Boston – Minnesota 2:3 (kon.) | Buffalo – San Jose 2:3 (kon.) | Tampa – Calgary 4:1 (kon.)
New Jersey – Columbus 3:1 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 2:6 (kon.) | Dallas – Florida 6:5 (2:0 po s.n.)
Colorado – Winnipeg 7:1 (kon.) | Arizona – Chicago 6:4 (kon.) | Vegas – NY Rangers 5:1 (kon.)
Seattle – Ottawa 0:0 (odl.) | Los Angeles – Nashville 2:4 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
2:6 (0:3, 1:0, 1:3)
Pittsburgh Penguins
Pátek 07.01.2022, 01:07 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Philadelphií Flyers a Pittsburgh Penguins.
     
    Pittsburgh Penguins

    Hostující celek letos prožívá takovou průměrnou sezónu. Tučňáci zatím odehráli třicet dva zápasů a získali v nich čtyřicet tři bodů. S tímto ziskem patří Penguins sedmá pozice Východní konference. Na osmý Boston má ale Pittsburgh k dobru náskok sedmi bodů. Posledních devět zápasů v řadě navíc Penguins ovládli. Naposledy doma přehráli výsledkem 5:3 celek St. Louis. Nejproduktivnějším hráčem Pittsburghu je s třiceti jedna body Jake Guentzel.
     
    Philadelphia Flyers

    Domácí Philadelphia je na tom o něco hůře. Do derby o Pensylvánii jde Philadelphia z desátého místa, kde jí po třiceti třech odehraných zápasech dostalo třicet dva bodů. S tímto ziskem mohou Flyers pomýšlet na postup do play-off, ale v další části sezóny musí hodně zabrat. Flyers trápí hlavně chabá defenziva. Dosud inkasovali už 110 branek. Dnes navíc budou chybět hráči jako Couturier, Konecny nebo Sanheim. Nejistý je i start dvojice Claude Giroux, Ivan Provorov.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Hart (M. Jones) – Braun, York, Ristolainen, Zamula, Connauton, Yandle – Atkinson, Laughton, Farabee – J. van Riemsdyk, Frost, Brassard – Willman, K. Hayes, Bunnaman – MacEwen, P. Brown, Lindblom.

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby, Guentzel – Kasperi Kapanen, Rodrigues, D. Heinen – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. Simon, Boyle, Björkqvist..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:41
    Domácí se hned v úvodu dostali do útoku, ale zakončení z pravé strany prolétlo kolem branky.
     
    02:10
    Domácí brankář vyjel za svou klec, kde zastavil prudké nahození po mantinelu a pomomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    03:10
    Flyers se nastěhovali do útočného pásma, ale nikdo v oranzovém si zatím netroufl na zakončení. Penguins hrají pozorně.
     
    03:32
    Letang dostal nabito na modrou čáru, vybruslil si do ještě lepší pozice, ale jeho pokus příklepem, domácí brankář udržel ve výstroji.
     
    04:10
    Hostující brankář si dal pozor na nahození od modré čáry a jednoduše schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    04:48
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Teddy Blueger – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:10
    Domácím se v úvodu přesilovky vůbec nedaří. Hráči Philadelphie se sice dostali do útočného pásma, ale s pukem na hokejkách se tam dlouho neohřáli.
     
    05:41
    Znovu se hráčům Penguins podařilo bez problémů vyhodit puk přes celé kluziště. Philadelphia se trápí s přesností přihrávek.
     
    06:12
    I na třetí pokus hosté vysokým obloučkem vyhodili kotouč až do útočného pásma. Pittsburgh bez problémů nenechává domácí celek zakončit.
     
    06:48
    Hosté v plném počtu.
     
    07:10
    Domácí pokračují v aktivním napadání soupeřovy rozehrávky i po skončení přesilové hry, ale Pittsburgh zatím v obranném pásmu hraje rychle.
     
    07:33
    Sidney Crosby projel do útočného pásma, kde se skvělou brzdou zbavil obránce a přihrál mezi kruhy, kde spoluhráči scházel k zakončení snad jediný krok.
     
    08:03
    Velmi dobře hraje v úvodních minutách dnešního souboje Kris Letang. Hostující obránce přečetl úmysl hráčů Flyers a srazil puk pro své kolegy.
     
    08:36
    Evan Rodrigues se individuálním způsobem prosmýkl do útočného pásma, kde dokonce zakončil zápěstím. Domácí gólman puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    09:06
    Rodrigues se dostal s pukem před klec domácího celku, ale bekhendem z dobré pozice uklidil kotouč pouze vysoko nad břevno.
     
    09:36
    Crosby ze středního pásma nahodil puk do rohu kluziště, nicméně tam neměl spoluhráče. Flyers puk získali a vyhodili jej po mantinelu za modrou čáru.
     
    10:06
    Scott Laughton projel po pravém křídle do útočného pásma, kde prudkou přihrávkou předložil kotouč před branku, ale tam neměl spoluhráče.
     
    10:29
    Cam Atkinson se krásně prosmýkl přes modrou čáru do útočného pásma, navedl si puk do palebné pozice, nicméně zamířil přesně do lapačky hostujícího brankáře.
     
    11:03
    Hosté už jsou opět v útočném pásmu, nicméně Letang zakončením od mantinelu trefil jen brusle prvního hokejisty v oranžovém dresu.
     
    11:29
    Scott Laughton se vrátil za branku domácího celku, kde obětavou hrou pomohl hokejistům Philadelphie k zisku odraženého kotouče.
     
    11:30
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Morgan Frost – 2 min., držení).
     
    12:10
    Hosté se v přesilovce usadili v útočném pásmu, ale jejich kombinace zatím nevede k zakončení.
     
    12:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh využívá přesilovou hru a dostává se do vedení! Hosté v útočném pásmu doslova rozebrali defenzivu Flyers. Letang přihrál na levý kruh a osamocený BRYAN RUST poslal puk do odkryté části branky! Asistence: Kris Letang, Sidney Crosby.
    12:21 Bryan RUST - 0:1
     
    13:06
    Penguins i po vstřelení úvodní branky pokračují v ofenzivní hře. Blueger se na modré čáře chtěl zbavit obránce, ale ten mu puk těsně vypíchl.
     
    13:27
    Derick Brassard se ve středním pásmu s pukem skvěle otočil a dostal se přes modrou čáru. Při zakončení ale v klíčovou chvíli zlomil hokejku.
     
    14:06
    Marcus Pettersson dostal nabito na pravou stranu útočného pásma, ale jeho dělovka prolétla kolem vzdálenější tyčky.
     
    14:13
    Tak pozor! Domácí sice dostali kotouč do branky, ale rozhodčí okamžitě rozpažuje a dává najevo, že gól platit nebude! Na ledě se okamžitě strhla pořádná šarvátka.
     
    14:36
    Jake Guentzel dostal moře prostoru na pravé straně útočného pásma, odkud přihrál před branku, ale nenašel nikoho v bílém dresu.
     
    14:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh jako blesk z čistého nebe přidává i druhou branku a odskakuje domácímu celku! Po nedůrazu v mezikruží se k puku dostal BRYAN RUST a pohotovou střelou přidal svůj druhý dnešní zásah! Asistence: Evan Rodrigues.
    14:55 Bryan RUST - 0:2
     
    15:20
    Farabee ustál souboj v rohu útočného pásma, odkud přihrál na modrou čáru, nicméně k jeho pobídce už se nikdo v oranžovém dresu nedostal.
     
    15:45
    Joel Farabee se individuálně protlačil mezi dva soupeře, nicméně defenziva Penguins jeho ránu zápěstím přesto zablokovala do ochranné sítě.
     
    16:12
    Sidney Crosby projel podél hrazení do útočného pásma a zadovkou přihrál na modrou čáru. Letang pohotovou střelou nemířil mezi tři tyče.
     
    16:16
    Jake Guentzel se dostal k dorážce na hranici brankoviště, ale domácí brankář se tentokrát pohotově roztáhl a udržel puk ještě před brankovou čárou!
     
    16:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Nakonec je z toho branka! Celou předchozí situaci rozhodčí ještě řešili na videu a došli k závěru, že kotouč prošel za brankovou čáru! Autorem branky je tedy JAKE GUENTZEL! Asistence: Kris Letang, Brian Dumoulin.
    16:16 Jake GUENTZEL - 0:3
     
    17:03
    Sidney Crosby se hnal za přihrávkou na útočnou modrou čáru, ale zadáci Flyers měli k puku o pár kroků blíže a odehráli jej do bezpečí.
     
    17:28
    Morgan Frost spěchal za nahozením na útočnou modrou čáru, jenže proti přesile hráčů v bílém neměl dostatečnou podporu svých spoluhráčů.
     
    18:02
    Oskar Lindblom se dostal do bruslařského souboje s jedním z obránců Penguins, ale zadák hostujícího celku byl znovu o něco rychlejší a hlavně důraznější.
     
    18:26
    Sidney Crosby napadal domácí brankáře, který vyjel při rozehrávce za branku Flyers. Gólman domácího celku ale před hvězdným hráčem rozehrál.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:19
    Farabee dostal kousek prostoru na levé straně útočného pásma, odkud bez váhání zakončil. Jeho pokus srazil první obránce do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být jednoznačně spokojenější hokejisté Penguis. Na první branku jsme přitom čekali do 13. minuty, kdy se prosadil Bryan Rust. O dvě minuty později stejný hráč potrestal chybu obránců. V 17. minutě pak Jake Guentzel z blízkosti doklepl puk za brankovou čáru. Jeho zásah ještě musel potvrdil videorozhodčí.
     
    Střely na branku: 9 – 15
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Philadelphia se ihned vydala do útoku, ale akce nevedla k zakončení.
     
    20:41
    Hostující brankář si dal pozor na padající kotouč a jednoduše jej sklepl na své spoluhráče v bílém. Pittsburgh opět začal velmi aktivně.
     
    21:12
    Philadelphia se dostala ven z obranného pásma vyhozením podél hrazení, nicméně nikdo v oranžovém volný kotouč nedohnal před obránci.
     
    21:36
    Jarry vyjel ven ze své klece a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Brankář Penguins dnes svým spoluhráčm pomáhá významnou měrou.
     
    22:20
    Domácí brankář pro změnu ukázal spoluhráčům, kam bude rozehrávat, ale jeho následná pobídka byla nepřesná a skončila na holi soupeře.
     
    22:41
    Philadelphia se dostala do útočného pásma, nicméně nikdo v oranžovém se nedostává do zakončení. Pittsburgh je v obraně důrazný.
     
    23:09
    Domácí brankář měl čistý výhled proti dělovce od modré čáry a jednoduše schoval kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    23:31
    Hart si dal pozor na bekhendovou střelu z levé strany a betonem kotouč vykopl mimo nebezpečný prostor. Gólman Flyers je po změně stran jistý.
     
    24:03
    Jarry si dal pozor na nahození ze středního pásma a opět s přehledem sklepl na kotouč na spoluhráče v bílém dresu Penguins.
     
    24:24
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kasper Björkqvist – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:00
    Hokejisté Penguins získali puk v obranném pásmu a bez váhání jej vyhodili přes celé kluziště za branku Philadelphie. Domácí musí rozjet novou akci.
     
    25:31
    Farabee dostal nabito na pravý kruh, odkud bez přípravy vypálil příklepem, ale jeho dělovka skončila blokem obětavého hráče Penguins.
     
    26:00
    Až nyní se hosté opět dokázali osvobodit vyhozením kotouče podél mantinelu. Domácím dnes zatím v početních převahách není přáno.
     
    26:24
    Hosté v plném počtu.
     
    27:03
    Rust poslal z levé strany přihrávku na stranu pravou, nicméně nikdo v bílém na jeho pobídku nedosáhl. Pokračuje boj o moment překvapení.
     
    27:34
    Kasperi Kapanen dostal nabito na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, ale jeho projektil minul branku Philadelphie o pořádný kus.
     
    28:10
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali vytoužené branky! Po dobře sehraném přečíslení měl moře času na zakončení z prostoru mezi kruhy CAM ATKINSON a jeho dělovka příklepem si našla cestičku do branky! Asistence: Joel Farabee, Scott Laughton.
    28:10 Cam ATKINSON - 1:3
     
    28:34
    Hosté jsou aktivitou domácího celku poněkud zaskočení. Crosby pod tlakem puk raději pouze nahodil do rohu útočného pásma.
     
    29:06
    Penguins opět hrají s pukem na hokejkách a už si hledají cestičku do útočného pásma. Ve druhé třetině sledujeme velmi svižné tempo.
     
    29:24
    Danton Heinen tečoval před domácí brankou nahození z pravé strany, jenže od jeho čepele se kotouč odrazil mimo tři tyče.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a zatím sledujeme zábavné utkání. Pittsburgh sice kraloval, ale domácí se dostávají zpět do boje.
     
    30:22
    James van Riemsdyk se po vyhraném vhazování v útočném pásmu opřel příklepem do volného kotouče, ale jeho rána jen zaduněla o hrazení.
     
    31:06
    Pittsburgh se teď musí bránit aktivitě domácího celku. Dumoulin pod tlakem puk jen nahodil obloučkem do středního pásma.
     
    31:34
    Domácí brankář vyjel za svou branku, kde zastavil další odevzdaný kotouč. Philadelphia v posledních minutách vyvíjí jeden útok za druhým.
     
    32:06
    Kasper Björkqvist se na levé straně útočného pásma dostal k volnému puku, který si přehodil na forhend a vypálil. Jeho rána prolétla kolem zadní tyčky.
     
    32:36
    Brock McGinn v obranném pásmu ošálil napadajícího soupeře a rozehrál na pravou stranu. Penguins se až do zakončení nedostali.
     
    33:10
    Další útok Pittsburghu končí zakázaným uvolněním. Své vlastní nahození už Sidney Crosby opravdu nestačil dojet ještě před soupeřem v oranžovém.
     
    33:34
    Derick Brassard na levé straně obranného pásma uspěl v souboji s Dumoulinem a bekhendem vyhodil puk odrazem o mantinel do středního pásma.
     
    34:03
    Sidney Crosby projel po levé straně do útočného pásma, kde se brzdou zbavil napadajícího soupeře a zakončil, Jeho pokus na přední tyč si gólman pohlídal.
     
    34:37
    Další ofenzivní výpad domácích Flyers zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přechodu do útočného pásma Cam Atkinson.
     
    35:10
    Guentzel projel s pukem na čepeli do rohu útočného pásma, kde jej od puku odstavil až důrazný zadák domácího mužstva.
     
    35:39
    Evan Rodrigues dostal prostor na pravé straně útočného pásma, ale překvapivou střelou trefil jen boční síť soupeřovy klece.
     
    36:09
    Jegor Zamula si dal pozor na rozjetého soupeře, kterého odstavil čistým hitem. Odražený kotouč bez problémů sebral Keith Yandle.
     
    36:31
    Kris Letang obětavostí udržel pro Pittsburgh kotouč v útočném pásmu, ale zápěstím jej nahodil jen do rohu. Hosté třetinu dlouho neudrželi.
     
    37:06
    Teddy Blueger od červené čáry nahodil puk za soupeřovu branku a podobně jako jeho spoluhráči vyrazil na střídačku.
     
    37:34
    Sidney Crosby se vydal na individuální průnik do útočného pásma, ale nikdo v bílém dresu Penguins svou největší hvězdu nepodpořil.
     
    38:02
    Guentzel puk pouze odevzdal soupeři a odjel na střídačku. Čerstvé síly pouští na led také lodivod domácí Philadelphie.
     
    38:24
    Kasper Björkqvist se před klecí soupeře dostal k odraženému puku a pohotově dorážel. Jeho rána ale prolétla těsně vedle vzdálenějšího rohu!
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:26
    Justin Braun se mezi kruhy natahoval po prudké přihrávce z levé strany, ale na kotouč nedosáhl ani špičkou své čepele. Obrana Penguins následně uklidnila hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Prostřední perioda přinesla extrémně svižný hokej s minimem přerušení! Domácí Philadelphia se navíc vrátila zpět do boje o bodový zisk. Ve 29. minutě se totiž příklepem prosadil Cam Atkinson. Šance poté byly k vidění na obou stranách, ale brankáři se zatím předhánějí v dobrých zákrocích.
     
    Střely na branku: 15 – 22
     
    Další třetina začne přibližně v 2:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Penguins uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Pittsburgh si v ním bude chtít pohlídat svůj náskok a dokráčet si pro triumf.
     
    40:36
    Laughton poslal přihrávku na levou stranu, kam si sjel Farabee, ale Jarry jeho pokus z ostrého úhlu dobře viděl a schoval puk do lapačky.
     
    41:10
    Hosté se tlačí do útoku. Sidney Crosby na pravé straně útočného pásma získal puk, který okamžitě vyslal mezi kruhy, ale tam neměl spoluhráče.
     
    41:36
    Patrick Brown dojel nahození za branku Pittsburghu, kde zvládl souboj s Letangem, ale následně už nedokázal přesně přihrát mezi kruhy.
     
    42:10
    Domácí brankář si dal pozor na nahození ze středního pásma a před aktivním Guentzelem puk raději přikryl lapačkou. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    42:48
    Hosté se nikam neženou. Penguins uklidnili hru kombinací v obranném pásmu a počkali na kompletní vystřídání své pětice.
     
    43:16
    Hart si dal pozor na střelu od modré čáry a vyrážečkou poslal kotouč do rohu ledové plochy. Zadáci Flyers puk následně odehráli do bezpečí.
     
    43:38
    Bryan Rust si sjel na přihrávku mezi kruhy, odkud pálil forhendem, nicméně Hart si stačil povyjet a připsal si efektní zákrok lapačkou.
     
    44:00
    Domácím nevyšlo další založení útoku a nahození na pravou stranu skončilo až na zakázaném uvolnění. Vhazování se přesune zpět před Harta.
     
    44:38
    Jarry dnes drží Pittsburgh ve hře fantastickým výkonem v brance. Proti gólmanovi se rozjel Farabee, jehož ránu hostující brankář udržel ve výstroji.
     
    45:00
    Chad Ruhwedel má nějaké zdravotní problémy s rukou a na střídačce Penguins nyní podstupuje krátké ošetření. Ruhwedel bude nadále pokračovat.
     
    45:16
    Michael Matheson se v obranném pásmu dostal k puku, který bekhendem vyhodil do pásma středního. Pittsburgh v defenzivě působí velmi jistým dojmem.
     
    46:10
    Kevin Hayes se po levém křídle dostal do útočného pásma, jenže opět mu chyběla lepší podpora spoluhráčů. Zadáci Pittsburghu získali puk.
     
    46:29
    Chad Ruhwedel nahodil kotouč na levou stranu útočného pásma, kde neměl spoluhráče. Ani jeden z týmů se nyní nedostává k nějakému tlaku.
     
    47:02
    Michael Matheson si udělal prostor na pravém kruhu, odkud následně zakončil příklepem. Jeho ránu obětavý obránce srazil do ochranné sítě.
     
    47:26
    Cam Atkinson se na levé straně útočného pásma díky důrazu dostal k puku, který poslal mezi kruhy, ale Farabeeho dobře střežil obránce v bílém.
     
    48:03
    Brian Boyle v rohu obranného pásma získal kotouč, který vyhodil po mantinelu tak šikovně, že puk nedoklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    48:34
    Oskar Lindblom se na pravé straně útočného pásma zbavil soupeře a zkusil Jarryho překvapit z ostrého úhlu. Brankář Penguins jeho ránu lapil.
     
    48:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh podle všeho definitivně rozhoduje o svém triumfu! Na fantastickou přihrávku na útočnou modrou čáru si sjel EVAN RODRIGUES, který se dostal do úniku a parádním blafákem si vychutnal bezmocného Harta! Asistence: Kasperi Kapanen.
    48:50 Evan RODRIGUES - 1:4
     
    49:15
    Vzápětí měl další obrovskou šanci Jake Guentzel, který pálil zápěstím z levého kruhu, ale domácí brankář Hart reflexivně zakročil ramenem!
     
    49:45
    Další útok Pittsburghu končí odpískaným postavením mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přechodu do útočného pásma Ruhwedel.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a zatím to vypadá, že králem Pensylvánie bude po dnešním souboji hostující Pittsburgh.
     
    50:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté jsou dnes velmi produktivní! Nejprve měla obrovskou šanci domácí Philadelphia, ale Flyers možnost zahodili. Na opačné straně se do úniku dostal JAKE GUENTZEL a zakončil jej střelou do horního rohu! Asistence: Sidney Crosby, Bryan Rust.
    50:20 Jake GUENTZEL - 1:5
     
    50:46
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 2 min., držení).
     
    51:10
    Hosté v oslabení vybojovali kotouč a vyhodili jej přes celé kluziště za branku Philadelphie. Domácí se směrem vpřed hodně trápí.
     
    51:34
    Keith Yandle dostal nabito na modrou čáru, odkud vypálil příklepem, ale trefil jen prostor, kde číhal obětavý obránce v bílém dresu Penguins.
     
    51:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh se dokázal prosadit také při vlastním oslabení! Do otevřené obrany Philadelphie tentokrát projel BRIAN BOYLE, který na modré čáře ustál tvrdý souboj a zápěstím poslal puk za Hartova záda! Asistence: John Marino.
    51:51 Brian BOYLE - 1:6
     
    52:06
    Philadelphia nadále pokračuje v přesilové hře, ale hokejistům v oranžovém se nedaří usadit se v útočném pásmu. Penguins jsou všude.
     
    52:46
    Hosté v plném počtu.
     
    53:00
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Třetí třetina zatím přináší pořádnou zábavu! Domácí Philadelphia sedm minut před koncem základní hrací doby snižuje! Před brankou se k odraženému puku dostal OSKAR LINDBLOM a pohotově prostřelil Jarryho z těsné blízkosti! Asistence: Morgan Frost, Zack MacEwen.
    53:00 Oskar LINDBLOM - 2:6
     
    53:35
    Marino dostal přihrávku do jízdy na středový kruh, kde neustál souboj s obráncem a byl od kotouče odstaven. Hráči Penguins raději střídají.
     
    54:06
    Sidney Crosby si v předbrankovém prostoru našel odražený kotouč a rychle zakončil. Hostující hvězda jen těsně minula horní tyč!
     
    54:32
    Jegor Zamula se od modré čáře opřel do kotouče příklepem, ale ani ruský obránce nemířil mezi tři tyče. Odražený puk znovu získali hosté.
     
    55:15
    Rust napadal rozehrávku Philadelphie na její polovině. Produktivní hráč Pittsburghu puk sice nezískal, ale donutil soupeře k nepřesné rozehrávce.
     
    55:32
    Po dalším souboji ve středním pásmu se puk od jednoho z domácích hráčů odrazil na střídačku Pittsburghu a skončil přímo v Crosbyho výstroji.
     
    56:03
    Kevin Connauton se po levém křídle prosmýkl do útočného pásma, kde pálil příklepem, ale jeho pokus byl sražen do rohu ledové plochy.
     
    56:36
    Marino se stáhl k rozjetému Atkinsonovi, kterého čistým hitem přišpendlil k mantinelu a vybojoval kotouč pro hostující Penguins.
     
    57:02
    Cameron York dojel nahození do rohu útočného pásma, odkud pohotově přihrál mezi kruhy, ale trefil jen hokejku připraveného Dumoulina.
     
    57:26
    Duel už se pouze dohrává. Ani jeden z týmů se nyní nedostává do střeleckých pozic. Tučňáci už pomaličku mohou slavit prodloužení vítězné série.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:23
    Brian Boyle se po pravé straně dostal do útočného pásma, kde sice ustál souboj s prvním soupeřem, ale další zakončení už mu vůbec nevyšlo.
     
    59:03
    Chad Ruhwedel si klepl hokejkou o přihrávku na modrou čáru, jenže pobídka byla zablokována obráncem domácí Philadelphie.
     
    59:35
    Domácí zkoušeli poslední útočný výpad dnešního souboje, nicméně o kotouč se nechali připravit už na modré čáře. Pittsburgh jen korunuje svůj skvělý výkon.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Pittsburgh vítězí na ledě Philadelphie 6:2 a protahuje svou sérii vítězných duelů na číslo deset! Ve třetí třetině hosté na ledové ploše doslova kralovali. Ve 49. minutě totiž přidal pojistku Evan Rodrigues. O minutu později navíc udeřil po dalším protiútoku Jake Guentzel. V závěru 52. minuty pak v oslabení udeřil Brian Boyle. Philadelphia se nakonec také dočkala ještě jedné branky. Sedm minut před koncem napsal gólovou tečku za dnešním souboje Oskar Lindblom.
     
    Střely na branku: 20 – 32
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Carter Hart (PHI) – 26 zákroků, 6 OG, úspěšnost 81,3%, odchytal 58:32
    Tristan Jarry (PIT) – 18 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90%, odchytal 58:24
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 8:38
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Bryan Rust (PIT) – 2+1
    2. Jake Guentzel (PIT) – 2+0
    3. Tristan Jarry (PIT) – 18 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90%
     
    Ještě doplním, že duel sledovalo 17 944 diváků. (03:34:19)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 29. Atkinson (Farabee, Laughton), 53. Lindblom (Frost, MacEwen) – 13. Rust (Letang, Crosby), 15. Rust (Rodrigues), 17. Guentzel (Letang, Dumoulin), 49. Rodrigues (Kasperi Kapanen), 51. Guentzel (Crosby, Rust), 52. Boyle (Marino)


    Philadelphia Flyers: Hart (M. Jones) – Braun, York, Ristolainen, Zamula, Connauton, Yandle – Atkinson, Laughton (A), Farabee – J. van Riemsdyk, Frost, Brassard – Willman, K. Hayes (A), Bunnaman – MacEwen, P. Brown, Lindblom.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Rodrigues, D. Heinen – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. Simon, Boyle, Björkqvist.

    Rozhodčí: Sutherland, Dunning – Fournier, Murchison

    Diváci: 17 944
    bahis siteleri