Boston – Chicago 4:3 (kon.) | Buffalo – Vegas 3:1 (kon.) | Toronto – Arizona 4:5 (po pr.)
Detroit – Minnesota 5:6 (0:2 po s.n.) | Florida – Philadelphia 6:3 (kon.) | Carolina – Colorado 2:0 (kon.)
Ottawa – Seattle 4:3 (po pr.) | New Jersey – Winnipeg 1:2 (kon.) | NY Islanders – Columbus 6:0 (kon.)
St. Louis – NY Rangers 6:2 (kon.) | Nashville – Anaheim 4:1 (kon.) | Calgary – Tampa 4:1 (kon.)
Los Angeles – San Jose 3:4 (po pr.)
konec
New Jersey Devils
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Winnipeg Jets
Pátek 11.03.2022, 01:15 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Krásnou dobrou noc přeji všem fandům zámořské NHL! Nejslavnější hokejová liga se aktuálně prodírá druhou polovinou základní části, dnes v noci je na programu dalších třináct duelů. My se zaměříme na souboj New Jersey Devils s Winnipegem Jets.
     
    New Jersey Devils

    Ďáblům v současné chvíli patří až 12. příčka ve Východní konferenci, když doposud zvládli na své konto nastřádat sedmačtyřicet bodů. Postup do play-off je jim tak na hony vzdálen a Devils už nyní dobře vědí, že konec základní části pro ně bude v této sezóně konečnou.
    Jejich forma ale není nejhorší, poslední dva duely zvládli vyhrát, když porazili 3:2 St. Louis Blues a předevčírem 5:3 také Colorado Avalanche.
     
    Winnipeg Jets

    Tryskáčům aktuálně náleží 12. pozice v Západní konferenci, zatím nastřádali šedesát bodů. Mohlo by se zdát, že když jsou Devils a Jets na stejné pozici, tak mají také podobné vyhlídky. Chyba lávky, Winnipeg ještě reálně bojuje o účast v play-off, na postupové pozice ztrácí jen sedm bodíků. Pokud se však chce do vyřazovacích bojů dostat, musí udělat vítěznou šňůru.
    Forma Winnipegu je v poslední době hodně nestabilní a porážky se s výhrami u tohoto mužstva často střídají. V poslední době Jets nejprve podlehli Rangers na vlastním ledě 1:4, na tomtéž místě pak porazili Tampu Bay předevčírem 7:4.
     
    Češi a Slováci v utkání

    Tomáš Tatar (NJD) – útočník
    Pavel Zacha (NJD) – útočník
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Daws (J. Gillies) – Severson, Siegenthaler, D. Hamilton, Graves, P. K. Subban, Ty Smith, Geertsen – Mercer, J. Hughes, Šarangovič – Bratt, Zacha, Tatar – A. Johnsson, J. Boqvist, Vesey – Bastian, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Winnipeg Jets: Comrie (Hellebuyck) – DeMelo, Morrissey, Pionk, Dillon, N. Schmidt, Stanley – Wheeler, Scheifele, P. Stastny – J. Svečnikov, Dubois, Connor – Ehlers, Lowry, Copp – Harkins, Toninato, Vesalainen.
    Trenér: Dave Lowry.

    Rozhodčí: M. Joannette, F. L´Ecuyer – K. Flemington, D. Nansen.
     
    Krásný dobrou noc přeji ještě jednou všem fandům NHL. Jak pravidelní fandové této soutěže vědí, zápasy za Atlantikem začínají s lehkým zpožděním a stejně tomu bude i v případě duelu New Jersey s Winnipegem.
     
    A start našeho zápasu se posune ještě o pár minut dál, protože New Jersey uspořádalo pěkné poděkování svému dlouholetému hráči Travisi Zajacovi.
     
    Úvodní buly je připraveno, zápas může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    První vhazování vyhráli hráči Winnipegu, kteří rychle nahodili kotouč za klec New Jersey, tam je ale první Ty Smith.
     
    00:38
    Nikolaj Ehlers se vydal po levém křídle kupředu, jenže cestu mu zastoupili hned dva soupeři, a tak útočník Jets přihrává raději za sebe.
     
    01:26
    Ďáblové se snaží vyhodit kotouč z obranného pásma, což se nakonec povedlo Damonu Seversonovi a Tomáš Tatar táhne akci po pravém hrazení.
     
    01:38
    Kyle Connor dobře vybruslil na pravé straně od hrazení a jeho tvrdou ránu na zadní tyč musel Nico Daws vykopnout betonem.
     
    02:04
    Dawson Mercer se hnal na klec Winnipegu z levé strany, jeho ránu na přední tyč si však Eric Comrie zvládl pohlídat.
     
    02:37
    Následně se svěřenci Lindyho Ruffa hnali do další akce, jenže jejich výpad po pravé straně zastavuje postavení mimo hru.
     
    03:05
    Dougie Hamilton sbírá kotouč u své klece, jde s ním však po levé straně rychle kupředu, ránu Nathana Bastiana však kryje Eric Comrie.
     
    03:22
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets otevírají skóre utkání! Winnipeg šel do situace dva na jednoho, Mark Scheifele parádně křižně přihrál na levý kruh a BRENDEN DILLON vypálil k bližší tyči dřív, než se Nico Daws stihl přesunout, Tryskáče tak vedou 1:0! Asistence: Mark Scheifele, Blake Wheeler.
    03:22 Brenden DILLON - 0:1
     
    04:25
    Buly před klecí Jets vyhráli Devils, jenže se nedokázali srovnat v třetině a záhy o ní přišli, také Dawson Mercer musí spěchat do defenzivního postavení.
     
    04:45
    Jack Hughes se šikovně vyhnul soupeři a na vrcholu kruhů předal puk na modrou čáru, odkud pálil Jonas Siegenthaler, Eric Comrie jeho pokus vykopl betonem.
     
    05:21
    Blake Wheeler se snažil motat před klecí Devils, ale pas, který na něj mířil, šel nakonec o metr vedle, než byl prostor, kde Wheeler stál.
     
    05:58
    Ďáblům se nepodařilo usadit před Comriem a musí spěchat dozadu, Paul Stastny zaváží kotouč do třetiny Devils.
     
    06:28
    Ty Smith vystřelil z pravé strany od modré čáry, jenže Eric Comrie měl přední tyč pokrytou a Jets se dokázali osvobodit jednoduchým vyhozením.
     
    06:58
    Tryskáče jdou opět rychle kupředu, jenže Adam Lowry na levém hrazení ztrácí kotouč, který do bezpečí zametá P. K. Subban.
     
    07:27
    Hraje se dlouho bez přerušení, Winnipeg má kotouč na obranné modré, kde se napadajícímu Hughesovi vyhýbá Neal Pionk.
     
    07:58
    Jack Hughes se nyní hnal z levé strany na klec Jets, jenže jeho rána na přední tyč postrádala potřebnou přesnost.
     
    08:26
    Na druhou stranu si to zase namířil Kyle Connor, jenž se snažil Dawse zaskočit ranou na přední tyč, jenže neuspěl.
     
    08:57
    Stále se hraje bez přerušení a Winnipeg okupuje prostor před bránou New Jersey. Rána Dylana DeMela od modré však byla také nepřesná.
     
    09:26
    Josh Morrissey má kotouč na čepeli v obranném pásmu Winnipegu a oba celky střídají a následně posílají na hrací plochu čerstvé síly.
     
    09:58
    Andreas Johnsson nabral kotouč na čepel a zavezl jej až do brankoviště Winnipegu, kde puk přikryl lapačkou Eric Comrie, jenž konečně na chvíli přeruší hru.
     
    10:15
    New Jersey vyhrálo buly před Ericem Comriem, jenže clonící Jack Hughes sám zastavil střelu od modré, která šla na klec Winnipegu.
     
    10:38
    Jets startují kupředu na ose hřiště, jenže Nealu Pionkovi šikovně sáhl do střely Jimmy Vesey, jenž rychle otáčí hru na druhou stranu.
     
    11:17
    P. K. Subban rozehrává na pravé straně u obranné modré, vysunul kupředu Andreasa Johnssona, jenže jeho pokus na přední tyč šel jen do bočního oblouku klece Jets.
     
    11:28
    Na druhé straně se na levý kruh vyřítil Andrew Copp a jeho tvrdou ránu musí Nico Daws ukrýt ve své náruči.
     
    11:40
    Buly před klecí New Jersey vyznělo v prospěch Devils, kteří už nyní nahazují kotouč za klec Jets, kde bude hrát Dawson Mercer.
     
    11:46
    Logan Stanley srazil krosčekem na zadním hrazení Dawsona Mercera a dostává za to dvě trestné minuty, přesilovku si zahrají Devils.
     
    12:27
    Jets se dvakrát v rychlém sledu zvládli osvobodit a P. K. Subban musí začít s další akcí Devlis až od klece, kterou stráží Nico Daws.
     
    12:49
    Pavel Zacha tečoval v předbrankovém prostoru nahození od modré čáry, jenže přímo do betonů brankáře Erica Comrieho!
     
    13:17
    Dawson Mercer dostal přihrávku do předbrankového prostoru, jenže z bezprostřední blízkosti Comrieho mezi betony nepropálil!
     
    13:38
    Následně jel Dawson Mercer na klec Winnipegu z pravé strany, jenže jeho rána na zadní tyč minula klec Winnipegu!
     
    14:04
    Jets jsou kompletní a Blake Wheeler okamžitě vyrazil kupředu. Jeho ránu z vrcholu kruhů vyráží Nico Daws na zadní hrazení.
     
    14:37
    Pavel Zacha neuspěl na vhazování u útočné modré čáry, kotouč se dostává na levé straně hrací plochy k Blakeu Wheelerovi.
     
    15:05
    Tomáš Tatar zavezl kotouč za útočnou modrou, nicméně Devils se zde delší dobu nezdrželi a kotouč musí v rohu kluziště za klecí New Jersey hlídat Jonas Siegenthaler.
     
    15:37
    Winnipeg se dostal do dobré šance, z vrcholu levého kruhu teď pálil Pierre-Luc Dubois, Nico Daws jeho pokus zastavil vyrážečkou!
     
    16:06
    New Jersey zase nezvládlo pobýt před Comriem víc než pár sekund. Napravit se to nyní pokusí rychlonohý Jack Hughes.
     
    16:36
    Jack Hughes předal kotouč na modrou čáru, kde stál Ty Smith, jehož tvrdou pumelici však krotí Eric Comrie ve své lapačce.
     
    17:05
    Jegor Šarangovič se nyní dostal s pukem do mezikruží, jenže také jeho rána končí pouze v lapačce výborného Erica Comrieho!
     
    17:05
    Jack Hughes u rozhodčích ještě reklamoval, že ho krosčekem poslal k ledu Dylan DeMelo, ale sudí svůj verdikt měnit nebudou.
     
    17:37
    Logan Stanley posouvá kotouč přes útočnou modrou a do rohu kluziště teď spěchá pro puk Mark Scheifele, jenž ale neměl dost rychlé nohy.
     
    17:52
    Na druhé straně tak musí obraně Jets vypomoct s rozehrávkou Eric Comrie, jenž nahazuje kotouč na pravé hrazení.
     
    17:55
    Pavel Zacha se vydal kupředu po pravé straně a bekhendem se snažil procpat puk mezi betony Comrieho, jenž je však měl u sebe včas.
     
    17:57
    Další přesilovka pro New Jersey. Na dvě minuty je vyloučen Brenden Dillon, který vyfasoval dvě minuty za krosček na Bretta.
     
    18:27
    Devils právě vstřelili branku!
    Trvalo to přesně půl minuty, než Devils využili svou početní výhodu. Jesper Bratt nahrál od levého hrazení křižně na pravý kruh a JACK HUGHES napálil kotouč k bližší tyči dřív, než se gólman Eric Comrie stihl přesunout. Srovnává tak na 1:1! Asistence: Jesper Bratt, Damon Severson.
    18:27 Jack HUGHES - 1:1
     
    18:58
    Dougie Hamilton rozjíždí další akci Ďáblů na pravé straně hrací plochy, jenže jeho pas kupředu byl příliš prudký, sbírají ho Jets.
     
    19:27
    Jegor Šarangovič se hezky vytočil na pravém kruhu, jenže svou ranou trefil jen před klecí stojícího Jimmyho Veseyho.
     
    19:58
    Pierre-Luc Dubois ještě od levého hrazení nahazuje kotouč na klec Devils. Ale tento pokus míří jen do bočního oblouku brány New Jersey.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první dějství duelu Ďáblů s Tryskáči. New Jersey v něm bylo aktivnějším celkem, který se však dlouho nemohl prosadit. To Winnipeg šel v hned ve 4. minutě do vedení, když křižný pas Marka Scheifeleho zužitkoval Brenden Dillon. Devils promrhali první přesilovkou. Druhou, nabídnutou v závěru třetiny, však už nepohrdli a Jack Hughes po milimetrovém pasu Jespera Bratta srovnal na 1:1, což je stav, který bude platit i na startu druhého dějství.
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    New Jersey Devils – 15
    Winnipeg Jets – 9
     
    Druhá třetina začne ve 2:01.
     
    Jistou spojitost lze najít mezi oběma góly, které zatím v utkání padly. Oba byly po křižné přihrávce a neschopnosti brankáře přesunout se dost rychle k druhé tyči. Že by v New Jersey tál led?...
     
    Hokejisté se vrací na ledovou plochu, 2. třetina začne co nevidět.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Jets vyhráli úvodní buly druhého dějství, jenže v prostoru před Dawsem se dlouho neudrželi a kotouč musí zastavit za svou klecí Eric Comrie.
     
    20:49
    Blake Wheeler jde s pukem po pravém hrazení kupředu, následně však nedokázal přejít přes Ryana Gravese, který obrací hru.
     
    21:17
    Andrew Copp upadl za útočnou modrou s pukem, takže založit další akci Devils může Jonas Siegenthaler, který tak rychle činí.
     
    21:38
    Jegor Šarangovič si hezky vyjel na levý kruh, zbavil se bránícího hráče, jenže jeho rána na bližší tyč nebyla přesná.
     
    22:27
    Pavel Zacha sbírá puk v rohu útočného pásma, od modré čáry nakonec vypálil Ty Smith, jenž dostal puk, jeho pokus kryje Eric Comrie svým betonem.
     
    22:49
    Tryskáče nyní sevřely svého protivníka u jeho klece, takže P. K. Subbanovi nezbylo nic jiného, než hodit puk na zakázané uvolnění.
     
    23:17
    Ty Smith ometá kotouč o hrazení a posílá jej na opačnou hrací plochy, kde sudí naznačuje, že icing pískat nehodlá, Blake Wheeler se tak musí nabídnout svým bekům pro přihrávku.
     
    23:38
    Nico Daws vyráží ránu ze středního pásma do rohu hrací plochy, kde se kotouče ujímá Dougie Hamilton, jenž rozjede další výpad Devils.
     
    24:26
    Vhazování před svatyní Winnipegu vyšlo lépe Devils, Ty Smith na modré čáře neobešel bránícího Adama Lowryho, jenž získal puk jen na chvíli.
     
    24:48
    Ty Smith znovu nahazuje kotouč na zadní hrazení, o chvilku později pálil Michael McLeod z levého kruhu na přední tyč, Eric Comrie připraven.
     
    25:17
    Nathan Bastian přenechává kotouč za vlastní klecí za sebou pro P. K. Subbana, jenž počká, až oba celky dostřídají.
     
    25:37
    Jack Hughes nyní skvěle vyřešil situaci dva na dva, když všechny tři ostatní hráče nechal akci přejet a sám pálil z mezikruží, Eric Comrie však díru mezi svými betony utěsnil.
     
    26:28
    Devils jsou nyní aktivnější a opět se cpou do útočného pásma, Tomáš Tatar však ztrácí za klecí Jets touš a ti tak obrací hru.
     
    27:04
    Po icingu New Jersey se vhazuje před Nicem Dawsem, jenže Zacha na buly neuspěl a brankář Devils musel po střele od modré ustát dvě dorážky z čepele Jevgenije Svečnikova, které zadržel betonem!
     
    27:27
    Zachovi se dnes na buly nedaří, opět ho v obranném pásmu prohrál, takže Jets mohou kroužit kolem klece Dawse.
     
    28:05
    Andreas Johnsson se na pravém kruhu šikovně prodral skrz dva bránící soupeře a jeho přízemní pokus musel Eric Comrie zastavit betonem.
     
    28:37
    O touš se bojuje za klecí Devils, kteří jej ale zvládli získat. Andreas Johnsson jej však už pouze hodí do třetiny soupeře, jde střídat.
     
    29:17
    Damon Severson rozehrává na levé straně u obranné modré, Nathan Bastian následně proniká s pukem do třetiny Jets.
     
    29:38
    Nathan Bastian přihrál do mezikruží, kde stál Jegor Šarangovič, kterému však v klíčovém okamžiku střely z dobré pozice sjel touš z čepele hole.
     
    30:04
    Jack Hughes si nyní udělal kužele z hráčů Winnipegu a prošel skrz ně až ke kleci Jets, kde mu však kotouč z čepele hokejky utekl a Eric Comrie pohodlně zakročil betonem.
     
    30:37
    Tryskáče nahazují kotouč do pásma Devils, Jonas Siegenthaler však puk v rohu kluziště vyškrábl a kupředu může Tomáš Tatar.
     
    31:05
    Tomáš Tatar šikovně předal touš na Jespera Bratta, jehož tvrdou ránu z levého kruhu musel Eric Comrie vyrážet s velkými problémy!
     
    31:28
    Jesper Boqvist neuspěl v souboji v rohu kluziště o puk a Tryskáče tak hodili puk až na útočnou modrou, kde však stál připravený Jimmy Vesey.
     
    32:04
    Andreas Johnsson je dnes celkem aktivní, nyní si zase vyjel na pravý kruh, jenže jeho pokus na přední tyč svatyně Jets nebyl přesný.
     
    32:27
    Mason Geertsen se vydal po levém hrazení rychle kupředu a nakonec pálil na zadní tyč, Eric Comrie jeho ránu vykopl betonem.
     
    33:03
    New Jersey zavřelo svého protivníka na delší dobu v jeho třetině. Jets se ale nyní zvládli osvobodit a Nathan Bastian jde zklamaně střídat.
     
    33:26
    Hraje se v hodně rychlém tempu, přerušuje se málo, puk se nyní od hrazení divně odrazil před klec Devils, kde ho Adam Lowry bekhendem zametal k zadní tyči, kterou minul jen o fous!
     
    34:04
    Tomáš Tatar prohazuje kotouč podél hrazení až za klec Jets, následně může hrát na modré čáře Jonas Siegenthaler, jenž předává na Jacka Hughese.
     
    34:36
    Tomáš Tatar šel nyní z hodně ostrého úhlu na klec Winnipegu, Erica Comrieho však svým pokusem na přední tyč nepřekvapil.
     
    35:15
    Jimmy Vesey se dostal po levém křídle kvůli svým rychlým nohám bleskově kupředu. Jeho ránu Eric Comrie vyráží do rohu hrací plochy.
     
    35:49
    Stále se hraje bez přerušení, Nate Schmidt nyní vypálil od modré čáry a o dorážku se bekhendem postaral Blake Wheeler, to vše zvládl vynikající Nico Daws udržet před čarou!
     
    36:26
    Znovu jsou Jets v útočném pásmu, sraženou ránu nachází před svou klecí Michael McLeod, jenž rychle posílá touš do středu hrací plochy.
     
    36:58
    Ryan Graves sbírá kotouč za svou klecí a čeká, až oba celky dostřídají, následně rozehrává na levé hrazení, kde je Jack Hughes.
     
    37:27
    Nikolaj Ehlers nyní vypálil z levé strany, následně dorážel ještě Andrew Copp a kotouč se ze změti těl před klecí Devils vykutálel těsně vedle vzdálenější tyče svatyně New Jersey!
     
    37:58
    Neal Pionk se nyní dostal ke střele na pravém kruhu, jenže Nico Daws jeho pokus zvládl ukrýt ve své náruči a přerušuje tak dlouhou pasáž hry. Je tu komerční brejk.
     
    38:26
    Buly ve středním pásmu vyznělo lépe pro hokejisty Jets, Jevgenij Svečnikov nyní bojuje o kotouč za klecí Nica Dawse.
     
    38:58
    Dougie Hamilton zastavil kotouč vyhozený po hrazení a předal ho vedle stojícímu Jesperu Brattovi, jenž se snaží najít vhodný prostor pro střelu.
     
    39:10
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je to gól, Winnipeg znovu vede, tentokrát 2:1! KYLE CONNOR získal kotouč a od vlastní obranné modré čáry se hnal sám na klec New Jersey, Ryan Graves ho stíhal marně. Útočník Jets zvolil bekhendový blafák a střelu pod horní tyč, kterou svým projektilem trefil a touš se od ní odrazil do sítě Ďáblů! Nico Daws se k puku ani nepřiblížil a Tryskáče tak jdou opět do vedení! Bez asistence.
    39:10 Kyle CONNOR - 1:2
     
    39:48
    Jack Hughes se ještě snaží vytvořit zmatek před klecí Winnipegu, na zakončení akce už mu ale zbývá hrozně málo času.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je bleskově za námi, strašně málo se v ní přerušovalo. Ačkoliv jsme začínali kvůli ceremoniálu později než většina zápasů, nyní jsme možná nejdál.

    Na ledě jsme v této třetině nesledovali nejlíbivější hokej, Devils měli opět jistou převahu, jenže tu naprosto promarnili. To Jets se v závěru chopili šance, když Kyle Connor vystihl špatnou kombinaci Devils a svůj únik zakončil bekhendovou ranou do břevna, od nějž se puk dostal do sítě New Jersy. Díky tomu vstoupí Winnipeg do třetí třetiny s nejtěsnějším možným náskokem.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem):

    New Jersey Devils – 11 (26)
    Winnipeg Jets – 7 (16)
     
    Třetí třetina začne ve 2:48.
     
    Hokejisté jsou opět na ledě, 3. třetina začíná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Úvodní vhazování třetí třetiny vyhráli opět hokejisté Winnipegu, Nico Daws musí mezi betony zadržet střelu Joshe Morrisseyho z levé strany od modré čáry.
     
    40:38
    Tryskáče se drží na puku v útočném pásmu, nyní se ovšem Devils podařilo vyhodit a s pukem musí u své klece hrát gólman Eric Comrie.
     
    41:08
    Mark Scheifele nyní prováhal na pravé straně ideální čas ke střele, zbytečně přenechával puk za sebou Nikolaji Ehlersovi, jenž se do zakončení nedostal.
     
    41:40
    P. K. Subban rozehrává z pravé strany od obranné čáry, kotouč poslal prudce kupředu, na křídle bude v akci pokračovat Andreas Johnsson.
     
    42:14
    P. K. Subban sbírá kotouč za svou klecí a předává ho na Tye Smithe, který vyhazuje touš po pravém hrazení z třetiny Devils.
     
    42:38
    Ryan Graves ustál nájezd protivníka do zad a pokusil se poslat touš přes obrannou modrou, což se mu nakonec povedlo.
     
    42:59
    Dylan DeMelo bude vyloučen a New Jersey bude hrát přesilovku. Před chvílí se však Jesper Bratt a Pavel Zacha hnali do akce dva na jednoho, český útočník obdržel křižný pas na pravou stranu, jenže z bezprostřední blízkosti nepropálil Comrieho! DeMelo má dvě minuty za hákování.
     
    43:26
    Winnipeg se brání úspěšně, Dougie Hamilton na modré čáře nezachytil soupeřovo vyhození a touš je až u Dawse.
     
    43:58
    Jack Hughes se prodral po pravém hrazení kupředu a jeho ránu z ostrého úhlu skryje Eric Comrie raději ve své náruči.
     
    44:30
    Kyle Connor mohl dnes podruhé skórovat z úniku, tentokrát v oslabení, když šel do situace dva na jednoho, rozhodl se pro střelu, ale Nico Daws byl na přední tyči pozorný.
     
    44:49
    Damon Severson vrací kotouč do útočného pásma z modré čáry, puk se dostal na levou stranu, Jack Hughes vypálil ke vzdálenější tyči, Eric Comrie tam měl svůj beton.
     
    45:27
    Jets jsou kompletní a Nikolaj Ehlers spěchá napadat za klec Devils, kde se mu puk získat nepovedlo.
     
    45:58
    Nikolaj Ehlers nahazuje ještě na pravé hrazení do třetiny Devils a už jde střídat, k puku se dostává Michael McLeod.
     
    46:10
    Jimmy Vesey se krásně vykroutil na pravém kruhu a po střele z otočky na přední tyč musel Eric Comrie uvést do stavu bdělosti svou lapačku.
     
    46:36
    Buly před Comriem dopadlo lépe pro hráče Jets, Kyle Connor se ihned vydal po levém křídle kupředu a už je za útočnou modrou.
     
    47:08
    Josh Morrissey vystihl rozehrávku Devils a už je s pukem až za klecí protivníka, kde předává na Jevgenije Svečnikova.
     
    47:12
    Jack Hughes dostal možnost pálit z prostoru mezi kruhy, jenže Eric Comrie byl na ledě se svými betony včas.
     
    47:37
    Tomáš Tatar dojíždí kotouč hozený do rohu hrací plochy Pavlem Zachou. Jeho přihrávka na modrou k Dougiemu Hamiltonovi však nebyla dobrá.
     
    48:01
    Jesper Bratt si vyjel na vrchol pravého kruhu, jenže Logan Stanley vložil do jeho rány svou hůl a puk končí v ochranné síti za svatyní Winnipegu.
     
    48:26
    Logan Stanley se na levém hrazení nyní protáhl až na kruh a jeho ránu na přední tyč musí řešit Nico Daws svou vyrážečkou!
     
    48:29
    Lowry uspěl na buly v útočném pásmu Jets a Logan Stanley pálil z levé strany od modré čáry. Vzdálenější tyč svatyně Devils minul.
     
    49:06
    Mason Geertsen a Dominic Toninato se pořádně strkají před vhazováním ve středním pásmu, nyní už se ale hraje, P. K. Subban se snaží zachytit skákavý kotouč ve středovém kruhu.
     
    49:26
    Několik tvrdších střetů na obou stranách využil Jegor Šarangovič, jenž se po pravém křídle prodral na kruh a jeho ránu krotí Eric Comrie ve své náruči.
     
    50:02
    Devils se drží v útočném pásmu, Jegor Šarangovič a Dawson Mercer kombinují na levém křídle, ale zatím to nenese patřičné ovoce.
     
    50:26
    Kyle Connor to zkusil z ostrého úhlu na levé stran hrací plochy, Nico Daws měl díru na přední tyči utěsněnou dobře.
     
    50:51
    Tomáš Tatar si najel na vrchol kruhů, přenechal touš za sebou na Jespera Bratta, jenž sebral puk a pálil na zadní tyč, kterou však o pár čísel minul.
     
    51:15
    Michael McLeod neuspěl na vhazování před vlastní klecí a Jets opět okupují prostor před Nicem Dawsem.
     
    51:37
    Nathan Bastian nyní bojoval o puk na obranné modré, ale svůj miniduel prohrál. Puk bude muset rozehrát od klece Devils Damon Severson.
     
    51:50
    Ty Smith nyní musel hasit svou chybu faulem, když špatně přihrával na útočné modré, Nikolaje Ehlerse nyní zadržel v úniku na klec Devils a dostává dvě trestné minuty.
     
    52:26
    Blake Wheeler přihrál od levého hrazení na pravou stranu, Pierre-Luc Dubois chtěl udělat Dawsovi kličku, jenže v obrovské šanci selhal, brankář Devils mu touš vypíchl!
     
    52:58
    New Jersey posílá hrací předmět přes všechny čáry a puk musí za svou klecí krotit velkou holí Eric Comrie.
     
    53:26
    Winnipegu se tahle početní výhoda vůbec nepovedla, kotouč letí znovu až za svatyní Jets a za chvíli budou Devils kompletní.
     
    53:58
    New Jersey je kompletní, vyloučený Ty Smith je zpět na ledě, hokejisté Winnipegu se dostali do postavení mimo hru.
     
    54:22
    Paul Stastny vyhrál buly před klecí soupeře a Nico Daws musel nadvakrát udržet pod svým tělem ránu Brendena Dillona od modré čáry.
     
    54:38
    Jack Hughes sbírá kotouč v obranném pásmu a sám se s ním dostává až před klec soupeře, kterou z velkého úhlu o dost přestřelil.
     
    55:08
    Kyle Connor zachytil rozehrávku Devils ve středním pásmu a sám o chvíli později pálil bekhendem z pravé strany, Daws připraven.
     
    55:27
    P. K. Subban vystřelil z pravé strany od modré čáry, jeho pokus ale zvládl zastavit včas se vrátivší Jevgenij Svečnikov.
     
    56:04
    Ty Smith nahodil kotouč na klec Jets z levé strany od modré čáry. Jeho nabídka však prošla nedotčena útočným pásmem a skončila na zadním hrazení za klecí Winnipegu.
     
    56:20
    Blake Wheeler se prohnal po pravé straně a jeho ostrý projektil musí Nico Daws udržet na svém hrudníku, což se mu daří.
     
    56:34
    Další tvrdá rána Brendena Dillona z osy hřiště od modré čáry. Tento přízemní projektil však chytá Nico Daws do lapačky.
     
    57:05
    Paul Stastny se dostal v mezikruží ke střele z dobré pozice a Nico Daws vykopl jeho pokus betony s největšími potížemi!
     
    57:28
    Josh Morrissey nyní neudržel kotouč ve středu hrací plochy, jenže Jegor Šarangovič měl proti sobě na pravém křídle hned dva protihráče, které přejít nedokázal.
     
    57:40
    Kyle Connor zaútočil po levé straně, jeho rána z ostrého úhlu trefila hůl blokujícího P. K. Subbana a končí v ochranné síti za klecí Devils.
     
    58:05
    Winnipeg hrál dosud skvěle, závěrečný tlak New Jersey vůbec nepřipustil. Tak je tomu zatím i nyní, kdy už Devils odvolávají Nica Dawse z brány.
     
    58:25
    Tomáš Tatar hasil na levé straně vlastní selhání faulem, když podrazil pronikajícího Marka Scheifeleho, který se už řítil na prázdnou klec Devils. Slovenský hokejista zachránil svůj tým od obdržené branky, ale inkasuje trest na dvě minuty a New Jersey má nejspíš po nadějích.
     
    58:58
    Devils jsou v útočném pásmu, jenže s nekrytými zády, hrají klasicky pět na pět, situaci nyní ještě zachránil obětavý Jack Hughes.
     
    59:37
    Dawson Mercer se snažil vyvézt kotouč po pravém hrazení, do kombinace se mu nabídl Jack Hughes, jenže pas na něj byl zblokován soupeřem.
     
    59:58
    Naposledy míří Dawson Mercer středem hřiště kupředu, předává puk na Tye Smithe, jenže to už New Jersey tikají poslední vteřiny.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní super rychlý, jen asi dvě a čtvrt hodiny trvající hokejový zápas je za námi. Vše podstatné pro jeho osud se událo na konci druhého dějství, kdy samostatný únik završil vítězným gólem duelu Kyle Connor. Díky jeho trefě o břevno poráží Winnipeg svého protivníka z New Jersey na jeho ledě těsně 2:1. V třetím dějství jsme viděli dominanci Jets, kteří hráli poctivou obranu. Ďáblové si krom situace 2 na 1, kterou při ponechané výhodě neproměnil Zacha, nic velkého nepřipravili, neměli jak ohrozit Comrieho v bráně Tryskáčů a ty tak z ledu protivníka odfrčí s dvěma cennými body.
     
    Statistické okénko:

    Střely na bránu: 34 – 30
    Využití přesilovek: 1/3 – 0/2
    Hity: 10 – 17
    Vhazování: 17 – 28
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, účast 0, střely na bránu 1, TM 2, čas na ledě 15:05
    Pavel Zacha (NJD) – 0+0, účast -1, střely na bránu 3, TM 0, čas na ledě 19:31
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Nico Daws (NJD) – 28 zákroků, 2 OG, procentuální úspěšnost 93,3 %, čas na ledě 58:11
    Eric Comrie (WPG) – 33 zákroků, 1 OG, procentuální úspěšnost 97,1 %, čas na ledě 60:00
     
    3 hvězdy utkání
    Eric Comrie (WPG) – 33 zákroků, 1 OG, procentuální úspěšnost 97,1 %, čas na ledě 60:00
    Kyle Connor (WPG) – 1+0
    Jack Hughes (NJD) – 1+0
     
    Dnešní utkání sledovalo 12 377 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, přeji vám krásnou dobrou noc a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (03:44:29)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 19. J. Hughes (Bratt, Severson) – 4. Dillon (Scheifele, Wheeler), 40. Connor


    New Jersey Devils: Daws (J. Gillies) – Severson (A), Siegenthaler, D. Hamilton, Graves, P. K. Subban, Ty Smith, Geertsen – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – Bratt, Zacha, Tatar – A. Johnsson, J. Boqvist, Vesey – Bastian, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Winnipeg Jets: Comrie (Hellebuyck) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, N. Schmidt, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), P. Stastny – J. Svečnikov, Dubois, Connor – Ehlers, Lowry, Copp – Harkins, Toninato, Vesalainen.
    Trenér: Dave Lowry.

    Rozhodčí: M. Joannette, F. L´Ecuyer – K. Flemington, D. Nansen.

    Diváci: 12 377
    bahis siteleri