Boston – Los Angeles 2:3 (po pr.) | Buffalo – Florida 1:6 (kon.) | Columbus – Toronto 4:5 (kon.)
NY Islanders – Colorado 4:5 (kon.) | Calgary – Edmonton 3:1 (kon.)
po prodl.
Boston Bruins
2:3 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
Los Angeles Kings
Úterý 08.03.2022, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:53 Andreas ATHANASIOU - 2:3
     
    61:53
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings to mrzet nemusí! Rozhodující gól padl jen o chvíli později. Coyle v útočném pásmu chyboval a špatnou přihrávkou odevzdal puk ANDREASOVI ATHANASIOUOVI. Rychlonohý útočník LA se dostal do samostatného úniku a situaci vyřešil střelou nad pravé rameno Ullmarka. Bez asistence.
     
    61:19
    Výhru mohli slavit hosté! Athanasiou vyzval po objetí branky ke skórování Kopitara, který orazítkoval horní tyčku poloodkryté klece!
     
    60:37
    Šance domácích! Po závaru před svou brankou však skočil na puk Petersen!
     
    60:00
    Rozhodčí nakonec oběma udělili jen dvouminutové tresty za hrubost.
     
    60:00
    Bitka po závěrečné siréně! Adrian Kempe sekl do Dereka Forborta, který se nechal vyprovokovat a pustil se do útočníka Kings. Oba hokejisté si tak v prodloužení nezahrají. Dostanou pětiminutové tresty.
    59:35 Trevor MOORE - 2:2
     
    59:35
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté vyrovnávají 25,2 sekund před koncem! Důležitým faktorem bylo vyhrané buly. Po něm kotouč doputoval na pravou stranu útočného pásma, odkud vypálil Arthur Kaliyev. Jeho rána nebyla přesná, ovšem kotouč se několikrát odrazil a vyplaval na vzdálenější tyčce před TREVOREM MOOREM, kterému ho stačilo blízka poslat do odkryté klece – 2:2. Asistence: Arthur Kaliyev a Sean Durzi.
     
    58:28
    Andreas Athanasiou je ve třetí třetině hodně aktivní. Nyní neproměnil velkou šanci na vyrovnání, zblízka nevyzrál na Ullmarka!
     
    57:50
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
     
    49:55
    U pravé tyčky domácí branky číhal Carl Grundström. Zblízka zakončoval do betonu Ullmarka!
     
    44:53
    Opět sehrávka doleva na Davida Pastrňáka a Petersen vytasil další vynikající přesun! Gólman hostí teď drží svému týmu naději!
     
    44:36
    Proti ráně Davida Pastrňáka z levé strany se stačil přemístit Petersen. Následně dorážel zprava do odkryté branky Taylor Hall, který trefil tyčku a proti Patricemu Bergeronovi se už opět přesunul gólman Kings!
     
    43:00
    Carl Grundström nešťastně odehrál puk do hlediště. Dostává dvě minuty za zdržování a přesilovku si tak zahraje poprvé v utkání Boston.
    39:05 Craig SMITH - 2:1
     
    39:05
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí jdou do vedení gólem do šatny! Skvěle to udělal Charlie Coyle, který s pukem kroužil v levém rohu útočného pásma a tím zřejmě uspal defenzivu soupeře. Ta totiž nechala mezi kruhy zcela volného CRAIGA SMITHE, který také dostal přihrávku a z ideální pozice překonal brankáře Petersena. Asistence: Charlie Coyle a Morgan Reilly.
     
    30:49
    Domácí Morgan Reilly dostává trest za vražení. Kings tak čeká další přesilová hra.
     
    29:47
    Po nahození Pastrňáka zůstal puk v předbrankovém prostoru. Nakonec se k němu dostal Taylor Hall, jenž zamířil jen do Petersena. To byla další dobrá šance Bostonu.
     
    29:04
    Po nahrávce Davida Pastrňáka nepřekonal Petersena z bezprostřední blízkosti Erik Haula! Následuje reklamní přestávka.
     
    27:07
    Výborná hra čtveřice Bostonu! Marchand v rohu útočného pásma získal puk a vytáhl ho mezi kruhy na Patriceho Bergerona. Ten z první nepropálil Petersena! Domácí ale ještě zůstávají v útočné třetině a zatápí soupeři, který přitom hraje přesilovku.
     
    26:00
    Vyloučení v týmu Boston Bruins. Jake DeBrusk – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    26:00
    Jake DeBrusk nyní přebruslil Kopitara a natlačil se přes něho až před Petersena. Bekhendem ho ale nepřekonal a následně došlo k nárazu do gólmana hostí, za který bude DeBrusk zřejmě vyloučen!
    23:16 Ullmarkův skvělý zákrok proti Kempemu.
     
    23:16
    Fantastický zákrok Linuse Ullmarka! Mario Kempe střílel od pravého mantinelu a v tu chvíli měl branku soupeře skoro odkrytou. Ullmark se však dokázal v brankovišti roztáhnout a zabránil gólu!
    15:11 Blake LIZOTTE - 1:1
     
    15:11
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Rychlá odpověď Králů! Nešťastné střídání prožil David Pastrňák. Ten nejprve prohrál souboj za vlastní brankou a tím odstartovala gólová akce Kings. Následně se český útočník přemístil před brankoviště, kde bránil prostor. Přihrávku Olliho Määttäho, která tam směřovala, také zastavil, ovšem kotouč nestačil včas odehrát. Toho využil BLAKE LIZOTTE, který do puku před Ullmarkem plácnul a poslal ho za jeho záda – 1:1. Asistence: Olli Määttä a Carl Grundström.
    14:02 Trent FREDERIC - 1:0
     
    14:02
    Bruins právě vstřelili branku!
    nedáš – dostaneš! Do vedení jdou domácí. Craig Smith střílel z pravého kruhu. Po zákroku Petersena si našel volný puk Charlie Coyle, který ho pohotově posunul do mezikruží a TRENT FREDERIC odsud zamířil do odkryté klece. Asistence: Charlie Coyle a Craig Smith.
     
    13:48
    Hosté v posledních minutách přibrzdili nápor soupeře a teď dokonce mohli jít do vedení! Adrian Kempe zavezl puk do pásma z pravého křídla. Z druhé vlny ho podpořil obránce Olli Määttä, který dostal přihrávku a z osy hřiště nastřelil švihem pravou spojnici z pohledu brankáře Ullmarka!
     
    06:25
    Další šance Curtise Lazara! Ten najížděl sám na Petersena, po rychlé kličce do forhendu už však nedokázal puk zasunout za brankovou čáru.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 15. Frederic (Coyle, Craig Smith), 40. Craig Smith (Coyle, M. Reilly) – 16. B. Lizotte (O. Määttä, Grundström), 60. T. Moore (Kaliyev, Durzi), 62. Athanasiou


    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), M. Reilly, Carlo, Clifton, Ahcan, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák, Haula, T. Hall – Craig Smith, Coyle, Frederic – Lazar, T. Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Cassidy

    Los Angeles Kings: C. Petersen (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, O. Määttä, Durzi, Björnfot – A. Kempe, Kopitar (C), Anderson-Dolan – Grundström, Danault, T. Moore – D. Brown (A), Byfield, Iafallo – Kaliyev, B. Lizotte, Athanasiou.
    Trenér: McLellan

    Rozhodčí: Syvret, McCauley – MacPherson, O’Quinn

    Diváci: 17 850
    bahis siteleri