Los Angeles – Montreal 5:2 (kon.) | Boston – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Toronto – Detroit 5:4 (kon.)
Pittsburgh – New Jersey 2:4 (kon.) | San Jose – Winnipeg 2:1 (po pr.) | St. Louis – Chicago 1:0 (kon.)
Colorado – Minnesota 4:1 (kon.) | Vancouver – Edmonton 1:2 (kon.) | Calgary – Philadelphia 4:0 (kon.)
Carolina – Arizona 2:1 (kon.) | Anaheim – Montreal 4:2 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 3:2 (kon.)
New Jersey – Columbus 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Vancouver Canucks
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Edmonton Oilers
Neděle 31.10.2021, 03:10 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:47:17)
    Edmonton zvítězil pošesté v sezóně
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 30 – 34 | Přesilová hra: 0/1 – 2/2 | Trestné minuty: 4 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Thatcher Demko (VAN) – 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1%, odchytal 55:52
    Mikko Koskinen (EDM) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání

    1. Mikko Koskinen (EDM) – 29 zákroků
    2. Connor McDavid (EDM) – 0+1
    3. Thatcher Demko (VAN) – 32 zákroků
     
    Utkání přihlíželo 18 422 diváků.
     
    Edmonton dal rychle zapomenout na úvodní nezdar sezóny proti Philadelphii, ve Vancouveru zvítězil těsným výsledkem 2:1.

    O vítězství Olejářů rozhodly přesilové hry. Domácí darovali soupeři pouze dvě, jenže nejlepší tým celé soutěže v této činnosti obě přetavil v gól. Nejprve se ve 12. minutě prosadil Warren Foegele, ve 40. minutě navýšil náskok Edmontonu Leon Draisaitl. Vancouver v závěrečné dvacetiminutovce bojoval, jenže kontaktní gól přišel příliš pozdě, až sedm vteřin před koncem snížil při powerplay na konečných 1:2 Brock Boeser.

    Svěřenci kouče Tippetta i navzdory vítězství zůstávají v Západní konferenci třetí, protože jak Calgary, tak St. Louis zvládly svá utkání rovněž vítězně. Vancouver je se sedmi body dvanáctý.
     
    Konec zápasu.
    59:53 Brock BOESER - 1:2
     
    59:53
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Snížení přichází, ale příliš pozdě. BROCK BOESER zakvedlal s pukem v levém kruhu, načež přes klečícího Boucharda zakončil zápěstím nechytatelně do pravé šibenice. Koskinen proti tomuto projektilu neměl žádný nárok. Asistence: J. T. Miller a Bo Horvat.
     
    59:28
    Hughesovo nahození zblokoval Hyman. Zvládl dokonce rozehrát na Draisaitla, jenž z otočky poslal puk bekhendem do útočného pásma.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny. Darnell Nurse strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty, Edmonton je kompletní.
     
    58:39
    Další výborný zákrok finského gólmana. Bleskově zareagoval na nahrávku Millera na Boesera mezi kruhy, tvrdou ránu vytěsnil vyrážečkou.
     
    58:24
    Nahození tentokráte od Hughese. Po zmatcích v předbrankovém prostoru se kotouč odrazil k Boeserovi, proti němuž se k levé tyči výborně přesunul Koskinen.
     
    57:48
    Tečované nahození Olivera Ekmana-Larssona proletělo těsně vedle levé tyče. Vancouver pokračuje v tlaku, čtveřice Oilers nestíhá.
     
    57:17
    V pádu střílel od obranné modré čáry Kyle Turris. Puk letěl směrem do brány, ale nabral vysokou výšku a o pár čísel ji přeletěl.
     
    56:59
    Početní převaha Canucks bude ještě větší, protože Darnell Nurse dostal dvě minuty za krosček, když před brankou zbytečně dohrál Millera.
     
    56:34
    Na modré čáře čekal na přihrávku Oliver Ekman-Larsson. Dostal ji, jenže zradila jej hokejka, zlomila se mu čepel a puk propadl do středního pásma.
     
    56:00
    Thatcher Demko odjíždí na střídačku, Vanvouver zkouší powerplay! Odvážný tah trenéra Greena vzhledem k faktu, že domácí bruslí s pukem ještě v obranném pásmu.
     
    55:45
    Pokus Horvata od levého mantinelu si Mikko Koskinen pokryl s přehledem. Máchl lapačkou a černou gumu v ní uschoval. Hra přerušena.
     
    55:06
    Z velkého úhlu střílel Connor McDavid. Domácí gólman Demko překvapení nepřipustil, prostor u levé tyčky měl pohlídaný na jedničku.
     
    54:39
    Za obloučkem Jesse Puljujärviho spěchal Zach Hyman. Z brány ovšem bleskově vystartoval Thatcher Demko a vyrážečkou odpálil touš pryč z obranného pásma.
     
    54:20
    Oliver Ekman-Larsson přejel na útočnou polovinu, načež nahodil do útočného pásma. Rychlostní souboj o puk opanoval bránící Duncan Keith.
     
    53:44
    Výborná práce Kailera Yamamota způsobila ztrátu útočného pásma pro Canucks. Hughes pod tlakem soupeře byl nucen opustit útočnou třetinu.
     
    53:01
    Bo Horvat nabízel kotouč před bránu Höglanderovi, ten ovšem pobídku tečovat nedokázal, tudíž měl Koskinen se zákrokem výrazně snazší práci.
     
    52:30
    S nahozením Evana Boucharda neměl Thatcher Demko žádné větší problémy. Na kotouč velmi dobře viděl a uschoval ho ve výstroji.
     
    52:22
    Obráncem Schennem sražená střela Connora McDavida skončila v ochranné síti. Po komerční přestávce proběhne vhazování v útočném pásmu Oilers.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:55
    Směrem dopředu je ve třetí třetině dost vidět obránce Tucker Poolman. Střílel forhendem z vrcholku levého kruhu na břevno.
     
    51:29
    Juho Lammikko musel přidat, protože kotouč mířil před branku k hokejce Draisaitla, ten nakonec čekal na puk marně, Fin byl dostatečně rychlý.
     
    50:51
    K obráncům se stáhl Ryan Nugent-Hopkins a odtud vystřelil zápěstím. Černá guma prosvištěla velkou rychlostí o kus nad břevnem.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Edmonton udržuje dvoubrankové vedení a je blízko šestému vítězství v sezóně.
     
    49:40
    Warren Foegele bekhendem nahodil puk ze středního pásma na bránu a vydal se vstříc Demkovi, jemuž zdárně zabránil v rozehrávce.
     
    49:19
    Krátce po vhazování střílel od levého mantinelu Cody Ceci. Demko kontroloval let kotouče pohledem, protože hrací předmět výrazně minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    48:46
    Thatcher Demko tváří v tvář McDavidovi opět tím úspěšnějším. tentokráte úřadovala jeho vyrážečka, jež zabránila kotouči v cestě do pravé šibenice.
     
    48:12
    Tyler Myers nabral rychlost, avšak brzy pochopil, že dopředu cesta nevede. Otočil se a počkal na prostřídání formací, načež rozehrál k mantinelu na Horvata.
     
    47:50
    Obraz hry se přelévá ze strany na stranu. Od modré čáry nebezpečně pálil Duncan Keith, obránce rozvlnil pouze boční síť.
     
    47:22
    Na druhou stranu vystartoval ruský útočník Vasilij Podkolzin. z poměrně velkého úhlu zakončoval z pravé strany bekhendem do výstroje Koskinena.
     
    46:50
    Connor McDavid tělem odmítl Rathbone a rázem byl před gólmanem. Zkusil puk zvednout pod břevno, trefil levé rameno gólmana.
     
    46:21
    Slabou střelu Pearsona přes obránce Mikko Koskinen nejenže zastavil, ale vyrážečkou si dokonce troufl rozehrát na Nurse.
     
    45:39
    McDavid mizernou rozehrávkou daroval kotouč Boeserovi, pro němuž skvěle zasáhl Bouchard, v pádu obětavě zblokoval jeho střelu.
     
    45:02
    Hra se přesunula na druhou polovinu kluziště. Do pravého kruhu se vytáhl Tucker Poolman, střelu zápěstím mířící mezi pravou ruku a tělo Koskinena finský gólman zachytil, mezeru včas skryl.
     
    44:39
    Ryan Nugent-Hopkins protečoval do útočné třetiny, takže nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Oliver Ekman-Larsson odehrál před Shorem na volného Dickinsona.
     
    44:16
    Přes Draisaitla a Turrise se ke kotouči na modré čáře dostal Cody Ceci. Lehké nahození skončilo v připravení lapačce gólmana.
     
    43:47
    Přes veškerou snahu Duncan Keith kotouč na útočné modré čáře neudržel. Forčekující Horvat ho následně vyhnal až do pásma obranného.
     
    43:22
    Na útočné modré čáře si počkal na přihrávku Zach Kassian. Musel lehce zpomalit, což jej výrazně ovlivnilo. Z důvodu blížícího se Hughese musel rychle střílet, pokus k pravé tyči Demko vykopl.
     
    42:47
    Po nečekaném odrazu se puku chopil Bo Horvat. Sám byl viditelně překvapený, tak moc, že výrazně minul odkrytou část brány.
     
    42:23
    Conor Garland dostal puk za bránu, v tomto prostoru ovšem nic zajímavého nevymyslel, protože ho tvrdě dohrál Derek Ryan.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:59
    Asistenci na kontě má, nyní zkusil Connor McDavid přidat i gól. Ovšem Demka nevymíchal, domácí gólman zastavil pokus soka nataženým pravým betonem.
     
    41:29
    Tlak hostujícího mužstva pokračuje. Jesse Puljujärvi zkusil obtočení kolem brány, avšak na pozorného Demka nevyzrál.
     
    40:47
    Dopředu vystartoval Zach Hyman. Nabruslil do útočného pásma, načež nabil Nurseovi, ten minul prostor u levé tyčky.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Vancouver má před sebou těžký úkol, a sice smazat dvougólové manko proti Edmontonu, který je psychicky nahoře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:57.
     
    Hostující mužstvo ve druhém dějství navýšilo svůj náskok, do třetí dvacetiminutovky půjde s dvoubrankovým vedením v zádech. Olejáři znovu skórovali v přesilové hře, krátce před odchodem do šaten přetavil výbornou nahrávku Nigenta-Hopkinse v gól Leon Draisaitl. Domácí nehrají vůbec špatně, ale doplácejí na nedisciplinovanost, kterou konkurent zatím tvrdě trestá.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 23.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:20 Leon DRAISAITL - 0:2
     
    39:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté znovu ukázali, že jsou nejlepším týmem v procentu využívání přesilových her po právu. Střelu McDavida přikopl protihráč k holi Nugenta-Hopkinse, který se rychle zorientoval a nahrál do pravého kruhu LEONU DRAISAITLOVI, Demko se za jeho pokusem přesouval k levé tyči marně. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:46
    Pokračuje kombinační hra Olejářů. McDavid v pravém kruhu párkrát zakvedlal s kotoučem a nahrál mezi kruhy Draisaitlovi, Demko našel touš ve výstroji.
    38:09 Hyman zachránil Canucks od inkasovaného gólu
     
    38:09
    Od navýšení náskoku zachránil domácí protihráč Zach Hyman! Střela Leona Draisaitla směřovala do sítě, ale jeho kolega ji zastavil bruslí.
     
    37:53
    Problém pro Canucks, dnes podruhé jdou do čtyř. Dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí vyfasoval obránce Oliver Ekman-Larsson.
     
    37:42
    Od pravého mantinelu nejprve nahazoval Connor McDavid, Demko vyrazil. Odražený puk si našel Devin Shore, i jeho vychytal domácí gólman.
     
    37:16
    Z vrcholku levého kruhu střílel Darnell Nurse. Demko opět zasahoval s velkou jistotou. Při přesunu k levé tyči vyrazil bránu ze svého postavení, musí tak dojít k její úpravě.
     
    36:56
    Connor McDavid zkoušel štěstí z ostrého úhlu. Thatcher Demko připraven na svém místě, prostor u bližší tyče nenechal.
     
    36:25
    Zakázané uvolnění Kosatek, vhazovat se bude před Demkem. Oliver Ekman-Larsson chtěl zrychlit hru pasem na Höglandera, ten nezvládl puk ani protečovat.
     
    35:30
    Dlouho strávil na ledě Brock Boeser, proto už neměl sílu podpořit protiútok. Osamocený J. T. Miller proti dvojici protihráčů neuspěl.
     
    35:07
    Vancouver tlačí a vyrovnání je blíž a blíž! Střílenou nahrávku Horvata před bránu tečoval Alex Chiasson, černá guma proskákala o kousek vedle levé tyčky.
     
    34:44
    Do útočného pásma zavezl kotouč Juho Lammikko. Udělal otočku, počkal na doplnění a pak sám nahodil od modré čáry, kotouč prosvištěl nad horní tyčkou.
     
    34:14
    Vyhození po mantinelu Barriemu nevyšlo. Po pasu od Poolmana střílel z levého kruhu Brock Boeser jen těsně nad horní tyč.
     
    33:45
    Problémů Boucharda s Nursem Nils Höglander nevyužil. Na puk sice dosáhl, ale jen ho přisunul zpátky k hokejce hostujícího beka.
     
    33:22
    Brock Boeser celou akci překombinoval. Sám měl už střílet, ale ještě hledal u pravé tyče Horvata, tomu zabránil ve střele Keith.
     
    32:46
    Warren Foegele útočil na svůj druhý úspěch v utkání. Z pravého kruhu zakončoval bekhendem, Demko zakročil levým ramenem.
     
    32:19
    Draisaitl u puku tentokráte v útočné pásmu. Hledal před bránou Ryana, tomu se přes pozičně dobře postaveného Schenna zakončit nepodařilo.
     
    31:53
    Cody Ceci s lehkou výpomocí McDavida dostal hru do středního pásma. Oliver Ekman-Larsson natahoval hokejku za letícím pukem marně.
     
    31:22
    Quinn Hughes prověřil pozornost Koskinena rychlou střelou po vhazování. Finský gólman lapačkou vytěsnil touš nad břevno.
     
    30:36
    Ceci tentokráte vyhodil takovém způsobem, aby o icingu nemohla být řeč. Juho Lammikko musel zabrat, rozjetého Hymana udržel na zádech.
     
    30:14
    Hosté, jmenovitě Cody Ceci vyhodil pouze za cenu zakázaného uvolnění. Vancouver přidává do tempa, stále ovšem dotahuje těsně manko.
     
    29:56
    Kanadský útočník Connor McDavid vylepšil z levého kruhu pozici pro Jesse Puljujärviho, Fin obdržel pas mezi kruhy. Forhendem přestřelil.
     
    29:22
    Oliver Ekman-Larsson pěknou kličkou vyřadil ze hry Hymana a od levého mantinelu nahazoval před bránu. Lehce jej tečoval J. T. Miller, ale jen vedle levé tyčky.
     
    28:53
    Téměř dvě minuty v kuse teď strávil na ledě Darnell Nurse. Krátce před koncem jeho pobytu střílel od modré čáry o kus vedle levé tyče.
     
    28:23
    Leon Draisaitl za vlastní bránou obral o kotouč Pearsona. Po mantinelu rozjel Kassiana a rázem jsou hosté v útoku.
     
    27:46
    Hostům brejk nevyšel a Luke Schenn chtěl okamžitě otočit na Nilse Höglandera, jemuž nevyšlo zpracování vysokého obloučku.
     
    27:05
    Jason Dickinson nahodil sám pro sebe, kotouč za brankou soupeře dojel jako první. Zadovkou hledal Boesera, ten nevystřelil přes Turrise.
     
    26:44
    Z velkého úhlu Justin Bailey zkusil překvapit Koskinena. Nejspíše by i uspěl, to by ovšem nejprve musel trefit brány.
     
    26:23
    Slabý pokus Slatera Koekkoeka od modré čáry Thatcher Demko bez větších problémů pokryl, kotouč odpálil do rohu kluziště.
     
    25:46
    Petterson viděl v levém kruhu najetého Millera, avšak adresoval mu nepřesnou přihrávku, zachytil ji Kyle Turris.
     
    25:11
    Ani Quinn Hughes, ani Elias Pettersson neprotlačili kotouč skrze obranný val hostů. Volný kotouč si posléze sebral lapačkou Mikko Koskinen.
     
    24:55
    Tanner Pearson v útoku neuspěl a do brejku vystartoval Leon Draisaitl. nahrál Bouchardovi, jenž upadl po střetu s Ekmanem-Larssonem, podražení se nepíská.
     
    24:19
    Byl to právě Conor Garland, kdo se obtočil kolem brány a chtěl zasunout k pravé tyči, leč na Koskinena nevyzrál, ztroskotal na jeho pravém betonu.
     
    23:50
    Koskinenovu rozehrávku po mantinelu zastavil Conor Garland. Pokračuje tak domácích, unavená druhá lajna Oilers na ledě ještě nějakou chvíli pobude.
     
    23:21
    Krátce po vhazování v útočné třetině pálil Leon Draisaitl. Thatcher Demko byl v pozoru a zákrokem lapačkou způsobil další přerušení hry.
    22:13 Střela Ekmana-Larssona se odrazila od břevna do tyče, puk zůstal ve hře
     
    22:13
    Velká smůla Olivera Ekmana-Larssona! Jeho dělovka z levého kruhu se od břevna odrazila do levé tyče a zpátky do hry.
     
    22:03
    Pod velkým tlakem Duncan Keith neváhal a vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vancouver má šanci pokračovat v tlaku.
     
    21:40
    Ofenzivu podpořil Quinn Hughes. od levého mantinelu nahodil před bánu, kde hledal Pettersona, toho udržel na uzdě Nurse.
     
    21:17
    Derek Ryan vysoko napadal Lukeho Schenna. Domácí zadák zachoval chladnou hlavu a po mantinelu našel volného kolegu Rathbonea.
     
    20:21
    Demka pomalu dostává zpět do tempa Tyson Barrie. Vypálil forhendem od modré čáry, gólman našel černou gumu v lapačce.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Buly zvládl Connor McDavid, do útočného pásma přesunul hru Slater Koekkoek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:01.
     
    První třetina zápasu mezi Vancouverem a Edmontonem přinesla jediný gól, o který se postaralo hostující mužstvo. Přesilovou hru využil vteřinu před návratem potrestaného Myerse Warren Foegele, jenž dorazil Demkem vyraženou střílenou nahrávku Nurse, čímž zaznamenal první gól v novém působišti po přestupu z Caroliny. Domácí jsou aktivnějším týmem a jejich náskok mohl být i vyšší, avšak střely Keitha a později i Puljujärviho skončily na tyči.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 12.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    A ještě jedna akce Olejářů. Hlavní roli hrál znovu Kailer Yamamoto, který nabruslil pro změnu do pravého kruhu, odkud pálil nepřesně.
     
    19:21
    Connor McDavid z mezikruží nahrál po své levé ruce Yamamotovi. Ten neřešil zpracování a střílel forhendem z první, Demka mezi betony neprostřelil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:55
    Brock Boeser zkusil před bránou tečovat tvrdou ránu Jacka Rathbonea. neuspěl, kotouč proletěl o kus vedle levé tyče.
     
    18:23
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Jesse Puljujärvi. Zachytil pohyb rozjetého Horvata a čistým hitem ho zastavil.
     
    17:45
    Hra pokračuje před bránou Vancouveru. Zach Hyman zkusil otočku zpoza brány a zasunutí k bližší tyči, Demko se zaskočit nenechal.
     
    17:22
    Tanner Pearson si vyměnil puk s Baileym a získal pozici v útočném pásmu. Ne na dlouho, pas k levému mantinelu vystihl Ryan.
     
    16:41
    Na druhou stranu hru otočil Bo Horvat. Žádný ze spoluhráčů jej nepodpořil, takže musel střílet sám, ze zápěstí napálil Koskinena do výstroje.
     
    16:20
    Od pravého mantinelu nahazoval Cody Ceci. Protože nikdo netečoval, tak měl domácí gólman se zákrokem poměrně jednoduchou práci.
     
    15:47
    Hodně vidět je i Jesse Puljujärvi. Zkusil odvážnou stahovačku na Ekmana-Larssona, jež mu málem vyšla, sám si však zamotal kotouč mezi bruslemi.
     
    15:28
    Evan Bouchard prokličkoval s kotoučem na holi až do středního pásma. Zde přenechal kotouč McDavidovi, ten na Demka nevyzrál.
     
    14:55
    Nurseovo nahození od pravého mantinelu lehce tečoval Jesse Puljujärvi. Hrací předmět následně vyletěl do ochranné sítě, vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    14:30
    Dickinsona za vlastní bránou tvrdě dohrál Zack Kassian. Hostujícímu hráči hit nebyl nic platný, soupeř totiž stihl rozehrát po mantinelu.
     
    13:55
    Zasahovat musel i Mikko Koskinen. Počkal na střelu Lukeeho Schenna od modré čáry, černou gumu bez problémů udržel v lapačce.
     
    13:21
    Edmonton pokračuje v aktivním pojetí hry. Zach Hyman si stahovačkou obhodil Garlanda, načež z levého kruhu vypálil do vyrážečky gólmana.
     
    12:44
    Thatcher Demko si dnes postavil brankovou konstrukci dobře. Sice jeden gól inkasoval, ale od dalších dvou jej právě tyče zachránily.
    12:18 Puljujärvi orazítkoval pravou tyč
     
    12:18
    Nechybělo moc, aby hosté přidali druhý gól! McDavid po chybné rozehrávce soupeře předložil kotouč do tutovky Jessemu Puljujärvimu, ten napálil pravou tyč.
    11:39 Warren FOEGELE - 0:1
     
    11:39
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři potvrdili, že přesilovky umí! Tečovanou střílenou nahrávku Nurse vyrazil Demko příhodně na hokejku WARRENA FOEGELEA, jenž bez problémů zametl touš do odkryté části svatyně. Asistence: Darnell Nurse a Evan Bouchard.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:47
    V oslabení zahrozil J. T. Miller. najel před bránu a obdržel nahrávku od Boesera, pod tlakem Keitha vystřelil nad bránu.
     
    10:15
    Connor McDavid naznačil střelu, aby nakonec nahrál do pravého kruhu Hymanovi. Demko se parádně přesunul a zakročil.
     
    09:40
    První přesilovou hru si zahraje hostující mužstvo. Na trestnou lavici odjíždí Tyler Myers, jenž si pomohl hákováním proti Puljujärvimu.
     
    09:19
    Od levého mantinelu nebezpečně střílel Quinn Hughes. Mikko Koskinen toho moc neviděl, ale měl štěstí, puk jej trefil do levého betonu.
     
    08:53
    Z velkého úhlu střílel Slater Koekkoek. Nejspíše doufal i v teč Bensona, jež se neujala, kotouč proletěl o kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    08:22
    Zvoní tyč! Leon Draisaitl nezazmatkoval a na modrou čáru nabil Duncanu Keithovi, kanadského obránce zastavilo od skórování břevno.
     
    07:46
    Pěknou individuální akci předvedl Conor Garland. Protáhl se kolem Hymana až před Koskinena, z bezprostřední blízkosti na něj nevyzrál.
     
    07:20
    Defenzivní povinnosti splnil Jason Dickinson na jedničku. Tak dlouho otravoval Devina Shorea, až na jeho úkor černou gumu získal.
     
    06:36
    Arénou to jen zahučelo. Mezi kruhy obdržel výbornou nahrávku Brock Boeser, ale v gól ji nepřetavil, přestřelil.
     
    06:03
    Dvakrát v krátkém časovém sledu střílel Connor McDavid. Demnko nejprve vyrážel, napodruhé černou gumu udržel mezi betony.
     
    05:45
    Hezká kombinace gólem neskončila. Jesse Puljujärvi si vyměnil hrací předmět s Turrisem a vypálil forhendem vedle levé tyče.
     
    05:22
    Za vlastní bránu ujel před McDavidem Jack Rathbone. V tomto prostoru mohl v klidu rozehrát, jako adresáta přihrávky si vybral Dickinsona.
     
    04:44
    Z ostrého úhlu zkusil štěstí Nils Höglander. Koskinen s podobnou možností počítal a zapsal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    04:19
    Z vrcholku pravého kruhu střílel Ryan Nugent-Hopkins. Thatcher Demko se nenechal zaskočit a vyrážečkou odrazil touš nad bránu.
     
    03:50
    Ofsajd pískaný Conoru Garlandovi. Doplatil na kličku před modrou čárou, s níž vůbec nepočítal Oliver Ekman-Larsson.
     
    03:22
    Cody Ceci zkusil štěstí od modré čáry. Puk letěl velkou rychlostí, ale nakonec minul prostor mezi třemi tyčemi, načež na icing vyhodil Boeser.
     
    02:47
    Dlouhé střídání má za sebou Luke Schenn. nakonec sám tvrdým hitem sestřelil Shorea a vyhodil do střední třetiny.
     
    02:15
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Jesse Puljujärvi. Akci zakončil střelou zápěstím, ta proletěla nad bránou.
     
    01:44
    Olejáři jako by hlavami zůstali ještě v šatně. Další nebezpečí způsobil Nils Höglander, jeho pokus zápěstím zblokoval Cody Ceci do ochranné sítě.
     
    01:19
    První zákrok má Mikko Koskinen úspěšně za sebou. Poradil si se svižnou střelou Eliase Petterssona, touš udržel ve výstroji.
     
    00:52
    První nebezpečnou situaci způsobili před brankou soupeře hráči Canucks. Oliver Ekman-Larsson nahodil a Miller tečoval vedle pravé tyče.
     
    00:20
    Zápas mezi Vancouverem a Edmontonem odstartoval! Favoritem jsou hostující hokejisté, ale nikde není psáno, že musí vyhrát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Poolman, Rathbone – Höglander, Horvat (C), Pearson – Boeser, Elias Pettersson, J. T. Miller (A) – Garland, Dickinson, Podkolzin – Chiasson, Lammikko, Justin Bailey.

    Edmonton Oilers: Koskinen (S. Skinner) – Bouchard, Nurse, Ceci, Keith, Barrie, Koekkoek – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Kassian, D. Ryan, Foegele – Turris, Devin Shore, Benson.

    Rozhodčí: O'Rourke, Dunning – Gawryletz, Kelly.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Česká a slovenská stopa

    Bez české a slovenské účasti.
     
    Edmonton Oilers

    Když se řekne Edmonton, tak se většině vybaví jméno Connora McDavida. Tento čtyřiadvacetiletý Kanaďan nepřestává uchvacovat svými fantastickými dovednostmi a je nezastavitelný, přestože na něj každý trenér zcela jistě upozorňuje a klade na jeho hlídání velký důraz. Olejářům vstup do nové sezóny vyšel výrazně lépe než soupeři, po šesti odehraných zápasech mají na kontě deset bodů a v Západní konferenci je lepší jen Calgary a St. Louis. Tipettova družina zatím prohrála jenom jednou, v posledním utkání doma nestačila výsledkem 3:5 na Philadelphii. Asi nepřesvědčí, že produktivitu nejen týmu, ale i celé soutěže vede patnáctibodový Connor McDavid, stejný počet bodů nasbíral ještě Alexander Ovečkin.
     
    Vancouver Canucks

    Hokejisté Vancouveru si určitě představovali lepší vstup do sezóny. Doposud odehráli osm zápasů, v nichž nasbírali slabých sedm bodů, což je řadí v tabulce Západní konference až na desáté místo. Kosatky momentálně drží sérii dvou porážek v řadě, když nezvládli dvě domácí utkání, nejprve proti Minnesotě, následně prohráli i s Philadelphií. Svěřenci kouče Greena usilují o vylepšení loňského počinu, kdy poměrně dlouho bojovali o postup do play off, aby nakonec v Severní divizi obsadili poslední sedmou pozici. Týmovou produktivitu vede dvojice Conor Garland, J. T. Miller s osmi body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Vancouverem Canucks a Edmontonem Oilers.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 60. Boeser (J. T. Miller, Horvat) – 12. Foegele (Nurse, Bouchard), 40. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid)


    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Poolman, Rathbone – Höglander, Horvat (C), Pearson – Boeser, Elias Pettersson, J. T. Miller (A) – Garland, Dickinson, Podkolzin – Chiasson, Lammikko, Justin Bailey.
    Edmonton Oilers: Koskinen (S. Skinner) – Bouchard, Nurse, Ceci, Keith, Barrie, Koekkoek – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Kassian, D. Ryan, Foegele – Turris, Devin Shore, Benson.

    Rozhodčí: O'Rourke, Dunning – Gawryletz, Kelly

    Diváci: 18 422
    bahis siteleri