Boston – New Jersey 5:3 (kon.) | Florida – Calgary 6:2 (kon.) | Columbus – Tampa 2:7 (kon.)
Detroit – San Jose 6:2 (kon.) | Chicago – Colorado 3:4 (po pr.) | Arizona – Winnipeg 1:3 (kon.)
Vegas – Nashville 2:3 (kon.) | Anaheim – Philadelphia 4:1 (kon.)
po prodl.
Chicago Blackhawks
3:4 (0:2, 1:0, 2:1 - 0:1)
Colorado Avalanche
Středa 05.01.2022, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:38 Cale MAKAR - 3:4
     
    62:38
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Ólalalalá! Prodloužení rozhoduje ve velkém stylu CALE MAKAR. Dokázal se otočit kolem Kirbyho Dacha, bekhendovou kličkou obalamutil Marca-Andreho Fleuryho, aby pak zavěsil přímo pod břevno. Colorado získá z tohoto zápasu dvoubodový příspěvek, a to hlavně zásluhou současné hvězdy mezi všemi ligovými zadáky. Asistence: Nathan MacKinnon.
     
    62:07
    A na druhé straně zvládl kličku mezi dvěma hráči Jonathan Toews! Měl před sebou prázdnou klec, ovšem ve velké rychlosti zasáhl také pouze levou tyčku. Nyní už nemá smysl je počítat.
     
    61:41
    Skvěle si postavil tyče Marc-Andre Fleury. Další část brankové konstrukce označkoval Logan O'Connor.
     
    58:04
    Podruhé v této třetině zasahuje horní tyčku Nathan MacKinnon! Fleury pošle své brankové konstrukci zřejmě kytici růží, tyčce znovu okamžitě poděkoval.
    51:44 Erik JOHNSON - 3:3
     
    51:44
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Zatímco do dnešního večera disponoval ERIK JOHNSON třemi góly, nyní přidává druhý zářez v utkání. Znovu mu hodně pomohl stínící Nazem Kadri a tentokrát zřejmě i obránce Jake McCabe, který podle všeho kotouč před Fleurym nešťastně tečoval. Colorado zvýšilo útočnou aktivitu a dokázalo po této střele přece jen vyrovnat. Asistence: André Burakovsky a Nazem Kadri.
     
    43:26
    Ránu jako z kanonu vypustil Nathan MacKinnon a Marc-Andre Fleury spěchá poděkovat své horní tyčce. Zase jsme mohli vidět vyrovnaný stav. Třetí třetina slibuje spoustu zábavy.
    42:58 Alex DEBRINCAT - 3:2
     
    42:58
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Po dalších 40 vteřinách už Chicago vede. Dylan Strome předal kotouč Patricku Kaneovi, ten ukázal trpělivost a přihrál na střed hrací plochy. Tam už se z druhé vlny nastěhoval ALEX DEBRINCAT a ukázkovou střelou v krátkém čase využívá další početní převahu a podruhé překonává Darcyho Kuempera. Skvělý vstup Chicaga do třetiny. Asistence: Patrick Kane.
    42:18 Alex DEBRINCAT - 2:2
     
    42:18
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Přesilovka pěti proti třem bude využita. Postaral se o to ALEX DEBRINCAT, ve skutečnosti ovšem Blackhawks hráli ve čtyřech, protože Dominik Kubalík zlomil hůl a musel pro novou. Jones si vybral Patricka Kanea a ten dokázal z první najít DeBrincata, který dalším volejem překonal Kuempera. Asistence: Patrick Kane a Seth Jones.
     
    41:30
    Bude se hrát dlouho pět na tři! Tyson Jost vyhodil kotouč rovnou za plexisklo a dostává trest za zdržování hry.
     
    40:34
    Nathan MacKinnon se chtěl chytnout aspoň tvrdým zákrokem na Kurasheva, místo toho si vysloužil dvě minuty za nedovolené bránění a oslabuje svůj tým.
     
    39:32
    Dvojitou střelu Patricka Kanea ještě dorážel Henrik Borgström a Darcy Kuemper se stane coloradským hrdinou. Důležitý zásah v poslední minutě, urostlý Fin už byl před klecí zcela sám.
     
    28:27
    A o chvíli později prozvonil tyčku Cale Makar. Tak teď se do jedné minuty vešly dvě ze tří největších šancí této periody.
    24:47 Jonathan TOEWS - 1:2
     
    24:47
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Kriticky důležitý gól pro Blackhawks. Teprve čtvrtou brankou v sezoně se prezentuje JONATHAN TOEWS, který navázal na bojovnou práci MacKenzieho Entwistleho a také přidal jednu dorážku. Zatímco druhý jmenovaný se ještě neprosadil, kapitán udeřil. Obrana Colorada poprvé v utkání nechala Kuempera na holičkách a ten už nedokázal s enormním náporem nic dělat. Asistence: MacKenzie Entwistle a Seth Jones.
     
    21:59
    Bekhendem poslal přihrávku na Murphyho Brandon Hagel. Pak mu obránce službu oplatil, jenže Hagel z ideální pozice netrefuje zařízení. Podobné šance musí Chicago využívat, pokud chce pomýšlet na body.
     
    19:24
    Tak nakonec přece jen jedna šance, to když se Alex DeBrincat probíjel dopředu a chtěl kotouč věnovat Dominiku Kubalíkovi. Stopku této symbióze vystavil Erik Johnson. Střelec úvodní branky odpyká trest za nedovolené bránění.
     
    18:20
    Neuvěřitelný zákrok! Marc-Andre Fleury teď udržel Chicago v zápase. Cale Makar založil akci, Devon Toews přenesl hru a Tyson Jost si vylámal zuby na flexibilním brankáři. Fleury se roztáhl na brankové čáře a zachytil kotouč do rukavice. Snad ho fotografové vystihli v ideálním úhlu.
     
    14:38
    Kirby Dach pouze zahákoval pronikajícího Mikka Rantanena a to je další negativum v první třetině z pohledu domácího mančaftu.
    13:54 Alex NEWHOOK - 0:2
     
    13:54
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak dlouho se ALEX NEWHOOK rozmýšlel, komu pošle přihrávku, až si nakonec musel vybrat střelu bekhendem z mezikruží. A ono to klaplo. Newhook věší své zakončení pod horní tyčku, Marc-Andre Fleury toho moc neviděl přes výbornou clonu Calea Makara, který zaslouží pochvalu také za udržení útočného pásma. Bod si ovšem nepřipíše, akci totiž zosnoval Aube-Kubel. Asistence: Nicolas Aube-Kubel.
     
    08:41
    Ve středním pásmu si holí nešikovně počínal Henrik Borgström. Podrážel Logana O'Connora, ani se nepřiblížil puku a věnuje soupeři první přesilovku.
    07:43 Erik JOHNSON - 0:1
     
    07:43
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Čtvrtý gól v sezoně přidává na svůj účet ERIK JOHNSON, Avalanche se prosazují snad z nejméně nápadné akce. Střela Nazema Kadriho neprošla přes blok, takže se útočník z Denveru rozhodl pro pas na modrou čáru. Odtud už Johnson chirurgicky přesnou ranou dokázal najít cestu k brance, kotouč ještě zazvonil na tyčku a skončil v síti. Asistence: Nazem Kadri.
     
    03:03
    A viděli jsme pěstní souboj! Kapitán Gabriel Landeskog shazuje rukavice, možná ho Connor Murphy vyzval na odplatu za drsný zákrok z úvodu základní části proti Kirbymu Dachovi.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 25. J. Toews (Entwistle, S. Jones), 43. DeBrincat (P. Kane, S. Jones), 43. DeBrincat (P. Kane, D. Strome) – 8. E. Johnson (Kadri), 14. Newhook (Aube-Kubel), 52. E. Johnson (Burakovsky, Kadri), 63. Makar (MacKinnon)


    Chicago Blackhawks: M.-A. Fleury (Söderblom) – McCabe, S. Jones, de Haan, C. Murphy (A), C. Jones, R. Stillman – Hagel, Borgström, P. Kane (A) – DeBrincat (A), J. Toews (C), D. Kubalík – Kurashev, Dach, Entwistle – Khaira, D. Strome, R. Carpenter.
    Trenér: Derek King

    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – D. Toews, Makar, Byram, Girard, J. Johnson, E. Johnson (A), MacDermid – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen (A) – Burakovsky, Kadri, Compher – Aube-Kubel, Newhook, L. O'Connor – Jost, Helm.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Furlatt, Luxmore – Marquis, Fournier
    bahis siteleri