Los Angeles – Montreal 5:2 (kon.) | Boston – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Toronto – Detroit 5:4 (kon.)
Pittsburgh – New Jersey 2:4 (kon.) | San Jose – Winnipeg 2:1 (po pr.) | St. Louis – Chicago 1:0 (kon.)
Colorado – Minnesota 4:1 (kon.) | Vancouver – Edmonton 1:2 (kon.) | Calgary – Philadelphia 4:0 (kon.)
Carolina – Arizona 2:1 (kon.) | Anaheim – Montreal 4:2 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 3:2 (kon.)
New Jersey – Columbus 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Calgary Flames
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Philadelphia Flyers
Neděle 31.10.2021, 03:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Příjemné víkendové ráno u nejlepšího hokeje planety. Calgary Flames uvítá na svém ledě celek Philadelphia Flyers. I když v rámci ligové tabulky oba týmy dělí sedm pozic, stále sledujeme samotný úvod dlouhého ročníku a ve skutečnosti Flames vedou jen o dva body, přičemž vlastní o zápas navíc. Utkání tedy nemá jasného favorita.
     
    CALGARY FLAMES
    4. místo, 7 zápasů, 11 bodů, skóre: 25:15


    Flames se domů vrací po úchvatném venkovním tripu, během nějž získali pět z pěti zápasů a usídlili se na čelní pozici Pacifické divize. Ba co víc, v těchto duelech ani jednou neprohrávali a soupeře přestříleli poměrem 21:7. Chválu sklízí i Dan Vladař, pražský rodák a druhý brankář týmu pro tuto sezonu.

    "Vladdy je schopný hrát na podobné úrovni jako Jacob Markström. Ať už je za našimi zády kdokoliv z nich, cítíme se komfortně. Pokaždé nám dávají šanci na vítězství, ale musíme jim samozřejmě pomoct," popsal brankářský tandem hvězdný útočník Blake Coleman, vítěz dvou uplynulých ročníků NHL.

    Do zápasu bude ve velké pohodě naskakovat i jeho kolega Mikael Backlund, který ve čtvrtek zaznamenal svůj 400. kariérní bod. Podílí se tak na pozitivním výsledku Flames (5-1-1), kteří budou chtít i před svými fanoušky navázat na vyvedené výkony.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    PHILADELPHIA FLYERS
    11. místo, 6 zápasů, 9 bodů, skóre: 25:17


    Třebaže Flyers rovněž předvádí parádní hokej, v nabité Metropolitní divizi momentálně výsledek 4-1-1 stačí pouze na čtvrté místo. Naposledy Philadelphia pokořila Vancouver (2:1) a na 25 vstřelených branek spotřebovala ještě o zápas méně než Calgary.

    A probouzí se i během angažmá v San Jose dlouhodobě kritizovaný gólman Martin Jones, který Canucks zastavil 27 zákroky.

    "Budeme si chtít udržet stejné nasazení, ale nebude to snadné. Proti Vancouveru jsme každopádně pracovali skvěle do defenzivy a Jonesy nás několikrát zachránil. Bylo to z jeho strany parádní představení," podporuje svého brankáře forvard Sean Couturier.

    Tentokrát by měl nicméně dostat přednost Jonesův kolega Carter Hart. Nenastoupí před ním kompletní obranná dvojka s pořadovým číslem jedna. Ryan Ellis totiž vynechá už čtvrtý zápas vinou blíže nespecifikovaného zranění.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Kylington, Ch. Tanev, Zadorov, Gudbranson – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk (A) – Coleman, Backlund (A), T. Pitlick – Lucic, Monahan (A), T. Lewis – Mangiapane, D. Dubé, B. Ritchie.

    Philadelphia Flyers: Hart (M. Jones) – Provorov (A), Braun, Sanheim, Ristolainen, Yandle, Seeler – Giroux (C), Couturier (A), Konecny – Farabee, Brassard, Atkinson – Lindblom, Laughton, J. van Riemsdyk – N. Thompson, P. Brown, MacEwen.

    Rozhodčí: Chmielewski, Anderson – Murchison, Hunt.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    K prvnímu zakončení sáhnul Sean Couturier, dobře se proti němu postavil Rasmus Andersson. Domácí přežili úvodní šanci.
     
    00:54
    S přechodem modré čáry měl problémy Matthew Tkachuk, jeho spoluhráči se příliš nedohodli.
     
    01:41
    Bez práce zůstal Carter Hart, přestože Erik Gudbranson se snažil o svižné nahození od modré čáry a kotouč se nebezpečně odrážel do mezikruží.
     
    02:28
    Tentokrát už dokázal přesně vypálit Trevor Lewis, nicméně Hart poměrně snadno vyráží do rohu.
     
    02:57
    Pro kotouč se musí až za svou klec vrátit Rasmus Andersson. Protože ale stihl vyhození Flyers zachytit před brankovou čarou, nepíská se icing.
     
    03:19
    Začátek se obejde bez přerušení. Andersson kombinoval s Hanifinem, sám pak nepřesně nahodil od modré.
     
    04:06
    Situaci může uklidnit Noah Hanifin, Calgary zatím rozhodně aktivnějším celkem. Před Harta se nicméně netlačí.
     
    04:35
    Až nyní se k zajímavějšímu pokusu propracoval Matthew Tkachuk. Jeho nenápadná střela na přední tyč zaměstnala Harta, který vyrážel betonem.
     
    05:09
    Pozor si musí dávat Rasmus Ristolainen, protože ovšem souboj zvládl, Philadelphia se minimálně osvobodí. Za bránu jde napadat Derick Brassard.
     
    05:47
    O puk přišel Sean Monahan, který se snažil rychlými tempy najít místo v mezikruží. Stále se pokračuje bez jediného přerušení.
     
    06:14
    Ani nyní nespatřili sudí důvod pískat zakázané uvolnění v neprospěch hostů. Za modrou pak bojuje Scott Laughton.
     
    06:43
    Příliš dobře nevyšel první kontakt s pukem Tyleru Pitlickovi. Navázal na něj nicméně Elias Lindholm, když z pravé strany vyprášil beton Harta.
     
    07:06
    K první intervenci ze strany sudích došlo až po sedmi minutách. A protože si po zakázaném uvolnění Carter Hart pokryl nahození ze střední vzdálenosti, ke slovu se ihned hlásí reklamní pauza.
     
    07:19
    První zákrok v utkání počítá Jacob Markström. Z pravé strany vyzkoušel jeho pozornost Travis Konecny rázným příklepem.
     
    07:34
    Ve středním pásmu seknul Justin Braun zezadu Blakea Colemana. Flames se dostávají k úvodní přesilovce.
     
    07:57
    Z ostrého úhlu zkusil vypálit Matthew Tkachuk, ale Hart zatím působí ledově klidným dojmem. Letos se snaží zapomenout na hrozivou zkrácenou sezonu, kdy patřil k nejhorším gólmanům ligové scény.
     
    08:35
    V mezikruží se sice zjevil Sean Monahan, ale zakončení mu trvalo neúměrně dlouho. Tím pádem následuje vyhození Philadelphie.
     
    09:00
    Pouze mezi střídačky namířil přihrávku Ivan Provorov. Nebude se vylučovat, nicméně Calgary zůstane nastěhováno v útočném pásmu.
     
    09:20
    Rychlou přesilovkovou akcí se prezentoval Mikael Backlund po nabídce Hanifina. Jeho střela přes obránce nebyla přesná.
     
    09:34
    Hosté už jsou v plném počtu, nicméně těsně před brankoviště se stáhnul Andrew Mangiapane, který dostal složitou přihrávku od Backlunda. Nemohl tedy okamžitě zakončovat.
     
    10:03
    Možnost pálit pováhal Oliver Kylington, přitom se mu na chvíli otevřela hotová dálnice. Flames stále stupňují tlak.
     
    10:54
    Za bránu vyrazil Jacob Markström, který se během úvodních 11 minut hodně nudí. Neprocvičí ho ani Joel Farabee, jehož pokus tahem kotví po zásahu obrany až v ochranné síti.
     
    11:19
    Po komerční přestávce vyslal sice skrytou, ale o to nebezpečnější ránu Claude Giroux. Jacob Markström musel vytasit zákrok pravým ramenem.
    11:19 Během reklamní pauzy si Flyers vymezili hezký signál, na jehož konci pak v praxi stál Claude Giroux.
     
    11:54
    Za branku šel Brett Ritchie. Podíval se zle na rozhodčího, zřejmě bude totiž vyloučen.
     
    11:54
    Tady je trest za držení hole opravdu na místě. Nick Seeler nemohl pokračovat v defenzivní činnosti a Brett Ritchie už sedí na lavici hanby.
     
    12:04
    Z pravého křídla nebezpečně mířil Cam Atkinson, kotouč nicméně narazil až na zadní mantinel.
     
    13:00
    Philadelphie postupně zlepšovala svůj přesilovkový vzorec, pak ale přes obránce vypálil Derick Brassard a Erik Gudbranson zvládl úspěšný blok, kterým přeruší hru.
     
    13:13
    Se štěstím zvládne vyhodit Mikael Backlund a okamžitě upaluje na střídačku. Philadelphii při průchodu modré čáry zbývá ještě půlminuta první přesilové hry.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    13:45
    Marná snaha Flyers. Za brankou nedokázal nahnat černou pryž ani Sean Couturier a vyloučený Ritchie už se vrací na led.
     
    13:54
    Domácí v plném počtu.
     
    14:27
    Na levém křídle oxidoval Elias Lindholm, nicméně zasáhl jen obráncovu hokejku. Hart zůstává v psychické pohodě.
     
    15:14
    Problém vyndat kotouč z pásma provázel Seana Monahana, nadvakrát si ovšem poradil. Calgary se po ubráněném oslabení stále nemůže zkonsolidovat k ofenzivní akci.
     
    15:38
    Od levého mantinelu nicméně vyslal o chvíli později pěknou pecku Sean Monahan. I když Carter Hart zvedl lapačku, puk v ní nenašel. Pouze prodloužil do ochranné sítě.
     
    15:58
    U mantinelu byl přimáčknutý Rasmus Ristolainen, takže vyhození kotouče ze třetiny se mu napoprvé nepovedlo. Flyers se ovšem ubránili.
     
    16:29
    Cestičku k brance našel Andrew Mangiapane, na jeho ránu těsně vedle ještě navázal Brett Ritchie. Ten se řídil svou obvyklou mentalitou a rovnou pálil.
     
    16:34
    I po buly v ofenzivní zóně dokázal gólmana ohrozit právě Ritchie. Jeho bekhend Hart pouze vyrážel.
     
    17:09
    V mezikruží parádně tečoval Scott Laughton, když mu střílenou nabídku poslal James van Riemsdyk. Jenže ani Jacob Markström se nechce nechat zahanbit a včas zastavil kotouč betonem.
    17:09 Pohotovou teč Laughtona si dokázal pokrýt Jacob Markström, který moc ožehavějších situací zatím řešit nemusel.
     
    18:00
    Nejprve Milan Lucic a po něm Erik Gudbranson znovu pálili, jak nejdříve to šlo. Na druhé straně získal trochu volného prostoru Cam Atkinson, jeho štiplavý bekhend Markström nedokázal udržet ve výstroji.
     
    18:47
    V obranném rohu dokázal dobře zapracoval Dubé, který se pak po velké příležitosti Olivera Kylingtona dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti. Také Christopher Tanev se zajímavě stahoval před brankoviště. To byla parádní akce Flames.
    18:47 V nejlepší sekvenci v podání Calgary se za dorážkou natahoval Dubé, ale v rozhodující chvíli mu puk sjel z čepele.
     
    19:38
    V útočném pásmu ještě bojuje Coleman. Povedlo se mu získat puk a těsně vedle střílí Backlund.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda nepoznala vítěze, skóre setrvalo na vstupní hodnotě 0:0. Zatím se v pozici lépe hrajícího mužstva nachází Flames, ale větší šance měla poměrně dlouho Philadelphia. Ve 12. minutě si hosté domluvili hezký signál, na jehož konci stála jedovatá střela kapitána Girouxe. S blížícím se koncem periody tečoval nahození do slotu šikovně Scott Laughton, nicméně opět se předvedl gólman Jacob Markström. A branka pak nepadla ani po zdařilé pasáži Calgary, kdy sám před gólmanem zůstal Dillon Dubé.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    V neutrální zóně musel zastavit přihrávku Christopher Tanev, rýsoval se totiž nebezpečný protiútok.
     
    21:20
    A obránci Calgary zůstávají po přestávce nadále pozorní, tentokrát se o dobrou práci postaral u červené čáry Nikita Zadorov.
     
    21:51
    Za branku předává Andrew Mangiapane a Erik Gudbranson pak velmi atraktivně napálil kotouč do brankoviště. Carter Hart s problémy odolává.
     
    22:27
    Ve středním pásmu došlo k přihrávce rukou. Matthew Tkachuk si ještě potřebuje vyřídit s rozhodčími předchozí účty, kdy ho skutečně podrážel Justin Braun.
     
    22:51
    Opravdu dlouho si připravoval zakončení Milan Lucic. Tím pádem se mohl Carter Hart velmi rychle srovnat a následně bezpečně zasáhnout.
     
    23:04
    Od modré čáry se opřel do puku Keith Yandle, ale železný muž NHL nedokázal Markströma zaskočit, protože se netrefil.
     
    23:23
    Na střídačce mezitím sleduje své poslední střídání prostřednictvím tabletu Dillon Dubé. I tohle je jeden z důvodů, proč jsou Flames nyní tak vysoko.
     
    24:08
    Na brankovišti operoval Matthew Tkachuk, ale jeho dorážka neprošla přes pozorného Harta. Pak si útočník Flames vybojoval i faul.
     
    24:19
    I když se Travis Sanheim na trestné lavici trochu nepochopitelně diví, Tkachuka podrážel a odpyká si dvě minuty.
     
    24:40
    Třebaže Flames nezačali početní převahu ideálně, nyní už Dillon Dubé protečovává do útočného pásma.
     
    24:58
    Jenže v oslabení nečekaně uniknul Nate Thompson! Už se dostal před Markströma a od úvodního gólu zápasu ho teď odstavilo jen nepřesné zakončení.
    24:58 Únik Thompsona v oslabení měl parádní parametry, přesto se forvard Flyers neprosazuje.
     
    25:40
    Velkou možnost dostal na druhé straně i Sean Monahan, který využil momentálního přečíslení, ale Hart se přemístil včas.
     
    25:50
    Hned po buly pálil Johnny Gaudreau, Hart se stihl sotva otočit. Nakonec ovšem nemusí toto zakončení vůbec řešit.
     
    26:19
    Hosté v plném počtu.
     
    26:27
    Na přední tyčku to zkoušel Christopher Tanev, ale Hartovi stačilo správně nastavit lapačku a měl po potížích.
     
    26:54
    Na levou stranu nachystal černou pryž Blake Coleman, nicméně ještě očekával zpětnou přihrávku Hanifina. Bek Calgary místo toho vybral přímé řešení a Carter Hart si snadno poradil.
     
    27:28
    Za bránu vyrazil Jacob Markström, který prožívá ještě větší nudu než v první periodě. Na druhé straně se kolem brány prohnal Johnny Gaudreau a domácí si zařizují další přesilovku.
     
    27:54
    Na Tkachuka znovu vyrukoval jeden z obránců, tentokrát se jednalo o Rasmuse Ristolainena, který schytává trest za nedovolené bránění u vlastní brány.
     
    28:30
    Flyers se zvládají osvobodit. Kdyby jim šly ostatní činnosti tolik jako bránění oslabení, mohli by být vyrovnanějším soupeřem.
     
    29:07
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Svou první trefu nejen v utkání, ale také v rámci letošní sezony doručuje SEAN MONAHAN. Parkoval v nejnebezpečnějším prostoru a dostal ideální nabídku z hole Rasmuse Anderssona. Na povedenou, přesilovkovou teč už skvěle chytající Carter Hart dosáhnout nemohl a poprvé kapituluje. A to je pro Philadelphii obrovský problém. V této třetině ještě nevystřelila na branku, celkově počítá jen čtyři přesné pokusy. Asistence: Rasmus Andersson a Elias Lindholm.
    29:07 Sean MONAHAN - 1:0
     
    30:03
    Za modrou čáru se neproháčkoval Tyler Pitlick, kterému kotouč přistrčil Mikael Backlund. Této formaci se zatím úplně nedaři.
     
    30:27
    Druhý útok Flames neuspěje ani tentokrát, to když Pitlick zpracovával přihrávku rukou a spouští komerční přerušení.
     
    30:38
    Christopher Tanev může nadávat jenom sám sobě. Dopustil ztrátu v neutrální zóně a málem poslal soupeře do skvělého protiútoku. Jenže v poslední chvíli ještě vypíchnul průnikovou přihrávku, takže pranýřovaný určitě nebude.
     
    31:33
    Výborně to udělal Johnny Gaudreau. Jeho svižná přihrávka našla Matthewa Tkachuka před bránou, další teč už ovšem v síti nekončí. Tkachuk měl nicméně o dost náročnější pozici než před chvíli skórující Monahan.
     
    32:04
    Travis Sanheim vrátil puk do útočného pásma nahozením za bránu, jenže Flyers jsou nadále velmi bezradní. Všichni útočníci prchli na střídačku a Jacob Markström čeká na premiérový zákrok této třetiny.
     
    32:44
    Trvalo to téměř 13 minut, nicméně Jacob Markström poprvé zasahuje. Justin Braun ho prověřil od modré linie.
     
    32:44
    Teď přichází spásná šance pro Flyers. Nikita Zadorov v nic neřešícím souboji osekával soupeře a půjde si sednou na trestnou lavici.
     
    33:14
    Už druhé vyhození Calgary, tentokrát se o něj postaral Christopher Tanev. Hosté setrvávají v hluboké krizi.
     
    33:44
    Na pravé straně kombinoval Yandle s Couturierem. Druhý jmenovaný pak přenesl těžiště hry na Girouxe. Jeho skrytá rána končí v rukavici pozorného Švéda.
     
    33:56
    V rozhodujícím okamžiku nechal Ivan Provorov kotouč za sebou a Rasmus Ristolainen následně nepřehrál Mangiapaneho.
     
    34:22
    Flyers se marně pokoušeli o rychlý přechod modré čáry a znovu se musí smířit s odmítnutím. Přesilovka za chvíli končí.
     
    34:44
    Domácí v plném počtu. Branku okamžitě na druhé straně ohrožoval Tyler Pitlick, ale kotouč prošel kolem pravé tyče.
     
    35:47
    Nadějná dorážka Milana Lucice prosvištěla těsně vedle klece. Flames oslabení vůbec nerozhodilo a pokračují v předchozím výkonu.
     
    36:24
    Pozornost si zkoušel vysloužit Travis Konecny, nicméně jeho pas do rohu mířil zároveň do země nikoho.
     
    36:44
    Povedený zákrok přidává Jacob Markström.
     
    37:10
    Nyní přišla největší šance Philadelphie v utkání! Claude Giroux vypálil a vyražený kotouč se snažil doklepnout James van Riemsdyk. Pochvalu si znovu zaslouží Jacob Markström, který se fantasticky přemístil od tyčky k tyčce.
    37:10 Po sebevědomém postupu Girouxe nedorazil kotouč do sítě skvěle postavený van Riemsdyk.
     
    37:16
    Z přemíry snahy fauluje Claude Giroux. Dvě minuty za sekání.
     
    37:50
    Mezi kruhy se dokázal vměstnat Elias Lindholm a hráči Philadelphie mohou děkovat Bohu i Carteru Hartovi, že je skóre stále jen 1:0. Mladý brankář Flyers vytáhl exkluzivní zákrok betonem a nechává utkání otevřené.
    37:50 Eliase Lindholma v oslabení vyčapal Carter Hart. Nadějný gólman drží svůj tým nad vodou.
     
    38:35
    Nyní už se Flyers zvládnou osvobodit. Z přesilovky zbývá asi 30 vteřin.
     
    38:57
    Ani druhý atak Calgary nevyšel, správně zapracoval Ivan Provorov a Philadelphia tuto pasáž zápasu přežije bez újmy.
     
    39:16
    Hosté v plném počtu.
     
    39:35
    Hodně daleko z branky vyjel Jacob Markström. Pod tlakem rozehrál k Thompsonovi, který neměl u mantinelu čas na okamžité zakončení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Poměr přesných střel ve druhé periodě byl 16:5. Calgary zápasu herně naprosto dominuje, jenže z gólového hlediska se jedná o stále velmi otevřený duel. A Flyers ukazují, že budou schopní uštknout. Ve 25. minutě se k úniku v oslabení ostatně dostal Nate Thompson, ale z ideálního místa minul. Trest přišel po další pětiminutovce, kdy Sean Monahan protečoval kotouč do sítě během přesilovky. Srovnávat pak mohl James van Riemsdyk, ale dorážku neproměnil. Stejně tak domácí Elias Lindholm zahodil slibnou možnost z mezikruží. Stav tak přetrvává v hubené podobě – 1:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:39
    Úvodní střelu v podání Oliver Kylingtona si zvládnul pokrýt Carter Hart.
     
    42:35
    Parádní možností k dorážce disponoval Trevor Lewis, ale nedokázal pozorného Harta prostřelit. Ať se ve zbytku utkání stane cokoliv, Hart by neměl chybět mezi hvězdami zápasu.
     
    43:41
    Na chvíli se Flyers nabízelo přečíslení dva na jednoho, nicméně Travis Konecny byl tak rychlý, až nechal puk za sebou.
     
    44:22
    Z levého křídla se snažil zaměstnat Harta Elias Lindholm, ale také jemu kotouč přeskočil čepel a střela se tak nekonala.
     
    45:07
    Rozehrávku si ohlídal Nikita Zadorov. Na hloupé chyby pro Calgary určitě není za současného výsledku místo.
     
    45:39
    Za volným pukem, který před sebe poslal Jacob Markström, se ještě zkoušel natahovat Patrick Brown. Nedosáhl, takže Calgary se ubrání.
     
    46:02
    U mantinelu sváděl hotový šermířský duel Sean Couturier, ovšem prohrál a Flames se tak znovu poměrně snadno dostávají do útočného pásma.
     
    46:33
    Hračička Johnny Gaudreau už si chystal objetí brány, třebaže mohl hledat prostor v postavení Harta i na přední tyči. Záměr mu nevyšel.
     
    47:22
    Do třetice Johnny Gaudreau. Tentokrát jeho střele ještě pomohl obránce Rasmus Ristolainen, nicméně ani jeho nenadálá teč nešokovala Harta do takové míry, aby dopustil druhý inkasovaný gól.
     
    47:56
    Nyní sáhnul k háčku Zack MacEwen. Philadelphie se dostává do dalších problémů.
     
    48:30
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Naprosto exkluzivní přesilovkový ťukes a Calgary se konečně dočkalo uklidňující branky. Posledním nahrávačem se stal Eilas Lindholm, který poslal pas přes osu a osamocený MATTHEW TKACHUK už pálil do zcela odkryté klece. I když se Carter Hart ještě snažil skákat po vzoru fotbalových brankářů, kotouč na čáře nezastavil a jeho tým prohrává v poměru 2:0. Asistence: Elias Lindholm a Sean Monahan.
    48:30 Matthew TKACHUK - 2:0
     
    49:25
    Vypadá to, že domácí nemají dost. Střelu Blakea Colemana musel Hart skrýt v lapačce.
     
    50:36
    K zakončení z levého kruhu pro vhazování se znovu probil Travis Konecny, připomíná ovšem osamoceného vojáka v bitevním poli plném nepřátel. Jacob Markström si poradil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:43
    Přichází komerční přestávka. Flames si mohou srovnat priority, nezdá se, že by je dnes Flyers mohli jakkoliv ohrozit.
     
    51:07
    Přestože Coleman nepropálil obránce, dlouho ho to mrzet nemuselo. Tyler Pitlick pokračuje v sympatické snaze, i když úspěch přináší jen málokdy. Tentokrát se ovšem dostal k nebezpečné otočce a prověřil lapačku Harta.
     
    51:31
    Další strašidelnou rozehrávku předvedl Jacob Markström, ale protože stihl návrat do brány a zvládl teč MacEwena, parťáci mu odpustí.
     
    51:40
    Vášně na ledě vzbudil Ivan Provorov, který si počkal na Matthewa Tkachuka a u modré čáry jej trefil atypickým, i když patrně čistým hitem. Podobný moment by mohl Flyers nakopnout.
     
    51:40
    Trojnásobný trest za hrubost pro Eliase Lindholma, Matthewa Tkachuka a hostujícího Justina Brauna. Philadelphii patří přesilová hra.
     
    52:06
    Jen chviličku dal Sean Couturier Jacobu Markströmovi k přesunu, švédský muž s maskou ji ovšem dokonale využil a puk ukrývá v lapačce.
     
    52:33
    Flyers po vyhození soupeře už znovu nastěhovaní v útočném pásmu, kombinace nicméně vázne. Keith Yandle přihrával hodně naslepo.
     
    53:01
    James van Riemsdyk poslal kotouč po prknech na kapitána Girouxe. Z nouze pak vypálil Yandle a trefuje hned prvního hráče před sebou. Puk se odrazí do středního pásma.
     
    53:38
    Z ostřejšího úhlu to zkusil Ivan Provorov, nicméně Markströma nepřekonal. Flyers se dnes v ofenzivě trápí.
     
    53:40
    Domácí v plném počtu.
     
    53:59
    Výborně vystoupil Patrick Brown proti nahození Erika Gudbransona. Kdyby nabral ještě vyšší rychlost, mohl si chystat atraktivní přečíslení. Jenže už zřejmě nezbývaly síly.
     
    54:40
    Před branku se vlivem štěstí propracoval Joel Farabee, stál nicméně zády k brankáři, proto nezakončil.
     
    55:07
    Dalekonosné nahození raději podrží Jacob Markström. Nechtěl riskovat, že se rychlonohý Joel Farabee dostane k puku dřív než domácí obránci.
     
    55:17
    I když Philadelphia navyšuje aktivitu, stále se jedná o střely z dálky, na které Jacob Markström vesměs skvěle vidí. Po jedné takové budeme svědky poslední reklamní pauzy v rámci tohoto zápasu.
     
    55:33
    Philadelphia se chystá na buly v útočném pásmu, no a protože ji dnes směrem dopředu mnohé nevychází, rozhoduje se trenér pro hru bez brankáře! Přitom zbývá ještě čtyři a půl minuty.
     
    56:11
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je hotovo. Rasmus Andersson dokázal vyhodit kotouč z vlastního pásma na u červené čáry číhajícího Tylera Pitlicka. Ten posunul přihrávku po chvíli váhání před MIKAELA BACKLUNDA, který už zvládl projít modrou čáru a zamířit do prázdné klece. Calgary se na vítězství pořádně nadřelo, ale získává ho zcela zaslouženě. Asistence: Tyler Pitlick a Rasmus Andersson.
    56:11 Mikael BACKLUND - 3:0
     
    57:04
    Ze vzduchu trefil kotouč náramně Derick Brassard, ale Jacob Markström zkrátka odmítá pustit čisté konto k vodě. Sevřel betony a zastavuje zkušeného útočníka.
     
    57:26
    Před bránu posílal pas Matthew Tkachuk, ale nikdo ze spoluhráčů návnadu nechytil. Flames už každopádně další branky potřebovat nebudou.
     
    58:01
    Calgary právě vstřelilo branku!
    To ale neznamená, že když se nenaskytne možnost, bude ji JOHNNY GAUDREAU záměrně zahazovat. Nick Seeler neodcouval situaci ideálně a umožnil výbornému forvardovi ve službách Flames pálit přes clonu rovnou do horního růžku branky. Asistence: Christopher Tanev a Oliver Kylington.
    58:01 Johnny GAUDREAU - 4:0
     
    59:00
    Poslední minuta už by měla být jen formalitou, třebaže Brett Ritchie se ještě dostal do zajímavé příležitosti. Z mezikruží trefil hruď brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Jacob Markström si připisuje třetí čisté konto v rámci svých posledních čtyř startů. Úžasná statistika, ke které ovšem dnes přispěli i Flyers svou střeleckou impotencí. Na branku v součtu vyslali 20 pokusů, většinou ze střední a větší vzdálenosti. To ale samozřejmě nic neubírá na parádním výkonu celé defenzivy Calgary. V poslední periodě vyvedený výkon domácích konečně korunovaly i nějaké ty branky. Uklidňující trefu zaznamenal ve 49. minutě Matthew Tkachuk v přesilovce, do prázdné klece se po něm trefil Mikael Backlund a jeden bonusový dáreček fanouškům věnoval necelé dvě minuty před sirénou Johnny Gaudreau. Calgary vyhrálo nad Philadelphií v poměru 4:0.

    Flames se tímto vítězstvím posouvají na samotný vrchol Západní konference, kdy přeskočili Blues i Oilers. Ti mají ovšem k dispozici jeden zápas k dobru. Flyers patří na Východě momentálně sedmá pozice.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) – 20 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:57
    Carter Hart (PHI) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4%, odchytal 59:06

    Česká a slovenská stopa

    Dan Vladař (CGY) – náhradní brankář

    Tři hvězdy utkání

    1. Jacob Markström (CGY) 20 zákroků
    2. Sean Monahan (CGY) 1+1
    3. Elias Lindholm (CGY) 0+2
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (05:52:54)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 30. Monahan (R. Andersson, E. Lindholm), 49. M. Tkachuk (E. Lindholm, Monahan), 57. Backlund (T. Pitlick, R. Andersson), 59. J. Gaudreau (Ch. Tanev, Kylington)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Kylington, Ch. Tanev, Zadorov, Gudbranson – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk (A) – Coleman, Backlund (A), T. Pitlick – Lucic, Monahan (A), T. Lewis – Mangiapane, D. Dubé, B. Ritchie.
    Philadelphia Flyers: Hart (M. Jones) – Provorov (A), Braun, Sanheim, Ristolainen, Yandle, Seeler – Giroux (C), Couturier (A), Konecny – Farabee, Brassard, Atkinson – Lindblom, Laughton, J. van Riemsdyk – N. Thompson, P. Brown, MacEwen.

    Rozhodčí: Chmielewski, Anderson – Murchison, Hunt
    bahis siteleri