Třinec – Liberec 2:4 (kon.) | K. Vary – Pardubice 5:4 (kon.) | Zlín – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.)
Litvínov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:3 (0:1 po s.n.) | Motor ČB – Kometa Brno 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 6:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 20.02.2022, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vážení hokejoví přátelé, vítejte u textového online přenosu z utkání 39. kola Tipsport extraligy mezi týmy HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec. Jedná se sice protokolárně o utkání 39. kola základní části, pro Oceláře to už však bude 50. zápas této sezóny a pro Liberec 48. utkání. Domácí hokejisté poprvé ve své historii odehrají 27. utkání základní části na domácím ledě, dosud nikdy od jejich postupu do extraligy v roce 1995 totiž základní část nebyla tak dlouhá. Utkání se hraje ve třinecké WERK ARENĚ v neděli 20. února 2022 od 15 hodin. Rád vás zápasem provedu prostřednictvím tohoto textového online přenosu, kdybyste chtěli utkání sledovat živě, můžete na serveru Hokejka TV.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Na poslední vzájemný zápas mezi Libercem a Třincem už pomalu padá prach. Uskutečnil se totiž před čtvrt rokem a jedním dnem. Mezitím další termín zápasu mezi Oceláři a Tygry posunula koronavirová infekce a s tím související karanténa. Utkání odehrané v půlce listopadu pod Ještědem mnohem lépe sedlo Ocelářům, kteří trpělivě celý zápas vršili vedení a poradili si i s tím, když se pět minut před koncem dostali domácí zpět do hry. „Třinec hrál velmi dobře, byl organizovaný, hodně těžce jsme se proti jeho obraně prosazovali. My jsme se mu snažili vyrovnat, myslím, že to byl kvalitní zápas,“ zhodnotil tehdy na tiskové konferenci zápas domácí trenér Augusta. Marek Zadina dodal: „Dostali jsme se do vedení, ale pak jsme udělali několik chyb, kvůli kterým nás Liberec několikrát dostal pod tlak, vždy nás ale podržel gólman. Naštěstí jsme byli produktivní a dali jsme gól vždy, když jsme to potřebovali.“ Bylo to opravdu vyrovnané utkání hodné odvetě za jarní finále – duel definitivně rozhodl až v samotném závěru do prázdné branky Daňo.

    19. listopadu 2021: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
    Branky a nahrávky: 54. J. Vlach (P. Jelínek), 60. Birner (Filippi) – 16. A. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 31. Miloš Roman (Martin Růžička), 56. Hrehorčák, 60. M. Daňo (Martin Růžička, Kundrátek).
     
    Z liberecké kabiny

    Liberečtí v pátek na olomouckém ledě zahájili dvoudílné moravskoslezské turné. První zastávka ve východní části republiky ale Tygrům nevyšla. Svěřenci trenéra Augusty prohrávali po dvou třetinách na olomouckém zimáku o dvě branky, z tohoto pohledu je bod vybojovaný v Olomouci jistě cenný – manko ve třetí části hry smazali Ordoš se Zacharem. Rozhodnutí ale přišlo ihned po zahájení prodloužení a podílel se na něm i navrátivší se olympionik David Krejčí, který nahrál na vítězný gól obránci Ondruškovi. „Neříká se to lehko, ovšem i výsledná prohra v prodloužení pro nás rozhodně znamená plus do dalších utkání,“ snažil se na utkání hledat pozitiva i liberecký lodivod Augusta.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – P – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 5-1-1-3, skóre 31:26, 18 bodů
    Pozice v tabulce: 8.
    Bilance: 47 zápasů, 19-3-8-17, skóre 120:129, 71 bodů
    Bilance venku: 24 zápasů, 9-1-3-11, skóre 55:67, 32 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Tomáš Filippi 34 (16+18)
    Nejlepší střelec: Tomáš Filippi 16

    Poslední zápas Liberce:

    18. února 2022: HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 3:2 po prodl. (2:0, 0:1, 0:1/1:0)
    Branky a nahrávky: 18. Navrátil (D. Řezníček, Kolouch), 36. Kolouch (J. Knotek, Nahodil), 61. Ondrušek (D. Krejčí) – 43. Ordoš (Klapka, Šmíd), 59. Zachar.
     
    Z kabiny Ocelářů

    Třinečtí v tomto týdnu odehráli dosud jeden zápas a to ve středu v Brně. V utkání se museli obejít kromě celkem sedmi chybějících hráčů základní sestavy – pěti olympioniků (Kundrátek, Musil, Marinčin, Daňo a Roman) a dvou zraněných hráčů (Hrňa s Marcinkem) – i bez nemocného hlavního trenéra Varadi. V sedmém utkání extraligy od roku 2017, kdy nastoupil s Varaďou jako asistent, jej musel nahradit v ligovém utkání Marek Zadina. Na hře Ocelářů tato absence znát nebyla – hosté měli v Brně většinu utkání převahu, ale podobně jako Liberec v Olomouci z utkání brali pouze bod. „Tým ukázal charakter, že se dostal ze stavu 0:2 do stavu 2:2. Ve třetí třetině jsme chodili před bránu, forčekovali, hodně stříleli, bylo to dobré, bohužel v prodloužení přišel výpadek, který soupeř potrestal,“ zhodnotil utkání zastupující kouč Zadina. Je velmi pravděpodobné, že v neděli již Třinci pomůže dvojice navrátivších se obránců Musil – Kundrátek.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – P – P – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 5-0-3-2, skóre 30:23, 18 bodů
    Pozice v tabulce: 1.
    Bilance: 49 zápasů, 29-4-7-9, skóre 155:104, 102 bodů
    Bilance doma: 26 zápasů, 15-4-2-5, skóre 80:43, 55 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 44 (19+25)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 19

    Poslední zápas Třince:

    16. února 2022: HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 3:2 po prodl. (2:0, 0:1, 0:1/1:0)
    Branky a nahrávky: 3. Zaťovič (Roth, P. Holík), 7. Šalé (Bartejs, Zaťovič), 61. P. Holík (Zaťovič) – 21. M. Adámek (Bakoš), 52. Zahradníček (Chmielewski, O. Kovařčík).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Adámek, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Teper, Zahradníček, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Hrehorčák – Svačina, A. Nestrašil, Kofroň – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Komorski, Bakoš.
    Trenér: Marek Zadina

    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Aubrecht, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Klepiš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – A. Najman, P. Jelínek (C), Rychlovský – Faško-Rudáš, J. Šír, Klapka.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Hradil, T. Veselý – L. Kajínek, Axman.
     
    Třinečtí Oceláři se budou muset druhé utkání v řadě obejít na hráčské lavici bez hlavního kouče Václava Varadi, kterého opět nahradí jeho asistent Marek Zadina. Ten se dnes musí obejít bez tria slovenských reprezentantů (Marinčin, Daňo, Roman) a dvou zdravotně indisponovaných hráčů (Hrňa a Marcinko). Do sestavy se naopak vracejí čeští reprezentanti (obranný pár Musil – Kundrátek), v brance začne Mazanec. Hlavní trenér libereckých Bílých Tygrů Patrik Augusta postaví stejný tým jako v Olomouci s dvěma výjimkami. V brance začne Jaroslav Pavelka a na křídle třetí formace dnes nebude Jaroslav Vlach, ale Adam Najman. V obraně chybí kromě slovenského olympionika Rosandiće také už od začátku ledna Vitásek, v útoku je největší absencí právě zmíněný Vlach.
     
    Do začátku zápasu zbývají dvě minuty. Na led vjíždějí hráči Liberce, rozhodčí už čekají v půlkruhu u trestných lavic a čekáme na domácí hokejisty.
     
    Před zápasem ještě probíhá malý ceremoniál, kdy Marek Mazanec obdržel cenu pro nejšikovnějšího brankáře Tipsport ELH v soutěži pořádané agenturou BPA.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Hlavní rozhodčí René Hradil vhodil úvodní buly mezi hole Petra Vrány a Tomáše Filippiho. Buly skončilo řekněme remízou, u mantinelu se první k puku dostali domácí.
     
    00:46
    Oba týmy se snažily o útočné akce. Ta třinecká skončila ztrátou puku na útočné modré čáře a dopředu se dostal Zachar. Byl zezadu těsně blokován Vránou, a tak si s jeho nahrnutím puku před branku Mazanec poradil.
     
    01:20
    Hosté jsou po prvním náznaku šance aktivnější. Jelínek vybruslil s pukem před brankoviště, kde byl odzbrojen. Hosté častěji jsou teď na puku v útočné třetině.
     
    01:57
    Chmielewski s Kovařčíky nepřešli přes střední pásmo, další aktivitu budou Oceláři rozehrávat Douderou zpoza vlastní branky.
     
    02:51
    Bakoš byl důrazný u mantinelu a s Draveckým vybojovali puk. Ten putoval na modrou čáru, odkud si Musilovo nahození našel a přikryl do lapačky Pavelka.
     
    03:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    JAN ORDOŠ se šikovně obtočil kolem Kundrátka ve středním pásmu a svůj nájezd ze strany od červené čáry zakončil přesnou střelou nad Mazancovým betonem k levé tyči třinecké branky. Asistence: Lukáš Derner, Marek Zachar. Stav utkání 0:1.
    03:05 Jan ORDOŠ - 0:1
     
    03:30
    Třinečtí tak musejí stahovat jednobrankové manko. Jaroměřského nahození od modré čáry zakončilo aktivitu v útočném pásmu. Pavelka by měl starosti, ale Kofroňova teč nasměřovala puk mimo libereckou branku.
     
    03:56
    Další aktivita Ocelářů v útočném pásmu. Puk putoval z hole na hůl a z rohu ho pak na modrou dostal Doudera. Jeho nahození Pavelka kryje ve výstroji.
     
    04:21
    Oceláři se dvakrát snažili založit útočnou aktivitu, pak ale vyvezl puk Klepiš. Na modré jej Liberec ztratil, protože jeho přihrávka do strany na Najmana zablokovala libereckého útočníka na modré čáře.
     
    04:42
    Další vhazování před Pavelkou poté, co Pavelka kryje Musilovo nahození.
     
    04:57
    Dravecký ve středním pásmu vysunul Bakoše, jeho střela ze střední vzdálenosti nadělala Pavelkovi potíže, ale dorážka z toho není.
     
    05:16
    Aktivita Třince před libereckou brankou pokračovala. Ze změtí těl a holí před Pavelkou vzal puk Dravecký a z levého kruhu vystřelil. Pavelka kryje a přerušuje hru.
     
    05:53
    První třinecká formace pobyla v útočném pásmu, většinu času ale strávila bojem o puk u liberecké střídačky. Hra přerušená a vhazuje se v libereckém obranném pásmu pravděpodobně pro zásah střídačky Tygrů.
     
    06:17
    Rychlovský z rohu hledal před třineckou branku najíždějícího Jelínka. Puk prošel mezi nohama třineckého hráče před brankou, ale Jelínek se do něj správně neopřel. Oceláři rychle otočili hru a situaci zakončil střelou od modré Adámek. Jeho pokus byl ztečován do ochranné sítě a hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    Sympatické gesto třineckého publika. Obrovský aplaus si teď vysloužila fotografie Gernáta, Marinčina, Daňa a Romana s bronzovými medailemi z Pekingu, která se objevila na multifunkční kostce nad ledem.
     
    06:46
    Obrovský tlak třetí třinecké formace! Svou chybu před gólem Liberce mohl odčinil Kundrátek, jehož svižný pokus Pavelkovi propadl do brankoviště, ale nikdo z Ocelářů nedokázal střelu dorazit.
     
    07:05
    Tlak Třince v útočném pásmu končí poté, co Musilovo vysoké nahození od modré kryje Pavelka do lapačky.
     
    07:05
    Situace si nakonec vyžádala první tresty utkání. Na trestnou lavici usedl domácí Aron Chmielewski (TRI) a liberecký Adam Klapka (LIB). Oba byli potrestáni za hrubost. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    07:26
    První útočnou akci při hře čtyř proti čtyřech zakončil liberecký obránce Ivan střelou z levého kruhu, která byla ztečována do ochranné sítě.
     
    07:58
    Nestrašil, Hrehorčák a Doudera zatáhli puk do útočné třetiny Ocelářů, ale k zakončení se nedostali.
     
    08:49
    Oba týmy teď mají problém kloudně přejít střední pásmo, takže se nerodí střely ani šance.
     
    09:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    No jenže to se rychle mění. JAKUB RYCHLOVSKÝ projel s pukem na holi střední pásmo a prosadil se individuálně střelou přes obránce Adámka, která zapadla do horních pater Mazancovy branky. Asistence: T.J. Melancon, Ladislav Šmíd. Stav utkání 0:2.
    09:00 Jakub RYCHLOVSKÝ - 0:2
     
    09:40
    Hrajeme již v kompletě na obou stranách a v lepší náladě do druhé poloviny první třetiny vstupují hosté.
     
    10:05
    Vrána teď objel z levé strany branku Pavelky, vylákal brankáře a poslal puk před odkrytou branku. Velkou šanci z třinecké strany ale nezužitkoval ani Hrehorčák, ani Vrána.
     
    10:13
    Po zmatku před třineckou brankou končí puk potřetí ve třinecké brance, ale rozhodčí, který situaci sledoval zpoza branky, okamžitě rozpažil. Ukázal, že důvodem neuznání branky je postavení útočícího hráče v brankovišti. Po konzultaci rozhodčích s hostující střídačku si útočící tým vybral coach's challenge.
     
    10:13
    Rozhodnutí z ledu je potvrzeno, gól není uznán. Při zkoumání bylo zjištěno, že došlo k porušení pravidla o brankovišti.
     
    10:13
    Hosté jsou navíc potrestáni menším trestem za neúspěšnou trenérskou výzvu. Oceláři tak mají šanci ukrojit dvoubrankovou ztrátu. Trest odpyká Martin Faško-Rudáš (LIB).
     
    10:48
    Puk od Růžičky šel k tyči na Bakoše, který se snažil překonat Pavelku fintou s holí mezi nohama. Neúspěšně.
     
    11:09
    Liberec vyhazuje a po minutě Oceláři začínají od vlastní branky.
     
    11:19
    Ondřej Kovařčík zakončil z jízdy z levého kruhu. Puk lapil Pavelka, vhazování před třineckou brankou.
     
    11:42
    Doudera si poodstoupil po modré čáře, udělal napravo místo Svačinovi, kam mu následně poslal puk. Jeho pokus si i přes obránce Pavelka našel.
     
    12:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se samotným závěrem přesilové hry nakonec vykombinovali snižující branku. Puk putoval mezi holemi Arona Chmielewského a na modré operujícího Milana Doudery. ONDŘEJ KOVAŘČÍK byl střelcem branky, kdy se prosadil dorážkou z předbrankového prostoru. Asistence: Milan Doudera. Stav utkání 1:2.
    12:13 Ondřej KOVAŘČÍK - 1:2
     
    13:19
    Oceláři se dál snaží o aktivitu. Dravecký poslal do strany puk na Bakoše, kotouč se jevil pro třineckého hráče skoro ztracený, ten ale dokázal z velkého úhlu nebezpečně prověřit Pavelku.
     
    13:48
    Teď dali Oceláři příliš mnoho prostoru před brankou Ordošovi, který ani nadvakrát nepřekonal Mazance, i když ten se musel po puku hodně natahovat.
     
    14:34
    Melancon nahazoval na Mazance, který puk vykopl před sebe. Ze zdánlivě ne nebezpečné situace málem byla dorážka pro hosty. Naštěstí pro domácí tam nikdo z nich neoperoval.
     
    15:34
    Teď se hra přelévá ze strany na stranu, ale vesměs je konečnou střední pásmo nebo prostor těsně za modrou čárou.
     
    16:16
    Melancon dostal po chybě Třince v obranném rohu nabito na modrou čáru, ještě si potáhl puk, ale jeho střela z ideální pozice mířila nad!
     
    16:57
    Teď zase častěji drželi puk v útočném pásmu domácí, ale jejich aktivita se omezovala na hru kolem mantinelu a posílání kotouče na modrou čáru. Do nebezpečných prostorů se nedostali.
     
    17:45
    Domácí se rozbili o modrou čáru a jdou střídat. Další aktivitu rozjíždí zpoza vlastní branky Kundrátek.
     
    17:55
    Po zakázaném uvolnění Ocelářů se vhazuje před Mazancem.
     
    18:18
    Teď se drželi v pásmu hosté, ale také se neprobojovali ke střelecké pozici. Aktivitu režíroval Filippi. Nakonec puk rozjel zpoza branky Jaroměřský.
     
    18:47
    Růžička dostal od Vrány nabito z pravého rohu, ale jeho střelu po zemi Pavelka odrazil holí do strany.
     
    19:38
    Oba týmy se v poslední minutě ještě snažily usadit v útočné třetině, zatím se to ale ani jednomu nedaří.
     
    19:57
    Třetina skončí za třineckou brankou, kde má puk na holi nikým neatakovaný Zahradníček.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Bylo to svižných úvodních dvacet minut hry. Liberec se prezentuje velmi dynamickým pojetím hry, dostávají se ke střelám i do šancí, naopak Oceláři jistě nechtějí připustit další ztrátu při boji o Prezidentský pohár. Třinečtí ale musel podruhé v řadě dohánět dvoubrankovou ztrátu. Skóre totiž střelou z tyči otevřel ve čtvrté minutě Jan Ordoš, v deváté minutě se pak střelou z osy z jízdy přes obránce prosadil Jakub Rychlovský. V jedenácté minutě mohlo být pro Oceláře ještě hůř, protože puk byl ve třinecké síti potřetí. Rozhodčí na ledě gól neuznali pro postavení hráče v brankovišti, Liberečtí si ale vyžádali přezkoumání situace prostřednictvím trenérské výzvy. Verdikt z ledu byl potvrzen a Tygři tak museli jít do čtyř. Oceláři přesilovku využili v poslední možné sekundě, když se dorážkou z předbrankového prostoru prosadil Ondřej Kovařčík a stanovil tak skóre první třetiny.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 19:6
    Střely mimo 3:0
    Zblokované střely 4:2
    Hity 2:6
    Vhazování 8:11
    Trestné minuty 2:4
     
    Druhá třetina začne cca v 15:59.
     
    Za dvě minuty budeme pokračovat. Jako první aktéři se vrátili na led čtyři rozhodčí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Utkání pokračuje. Hlavní rozhodčí Veselý zahájil druhou třetinu. Úvodní buly vyhrál Vrána nad Filippim.
     
    20:11
    Zakázané uvolnění Liberce, vhazuje se před Pavelkou.
     
    20:31
    Třinečtí vyhráli buly a snažili se podržet Liberec u nich v pásmu. Nepříliš důrazné nahození Adámka od modré ale hosté sebrali a vyvezli hru.
     
    21:02
    Třinec se po čase dostal zpět, ale opět se ke střele neprokombinoval. Hosté pak šikovně vyhodili tak, že to není zakázané uvolnění.
     
    21:15
    Vhazovat se bude opět u Pavelky. Ten do výstroje skryl nahození ze středního pásma.
     
    21:20
    Musil chtěl před Zacharem zahrát vysoký puk rukou, ale srazil jej na vlastní hráčskou lavici. Je z toho vhazování ve středním pásmu.
     
    21:40
    Melancon zůstal na chvíli otřesen ležet v rohu, ale zvedl se a rozhodčí nepřerušovali. Při této absenci pátého bránícího hráče se domácí dostali dvakrát před brankovištěm do zakončení – Musil a Svačina.
     
    22:03
    Kofroň byl ještě v dobré pozici před Pavelkou, puk ale nasměroval do rohu. Následuje zakázané uvolnění hostujícího týmu.
     
    22:29
    Hybridní icing dojel jako první Ondřej Kovařčík, atakoval za brankou Pavelku, který nepřesně rozehrál. Puk získal Michal Kovařčík a nabruslil do zakončení před branku, které Pavelka vyrazil betonem. Následně ještě dojíždějící Jelínek málem srazil puk za záda svého brankáře.
     
    23:07
    Domácí teď byli svou první formací ve velkém tlaku. Po ztrátě kotouče ale vyvezli hru Jelínek s Najmanem ke třinecké brance. Prvně jmenovaný prověřil třineckého gólmana střelou přes beka. Vybojoval vhazování.
     
    23:31
    Komorski s Dravecký doslova nahrnuli hru do útočného pásma a druhý jmenovaný střílel těsně vedle.
     
    24:21
    Pokračoval tlak Ocelářů. Hosté se pak snažili hru rychle přesunout před třineckou branku, ale puk zase ztratili.
     
    24:34
    Icing Tygrů hru opět přestěhuje před libereckou branku.
     
    25:16
    Zakázané uvolnění Ocelářů. Odpískáno ale nesprávně, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    25:34
    Tygři se teď na dvě přihrávky dostali z vlastního pásma a situaci zakončil střelou přes obránce Štibingr.
     
    25:47
    Hosté na chvíli pobyli v útočném pásmu a Birner vyvezl puk a nahrál jej Štibingrovi na modrou. Jeho nepřesnou střelu odrazili domácí hráči z předbrankového prostorou.
     
    25:59
    Icing domácích a vhazování před Mazancem.
     
    26:42
    Liberec teď byl dlouho v pásmu, ale ke střelecké situaci se nedostali. Následně Kundrátek chtěl vysunout Bakoše, ten ale s pukem skončil za Pavelkovou brankou.
     
    27:22
    Filippi získal ve středním pásmu puk a projel až do útočné zóny. Jeho ztečovaný pokus sbírá v rohu Nestrašil.
     
    27:59
    Oceláři ztratili v útočném pásmu puk a rychlý protiútok nezakončil Šír, i když dostal ještě dvě dorážky. Na druhý straně velká šance při akci dva na jednoho měl Chmielewski s Douderou, ale prvně jmenovaný nezakončil přesně.
     
    28:39
    Pokus o dlouhé vysunutí Birnera na modrou čáru, puk tam přišel, ale Birner nevydržel na modré čáře a je z toho ofsajd. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    29:13
    Ordoš zavážel puk do útočného pásma, tentokrát jej Kundrátek nenechal zakončit. Na druhou stranu hru otočili domácí a z velké dálky vyzkoušel Hrehorčák pozornost Pavelky.
     
    29:27
    Doudera zůstal po zásahu Zacharem vysokou holí v obličeji ležet a následně okamžitě zamířil na střídačku. Rozhodčí se s kapitány radí u trestných lavic, uvidíme, jaký bude verdikt.
     
    29:27
    Pokračuje se bez trestu, což si vysloužilo obrovskou nevoli domácího publika, protože situace mezitím běžela na kostce nad ledem. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    29:49
    Bakoš šikovně ze středního pásma vysunul do dobré pozice Nestrašila, ale než stačil vystřelit, zablokoval jej Melancon.
     
    30:08
    Icing domácích vrací hru před Mazance.
     
    30:17
    Hned po buly pálil Šmíd, ale Dravecký jej vyblokoval a s Bakošem vyvezl hru do středního pásma a Třinec šal střídat.
     
    30:42
    Přihrávku Michala Kovařčíka v náznaku situace tři na jednoho nezachytil ani bratr Ondřej, ani Chmielewski, kteří sjížděli před branku.
     
    31:25
    Doudera je na ledě, teď s Kundrátkem pacifikovali za brankou Šíra.
     
    31:52
    Další nebezpečná aktivita Třince před Pavelkou začala po nedůrazné rozehrávce Pavelky, kterou zachytil na modré Kofroň a skončila po nahození, které Pavelka skryl do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    32:24
    Růžička podržel puk za brankou, Vrána si poodstoupil od bránícího hráče na slot, kde byl úplně volný a dostal tam přihrávku od svého spoluhráče. Třinecký kapitán se ale do puku netrefil pořádně, a tak Pavelka kryje puk do lapačky. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    33:11
    Teď se dvakrát snažili o zahájení útočné aktivity domácí, ale hosté dvakrát otočili hru do obranného pásma Třince, kde se o zteč poměrně důrazně snaží dvojice Musil – Kundrátek.
     
    33:53
    Aktivita domácích skončila na nahození Adámka od modré, které tečoval Doudera, ale hosté puk sebrali ještě před Pavelkou. Na druhé straně po ztrátě Adámka měli výbornou pozici dva na jednoho Klapka s Filippim, ale druhý jmenovaný puk napálil z pravého kruhu mimo.
     
    34:47
    Faško-Rudáš se natlačil do samostatného úniku, ale zezadu jej bránil těsně Teper a liberecký útočník neměl moc prostoru na zakončení. Mazanec situaci ustál.
     
    36:03
    Oceláři se snaží nedostával před vlastní brankou pod tlak a rychle otáčet hru, pokud je možnost. Teď byl produktem nájezd Chmielewského ze strany. Polský útočník ještě před za sebe na Ondřeje Kovařčíka, ale ten byl zablokována a neměl už komu předat puk.
     
    36:50
    Jaroměřský od modré čáry poslal puk na levý kruh na úplně volného Svačinu, který z velkého úhlu poslal puk na libereckou branku. Pavelka byl ale na místě včas a puk skryl ve své výstroji.
     
    37:05
    Po vyhraném buly pálil od modré Zahradníček a následně ještě ze strany opět Svačina. Pavelka pozorný.
     
    37:41
    Rychlé předání puku ve středním pásmu od Vrány Hrehorčákovi a předání Martinu Růžičkovi do jízdy, který přes beka notně protáhl Pavelku. Dobrý zákrok libereckého gólmana!
     
    38:19
    Série nebezpečných situací před libereckou brankou – za všechny zmiňme Chmielewského pokus – končí u Ordoše, který dostal puk mimo obrannou zónu Liberce.
     
    38:40
    Úplně volný Faško-Rudáš postupoval z levé strany na Mazance, ale přestřelil třineckou branku!
     
    39:29
    Po tlaku Třince v útočném pásmu ztratil na modré čáře puk Adámek, ale Klapka neměl síly na protiútok, a tak je situace zpacifikována ve střední třetině.
     
    39:50
    Zakázané uvolnění Třince zařídilo vhazování před Mazancem.
     
    39:57
    Hosté vyhráli buly, ale dostali se pouze k zblokovaným střelám. Skóre se v této dvacetiminutovce nezmění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině pokračovalo velmi zajímavé utkání, které nabízí dynamický hokej na obě strany. Spálené šance ve druhé části hry mrzí především domácí, kteří stále ztrácejí jednu branku. Velkou šanci měl po nedůrazné rozehrávce Pavelky Michal Kovařčík, do nadějného zakončení před Pavelku najížděl Chmielewski s Douderou, velkou šanci měl střelou ze slotu Vrána. Na druhé straně Mazanec odolal dvěma nájezdům Faško-Rudáše, šanci měli i Šír nebo v situaci dva na jednoho Filippi. Nic z těchto příležitostí ale neskončilo v brance, a tak je skóre od 13. minuty stále stejné.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 29:11
    Střely mimo 12:2
    Zblokované střely 10:7
    Hity 7:11
    Vhazování 17:21
    Trestné minuty 2:4
     
    Třetí třetina bude zahájena v 16:50.
     
    Blíží se zahájení třetí třetiny. Jako první aktéři dnešního zápasu se vracejí na led opět rozhodčí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Úvodní vhazování třetí třetiny z ruky Reného Hradila vyhrál hostující Tomáš Filippi.
     
    40:31
    Hosté hned v úvodním tlaku, který skončil ztrátou puku Filippim v rohu.
     
    41:02
    Ordoš nahrnul puk zpoza branky do třineckého brankoviště, ale odsud jej domácí dostali do rohu, odkud rozehrává Adámek obloukem pryč z pásma.
     
    41:30
    O protihru se snaží i domácí, ale taky poměrně záhy ztrácí kotouč.
     
    41:41
    Rozvinout souvislejší aktivitu budou mít možnost teď, protože je pískáno zakázané uvolnění Tygrů.
     
    42:12
    To se nestalo, naopak na druhé straně bojoval v rohu o puk Jelínek a museli jej odzbrojit tři třinečtí hráči.
     
    42:48
    Draveckého přihrávka v útočném pásmu na Douderu nebyla přesná a na druhou stranu pílil Šír, kterého ale zpacifikoval Adámek.
     
    43:05
    Kundrátek sice hned za brankovou čárou dojel puk, ale přesto je pískáno zakázané uvolnění Liberce.
     
    43:15
    Vrána sice vyhrál buly, ale tak, že se s pukem do útoku hrnul Faško-Rudáš, Kundrátek jej ale vyprovodil až za brankovou čáru.
     
    43:32
    Na druhé straně se málem ujala střela Ondřeje Kovařčíka z obrovského úhlu. Pavelkovi puk propadl a spadl těsně vedle levé tyč.
     
    44:01
    Kofroňův pokus z levého kruhu byl zblokován do ochranné sítě. Vhazuje se tak před Pavelkou.
     
    44:22
    Domácí si teď několikrát vyměnili puk, Nestrašil si poodstoupil až k modré čáře, kam dostal nabito. Jeho střelu z první Pavelka odrazil do ochranné sítě maskou. Vhazování opět v libereckém obranném pásmu.
     
    45:02
    Rychlovský zavezl puk do pásma a Oceláři si pro nedůrazy museli poradit až napotřetí s libereckou aktivitou. Na druhé straně se rýsovala šance pro Michala Kovařčíka, za modrou čárou ale ztratil puk.
     
    45:49
    Štibingr dostal puk na pravou stranu, kde byl úplně volný, využil prostoru ještě trochu popojel a z vrcholu kruhů vyzkoušel Mazancovu pozornost.
     
    46:33
    Po Jaroměřského nedůrazu ve středním pásmu tlačil puk do útočné třetiny Gríger. Neměl sice prostor zakončit, ale spoluhráči se dostali k následnému střeleckému pokusu.
     
    47:08
    Třinec v pásmu. Adámkovo nahození od modré lehce tečoval Nestrašil do protipohybu brankáře Pavelky, ale ten i tak stačil zakončit.
     
    47:22
    Jelínek dostal necentrováno do slotu před brankou, ale nestačil zakončit přesně. Puk mířil mimo.
     
    48:04
    Obrovská šance Třince! Kundrátek si povodil puk po pravém mantinelu, objel branku a už se zdálo, že zakončí, protože Pavelka nebyl na místě. Nakonec se kotouč odrazil do předbrankového prostoru, odkud zakončil Nestrašil těsně vedle!
     
    48:53
    Velký tlak Třince pokračuje! Rychlá výměna puku mezi Vránou a Zahradníčkem a pokus třineckého obránce dorážel Růžička ze strany těsně mimo.
     
    49:30
    Třinečtí pokračují v ofenzivní aktivitě, ale na druhé straně vznikají mezírky. Mazanec musel vystoupit proti šanci hostů a následně od samostatného úniku Tygrů chyběla přesnější přihrávka.
     
    49:52
    Zakázané uvolnění Tygrů vrací hru před Pavelku.
     
    50:30
    Třinečtí jsou nastěhovaní před Pavelkou a další gólovka! Chmielewski zpoza branky uvolnil Michala Kovařčíka, který z hrany brankoviště přestřelil Pavelkovu branku.
     
    50:53
    Hra bude pokračovat po komerční přestávce. Před ní jsme sledovali pasáž, v níž Oceláři měli jasně navrch. Ještě jeden střelecký pokus si z pravého kruhu připsal Musil.
     
    51:17
    Gríger svým výborným pohybem sebral Ocelářům v obranném pásmu puk a pak se dostal s Ordošem až do situace dva na jednoho, kterou v poslední chvíli – při přihrávce – zmařil obranným zákrokem Adámek.
     
    51:39
    Útočící hráč (Svačina) v brankovišti. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    52:17
    Liberečtí trochu vysunuli forčenking a Oceláři měli problém přejít střední pásmo.
     
    52:31
    Jaroměřský dostal nabito na vrchol kruhů a jeho střelu doprostřed brány Pavelka kryje.
     
    52:43
    Po tečovaném puku od modré čáry, který končí vedle liberecké střídačky, je vyhlášená poslední komerční přestávka tohoto utkání.
     
    53:18
    Oceláři si teď sice kostrbatě předávali puk ve středním pásmu, ale nakonec útočnou třetinu získali a akce je zakončena střelou Adámka od modré, kterou těsně vedle tečoval Ondřej Kovařčík.
     
    54:24
    Třinec v pásmu. Z levého kruhu střílel Růžička, Pavelka odrazil. Následně Melancon dostal puk z vlastního pásma.
     
    54:58
    Zahradníček pálí mimo. Následně rodící se akci dva na jednoho Liberce pokryl vracející se Kofroň.
     
    55:30
    Liberec po delším čase v útočném pásmu. Rychlovského pokus ze strany Mazanec vyrazil a dorážející Jelínek byl zablokován.
     
    55:56
    Další šance Ocelářů! Michal Kovařčík sám na ose na slotu, jeho střelu odrazil do strany Pavelka a z velkého úhlu Chmielewski minul.
     
    56:37
    Třinec pokračuje v aktivitě. Liberec dostal puk do středního pásma, odkud jej vrací do útoku Kundrátek.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 158 diváků.
     
    57:19
    Další útočná aktivita Ocelářů končí po faulu Martina Růžičky (TRI), který se v útočné zóně provinil podrážením. Hosté mají velkou šanci utkání definitivně rozhodnout nebo minimálně pošetřit velkou část zbývajícího času.
     
    57:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tohle může být velmi výrazný krok ke třem bodům pro Liberec. MICHAL BIRNER dostal nabito na modrou čáru a přestože si Mazanec na puk sáhl, kotouč končí ve třinecké síti. Asistence: Ladislav Šmíd. Stav utkání 1:3.
    57:29 Michal BIRNER - 1:3
     
    57:40
    Zakázané uvolnění Ocelářů. Další vhazování před Mazancem.
     
    57:58
    Vrána ze strany hledal před brankou Růžičku, ale jeho pokus byl zablokován Melanconem. Následně Pavelka kryje puk do lapačky a drobná rozmíška před jeho brankou nic nezmění na tom, že se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    122 sekund před třetí sirénou si domácí vybírají oddechový čas. Uvidíme, zda Marek Zadina nechá brankáře Mazance na lavici.
     
    57:58
    A je to tak! Třinečtí se staví k buly v útočném pásmu v šesti. Mazanec zůstává na hráčské lavici.
     
    58:06
    Oceláři buly prohráli a Zachar prodloužil puk do středního pásma. Kotouč měl ale velkou rychlost, a tak doputoval za branku dřív, než jej dojel Růžička. Je to icing.
     
    58:32
    Oceláři ale mají velký problém se dostat na puk. A když to vypadalo, že se to podaří, tak Kundrátek na modré ztratil puk a je z toho boj se Zacharem za brankou.
     
    59:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Že by jiskřička naděje pro domácí! Kundrátek na modré získal puk z rohu od Draveckého, poslal jej před branku, kde byl úplně volný, ale rychle dostoupený Nestrašil, ale práci za něj dodělal rychlýma rukama MICHAL KOVAŘČÍK. Asistence: Andrej Nestrašil. Stav utkání 2:3.
    59:00 Michal KOVAŘČÍK - 2:3
     
    59:07
    Oceláři vyhráli buly a ihned posílají puk do útočného pásma. Mazanec míří na střídačku.
     
    59:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Třinecké publikum je sice velmi nespokojeno, protože dle jejich názoru došlo před brankou Liberce k faulu na Martina Růžičku v útočném pásmu, na rozhodnutí sudích na ledě se ale nic nemění. Gól MARKA ZACHARA, který ze středního pásma trefil prázdnou branku, platí. Bez asistence. Stav utkání 2:4.
    59:32 Marek ZACHAR - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí ve velkých emocích na domácí straně, zazněla však třetí siréna, a tak se na vítězství Liberce na ledě třineckých Ocelářů již nic nezmění. Liberečtí drželi prakticky celou třetí třetinu jednobrankové vedení, které si pojistili v závěru v přesilové hře brankou Michala Birnera. Domácí ještě minutu před koncem snížili dorážkou z předbrankového prostoru Michala Kovařčíka. Oceláři se již k další hře bez brankáře nedostali a do prázdné branky skóre pečetil Marek Zachar.
     
    Nejlepší hráči utkání: Ondřej Kovařčík – Jan Ordoš
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 44:19
    Střely mimo 19:6
    Zblokované střely 20:7
    Hity 10:13
    Vhazování 24:33
    Trestné minuty 4:4
     
    Hokejový půst v Třinci ale moc dlouho trvat nebude. Již zítra, v pondělí 21. února 2022 se od 17 hodin, tj. 26 hodin po úvodním buly dnešního zápasu, odehraje utkání HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary. Třinečtí a karlovarští hokejisté si tak zkusí takový play-offový mód dvou zápasů ve dvou dnech. Hráči Energie dnes dokonce hráli na domácím ledě utkání s Pardubicemi (5:4) a čeká je náročná cesta k nejvzdálenějšímu extraligovému soupeři. Do zítřka se mějte hezky! (17:31:23)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 13. O. Kovařčík (M. Doudera), 59. M. Kovařčík (A. Nestrašil) – 4. Ordoš (Derner, M. Zachar), 9. Rychlovský (Melancon, L. Šmíd), 58. Birner (L. Šmíd), 60. M. Zachar


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Adámek, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Teper, Zahradníček, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Hrehorčák – Svačina, A. Nestrašil, Kofroň – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Komorski, Bakoš.
    Trenér: Marek Zadina

    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Aubrecht, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Klepiš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – A. Najman, P. Jelínek (C), Rychlovský – Faško-Rudáš, J. Šír, Klapka.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Hradil, T. Veselý – L. Kajínek, Axman

    Diváci: 3 158
    bahis siteleri