Villach – Znojmo 6:2 (kon.)
konec
EC Villach SV
6:2 (3:1, 0:0, 3:1)
HC LERAM Orli Znojmo
Středa 02.02.2022, 19:15 • Stadthalle Villach • bet-at-home ICE Hockey League • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:35:58)
     
    Je konec! Villach byl v dnešním zápase jasně lepším celkem a po zásluze bere do tabulky tři body! Poslední část byla na branky produktivní stejně jako ta první, jelikož padly čtyři. Po brance Ryana Culkina to sice ještě vypadalo na drama, ale domácí se poté trefili třikrát. Postupně se prosadili Alexander Rauchenwald, Rick Schofield a o poslední gól, stejně jako o ten první, se postaral John Hughes.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Vyloučení v týmu EC GRAND Immo VSV (Felix Maxa – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:28
    Scott Kosmachuk se ještě snažil rozjet své brusle za obranu hostí, ale dostatečnou rychlost neměl. Tak hru zbrzdil a zvolil zpětný pas do druhé vlny.
     
    57:47
    Pavel Kantor ještě musel čelit nahození ze středního pásma. Na tento pokus dobře viděl, a tak jej betonem vyrazil. Orli tak mohou ještě vymyslet atak.
     
    57:11
    Do konce duelu nám chybí posledních pár minut, domácí celek dnes vybojuje tři body do tabulky.
     
    56:04
    Znojmo se nám ještě dostalo do šance, která byla k vidění po pravé straně. Schmidt sice musel zasahovat, ale jeho vyrážečka byla u levé tyčky včas.
     
    55:08
    Villach nadále kombinuje a Sebastian Zauner se dostal k odraženému puku. Soupeř u něj byl ovšem včas, a tak nemohl domácí obránce ani zakončovat.
     
    54:49
    Střely na branku: 35 – 31!
     
    53:44
    Znojemští hokejisté sice dostali touš do středního pásma, ale tam si ho znovu odebrali domácí hokejisté. Tady je rozhodnuto, duel se spíše jen dohrává.
     
    53:13
    Hráči v bílém dresu v pohodě kombinují v útočném pásmu a nenechají se rozhodit napadáním soků.
     
    52:41
    Komerční přestávka.
     
    52:38
    Vyloučení v týmu Tesla Orli Znojmo (Radek Prokeš – 2 min., podrážení).
     
    51:26
    Villach právě vstřelil branku!
    A to je druhá branka během několika sekund! JOHN HUGHES měl spoustu prostoru na pravé straně. Toho využil, dostal se až ke gólmanovi a propálil ho střelou na bližší tyčku. Asistence: Chris Collins.
     
    51:09
    Villach právě vstřelil branku!
    A to se jim také povedlo, troufám si tvrdit, že je dnes rozhodnuto! RICK SCHOFIELD dostal nabito na vrcholek levého kruhu a jeho bomba z pokleku zapadla do růžku branky. Asistence: Scott Kosmachuk a Jamie Fraser.
     
    50:54
    Hokejisté v bílomodrých dresech navíc drží kotouč v útočném pásmu a snaží se vymyslet nějakou zajímavou, případně dokonce gólovou možnost.
     
    50:10
    Do konce poslední periody nám chybí posledních deset minut! Villach si jde pro vítězství i ve třetím vzájemném zápase! Povede se Znojmu ještě duel zdramatizovat?
     
    49:02
    Hra se nám přelévá z jedné strany na druhou. Avšak skóre se nám zatím nemění.
     
    48:36
    A to byla dobrá možnost Villachu! Právě Lindner byl i u další akce, tentokrát táhl akci tři na dva. Tu vzal nakonec na sebe, ale Kantor jeho pokus vyrazil.
     
    47:47
    Lindner měl čas na levé straně a chtěl žabičkou najít spoluhráče na středu hřiště. Tu však obrana hostí zastavila, a tak Znojmo může založit nějakou akci.
     
    47:14
    Orli se drží v útočném pásmu, ale zatím jsou s kotoučem spíše u mantinelu. Tam puk také nakonec ztratili.
     
    46:26
    Podobné jako domácí devadesátka to zkoušel také jeden z hostí, ale ztroskotal na domácím obránci.
     
    45:33
    Villach právě vstřelil branku!
    Jenže radost hostů neměla dlouhého trvání, jelikož domácí celek se znovu dostává do dvoubrankového vedení! ALEXANDER RAUCHENWALD se dostal za obranu Orlů a bekhendovým blafákem překonal Kantora. Asistence: Moderer a Joslin.
     
    44:29
    Orli právě vstřelili branku!
    A možná uvidíme ještě drama, jelikož hosté se prosazují ihned po buly! Do puku se totiž následně opřel RYAN CULKIN, jehož rána skončila až za zády gólmana. Asistence: Brittain a Svoboda.
     
    43:38
    To byl velký tlak před brankou Schmidta! Ten se musel hodně ohánět v brance, ale kotouč nakonec do sítě neprošel!
     
    43:15
    Tentokrát se icing nepíská, přesto je hra po několika sekundách přerušena. hra se totiž dotkla ochranné sítě a vhazovat se bude po levé ruce Pavla Kantora.
     
    42:12
    Domácímu celku se tentokrát nepovedla rozehrávka, a tak je pískáno jen zakázané uvolnění.
     
    41:54
    Schmidt musel zasáhnout, ale na nahození ze středního pásma dobře viděl. Následně by ale byl u puku první soupeř, a tak ho raději schoval pod lapačku.
     
    41:02
    Znojmo už má jen jednu třetinu, aby alespoň srovnal stav dnešního duelu. Bude to mít ovšem hodně těžké, jelikož Villach dnes hraje velmi dobrý zápas.
     
    40:50
    Hosté hrají v plném počtu!
     
    40:13
    A už je před námi i poslední perioda dnešního duelu! Jeden z domácích hráčů se dostal ke střele na levém kruhu, ale Kantor kotouč vyráží do rohu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Nepodaří! Druhá třetina neměla tak dobrou úroveň jako ta první. Neviděli jsme ani jednu branku, také zajímavých šancí bylo pomálu. Tak uvidíme, jestli nám poslední část přinese zajímavější podívanou. Na začátku si ještě domácí zahrají přesilovou hru, která bude trvat ještě padesát sekund.

    Další třetina začne přibližně v 20:55.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Do konce periody už nám chybí jen několik desítek sekund a domácí hráči drží puk v útočném pásmu. Povede se jim ještě navýšit vedení do zvuku sirény?
     
    38:50
    Vyloučení v týmu Tesla Orli Znojmo (Joshua Brittain – 2 min., podrážení).
     
    38:34
    Kosmachuk táhne další akce svého celku, navíc domácí hokejisté si zahrají další početní výhodu.
     
    37:48
    Derek Joslin chytl dobrou rychlost ve středním pásmu, velká škoda, že přihrávka, která na něj mířila, nebyla přesná. Z toho mohlo být klidně přečíslení.
     
    37:25
    Znojmo hraje v plném počtu!
     
    36:51
    Jeden z domácích hráčů si sjel na levou stranu, odkud vyslal slušnou ránu. Ta však byla zblokována jednou z hokejek a kotouč se dostal do ochranné sítě.
     
    36:16
    A o chvilku později se domácímu celku povedlo vyhodit touš přes všechny čáry. Domácí celek tak pouští novou lajnu do hry a hosté se stihli prostřídat.
     
    35:50
    Villach rozjel dobrou kombinaci, jenže zatím vidíme jen přihrávky, ani jedna střela nepřišla.
     
    35:25
    Vyloučení v týmu Tesla Orli Znojmo (Joshua Brittain – 2 min., podrážení).
     
    34:45
    To byla naopak zajímavá možnost na druhé straně! Jeden z hostí měl spoustu prostoru na levé straně a mířil mezi betony Schmidta, ten je sklapl včas.
     
    34:14
    Villach se na několik rychlých přihrávek dostal až do útočného pásma. Kantor mohl tentokrát zůstat v klidu, jelikož střela od levého mantinelu nebyla přesná.
     
    33:35
    Brett Flemming nezachytil kotouč ve středním pásmu, a tak pro něj musí až za svou branku.
     
    32:36
    A znovu se nám hraje celkem dlouho bez přerušení. To se ovšem během několika sekund změnilo, jelikož hostům je znovu pískáno jen zakázané uvolnění.
     
    31:58
    Znojmo se sice snaží, ale v útočném pásmu působí v této periodě hodně bezzubě...
     
    31:19
    Celkem zajímavá akce v podání Villachu, který se hnal hned ve třech do šance. Přihrávku na střed ovšem nedokázal nikdo z domácích nasměrovat na branku.
     
    30:48
    Tesla musí rozjíždět novou akci od svého gólmana. Dlouhá přihrávka na modrou se ovšem nepovedla, a tak se hostům píská jen zakázané uvolnění.
     
    30:02
    Ihned po vyhraném vhazování jsme viděli střelu od modré v podání Jamieho Frasera. Kantor ale na jeho pokus dobře viděli a střelu vyráží levým betonem.
     
    29:37
    Již je za námi polovina utkání, tím pádem také druhé periody. V té se toho zatím moc nestalo. Marně hledáme obraz, který jsme viděli v první části duelu.
     
    28:55
    Český celek se dostal do přečíslení tři na dva, které bylo nakonec zakončeno střelou z levého kruhu. Kotouč se ale mezi tři tyče ani nevešel.
     
    27:41
    Až nyní se domácí hokejisté dostali do kombinace v útočném pásmu. Tesla ovšem dobře přistupuje k soupeřům a nepovoluje jim střeleckou pozici.
     
    27:06
    Domácímu celku se dvakrát nepovedl přechod přes střední třetinu, to by mohla být pro Znojmo cesta.
     
    26:35
    Znojmo se nyní muselo bránit, ale zvládlo to bez větších problémů. N8ásledně bojovali o touš v útočném pásmu, ale Villach hraje v defenzivě velmi dobře.
     
    25:25
    Orli se snaží kombinovat v útočném pásmu, ale domácí celek se zatím brání v pohodě.
     
    24:43
    Tesla aktivně napadala v útočném pásmu, ale k zisku touše to nevedlo. GRAND ovšem nedokázal nic vymyslet, a tak se musí vracet zpět do defenzivy.
     
    24:08
    Hra se nám nyní hodně přerušuje, to je velká škoda pro tempo utkání, které se nám snížilo.
     
    23:26
    Rauchenwald se hnal s pukem po pravé straně, ale jeho přihrávka na střed hřiště nenašla adresáta. Na druhou stranu tak mohou mířit zase hostující hráči.
     
    22:57
    Hostům se nepovedla rozehrávka, a tak se píská jen zakázané uvolnění. Jeden z nich má ale problém s bruslí, a tak bude moci za sebe poslat na led náhradu.
     
    22:18
    Villach se hnal do přečíslení tři na dva, avšak vracející se obránce nakonec celou akci domácím zhatil.
     
    21:42
    A znovu to byli orli, kdo se dostal ke střeleckému pokusu. O několik sekund musel zasahovat také Kantor, který to zvládl bez problémů a nechal hru přerušit.
     
    21:01
    Právě Orli jako první ohrozili branku svého soupeře. Schmidt ale nakonec mohl zůstat v klidu, jelikož rána od mantinelu nakonec nemířila mezi tři tyče.
     
    20:16
    A už nám začala i druhá perioda dnešního duelu! Bude Villach nadále vést i po dvou periodách, či se Znojmo alespoň přiblíží svému dnešnímu soupeři?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první první perioda, po které vede domácí celek rovnou o dvě branky. Villach se navíc prosadil dvakrát během jedné minuty už na začátku duelu, když se trefili John Hughes a Scott Kosmachuk. Netrvalo to však dlouho a Orli snížili v přesilové hře zásluhou Immoa Tora Erikssona. Tři minuty před koncem si však domcácí vzali dvougólové vedení zpět, když se z levé strany trefil Travis Oleksuk.

    Další třetina začne přibližně v 20:06.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Znojmo se ještě v posledních momentech snaží, ale snížení se do sirény pravděpodobně nedočká.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:50
    Domácím se nepovedla rozehrávka z obranného pásma, a tak se jim píská jen zakázané uvolnění.
     
    18:02
    Za Schmidtem se rozezvučela tyč!
     
    17:28
    Tomáš Svoboda se hnal po levé stran za kotoučem. U něj sice nebyl jako první, po několika soubojích se však právě hosté k němu dostal a komibnují v pásmu.
     
    16:51
    Villach právě vstřelil branku!
    Tři minuty před koncem se domácí znovu prosazují a berou si zpět dvougólové vedení! TRAVIS OLEKSUS předvedl pěknou individuální akci, při které se dostal až před gólmana, kterého překonal střelou nad beton. Asistence: Schofield a Flemming.
     
    16:01
    Villach bojoval o kotouč v útočném pásmu. Tam ho sice nezískal, ale Orli se ho zbavili jen vyhozením. Nová akce domácích tak začne z jejich obranného pásma.
     
    15:22
    Tak to byl hodně ostrý souboj na modré, po kterém zůstává jeden z hostí ležet na ledě! Nakonec se však zvedá a odjíždí po svých na střídačku, vylučovat se tentokrát nebude... Přesilovky zatím hráli jen hosté.
     
    15:00
    Felix Maxa je na ledě!
     
    14:26
    Každopádně domácí gólman se v posledních momentech nenudí ani trochu. Musí ukazovat jeden zákrok za druhým, ale jeho tým stále o gól vede.
     
    13:39
    Avšak Znojmo se během chvilky dostalo zpět do útočné třetiny. Nakonec jsme viděli ránu od modré, která neměla gólové parametry. Následuje další buly.
     
    13:13
    Domácím se povedlo vyhrát vhazování v obranném pásmu, načež poslali puk daleko od své brány.
     
    13:00
    Vyloučení v týmu EC GRAND Immo VSV (Felix Maxa – 2 min., hákování).
     
    12:17
    Schmidt byl pozorný a vytáhl velmi důležitý zákrok vyrážečkou, rána mířila pěkně k tyčce.
     
    11:55
    Tentokrát se hostujícímu celku se nepovedla zpětná přihrávka na modrou, a tak se sám připravil o pásmo.
     
    11:16
    Orli rozjeli svou akci až od svého gólmana. Nepovedl se jim však přechod přes útočnou modrou, a tak je pískáno ofsajdové postavení českého zástupce.
     
    10:40
    Zatím se hraje ve velmi slušném tempu a hra se skoro nepřerušuje. Je za námi tak polovina první periody a domácí celek nadále o jednu branku vede.
     
    09:14
    Lindner si vybojoval touš u mantinelu ve středním pásmu a chvilku ho podržel v obranné třetině. Po rychlém útoku zasahoval Kantor vyrážečkou.
     
    08:35
    Dobrá přihrávka do jízdy na levou stranu v podání hostujícího obránce. Ani to ale nestačilo, domácí gólman nakonec nemusel ani zasahovat proti střele.
     
    06:59
    Orli právě vstřelili branku!
    Tesla zamkla svého soupeře v pásmu a snižuje na rozdíl jedné branky! Jan Bartko posunul kotouč na levý kruh, kde se do něj z první opřel IMMO TOR ERIKSSON, který svou bombou snížil ztrátu svého týmu. Asistence: Jan Bartko.
     
    06:16
    Villachu se však povedlo ubránit bez větších problémů, následně se hosté provinili ofsajdem.
     
    05:57
    Znojmo se nám už trochu vzchopilo a nyní se snaží alespoň snížit náskok svého soupeře.
     
    05:18
    Vyloučení v týmu EC GRAND Immo VSV (Stefan Bacher – 2 min., hákování).
     
    04:37
    Villach právě vstřelil branku!
    A během několika desítek vteřin je to dokonce o dvě branky pro domácí GRAND! K odraženému kotouči se jako první dostal SCOTT KOSMACHUK, jehož rána z první překonala poněkud zaskočeného gólmana hostí. Asistence: Oleksuk.
     
    03:44
    Villach právě vstřelil branku!
    Avšak stejně jsme se dočkali první branky a střílí ji právě domácí tým! Brett Flemming poslal kotouč na JOHNA HUGHESE, který otevírá skóre dnešního duelu. Asistence: Brett Flemming.
     
    03:02
    Domácí hokejisté jsou zatím o něco aktivnější, jenže do velké šance se ještě nedokázali dostat.
     
    02:25
    Jinak je dobré si říci, kdo hraje v jakých dresech. Domácí celek nastupuje v bílomodrých dresech, zatímco jejich soupeři hraj v červenočerné kombinaci.
     
    01:51
    A dnešní utkání už nám před malým okamžikem začalo! Povede se domácímu celku zvítězit v zájemném utkání i potřetí nebo se bude radovat Znojmo?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    EC GRAND Immo VSV: Schmidt (Moser) – Fraser, Brunner, Lindner, Flemming, Zauner, Joslin, Bacher – Hughes, Collins, Richter – Kosmachuk, Schofield, Oleksuk – Rebernig, Rauchenwald, Tschurnig – Moderer, Maxa, Potocnik.
    Trenér: Glen Hanlon

    Tesla Orli Znojmo: Kantor (Groh) – Sedlák, Culkin, Hrabal, Bartko, Stránský, Younan, Haman – Neumann, Brittain, Svoboda – Eriksson, Matuš, Ahl – Luciani, Prokeš, Gorčík.
    Trenér: Rob Daum

    Rozhodčí: Rezek, Zrnić – Seewald, Snoj.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu v probíhající sezóně utkaly dvakrat. Pokaždé se z výhry radoval Villach. Znojemští Orli tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Tesla Orli Znojmo

    Znojemští hráči se nacházejí na deváté pozici se šestačtyřiceti body a taktéž drží osmifinálovou účast, ale i oni ještě mohou promluvit do bojů o přímý postup do čtvrtfinále. Orli po domácí výhře 5:3 nad Bolzanem včera těsně podlehli 1:3 na ledě prvního Salzburgu.
     
    EC GRAND Immo VSV

    Hokejisté dnes domácího Villachu jsou v tabulce rakouské ICEHL na sedmém místě se ziskem jednapadesáti bodů. Zatím jsou tedy na pozici, která zaručuje osmifinále playoff. Ovšem na čtvrtfinálovou účast mají minimální ztrátu, a sice jediného bodu. Hráči Villachu mají nyní na kontě dvě výhry v řadě: po úspěchu 7:5 v Linzi zvítězili včera 4:2 i na ledě Lublaně. A v dnešním souboji se Znojmem na ni budou chtít navázat.
     
    Hezký nedělní podvečer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je rakouská liga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy EC GRAND Immo VSV a Tesla Orli Znojmo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 4. Hughes (Flemming, Lindner), 5. Kosmachuk (Oleksuk, Schofield), 17. Oleksuk (Schofield, Flemming), 46. Rauchenwald (Moderer, Joslin), 52. Schofield (Kosmachuk, Fraser), 52. Hughes (Collins) – 7. Eriksson (Bartko, Luciani), 45. Culkin (Brittain, Svoboda)


    EC Villach SV: Schmidt (Moser) – Fraser, Brunner, Lindner, Flemming, Zauner, Joslin, Bacher – Hughes, Collins, Richter – Kosmachuk, Schofield, Oleksuk – Rebernig, Rauchenwald, Tschurnig – Moderer, Maxa, Potocnik.
    Trenér: Rob Daum

    HC LERAM Orli Znojmo: Kantor (Groh) – Sedlák, Culkin, Hrabal, Bartko, Stránský, Younan, Haman – Neumann, Brittain, Svoboda – Eriksson, Matuš, Ahl – Luciani, Prokeš, Gorčík.
    Trenér: Glen Hanlon

    Rozhodčí: Rezek, Zrnić – Seewald, Snoj
    thejrc.org