New Jersey – Florida 7:3 (kon.) | Boston – Ottawa 3:2 (kon.) | Montreal – Los Angeles 2:3 (po pr.)
Tampa – Carolina 1:2 (po pr.) | Detroit – Edmonton 4:2 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 2:3 (0:1 po s.n.)
Chicago – Pittsburgh 3:2 (2:0 po s.n.) | Calgary – San Jose 1:4 (kon.) | Vegas – Seattle 4:2 (kon.)
Vancouver – Anaheim 2:3 (po pr.)
po s.n. (0:1)
Winnipeg Jets
2:3 (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
St. Louis Blues
Středa 10.11.2021, 02:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    WINNIPEG JETS

    ‣ Doposud osmibodový Paul Stastny vynechá utkání vinou zranění ve spodní části těla, jeho návrat se ale závratně blíží.

    ‣ Podle kouče Paula Maurice by se do sestavy Jets naopak mohl vrátit Nikolaj Ehlers, který v 11 zápasech získal bilanci 3+5.

    ‣ Centr elitní formace Mark Scheifele se nezúčastnil pondělního tréninku, jeho start ovšem není vyloučený.

    ‣ Nemocný Connor Hellebuyck byl součástí týmové přípravy, ale zatím není jisté, zda se proti Blues do branky postaví.

    ‣ Z farmy dostal pozvánku do hlavního týmu křídelník Kristian Vesalainen, zato brankář Michail Berdin zamířil zpátky do Manitoby.
     
    ST. LOUIS BLUES

    ‣ Brankář Jordan Binnington patrně odstartuje středeční utkání, během dopoledního rozbruslení totiž odcházel z ledu jako první gólman.

    ‣ Kapitán Blues Ryan O'Reilly se vrátil už v předchozím klání proti Anaheimu, předtím čtyři duely vynechal kvůli umístění na covidové listině, přiznal však problémy s kondicí.

    ‣ Nějakou dobu zůstane mimo ledovou plochu centr Brayden Schenn, který utrpěl zranění v horní části těla, přitom měl šest bodů v devíti zápasech.

    ‣ Jediný gól Blues při předchozí prohře 1:4 proti Ducks zaznamenal Brandon Saad, brankář soupeře John Gibson nicméně zlikvidoval 34 střel.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – Morrissey, N. Schmidt, Dillon, Pionk, Stanley, DeMelo – Connor, Dubois, J. Svečnikov – Harkins, Copp, Ehlers – Lowry, Scheifele, Wheeler – Toninato, Riley Nash, Vesalainen.

    St. Louis Blues: Binnington (J. Hofer) – M. Scandella, Parayko, Walman, Faulk, C. Rosén, Bortuzzo – Saad, R. O'Reilly, Perron – Tarasenko, R. Thomas, Kyrou – K. Kostin, I. Barbašev, Bučněvič – Neighbours, Bozak, Neal..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Hned při prvním výpadu zkoušel Connor vysunout Duboise před bránu, což se mu ovšem nepovedlo. Jets pak uklidňují situaci za vlastní bránou.
     
    01:16
    Na ledě už navrátilec Scheifele a hned z toho byla výtečná šance. Zpoza brány našel čepel Wheelera, který ovšem Binningtona neprostřelil.
     
    01:45
    Zatím mají hosté v rozehrávce problémy, na velký tlak soupeře neodpověděl bekhendovým vyhozením ani Colton Parayko.
     
    02:28
    Na ledě už i poslední pětka Winnipegu, za bránu nahazuje Kristian Vesalainen, ale puk v útočném pásmu nezískal.
     
    02:58
    Ještě před modrou čarou nedobrovolně skončil Jordan Kyrou a na druhé straně kotouč vylétl do vzduchu po dobré práci Duboise.
     
    03:30
    Znovu se Pierre-Luc Dubois dostal z pravé strany před Binningtona, nenachytá ho ale ani bekhendem. Nebezpečný protiútok na druhé straně končí zásahem Hellebuycka.
     
    04:12
    Velmi nepříjemnou přihrávku rovnou do brankoviště poslal David Perron, ale Hellebuyck reagoval rázným přesunem a dlouhou holí dokázal kotouč odrazit.
     
    04:43
    Po vyhraném vhazování Andrewa Coppa nevypálil Nate Schmidt. Přesto je Winnipegu momentálně plný led, v alternativních, tmavých dresech se jejich hra vyjímá ještě výrazněji.
     
    05:19
    Střílená přihrávka z hole Dominica Toninata projela středem až k levému mantinelu, po celou dobu ovšem nenašla nikoho v bílo-modrém úboru.
     
    05:56
    Do obrany zabral Klim Kostin, přesto Jets zůstali na puku a Riley Nash opět z pravé strany ohrozil Binningtona, který si tak neprochází snadným úvodem.
     
    06:48
    Spolupráce mezi Duboisem a Svečnikovem nefungovala ideálně, pak ale Kyle Connor zůstal zcela sám před brankářem a trefil přední tyčku! Winnipeg nadále jasně lepším týmem.
    06:48 Zklamaný Kyle Connor se musel spokojit se stopkou v podobě brankové konstrukce.
     
    07:31
    Na kotouč nedosáhl dříve než v rohu Klim Kostin, takže Winnipeg už zase otáčí hru.
     
    08:04
    Hraje se ve velkém tempu a už poměrně dlouho bez přerušení. Nikolaj Ehlers se snažil tečovat nahození od modré, ale Dillon mu nedal ideální nabídku.
     
    08:36
    Hosté si nepohlídali střídání, naskočili v šesti a trest tak odpyká David Perron.
     
    08:58
    Nyní se Blues okamžitě po vhazování podařilo poslat kotouč přes všechny čáry a hned nato znovu.
     
    09:27
    Teď už Kyle Connor postaví společně se spoluhráči přesilovkový vzorec.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:50
    I když Neal Pionk předvedl u modré linie obětavou rybičku, nestačila na to, aby udržel útočné pásmo.
     
    10:16
    Přesilová hra se tedy Winnipegu vůbec nedaří, v poměru pět na pět je to mnohem kousavější celek.
     
    10:36
    Hosté v plném počtu.
     
    11:24
    U pravé tyčky vyplaval Ivan Barbašev a pak ještě od modré čáry pálil Marco Scandella. O nejlepší zákrok dosavadního průběhu se musel postarat Connor Hellebuyck.
    11:24 Hellebuyck vyřešil nejen přihrávku do brankoviště, ale hlavně dorážku Scandelly.
     
    11:42
    I když Blake Wheeler pouze napálil Thomase, ten v kombinaci s Vladimirem Tarasenkem nevymyslel žádnou zásadní střelu.
     
    12:21
    Krásně se v rohu uvolnil Thomas, jenže to už zbylá čtveřice jeho parťáků utekla na střídačku. Přihrávka nebyla možná a Jets obklíčili osamoceného vetřelce.
     
    13:30
    Pěkně před bránu přihrával Ryan O'Reilly, ale na hraně modrého půlkruhu parkující Brandon Saad nedokázal nastavit čepel ideálně.
     
    13:44
    Hodně zbytečně si s pukem zahrával Connor Hellebuyck, měl velké štěstí, že svému týmu nenadělal významnější problémy.
     
    14:14
    I když si DeMelo mohl vybrat i snadnější cestu, přihrávka po mantinelu na Dillona se mu zdála nejzajímavějším řešením, které nakonec klaplo.
     
    14:55
    Do útočného pásma posílá navštívenku Kristian Vesalainen, čtvrtý útok se ale držel jen na mantinelu. Pak situaci na ledě uklidní Robert Bortuzzo.
     
    15:18
    Okamžitě po komerční přestávce to od modré zkoušel Justin Faulk, ale kotouč těsně minul pravou tyčku. Connor Hellebuyck může protentokrát zůstat v klidu.
     
    16:16
    Zpátky na ledě je Mark Scheifele, dnes člen třetí pětky. Po jeho neúspěšném průniku následoval kontr Tarasenka, který ovšem nevypálil.
     
    16:37
    Změnu pohybu soupeře neočekával Jevgenij Svečnikov, takže podrážel v útočné třetině hřiště. Musí na trestnou lavici, třebaže si může hlavu ukroutit.
     
    16:55
    Blues začnou z vlastního pásma, u modré čáry už se rozjel rychlík jménem Ryan O'Reilly.
     
    17:20
    Nicméně kotouč neudržel před ofsajdovou hranicí Justin Faulk. Blues se také početní převaha nedaří.
     
    17:55
    Hosté ještě pořád nezvládli usazení v útočném pásmu.
     
    18:09
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak tento gól by se snad jako přesilovkový ani počítat neměl. Blues půl druhé minuty marně hledali cestu přes domácí bariéru u modré čáry, jenže jakmile se jim jednou průnik podařil, okamžitě mohou zvedat ruce ke stropu haly. Rychlý kontr vedl Jordan Kyrou a přihrávkou do strany vyzval k zakončení PAVLA BUČNĚVIČE. Na jeho střelu bude chtít co nejdříve zapomenout brankář Connor Hellebuyck, jehož návrat po nemoci zatím neprobíhá ideálně, což nyní podpořil gólem inkasovaným mezi betony. Jako by snad s tímto řešením ani nepočítal. Asistence: Jordan Kyrou a James Neal.
    18:09 Pavel BUČNĚVIČ - 0:1
     
    18:41
    Chybičku Scandelly při bránění se snažil využít Pierre-Luc Dubois, ale jeho následná rána od pravého mantinelu kotví v ochranné síti.
     
    19:08
    Znovu se za bránu vydal Connor Hellebuyck a tentokrát už chybu vyrobil. Teč finální přihrávky přišla v pravý čas, Ryan O'Reilly nezvládl náročné zakončení ze vzduchu namířit mezi tři tyče.
     
    19:54
    Přihrávka Scandelly na Parayka, ale ten už vypálit nestihne.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Třebaže Jets byli v úvodní části zápasu opticky aktivnějším týmem, Blues nakonec na střelecké pokusy vyhráli v poměru 8:6. Do statistik Winnipegu se nicméně nezapočítala rána Kylea Connora ze sedmé minuty, která prozvonila tyčku. Dlouho se zdálo, že branka nepřijde, jenže na velmi neúspěšný průběh přesilové hry dal ranou mezi nohy zapomenout Pavel Bučněvič. Jeho blesk z čistého nebe mohl ještě podpořit Ryan O'Reilly, chybnou rozehrávku Connor Hellebuycka nicméně neztrestal. Stav je proto jen 0:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Zajímavý moment po půlminutě hry. Kyle Connor u mantinelu narazil do Kyroua, kterému se tak tvrdé zacházení nelíbilo a soupeři uzmul hůl. Vylučovat se nicméně nebude.
     
    21:28
    Na pas ve středním pásmu nedosáhl Klim Kostin a hned z toho byly problémy na druhé straně. Mark Scheifele nachystal pozici pro Harkinse, který ale natrefil jen na beton Binningtona.
     
    22:06
    Příliš ukvapená rozehrávka St. Louis znovu vede k tomu, že Brandon Saad nestíhá prudký kotouč na útočné modré.
     
    22:38
    Po střele Vesalainena se dorážky nedočkal Toninato, každopádně ani po přestávce se nemění obraz hry a poměr střel už je vyrovnaný.
     
    23:22
    Další pokus přidává Dylan DeMelo, ale i když Jordan Binnington nejprve vyrazil, dokázal si ještě černou pryž stáhnout pod lapačku.
     
    23:38
    Hostům kotouč na holích doslova lepí, jejich kombinace vypadají čím dál tím sebevědoměji. Jevgenij Svečnikov se před bránou snažil rozhodit Binningtona a rychle jej odvádí Colton Parayko.
     
    23:56
    Nejprve Mark Scheifele netrefil napůl odkrytou branku baseballovým úderem, pak mu nevyšla ani otočka kolem klece. Přesto Winnipeg stupňuje tlak.
     
    24:34
    Snad poprvé v této periodě se ke slovu dostali hosté, jenže Ryan O'Reilly z ideální pozice na pravém křídle vůbec netrefil bránu. Connor Hellebuyck by se patrně přemístit nestihl.
     
    25:07
    Brenden Dillon shodil kotouč pod sebe na Connora, jeho prudká jedovka tahem ovšem neprošla do sítě.
     
    25:22
    Tři zákroky v krátkém čase si připisuje Jordan Binnington, naposledy jej od modré prověřil Brenden Dillon. Trefa domácích už nějakou dobu visí ve vzduchu.
     
    25:50
    V rohu kluziště se utopil Ivan Barbašev, přihrávka na Kostina mu nebyla umožněna a Blues se opět stahují.
     
    26:21
    První střelu hostů v této třetině po bojovném tanci ve středním a pak i v útočném pásmu vyslal bekhendem Jordan Kyrou. Connor Hellebuyck si hodně vyjel a s kotoučem mezi betony doklouzal až za bránu.
     
    26:44
    Střela Joshe Morrisseyho, který útok podpořil z druhé vlny, ještě nebezpečně vyplavala vedle pravého betonu Binningtona. K dorážce ovšem nedochází.
     
    27:27
    Pásmo neudržel Robert Bortuzzo, za což ho spoluhráči určitě nepochválí. St. Louis má v této části velmi málo šancí a takové zahazování je trestuhodné.
     
    28:10
    I když Kyle Connor v rohu strategicky sevřel Bozaka, útočník Blues se ze svízelné situace vymotal.
     
    28:43
    Nyní má trochu více času na rozehrávku Neal Pionk. Předává Dylanu DeMelovi a zamíří na hráčskou lavici.
     
    29:12
    Závod o puk nezvládl Robert Thomas, píská se proto zakázané uvolnění hostů.
     
    29:28
    U modré čáry zbořil Stanleyho, jenž předtím pálil jen těsně vedle, Klim Kostin. Fyzická hra tomuto Rusovi tedy rozhodně není cizí.
     
    30:05
    Za kotoučem se vydává Dominic Toninato, nicméně s rozehrávkou vypomůže i brankář Jordan Binnington. Utkání stále zůstává otevřené, ale Blues si užívají dosavadní vedení.
     
    30:56
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Nádherná branka v podání zadáka NEALA PIONKA, který zase pro jednou ukázal své ofenzivní choutky. Na modrou čáru poslal kotouč Dominic Toninato, Pionk si jako poslední muž v poli troufnul na nápaditou otočku, uvolnil se ke střele a využil nechtěné clony i teče hostujícího obránce Marca Scandelly k tomu, aby konečně srovnal skóre zápasu. Pokud budou Jets pokračovat ve stejném tempu, obrat by je neměl minout. Asistence: Dominic Toninato a Kristian Vesalainen.
    30:56 Neal PIONK - 1:1
     
    32:24
    Jets se osvobozují vyhozením, které zamíří až na hůl Jordana Binningtona.
     
    32:42
    Z levé strany se snažil prosadit Nikolaj Ehlers, dánský navrátilec v sestavě pouze vyprášil beton hostujícího gólmana.
     
    33:11
    Lajna s Markem Scheifelem hraje dnes skvěle, ale Adam Lowry nedokázal skórovat.
     
    33:47
    To je neskutečný zákrok Jordana Binningtona! Nejprve přežil klinickou smrt po nájezdu Blakea Wheelera a pak neuvěřitelně vytáhl vyrážečku proti Marku Scheifelemu, navíc ve chvíli, kdy už dávno ztratil hůl...
    33:47 Binnington opět hrdinou: pohlídal si dvě extra nebezpečné střely.
     
    34:12
    Na přední tyči se zkoušel prosadit Marco Scandella, dnešní duel mezi těmito dvěma týmy sice nepřináší moc gólů, ale zato řadu šancí.
     
    35:43
    Na trestnou lavici zamířil Robert Thomas, který hasil požár před vlastní brankou hákováním.
     
    36:20
    Od modré to zkusil Nate Schmidt, ale další možno na dorážku už se zcela neotevřela Wheelerovi. Z otočky se mu nepodařilo nabrat puk na čepel.
     
    36:55
    Nyní se Blues dvakrát v řadě osvobodili a znovu likvidují přesilovku soupeře s přehledem.
     
    37:22
    Až nyní se Winnipeg usazuje v útočné třetině, z početní převahy zbývá asi 20 vteřin.
     
    37:43
    Hosté v plném počtu.
     
    37:52
    Velký tlak domácího celku trvá, Ehlers ovšem ze slotu poslal kotouč až na zadní mantinel. Skóre zůstane vyrovnané.
     
    38:29
    Ruského útočníka Vladimira Tarasenka ohrožuje Pionk, nechce mu dát ani kousek prostoru.
     
    38:54
    Nenápadné zakončení Justina Faulka bylo o to nebezpečnější, protože Connor Hellebuyck toho moc neviděl.
     
    39:10
    Na soukromém kolotoči okolo brány se povozil Dominic Toninato. Binningtona sice z brány vylákal, ale už nezvládl zasunout za zadní tyč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední fázi se hosté zmohli na pouhých pět pokusů, kdežto Winnipeg vyprodukoval rovných 17 střel. Nějakým zázrakem však skóre stále zůstává na vyrovnané hodnotě 1:1. Osamocený gól druhé dvacetiminutovky obstaral obránce Neal Pionk, když na modré čáře vystřihl parádní otočku a pak pomocí Scandelly propašoval kotouč do sítě. Dalším megašancím odolal brankář Jordan Binnington. Největší možnost měl jednoznačně Mark Scheifele, ale jeho bombu pod horní tyč dokázal Binnington i bez hole vytáhnout vyrážečkou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Neal Pionk mohl přidat svůj druhý zářez v utkání, komentátor i gólová grafika už oznamovaly úspěšnou trefu. Jenže obránce Winnipegu ve velké rychlosti minul zcela odkrytou branku.
    40:44 Samostatný nájezd zahodil Neal Pionk.
     
    41:02
    Před brankovištěm oxidoval Adam Lowry, nepovedlo se mu ovšem zvednout kotouč nad beton gólmana.
     
    41:42
    Na ledě zůstává po souboji s Loganem Stanleym ležet v nepřirozené pozici Klim Kostin, zřejmě ho do obličeje zasáhla brusle domácího obránce. Doufejme, že bude zdravotně v pořádku.
     
    42:18
    Možná až zbytečně teď zkoušel hledat dalšího spoluhráče Harkins, měl pozici na střelu.
     
    42:29
    Hustého provozu před bránou využil Brenden Dillon, ale klec těsně minul. Winnipeg začíná tuto třetinu znovu v obrovském tempu.
     
    43:39
    Dlouhý puk vyslal Colton Parayko a domácí žádali zakázané uvolnění. Toho se sice nedočkali, puk ovšem vyvezli a záhy došlo k zásahu střídačky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    44:34
    Z větší vzdálenosti obstaral práci pro Hellebuycka ruský forvard Ivan Barbašev. Domácímu muži s maskou stačil standardní rozklek.
     
    44:46
    Na Jets je přece jen znát, že nedokáží proměnit své šance. Jansen Harkins při úniku s Coppem zvolil výjezd na střed, odkud nakonec ani nevypálil na branku.
     
    45:28
    Pod nebezpečné dotírání O'Reillyho se dostal Jevgenij Svečnikov, ale rozehrávku zvládnul a na druhé straně se znovu snažil brankáře přetlačil Pierre-Luc Dubois.
     
    46:22
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tentokrát už Jordan Binnington zůstane bez možnosti na zákrok. Chladnou hlavu zachoval KYLE CONNOR, po přihrávce Blakea Wheelera nezpanikařil, dvakrát naznačil ránu, ale vypálil až ve chvíli, kdy ležel Binnington na břiše. Pro kapitána Jets znamená asistence zároveň 700. bod v rámci klubového působení, což je samozřejmě parádní milník. Asistence: Blake Wheeler a Logan Stanley.
    46:22 Kyle CONNOR - 2:1
     
    47:35
    Nejlepší zákrok Hellebuycka za hodně dlouhou dobu, před brankoviště se natlačil Vladimir Tarasenko, ale už nezavěsil pod břevno.
     
    47:59
    Po reklamním přerušení se do tvrdého napadání pouští David Perron, ale směrem do ofenzivy moc St. Louis nefunguje.
     
    48:27
    Na nové parťáky musel dobrých deset vteřin čekat Colton Parayko, Blues se tak zbytečně krátí o čas na vyrovnání.
     
    48:58
    Zakázané uvolnění na domácí straně přestěhuje hru před Connora Hellebuycka.
     
    49:30
    Zajímavé kroužení tmavých dresů před brankou, ovšem Wheeler ze středu nevymyslel přesné zakončení.
     
    49:53
    Střela Davida Perrona prošla vstupní prohlídkou, která rozhodla o vyhoštění kotouče do ochranné sítě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:15
    Z časomíry už nezbývá ani deset minut, ale St. Louis viditelně zabralo. Robert Bortuzzo jen těsně netrefil horní růžek branky, před kterou se hemžila řada mužů.
     
    50:57
    Neskutečnou techniku ukázal urostlý Kristian Vesalainen, po jeho nahození vzniká menší neshoda před bránou, rozhodčí ale vše ukončí domluvou.
     
    51:54
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Utkání ale zdaleka není rozhodnuto, Blues se dočkali vyrovnávací branky. Pochvalu zaslouží Pavel Bučněvič, který proháčkoval kotouč kolem Dylana DeMela a pak ho velmi šikovně poslal do slotu. Tam už stál připravený JORDAN KYROU a z první namířil puk do sítě. Znovu nastává vyrovnaný výsledek. Asistence: Pavel Bučněvič a Calle Rosén.
    51:54 Jordan KYROU - 2:2
     
    53:22
    U modré čáry zastavil vyhozený kotouč Josh Morrissey, velký domácí tlak trvá.
     
    53:49
    Dvojitou příležitost k dorážce dostal po střele Morrisseyho Blake Wheeler, ale sedícího Jordana Binningtona nepřekonal! Vypadá to, že v tomto zápase zapne ten tým, který zrovna inkasoval gól.
     
    54:42
    Jevgenij Svečnikov nebude nejpopulárnějším soupeřem v kabině St. Louis, u střídačky to poznal prostřednictvím dvou bodyčků v řadě.
     
    55:34
    Blíží se nadstavbová část, v útočném pásmu však kombinoval Brandon Saad, Vladimir Tarasenko a Marco Scandella. Střela posledně jmenovaného zaměstnala vyrážečku Connora Hellebuycka.
     
    56:02
    Nyní se iniciativy ujímá překvapivě St. Louis, od modré čáry vypálil také Justin Faulk. Hellebuyck měl co dělat, aby kotouč našel pohledem.
     
    56:44
    I když Ryan O'Reilly jasně padl na led vlivem soupeře, sudí v této fázi zápasu odmítají vylučovat.
     
    57:10
    Z ostrého úhlu vyslal bombu tahem Ivan Barbašev. Týmy teď střídají čím dál rychleji.
     
    57:43
    Jevgenij Svečnikov nezvládl tečovat nabídku Kylea Connora. Jets se musí vystěhovat z útočného pásma, poslední dvě minuty před námi.
     
    58:19
    V útočném pásmu nezvládl kličkovanou Adam Lowry, hosté pak zahodili puk jen na icing. Ještě existuje šance, že si jeden z týmů neodnese ani bod.
     
    58:51
    Pěkně s pukem zamíchal Harkins, ale Ehlers se ani nadvakrát neprosadil.
     
    59:18
    Důraz se hodně stupňuje, Ehlers naštěstí nezůstal na ledě dlouho poté, co schytal tvrdý hit zezadu. James Neal ale určitě neatakoval soupeře úmyslně.
     
    59:46
    Elitní útok Winnipegu se drží jen na mantinelu, branka nepadne a uvidíme prodloužení.
     
    59:59
    Sudí ještě odpískali jedno zakázané uvolnění. Necelé dvě vteřiny mají hráči Winnipegu k tomu, aby rozhodli ještě před koncem základní hrací doby.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Blues poslali poslední vhazování do rohu a mohou se připravovat za stavu 2:2 na prodloužení. Obrat ve vývoji výsledku sice dokonal ve 47. minutě Kyle Connor, ale o vyrovnání se zasloužil v čase 51:54 Jordan Kyrou. O držiteli dvou bodů za vítězství rozhodne buď hra tří proti třem, anebo případně nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    První akci obstaral z pravé strany Pierre-Luc Dubois, ovšem na přední tyčce místečko nenašel.
     
    60:44
    Bez většího rozmýšlení pálí také Colton Parayko, nicméně Connor Hellebuyck lehce povyjel a schoval kotouč bezpečně do rukavice.
     
    60:58
    Pobytu v útočném pásmu se dobrovolně vzdal Justin Faulk, ale na puku zůstane pochopitelně St. Louis.
     
    61:22
    Předávku na Perrona chtěl vykonat Justin Faulk, ale to se mu nepovedlo. Zato výtečně podpořil ofenzivu napadáním za bránou, Blues se znovu dostanou ke kotouči.
     
    61:49
    K dorážce se propracoval Jordan Kyrou, dnes mu ovšem hokejový osud není nakloněn. Znovu zahodil dobrou šanci.
     
    62:00
    Odražený kotouč získá Mark Scheifele, který na led vyrukoval s Wheelerem.
     
    62:14
    Na Blakea Wheelera najížděl Thomas a tušil, že kapitán Winnipegu se nebude chovat jako typický obránce. Zkusil tedy přímou střelu, jenže ta letěla rovnou doprostřed zařízení.
     
    62:37
    Znovu se jen do neutrální zóny vydává Vladimir Tarasenko. Blues vlastní puk povětšinu prodloužení, do vyložených šancí se každopádně nedostávají.
     
    63:06
    Rozhodnout mohl Brandon Saad, jenže na Connorem Hellebuyckem řinčí tyč. To byla ukázková rána, které chyběly milimetry.
    63:06 Saad v prodloužení označkoval tyč.
     
    63:25
    Scheifele nepřebruslil Justina Faulka, který dokázal ustát dvojitý souboj, do něhož se zapojil také Wheeler. Obránce St. Louis hrál na hraně faulu.
     
    64:05
    Poslední minuta nastavení a Colton Parayko opět opustil útočnou třetinu.
     
    64:23
    Pak se ovšem Colton Parayko vrátil ve velkém stylu a Hellebuyck musel řešit kličku do forhendu.
     
    64:40
    Ani Vladimir Tarasenko, ani Jordan Kyrou nedokázali pokořit dobře postaveného Hellebuycka. Ke slovu přijdou nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    David Perron vsadil na obyčejnou střelu bez náznaku a nedal.
    David PERRON
     
    1. série
    0:0
    Krásná klička Connora do bekhendu, každopádně Binnington ho přečetl a zasáhl lapačkou.
    Kyle CONNOR
     
    2. série
    0:0
    Pouze tyč trefuje Jordan Kyrou, zkoušel trpělivý a pomalý nájezd.
    Jordan KYROU
     
    2. série
    0:0
    Ani Pierre-Luc Dubois neuspěje, postupně navyšoval rychlost, nicméně nezakončil přesně.
    Pierre-Luc DUBOIS
     
    3. série
    0:0
    Z velké dálky pálí Vladimir Tarasenko, bránu vůbec netrefil.
    Vladimir TARASENKO
     
    3. série
    0:0
    Hrdinou se mohl po zranění stát Mark Scheifele, ale jeho střela mezi betony nenachytala Binningtona.
    Mark SCHEIFELE
     
    4. série
    0:1
    Perfektně provedenou kličku do bekhendu má v repertoáru Ryan O'Reilly, přibližuje svůj tým vítězství.
    Ryan O'REILLY
     
    4. série
    0:1
    Poslední nájezd nezvládl Blake Wheeler, rychlá brzda nebyla správným řešením.
    Blake WHEELER
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým St. Louis Blues.
    Autorem vítězné branky je RYAN O'REILLY.
    65:00 Ryan O'REILLY - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí vítězstvím St. Louis, které musí tyto dva body považovat za zlaté. Winnipeg se na utkání parádně nachystal, byl lepším týmem, těžil z návratu zkušených hráčů. Jenže malá efektivita v zakončení ho nakonec obírá o cenný skalp vítězů Stanley Cupu 2019. V nájezdech se o jedinou trefu postaral Ryan O'Reilly a jeho Blues vítězí v poměru 2:3.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Connor Hellebuyck (WPG) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 64:57
    Jordan Binnington (STL) – 39 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,1 %, odchytal 65:00

    Česká a slovenská stopa

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Binnington (STL) 39 zákroků
    2. Neal Pionk (WPG) 1+0
    3. Jordan Kyrou (STL) 1+1
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (04:51:11)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 31. Pionk (Toninato, Vesalainen), 47. Connor (Wheeler, Stanley) – 19. Bučněvič (Kyrou, Neal), 52. Kyrou (Bučněvič, C. Rosén), rozh. náj. R. O'Reilly

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   David Perron (STL)
    0:0   Kyle Connor (WPG)
    2. série:
    0:0   Jordan Kyrou (STL)
    0:0   Pierre-Luc Dubois (WPG)
    3. série:
    0:0   Vladimir Tarasenko (STL)
    0:0   Mark Scheifele (WPG)
    4. série:
    0:1   Ryan O'Reilly (STL)
    0:1   Blake Wheeler (WPG)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – Morrissey, N. Schmidt, Dillon, Pionk, Stanley, DeMelo – Connor, Dubois, J. Svečnikov – Harkins, Copp, Ehlers – Lowry, Scheifele, Wheeler – Toninato, Riley Nash, Vesalainen.
    St. Louis Blues: Binnington (J. Hofer) – M. Scandella, Parayko, Walman, Faulk, C. Rosén, Bortuzzo – Saad, R. O'Reilly, Perron – Tarasenko, R. Thomas, Kyrou – K. Kostin, I. Barbašev, Bučněvič – Neighbours, Bozak, Neal.

    Rozhodčí: Rank, StLaurent – Berg, Hunt
    bahis siteleri