Slavia – Frýdek-M. 2:1 (1:0 po s.n.) | Sokolov – Ústí n/L 8:2 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 5:2 (kon.)
Vrchlabí – Kolín 4:3 (kon.) | Přerov – Šumperk 4:3 (po pr.) | Poruba 2011 – Kadaň 6:1 (kon.)
Vsetín – Jihlava 4:2 (kon.) | Třebíč – Havířov 1:2 (po pr.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 06.11.2021, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    VHK ROBE Vsetín:
    Vsetín se po čtyřech vyhraných zápasech v řadě drží na 3. místě tabulky a na Jihlavu čítá tříbodový náskok, Dukla má však zápas k dobru. Vsetín se určitě bude snažit, aby jej Jihlava v tabulce nedostihla a naopak aby ji ještě odskočil. Vsacané mají Dukle co vracet, když započteme loňské play-off a první utkání letošního ročníku Chance ligy, prohráli zelenožlutí s tímto soupeřem pět utkání v řadě a na to rozhodně nejsou na Lapači zvyklí. Na Jihlavu Vsetín totiž v předešlých ročnících uměl znamenitě. Od sezony 2018/2019 Vsetínští vyhráli všechny zápasy s Duklou, to platilo až do loňského prosince, kdy se Jihlavě poprvé v novodobé historii podařilo na Valachy vyzrát. Svěřenci trenéra Stantiena určitě budou chtít navázat na staré dobré časy.

    Poslední utkání odehrál Vsetín stejně jako Jihlava na ledě Kadaně, zde potvrdil svou střeleckou formu z posledních utkání, když do branky soupeře znovu nasázel šest branek. Čistým hattrickem se blýskl Michal Gago a v kabině sklidil i ocenění spoluhráčů. Gagovi zatím angažmá na Lapači sedí, v 11 zápasech zaznamenal 11 kanadských bodů, což je určitě skvělá vizitka pro letní posilu vsetínského týmu.


    Valaši v sobotu představí novou posilu, na jejich soupisku během aktuálního týdne přibylo jméno běloruského zadáka Romana Graborenka, jenž určitě na první pohled zaujme svými fyzickými parametry. Mnohem důležitější však jsou zkušenosti, kterými Graborenko disponuje, během kariéry si vyzkoušel zámoří, ruskou KHL a starty sbíral také v české extralize. Na Lapači si tak slibují další zkvalitnění defenzívy. Jihlavě bude s největší pravděpodobností čelit aktuálně nejlepší brankář Chance ligy Jakub Málek, aktuálně drží úspěšnost zákroků na úžasných 93,68 procentech, průměrně vsetínský talent inkasoval jen 1,79 branky na zápas.
     
    HC Dukla Jihlava:
    V tabulce je Jihlava sice na 4. místě, ale společně se Vsetínem a Třebíčí vykazuje v posledních duelech nejlepší formu. Není se co divit, Dukla v posledních šesti střetnutích nepocítila hořkost porážky. Podobně jako Vsetín i Jihlava zvládala duely, ve kterých byla pasována do role favorita. Vítězná série začala pro Jihlavu ve Frýdku-Místku (5:2), poradila si s Benátky nad Jizerou (4:2), zastřílela si v Kolíně (7:3), poté se před vlastními diváky postarala o famózní obrat, když z 1:5 otočila na konečných 6:5 po samostatných nájezdech s nepříjemným Šumperkem. Naposledy Jihlava dokráčela pro tři body v Kadani (5:3), v posledním kole měli na Vysočině volno, a tak první odvetu letošního ročníku sehrají Jihlavští právě se Vsetínem.


    Jihlavský útok zůstal po úspěšné loňské sezoně víceméně pohromadě. Produktivitu týmu táhne Petr Lichanec (7+11), příkladem jde nestárnoucí Tomáš Čachotský (2+13). Valaši si musí dát pozor také na šikovné ruce Tomáše Havránka (6+8). Tabulku střelců vede zkušený Filip Seman (8+5), jen o braku pozadu je rychlonohý Jiří Fronk (7+5). Dukla však disponuje velmi vyváženými útočnými formacemi a produktivita je rozdělena mezi více borců, ostatně podobně je tomu také v kádru Vsetína.

    Obranu Jihlavy pro zápas se Vsetínem doplní z Vítkovic zapůjčený talent Tomáš Machů, ten letos nastoupil do pěti duelů Chance ligy v dresu Šumperku a zaznamenal pět asistencí. Elitním obráncem Jihlavy je však Filip Eliáš (4+5) a k tomu 13 kladných bodů v hodnocení +/-. Oporami zadních řad jsou také Lukáš Mareš (2+4) s Danielem Kowalczykem (2+3). Předností jihlavské defenzívy je rovněž poměr úspěšně ubráněných oslabení, v tomhle ohledu zaujímá Jihlava 4. místo v rámci soutěže, stejně je tomu také při využití v přesilových her. Špičkou jihlavské defenzívy je pak bezesporu brankář Maxim Žukov, kterému se na Vsetíně daří, pokaždé když Jihlava přijela s ruským brankářem mezi třemi tyčemi slavila vítězství, stalo se tak hlavně v semifinále play-off, ovšem i bez Žukova ovládla Jihlava také zápas v základní části, čímž po letech zlomila vsetínský komplex.
     
    VSETÍN vs. JIHLAVA
    Souboj Vsetína s Jihlavou má vždy zvuk, nyní půjde o souboj tabulkových sousedů a navíc se ani jeden z týmů nemá na co šetřit. Po zápase totiž následuje reprezentační přestávka. Přijďte si to užít i vy, Vsetín se do 20. listopadu na domácím stadionu nepředstaví a podporu fanoušků bude proti těžkému soupeři potřebovat jako sůl, zápas startuje v 17:00 a Valaši se představí v oblíbené žluté sadě dresů.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (D. Sachr) – Jerofejevs, Štach (A), Smetana, Buchta, Ondračka, Graborenko, Hryciow – Jenáček Š.,Jonák (C), Rob – Hořanský, D. Březina, Vítek – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Gago, Berger, A. Zeman.

    HC Dukla Jihlava: Žukov (A. Wolf) – Bilčík (C), Machů, L. Mareš, Harkabus T., Kowalczyk, Niko – Helt, Lichanec, Fronk – T. Havránek, F. Seman, Illéš – Cachnín, M. Juda, Vítězslav Brož – M. Zadražil, Houška.

    Rozhodčí: Kubičík, Šudoma – Konvička, Hranoš.
     
    Za velkého pískotu vsetínských tribun nastupuje na led tým HC Dukla Jihlava.
     
    A nyní už se vší parádou domácí tým VHK ROBE Vsetín.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Šlágr kola byl zahájen, puk získali pod kontrolu Vsetínští.
     
    00:21
    Rob směřoval puk na Jonáka, kterému se podařilo tečovat, Žukov byl ovšem na místě připraven poprvé v zápase zasáhnout.
     
    01:03
    Útočné pásmo už navštívila také jihlavská Dukla, Harkabusova první střela byla sražena, tentýž hráč se do palebné pozice dostal ještě jednou a poprvé na kotouč si sáhl i vsetínský brankář Málek.
     
    01:31
    Klímek se snažil využít zaváhání jihlavských obránců na útočné modré, ovšem střela mu příliš nesedla a branku minul.
     
    02:27
    Jihlava se snaží zvýšit aktivitu a daří se ji držet puk v útočném pásmu, střelecké ohrožení Málka se však zatím nekoná.
     
    02:52
    Vsetínu se nepodařilo ideálně rozehrát, puk končí na zakázaném uvolnění a to znamená bleskový návrat Jihlavy zpět před Málka.
     
    03:27
    Vsetínské první formaci se podařilo usadit v útočném pásmu a Jonák vybízel přihrávkou k otevření skóre Smetanu, který si najel do volného prostoru a z voleje zakončil, ovšem včas se dokázal přesunout i jihlavský brankář Žukov!
     
    04:03
    Rob nasměroval puk na levou stranu, kde se do střelecké pozice dostal Březina, jeho střela však nebyla přesná a Žukov se nemusel vzrušovat.
     
    04:29
    Vsetín přidává na tempu, další slibná palebná pozice pro Hryciow, ale znovu úspěšný zákrok jihlavského brankáře.
     
    05:11
    Kucharczykovu přihrávku v útočném pásmu vystihl Fronk a díky své rychlosti se dostal až za vsetínskou obranu, koncovka mu však nevyšla dle představ, když zamířil nad branku Jakuba Málka.
     
    05:50
    Pozornost Žukova prověřil z levé strany Gago, jihlavský brankář bez problémů ukryl puk v lapačce a vhazuje se po jeho pravici.
     
    06:18
    Šimon Jenáček nyní předvedl individuální průnik do útočného pásma, dostal se za obranné linie Jihlavy a bekhendem se snažil najít skulinku mezi betony Žukova, brankář Dukly neměl puk pod kontrolou a na snahu o dorážku přispěchal Gago, jihlavské obraně se však nakonec podařilo krizovou situaci ustát. Ovšem to byl velmi dobrý počin od vsetínského Šimona Jenáčka, jenž normálně nastupuje v obraně.
     
    07:03
    Po delší době zahrozila i jihlavská Dukla, ale Kowalczykova střela nemohla Málka vyvést z míry, vsetínští hokejisté mají opět puk pod kontrolou.
     
    07:23
    Úvodní minuty hry nám zatím přináší vyrovnaný hokej, oba celky už měly příležitost k otevření skóre, ale brankáři zatím úspěšně plní svou práci.
     
    07:50
    Jihlava nyní velmi dobře napadá rozehrávku domácích, ti se nemohou vymanit a musí si dávat pozor na agilního Helta, ten se však při snaze zakončit ocitl už ve velmi ostrém úhlu, ze kterého puk za Málkova záda rozhodně propasírovat nešlo.
     
    08:34
    Havránek zpoza branky našel ideálně postaveného Semana, Málek situaci kontroloval a Vsetín teď podržel!
     
    08:46
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Tomáš Havránek – 2 min., držení + 2 min., nesportovní chování).
     
    09:21
    Jihlava se zatím dobře brání, Vsetín se ještě neusadil v útočné třetině.
     
    09:47
    Jerofejevs dostal nabito od Štacha a jen o centimetry minul jihlavskou klec.
     
    10:22
    Obětavý zákrok Brože proti střele Roba dostal Duklu do brejku, který zakončoval Juda a Málek musel hbitě zasahovat.
     
    10:59
    Vsetín už je znovu usazen v útočném pásmu, ovšem obránci Jihlavy velmi dobře blokují střely.
     
    11:15
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nyní už jihlavský brankář Žukov musel kapitulovat! Ostřelování jihlavské branky nebral konce, Žukov stačil úspěšně vyrazit střelu Buchty, ale na dorážku JANA BERGERA už nestačil. Asistence: Lukáš Buchta, David Březina.
    11:15 Jan BERGER - 1:0
     
    12:17
    Havránek znovu zasáhl na hraně pravidel, když sekl Zemana ve středním pásmu, rozhodčí však tentokrát nevylučuje.
     
    12:51
    Vsetínský tým je znovu usazen v útočném pásmu, ke střele se dostala nová akvizice Valachů Roman Graborenko, branku však přestřelil.
     
    13:16
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Aleksandrs Jerofejevs – 2 min., podrážení).
     
    13:23
    Vsetínu se podařilo vyhodit.
     
    14:00
    Harkabus dostal na bito na levý kruh, Málek se stačil přesunout a vyrazit, hosté jsou však nadále na kotouči.
     
    14:18
    Nyní už se Valachům podařilo osvobodit a posílají na led čerstvé síly.
     
    14:53
    Kritické chvíle pro Vsetín, další dvouminutový trest fasuje Lubomír Štach a domácí se po dobu třiadvaceti vteřin budou bránit ve třech proti pěti.
     
    14:54
    Jonákovi se podařilo šikovně vyhodit hned z buly.
     
    15:16
    Vsetín ve čtyrech.
     
    15:29
    Puk skončil na střídačce Vsetína a domácí mohou vydechnout.
     
    15:37
    Hořanskému se podařilo vyhodit.
     
    15:47
    Další osvobození Vsetína obstaral Kucharczyk.
     
    16:25
    Havránek přenesl hru na Harkabuse, pohledná souhra skončila včasným zákrokem brankáře Málka a následně se Vsetínu podařilo vyhodit.
     
    16:53
    Vsetín přečkal krizové chvíle bez úhony a hraje v plném počtu.
     
    17:07
    Pozůstatků jihlavského náporu se snažil zužitkovat Helt, jeho střelu však pozorný Málek lapil do lapačky.
     
    17:39
    Po delší odmlce práce pro Žukova, Hryciowovi se podařilo poslat puk před branku, kde si jej zpracoval Půček a Žukov možná ani nevěděl jak, ale dokázal jeho koncovku vytěsnit!
     
    18:17
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nyní už vsetínský tým slaví a odskakuje do dvoubrankového náskoku! Vsacanům se podařilo Jihlavu sevřít v obranném pásmu a po střele Březiny se tentokrát už ROMAN PŮČEK nemýlil. Asistence: David Březina.
    18:17 Roman PŮČEK - 2:0
     
    19:02
    Vsacané zabezpečili střední pásmo, jihlavské snahy o útok zde momentálně troskotají.
     
    19:45
    Útočné počínání Illéše dokázal úspěšně odzbrojit Smetana, jihlavskému Semanovi se však přeci jen podařilo udělat rozruch před brankou Vsetína, což nezůstalo bez povšimnutí domácích obránců.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a spokojenějším týmem jsou rozhodně domácí borci. Úvodní minuty se nesly ve znamení svižného a vyrovnaného hokeje, šance se rodily na obou stranách. Skóre otevřel Vsetín v přesilové hře, když potřebný důraz před Žukovem předvedl Jan Berger. Jihlava mohla srovnat také v přesilové hře, dokonce hrála i 24 vteřin v pěti proti třem, Valaši se však ubránili a poté Duklu trestali. Při hře pět na pět se zelenožlutým podařilo hosty uzamknout v pásmu a prosadil se Roman Půček. Druhá třetina odstartuje na Lapači v 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Vsetín se snaží ihned na startu druhé třetiny získat prostor v útočném pásmu.
     
    20:40
    Štach nabil na střelu Robovi, ta měla potřebnou razanci, ovšem v pohotovosti byl také brankář Žukov, který pokus vsetínského střelce vyrazil.
     
    21:16
    Štachovo nahození byl Žukov nucen podržet, a vhazovat se tak bude před brankou Jihlavy.
     
    21:46
    Velmi dobré napadání v podání Hořanského udělalo jihlavské obrany značné problémy a k odraženému puku se dostal Březina, hosté teď mohou děkovat Žukovovi, že byl ve střehu a zabránil třetí brance!
     
    22:10
    Ovšem ani vsetínská obrana není stoprocentní, Zadražilovi se nyní podařilo uvolnit Helta, ale ten si nestačil puk ideálně srovnat na holi.
     
    22:29
    Úvod druhé třetiny přináší svižný hokej, bleskový protiútok Vsetína zakončoval Kucharczyk, Žukov byl opět úspěšný.
     
    22:52
    Juda si najížděl na pravý kruh, ale trefil pouze střed vsetínské branky, kde byl připraven zasahovat Málek.
     
    23:10
    V krátkém čase s píská druhé zakázané uvolnění, tentokrát v podání Jihlavy.
     
    23:25
    Hra se nyní hodně kouskuje, zakázané uvolnění pro změnu na straně Vsetína.
     
    24:15
    Vsetínu to teď nelepí, další neúspěšná rozehrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    24:21
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Aleksandrs Jerofejevs – 2 min., krosček).
     
    24:46
    Jihlava se díky vlastní nepřesnosti připravila o pásmo a bude hledat novou cestu k Málkovi.
     
    24:58
    Fronk zakončoval kombinaci hostů z levého kruhu, Málek puk vyrazil a před brankou se důrazně snažil prosadit Helt, mezitím však vsetínský brankář dostal puk pod kontrolu a strhla se potyčka, ve které hostujícím útočníkům domlouval Smetana.
     
    25:06
    Skvělý Málek drží Vsetín! Illéš našel ideálně hůl Helta, jehož teč rozhodně měla oči, ovšem Málek se dokázal orientovat a zlikvidoval i dorážku jihlavského útočníka!
     
    25:43
    Valaši se osvobodili, Jonák dokonce zavezl puk do útočného pásma, kde za potlesku tribun sbírá cenné vteřinky.
     
    26:10
    Dobrou práci předvádí i Hořanský, který srdnatě bojuje a komplikuje Jihlavě rozehrávku.
     
    26:21
    Zbytek oslabení zvládl Vsetín s přehledem a nyní již hraje v plném počtu.
     
    27:25
    Valaši v plném počtu opět zlobí jihlavskou obranu, mezi kruhy se ke střele dostal Zeman, Žukov špičkou lapačky vyrazil, Dukla se osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    27:47
    Další icing Dukly, teď to jsou pro změnu hosté, kteří mají problémy s rozehrávkou.
     
    28:04
    Jihlavu vysvobodil ze sevření Juda, jeho střela byla sražena do ochranné sítě, ale pro Duklu je nyní podstatné, že může na led poslat čerstvou pětici hráčů.
     
    28:50
    Illéš si vybruslil zpoza branky do palebné pozice, Málek měl velmi ztížený výhled, nakonec však zasahovat nemusel, neboť jihlavský útočník branku minul.
     
    29:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava snižuje na rozdíl jediné branky! Valaši nyní dali až moc prostoru Marešovi, jenž si od modré čáry najel až před Málka a jeho bekhend pravděpodobně tečoval MATĚJ ZADRAŽIL. Asistence: Lukáš Mareš, Vladislav Houška.
    29:29 Matěj ZADRAŽIL - 2:1
     
    30:47
    Smetanovo nahození mířilo na hokejku Roba, ovšem dobrý obranný zákrok předvedl Bilčík, když střelu zablokoval a poslal puk do středního pásma.
     
    31:40
    Jihlava ožila a snaží se znovu sevřít Valachy v obranném pásmu, nyní však Tomáš Machů puk přeskočil hůl a hosté musejí vyklidit pásmo.
     
    32:15
    K odraženému puku se na druhé straně dostal Štach, svou prudkou střelu však poslal mimo jihlavskou klec.
     
    33:15
    Valaši se v útočném pásmu snažili po delší době získat prostor, obrana Jihlavy však pracovala velmi dobře a puk už je znovu na druhé straně hřiště.
     
    33:44
    Z voleje pálil Niko, Málek puk neudržel a k dorážce se snažil dostat Cachnín, nyní i vsetínská obrana dokázala svému brankáři pomoci a zabránit vyrovnání.
     
    34:37
    Jihlava je momentálně aktivnějším týmem, častěji drží puk a snaží se hledat slabiny v obraně domácího celku.
     
    35:11
    Cachnín si najel s pukem mezi kruhy, Málek reagoval vyrážečku, vsetínská obrana je však stále pod tlakem hostů.
     
    35:35
    Nyní Málek jen tak tak vytěsnil střelu Kowalczyka, Jihlava tlačí na vyrovnání.
     
    35:55
    Nápor Jihlavy zakončil střelou od modré čáry Harkabus, Málek reagoval pohotovou lapačkou a Vsetín může na led poslat čerstvé síly.
     
    36:22
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe přišla třetí branka Vsetína! Druhé formaci se podařilo usadit v útočném pásmu a od modré čáry vystřelil Graborenko, do dráhy puku se vložil ADAM HOŘANSKÝ a Žukov nedokázal na prudkou změnu směru kotouče nestačil reagovat. Asistence: Roman Graborenko, David Březina.
    36:22 Adam HOŘANSKÝ - 3:1
     
    36:43
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Aleksandrs Jerofejevs – 2 min., podrážení).
     
    37:06
    Vsetín zahrozil ve vlastním oslabení, když se do přečíslení dva na jednoho dostal Hořanský s Jonákem, vsetínský kapitán obdržel puk na hůl a měl dostatek času zamířit, Žukov si však prostor u tyče pohlídal a úspěšně vystihl úmysl domácího střelce!
     
    38:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Vsetín už byl v plném počtu, ale Dukla přeci jen z pokračujícího náporu znovu snižuje na rozdíl jediné branky! Od modré čáry se do puku opřel TOMÁŠ HARKABUS, zdálo se, že Málek kotouč ukryl mezi svými betony, ale ten vsetínskému brankář propadl a hlemýždím tempem se dokutálel za brankovou čáru. Asistence: Lukáš Mareš, Tomáš Havránek.
    38:47 Tomáš HARKABUS - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina opět nabídla vyrovnaný hokej, když každý z týmu chvilku tahal pilku. Jihlavě se podařilo v polovině základní hrací doby přidat na tempu, vypracovala si převahu v útočném pásmu a z toho po bekhendu Mareše těžil Matěj Zadražil. Dukla pak byla aktivnějším týmem a tlačila na vyrovnání. Vsetín se však prosadil díky úspěšné teči Adama Hořanského. Následovala další přesilová hra Dukly, tu sice tým z Vysočiny nevyužil, ale pokračující nápor zužitkoval Tomáš Harkabus. Třetí třetina slibuje pokračování napínavé bitvy, započne v 18:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Rob si najížděl mezi kruhy, ale jeho snaha o střelu byla zablokována.
     
    41:14
    Do slibné palebné pozice se dostal Kowalczyk, jeho prudká rána však zamířila těsně nad branku Vsetína.
     
    41:57
    Valaši se snaží znovu získat prostor v útočném pásmu, ale obrana Jihlavy odvádí stoprocentní práci.
     
    42:41
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Adam Zeman – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:21
    Vsetínu se podařilo vyhodit.
     
    43:42
    Znovu se daří Valachům vychodit.
     
    44:04
    Puk znovu míří až k Žukovovi, Vsetín se zatím brání velmi dobře.
     
    44:36
    Další dobrá práce vsetínské obrany a tohle už domácí zvládnou.
     
    44:41
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    45:37
    Vsetínští se musejí mít stále na pozoru, Jihlava je směrem dopředu nadále aktivní.
     
    46:26
    Březina v útočném pásmu nechal puk za sebou, ujal se ho Vítek, ale jeho střela neměla dostatečnou razanci, a tak nenadělala Žukovovi vážnější problémy.
     
    47:41
    Juda se dostal k puku na hranici kruhu, branku však přestřelil, hra má nyní rychlý spád, dlouho se nepřerušovalo.
     
    48:22
    Až nyní se píská zakázané uvolnění Jihlavy.
     
    48:23
    Dnešní utkání sleduje 3020 diváků. Jedná se o nejvyšší návštěvnost v rámci letošního ročníku Chance ligy.
     
    49:39
    Jihlava je nastěhovaná v útočném pásmu, vsetínská obrana je znovu v pohotovosti.
     
    49:53
    Valaši se vysvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    50:17
    Gago nyní získal puk za brankou a okamžitě jej směřoval před bránu, kde byl najetý Zeman, jeho bleskové zakončení z voleje však dokázal Žukovy zneškodnit!
     
    50:49
    Vsetínští ožívají a dělají Jihlavě velké problémy v útočném pásmu.
     
    51:03
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Peter Lichanec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:33
    Robova rána končí mimo, Vsetín nadále drží puk.
     
    51:49
    Roby nyní vybídl Štacha ke čtvrté brance Vsetína, volej domácího hráče byla vyražena skvělým Žukovem, který se stačil roztáhnout na brankové čáře!
     
    52:27
    Vsetínu se nyní nepodařilo ideálně založit útok a poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    52:41
    Vsetínu se teď opravdu nedaří přechod přes střední pásmo, píská se další icing.
     
    53:03
    Dukla hraje v plném počtu.
     
    53:44
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Radim Kucharczyk – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:17
    Jihlava dlouze svírala Vsetína, ovšem Jerofejevsovi se podařilo vyhodit a puk dojel rychlonohý Hořanský, jenž ohrozil Žukova střelou z ostrého úhlu, jihlavský brankář si prostor u bližší tyče pohlídal.
     
    54:49
    Vsetín vyhazuje.
     
    55:44
    Vsetín hraje v plném počtu, nápor Jihlavy však pokračuje.
     
    56:00
    Až nyní se hosté dostali do ofsajdové situace a Valaši mohou vystřídat.
     
    56:13
    Kotouč nyní skončil na střídačce Jihlavy a zdá se, že byl nepříjemně zasažen jeden z náhradníků, na místo okamžitě míří zdravotníci.
     
    56:13
    Situace nevypadá vůbec dobře, hra je stále přerušena.
     
    56:13
    V nepřehledné situaci na střídačce Jihlavy jsem si až nyní všiml, že ránu pukem schytal člen realizačního týmu Jihlavy, pravděpodobně se jedná o vedoucího mužstva, který za doprovodu zdravotníků míří otřesen do útrob stadionu. Odchod jihlavského funkcionáře je doprovozen velkým potleskem vsetínských tribun. Doufejme, že vše dobře dopadne a držme jihlavskému vedoucímu palce.
     
    56:13
    Utkání pokračuje, po vhazování získali puk na své hokejky hráči Jihlavy.
     
    56:36
    Bilčík to zkusil od modré čáry, Málek měl zastíněný výhled, ale stačil včas sklepnout betony.
     
    56:55
    Jonák se snažil před brankou uvolnit Hořanského, přihrávka mu však vůbec nesedla, a tak vyráží do protiútoku Jihlava.
     
    57:17
    Další úspěšný zákrok si připsal brankář Málek, když lapačkou reagoval na střelu Kowalczyka.
     
    57:17
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:17
    Jihlava jde do akce bez brankáře!
     
    57:29
    Na ledě zůstává ležet hráč Jihlavy, pravděpodobně se jedná o Tomáše Harkabuse, hra je přerušená.
     
    57:29
    Zdá se však, že Harkabus bude v pořádku, ještě dokonce míří k rozhodčím a stěžuje si, že se nepískal faul. Vsetínské publikum to ocenilo pískotem.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, mezitím Žukov podruhé odjíždí na střídačku.
     
    58:14
    Jihlava se usadila v útočném pásmu, ale vsetínská branka momentálně vypadla ze základního postavení.
     
    58:14
    Hra se nyní hodně zdržuje, poslední minuty se doslova vlečou.
     
    58:35
    Jerofejevsovo nahození tečoval Gago, puk je v pásmu Jihlavy a Dukla bude zakládat protiútok.
     
    58:59
    Luboš Rob zkusil z vlastní modré čáry trefit odkrytou branku Jihlavy, nebyl však přesný a píská se zakázané uvolnění.
     
    59:07
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Luboš Rob – 2 min., podrážení).
     
    59:07
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:18
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se osvobodili a ve středním pásmu dojel puk VÍT JONÁK a bez problémů trefil odkrytou klec Jihlavy. Vsetínský Lapač propukl v obrovský jásot, zdá se, že jihlavská vítězná série nad Vsetínem je u konce. Asistence: Lubomír Štach.
    59:18 Vít JONÁK - 4:2
     
    59:28
    Dukla se nevzdává, Žukov je znovu na střídačce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Vsetín slaví páté vítězství v řadě, když se mu podařilo ve třetí třetině udržet Duklu na uzdě a soupeři z Vysočiny oplácí porážku ze 2. kola. Klíčem úspěchu byl pro Vsetín zodpovědný defenzivní výkon ve třetí třetině, který korunoval spolehlivý brankář Jakub Málek. Definitivní rozhodnutí pak v power-play trefou do odkryté branky obstaral domácí kapitán Vít Jonák. To je ze Vsetína pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a přeji vám příjemný zbytek večera i víkendu.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Jan Berger (VSE)

    Jakub Illéš (JIH) (19:28:58)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 12. Berger (Buchta, D. Březina), 19. R. Půček (D. Březina), 37. Hořanský (Graborenko, D. Březina), 60. Jonák (Štach) – 30. M. Zadražil (L. Mareš, Houška), 39. T. Harkabus (L. Mareš, T. Havránek)


    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (D. Sachr) – Jerofejevs, Štach (A), Smetana, Buchta, Graborenko, Ondračka, Hryciow – Jonák (C), Rob, Hořanský – D. Březina, Vítek, R. Půček – Kucharczyk (A), Klímek, Gago – Berger, A. Zeman.
    HC Dukla Jihlava: A. Wolf – Bilčík (C), L. Mareš, Kowalczyk, Niko, T. Harkabus, Machů – Helt, Lichanec, Fronk – T. Havránek, F. Seman, Illéš – Cachnín, M. Juda, Vítězslav Brož – M. Zadražil, Houška.

    Rozhodčí: Kubičík, Šudoma – Konvička, Hranoš

    Diváci: 3020
    bahis siteleri