Barys – Kunlun 7:4 (kon.) | Magnitogorsk – Petrohrad 1:5 (kon.) | Kazaň – Nižněkamsk 5:2 (kon.)
Čerepovec – Omsk 2:3 (kon.) | Jaroslavl – Jekatěrinburg 0:2 (kon.) | Minsk – N.Novgorod 1:2 (kon.)
Spartak Moskva – Jokerit 2:0 (kon.) | Riga – Viťaz 2:3 (po pr.)
konec
Spartak Moskva
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Jokerit Helsinky
Pátek 10.12.2021, 17:30 • Dvorec Megasport, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:39
    Jokerit vyrovnal počet hráčů opětovným odvoláním Anderse Lindbäcka. Dmitrij Kugryšev se dostal k zakončení. Opuštěnou finskou svatyni těsně minul.
     
    59:12
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Brian O'Neill – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    58:53
    Alexandr Chochlačov si hodil puk na pravou stranu a zkusil trefit ze středního pásma opuštěnou klec. Bez úspěchu.
     
    57:36
    Švédský strážce spěchá ven z branky. Jokerit hraje v šesti!
     
    55:39
    Ivan Drozdov ujel po levé straně a přihrával na zadní tyč Dmitrimu Kugryševovi. Ten ale skákající kotouč nezasáhl. Mohlo být definitivně hotovo.
     
    52:48
    Dvakrát střílel z pravého kruhu pro vhazování Nicklas Jensen. Jednou vyrážel Skovronskij vyrážečkou do růžku kluziště, podruhé před sebe, kde následně hasil skrumáž.
     
    51:55
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Dmitrij Kugryšev – 2 min., podrážení).
     
    50:13
    Teď se obránci Jokeritu nedohodli a před Alexandrem Chochlačovem se na pravé straně odkryla "dálnice". Tváří v tvář ale střílel jen do Lindbäcka.
     
    48:47
    Finský klub tvoří, ten ruský boří. Teď je aktivita na straně Helsinek. Od modré čáry pálil Otto Leskinen. Andrej Skovronskij ukryl puk ve výstroji. Chvíli předtím likvidoval domácí brankář i Hännikäinenův pokus z otočky, který skončil na jeho betonech.
    46:05 Danila KVARTALNOV - 2:0
     
    46:05
    Spartak právě vstřelil branku!
    Moskevští zůstali i při hře pět na pět v tlaku a nakonec se radují z druhé branky! Cyplakov posunul od zadního mantinelu kotouč na DANILU KVARTALNOVA a ten z pravé strany vymetl hezkou křižnou ranou zápěstím vzdálenější horní růžek. Asistence: Maxim Cyplakov a Vjačeslav Soloduchin.
     
    43:51
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Tommi Laakso – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:42
    Velký závar před hostujícím brankářem. Po střele z pravé strany se snažil dorážet Vjačeslav Soloduchin. Lindbäck skončil na zemi a přišel dokonce o masku. Hra přerušena. Jokerit už je v pěti.
     
    37:16
    Spartak promarnil velkou možnost na navýšení náskoku! Domácí jeli dva na jednoho. Alexandr Chochlačov zvolil místo přihrávky na Širokova zakončení. Lindbäcka z bezprostřední blízkosti nepřekonal, mířil po zemi do jeho betonu.
     
    35:41
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Tommi Laakso.
     
    31:25
    Nicklas Jensen se natlačil s pukem až před Skovronského. Hledal skulinku mezi jeho betony, nakonec i díky pohotové reakci vracejícího se Alexandra Nikišina nezakončil.
     
    30:12
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    28:15
    Jokerit mohl bleskově zareagovat. Henri Ikonen pláchl domácí obraně po pravém křídle a natlačil se až před Skovronského. Kotouč za jeho záda nepropasíroval.
    27:31 Sergej ŠIROKOV - 1:0
     
    27:31
    Spartak právě vstřelil branku!
    Souběžně s návratem vyloučeného Skleničky jde Spartak do vedení. SERGEJ ŠIROKOV nabil z levého kruhu před modrou čáru volnému Heedovi. Ten naznačil střelu, vrátil ale pokud zpět prvně jmenovanému, jenž ho pohotově zvedl pod víko. Povedená souhra. Asistence: Tim Heed.
     
    25:29
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (David Sklenička – 2 min., podrážení).
     
    23:45
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Michail Mamkin – 2 min., podrážení).
     
    21:02
    Anders Lindbäck podržel kotouč za brankou a poté rozehrál nepřesně na hůl Jakea Virtanena. Ten ale odkrytou klec netrefil, neboť se střetl s vlastním spoluhráčem Drozdovem! Další velká chyba v rozehrávce Jokeritu.
     
    13:38
    Obrovská možnost i na druhé straně! Petteri Lindbohm chyboval v rozehrávce od zadního mantinelu a mezi kruhy se dostal k puku úplně volný Emil Pettersson. Zakončoval do Lindbäckovy masky!
     
    12:59
    Jokerit pláchl do přečíslení dvou proti jednomu. Kalle Kossila po přihrávce na levou stranu střílel do pozorného Skovronského!
     
    11:25
    Kalle Kossila orazítkoval střelou zápěstím z pravé strany vnější okraj bližší tyče. To byla zatím největší šance Jokeritu!
     
    09:57
    Po kolmici z pravé strany se do kotouče opřel z levého kruhu Tim Heed. Napálil břicho přesouvajícího se Lindbäcka. Ten chvíli předtím uhájil i prostor u levé tyče, kde vyrážel betony pokus Alexandra Nikišina.
     
    06:53
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Chochlačov – 2 min., držení).

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 28. Širokov (Heed), 47. D. Kvartalnov (M. Cyplakov, Soloduchin)


    Spartak Moskva: Skovronskij (Kanajev, Kornilov) – Nikišin, Heed, Ručkin, D. Višněvskij (A), Bryncev, J. Jeřábek, Mamkin, N. Sokolov – Chochlačov, Lehterä (A), Širokov (C) – Drozdov, Emil Pettersson, Jake Virtanen – M. Cyplakov, D. Kvartalnov, Kugryšev – Soloduchin, Chafizov, Avcin.
    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Juvonen, Katajainen) – P. Holm, Lindbohm (A), D. Sklenička, O. Leskinen, Meňšikov, Kivistö, J. Manninen – B. O'Neill (A), Kossila, Nicklas Jensen – Turunen, Norman, Laakso – H. Ikonen, Pakarinen, Friman – M. Anttila (C), Savinainen, Hännikäinen.

    Rozhodčí: Sidorenko, Odins – Goljak, Ivanov
    bahis siteleri