Alaškert – Maccabi Tel Aviv 1:1 (kon.) | Alkmaar – Randers 1:0 (kon.) | Kluž – Jablonec 2:0 (kon.)
CSKA Sofia – AS Řím 2:3 (kon.) | Gent – Flora 1:0 (kon.) | Linz – Helsinki 3:0 (kon.)
Partizan Bělehrad – Famagusta 1:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Bodö/Glimt 1:1 (kon.) | Basilej – Karabach 3:0 (kon.)
Kodaň – Slovan Bratislava 2:0 (kon.) | Feyenoord – Maccabi Haifa 2:1 (kon.) | Omonia Nikósie – Kajrat 0:0 (kon.)
PAOK – Lincoln 2:0 (kon.) | Tottenham – Rennes 0:3 (kont.) | Union Berlín – Slavia 1:1 (kon.)
Arnhem – Mura 3:1 (kon.)
konec
FC Basilej
3:0 (1:0)
FK Karabach
Čtvrtek 09.12.2021, 21:00 • St. Jakob-Park, Basilej • Evropská konferenční liga • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer, vážení sportovní diváci a především příznivci evropské kopané. Vítám Vás u sledování textového přenosu z utkání Evropské konferenční ligy mezi FC Basilej a FK Karabach. Přeji příjemnou zábavu!
     
    O zápletku v tomto zápase máme postaráno! Oba týmy totiž získaly v dosavadním působení v EKL shodný počet 11 bodů a čeká nás tedy přímý souboj o 1. místo ve skupině H!
     
    FK Karabach (3-2-0)

    Ázerbajdžánský celek hraje v letošní sezoně ve velmi slušné formě a dokazuje to kromě výborných výkonů v domácí lize také na evropské úrovni, leč tento kavkazský stát geograficky do Evropy nepatří. Ázerbajdžánské Premier League totiž právě FC Karabach kraluje s celkovým počtem 30 bodů po odehraných 13 kolech s náskokem 5 bodů na 2. místo. Do dnešního duelu navíc hosté nastoupí po 7 neprohraných utkáních v řadě (5 výher, 2 remízy) a požene je tak i notná dávka sebevědomí. Jenže Karabach zatím nepocítil hořkost porážky ani v jednom z 5 zápasů v EKL. Pod jejich 11 body se skrývají 3 výhry a 2 remízy s velmi pěkným skóre 10:5. Potěšující je pro hostující celek také fakt, že zatímco v domácí nejvyšší soutěži kralují mezi střelci především Filip Ozobić (7G) nebo Abdellah Zoubar (6G), o gólové zápisy v EKL se podělilo více hráčů téměř rovnoměrným dílem – Kady 2G, Sheydaev 2G, Andrabe 1G+1A, Zoubir 1G+1A a další 4 hráči po jednom gólu.
     
    FC Basilej (3-2-0)

    Basilej měla především výborný vstup do sezony, kdy v domácí soutěži sbírala jeden bod za druhým a až do 27.10. nevěděla, co slovo prohra znamená. Právě tento den si ale FC Basel za rámeček rozhodně nedá. Ne jenom, že utrpěl první porážku v sezóně, ta ale byla okořeněna okolnostmi, jelikož přišla v osmifinále švýcarského poháru a Basilej tehdy prohrála se 13. celkem 3. nejvyšší švýcarské ligy! Od té doby pak hráči jakoby byli poznamenaní tímto nezdarem a několik zápasů trvalo, než se postupně dostali zpět do své původní formy. Následovaly totiž 2 remizové zápasy a také první prohraný zápas v lize se St. Gallen. Do dnešního zápasu už ale půjdou domácí povzbuzení zlepšenými výkony, v zádech navíc mají 2 výhry a 1 remízu v předešlých 3 zápasech. Basilej je navíc aktuálně druhá v tabulce domácí ligy, pyšní se také jedním primátem, a to v podobě obdržených gólů. V tomto ukazateli je FC Basel se 14 obdrženými góly jasně nejlepší (další týmy v pořadí mají na kontě 18 obdržených gólů). V EKL jsou na tom však domácí úplně stejně, jako jejich dnešní soupeř. 11 bodů za 3 výhry a 2 remízy doplňuje také totožný rozdíl ve skóre, avšak s trochu jinými hodnotami – 11:6. Pozor by si hosté měli dát zejména na Brazilce Arthura, který vévodí tabulce střelců švýcarské první ligy a vyniká také na evropské půdě. V 5 zápasech vstřelil 3 góly. Doplňuje ho pak třeba Kanaďan Liam Millar se 2G a 1A.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Basilej: Lindner – López, Djiga, Frei, Petretta – Kasami, Burger – Žegrova, Palacios, Stocker (C) – Cabral.
    Náhradníci: Gebhardt, Nikolić – Cömert, S. Esposito, Fernandes, Chipperfield, Lang, Males, Millar, Ndoye, Quintillà, T. Tavares.
    Trenér: P. Rahmen

    FK Karabach: Mahammadalijev – A. Husejnov, Medina, Medveděv (C), T. Bajramov – P. Andrade, Garajev – Zoubir, Ozobić, Kady – Wadji.
    Náhradníci: Balajev, Ramazanov – Ibrahimli, Mammadov, Mustafazade, Gurbanli, Richard Almeida, Šejdajev, Vešović, Jafargulijev.
    Trenér: G. Gurbanov

    Rozhodčí: Jović – Radić, Pušic – Martinčić.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hráči domácí Basileje, Djiga na nic nečekal a okamžitě poslal dlouhý centr až k bráně soupeře, ten se ale neujal.
     
    3
    Karabach ale záhy odpovídá velmi rázně! Útočnou akci hostů zakončoval už v pokutovém území Zoubir a i když to vypadalo, že balón skončil za brankovou čárou, o gól se nejednalo.
     
    5
    Domácí se teď pokoušejí zklidnit divoký začátek utkání a nadvakrát rozehrávají přes brankáře Lindnera.
     
    7
    Další slibná útočná šance Karabachu! Tři hráči se teď zapojili do rychlé kombinace, na jejímž konci dostal krásnou průnikovou přihrávku Wadji, z dobré pozice na hranici vápna střílí ale pouze do připraveného brankáře.
     
    10
    Petretta (BAS) se teď pokoušel obrátit hru na druhou stranu, ale jeho rychlý pas za obranu soupeře se neujal a pozorná obrana Karabachu jej zblokovala.
     
    11
    Další výborný zákrok domácího brankáře! Karabach je od začátku aktivnějším a nebezpečnějším soupeřem. Po dobré kombinaci teď Zoubir napřáhl ke střele, které směřovala někam do pravé šibenice, Lindner ale vyškrábl míč mimo 3 tyče. Následuje rohový kop.
     
    12
    Ten hráči FK Karabach rozehráli na krátko, obrana domácích si ale s touto rozehrávkou poradila a hráči v klidu kombinují na své polovině.
     
    15
    Ke střeleckému pokusu se teď dostali po dlouhé době také domácí, byl to Palacios, který se pokusil ohrozit bránu soupeře, jeho pokus ale končí mimo.
     
    16
    Rohový kop tentokrát v podání Basileje v klidu odvrací jeden z obránců Karabachu, který odkopává vysokým obloukem z prostoru u levé tyče brány.
     
    18
    Hostující duo Kady a Wadji se teď dostávali do přečíslení dva na jednoho, prvně jmenovaný se pokusil přihrávkou najít svého spoluhráče, trefil ale přesně jediného obránce, který mu stál v cestě.
     
    21
    Zoubir (KBK) se dostal s míčem až do vápna, kde si statně poradil se třemi bránícími hráči, jeho střelecký pokus byl ale následně zblokován.
     
    22
    Střelou z větší dálky se teď pokoušel vystrašit domácího brankáře Ibrahima Wadji, ta ale mířila přesně do náruče připraveného Lindnera.
     
    23
    Dobrý centr teď posílal Palacios (BAS) téměř od rohového praporku směrem do vápna. dřív byl u něj ale jeden z obránců soupeře a odhlavičkoval jej do bezpečí. Basilej z toho vytěží alespoň roh.
     
    24
    Ten rozehrává Zhegrova, nenašel ale nikoho ze spoluhráčů a následovat bude odkop od brány.
     
    25
    Tak tohle byla opravdová divočárna. Basilejský útočník Arthur dostal dlouhou přihrávku a utíkal za míčem směrem k bráně soupeře. Odtamtud ale vystartoval Mahammadaljev, který tak v půlce cesty mezi šestnáctkou a středovým kruhem skočil po míči ve snaze odehrát jej hlavou, jenže minul. Arthur už ale nedokázal dostat míč pod kontrolu a o zbytek se postaral jeden z obránců hostů.
     
    28
    Další rohový kop v podání Karabachu nepřináší žádné nebezpečí.
     
    29
    Jenže domácí z rychlého protiútoku zahrozili vydatně! Arthur obdržel přihrávku na hranici velkého vápna a vypálil z první. Brankář soupeře ale vytáhl parádní zákrok a ani tentokrát se skóre zápasu nemění.
     
    32
    No a zanedlouho poté přichází další obrovská šance Basileje a neméně povedený zákrok Mahammadalijeva.
     
    33
    Basilej právě vstřelila branku!

    Karabach teď neuhlídal útočné manévry domácích hráčů a zmatky v obraně znamenají první změnu skóre! Centr Palaciose z pravé strany přistál přesně na hlavičku CABRALA, který stál úplně nepokrytý před prázdnou bránu a hlavou míč uklidil přesně tam, kam měl.
    33. Arthur CABRAL - 1:0
     
    37
    Pro Basilej je to důležitý gól pro zklidnění hry a přerušení útočných výpadů Karabachu, kterých nebylo málo.
     
    40
    Hosté ale ani tak nepolevují a Zoubir (KBK) se teď snažil oplatit stejnou mincí, když posílal centr do vápna, na ten ale nedosáhl nikdo ze spoluhráčů.
     
    40
    Další šance pro domácí! Edon Zhegrova dostal krásnou přihrávku do velkého vápna, kterou si rychle zpracoval a vystřelil směrem k levé tyči. Gólman Karabachu si ale připisuje další parádní zákrok.
     
    42
    Fabian Frei si teď podle rozhodčího počínal až příliš tvrdě, když takovým hokejovým bodyčekem zastavil útočnou snahu jednoho ze soupeřů a po zásluze vidí žlutý kartonek.
     
    44
    Přímého kopu se ujal Filip Ozobić a volil okamžitou střelu na bránu, jenže přestřelil.
     
    45
    Rozhodčí nastaví minimálně 1 minutu nad rámec hrací doby v prvním poločase.
     
    45+1
    V té už se toho ale zřejmě moc nestane, protože hráči Karabachu kombinují na polovině hřiště a nikam se nehrnou.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas utkání FC Basilej – FK Karabach je za námi a zábava to byla ohromná! Viděli jsme spoustu šancí na obou stranách, hra se překlápěla ze strany na stranu. Ze začátku utkání měli více ze hry spíš hosté, několikrát zahrozili a prověřili také domácího gólmana Lindnera. Postupně ale domácí Basilej srovnávala krok a přebírala částečně iniciativu utkání a jejich zlepšený výkon potvrdil A. Cabral, který přetavil jednu z šancí v gól. Stav utkání je tak po prvním poločase 1:0 pro domácí.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Držení míče 45% – 55%
    Střely 10 – 8
    Střely na branku 4 – 3
    Střely mimo 4 – 3
    Zblokované střely 2 – 2
    Rohové kopy 4 – 5
    Fauly 8 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Sergio López, přichází Tomás Tavares.
     
    46
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Edon Žegrova, přichází Dan Ndoye.
     
    47
    Dvojí střídání Basileje hned na startu druhé půle. Půjde určitě hlavně o zpevnění obranných řad.
     
    47
    Karabach i druhý poločas začíná aktivně. Medina teď vypálil ze střední vzdálenosti, míč ale letí mimo tři tyče.
     
    49
    Rozehrávku domácího gólmana a kombinaci dvou obránců vystihl Wadji (KBK), který se zmocnil míče uvnitř vápna a okamžitě ho poslal na bránu, Heinz Lindner ale reflexivně vyrazil!
     
    51
    Další obrovská šance Ibrahima Wadji! Ten je dnes velmi aktivní a nyní měl slibnou příležitost ke srovnání, jenže z bezprostřední blízkosti mu střela vůbec nesedla a míč poslal nad soupeřovu bránu.
     
    52
    Domácí hráči teď kombinují na své polovině. Dan Ndoye si nakonec vyběhl směrem k bráně soupeře a dostal do tohoto prostoru přihrávku, jenže neuhlídal si svoje postavení, které bylo ofsajdové.
     
    55
    Obrovské šance také pro Basilej! A. Cabral se řítil s balónem na kopačkách na hostujícího gólmana, ten mu ale padl pod nohy a míče se dokázal zmocnit.
     
    56
    Střela Kadyho (KBK) z hranice vápna zblokovaná.
     
    58
    Rychlý protiútok domácích režíroval Palacios, který posílal střílenou přihrávku po zemi do vápna, míč ale odvrátil do zámezí jeden z obránců. Rohový kop.
     
    59
    S tím si ale hostující hráči poradili a posílají míč daleko od své brány do bezpečného prostoru.
     
    60
    Další střela Kadyho (KBK), tentokráte z levé strany, výsledek ale stejný, jako před několika minutami – míč končí vedle.
     
    62
    Basilej právě vstřelila branku!

    První střelecký pokus ještě brankář hostů vyškrábl mimo, jenže odrazil ho přesně do míst, kde byl PAJTIM KASAMI, který jej z blízka uklidil do brány soupeře.
    62. Pajtim KASAMI - 2:0
     
    64
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Valentin Stocker, přichází Liam Millar.
     
    65
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Ibrahima Wadji, přichází Ramil Šejdajev.
     
    65
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Filip Ozobić, přichází Marko Vešović.
     
    66
    Karabach už nemá na co čekat. Trochu překvapivé je vystřídání Wadji, který byl jasně nejvýraznější postavou Karabachu, chybělo mu dnes ale trochu střelecké štěstí. Naopak Ozobićovi to dnes příliš nesedlo a přichází tak oživení na jeho postu.
     
    67
    Kasami (BAS) teď mohl přidat další gól svého týmu, když stál ne příliš bráněný před bránou soupeře. Nedokázal si ale zpracovat míč, který se od něho odráží mimo hřiště.
     
    69
    Kapitán hostů Medveděv si zřejmě přivodil zranění v některém ze soubojů před vlastní bránou. Prozatím se odklidil mimo hrací plochu a zkouší, jestli to dnes ještě půjde dál.
     
    70
    To už ale jeho spoluhráči rozehrávají rohový kop na druhé straně hřiště, nedokázali z něj ale zahrozit.
     
    72
    Míč teď drží na kopačkách hlavně hosté, nadýchaný centr do šestnáctky jednoho z nich ale odvrátil domácí Djiga a ani tohle se nedá označit jako ohrožení branky.
     
    74
    Basilej právě vstřelila branku!

    Domácí hráči jsou teď na hřišti jasně lepší a svojí převahu dokážou promítnout i do skóre. Na 3:0 zvyšuje CABRAL, který v pádu dokázal lehce tečovat přihrávku od Dana Ndoye a nasměřoval míč do pravého dolního růžku, kam už brankář Mahammadalijev nedosáhl..
    74. Arthur CABRAL - 3:0
     
    78
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Gara Garajev, přichází Ismajil Ibrahimli.
     
    79
    Čas se krátí. Do konce zápasu zbývá něco kolem 12-13 minut s potenciálním nastavením a pro Karabach už to nevypadá moc dobře.
     
    80
    Rohový kop hráčů FK Karabach letí přes osu hřiště daleko za hranici vápna.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Patrick Andrade (FK Karabach).
     
    83
    Hosté se snaží ještě z posledních sil vymyslet nějakou akci, která by mohla ohrozit hráče Basileje, jenže ti jsou už nyní v obraně velmi pozorní a očividně nechtějí připustit žádné potíže.
     
    84
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Matías Palacios, přichází Darian Males.
     
    85
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Tural Bajramov, přichází Elvin Jafargulijev.
     
    85
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Patrick Andrade, přichází Richard Almeida.
     
    85
    Volný přímý kop teď rozehrává Karabach z místa pár metrů za hranicí vápna. Kevin Medina ale čekal na centr na špatném místě, neb se ocitl v ofsajdu.
     
    88
    Útočnou akci hostů hned v zárodku utnul Kasami a posílá míč do zámezí. Rohový kop pro Karabach.
     
    89
    Po rychlé kombinaci střílel z poměrně velkého úhlu Medina (KBK), jeho pokus zneškodnil domácí brankář.
     
    90
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Arthur Cabral, přichází Jordi Quintillà.
     
    90
    Ve druhém poločase uvidíme minimálně 3 minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    O vítězi už je ale téměř s jistotou rozhodnuto a zápas už se víceméně dohrává. Karabach se ještě sympaticky snaží alespoň o čestný zápis, domácí obrana ale odvrací všechna nebezpečí.
     
    90+2
    A tak hosté už jen kombinují na polovině hřiště.
     
    90+3
    Do kombinace jim však ještě zasáhl Ndoye (BAS) a po rychlé akci střílel jeden z domácích hráčů, mířil ale vysoko nad.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Zatímco první vzájemný zápas těchto dvou soupeřů skončil remízou, dnešní výsledek hovoří jasně. Domácí FC Basilej dokázala vyhrát oba poločasy a přibližně od poloviny zápasu byla jasně lepším týmem na hřišti. Ani hosté se ale nemusejí za předvedený výkon stydět. Dokázali si totiž vytvořit pár hezkých příležitostí, kterým chybělo ke gólu jen více přesnosti, možná i trochu štěstí. Domácí tak vítězí v utkání 3:0 a vyhrávají skupinu H Evropské konferenční ligy.
     
    Statistiky utkání:
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 8:5.
    Střely mimo: 6:9.
    Rohy: 5:9.
    Ofsajdy: 5:3.
    Fauly: 13:5.
     
    Pro dnešek je to ode mě už vše. Děkuji Vám za pozornost a budu se těšit u některého z dalších přenosů. Dobrou noc. (23:03:19)

    Filip Hanousek

    Branky: 33. Cabral (Palacios), 62. Kasami (Palacios), 74. Cabral (Ndoye)

    Karty:   42. Frei (BAS) – 81. P. Andrade (KBK)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 6:9. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 13:5.
    FC Basilej: Lindner – López (46. T. Tavares), Djiga, Frei, Petretta – Kasami, Burger – Žegrova (46. Ndoye), Palacios (84. Males), Stocker (C) (64. Millar) – Cabral (90. Quintillà).
    Náhradníci: Gebhardt, Nikolić – Cömert, S. Esposito, Fernandes, Chipperfield, Lang, Males, Millar, Ndoye, Quintillà, T. Tavares.

    Trenér: P. Rahmen

    FK Karabach: Mahammadalijev – A. Husejnov, Medina, Medveděv (C), T. Bajramov (85. Jafargulijev) – P. Andrade (85. Richard Almeida), Garajev (78. Ibrahimli) – Zoubir, Ozobić (65. Vešović), Kady – Wadji (65. Šejdajev).
    Náhradníci: Balajev, Ramazanov – Ibrahimli, Mammadov, Mustafazade, Gurbanli, Richard Almeida, Šejdajev, Vešović, Jafargulijev.

    Trenér: G. Gurbanov

    Rozhodčí: Jović – Radić, Pušic – Martinčić
    bahis siteleri