
    22:32
    Gabrielova střela z delší vzdálenosti šla přes hradbu těl, Montembeault je ale na svém místě.
     
    23:04
    Branku obkroužil TJ Brodie. Vybojoval si faul, domácí ale pracují v ponechané výhodě.
     
    23:24
    Provinilcem se stal Pezzetta. Musí na trestnou lavici kvůli hákování.
     
    24:09
    Před Montembeaultem se ještě lehce zabrzdila střela Nylandera, přesto dokázala posila brankoviště Habs uspět levým betonem.
     
    25:15
    Symbióza mezi Menellem a Gusjevem vedla k dvojnásobnému zakončení druhého jmenovaného. Pak ale mnohem zajímavější dorážkou disponoval Der-Argučincev. V rozhodující chvíli zlomil hůl.
     
    26:14
    Z rohu nedokázal vytáhnout kotouč Tyler Toffoli a Toronto zamířilo do protiútoku. Ten ale také zakotvil až za bránou.
     
    26:40
    Přihrávka rukou znemožnila Montrealu přechod do útočného pásma. Následuje komerční přestávka.
     
    27:20
    Další přihrávku rukou provedl Poehling. Hra je vykázána do středního pásma a Montreal zůstává na pouhých sedmi střeleckých pokusech. Zato Toronto zasypalo Montembeaulta už 32 střelami. Je až neuvěřitelné, že zápas zůstává nadále vcelku vyrovnaný.
     
    28:12
    Před brankovištěm se již neudržel Mitch Marner, takže mu nezbývalo než nechat kotouč netknutý. Přitom mohl mít velmi slušnou šanci.
     
    28:52
    Signalizovaný a následně i odpískaný ofsajd posune Canadiens blíže k brance soupeře.
     
    29:51
    TJ Brodie si zkomplikoval život proti Evansovi, ale Armia pak zapojil do souboje ruce a půjde si sednout. O odplatu se ještě pokoušel Gabriel.
     
    29:55
    Faul Joela Armiy je klasifikován jako krosček. Není pochyb o tom, že toto měly být dvě minuty. Habs čeká další oslabení.
     
    30:28
    U modré čáry zbytečně zazmatkoval Michejev a jeho předávka na Reillyho se nesetkala s úspěchem.
     
    30:53
    Hezká zadovka Tavarese, která ale doputovala jen na bekhendovou stranu čepele Michejeva.
     
    31:09
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Velmi nenápadně si v přesilové hře sjel do slotu BRENNAN MENELL. Jeho šikovný pohyb nicméně zachytil John Tavares, který se natlačil do brankoviště a ve správnou chvíli předal svému kolegovi z obrany lahůdkový pas. Stačilo se trefit do brány a gól byl téměř jistý. Menell zvládl i umístění k pravé tyči a může slavit. Asistence: John Tavares a Mitch Marner.
    31:09 MENELL - 4:2
     
    33:12
    První oficiální střelu na branku v podání Canadiens má v této třetině na kontě Gallagher. Přitom to ještě byl pokus z kategorie propagačních.
     
    34:24
    Jednoznačně si měl nyní faul vynutit Ryan Poehling. Už se uvolňoval k brance, když v tom ho zezadu zastavil háček soupeře. Sudí tentokrát mlčí.
     
    35:25
    Po hostujícím ofsajdu přichází ke slovu další reklamní přerušení. Toronto zápas začíná kontrolovat.
     
    35:37
    Do útočného pásma nahodil Marner, pak byl ale o něco později v souboji s Drouinem a hosté vyrazili do protiútoku. Mrázek si poradil s nepříjemnou ranou Jonathana Drouina.
     
    36:19
    Dvě obrovské šance Gallaghera na hraně brankoviště, z druhé vlny pak ještě mohl atakovat bránu Jake Evans, ale Montreal ve vší skromnosti odmítá.
     
    36:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Zřejmě sledujeme moment, ve kterém se láme celé utkání. Canadiens zahodili několik vyložených příležitostí a místo toho, aby snížili na jednogólový rozdíl, se prakticky z protiútoku ujala rána SEMJONA DER-ARGUČINCEVA po předávce Kurtise Gabriela. Maple Leafs tak vedou o tři góly. Do poslední kombinace se ostatně zapojil kompletní čtvrtý útok. Střela měla úžasné parametry a skončila v horní půlce branky. Asistence: Kurtis Gabriel a Brett Seney.
    36:52 DER-ARGUČINCEV - 5:2
     
    38:53
    O rychlé vysunutí Marnera se snažil Menell, ale ukvapili se oba a tak vzniká ofsajd.
     
    39:32
    Při snaze vyhodit zlomil Mitch Marner hůl soupeře. Neuvěřitelnou sílu má ve svých rukou tento šikovný střelec.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Montreal již opustilo extrémní střelecké štěstí a skóre 5:2 konečně alespoň trochu připomíná průběh zápasu, který sledujeme. V prostřední části se trefoval nejprve Brennan Menell, který zužitkoval přesilovku. Navázal na něj Rus Semjon Der-Argučincev, který potrestal situaci, kdy Canadiens zahodili tři stoprocentní příležitosti v jednom střídání. Pokud nebude následovat zmrtvýchvstání Montrealu, o vítězi je patrně rozhodnuto. Vždyť Maple Leafs vedou na střely v poměru 38:13!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Domácí jsou nuceni třetinu otevřít zakázaným uvolněním. Jejich hlavním úkolem bude kromě bránění výsledku také to, aby se nevystavovali riziku zranění.
     
    41:07
    Místo v postoji Montembeaulta tentokrát nenašel William Nylander a musí se svou družinou odtáhnout do neutrální zóny.
     
    42:12
    Nabídku před bránu poslal Morgan Reilly, ale Gusjev s Amadiem už další ohrožení nevymysleli.
     
    42:18
    Výhled brankáři zkoušel zastínit Seney. Čtvrtá formace Toronta se opět hlásí o pozornost.
     
    42:28
    Faul mimo záběr kamer se v uvozovkách povedl Seneymu. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    42:57
    I když Suzuki chytře strhnul hru do rohu, nedokázal pak přihrát přesně do slotu. Montreal po chvilce ztrácí pásmo zcela.
     
    43:39
    Romanov se coby vůdce rozehrávky neosvědčil a Michejev ještě startoval proti brankáři Montembeaultovi. Na tuto přesilovou hru nebudou Habs vzpomínat v dobrém.
     
    44:37
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Únik po konci oslabení, jak má být. Romanov se rozhodl pro riskantní přihrávku, kdy s blížícím se závěrem přesilové hry vracel kotouč na modrou. Tam už číhal navrátilec BRETT SENEY, který hravě přebruslil posledního, dosti znaveného strážce jménem Alex Belzile a z bekhendové strany zavěsil pod břevno. Zároveň zaokrouhluje střelecký účet na 40 ran. Asistence: Kirill Semjonov.
    44:37 SENEY - 6:2
     
    46:26
    Tentokrát se nepíská zakázané uvolnění, pro puk se tak musel vrátit Amadion. Hned poté míří na střídačku.
     
    47:11
    Mezi střídačkami došlo k blíže nespecifikovatelným neshodám po hitu Evanse na Amadia. Rukavice na led zatím neletí, ale chvilku vzrušení budou muset sudí zažehnat tresty.
     
    47:11
    Nakonec si odpočine pouze Michael Pazzetta. Dostává trest za hrubost a Toronto se může činit v přesilovce.
     
    47:38
    Parádní finesu předvedl Marner, ale po poslední kličce nepředvádí přesné zakončení na zadní tyč. Této akci opravdu chyběla jen třešnička na dortu v podobě gólu.
     
    48:18
    Kapitána Tavarese zásoboval Nylander, ale sedmý inkasovaný gól alespoň pro tuto chvíli parádním reflexem odmítl Sam Montembeault. To je exkluzivní zákrok z dílny kanadského brankáře.
     
    48:49
    Na poslední chvíli se do Gusjevovy rány vložil blok a rozhozený Rus pak nedokázal ani křižně přihrát a kotouč míří k Mrázkovi.
     
    49:30
    Gabriel a Pezzetta už se na sebe nemohli déle dívat a zahodili rukavice. Moc hezká boxerská vložka. Zatímco domácí borec sázel na přesné údery, pro Pezzettu bylo hlavním úkolem zasypat Gabriela co nejvíce ranami. Dá se hovořit o spravedlivé remíze.
     
    49:30
    Oba bijci nyní budou pět minut vyčkávat na pokyn k návratu z trestné lavice.
     
    50:12
    Velmi otravné napadání Seneyho musel řešit Wideman. Toronto si užívá, že může rivala nejen porazit, ale také zesměšnit. Žene se tedy za dalšími góly.
     
    51:01
    Na správném místě postával Suzuki. I když o svém zásahu zřejmě vůbec nevěděl, bruslí odpravil kotouč do rohu hřiště.
     
    51:17
    Při návratu na střídačku počastoval dvougólový Nick Ritchie rukavicí Savarda, který ho předtím nepříjemně otravoval před brankou. Za odplatu si nicméně odsedí dvě minuty pro hrubost.
     
    51:58
    V oslabení téměř pláchnul Brooks, ale nakonec se vůbec nedostal k plánované kličce, jelikož ho zadáci dobře rozhodili.
     
    52:52
    Střela Brendana Gallaghera po dlouhé době připomene, že v brance Toronta se stále nachází Petr Mrázek. Pohodlný zákrok českého gólmana.
     
    53:43
    Nahození Chiarota od modré čáry nebezpečně míjelo bránu. S druhým pokusem obránce Montrealu si poradil Mrázek.
     
    54:14
    Za bránou si Armiu podržel mimo rámec pravidel Semjon Der-Argučincev. Aspoň si má s kým popovídat, protože na trestné lavici ještě minimálně 15 vteřin pobude bitkař Gabriel.
     
    54:27
    Jeden z nejtěžších zákroků v utkání má za sebou Petr Mrázek. Přes clonu toho moc neviděl, ale reflexivně vykopl beton do strany.
     
    55:16
    Leafs se daří vyhodit až k Montembeaultovi. I když je nyní jasné, že Montreal už se do zápasu nevrátí, chtěl by ve třetí třetině zaznamenat aspoň gólový úspěch.
     
    55:59
    V oslabení naopak zahrozila ruská spojka Semjonov-Michejev. Druhý z útočníků nedokázal trefit kotouč, takže ani nezavršil práci svého kolegy.
     
    56:47
    Pro puk do vlastního pásma se ochotně vrací Chiarot. To už je samozřejmě vyloučený Der-Argučincev zpátky na hrací ploše.
     
    57:44
    Hrát musí Liljegren, nepíská se zakázané uvolnění. Montreal bude rád. Čím dříve se dočká konce této estrády, tím lépe pro něj.
     
    58:01
    Mrázka odzkoušel Evans, ale rodák z Ostravy odmítá dovolit další komplikace. Poradil si i s dorážkou Gallaghera a drží současný stav.
     
    58:43
    Jednu z posledních akcí Habs chtěl rozjet Chiarot, jenže jeho pas byl pro Denise Savarda až příliš prudký. Icing.
     
    59:23
    Kotouč za svou klecí sbírá Hollowell. Jeho dlouhý pas protečoval Ritchie, ale hattricku už se patrně nedočká.
     
    59:50
    Poslední akci Montrealu zhatil Gallagher, který se nechal zbytečně zahnat do rohu.
     
    Konec zápasu.
     
    Přestože Toronto v poslední periodě viditelně ubralo, nakonec zvládlo získat i poslední část zápasu ve svůj prospěch. Až na drobné komplikace v první dvacetiminutovce dnes byli Maple Leafs velmi dominantní a děkují úžasným fanouškům za podporu při výhře 6:2. Viděli jsme i jednu povedenou bitku, která už ale pohaslé Canadiens nemohla v žádném případě nestartovat.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Petr Mrázek (TOR) – 20 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,9 %, odchytal 59:22
    Sam Montembeault (MTL) – 38 zákroků, 6 OG, úspěšnost 86,4 %, odchytal 58:55

    Česká a slovenská stopa

    Do zápasu zasáhl pouze gólman Petr Mrázek (viz statistiky brankářů).

    Tři hvězdy utkání

    Doposud nezveřejněny; brzy budeme aktualizovat.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (03:40:16)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 9. Ni. Ritchie (Marner, Brodie), 11. Ni. Ritchie (Gusjev, Menell), 19. Michejev (Tavares, W. Nylander), 32. Menell (Tavares, Marner), 37. Der-Argučincev (Gabriel, Seney), 45. Seney (Semjonov) – 3. Armia (Chiarot), 17. Belzile (Romanov, Armia)


    Toronto Maple Leafs: Mrázek (Källgren) – Rielly, Brodie, Rubins, Liljegren, Hollowell, Menell – Michejev, Tavares, W. Nylander – Ni. Ritchie, Semjonov, Marner – Brooks, Amadio, Gusjev – Seney, Der-Argučincev, Gabriel
    Montreal Canadiens: Montembeault (C. Primeau) – Chiarot, Wideman, K. Guhle, Savard, Romanov, Fairbrother – Toffoli, N, Suzuki, Drouin – Armia, J. Evans, B. Gallagher – Lehkonen, Poehling, Harvey-Pinard – S. Bourque, M. Perreault, Belzile – Pezzetta.

    Rozhodčí: Nicholson, Hebert – Shewchyk, Deschamps
    bahis siteleri