Chelsea – Norwich 7:0 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 1:1 (kon.) | Everton – Watford 2:5 (kon.)
Leeds – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Southampton – Burnley 2:2 (kon.) | Brighton – Manchester City 1:4 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
1:4 (0:3)
Manchester City
Sobota 23.10.2021, 18:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Manchester City lépe zvládl souboj o třetí příčku a výsledkově přehrál Brighton, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:31:52)
     
    Sledovali jsme střetnutí dvou různých poločasů! Zatímco prvnímu kralovali hostující hráči, tak druhému zase hráči Brightonu. Ovšem pojďme si říct, že Manchester City za stavu 3:0 polevil a nechal soupeře hrát. The Blues se do role vrátili až po příchodu Kevina De Bruyneho a koncovku zápasu už zase ovládali.

    Pokud se podíváme na tabulku Premier League zjistíme, že Manchester City je na druhé pozici, ale Liverpool střetnutí devátého kola odehraje až zítra. Naopak Brighton zůstává čtvrtý, ale zítra se přes něj může dostat hned čtveřice soupeřů.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Rijád MAHRÍZ - 1:4
     
    90+5
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Hostující celek na čtyřicet minut úplně vypadl z role, ale po vystřídání Kevina De Bruyneho se do ní zase vrátil! Phil Foden dobře napadal soupeře a míče se pak chopil Fernandinho, který našel znovu již zmíněného hráče. Následnou přihrávkou byl ke skórování vyzván RIJÁD MAHRÍZ, proti němuž vybíhal Robert Sánchez. Ovšem alžírský hráč podél něj zamířil na první tyčku a dává střetnutí definitivní tečku – 1:4. Asistence: Phil Foden.
     
    90+5
    Za vápnem se nacházel João Cancelo, jehož pokus letěl do horní poloviny branky. Jenomže Robert Sánchez byl výborně postavený a znovu zasáhl.
     
    90+4
    Kevin De Bruyne znovu viděl nabíhajícího Phila Fodena, který mohl přihrávat, ale chce vstřelit hattrick. Jeho zakončení tentokrát na roh srazil dobře postavený Jöel Veltman.
     
    90+3
    Dnešní utkání sleduje 31 215 diváků.
     
    90+2
    Manchester City dlouhou dobu držel míč na útočné polovině. Nyní se bude odkopávat od domácí branky.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut.
     
    90
    Velmi blízko hattricku byl Phil Foden, kterého pěknou kolmicí našel za obranou Kevin De Bruyne. Anglický ofenzivní hráč postupoval před branku ze strany, ale výborně proti němu vyběhl Robert Sánchez, jenž pokus zastavil.
     
    89
    Rodri vysunul na pravé straně Kevina De Bruyneho, který nejprve hledal před branku nabíhajícího Rijáda Mahríze. Následně si Belgičan našel odražený míč, ale přihrávku znovu před branku nedostal.
     
    88
    Po delším čase sledujeme kombinaci Manchesteru City na útočné polovině. Na pravé straně mohli odcentrovat Kyle Walker a Rijád Mahríz, ovšem rozhodli se raději držet balon na kopačkách.
     
    87
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Rijád Mahríz.
     
    86
    Na pravé straně šestnáctky se nacházel Tariq Lamptey, který měl proti sobě čtveřici soupeřů a přesto zakončil. Jeho pokus letěl pouze do boční strany sítě.
     
    85
    Domácí jsou politi živou vodou a znovu se nacházejí na útočné polovině. Přihrávka mířila na levou stranu, kde se za cenu odkopu osvobodil Kyle Walker.
     
    84
    Další žlutou kartu uviděl brankář Ederson (Manchester City), který dlouho otálel s odkopem od branky, a tak mu hlavní rozhodčí udělil varování.
     
    83
    Bernardo Silva se dopustil faulu u postranní lajny a volný kop poté rozehrál Alexis Mac Alister. Jeho centr se kroutil na zadní tyč, ovšem nenašel žádného spoluhráče a opustil hrací plochu.
    81. Alexis Mac Alister - 1:3

    Michal Luxa

    Branky: 81. Mac Alister (pen.) – 13. Gündoğan (B. Silva), 28. Foden (Grealish), 31. Foden (Jesus), 90+5. Mahríz (Foden)

    Karty:   63. Moder (BRN), 70. Lallana (BRN) – 22. Walker (MAC), 60. Cancelo (MAC), 84. Ederson (MAC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:13. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:6.
    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Veltman, Dunk (C), Burn (57. Lamptey), Cucurella – Groß (72. Mac Alister), Moder, Lallana, March – Trossard, Maupay (58. Mwepu).
    Náhradníci: Steele – Bissouma, Connolly, Duffy, Lamptey, Mac Alister, Mwepu, Richards, Webster.

    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri, Gündoğan (C) (75. Fernandinho) – Jesus (87. Mahríz), Grealish (77. De Bruyne), Foden.
    Náhradníci: Steffen – N. Aké, De Bruyne, Edozie, Fernandinho, Mahríz, Palmer, Stones, Zinčenko.

    Rozhodčí: Friend – Holmes, Long

    Diváci: 31 215
    thejrc.org