New Jersey – Florida 7:3 (kon.) | Boston – Ottawa 3:2 (kon.) | Montreal – Los Angeles 2:3 (po pr.)
Tampa – Carolina 1:2 (po pr.) | Detroit – Edmonton 4:2 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 2:3 (0:1 po s.n.)
Chicago – Pittsburgh 3:2 (2:0 po s.n.) | Calgary – San Jose 1:4 (kon.) | Vegas – Seattle 4:2 (kon.)
Vancouver – Anaheim 2:3 (po pr.)
po prodl.
Tampa Bay Lightning
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Carolina Hurricanes
Středa 10.11.2021, 01:08 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:26 Martin NEČAS - 1:2
     
    63:26
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tenhle gól už platit bude! MARTIN NEČAS najel do útočného pásma, aby povedenou individuální akci zakončil skrytou střelou přes Hedmana k pravé tyči, Vasilevskému propadl kotouč mezi tělem a rukou. Asistence: Sebastian Aho a Anthony DeAngelo.
    61:43 Gól Skjeie neplatil pro ofsajd
     
    61:39
    Carolina se radovala z vítězného gólu, dokonce někteří hráči odešli do útrob stadiónu, ale musí se vrátit zpátky, protože Brady Skjei sice zápěstím parádně vypálil nad levé rameno Vasilevského, jenže trenérský tým Tampy si vzal coach challenge a dobře udělal, protože střelce gólu vystavil do ofsajdu Staal!
     
    54:54
    Velká šance pro Tampu, ta bude hrát přesilovou hru! Hodně nespokojeně odjel na trestnou lavici Vincent Trocheck, Američan vyfasoval dvě minuty za podrážení.
    49:56 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:1
     
    49:56
    Carolina právě vstřelila branku!
    Střelecká smůla prolomena, je vyrovnáno! Parádní přesilovková kombinace vyvrcholila nahrávkou Trochecka pod hokejkou Hedmana na volného TEUVA TERÄVÄINENA, ten s klidem trefil volný prostor u bližší levé tyče. Asistence: Vincent Trocheck a Andrej Svečnikov.
     
    48:10
    Zdálo se, že byl Steven Stamkos do brankoviště Caroliny natlačen v době, kdy přepadl přes gólmana. Nicméně muži v pruhovaném byli jiného názoru a domácího kapitána vyloučili za nedovolené bránění.
    47:37 Dvakrát tečovaná střela Pointa skončila na břevně
     
    47:37
    Pointova bránícím hráčem zpomalená střela nevypadala nebezpečně, jenže do ní sáhl Brady Skjei, čímž dokonale zaskočil Andersena, toho zachránila horní tyč!
     
    34:40
    Podruhé v rozmezí pěti minut míří za katr Ethan Bear a i v tomto případě je na vině sekání, tím se provinil proti Josephovi. Faulovaný hráč však následně neudržel nervy na uzdě a soupeři uštědřil ránu do obličeje, takže rovněž dostává dvě minuty, a to za hrubost. Hrát se bude ve čtyřech.
    33:39 Cirelli v úniku neuspěl, Killorn se hnal za dorážkou marně
     
    33:39
    Do brejku obdržel nahrávku Anthony Cirelli. Na Andersena nevyzrál, avšak gólman po zákroku ztratil stabilitu i pojem o puku, který zůstal volný u jeho pravé tyčky. Ve spolupráci s Teräväinenem nakonec zvládl situaci bez inkasovaného gólu.
     
    30:24
    Hurikáni jdou navíc do čtyř, protože Ethan Bear se ve středním pásmu ohnal hokejkou, jíž vysekl náčiní z rukou protihráče Cirelliho.
    29:00 Steven STAMKOS - 1:0
     
    29:00
    Tampa právě vstřelila branku!
    Obhájce Stanley Cupu doposud vystřelil pouze šestkrát na bránu, přesto se ujímá vedení! Minimálně polovina zásluh patří Josephovi, jenž vybruslil zpoza brány a z pravého kruhu nahrál do levého STEVENU STAMKOSOVI, k němuž se nestihl stáhnout Trocheck, domácí kapitán bez problémů trefil odkrytou část brány. Asistence: Mathieu Joseph a Alex Killorn.
     
    23:59
    Tak pozor! Další vyloučení a opět na domácí straně. Pierre-Édouard Bellemare si jde sednout za krosček na Trochecka, na Hurikány čeká dlouhá přesilovka pěti proti třem.
     
    23:33
    Už podruhé je dnes vyloučen český zadák Jan Rutta. V obranném pásmu nabral kotouč na hokejku a vyhodil jej mimo hru bez doteku tvrzeného skla.
     
    22:14
    Velkou příležitost prolomit bezbrankové skóre měl Ondřej Palát. V rychlosti ovšem nedokázal zvednout puk, takže trefil jen ležícího Andersena.
    20:36 Stamkos orazítkoval pravou tyč
     
    20:36
    Ano, dostali a vytvořili si i velmi dobrou příležitost! Do levého kruhu dostal nabito Steven Stamkos, jenž orazítkoval pravou tyč Andersenovy svatyně.
     
    18:27
    Tampa stráví zbytek úvodního dějství v přesilové hře, samozřejmě pokud ji nevyužije. Brendan Smith nedovoleným bráněním zastavil Killorna.
     
    13:04
    Další faul jednoho z domácích hráčů. A je to český obránce Jan Rutta, kdo byl vykázán na lavici hanby, a sice za lehký háček na Martinooka.
     
    10:51
    Nejprve ofsajd, následně zakázané uvolnění. Domácí pak ještě podnikli jeden poslední útok v početní převaze, nicméně výsledkem byl pouze faul Coreyho Perryho, který při Fastově snaze vyhodit přidržel jeho hokejku.
     
    08:53
    Premiérovou přesilovou si zahrají hokejisté Tampy. Na trestnou lavici smutně odjíždí Sebastian Aho, jenž se provinil podrážením proti Černákovi.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 29. Stamkos (M. Joseph, Killorn) – 50. T. Teräväinen (Trocheck, A. Svečnikov), 64. M. Nečas (Aho, A. DeAngelo)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), C. Foote, Claesson – Cirelli, B. Point, Palát – M. Joseph, Stamkos (C), Killorn – Perry, Bellemare, Maroon – Barre-Boulet, Colton, Raddysh.
    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Lyon) – Bear, Slavin (A), A. DeAngelo, Skjei, Brendan Smith, Cole – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Kotkaniemi – Fast, J. Staal (C), Lorentz – Jarvis, Stepan, Martinook (A).

    Rozhodčí: Nicholson, Rooney – Deschamps, Murray

    Diváci: 19 092
    bahis siteleri