Vsetín – Prostějov 6:3 (kon.) | Kadaň – Havířov 0:5 (kont.) | Šumperk – Frýdek-M. 6:3 (kon.)
Kolín – Benátky n/J 8:4 (kon.) | Jihlava – Ústí n/L 4:0 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:3 (2:3, 2:0, 2:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Sobota 11.12.2021, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Valaši po reprezentační přestávce sice přišli o sérii pěti výher v řadě, postupně se však znovu zahřáli a momentálně drží pětidílnou sérii zápasů, ve kterých bodují, z toho čtyři skončily výhrou valašského mužstva. Trenéry Stantiena a Srdínka určitě těší fakt, že jeho svěřenci zvládají i bitvy se soupeři z vyšších pater tabulky případně nejbližšího okolí. Když se podíváme na aktuální elitní šestku, dokázali Valaši porazit všechny kromě Litoměřic a poslední otazník visí nad aktuálně šestým Prostějovem.

    Vsetínu se podobně jako před týdnem v Praze podařilo i v dalším venkovním utkání otočit nepříznivý stav. Vsacané ztráceli v západočeském Sokolově po dvou třetinách 0:1, přesto se znovu radovali z vítězství. Obrat nastartoval v přesilové hře Roman Vlach, po jehož trefě Vsetínští využili přesilovou hru. Skóre otočil první trefou po návratu na Lapač Tomáš Pitule, kterému zatím výměna z Kladna svědčí, v pěti duelech zaznamenal pět kanadských bodů. Daří se také dalšímu novici ve vsetínském dresu, Roman Pšurný si ve třech zápasech za Vsetín připsal už čtyři asistence.

    Vsetín aktuálně drží 3. místo, které si vybojoval právě v Sokolově, ovšem k jeho udržení bude potřebovat další skalpy, nejlépe už ten jestřábí ze sobotního měření sil. Na delší dobu naposledy do vsetínského brankoviště nastoupí Jakub Málek, jenž suverénně vládne statistikám prvoligových brankářů a bezesporu má lví podíl na vsetínských výsledcích, po zápase s Prostějovem se však bude soustředit o možnost startovat na juniorském Mistrovství světa v Edmontonu a Valachům tak bude měsíc chybět. Vsetínští nechtějí nic ponechat náhodě, a proto ze Sokolova přichází na měsíční hostování dvaadvacetiletý Adam Beran, který už však v Chance lize odchytal slušnou porci zápasů. David Gába je i nadále zraněný, a tak Beran vytvoří dvojici s Davidem Sachrem.
     
    Vzájemné utkání v letošní sezoně:

    PROSTĚJOV – VSETÍN 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

    Branky a nahrávky: 43. Mrázek (Martin Novák, J. Kloz) – 18. Ondračka (Jonák, Rob), 36. D. Březina (Smetana, Ondračka), 58. Rob (Jonák, Indrák). Rozhodčí: Kubičík, Cabák – Kleprlík, Komínek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1359. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
     
    LHK Jestřábi Prostějov:

    Pokud pomineme kontumaci zápasu s již vyřazenou Kadaní, pak jede Prostějov v posledních pěti utkáních v trendu prohra – výhra. Dle tohoto vývoje by tedy měl na vsetínském Lapači uspět, neboť v Jihlavě přišel o vítězství v poslední minutě základní hrací doby, když nezvládl přestřelku a Dukle podlehl 5:6. Prostějov však letos zatím určitě prožívá lepší sezonu než loni, drží se v elitní šestce s celkovým bodovým ziskem 47, na Valachy tak ztrácí 7 bodů, náskok na 7. Vrchlabí je pouze tříbodový, další soupeři už však musejí čekat minimálně na další dva nezdary Jestřábů.

    Prostějovský tým podobně jako vsetínský disponuje ofenzivní silou. Letos se mezi jeho největší tahouny řadí Petr Mrázek, jenž je zároveň se 13 trefami nejlepším střelcem mužstva, k tomu ještě přidal 15 asistencí. Na vsetínský Lapač se v dresu soupeře po roce vrátí Jan Kloz (9+17). Opomenout určitě nesmíme Tomáše Jáchyma (7+17) či zkušeného Martina Nováka (8+15). Pozor si Valaši budou muset dát na přesilové hry soupeře, v tomto ohledu je totiž Prostějov velmi silný, když s úspěšností 24,72 procent uzavírá nejlepší čtveřicí týmů v soutěži.

    Oporami zadních řad jsou Jiří Klimíček, jenž navíc umí i mimořádně podpořit produktivitu svého týmu, což dokazuje jeho příspěvek ve výši 4+15. Po loňské nepříliš povedené sezoně se v prostějovském angažmá znovu daří Patriku Husákovi (2+11). Není tomu dávno, kdy na Lapači mezi třemi tyčemi působil Ondřej Bláha, nyní přijede jestřábí klec střežit mezi valašské kopce podruhé a určitě bude doufat, že se mu povede lépe než při poslední návštěvě, kdy inkasoval pět branek. Momentálně Bláhova úspěšnost zákroků činí 90.63 procent a průměrně inkasoval 2,66 branky na zápas.
     
    VSETÍN vs. PROSTĚJOV

    Hezký den ze zasněženého Vsetína! Místní stadion Lapač bude dnes hostit další atraktivní bitvu, když se na jeho ledě představí celek LHK Jestřábi Prostějov. Hanáci mají momentálně trochu houpavou formu, v posledních pěti zápasech evidují trend prohra – výhra, dle tohoto vývoje by na Vsetíně měli slavit. Ovšem Valaši jsou znovu ve formě a podobně jako před reprezentační pauzou drží sérii vítězství, na domácím ledě navíc letos ztratili pouze pět bodů. Jak dopadne bitva třetího celku tabulky se šestým? Sledujte náš přenos.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (A. Beran) – Jerofejevs, Štach (A), Š. Jenáček, Smetana, J. Jenáček, Ondračka, Hryciow – Jonák (C), Pšurný, Rob – Hořanský, Pitule, R. Půček – Berger, R. Vlach, Gago – D. Březina, Kucharczyk (A), A. Zeman.
    Trenér: Stantien

    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – M. Jáchym, Klimíček, A. Havlík, Zajíc, Vala, Babka, P. Krejčí – Martin Novák (C), J. Kloz (A), Rudovský – M. Švec, T. Jáchym, Mrázek – Š. Jelínek, Janeček, Štefka – P. Beránek, T. Koblížek, Dubský.
    Trenér: Totter

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Gančarčík, Konvička.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Valaši úspěšní na úvodním vhazování a pokusí se založit první útočnou akci.
     
    00:20
    Bláha si připsal první zákrok, když pokryl nahození Štacha, na hranici brankoviště ještě nepříjemně clonil Rob.
     
    00:57
    Hořanský pouze protečoval puk do útočného pásma, Bláha jej však raději přikryl a hru přerušil, Vsetínští byli až moc blízko prostějovskému brankáři.
     
    01:26
    Druhá formace Valachů dělá problémy prostějovské obraně, dostatečný prostor nyní měl Pitule, jeho střela ze slotu však minula klec Jestřábů.
     
    02:30
    Vsetín je v úvodu aktivnějším týmem, Prostějov se ještě ani jednou nedokázal dostat ke střele.
     
    02:45
    Nyní se však Valachům nepovedla rozehrávka a rozhodčí vrací hru před Málka po zakázaném uvolnění.
     
    03:01
    Kloz hledal před brankou Vsetína Rudovského, tomu však puk přeskočil čepel hokejky a Málek tak na první zákrok stále čeká.
     
    03:37
    Kucharczyk nyní vůbec nečekal pas od Jerofejevse a píská se další zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    03:46
    Nyní už však Málek zasahovat musel a pro vsetínského brankáře to nebylo nic jednoduchého, když na modré čáře dostal nabito Havlík, Málek vytasil svůj beton, ale vůbec si nebyl jistý, zda má puk pod kontrolou, rozhodčí následně hru přerušil.
     
    03:56
    Krásnu ťukec Valachů, na tři přihrávky se domácí dostali do slibné šance, konkrétně Jonák, jemuž narazil Rob na úrovni útočné modré čáry, když už se domácí kapitán dostával do zakončení, byl nedovoleně zastaven Mrázkem a Vsetín si zahraje první přesilovou hru.
     
    03:56
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Petr Mrázek – 2 min., sekání).
     
    04:19
    Prostějovu se podařilo vyhodit, Vsetín musí začít od vlastní branky.
     
    04:43
    Po přihrávce Jerofejevse střílel Rob z vrcholku kruhu, Bláha měl však na pokus vsetínského útočníka velmi dobrý výhled a pohodlným zákrokem zneškodnil Robovu snahu o otevření skóre.
     
    05:00
    Smetana nabil Pšurnému, Bláha se stačil přemístit a vyrazil, následně se Jestřábům podařilo vyhodit.
     
    05:18
    Znovu míří puk ven z prostějovské třetiny.
     
    05:29
    Do úniku ve vlastním oslabení se dostával Štefka, na poslední chvíli dobře zapracoval Vlach a Málek se nemusel vzrušovat.
     
    05:56
    Hosté hrají v plném počtu, v závěru přesilovky to ještě zkoušel Rob z ostrého úhlu, Bláha vyrazil, následně Rob vrátil puk do předbrankového prostoru, ale nikdo ze Vsetínských nebyl schopen využít zmatku před prostějovskou klecí.
     
    06:19
    Málek nyní pohotově vyrazil střelu Rudovského, přesilovou hru si nyní zahrají Jestřábi.
     
    06:19
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Radim Kucharczyk – 2 min., sekání).
     
    06:40
    Vsetín se do největší příležitosti dostal ve vlastním oslabení! Pitule obdržel přihrávku od Jerofejevse na pravé křídlo a v přečíslení předkládal puk Hořanskému, ten na nic nečekal a z voleje usměrnil puk na branku Prostějova, dobře však zasáhl brankář Bláha!
     
    07:17
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Nedáš? Dostaneš! Známé pořekadlo nyní Jestřábi naplnili do puntíku. Po usazení hostů v útočném pásmu se kotouč dostal na levý kruh, kde přesně zamířil PETR MRÁZEK a Málek se pouze ohlédl za pukem ve své brance. Asistence: Martin Novák, Jiří Klimíček.
    07:17 Petr MRÁZEK - 0:1
     
    08:00
    Valaši se okamžitě pokoušejí o odpověď, ale střela od modré čáry v podání Šimona Jenáčka Bláhu nijak zvlášť z míry nevyvedla.
     
    08:37
    Vsetínské inkasovaná branka nabudila a krouží v útočném pásmu.
     
    08:55
    Vlach předložil puk na volej Vlachovi, Bláha špičkou betonu vytěsnil střelu vsetínského útočníka, nicméně domácí pokračují v kombinacích.
     
    09:36
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínská aktivita je odměněna vyrovnávací brankou! Valaši přitahovali šrouby v pásmu Jestřábů, od modré čáry vypálil Jerofejevs, už tato rána dala Bláhovi zabrat, když se musel pořádné roztáhnout, odražený puk se dostal na hůl Vlacha, jenž našel LUBOMÍRA ŠTACHA a vsetínský zadák po výborném čtení hry zamířil do odkrytého prostoru v brance Prostějova. Asistence: Roman Vlach, Aleksandrs Jerofejevs.
    09:36 Lubomír ŠTACH - 1:1
     
    10:09
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jan Rudovský – 2 min., hákování).
     
    10:30
    Vsetínu se nepovedlo usadit v útočném pásmu a Babka mohl v klidu vyhodit.
     
    11:02
    Rob směřoval znovu přihrávku do předbrankového prostoru, kde číhal Gago, obránce Prostějova však vložil do přihrávky svou hůl a následně Jestřábi znovu vyhodili.
     
    11:53
    Hlavní rozhodčí byl nyní u zrodu prostějovského brejku, když zastavil Vlachovu přihrávku, z toho Jestřábi mohli těžit, na Málka se řítil Štefka, ale vsetínský brankář zachoval klid a hanáckého nájezdníka vychytal.
     
    12:09
    Prostějov hraje v plném počtu.
     
    12:25
    Hryciow zachytil puk na modré čáře a okamžitě jej nahodil na prostějovskou branku, Bláha měl ztížený výhled, přesto dokázal včas reagovat lapačkou.
     
    12:42
    Mrázek nyní potrápil vsetínskou obranu a dostal se až do těsné blízkosti Málkovy svatyně, snažil se najít prostor mezi betony vsetínského brankáře, ten byl však pozorný a druhou branku prostějovského nejproduktivnějšího hráče odmítl.
     
    13:03
    Na ledě nyní zůstává ležet otřesený Půček po jednom ze zákroků prostějovského hráče, rozhodčí mají pravici nahoře a bude se znovu vylučovat.
     
    13:03
    Prostějovská lavička situaci nezvládá, rozhodčí udělí hostům další trest.
     
    13:03
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Jáchym – 5 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Šimon Jelínek – 2 min., zdržování hry / brankář – u hráčské lavice v přeru).
     
    13:52
    Štachova střela skončila na zadním plexiskle, odkud se puk odrazil mimo ledovou plochu, hosté tak mohu vydechnout a poslat na led čerstvé síly.
     
    14:00
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají přesilovou hru a otáčejí skóre! Na modrou čáru dostal nabito Smetana, jeho střelu dokázal ideálně tečovat ROMAN PŠURNÝ, pro nějž se jedná o první trefu ve vsetínském dresu. Asistence: Ondřej Smetana, Vít Jonák.
    14:00 Roman PŠURNÝ - 2:1
     
    14:58
    Vsetín pokračuje v přesilové hře, Prostějov nyní vyhodil.
     
    15:31
    Valaši znovu slibně kombinovali, akci zakončil prudkou střelou Jerofejevs, puk se však po mantinelu svezl až do středního pásma a domácí tak musí vyklidit prostor před Bláhou.
     
    16:16
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Hrubá chyba vsetínské obrany, kterou ve vlastním oslabení trestá krásnou střelou do růžku vsetínské branky PETR BERÁNEK. Bez asistence.
    16:16 Petr BERÁNEK - 2:2
     
    16:48
    Jenáčkova střela byla sražena Vsetín dál drží puk.
     
    17:06
    Přesilovka Vsetína končí, hákováním ji ukončil Radim Kucharczyk, po sedmapadesáti vteřinách bude zahájena početní výhoda hostů.
     
    17:34
    Obrovská příležitost Vsetína, když chyby v rozehrávce mohl využít Pitule, ten předložil puk Hořanskému, aby celou akci do prázdné branky uklidil Ondračka, ale na poslední chvíli zasáhl bránící hráč Prostějova. Rozhodčí však před startem této kombinace nejspíš přehlédli vysokou hůl ve tváří Havlíka, a tak možná spíš štěstí nakonec pro Vsetín, že nešel do tří.
     
    18:03
    Prostějov po pěti minutách v plném počtu, startuje jeho zkrácená přesilová hra.
     
    18:46
    Vsetín vyhazuje.
     
    19:02
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov dnes na Lapači předvádí efektivní koncovku a využívá druhou přesilovou hru v zápase! Mrázek se snažil na hranici brankoviště srovnat puk ke koncovce, hru však dobře vnímal JAN ŠTEFKA, jenž přispěchal na pomoc a volný puk trefil přesně do vsetínské branky nad rameno bezmocného Málka. Asistence: Petr Mrázek, Adam Havlík.
    19:02 Jan ŠTEFKA - 2:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina naplnila předpoklad, že se dnes potkaly ofenzivně laděné celky. Jestřábi ustáli na Lapači úvodní tlak a šli do vedení v přesilové hře po trefě Petra Mrázka. Vsetín okamžitě vrhl své síly znovu do útoku a odměnou mu byla vyrovnávací trefa z hole Lubomíra Štacha. Následně se aktivním Valachům naskytla příležitost dvojnásobné přesilové hry, přičemž Jáchymův zákrok byl vyhodnocen na pět minut. Vsetín nabídnutou příležitost využil a otočil skóre, když se poprvé v dresu Valachů prosadil Roman Pšurný. Jenže namísto toho, aby Vsetín přidal další trefu v probíhající přesilové hře, inkasoval při vlastním oslabení, hrubici v defenzívě domácích využil krásnou trefu do růžku vsetínské klece Petr Beránek. Valaši ani početní výhodu nedohráli, sami se o ni připravili a následnou zkrácenou početní výhodu Jestřábů využil Jan Štefka. Utkání plné zvratů bude pokračovat druhou třetinou od 17:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Vsetín se ihned hrne do útoku, ale Jerofejevs nebyl na modré čáře přesný se svou přihrávkou a domácí musejí opět vyklidit dobyté území.
     
    20:55
    Jonák si vyměnil puk se Štachem, aby se jeho střelu snažil usměrnit za Bláhu, ten byl však pozorný a dokázal na změnu směru kotouče reagovat.
     
    21:32
    Mrázkova formace se pokusila o průnik k Málkovi, ovšem valašská defenzíva nyní dobře zapracovala na modré čáře a nepustila Jestřáby do akce.
     
    22:35
    Valaši neúnavně dorážejí na prostějovskou tvrz, ale i obrana hostů pracuje spolehlivě.
     
    23:11
    Krejčí směřoval puk do vsetínského brankoviště, kde měl čtvrtou branku Prostějova na holi Babka, ovšem zpracování kotouče mu trvalo až příliš dlouho, naštěstí pro Vsetín.
     
    24:04
    Jestřábi jsou nyní mimořádně aktivní v útočném pásmu, vsetínská obrana musí být v pohotovosti.
     
    24:50
    Nyní zase kombinuje Vsetín, ale střela Bergera nebyla vůbec přesná, hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    25:57
    Hra má rychlý spád, Prostějov nyní uzavřel střední pásmo, kde se rozbila vsetínská snaha o rychlý protiútok.
     
    26:09
    Za modrou čáru se teď propracoval domácí Kucharczyk, jeho prudkou ránu dokázal Bláha zlikvidovat.
     
    26:18
    Štach to zkusil od modré čáry, Bláha včas zasáhl i přes skrumáž clonících hráčů, následně se Prostějov osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    26:40
    Šimon Jenáček poslal přihrávku Robovi, ten mohl ještě předložit do vyložené pozice Jonákovi, ale puk mu utekl z hole.
     
    27:17
    Vsetín znovu přitápí pod kotlem, ve slibné pozici byl Smetana, ale těsně minul branku Jestřábů.
     
    28:19
    Berger si nyní najel mezi kruhy a trefil tyč Bláhovy klece!
     
    29:03
    Vsetínská snaha o bleskový útok končí zakázaným uvolněním.
     
    29:37
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Na Lapači je znovu srovnáno! Vsetínská aktivita nakonec nese ovoce, dobrou kombinaci předvedlo duo Kucharczyk – Gago, prvně jmenovaný nakonec zpoza branky našel ideálně postaveného VÍTA JONÁKA, vsetínský kapitán si srovnal puk na holi, zamířil a trefil přesně. Asistence: Radim Kucharczyk, Michal Gago.
    29:37 Vít JONÁK - 3:3
     
    30:34
    Vsetín pokračuje v aktivní hře, Gagovu střelu se snažil tečovat Pitule, puk však jako první dostal pod kontrolu brankář Bláha.
     
    31:06
    Prostějovští se nyní snažili využít zaváhání ve vsetínské rozehrávce, ale jejich počínání bylo až příliš agresivní, když brankář Málek skončil bez masky.
     
    31:06
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Michal Gago – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jakub Babka – 2 min., hrubost).
     
    31:46
    Berger přišel o kotouč a z toho mohl těžit Štefka, tentokrát si však na Málka nepřišel.
     
    32:09
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Lubomír Štach – 2 min., hákování).
     
    32:09
    Prostějov si zkusí netradiční přesilovou hru ve čtyrech proti třem.
     
    32:45
    Klimíček nabil Klozovi, jeho rána měla potřebnou razanci, avšak nikoliv přesnost, puk se svezl po mantinelu až do středního pásma.
     
    33:06
    Hosté v plném počtu, startuje klasická početní výhoda v pěti proti čtyřem.
     
    33:48
    Vsetín podruhé v krátké době vyhazuje.
     
    34:09
    Vsetín v plném počtu.
     
    34:26
    Jestřábi pokračují v aktivní útoku, Babkova schovaná střela končí v moci brankáře Málka.
     
    34:57
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jan Rudovský – 2 min., hákování).
     
    35:03
    Po přihrávce Smetany pálil z levého kruhu Vlach, Bláha puk vyrazil vysoko do ochranné sítě, hra je přerušena.
     
    35:18
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Adam Havlík – 2 min., krosček).
     
    35:18
    Vsetín si podruhé v zápase zahraje přesilovou hru v pěti proti třem, tato mimořádná výhoda domácích bude trvat jednu minutu a devětatřicet vteřin.
     
    35:37
    Smetanovu stelu Bláha vyrazil a Prostějov se dokázal osvobodit.
     
    36:05
    Pitule pálil z otočky ze slotu, výborný pohotový zákrok Bláhy drží Jestřáby.
     
    36:36
    Smetana podruhé ve slibné palebné pozici, ale trefil pouze připraveného brankáře Bláhu, který dostal puk pod kontrolu a hosté posílají na led čerstvé síly.
     
    36:51
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín mimořádnou početní výhodou nepohrdl a podruhé v dnešním utkání otáčí skóre! Výstavní trefou z voleje se prezentoval JAN BERGER, když přijal výzvu od Štacha a nedal Bláhovi šanci. Asistence: Lubomír Štach, Luboš Rob.
    36:51 Jan BERGER - 4:3
     
    37:18
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    37:49
    Bláha nyní raději přikryl protečovaný puk od Roba, vhazovat se tak znovu bude před brankou Prostějova.
     
    38:30
    Pšurný poslal povedený pas Jonákovi, jenž od modré čáry postupoval s Robem na osamoceného Bláhu, oba si několikrát vyměnili puk, nakonec se k zakončení odhodlal Rob, výborně tuto akci však přečetl Bláha a jen díky němu Prostějov na Lapači neztrácí už dvě branky!
     
    39:23
    Další prudká rána v podání Bergera, ten se tentokrát opřel do puku na modré čáře, Bláha měl problémy, ale nakonec dokázal kotouč zpacifikovat.
     
    39:45
    Zakázané uvolnění Prostějova, ten je teď pod velkým tlakem domácího celku.
     
    39:59
    Na ledě to pořádně jiskří, nyní si něco na dálku ostře vysvětlovali Vlach s Valou, zdá se, že ve třetí třetině se ještě máme na co těšit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme byli svědky dalšího obratu ve skóre, o který se postaral domácí Vsetín. Vsacané se od úvodu prostředního dějství vrhli do útoku, ale Jestřábi dokázali srovnat tempo hry. Zlom přinesla vyrovnávací trefa Víta Jonáka, od této doby měli Vsetínští přeci jen navrch a tvořili si zajímavé příležitosti. Kýženého vyrovnaní se dočkali ve dvojnásobné početní výhodě, když Bláhu nekompromisně propálil Jan Berger. Třetí třetina slibuje zajímavé pokračování dnešní přestřelky mezi Valachy a Hánaky, odstartuje v 18:57.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Vsetínští se snaží navázat na závěr druhé třetiny a znovu se aktivně vrhají do útočného pásma.
     
    40:53
    Nyní ovšem domácí chybovali v rozehrávce a z toho mohl těžit Babka, naštěstí pro domácí mu puk přeskočil hokejku.
     
    41:53
    Prostějovu se podařilo otupit vsetínskou aktivitu, Valaši to mají nyní s přechodem do útočného pásma o dost těžší.
     
    42:14
    Málkovu pozornost prověřil střelou z pravé strany Jelínek, vsetínský brankář byl připraven.
     
    42:57
    Pšurný měl na hokejce druhou trefu v dnešním utkání, když zachytil nahození Jerofejevse, přehodit Bláhův beton se mu však ani nadvakrát nepodařilo!
     
    43:25
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nyní už se Vsetín raduje a odskakuje Jestřábům do dvoubrankového náskoku! Valašský nápor pokračoval a Rob si velmi dobře všiml najíždějícího ONDŘEJE SMETANY, jenž zpracoval přihrávku a překonal brankáře Bláhu, vsetínský zadák tak potvrzuje produktivní formu z posledních zápasů. Asistence: Luboš Rob.
    43:25 Ondřej SMETANA - 5:3
     
    44:39
    Prostějov se snaží reagovat na novou situaci, ovšem přihrávka Babky v útočném pásmu nebyla přesná a Jestřábi musejí vyklidit pozice.
     
    45:27
    Nyní už opět operují Valaši.
     
    45:38
    Vsetínskou kombinaci narušil Jelínek a po levém křídle se vydal do útočného pásma, kde však pouze nastřelil boční konstrukci vsetínské brány.
     
    45:45
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    46:44
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jan Berger – 2 min., držení).
     
    47:00
    Prostějov má náznaky zajímavých akcí, ale Jestřábům odskakují kotouče z hokejek, jakoby se jim na čepel lepila smůla.
     
    47:32
    Ve vlastním oslabení vyrazili do přečíslení Hořanský s Pitulem, druhý jmenovaný obdržel puk, ale byl nedovoleně zastaven a rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    47:44
    Pitule se rozjel vstříc Bláhovi a zkusil jej vymíchat kličkou do bekhendu, tady ovšem musíme prostějovského brankáře pochválit, ten si v klidu počkal na úmysly vsetínského nájezdníka a vychytal jej krásným zákrokem lapačkou!
     
    48:28
    Jáchymova střela od modré čáry skončila jen těsně mimo vsetínskou tyč!
     
    48:46
    Na dvakrát zakončoval ze slotu Jelínek, skvělý Málek nyní podržel Vsetín, když oba pokusy vyrazil! Mezitím hrají Valaši v plném počtu.
     
    49:52
    Mrázek a Pšurný si nyní střihli pěstní souboj, zdá se, že úspěšnější byl hostující útočník, ovšem nejproduktivnější hráč teď bude Jestřábům chybět, protože jej čeká pobyt na trestné lavici. Stejně tak i vsetínského Pšurného.
     
    50:41
    Vsetínští se nastěhovali do útočného pásma, Hořanského pokus vytěsnil Bláha špičkou betonu.
     
    51:19
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Michal Hryciow – 2 min., podrážení).
     
    51:43
    Vsetín se osvobozuje.
     
    52:17
    Znovu se podařilo Valachům vyhodit.
     
    53:07
    Vsetín zvládá toto oslabení zatím velmi dobře, Prostějov se prakticky k ničemu nedostal a domácí vyvážejí kotouče do útočného pásma.
     
    53:19
    Valaši hrají v plném počtu.
     
    53:52
    Po přihrávce Bergera pálil ze slotu Vlach a Bláha dost možná ani nevěděl jak, ale úspěšně tuto schovanou střelu vytěsnil.
     
    54:24
    Šikovná teč v podání Březiny u střely Hryciowa, Bláha dokázal reagovat i na tento nepříjemný skákavý puk.
     
    55:06
    Už jsem chtěl napsat, že vsetínská obrana pracuje spolehlivě a nepovoluje hostům tvorbu kombinací, nyní se však domácí osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    55:06
    Prostějov to zkusí už nyní v šesti! Bláha je na střídačce.
     
    55:27
    Vsetín vyhodil znovu na zakázané uvolnění, Jestřábi se v šesti formují ke snaze vytvořit závěrečný nápor.
     
    55:52
    Mrázek předkládal nabídku Beránkovi, ten však netrefil ideálně, Jestřábi jsou ovšem nadále v náporu.
     
    56:01
    Rudovský se snažil předložit puk do mezikruží, jeho přihrávka však ztratila smysl v momentě, kdy ji lapačkou vystihl Málek a hru přerušil.
     
    56:22
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín míří k pátému tříbodovému zisku v řadě! Akci hostů v útočném pásmu vystihl VÍT JONÁK, popojel si s pukem do středního pásma a s přehledem trefil odkrytou branku Prostějova. Bez asistence.
    56:22 Vít JONÁK - 6:3
     
    56:57
    Bláha teď musel vyjet daleko z branky, aby zamezil samostatnému úniku Gagovi, to se prostějovskému brankáři povedlo a Jestřábi zkusí zaútočit.
     
    57:21
    Ovšem nyní se do slibné střelecké pozice prodral skrz obranný val Prostějova Březina, jen těsně minul.
     
    57:43
    Pohledná akce Valachů! Demontáž jestřábí obrany řídil Štach s Vlachem, druhý jmenovaný doslova vyšperkoval pozici Bergerovi, ale ten možná ani nechápe, jak nemohl puk uklidit za záda Bláhy, puk se nejspíš svezl po brankové čáře!
     
    58:41
    Vsetín zvládá závěr zápasu, Jestřáby uzamkl v obranném pásmu, nahození z hole Štacha Bláha zachytil, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    58:46
    I když na Lapači zdaleka není obvyklý počet fanoušků, nese se stadionem vítězný pokřik vysoký jalovec, Vsetín dnes dokráčí k pátému vítězství v řadě.
     
    59:29
    Upravit skóre se nyní po stahovačce pokusil Štefka, práci pro Málka odmítl Ondračka, jenž zblokoval střelu do ochranné sítě.
     
    59:48
    Ještě se píská zakázané uvolnění Prostějova.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Vsetín v domácím prostředí i letos poráží prostějovské Jestřáby a připisuje si páté vítězství v řadě! Uklidňující pátou branku obstaral pro vsetínské barvy Ondřej Smetana a na brzké power-play hostů reagoval domácí kapitán Vít Jonák. Prostějov se snažil o kontakt, ale Jestřábům nebylo přáno a v jejich kombinacích se objevovala řada nepřesností. I tak jsme dnes byli svědky atraktivního utkání, ve kterém padlo devět branek, na ledě to jiskřilo a o tresty nebyla nouze. Valaši si nyní vychutnají děkovačku se svými příznivci, také Prostějovští děkuji hrstce fanoušků, která dorazila z Hané. Z mé strany je to pro dnešek vše, ze Vsetína vám přeji příjemný zbytek večera i víkendu.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    JAN BERGER (VSE)

    PETR MRÁZE (PRO) (19:32:52)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 10. Štach (R. Vlach, Jerofejevs), 14. Pšurný (Smetana, Jonák), 30. Jonák (Kucharczyk, Gago), 37. Berger (Štach, Rob), 44. Smetana (Rob), 57. Jonák – 8. Mrázek (Martin Novák, Klimíček), 17. P. Beránek, 20. Štefka (Mrázek, A. Havlík)


    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (A. Beran) – Jerofejevs, Štach (A), Š. Jenáček, Smetana, J. Jenáček, Ondračka, Hryciow – Jonák (C), Pšurný, Rob – Hořanský, Pitule, R. Půček – Berger, R. Vlach, Gago – D. Březina, Kucharczyk (A), A. Zeman.
    Trenér: Stantien

    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – M. Jáchym, Klimíček, A. Havlík, Zajíc, Vala, Babka, P. Krejčí – Martin Novák (C), J. Kloz (A), Rudovský – M. Švec, T. Jáchym, Mrázek – Š. Jelínek, Janeček, Štefka – P. Beránek, T. Koblížek, Dubský.
    Trenér: Totter

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Gančarčík, Konvička

    Diváci: 1000
    thejrc.org