Rayo Vallecano – Sevilla 1:1 (kon.) | Real Betis – Ath. Bilbao 1:0 (kon.) | Real Sociedad – Alavés 1:0 (kon.)
Barcelona – Osasuna 4:0 (kon.)
konec
Real Betis
1:0 (1:0)
Athletic Bilbao
Neděle 13.03.2022, 16:15 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Betis udolal v zajímavém zápase Bilbao a potvrdil, že se mu proti baskickému celku dlouhodobě daří. O osudu zápasu a výhře svěřenců Manuela Pellegriniho rozhodl Borja Iglesias, který se prosadil v polovině prvního poločasu hlavou. Domácí se vrátili na čtvrté místo a nic na tom nezměnilo ani vyloučení Nabila Fekira po nesmyslném nakopnutí protihráče v závěru. Konečný výsledek. Real Betis 1 Athletic Club 0. (18:16:30)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Nico Williams, Oier Zarraga a Mikel Balenziaga se na pravé straně šestnáctky do zakončení nedostali, když se neodhodlali ke střele a navíc je zastavil ofsajd.
     
    90+4
    Rui Silva si poradil s nebezpečným centrem a nepustil za potlesku fanoušků žádného z hostů do zakončení.
     
    90+3
    Po nesmyslu Nabila Fekira se nastavuje sedm minut, Betis to ale mrzet nemusí, stále totiž těsně vede.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání bylo nastaveno 7 minut.
     
    88
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Paul Akouokou, přichází Edgar González.
     
    84
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ohian Sancet, přichází Raúl García.
     
    84
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Unai Vencedor, přichází Nico Serrano.
     
    81
    Na domácí straně byl potrestán jako jediný Sergio Canales.
     
    81
    Nico Williams, Óscar de Marcos a Ohian Sancet viděli krátce po sobě žlutou kartu.
     
    80
    Nabil Fekir předvedl u rohového praporku sérii nožiček a byl faulován, jenže na zemi nakopl nesmyslně protihráče a ihned viděl červenou kartu!
     
    77
    Betis dostal výhodu, jenže z jeho rychlého protiútoku nic nebylo a stále marně čekáme na druhý gól.
     
    76
    Aitor Ruibal to přehnal s důrazem a byl potrestán žlutou kartou.
     
    76
    Nico Williams se chtěl pokusit vypálit pohotovým volejem po odvrácení standardní situace, jenže nakopl pouze Nabila Fekira, který míč těsně předním odvrátil.
     
    75
    Manuel Pellegrini učinil změny v sestavě ve vhodný moment, protože rozkouskoval hru a otupil tlak Bilbaa, kterému se krátí čas na vyrovnání.
     
    73
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází William Carvalho.
     
    71
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Mikel Vesga, přichází Oier Zarraga.
     
    70
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Juan Miranda, přichází Aitor Ruibal.
     
    69
    Álex Berenguer rozehrál na pravé straně standardní situaci a proti míči se skvěle vydal Rui Silva, který včas vyběhl ze své brány a stáhl ho ze vzduchu.
     
    68
    Nabil Fekir se marně snažil z levé strany proniknout do šestnáctky a navíc fauloval. Hra byla přerušena.
     
    66
    Iker Muniain rozehrál na pravé straně rohový kop a Bilbao se mohlo pokusit vyrovnat, to by ale jeho centr nesměl zamířit přímo do náruče domácího brankáře.
     
    63
    Iñaki Williams prohodil míč u levé tyče mezi nohama Marca Bartry a z úhlu napřáhl k přízemní střele, kterou Rui Silva skvěle vyrazil, a míč zůstal ve hře!
     
    61
    Athletic Club chtěl dobře zrychlit hru dlouhou kolmou přihrávkou do šestnáctky, jenže Rui Silva dobře přečetl hru a včas vyběhl ze své brány.
     
    59
    Střídající Nico Williams se ihned po příchodu na hřiště dostal do zakončení, stejně jako jeho bratr ale neuspěl. Jeho střela zpoza šestnáctky zamířila vysoko nad.
     
    59
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Nico Williams.
     
    58
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Yuri Berchiche, přichází Mikel Balenziaga.
     
    57
    Youssouf Sabaly se dostal na pravé straně šestnáctky k míči a jeho střílený přízemní centr byl odvrácen na rohový kop, který poté žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    55
    Borja Iglesias si naběhl do vápna na krásný centr z pravé strany a jeho hlavička z blízkosti těsně minula vzdálenější levý horní roh brány Bilbaa!
     
    53
    Nabil Fekir se snažil prosadit podél pravé postranní čáry a byl faulován. Iker Muniain si počínal příliš důrazně a k nelibosti domácího publika kartu neviděl.
     
    52
    Hostující útočník znovu neuspěl, když nedokázal na levém křídle zpracovat ideálně dlouhý kolmý pas, kterým ho dobře hledal Iker Muniain.
     
    51
    Iñaki Williams bohužel pro hosty zastavil svůj náběh na centr z pravé strany a míč nadvakrát zkrotil Rui Silva.
     
    49
    Real Betis se podruhé v zápase dožadoval odpískání penalty, jenže ani tentokrát se o faul nejednalo a navíc se odkopávalo od brány hostujícího Athletica.
     
    47
    Borja Iglesias využil přihrávky Nabila Fekira a prudce vystřelil zpoza šestnáctky. Ovšem pouze do míst, kde stál připravený Unai Simón.
     
    46
    Betis zahájil výkonem druhý poločas, do kterého vstupuje s jednobrankovým vedením, a je na dobré cestě, aby se vrátil na čtvrté místo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:18.
     
    Manuel Pellegrini může být spokojený. Betis byl během úvodních pětačtyřiceti minut lepším týmem, a přestože se ocitl krátce před přestávkou pod velkým tlakem, do kabin odchází zásluhou Borji Iglesiase s vedením. Skóre po prvním poločase. Real Betis 1 Athletic Club 0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45
    Betis se ocitl krátce před přestávkou pod obrovským tlakem, následná střela hostí zpoza šestnáctky ale byla zablokována.
     
    43
    Bilbao zvýšilo v závěru prvního poločasu obrátky a Iker Muniain dobře vypálil z hranice šestnáctky směrem k pravé tyči, Rui Silva byl ale u ní včas!
     
    40
    Iñaki Williams dobře pronikl z pravé strany do šestnáctky Betisu, jeho přízemní střílený centr z ostrého úhlu ale trefil pouze Marca Bartru. Po rohu útočný faul.
     
    39
    Blíží se závěr prvního poločasu a Betis je zatím lepším týmem. Domácí podnikají jeden útok za druhým a v tuto chvíli mají vývoj zápasu pevně pod kontrolou.
     
    37
    Juan Miranda se snažil doběhnout míč na levé straně šestnáctky a byl tvrdě dohrán tělem. Jednalo se o souboj rameno na rameno, a tak se penalta nekonala.
     
    36
    Borja Iglesias byl v úvodu zápasu hodně vidět a právě on je zatím jediným střelcem dnešního utkání.
     
    34
    Z utkání uběhlo více než třicet minut, a pokud skončí tímto výsledkem, Real Betis se vrátí zpět na čtvrté místo.
     
    32
    Nabil Fekir, bývalý hráč Lyonu, se nádherně uvolnil na pravém křídle, jeho následná technická střela ale už tak bezvadná nebyla a minula vzdálenější levý horní roh brány.
     
    30
    Domácí dostali Bilbao pod velký tlak a Unai Simón se musel mít na pozoru po prudké střele Betisu z hranice pokutového území.
     
    28
    Óscar de Marcos krásně odcentroval z pravé strany pokutového území a Iñaki Williams hlavičkoval v náběhu těsně vedle vzdálenější levé tyče!
     
    27
    Těžko říci, zda chtěl na pravém křídle Álex Berenguer střílet nebo centrovat, míč každopádně o hodně minul domácí bránu a zamířil vedle vzdálenější levé tyče.
     
    25
    Iker Muniain zpracovával míč ve středovém kruhu, kde ho skopl k zemi Germán Pezzella a viděl žlutou kartu.
     
    24
    Real Betis se ocitl v ofsajdu, jmenovitě Nabil Fekir, který měl také podíl na předchozí gólové akci domácích.
     
    20
    Real Betis právě vstřelil branku!
    BORJA IGLESIAS si naběhl na vzdálenější pravé tyči na přetažený centr Juana Mirandy z levé strany a z blízkosti poslal Betis hlavou do vedení! Asistence: Juan Miranda.
     
    18
    Ohian Sancet předběhl na pravém křídle Marca Bartru a v pokutovém území se snažil zpracovat ve vzduchu jeho centr Iñaki Williams, ve svém snažení ale neuspěl a míč mu odskočil.
     
    16
    Nabil Fekir vyrazil po dlouhém výkopu brankáře do rychlého protiútoku, který zastavil taktickým faulem Álex Berenguer. Také on byl potrestán žlutou kartou.
     
    12
    Juanmi využil parádního přenesení hry a po ještě lepším naražení míče se ocitl ve vápně v obrovské šanci, zamířil ale pouze doprostřed brány a nechal vyniknout Unaie Simona!
     
    11
    Sergio Canales byl faulován v blízkosti střídaček a Yuri Berchiche mohl být rád, že neviděl druhou žlutou kartu v krátkém sledu, což by znamenalo jeho vyloučení.
     
    10
    Ohian Sancet využil pěkné kombinační akce svého týmu k střele zpoza šestnáctky, jeho pokus ale zamířil nad břevno a kopalo se od domácí brány.
     
    9
    Youssouf Sabaly unikal po pravé straně, kde se mu skluzem vrhl pod nohy Yuri Berchiche a viděl první kartu zápasu.
     
    7
    Ohian Sancet vybojoval na pravé straně rohový kop a po následném centru se krásně uvolnil v blízkosti vzdálenější levé týče, jeden z domácích hráčů ale vzápětí odvrátil míč na další roh, který už žádné vzrušení nepřinesl.
     
    5
    Borja Iglesias se vzápětí dostal do zakončení ještě jednou, jeho střela zpoza šestnáctky ale byla příliš vysoká a zamířila vysoko nad bránu Bilbaa.
     
    3
    Borja Iglesias využil odvrácení standardní situace a na pravé straně šestnáctky vypálil z ostrého úhlu, Rui Silva byl ale připraven a jeho prudkou přízemní střelu vyrazil vpádu směrem do hry!
     
    2
    Hosté se vydali směrem vpřed podél pravé postranní čáry, kde jejich útok zastavil faulující Nabil Fekir.
     
    1
    Athletic Club právě obstaral výkop zápasu, ve kterém se bude snažit ukončit sérii pěti utkání bez výhry, co se vzájemných zápasů mezi oběma týmy týče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Rui Silva – Sabaly, Pezzella, Bartra, Miranda – Akouokou, G. Rodríguez – Canales (C), Fekir, Juanmi – Iglesias.
    Náhradníci: C. Bravo, Robles – W. Carvalho, D. Lainez, Ruibal, V. Ruiz, José, Joaquín, González, Rodri.
    Trenér: Manuel Pellegrini

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos, Vivian, Yeray, Berchiche – Berenguer, Vesga, Vencedor, Muniain (C) – Sancet, I. Williams.
    Náhradníci: Ezkieta – Zarraga, N. Williams, Núñez, Raúl García, Balenziaga, Serrano, Lekue, Villalibre, Petxarroman.
    Trenér: Marcelino

    Rozhodčí: Antonio Mateu. Asistenti: Pau Cebrián, Rubén Porras. Čtvrtý rozhodčí: Fernando Bueno.
     
    Athletic Club

    Bilbao prohrálo dvakrát v řadě a dvakrát za sebou vyšlo střelecky naprázdno, když v lize prohrálo s Barcelonou a v odvetě semifinále Copa del Rey nestačilo na Valencii. Baskický tým se však otřepal a po vyřazení z poháru v domácí soutěži porazil 3:1 Levante. Pro hosty bude důležité, aby neinkasovali jako první, pokud totiž Real skóroval v letošní sezoně v lize jako první, nepoznal chuť porážky a pouze v jednom případě si se soupeřem body rozdělil.
     
    Real Betis

    Real Betis se nachází v lize na pátém místě s dvoubodovou ztrátou na Barcelonu, katalanský klub má však zápas k dobru. Domácí tedy stále úspěšně bojují o účast v evropských pohárech, na přelomu února a března ale přišel útlum a v součtu všech soutěží čekají pět zápasů na výhru. Real se bude snažit ukončit sérii dvou proher poté, co v lize nestačil na Atletico Madrid a ve vyřazovací části UEFA Europa League podlehl v prvním zápase Frankfurtu.
     
    Betis prožívá fantastickou sezónu a poprvé od roku 2005 může dosáhnout na umístění mezi nejlepší čtyřkou La Ligy. V neděli odpoledne ovšem čeká domácí tým náročná zkouška proti Athleticu, který vyhrál poslední dvě vzájemná střetnutí a ve všech soutěžích už je proti Realu Betis pět utkání neporažený.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Tomáš Reiner

    Branky: 20. Iglesias (Miranda)

    Karty:   25. Pezzella (RBE), 76. Ruibal (RBE), 81. Canales (RBE) – 9. Berchiche (ATB), 16. Berenguer (ATB), 81. de Marcos (ATB), 81. N. Williams (ATB), 81. Sancet (ATB)   80. Fékir (RBE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 17:12.
    Real Betis: Rui Silva – Sabaly, Pezzella, Bartra, Miranda (70. Ruibal) – Akouokou (88. González), G. Rodríguez – Canales (C), Fékir, Juanmi – Iglesias (73. W. Carvalho).
    Náhradníci: C. Bravo, Robles – W. Carvalho, D. Lainez, Ruibal, V. Ruiz, José, Joaquín, González, Rodri.

    Trenér: Manuel Pellegrini

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos, Vivian, Yeray, Berchiche (58. Balenziaga) – Berenguer, Vesga (71. Zarraga), Vencedor (84. Serrano), Muniain (C) – Sancet (84. Raúl García), I. Williams (59. N. Williams).
    Náhradníci: Ezkieta – Zarraga, N. Williams, Núñez, Raúl García, Balenziaga, Serrano, Lekue, Villalibre, Petxarroman.

    Trenér: Marcelino

    Rozhodčí: Antonio Mateu. Asistenti: Pau Cebrián, Rubén Porras. Čtvrtý rozhodčí: Fernando Bueno

    Diváci: 48876
    bahis siteleri