Los Angeles – Montreal 5:2 (kon.) | Boston – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Toronto – Detroit 5:4 (kon.)
Pittsburgh – New Jersey 2:4 (kon.) | San Jose – Winnipeg 2:1 (po pr.) | St. Louis – Chicago 1:0 (kon.)
Colorado – Minnesota 4:1 (kon.) | Vancouver – Edmonton 1:2 (kon.) | Calgary – Philadelphia 4:0 (kon.)
Carolina – Arizona 2:1 (kon.) | Anaheim – Montreal 4:2 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 3:2 (kon.)
New Jersey – Columbus 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Vancouver Canucks
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Edmonton Oilers
Neděle 31.10.2021, 03:10 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:47:17)
    Edmonton zvítězil pošesté v sezóně
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 30 – 34 | Přesilová hra: 0/1 – 2/2 | Trestné minuty: 4 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Thatcher Demko (VAN) – 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1%, odchytal 55:52
    Mikko Koskinen (EDM) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání

    1. Mikko Koskinen (EDM) – 29 zákroků
    2. Connor McDavid (EDM) – 0+1
    3. Thatcher Demko (VAN) – 32 zákroků
     
    Utkání přihlíželo 18 422 diváků.
     
    Edmonton dal rychle zapomenout na úvodní nezdar sezóny proti Philadelphii, ve Vancouveru zvítězil těsným výsledkem 2:1.

    O vítězství Olejářů rozhodly přesilové hry. Domácí darovali soupeři pouze dvě, jenže nejlepší tým celé soutěže v této činnosti obě přetavil v gól. Nejprve se ve 12. minutě prosadil Warren Foegele, ve 40. minutě navýšil náskok Edmontonu Leon Draisaitl. Vancouver v závěrečné dvacetiminutovce bojoval, jenže kontaktní gól přišel příliš pozdě, až sedm vteřin před koncem snížil při powerplay na konečných 1:2 Brock Boeser.

    Svěřenci kouče Tippetta i navzdory vítězství zůstávají v Západní konferenci třetí, protože jak Calgary, tak St. Louis zvládly svá utkání rovněž vítězně. Vancouver je se sedmi body dvanáctý.
     
    Konec zápasu.
    59:53 Brock BOESER - 1:2
     
    59:53
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Snížení přichází, ale příliš pozdě. BROCK BOESER zakvedlal s pukem v levém kruhu, načež přes klečícího Boucharda zakončil zápěstím nechytatelně do pravé šibenice. Koskinen proti tomuto projektilu neměl žádný nárok. Asistence: J. T. Miller a Bo Horvat.
     
    59:28
    Hughesovo nahození zblokoval Hyman. Zvládl dokonce rozehrát na Draisaitla, jenž z otočky poslal puk bekhendem do útočného pásma.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny. Darnell Nurse strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty, Edmonton je kompletní.
     
    58:39
    Další výborný zákrok finského gólmana. Bleskově zareagoval na nahrávku Millera na Boesera mezi kruhy, tvrdou ránu vytěsnil vyrážečkou.
     
    58:24
    Nahození tentokráte od Hughese. Po zmatcích v předbrankovém prostoru se kotouč odrazil k Boeserovi, proti němuž se k levé tyči výborně přesunul Koskinen.
     
    57:48
    Tečované nahození Olivera Ekmana-Larssona proletělo těsně vedle levé tyče. Vancouver pokračuje v tlaku, čtveřice Oilers nestíhá.
     
    57:17
    V pádu střílel od obranné modré čáry Kyle Turris. Puk letěl směrem do brány, ale nabral vysokou výšku a o pár čísel ji přeletěl.
     
    56:59
    Početní převaha Canucks bude ještě větší, protože Darnell Nurse dostal dvě minuty za krosček, když před brankou zbytečně dohrál Millera.
     
    56:34
    Na modré čáře čekal na přihrávku Oliver Ekman-Larsson. Dostal ji, jenže zradila jej hokejka, zlomila se mu čepel a puk propadl do středního pásma.
     
    56:00
    Thatcher Demko odjíždí na střídačku, Vanvouver zkouší powerplay! Odvážný tah trenéra Greena vzhledem k faktu, že domácí bruslí s pukem ještě v obranném pásmu.
     
    55:45
    Pokus Horvata od levého mantinelu si Mikko Koskinen pokryl s přehledem. Máchl lapačkou a černou gumu v ní uschoval. Hra přerušena.
     
    55:06
    Z velkého úhlu střílel Connor McDavid. Domácí gólman Demko překvapení nepřipustil, prostor u levé tyčky měl pohlídaný na jedničku.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 60. Boeser (J. T. Miller, Horvat) – 12. Foegele (Nurse, Bouchard), 40. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid)


    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Poolman, Rathbone – Höglander, Horvat (C), Pearson – Boeser, Elias Pettersson, J. T. Miller (A) – Garland, Dickinson, Podkolzin – Chiasson, Lammikko, Justin Bailey.
    Edmonton Oilers: Koskinen (S. Skinner) – Bouchard, Nurse, Ceci, Keith, Barrie, Koekkoek – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Kassian, D. Ryan, Foegele – Turris, Devin Shore, Benson.

    Rozhodčí: O'Rourke, Dunning – Gawryletz, Kelly

    Diváci: 18 422
    thejrc.org